Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Οι συνάδελφοι είναι αδέρφια μας


Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο σε μια συνάδελφο. Μια κοπέλα που ομοιά της δύσκολα θα πετύχεις στη ζωή σου πάνω απο μια φορά. Ένα πραγματικά ξεχωριστό άτομο. Σύζυγος, μάνα, φίλη και συνάδελφος, μα πάνω απο όλα.....καριόλα!!!

Πρόσφατα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι περικλείομαι απο τραγελαφικά ηλίθιες προσωπικότητες στη δουλειά. Το υποψιαζόμουν ανέκαθεν αλλά σιγουρεύτηκα γιατί υποχρεωνόμαστε όλοι στην εταιρεία να παρακολουθήσουμε κάποια σεμινάρια αυτοβελτίωσης, τύπου συναισθηματική νοημοσύνη, διαχείριση θυμού, διαχείριση κρίσεων, διαχείριση χρόνου και άλλες τέτοιες παπαριές για φλωραδερφάρες. Έτσι έχω έρθει σε πιο κοντινή επαφή με μεγάλο μέρος του εταιρικού πλυθησμού και πέρα απο το δικό μου τμήμα. Το θέμα είναι ότι αυτά τα σεμινάρια εξελίσσονται σε συζητήσεις φιλοσοφικοκλασομπανιεράτου περιεχομένου, και κάθε εγωκεντρική πατσόλα ή κοκορόμυαλος κεφτές, νομίζει ότι η γνώμη του είναι σωστή, ή ότι μετράει, ή ότι πρέπει να την ακούσουμε εμείς οι υπόλοιποι που δεν πάσχουμε απο σύνδρομο down-down to the underground.

Θα μου πει κανείς, Alza καλά μιλάς εσύ για εγωκεντρισμό; Ναι μιλάω!!! Πρώτον, γιατί εγώ είμαι υπερανώτατη προσωπικότητα και μπορώ να κάνω ότι γουστάρω και δεύτερον, γιατί εγώ το άχτι μου το βγάζω ανώνυμα στο internet και δεν αναγκάζω κανέναν να διαβάζει τις παπαριές σοφίες μου. Σε τέτοιες όμως ομάδες και ειδικά απέναντι σε άτομα που συνεργάζομαι, προσπαθώ και είμαι διακριτικός και στο πότε θα μιλήσω, αλλά και στο τι θα πω και πως, και σίγουρα δεν θα το παίξω έξυπνος (όχι αν δεν με προκαλέσει κάποιος τουλάχιστον). Στο μεταξυ είναι τα θέματα τέτοια του σεμιναρίου, που πραγματικά πρέπει να έχεις νοημοσύνη ξεκολλημένης παντόφλας για να μην τα έχεις ήδη σκεφτεί. Ευγένεια, θετική σκέψη, ενσυναίσθηση και ένα σωρό ακόμα θεωρητικούρες στις οποίες αρέσκονται οι ανεγκέφαλες γκόμενες, γιατί τις κάνουν να αισθάνονται καλύτερες σαν άνθρωποι. Απο παντόφλες λοιπόν άλλο τίποτα. Έχουμε κάποιες χαμούρες -γιατί κυρίως οι γυναίκες, εκτός απο τις αξιόλογες, συμμετέχουν σχεδόν αποκλειστικά σε τέτοιες χαζομάρες- οι οποίες είτε θα συμφωνούν με ότι ψυχολογοθεωρητικουρομαλακία ακούν, είτε θα λένε τις δικές τους χωρίς να νιώθουν έλεος ή έστω ντροπή που παραβιάζουν κάθε λογική. Μια απο αυτές ξεχωρίζει, την οποία απο εδώ και πέρα για λόγους εχεμύθειας και σεβασμού προς τον άνθρωπο θα την λέμε απλά "καρακαριολάρα" ή αλλιώς "ΚΚ", η οποία έχει πετάξει τόσο τις περισσότερες, όσο και τις πιο χοντρές αρχιδιές που έχω ακούσει ποτέ στην ζωή μου να βγαίνουν απο το στόμα ενός και μόνο ανθρώπου. Η συγκεκριμένη λοιπόν είναι και νέα (30-35) μάνα δυο παιδιών (έτσι γεμίζουμε στόκους) και επειδή έχει αρχίσει στα άντα της να ψάχνεται για ψυχολογικά θέματα (για να γίνει καλύτερη μάνα), νομίζει οτι έχει σοβαρή άποψη και οτι είναι μέγιστη στοχάστρια και ψυχολόγα. Άκουστε ένα παράδειγμα, απο τα χιλιάδες που έχει πει η σάπια, της οποία η μαλακία ήταν τόσο απερίγραπτα μεγάλη, που δεν άντεξα να μην σχολιάσω.
Για να μην εξηγώ όλο το στόρι, απλά έλεγε ο εισηγητής οτι σε εταιρικό περιβάλλον, η ευγένεια, η καλή διάθεση και ακόμα και ένα κοπλιμάν που δεν εννοείς πραγματικά, μπορούν να προδιαθέσουν θετικά μια συναλλαγή και να πετύχεις αυτό που θες. Σωστό βέβαια σαν λογική, άσχετο το αν θες να το κάνεις ή όχι. Πετάγεται λοιπόν το ξόανο και λέει:

ΚΚ(καρακαριόλα), ΕΙ(εισηγητής), Α(μουά)

ΚΚ: Συγνώμη, αλλά αυτό θα ήταν ψέμα! Εγώ δεν λέω ΠΟΤΕ ψέματα!
ΕΙ: Κοίτα, ας μην κοροιδευόμαστε, το ποτέ είναι μεγάλη λέξη και άλλωστε όλοι λέμε καθημερινά ψέματα, είτε μεγάλα είτε μικρά και αθώα.
ΚΚ: Όχι, μιλάτε στο λάθος άνθρωπο, εγώ δε λέω ΠΟΤΕ ψέματα.
ΕΙ: Βρε συ...εννοώ για παράδειγμα θα σπάσει το παιδί σου ένα βάζο και θα αρχίσει να κλαίει οπότε για να ησυχάσει θα του πεις "Δεν πειράζει Γιαννάκη", όμως πειράζει έτσι δεν είναι;
ΚΚ: Όχι, εδώ ειδικά με βρίσκετε κάθετη (λες και ξέρει τι θα πει κάθετα και οριζόντια η βρωμιάρα), στα παιδιά μου δε λέω ΠΟΤΕ ψέματα. Αν όντως δεν πειράζει, θα του το πω, αν πειράζει θα του το πω επίσης και θα το συμβουλέψω να μη το ξανακάνει.
Αλζας: Συγνώμη να σας διακόψω λίγο... KK να σου κάνω μια ερώτηση; Τα παιδιά σου είναι μικρά έτσι;
ΚΚ: Ναι μια κόρη 6 ετών και έ..
Αλζας: Ναι, ναι οκ, ΖΜΠΟΥΤΣΜ, η ερώτηση είναι: τους έχεις πει ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα Άγιος Βασίλης;
ΚΚ: ..........εεεε όχι.......αλλά......αυτό είναι διαφορετική περίπτωση....

(καλά, ρούφα τώρα το κρεάτινο lollipop...)

Δεν απάντησα φυσικά, παρά μόνο έγειρα πίσω στην καρέκλα μου ήρεμος, και γέλασα ειρωνικά καθώς η πνευματική ψωλάρα μου βίαζε τα εγκεφαλικά της κύτταρα (δύο στο σύνολο). Το ίδιο έκαναν ο εισηγητής και πολλοί άλλοι στην αίθουσα...Ήθελα όμως να σηκωθώ και να κάνω την γνωστή κίνηση νίκης του Ace Ventura, φωνάζοντας  ταυτόχρονα CAN YOU FEEL..THAT...HONEY???????

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση απο το να ταπεινώνεις τον εχθρό... και είχε μόλις ταπεινωθεί. Όχι οτι αυτό την πτόησε. Οι μαλακίες τις συνεχίζονται τώρα επι 6 μήνες αδιάκοπα, χωρίς κάποια μείωση στην συχνότητα ή την ένταση. Κάθε φορά που μιλάει ένας ανεμοστρόβιλος ηλιθιότητας ξεχύνεται στο δωμάτιο παρασέρνοντας κάθε προσπάθεια για λογική διευθέτηση ένος θέματος.

Μια άλλη φορά (απο τις πρώτες μέρες κιόλας) είμασταν χωρισμένοι σε ζευγάρια και είχα την κακή τύχη να πέσω μαζί της. Η άσκηση ήταν να μιλήσουμε ο καθένας λίγο για τον εαυτό του, με σκοπό να μάθουμε ο ενας για τον άλλο. Τεσπα μου είπε τις βαρετές παπαριές τις περι του τι σπούδασε...μπλα μπλα...παπαριές...σύζυγος....πούτσες....2 παιδιά...αγαπάω τα παιδιά μου..μπλα πουτσες κλπ κλπ. Αν η ζωή μου ήταν τόσο κενή και αδιάφορη όπως φάνηκε να είναι η δική της τότε χίλιες φορές να ήμουν πρεζάκιας. Μετά της είπα εγώ λίγα και ένα απο αυτά ήταν το ενδιαφέρον μου για ταινίες και βιβλία. Με ρώτησε τι διαβάζω αυτόν τον καιρό και επειδή συμπτωματικά διάβαζα Discworld (Terry Pratchet) εκείνον τον καιρό, της είπα για τα βιβλία φαντασίας. Φάνηκε να της αρέσει σαν ιδέα όταν της περιέγραψα λίγο, αλλά πραγματικά δεν είχε καταλάβει τι θα πει βιβλία ή ταινίες φαντασίας γιατί μετά με ρώτησε να της πω κάποιο παράδειγμα απο ταινία φαντασίας για να βάλει στα κωλόπαιδά της να δουν. Εκεί της είπα οτι ένα απο τα πιο κλασσικά παραδείγματα είναι ο άρχοντας των δαχτυλιδιών....Με το που της το είπα, γούρλωσε τα μάτια....

ΚΚ: Τιιιι; καλέ αυτό έχει πολύ βία....δεν θέλω τα παιδιά μου να δουν τόση βία...
Αλζας: ο άρχοντας; βία; δεν θα το έλεγα.
ΚΚ: ε θα ήθελα κάτι πιο ελαφρύ μωρε...
Αλζας: ε καλά αν θες ελαφριά ταινία φαντασίας για παιδιά, τι πιο κατάλληλο απο το Χαρι Πότερ;
ΚΚ: Οχι όχι, και αυτό έχει βια;
Αλζας: (εκεί γούρλωσα εγώ τα μάτια) Το Χαρι Πότερ έχει βία; μιλάμε για ένα nerd που κρατάει ένα ξερόκλαδο και πετάει πάνω σε μια vileda. Πόσο βια νομίζεις οτι έχει; Ένα επεισόδιο απο "Το μικρό μου πόνυ" ήταν πιο σοκαριστικό απο όλα τα Χαρι Πότερ μαζί...
ΚΚ: έ μα έχει και εκεί κάτι φαντάσματα και κάτι περίεργα άσχημα πλάσματα και όλο μάχονται, έτσι δεν είναι;
Αλζας: (σε μια έκρηξη κατανόησης και οίκτου αποφάσισα να της μιλήσω σοβαρά και να της δώσω μια συμβουλή) Κοίτα καρακαριόλα, αυτές οι ταινίες είναι παραμύθια, όπως παραμύθια είναι και η κοκκινοσκουφίτσα, χενσελ και γκρέτελ, η χιονάτη κλπ κλπ. Σε ποιό παραμύθι δεν υπάρχουν άσχημα-κακά πλάσματα και σε ποιό δεν παρουσιάζεται συμβολικά η μάχη του καλού με το κακό; Όση βία έχει ο άρχοντας άλλη τόση έχει και η κοκκινοσκουφίτσα, που ο λύκος τρώει ολόκληρη τη γιαγιά πχ. Αυτό δεν το έχεις διαβάσει στα παιδιά σου; Την χιονάτη, που την δηλητηρίασε η κακάσχημη μάγισσα; Όλα τα παραμύθια έχουν βία μέσα και υπάρχει λόγος. Οτι τα παιδιά θα πρέπει με κάποιο ήπιο τρόπο, να μάθουν οτι το κακό και το καλό υπάρχουν και στην πραγματικότητα, και όταν θα μπουν στην ζωή πρέπει να ξέρουν να διαχωρίζουν το ένα απο το άλλο, ώστε να το αντιμετωπίσουν και όχι να κρυφτούν απο αυτό... Δεν είπε κανείς φυσικά να ερχονται τα παιδιά σε επαφή με ωμή βία απο νωρίς, ή χωρίς έλεγχο, αλλά και η ολική απόκρυψη και υπερπροστασία δεν νομίζω οτι τους κάνει και καλό. Τα παιδιά είναι πιο δυνατά απο όσο νομίζουν οι μεγάλοι.
ΚΚ: ναι...καλά έτσι οπως το θέτεις δεν έχεις και άδικο...
Αλζας: οπότε θα δεις ενα Χάρι Πότερ;
ΚΚ: όχι μωρε, μου φαίνεται πολύ βίαιο....
Αλζας: (απο μέσα μου) Μαλάκω, ηλίθια, ξόδεψα χρόνο και σάλιο για σένα και τα κωλόπαιδά σου... Τράβα και γαμήσου! (απο έξω μου) Χαχα οκ, οτι νομίζεις εσύ καλύτερο. (απο μέσα μου) καριόλα γαμώ το σπίτι σου! (απο έξω μου) πάντως σίγουρα θα αρέσουν στον άντρα σου. (απο μέσα μου) που καλός μαλάκας θα είναι και αυτός αφού παντρεύτηκε ένα ζώον σαν και σένα. (απο έξω μου) Πάμε τώρα γιατι μας περιμένουν. (απο μεσα μου) θες και παιδιά ζώον!
ΚΚ: Ωραία, πάμε. Καλή άσκηση αυτή εε;
Αλζας(απο έξω μου) ναι, μια χαρά. (απο μέσα μου) δε γαμιέσαι λέω εγώ να δεις άσπρη μέρα;



Υπήρξαν πολλά άλλα τέτοια σκηνικά απείρου κάλλους, που πολλές φορές με φτάσαν στο σημείο να θέλω να την μπουκετώσω στο δόξα πατρί, αλλά ένα ήταν το συμβάν που με έβγαλε πραγματικά έξω απο τα ρούχα μου. Η άσκηση ήταν η εξής: Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες των εννιά ατόμων και η ΚΚ ήταν στην δική μου ομάδα. Στο υποθετικό σενάριο μας, ήμασταν επιβάτες σε ένα αεροπλάνο που έπεσε στην Σαχάρα και ο πιλότος μας είπε, με την τελευταία του πνοή, οτι 120 μίλια νοτιοδυτικά έχει όαση. Επίσης οτι είχαμε ξεφύγει 100 μίλια απο την πορεία μας. Καταφέραμε να διασώσουμε απο το αεροπλάνο κάποια πράγματα, τα οποία παραθέτω παρακάτω, και η άσκηση ήταν να αποφασίσουμε σαν ομάδα, ποια απο αυτά ήταν τα πιο σημαντικά, βαθμολογώντας  απο 1(το πιο σημαντικό) εώς το 15(το πιο ασήμαντο). Πρώτα θα βάζαμε ο καθένας την δική του εκτίμηση και μετά θα αποφασίζαμε σαν ομάδα.τα αντικείμενα ήταν τα εξής:

Δυο λίτρα Vodka
Ένα φανάρι με μπαταρίες
Ένας σουγιάς
Ένας χάρτης εναέριας κυκλοφορίας της περιοχής
Ένα αδιάβροχο πλαστικό
Μια πυξίδα
Ένα γεμάτο πιστόλι
Ένα πακέτο γάζες
Ένα αλεξίπτωτο άσπρο/κόκκινο
1000 χάπια αλατιού
Ένα λίτρο νερό κατ'άτομο
Ένα βιβλίο "κατοικίδια ζώα της ερήμου"
Γυαλιά ηλίου κατ'άτομο
Ένα παλτό κατ'άτομο
Ένα καθρεφτάκι

Δεν θα σας πω τι έβαλα εγώ απο τώρα, αρκεί να σημειωθεί οτι ήμουν σε ατομικό επίπεδο ο πιο σωστός (όπως πάντα άλλωστε) καθώς οι γνώσεις μου αλλά και το ευρηματικό μυαλό μου προσέγγισαν σχεδόν απόλυτα τις επιλογές που έδωσαν εμπειρογνώμονες επι του θέματος. Με το που μαζευτήκαμε όμως η ομάδα για να αποφασίσουμε, απο την πρώτη κιόλας επιλογή, άρχισε η τριβή...

-"Πρώτη επιλογή τα νερά" είπε κάποιος. Εεε, δεν πολυσυμφωνούσα, καθώς η πρώτη μου επιλογή ήταν το καθρεφτάκι για να κάνω σινιάλο αν χρειαστεί, όμως και το νερό το είχα δεύτερο οπότε δεν μίλησα. Εκεί που μίλησα είναι που πετάγεται η ΚΚ και λέει 
-"ρε παιδιά να βάλουμε την πυξίδα πρώτη;"
-"Η πυξίδα δεν μας χρειάζεται απάντησα, πρώτον γιατί δεν έχουμε που να πάμε -η επιλογή της όασης ουσιαστικά δεν ήταν βιώσιμη καθώς το "νοτιοανατολικά" δε λέει και πολλά μέσα στην έρημο- και δεύτερον, γιατί αν θέλουμε να προσανατολιστούμε έχουμε τον ήλιο την ημέρα και τα αστέρια το βράδυ."

Η καρακαριόλα και άλλες δυο-τρεις καρακαριόλες με κοίταξαν λοξά και έβαλαν τα γέλια...
-"Πως θα βρεις τον προσανατολισμό σου καλέ απο τα αστέρια; γίνεται αυτό;" γύρισε και μου είπε μια χαμογελώντας. Δεν πίστευα αυτό που άκουγα. 
-"Φυσικά και γίνεται..." απάντησα χωρίς να πω κάτι άλλο.
-"Άντε καλέ, πετάχτηκε η ΚΚ, μας κοροιδεύει ο Άλζας τώρα για να κάνει πλάκα. Να πάρουμε την πυξίδα και αν θέλει ας διαβάζει τα άστρα για να μας πει αν θα φτάσουμε τελικά ή όχι. Χαχαχαχαχα!"

-"Πολύ αστείο, δε λέω", είπα, "όμως το γεγονός παραμένει οτι με τα αστέρια εγώ βρίσκω προσανατολισμό, ενώ εσύ πιθανότατα δεν βρίσκεις κάν με την πυξίδα... σε αυτή την περιπτωση λοιπόν, που η επιβίωσή μας εξαρτάται απο γνώσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι περί φύσης ή επιβίωσης, καλό είναι να μιλήσουν αυτοί που έχουν την γνώση και να μην πηγαίνουμε απλά διαισθητικά επειδή σε κάποιους φαίνεται κάτι λογικό."
-"Μα μας είπαν να αποφασίσουμε σαν ομάδα" πετάχτηκε μια άλλη σαύρα.
-"Μα αυτό κάνουμε", είπε κάποιος άλλος, "αλλά ο Άλζας έχει δίκιο. Αν κάποιος ξέρει κάτι αντίστοιχο να το πει για να σκεφτούμε τι θα κάνουμε"
-"Ρε παιδιά τι χαζομάρες λέτε" πετάχτηκε πάλι η ΚΚ, "εγώ λέω να πάρουμε την πυξίδα για να πάμε στην όαση, αυτά που λέτε δεν γίνονται."

Δεν άντεξα...η αλήθεια είναι οτι λύγισα κάτω απο τους μεγατόνους ασχετοσύνης, ηλιθιότητας και καριολίασης που κατέκλεισαν το δωμάτιο. Αυτό που με πείραζε δεν ήταν φυσικά η ασχετοσύνη της, αλλά το γεγονός οτι επέμενε για κάτι για το οποίο ήταν προφανώς άσχετη. Την κοίταξα με ειρωνικό βλέμμα που έσταζε δηλητήριο....

-"Η εύρεση του προσανατολισμού με την χρηση του ουρανού έχει ιστορία πάνω απο 3000 χρόνια. Οι ψαράδες στον Νείλο ξέραν να το κάνουν και ήταν θεωρητικά χιλιάδες φορές πιο άσχετοι απο εμάς σε πολλά θέματα. Προφανώς όχι απο όλους μας... Το γεγονός οτι εσυ δεν ξέρεις πως γίνεται, ή οτι για σένα τα αστέρια υπάρχουν μόνο για να σου βγάζουν το ωροσκόπιο, δεν σημαίνει οτι και εμείς οι υπόλοιποι συμφωνούμε..."

Αν και πιθανότατα να μην κατάλαβαν τι είπα, οι περισσότερες γκόμενες ανίχνευσαν την ειρωνεία στο ύφος μου, και σε μια έκρηξη φεμινισμού έτρεξαν να υποστηρίξουν την καρακαριόλα, επιστρατεύοντας τα διαχρονικά όπλα των γυναικών: γκρίνια, μουρμούρα και πρήξιμο αρχιδιών.

-ΜΠΙΡΙ ΜΠΙΡΙ...έχουμε άποψη... ΜΠΙΡΙ ΜΠΙΡΙ πούτσες ακατανόητες, ΣΟΥΞΟΥΜΟΥΞΟΥ δικαιώματα, πούτσες μπλε ΜΠΙΡΙ ΜΠΙΡΙ γυναίκα ΜΠΙΡΙ άστρα ΜΠΙΡΙ ΜΠΙΡΙ πούτσες και καρύδες ΜΠΙΡΙ ΜΠΙΡΙ....
 για να καταλήξουν στο ομόφωνο συμπέρασμα ότι:
-"και στην τελική αν η πλειοψηφία το αποφασίσει, δεν πρέπει να το αποδεχτεί όλη η ομάδα;"

-"Αν το υποθετικό μας δίλλημα ήταν να βάλω λάδι ή βούτυρο στις φακές, τότε ναι να ψηφίζαμε και εδώ που τα λέμε οι γυναικείες γνώμες θα είχαν περισσότερη βαρύτητα, αλλά απο τη στιγμή που στο σενάριο παίζεται η ζωή μου, όχι δεν θα δεχθώ την γνώμη σας, ειδικά όταν καταλαβαίνω οτι δεν στηρίζεται σε καμία γνώση. Και για να λέμε την αλήθεια κορίτσια, αν έπεφτε όντως το αεροπλάνο που είμασταν όλοι μαζί στην έρημο, το πιθανότερο είναι οτι εσείς, θα κάνατε αυτό που κάνουν πάντα οι γυναίκες σε τέτοιες δύσκολες και απειλητικές καταστάσεις, δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ! Το πολύ πολύ να κλαίγατε απο φόβο σε κάποια γωνία περιμένοντας απο τους άντρες να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα. Για αυτό λοιπόν μη μου λέτε για δημοκρατικές διαδικασίες όταν πρόκειται για θέματα ζωής και θανάτου. Εγώ αν ήμασταν όντως εκεί και μου λέγατε να πάρουμε την πυξίδα, θα την έπαιρνα και θα την έσπαγα μπροστά σας και μαντέψτε....δεν θα μπορούσατε να κάνετε τίποτα για αυτό...."

Έπεσε σιγή....Ούτε οι άντρες δεν μιλάγαν είτε απο αδιαφορία, είτε απο έλλειψη...δε ξέρω τσαγανού;

Θέλησα να ελαφρύνω το κλίμα γιατί ήταν πολύ κοντά στο να βάλουν τα κλάματα και στην τελική δεν με ένοιαζε και τόσο και είπα χαμογελαστός:
-"εκτός αν κάποια έχει πάρει το πιστόλι οπότε πάσο! ότι θέλει η κοκώνα!"

γελάσαν λίγο και αφού αγνοήσαν παντελώς την συμβουλή μου για την πυξιδα αλλά και άλλες, ολοκληρώσαμε τη λίστα και πήγαμε στον εισηγητή. Εκείνος μας είπε με ποια σειρά έχουν επιλέξει οι εμπειρογνώμονες και χάρηκα οταν είδα οτι το καθρεφτάκι ήταν όντως πρώτο, ενώ η πυξίδα ήταν 13η στη σειρά για τους εμπειρογνώμονες και 12η για μένα. Η ομάδα μου την είχε βάλει 2η τελικά....

Όταν ανέφερε την πυξίδα και το πόσο χαμηλά ήταν σε προτεραιότητα, κοίταζα τις γκόμενες μία μία χαμογελώντας συγκαταβατικά μέχρι που το βλέμμα μου έπεσε στην ΚΚ....και τι είπε τότε το απίστευτα τραγικό ζώον...;

-"Ε καλά και τι μας νοιάζει τι λένε οι εμπειρογνώμονες... Αφού η λογική τους δεν στέκει..."

έκλεισα το κεφάλι μου ανάμεσα στα χέρια μου με απελπισία....

"Σηκώθηκα απο το τραπέζι και πήδηξα προς το μέρος της, προεκτείνοντας το πόδι μου έτσι ωστε τελικά η σόλα μου την βρήκε στο κούτελο με τέτοια δύναμη, που το κεφάλι της αποκολλήθηκε απο το υπόλοιπο σώμα. Γελώντας πάνω απο το θύμα μου, είδα οτι οι υπόλοιπες γκόμενες, αντί να με χειροκροτούν ή να πέφτουν στα γόνατα υποτακτικά παρακαλώντας για συγχώρεση, γύρισαν επιθετικά προς το μέρος μου. Πρώτη ήρθε μια τύπισσα που κάνει καράτε 10 χρόνια και υποστηρίζει οτι μπορεί να δείρει άντρα σε μάχη...χαχα, της έδειξα πόσο λάθος είχε όταν, με μια και μόνο μπουνιά στο στομάχι, διαπέρασα τα σωθικά της και της έδωσα τη μήτρα στο χέρι.  "Πάρε να χεις μωρή καποτορουφήχτρα" της είπα και έσκασα και μια κουτουλιά στον διπλανό μου παρόλο που δεν έκανε τίποτα, έτσι για το χάβαλο να ουμ. Με το που έγινε αυτό όλοι άντρες-γυναίκες, πέσαν στα γόνατα και ζητήσαν έλεος και τους λυπηθηκα και πήγα να φάω μια τυρόπιτα."

σήκωσα το κεφάλι απο τα χέρια....μακάρι να γινόταν αυτό σκέφτηκα, όμως σηκώθηκα απο το τραπέζι και βγήκα απο την αίθουσα με αργό και μελαγχολικό βήμα νιώθοντας ηττημένος απο την υπέρμετρη βλακεία της καρακαριόλας...τελικά οι καριόλες πάντα νικάνε;

30 σχόλια:

  1. Βασικά δεν είναι μόνο η καριόλα,γενικά σε αυτό τον κόσμο η βλακεία θριαμβεύει!Και είναι κρίμα που στη δουλειά σου σε γενικές γραμμές το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι γελάσεις με λύπηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, όντως δεν μπορείς να κάνεις πολλά στην δουλειά. Λίγο δουλεματάκι αλλά και αυτό πολύ διακριτικά. Που θα πάει όμως δεν θα γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη; έχει να πέσει δούλεμα....

      Διαγραφή
  2. Φίλε Άλζα μου θύμισες πάρα πολύ το τελευταίο μου άρθρο, αυτό στο οποίο αναφέρομαι στα απίστευτα μειονεκτήματα του συστήματος που ονομάζουμε εσφαλμένα "δημοκρατία". Εσύ το βίωσες από πρώτο χέρι αυτό με την εν λόγω καριόλα. Προσωπικά έκανα το λάθος αρχικά να θεωρώ την πυξίδα καλύτερη επιλογή, στη συνέχεια έβαλα το νερό και από κάτω το αλάτι. Εκείνο που είχα στην τελευταία θέση ήταν η βότκα για προφανείς λόγους που ξέρουν όσοι έχουν αναρωτηθεί γιατί οι μουσουλμάνοι δεν πίνουν αλκοόλ.
    Εν πάσει περιπτώσει, αν κάποιος γνώριζε περισσότερα από εμένα και το δικαιολογούσε, δε θα είχα λόγο να πάω κόντρα σε αυτό (καλά πώς ξέχασα το ότι η πυξίδα είναι άχρηστη με τον ουρανό ρε γαμώτο)... εκεί είναι που τίθεται το ερώτημα αν η δημοκρατία αξίζει πράγματι σαν πολίτευμα. Εγώ απαντάω με ΟΧΙ. Πολύ καλύτερο θα ήταν ένα fusion πολιτευμάτων, η "αριστοκρατική δημοκρατία" και "άριστοι" να είναι οι αληθινά ικανότεροι άνθρωποι μιας κοινωνίας. Δεν υπάρχει κάτι πιο αυταρχικό-"φασιστικό" από το να δίνεις σε όλους ανεξαρτήτως νοητικής και πνευματικής ικανότητας τα ίδια πολιτικά δικαιώματα. Εσύ, προφανώς, το είδες ιδίοις όμμασι.

    Kenpachi, the Chancellor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοίγεις μεγάλο θέμα τώρα και το ξέρεις φυσικά οτι, πολλοί θα χαρακτήριζαν φασιστικές αυτές τις ιδέες, αλλά πραγματικά και εγώ δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με αυτές. Η εμπειρία δείχνει καθημερινά οτι μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν ξέρουν καν τι είναι καλύτερο για τον ευατό τους, πόσο μάλλον για τους υπόλοιπους. Οπότε ή μόρφωσέ και καλλιέργησε τους πάντες ή δώσε δικαιώματα πολιτικής μόνο σε άτομα που εχουν προσόντα. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος είναι οτι νομίζει οτι τώρα έχει δημοκρατία ενώ στην πραγματικότητα τον πηδάνε ασύστολα και λέει και ευχαριστώ. Όπως έχει πει υποτίθεται και ο Ισοκράτης: "Η Δημοκρατία αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Και αυτό νομίζω είναι εμφανές καθημερινά.

      Τουλάχιστον στην δουλειά μου είναι φανερότατο, αφού μπορεί η κάθε καρακαριόλα σαν αυτή που περιγράφω να επηρεάζει αποφάσεις είτε ξέρει είτε όχι. Θάνατο, πούτσο και ξύλο στις καριόλες!

      Διαγραφή
    2. Α, επίσης να πω οτι το αλάτι είναι άχρηστο, γιατί μπορεί να κάνει μεν κατακράτηση υγρών (οπότε να θεωρείς οτι θα σε κρατήσει περισσότερο το νερό), αλλά αν δεν ξέρεις πόσο ακριβώς αλάτι πρέπει να βάλεις (και είναι αδύνατον να το ξέρεις σε τέτοιες συνθήκες) και βάλεις περισσότεο απο όσο πρέπει, τότε θα διψάς περισσότερο και άρα μπούλεν. Και το οτι δεν το σκέφτηκες για την πυξίδα, είναι οκ φυσικά, αρκεί να είσαι σε θέση να δεχθείς την γνώση (όχι την γνώμη) του άλλου. Το ίδιο έκανα και εγώ με το κομμάτι πλαστικό το οποίο το είχα ψιλοχαμηλά σε προταιρεότητα, γιατί δεν ήξερα ή δεν μπορούσα να σκεφτώ τι να το κάνω, αλλά μια γκόμενα είπε οτι υπάρχει τρόπος να βγάλεις νερό με ένα τρόπο που εκμεταλεύεται την διαφορά θερμοκρασίας μέρας νύχτας ή κάτι τέτοιο (δεν το εξήγησε καλά γιατί προφανώς ούτε αυτή το ήξερε πολύ καλά). Όμως είπε οτι το είχε δει σε ντοκιμαντέρ και όλοι συμφωνήσαμε (ναι και η ΚΚ ακόμα) οτι είναι χρήσιμο. Πουτάνα γυναικεία αλληλεγγύη....πρακτικά ανύπαρκτη και όμως προκειμένου να μου σπάσουν τα νεύρα το έκαναν και αυτό....

      Διαγραφή
    3. Σκάβεις μια τρύπα και την καλύπτεις με το πλαστικό (μάλλον προσέχοντας να εφαρμόζει σχετικά καλά). Βάζεις στη συνέχεια μια μικρή πέτρα (ή κάτι) πάνω στο πλαστικό, στο κέντρο της τρύπας, έτσι ώστε το πλαστικό να έχει κλίση από την περιφέρεια της τρύπας προς το κέντρο. Από κάτω από το κέντρο έχεις βάλει πιο πριν ένα δοχείο, το οποίο μαζεύει σταγόνα-σταγόνα την υγρασία που σχηματίζεται πάνω στο πλαστικό. Αφήνεις το όλο σύστημα όλο το βράδυ και το πρωί έχεις μισό ποτήρι νερό ή παραπάνω...

      Δε θυμάμαι τώρα αν το είχε κάνει κάποτε και ο MacGuyver, αυτός ο άγνωστος...

      Διαγραφή
  3. Alza, για σένα το πιο χρήσιμο αντικείμενο στην έρημο θα ήταν ένα laptop για να μπορέσεις να γράψεις τις εμπειρίες σου στο internet, πουστρο-nerd, και δεύτερο πιο χρήσιμο ένα φέρετρο, μιας και δεν θα υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα να επιβιώσεις. Πουστρο-φλώρε!

    (Σημείωση: για μένα το πιο χρήσιμο θα ήταν ένα κουτί καπότες για να πηδήξω τις γκόμενες, ώστε να πάνε ευχαριστημένες στον άλλο κόσμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου φίλτατε Άλζα και πάλι. Μας έλειψες. Όλη η Ελλάδα ζητάει μια κυβέρνηση σωτηρίας και εγώ ζητούσα ένα μέγιστο άρθρο από εσένα. Ευτυχώς ο Θεός η ο Σατανάς είναι μεγάλος και με λυπήθηκαν.

    Στο θέμα μας τώρα. Κάτι τέτοιες καρακαργιόλες υπάρχουν σε κάθε δουλειά για να σπάνε τα αρχίδια των φυσιολογικών ανθρώπων. Στο 99,9999 των θεμάτων που προσπαθούν να ασχοληθούν έχουν άγνοια. Αφήνω το μικρό ποσοστό για τα νύχια τα τσιμπούκια και το που θα βρεις φτηνά βρακιά. Εκεί έχουν μαστερ γνώσης. ΤΟ ΚΑΚΟ με αυτά τα ΖΩΑ είναι πως παρόλη την άγνοια τους προσπαθούν με διάφορους τρόπους να σε εκνευρίζουν επιμένοντας πως ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ γιατί απλά το ΞΕΡΩ και είναι λογικό. Ευτυχώς όμως δεν είναι όλες έτσι για να μην κακοχαρακτηριστώ ως μισογύνης. Πραγματικά όμως για αυτές χρειάζεται ένα γερό δεξιόστροφο χαστούκι με κλίση προς τα κάτω και να αφήσει και λίγο νυχιά από το μάτι ως την γνάθο. Εσύ που της έδωσες την μήτρα στο χέρι το παράκανες αλλά δεν μπορώ να σε κατηγορήσω καθώς η δύναμη σου είναι μεγάλη και ορισμένες φορές ως λευκόδερμος Χαλκ δεν μπορείς να την ελέγξείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είστε όλοι άσχετοι. Και οι καριόλες και οι εμπειρογνώμονες. Αλζα σόρυ που το λέω (μη μου δώσεις κάνα κωλάντερο στο χέρι) αλλά κι εσύ μαζί.

    1. 2 Λίτρα vodka. Πίνεις το ένα λίτρο εσύ και το άλλο το μοιράζεις στα γκομενέτα (δεν θέλουν πολύ αυτές για να μεθύσουν). Μετά τις γαμάς όλες μαζί, από όλες τις τρύπες μέχρι να χύνεις αίμα αντί για σπέρμα.

    2. Νερό. Πίνεις στα γρήγορα λίγο νεράκι γιατί έχεις αφυδατωθεί από το πολύ γαμήσι.

    3. Πιστόλι. Αρχιζεις και πυροβολάς τις καριόλες μία μία στο κεφάλι (καλό σημάδι για οικονομία στις σφαίρες)

    4. Σουγιάς. Όσες έχουν απομείνει τις σφάζεις. Κρατάς μία, την πιο όμορφη, θα μας χρειαστεί αργότερα.

    5 Αλεξίπτωτο. Φτιάχνεις μια πρόχειρη τέντα και αράζεις από κάτω.

    6. Γυαλιά ηλίου. Τα φοράς γιατί έχει αντηλιά όσο και σκιά να κάνει η τέντα.

    7. Βιβλίο. Το διαβάζεις για να περάσει η ώρα.

    9.Βάζεις την γκόμενα να σου παίρνει πίπα παράλληλα μέχρι να πεθάνει αυτή ή εσύ.

    10. Πεθαίνεις ευτυχισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η τελευταία παράγραφος ήταν η επιτομή της πραγματικής φυσικής επιλογής. Οι ανίκανοι να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν πρέπει να εξαλίφονται ώστε να μην μολύνουνμε τα γονίδιά τους τους υπόλοιπους.....λίγοι και καλοί λέω εγώ....κι αν κι εγώ ανοίκω στους μαλάκες ψόφος και σε μένα.....είναι φυσικά γνωστό ότι η ηλιθιότητα ενός ανθρώπου δεν μπορεί να είναι αισθητή από το ίδιο το άτομο, αλλά από όλους τους υπόλοιπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι ένας γενναίος παλίκαρος που αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις. Εύγε νέε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @agou: βασικά, καλή η ιδέα να γαμήσεις τις γκόμενες και θα προσθέσω και τις καπότες αν θες στη λίστα για σένα, αλλα πριν το καταφέρεις προτείνω να χρησιμοποιήσεις για σιγουριά 1.γυαλιά ηλίου, 2.γάζες για τη μάπα σου, 3.καθρεφτάκι για να τυφλώσεις τις γκόμενες και 4.τη βότκα για να τις μεθύσεις, γιατί πραγματικά δεν βλέπω άλλο τρόπο να δεχτούν να κάνουν σεξ μαζί σου με την σκατόφατσα που έχεις.

    @Perinio: και μένα μου λείψατε βρε ατιμούτσικα... θα προσπαθήσω να έχω λίγο περισσότερη επαφή απο δω και πέρα. Να ξεκαθαρίσω γιατί πολλοί παρεξήγησαν οτι δεν είναι αντιφεμινιστικό το άρθρο. Μιλάει απλά για το 99% των γυναικών... μη παρεξηγηθούμε κιόλας....χαχαχαχαχα

    @Τρυποκάρυδος: Η σημαντικότητα των αντικειμένων εξαρτάται απο τον στόχο που θέτεις. Αν θες να προσπαθήσεις να πας στην όαση είναι άλλα τα αντικείμενα, αν μείνεις περιμένοντας σωστικό άλλα. Την ιδέα να μείνω και να γαμήσω τις πατσαβούρες του σεμιναρίου ομολογώ δεν την σκέφτηκα, γιατί αν ήσουνε εκεί θα έβλεπες οτι οι περισσότερες, αν όχι όλες, ανήκουν στην οικογένεια των ψυχρόαιμων φολιδωτών, κοινώς είναι σαύρες. Οπότε το σχέδιο σου δεν έχει εφαρμογή. Και η αμφιβήτηση σου με προσβάλει εδώ που τα λέμε....λες να μην το είχα σκεφτει; με υποτιμάς...

    @Χωστήρα: περιμένω κάτι πιο πρόστυχο απο εσένα και είμαι σίγουρος οτι μπορείς...

    @Κανθάρος: γάμησε τα....6 μήνες πόνου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εύστοχη η τοποθέτηση του Woody Woodpecker και ας ειμαι και γυναικα.. οσο για εσενα αγαπητε Alza.. υπομονη.. ο κοσμος ειναι γεματος απο ΚΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι χαλιέσαι δώσε την πυξίδα στην ΚΚ και παράτα την στην έρημο στην καλύτερη να βρει καμιά καμήλα και να πηδηχτεί μαζί της πριν πεθάνει (όχι δεν είναι ηλίθια η καμήλα να την αφήσει να την καβαλήσει).
    Εγώ προσωπικά μόνο τα γυαλιά ηλίου θα έπαιρνα (και αυτά μόνο άμα είναι rayban) και θα περίμενα 5 λέπτα δηλαδή όσο χρειάζεται για το γυναικείο fun club μου να με βρει!!!

    Auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.c.urvy.org/?date=20080329

    προστυχάντζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α ρε Χωστήρα μας καυλωσες πάλι μεσημεριάτικα...

    Αλζα, δεν είπα να τις γαμήσεις επειδή είναι ωραίες. Να τις γαμήσεις σαν φόρο τιμής στον πούτσο σου πριν πεθάνεις. Αυτό είναι το κόνσεπτ της ιδέας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φόρος τιμής; Θα ήταν σαν να δίνω στον Rambo παράσημο καλύτερου καθαριστή τουαλέτας. Ρε, παρθένος να μουνα, δεν τις γάμαγα αυτές, ούτε υπο απειλή όπλου...έχουμε και ένα παρελθόν να σεβαστούμε....

      Διαγραφή
  13. Τρελαίνεις την πυξίδα μου.

    Από μία ΚΚ (ποια είμαι εγώ να ανήκω στο 1%?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Να ξεκαθαρίσω γιατί πολλοί παρεξήγησαν οτι δεν είναι αντιφεμινιστικό το άρθρο. Μιλάει απλά για το 99% των γυναικών..."

      Διαγραφή
  14. "...τελικά οι καριόλες πάντα νικάνε;"

    - Όχι όσο γράφεις τέτοια άρθρα


    elPre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ αγαπητέ....μου δίνεις κουράγιο να συνεχίσω...

      Διαγραφή
  15. Αγαπητέ Αλζα μας μπερδεύεις με τους όρους. Η ΚΚ δεν είναι καρακαριολα (αυτο απαιτει σχετική νοημοσύνη) είναι απλά περιορισμένης (για να μην πούμε ανύπαρκτης) διανοητικής ικανότητας. Φυσικά είναι πολλές, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να τις κρατήσεις μακριά, η εξαφάνισή τους δεν είναι εφικτή. Μία πεθαίνει, δέκα βγαίνουν. Κι ένα μικρό ακόμα σχολιάκι: Μην αυταπατάσαι, δυστυχώς υπάρχει και το αντίστοιχο είδος σε άνδρες, με αντίστοιχη πληθώρα. Λειτουργώντας σοφά (μεσά στην ανυπέρβλητη βλακεία του) αυτό το είδος μιλάει λιγότερο, αλλά δυστυχώς κάνει περισσότερα (φτου!) σε σύγκριση με το άλλο, το γυναικείο. Το ένα συμπληρώνει το άλλο στο δρόμο της ηλιθιότητας. Ζουν αναμεσά μας... Ρε λες αυτή να είναι η εξέλιξη του είδους? Γιατιιιιιιιι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη αν προκάλεσα σύγχυση. Με τον όρο Καρακαριόλα ήθελα απλά να εκφράσω την έντονη αντιπάθειά μου προς την εν λόγω ηλίθια, με τον ίδιο τρόπου που θα έλεγα έναν άνδρα πούστη, χωρίς όμως αυτός να επιδίδεται ρεαλιστικά σε πεοθηλασμό και τέτοια. Τώρα προφανως και υπάρχουν και αντίστοιχοι άνδρες, εξίσου σάπιοι, και επειδή δεν τους ανέφερα σε αυτό το κείμενο δεν σημαίνει οτι δεν αναγνωρίζω την ύπαρξή τους, ή όπως εσύ δεν απορώ με την πορεία της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  16. Άνθρωπέ μου, πόσο καιρό σε έψαχνα να ξέρεις!

    Από προσωπική πείρα: η κκ νικάει πάντα. Ή σε ανεβάζει στο επίπεδό της (ναι ναι ανεβάζει) ή σε βγάζει έξω απ' τα ρούχα σου (κατεβάζει) ή δεν αντέχεις άλλο και τα παρατάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑ έχω λιώσει, έχω πεθάνει με τις περιγραφές.. !

    κ το ρητορικό ερώτημα στο τέλος, σαν σεξπηρικο κλαμα, βγαζει μια απόγνωση . H βασικα, ακόμα χειρότερα, διάβασε το ποίημα του Rumi : A sip of an answer (στο περίπου ή κ ακριβώς αν το θυμάμαι σωστά). Λέει "who(ever?) brought me here, has (??) to get me home" (oi παρενθέσεις δηλώνουν not certainty. )

    άψογος δραματουργός!! κεντας!

    μια επισήμανση: στην αρχή, που καθ υπόδειξη των trainers λέτε ευγενικές κουβέντες χαρην καλής συνεργασίας, στον πρώτο σου διάλογο με την ΚΚ εσύ πέτυχες τον στόχο!! Άλλα σκεφτόσουν άλλα έλεγες.

    κ τώρα η αμφισβήτηση: τελικά, αφού εσύ κ η ΚΚ "σφαχτηκατε" , ποιο το οφελος;; παπαριτσες...

    (δεν το εννοώ το παπαριτσα, κανω χιούμορ)

    κ τώρα η αμφισβήτηση:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η τελευταία φράση είναι λάθος. δν μεγιστοποιειται η οθόνη Γ σχόλια στ κινητό μ κ δν γινόταν ν σβηστεί.

      (όπως έχετε καταλάβει, το υπολοιπο καλοκαίρι Θ λαμβάνετε νεκραναστημενες _ ανορθωγραφες κ κακοδιατυπωμενες ενημερώσεις για τν kakomavropsofo. Τιμή σας βρε! (χιούμορ)

      Διαγραφή
    2. Τιμή μας εννοείται και χαρά στο κουράγιο σας.

      Διαγραφή