Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οδηγώ και σε σκέφτομαι...2...

Συνεχίζοντας τις εκνευριστικές συμπεριφορές στο τιμόνι ξεκινάμε σήμερα με ένα all time classic:

Γυναίκες…

Η πλειοψηφία των γυναικών είναι πραγματικά αστείες όταν οδηγούν. Η όλη διαδικασία έχει γέλιο από τη πρώτη στιγμή κιόλας που θα αποφασίσει να μπει στο αυτοκίνητο.
Συνοπτικά ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

-Ανοίγω τσάντα για να βρω τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
-Ψάχνω 5 λεπτά στη τσάντα να βρω τα κλειδιά. Βγάζω πορτοφόλια, κινητά, βούρτσες και σερβιέτες από την τσάντα, γιατί δεν βρίσκω το κλειδί.
-Ρίχνω ένα μικρό πανικό.
-Διαπιστώνω ότι κρατάω το κλειδί στο χέρι από την ώρα που βγήκα από το σπίτι.
-Ξεκλειδώνω το αμάξι, μπαίνω μέσα, βάζω τη τσάντα στο πίσω κάθισμα, βάζω ζώνη, ανοίγω το radio, βγάζω ζώνη και γυρνάω να πάρω τη τσάντα για να πάρω το κινητό.
-Ψάχνω 5 λεπτά και αφού έχω βγάλει πορτοφόλια, κλειδιά βούρτσες και σερβιέτες, διαπιστώνω ότι το κινητό το χω ήδη αφήσει στο κάθισμα του συνοδηγού.
-Βάζω μπροστά και ξαφνικά όλοι οι υαλοκαθαριστήρες αρχίζουν να λειτουργούν.
-Αφού ξε-τρομάξω ψάχνω κάνα τέταρτο να βρω από πού κλείνουν.
-Επιτέλους μπορώ να ξεκινήσω!
-Βγαίνω από τη θέση στάθμευσης με μόνο 7 μανούβρες.
-Με το που βγω σταματάω στη μέση του δρόμου για να ξανακουμπώσω τη ζώνη που είχα βγάλει πριν.
Τώρα είμαι πραγματικά έτοιμη!

Πριν συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε το αδύναμο φύλο, ας υπενθυμίσουμε εδώ ότι έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η αντίληψη χώρου (και χρόνου) στις γυναίκες, δεν είναι τόσο ανεπτυγμένη όσο στους άνδρες. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι, ενώ μπορεί το μπροστινό αυτοκίνητο από μια γυναίκα οδηγό να απέχει 2 μέτρα, αυτή μπορεί να το βλέπει 5 ή το αντίστροφο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος, που πολλές έχουν κολλημένο το κεφάλι στο τιμόνι και αν μπορούσαν θα έβγαζαν το κάθισμα και θα έβαζαν κεκλιμένο επίπεδο για να οδηγούν μπρούμυτα. Επίσης, ή έννοια της ‘γωνίας’, της ‘ευθείας’ και του ‘δεξιά’ ή ‘αριστερά’ δεν γίνονται αντιληπτά εύκολα από τον γυναικείο εγκέφαλο, ειδικά όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Όλοι λοιπόν ξέρουμε ότι οι γκόμενες οδηγούν βασικά είτε λίγο πιο αργά, ή λίγο πιο εκνευριστικά από τον μέσο οδηγό, κάνουν 10 ώρες να παρκάρουν, δεν προσέχουν όταν αλλάζουν λωρίδες τόσο πολύ, και γενικά, είναι λίγο στο κόσμο τους. Το πιο έντονο χαρακτηριστικό όμως των γυναικών είναι η συμπεριφορά τους. Έχουμε από τη μία πλευρά τις κότες που τρομάζουν με το παραμικρό, χάνουν την ψυχραιμία τους και είναι ικανές να μπήξουν τα κλάματα για τον πιο ασήμαντο λόγο. Και έχουμε και τις οξύθυμες φεμινίστριες που έχουν το ‘που πας ρε μαλάκα;’ έτοιμο να το πετάξουν χωρίς ενδοιασμούς, είτε φταίνε είτε όχι, στον καθένα, χωρίς φόβο μη τις φάνε. Ειδικά οι τελευταίες μου ανάβουν τα λαμπάκια όσο δε πάει, γιατί ποντάρουν στο γεγονός ότι επειδή έχουν βυζά και νουνάκι μπορούν να λένε ότι θέλουν άφοβα. Ε λοιπόν δε πάει έτσι μωρή χαρχάλω! Αν έχεις τα κότσια να βρίσεις, πρέπει να έχεις τα κότσια να δεχθείς και τις συνέπειες. Διαφορετικά βούλωσε το βρωμόστομα σου, και τράβα ρούφα κάνα καρότο να ηρεμήσεις. ΠΑΤΣΟΛΑ!

Αν είσαι γυναίκα οδηγός:
Μην αγχώνεσαι. Μπορεί να μην είσαι το ίδιο ικανή με τους άνδρες οδηγούς στην αρχή, αλλά ισχύει μόνο το πρώτο καιρό που είσαι άπειρη. Μετά από 10 χρονάκια οδήγησης θα στρώσεις.

Η τσάρκα των ζωντανών νεκρών.

Ο παραπάνω τίτλος αναφέρεται σε άτομα απροσδιορίστου ηλικίας, καθώς ο άνθρακας δεν είχε ανακαλυφθεί όταν γεννήθηκαν και έτσι δεν μπορούμε να μετρήσουμε την ηλικία τους. Μιλάω για ανθρώπους που όταν ζούσαν, τα απολιθώματα ήταν ακόμα επιστημονική φαντασία. Μιλάω για οδηγούς που το πρώτο δίπλωμα οδήγησης, είναι σε χαραγμένες εικόνες σε δέρμα ζώων και το πιο πρόσφατο είναι σε γραμμική Β και σκαλισμένο σε γύψινο βάζο. Είναι πραγματικά σοκαριστικό το γεγονός ότι αφήνουνε τέτοιους απέθαντους να οδηγούνε. Είναι μια τεράστια ανευθυνότητα της κοινωνίας και απαιτούμε να ληφθούν μέτρα. Και δεν είμαι κοινωνικός ρατσιστής, αλλά δεν μπορεί άνθρωπος, που τα μάτια του έχουν σολομούς, από τον πολύ καταρράκτη, να οδηγεί αυτοκίνητο και να βάζει σε κίνδυνο τους γύρω του.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι επικίνδυνοι, είναι και πολύ-πολύ εκνευριστικοί. Τους βλέπεις στο δρόμο συνήθως μέσα σε ένα αυτοκίνητο που μεταφέρει άλλα δυο-τρία ζόμπι. Καθώς τα αντανακλαστικά τους είναι μειωμένα και το ξέρουν, φροντίζουν να αφιερώσουν το 100% της προσοχής τους στην οδήγηση και συγκεκριμένα καρφώνουν το βλέμμα μπροστά και πάνε με 0,5 χιλιόμετρα/χιλιετηρίδα. Και όταν λέμε μπροστά εννοούμε ένα άνοιγμα 5 μοιρών που τους επιτρέπει η όρασή τους. Οτιδήποτε εντός του κώνου των 5 μοιρών ανήκει στον ορίζοντα γεγονότων της μούμιας. Αυτό σημαίνει όμως ότι, οτιδήποτε βρίσκεται έξω απο τον ορίζοντα γεγονότων, χάνεται και δεν είναι πλέον ορατό (ούτε ακόμα το φώς!). Όχι ότι, με το να βρεθείς στο ορατό πεδίο του μαθουσάλα οδηγού σε κάποια δύσκολη κατάσταση, αυτός θα προλάβει να αντιδράσει. Είναι δύσκολο για έναν γερασμένο εγκέφαλο να στείλει τη σωστή εντολή στα χέρια/πόδια, την στιγμή που πρέπει ταυτόχρονα να καταπολεμάει ένα εγκεφαλικό, 2 καρδιακά επεισόδια και την ακράτεια. Κοινώς χέστηκε. Ευθεία ξέρει, ευθεία πάει και όποιον πάρει ο χάρος.
Κοινώς, πιάνουν χώρο, σπάνε καρύδες και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.

Αν οδηγείς και είσαι άνω των 80:
-Βάλε και το δεύτερο πόδι μέσα και αναπαύσου εν ειρήνη.

Ο αδιάφορος γαμώσπιτος

Όλοι συναντάμε αυτά τα αποβράσματα της κοινωνίας σε καθημερινή βάση. Είναι άνθρωποι από όλες τις κατηγορίες, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, από όλα τα φύλα και τις ηλικίες και είναι άνθρωποι που τους αξίζει ο ανασκολοπισμός. Όσες κατηγορίες αναφέρθηκαν μέχρι τώρα ωχριούν μπροστά τους γιατί σε αντίθεση με αυτές, ο αδιάφορος γαμώσπιτος ξέρει τι κάνει και δεν του καίγεται καρφί γιατί πραγματικά μας έχει όλους γραμμένους στα βρωμερά τους αρχίδια (που να σας πάθουν γάγγραινα ρε γαμημένοι). Είναι οι καταραμένοι τύποι που τους βλέπεις να διπλοπαρκάρουν και να τριπλοπαρκάρουν παντού ή που θα σταματήσουν στη μέση του δρόμου για να παραλάβουν την καργιόλα τους και το μπασταρδάκι τους κλείνοντας όλο το δρόμο. Οι τύποι που ενώ περιμένεις στο φανάρι που στρίβει αριστερά, μπαίνουν στην δεξιά σου λωρίδα, που πάει ευθεία, και στο τέλος στρίβουν στα αριστερά, κλείνοντας έτσι και την πορεία προς την ευθεία. Είναι αυτοί οι γαμάνθρωποι, που όταν έχει φρακάρει ο δρόμος είναι ικανοί να βγούνε στο αντίθετο ρεύμα μόνο και μόνο για να πάνε 10 μέτρα μπροστά πιο γρήγορα. Και είναι τόσο θρασείς που αν τους βρίσεις απαντάνε κιόλας!!!

Αν ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία μάθε πως είσαι από τα χειρότερα ζώα που έχουν πατήσει ποτέ τον πλανήτη. Όχι μόνο γιατί δεν σέβεσαι τους συνανθρώπους σου, αλλά και γιατί νομίζεις πως είσαι υπεράνω αυτών. Surprise σκουλήκι! Είσαι ένα αηδιαστικό βρωμερό και τρισάθλιο μυρμήγκι. Σου αξίζει να σε γαμάνε στη κόλαση 40 δαίμονες-Rocco Siffredi και να τρως τρελό bukkake από άλλους 40 δαίμονες-Peter North, έτσι για να γουστάρουμε. Θα μπορούσα να συνεχίσω να βρίζω επ’ αόριστον αυτά τα μιάσματα, αλλά επειδή δεν είναι του χαρακτήρα μου να μιλάω άσχημα θα σταματήσω εδώ. Απλά θα πω αυτό που με εκφράζει: Fuck you and DIE!

Θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλες κατηγορίες οδηγών που καθημερινά μας σπάνε τα νεύρα αλλά νομίζω ότι κάλυψα τις βασικές. Θυμηθείτε φίλοι μου, ότι ο δρόμος είναι άτιμο πράγμα. Σε φθείρει και σε πιέζει και σε διαμορφώνει σε κάτι λιγότερο από αυτό που είσαι. Μερικοί είστε χαμένη υπόθεση, αλλά κάποιοι μπορείτε να σωθείτε. Για αυτό όσο μπορείτε αφήστε το τιμόνι και πιάστε το τρομπόνι μήπως δούμε άσπρη μέρα.

5 σχόλια:

  1. mmm kala ta les an kai gia tis gkomenes odigous les polu liga.ante twra me tous xarous den pane na tiganisoun kamia patata na faei o kosmakis pou theloun kai timoni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον προλαλήσανατα. Τι δουλειά έχουν έξω απ'τη κουζίνα;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kala ta les file mou orismena gia tis gynaikes odigous ( an kai den mou aresei na genikeuw) alla an isoun ligo pio anrikeimenikos tha eixes prosthesei stis katigories kai tous antes- eimai antras kai I odigisi einai anriki douleia (xaxaxa) – odigous. Sou dinw apla merikes idees …
    1on
    Exw tin gkomena sti thesi tou synodygou kai gi auto prepei na entypwsiasw etsi prospathw na treksw kai na xwthw anamesa sta amaksia kornarwntas prin akoma anapsi to prasino se mia pigmeni lewforo kai to mono pou katfernw einai na spasw ta arxidia stous gyrw mou kai se periptwsi pou I gkomena den einai anegkefali na me paratisei giati eimai malakas
    2on
    Eimai brwmiaris kai oi gyrw mou einai ypoxrewmenoi na me blepoun na ftynw kai na skalizw ti myti mou kai alla tetoia emetika. Min milisw gia tin aparadexti synitheia pou exw na petaw ta skoupidia mou eksw apo to parathiro
    3on
    Eimai poli magkas kai mono egw pou exw arxidia epitrepete na odigw gi auto kai aneksartita an i gkomena dipla mou odigei kala i oxi prepei na tis tin pw me parwximenes ekfraseis tou typou …pigaine pline kana piato
    4on
    Eimai poli magkas (kai pali) kai gi auto prepei i gkomena sto diplano autokinito na anexthei ta gliwthoi kai sexistika sxolia mou. kai se rwtaw. Exeis riksei pote gkomena me auton ton tropo? Giati synexizeis na to kaneis?

    Kai gia na kleisw kai na min se kourazw exw na pw dyo teleutaia pragmata. Antres odigoi lypamai pou to lew alla i odigisi den einai pia kai toso dyskolo kai spoudaio pragma gia to opoio aksizei na perifaneueste oti to kanente kala kai se teliki analysi an den sas aresei o tropos pou odygoun oi gynaikes min tin parakalas na se gyrisei spiti otan eisai liarda apo to poto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι ήμουν ιδιαίτερα επιεικής με τις γυναίκες και δεν καταλαβαίνω τον παραπονιάρικο τόνο του σχολίου. Δεν νομίζω επίσης ότι υπάρχει τέτοια κατηγορία αντρών οδηγών. Κανένας δεν είπε ότι η οδήγηση είναι ανδρική δουλειά επειδή την κάνουμε καλύτερα. Αν ήταν έτσι όλες οι δουλειές θα ταν αντρικές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sorry alla oi perissoteres periptwseis odigisis pou exw dei stin zwi mou einai apo antres. as min ta rixnoume ola sto gynaikeio fylo. ligos sevasmos kai apo tous sxoliastes. gynaika sas gennise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή