Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Βοήθεια!!! έρχεται......

Έρχεται το 2012 καλπάζοντας και μαζί του φέρνει τους τέσσερεις νταβραντισμένους και σεξουαλικά προικισμένους καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Λούγκρες σας έφεξε γιατί φημολογείται οτι έρχονται να μας γαμήσουν ΟΛΟΥΣ!!!

Όλα θα τα δούμε αυτή τη χρονιά! Καταστροφικές πλημμύρες, ηφαίστεια και σεισμούς. Μετεωρίτες και εξωγήινους που έρχονται να μας ξεκωλιάσουν. Την αναστροφή των πόλων του μαγνητικού πεδίου της Γής και την έντονη ηλιακή ακτινοβολία που θα σε τηγανίζει σα μπαρμπουνάκι επι τόπου!!!. Ουάου!!! Έχω πάρει ποπ-κορν και ανυπομονώ να έρθει το 2012 με αγωνία και χαρά. Τέτοιο show δεν θα έχει προηγούμενο. Κακό, μαύρο ψόφο θα βρούμε όλοι και θα γουστάρουμε!

Ίσως νομίζετε ότι κάνω πλάκα, όμως έχετε άδικο και εκθέτω τους λόγους μου. Έστω και ένα από τα παραπάνω να γίνει, θα είμαι ευγνώμων που έζησα για να δω κάτι τόσο έντονο. Το μέλλον μας σαν χώρα δεν προδιαγράφεται ούτως ή άλλως καλό. Θα πεθάνουμε στη ψάθα όπως πάμε. Από την άλλη να φύγω δεν πολυθέλω και τέλος, σαν γνήσιος Έλληνας, που δίνει πάντα έμφαση στην δημοκρατία, στην ευημερία, στην ισότητα και στη δικαιοσύνη, σκέφτομαι οτι αν είναι να καταστραφούμε εμείς, τότε να ψοφήσουν και οι άλλοι οι καργιόληδες! Μέσες άκρες αυτό που λέω είναι ότι, αν είναι να φύγουμε, ας φύγουμε εντυπωσιακά. Πιο πολύ με χαλάει η σκέψη ότι θα ανήκω σε μια ακόμα μέτρια γενιά της ανθρωπότητας, παρά στο ότι θα ανήκω στη τελευταία γενιά της! Θα γράψουμε ιστορία αδέρφια!!!

Και τώρα που τελείωσε ο παραλογισμός ας αποκαλύψω την αλήθεια. Δυστυχώς το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνει τίποτα. Και όχι δεν μου το παν οι φανταστικές πηγές που έχουν οι άλλοι παπαρολόγοι. Απλά, κοιτάω πίσω στο παρελθόν της ιστορίας μας, 11 μόλις χρόνια πίσω, τότε που ήταν να γίνει η αποκάλυψη του Ιωάννη και να ολοκληρωθεί και η προφητεία του Νοστράδαμου. Τότε πήραν και οι δυο τους τα αρχίδια τους, όπως και κάθε άλλο σενάριο καταστροφής που ειπώθηκε ποτέ. Αν η Γη και η ανθρωπότητα καταστρεφόταν κάθε φορά που το έλεγε κάποια προφητεία τότε θα είχαμε πεθάνει σαν είδος τουλάχιστον 200 φορές και με 200 διαφορετικούς τρόπους. Παρόλα αυτά είμαστε γεροί και δυνατοί, αντιμετωπίσαμε κάθε πρόβλημα που προέκυψε, και να σημειώσουμε ότι οι πιο επικίνδυνες καταστροφές προκλήθηκαν από τον ίδιο τον άνθρωπο. Κάθε προφητεία που ειπώθηκε ποτέ, αποδείχτηκε ότι ήταν μια τεράστια (χειροκροτήματα) κλαπ-κλαπ-κλαπ κλαπαρχιδιά. Και αναρωτιέμαι σαν διάνοια που είμαι: Γιατί να είναι διαφορετικό το σενάριο του 2012;

Αυτό το παραπάνω είναι και το μόνο λογικό επιχείρημα που θα παρουσίαζα, αν με ρωτούσε κανείς τη γνώμη μου, για το αν θα γίνει όντως κάτι τον Δεκέμβριο του 2012. Ωστόσο παρατηρώ τον περισσότερο κόσμο να χωρίζεται σε δυο ομάδες όσο αναφορά αυτά τα θέματα. Τους σκεπτικιστές, και τους φαντασιόπληκτους. Οι λογομαχίες μεταξύ των δυο αυτών ομάδων, όσο και ενδιαφέροντες να ήταν στην αρχή, έχουν αρχίζει και με κουράζουν.

Έχουμε από τη μία τους φαντασιόπληκτους που πιστεύουν ότι μαλακία διαβάσουν στο internet. Πρόσφατα διάβαζα κάπου ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε που η ακτινοβολία του Ήλιου θα καταστρέψει όλους τους δορυφόρους και τις τηλεπικοινωνίες, γιατί οι κυβερνήσεις έχουν ήδη προνοήσει και έχουν τοποθετήσει τηλεπαθητικούς σε καίρια σημεία για την επικοινωνία μεταξύ τους… Δηλαδή, μα τον Κρομ, που είναι ο Κόναν να πετσοκόψει αυτούς τους βλαμμένους; Εδώ έχουμε το κλασσικό παράδειγμα κακής χρήσης τεχνολογίας. Ακολουθεί ένα δείγμα του πως εξαπλώνεται το online παπαριλίκι. Είσαι 16 χρονών και την έχεις κάνει λάστιχο από τη πολύ μαλακία. Φυσικό είναι ο εγκέφαλός σου να μην αποδίδει τα μέγιστα. Βγαίνεις να κάνεις και ένα μπάφο στο μπαλκόνι μετά την 3η βραδινή και καθώς ξεφυσάς τον καπνό, κάποιο φώς, κάποιος άνεμος, κάποια συγκυρία τέλος πάντων προκαλεί ένα περίεργο σχήμα στο καπνό και εσύ σαν βλίτο που είσαι, ορκίζεσαι ότι είδες ούφο, εξωγήινους, φάντασμα, τον άγιο Πέτρο με All Stars και πολλούς ακόμα αστέρες του υπερφυσικού. Αμέσως μετά πας και το λες στους φίλους σου στο facebook και στο twitter και στα forum που διαβάζεις, και ξαφνικά χωρίς να το πάρει κανείς πρέφα έχουμε μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων για την εμφάνιση υπερφυσικού φαινομένου που στηρίζεται στην προσωπική εμπειρία ενός άμυαλου, ευφάνταστου μαλακοκάβλη. Αντίστοιχα παραδείγματα, που στερούνται κάθε αξιοπιστίας υπάρχουν παντού στο internet και δυστυχώς αυτό προκαλεί το εξής πρόβλημα: Ανακύκλωση! Ένας πιο ηλικιωμένος 'συμπαίχτης' του φίλου μας, επηρεασμένος από τις παπαριές που διαβάζει, με το που θα δει κάτι που δεν μπορεί να εξηγήσει (γιατί κακά τα ψέματα ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τίποτα για τον κόσμο μας) θα το μεταφράσει σε κάποια μεταφυσική εμπειρία. Έτσι πάει μακριά η βαλίτσα όμως και αν τελικά υπάρξει ή υπήρξε κάποια αληθινά μεταφυσική εμπειρία είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει από τις άπειρες μούφες που υπάρχουν, τόσο που, πολλοί δεν θα της δώσουν καν σημασία.

Από την άλλη έχουμε τους σκεπτικιστές που, με το που ακούνε κάποια λίγο περίεργη εμπειρία ξεκινάνε τη λίστα με τα λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα αποφασισμένοι να λύσουν το μυστήριο και να πείσουν τον άλλο ότι αυτό που έζησε μπορούν να το εξηγήσουν με λογικό τρόπο. Για να πω την αλήθεια και εγώ αντιδρώ σκεπτικιστικά τον περισσότερο καιρό, όμως τουλάχιστον ξέρω εξ’αρχής ότι, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρά είναι τα επιχειρήματα μου, το να πείσω κάποιον άνθρωπο που πιστεύει σε κάτι, όσο παράλογο και να ναι, είναι σαν να προσπαθώ να τραγουδήσω Παβαρότι με ένα ξυλάγγουρο χωμένο στον κώλο μου. Απλά δεν γίνεται. Η μαγική λέξη εδώ είναι ‘πιστεύει’. Είναι λέξη που πολύς κόσμος τη μισεί, αλλά πολύ περισσότερος κόσμος τη λατρεύει. Η ίδια η έννοια της λέξης σημαίνει κάτι που ο άλλος δεν μπορεί να σου αποδείξει ότι υπάρχει, αλλά επιλέγει να το θεωρεί υπαρκτό. Πως σκατά θα αποδείξεις σε κάποιον ότι δεν υπάρχουν φαντάσματα; Επειδή ποτέ σου δεν είδες; Πως μπορείς να ξέρεις με σιγουριά ότι δεν έχουν έρθει οι εξωγήινοι; Επειδή δεν τους συνάντησες; Και πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι όλα εξηγούνται λογικά και επιστημονικά όταν η ίδια η επιστήμη είναι ακόμα ατελής και συνεχώς αναπτυσσόμενη; Σαφώς και υπάρχουν ένα εκατομμύριο λογικά και πολύ σωστά επιχειρήματα για να απορρίψεις κάποια μεταφυσική ή παράλογη θεωρία κάποιου. Όμως παραμένουν επιχειρήματα και το θέμα είναι να βρεθούν αποδείξεις. Ακόμα και τότε όμως να είστε σίγουροι ότι αυτός που πιστεύει, δύσκολα θα παρατήσει τα πιστεύω του για χάρη των τρανών σας αποδείξεων. Οπότε, γιατί κουράζεστε; Ο μόνος τρόπος να αλλάξει ο άνθρωπος αντιλήψεις, είναι να ζήσει ή να μάθει κάτι που θα τον κάνει να πάρει προσωπικά την πρωτοβουλία να αλλάξει. Κανείς δεν πείθεται αν δεν θέλει να πειστεί. Αυτό δεν αλλάζει.

Και ερχόμαστε στο προκείμενο. Αν το 2012 δεν γίνει τίποτα φίλοι μου φαντασιόπληκτοι, τότε για άλλη μια φορά, ξεφτιλισμένοι και απογοητευμένοι, που τα πιστεύω σας αποδείχθηκαν σάπιες κουράδες, θα σκύψετε το κεφάλι και θα δεχτείτε το χλευασμό και θα σας αξίζει. Και ο λόγος είναι ότι τόσα χρόνια ιστορίας και επιστήμης και δεν λέτε να ανοίξετε λίγο τα μάτια σας, παρά υποστηρίζετε θερμά ό,τι μαλακία σας φανεί ενδιαφέρουσα και μυστηριώδης, χωρίς το παραμικρό ίχνος κριτικής σκέψης.

Αν από την άλλη το 2012 γίνει κάτι καταστροφικό (και περίεργο) τότε φίλοι μου σκεπτικιστές τον ήπιαμε. Γιατί και να γίνουν ρεντίκολο οι άλλοι, για μια ακόμα φορά δεν τρέχει τίποτα, είναι άλλωστε συνηθισμένοι. Αν όμως γίνουμε εμείς, τότε θα βρούνε πάτημα, και θα μας το χτυπάνε τα τελευταία λεπτά πριν πεθάνουμε όλοι. Κοινώς, στα αρχίδια μας και δυο αυγά Τουρκίας από αλανιάρη κόκορα.

Συνοψίζοντας:

Αν πιστεύεις στην Αποκάλυψη, και στους '1000 + 1 τρόπους να πεθάνετε από το υπερπέραν', τότε συζήτησε τα με τα φιλαράκια σου, χωρίς να σκορπάς τις, χωρίς παραμικρή απόδειξη, θεωρίες σου από δω και από εκεί και μολύνεις το κόσμο. Και ΟΧΙ οι προσωπικές σου εμπειρίες ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

Αν πιστεύεις ότι έχεις μια απόδειξη και μια εξήγηση για όλα, τότε είσαι γελασμένος. Όχι οτι δεν υπάρχει, απλά αποκλείεται να τις έχουμε ακόμα όλες. Επίσης η λογική είναι καλή και χρυσή αλλά είναι ανίσχυρη μπροστά στην τυφλή πίστη και την χαζομάρα του κόσμου. 


 Αν, το 2012 όντως έρθει νταβραντισμένο και έτοιμο να μας τον συρτώσει, τότε ελπίζω να σωθούμε όλοι εκτός από:

-Τους πολιτικούς, γιατί είναι διεφθαρμένοι .
-Συνταξιούχους άνω των 70-75 που μένουν στη πόλη, οδηγούν και ασχολούνται με πολιτικά γιατί με ενοχλούν και με εκνευρίζουν.
-Τους Εmo, γιατί είναι καθυστερημένοι.
-Τους παπάδες και τις κωλόγριες που γράφουν τις περιουσίες τους στην Εκκλησία γιατί αρκετά ανεχτήκαμε αυτόν τον παρασιτικό οργανισμό.
-Και πολλούς άλλους έτσι ώστε να μείνουμε οι μισοί γιατί σαν πολλοί να γίναμε και πρέπει να αραιώσουμε…

Να 'στε καλά όλοι οι άλλοι.

3 σχόλια:

  1. ...kai esi file mou na isixasoume!!

    nai oloi oi ypoloipoi na eimaste kala..euxaristoume!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι παιδαριόδες να πιστεύουμε οτι η καταστροφή θα έρθει απο το υπερπέραν!!Εχουμε ελεύθερα την επιλογή να καταστρέψουμε μόνοι μας τον κόσμο μας και θα το κάνουμε!!το γιατί είναι πολύ εύκολο να απαντηθεί.Γιατι αυτό που χτίσαμε μέχρι τώρα ειναι για τον πουτσο και θέλει γκρέμισμα και ξανά απο την αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή