Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Εξωγήινοι Προβληματισμοί...

Οι εποχές είναι δύσκολες και σκληρές. Οι άνθρωποι έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με νέες δυσκολίες, νέες προκλήσεις και νέα προβλήματα. Ταυτόχρονα ο καθένας έχει να τραβήξει τον δικό του Γολγοθά. Να, προχθές μου έλεγε ένας φίλος ότι έχει παραγίνει το θέμα με τους Αλβανούς στα στριπτητζάδικα και δεν το ευχαριστιέται πλέον το ίδιο. Είναι λέει γεμάτα αυτά τα μαγαζιά από Αλβανούς, οι οποίοι δεν είναι τόσο λόρδοι όπως οι Έλληνες, και τα κορίτσια διαμαρτύρονται. Έχει προβλήματα ο κόσμος, γάμησε τα. Ένας άλλος χθες κλαιγόταν και ωρυόταν για το πότε θα nerfάρει επιτέλους η Blizzard τους Paladins. Τον βαράς και τον βαράς τον πούστη τον pala-healer και δεν πέφτει με τίποτα. Η αδικία δεν είχε ποτέ χειρότερο πρόσωπο από τότε που η Blizzard έφτιαξε τους Paladins.

Όπως και να έχει, θέλοντας να αφήσω για λίγο πίσω τα προβλήματα φίλων και γνωστών, αλλά και τα δικά μου, πήγα ένα σινεμαδάκι για να χαλαρώσω και να ξεχαστώ και είδα το Super 8.

Μιλάμε λοιπόν για ένα μάτσο 12χρονα μαλακιστήρια, που προσπαθούν να γυρίσουν μια ταινία με ζόμπι και ανακαλύπτουν τυχαία έναν εξωγήινο τον οποίο ο στρατός κρατάει φυλακισμένο, ο οποίος καταφέρνει να το σκάσει και τα παίρνει στην κράνα και μπαίνει στη  πόλη και την κάνει λαμπόγυαλο για το χάβαλο του να ουμ. Η ταινία δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο. Το σενάριο δεν είχε κάτι πρωτότυπο, η πλοκή λίγο πολύ τετριμμένη, τα εφέ σε κάποια φάση μου έσπασαν τα τύμπανα, κώλους δεν είχε να χαζέψεις, οπότε γενικά δεν με άφησε και πολύ ευχαριστημένο. Όχι ότι με χάλασε κιόλας, αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη αν δεν ασχολούμασταν όλη την ώρα με τα μυξιάρικα. Πολύ εμμονή με τα παιδάκια ο Spielberg, σε σημείο που αρχίζω να πιστεύω ότι είναι παιδέρας και ανωμαλάρας. Βέβαια το γκομενάκι που παίζει σε 3-4 χρονάκια θα ναι για πολύ βίδωμα. Τέλος πάντων, η ταινία τελειώνει και βγαίνοντας έξω, ένας φίλος πέταξε μια πολύ καλή ιδέα η οποία μετά με έβαλε σε σκέψεις. Σας παραθέτω λοιπόν τον εξής προβληματισμό και θα τον αναλύσουμε παρέα μόνος μου:

Ας υποθέσουμε οτι κάποιος εξωγήινος, προσγειώνεται κακήν-κακώς στη Γη, είτε επειδή του τελείωσε η βενζίνη, είτε επειδή είχε κάποιου είδους διαπλανητικό ατύχημα, είτε γιατί τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι καθώς τα 'χε κοπανήσει και δεν πρόσεξε τον μικρό μπλέ πλανήτη, που χώθηκε στο διάβα του. Ας υποθέσουμε, οτι ανήκεις στην super top elite ομάδα της ΜΑΣΑ (Μονάδα Απίστευτων Συμπαντικών Ανακαλύψεων) που λένε και στο ράδιο αρβύλα, και οτι βρίσκεσαι απο νωρίς στο σημείο που προσεδαφίστηκε ο άτυχος διαστημικός ταξιδιώτης. Έστω τώρα οτι μαζεύεις το διαστημόπλοιο, χώνεις και τον εξωγήινο σε μια μυστική μονάδα και μετά απο διάφορες προσπάθειες επικοινωνίας τύπου: "Me Tarzan, You Jane", διαπιστώνεις απο πρώτο χέρι οτι πρόκειται για μια εξωγήινη μορφή ζωής, σημαντικά πιο εξελιγμένη απο μας, που κατέχει απείρως καλύτερη τεχνολογία απο μας και που κατά λάθος βρέθηκε σε αυτό το σημείο του γαλαξία και ΔΕΝ ήξερε τίποτα για την ύπαρξή μας. Και μέσα απο την επικοινωνία αυτή καταλαβαίνεις επίσης, οτι ο εν λόγω εξωγήινος, δεν θα σε βλάψει, είτε γιατι δεν το θέλει, είτε γιατι δεν μπορεί τώρα, και το μόνο που σου ζητάει είναι να τον αφήσεις να φύγει.

Πρώτη αντίδραση φυσικά για τον περισσότερο κόσμο είναι να σκεφτεί, "ε, ωραία ας τον αφήσουν να πάει στο καλό." Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Γιατί ο τύπος δεν ήρθε από το πουθενά. Θα επιστρέψει στον πλανήτη του, θα ενημερώσει για την ύπαρξη μας και τότε αργά η γρήγορα, αυτοί θα επιστρέψουν περισσότεροι, και κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι η επιστροφή αυτή θα είναι ειρηνική...

Και το ερώτημα είναι λοιπόν το εξής....αφήνεις τον δύσμοιρο ναυαγό του διαστήματος να επιστρέψει στο σπίτι του ή όχι;

Όπως τα περισσότερα ηθικά διλήμματα, έτσι και αυτό δεν έχει μια σωστή απάντηση, όμως κατα τη γνώμη μου υπάρχει μια σωστή κατεύθυνση και είναι η εξής: Αν ο πολιτισμός του και η τεχνολογία του, τον καθιστούν δυνατότερο από μας, τότε δεν τον αφήνεις να πάει πουθενά. Τον κρατάς εδώ και του γαμάς τα αιμοπετάλια, μέχρι να ομολογήσει τα μυστικά της τεχνολογίας του. Ανήθικο και "απάνθρωπο" θα πει κάποιος. Ε, λοιπόν, σκάσε κάποιε και άκου πως έχουν τα πράγματα. Στο σύμπαν, τίποτα δεν είναι "ηθικό ή ανήθικο". Η ζωή πάντα ακολουθούσε και πάντα θα ακολουθεί το εξής αξίωμα: "Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό". Αν είσαι το μικρό ψάρι την έχεις γαμημένη και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις αυτό, ή μάλλον υπάρχει, να γίνεις εσύ το μεγάλο ψάρι, αλλά και πάλι τότε το αξίωμα ισχύει.

Τα πολύ παλιά τα χρόνια, όταν η Γη ήταν ακόμα παρθένα και δεν της είχαμε ανοίξει τρούπα, ο άνθρωπος ήταν το πιο μικρό ψάρι (ένα τοσοδούλι να!) και σχεδόν όλα τα άλλα ζώα, εκτός απο τις πασχαλίτσες και κάτι γιδοπρόβατα, τον έτρωγαν για κολατσιό. Μετά βίας έβγαινε από την σπηλιά για να κόψει καμιά μπανάνα από το διπλανό δέντρο, αλλά μόλις ακουγόταν το πρώτο μουγκρητό, γέμιζε το σωβρακάκι και έτρεχε να κρυφτεί στη σπηλιά κλαίγοντας από την τρομάρα του. Χτύπαγε το κεφάλι του στο τοίχο και μυξοκλαίγοντας ψέλλιζε :

"Ουγκ, εγκώ δόντια γιοκ, νυχια γιοκ, πως φάου κακό λύκο που παραφυλάει; Ούτε για χέσιμο ντεν μπορούμε να πάμε πια έξω, Σπηλιά βρουμάει σαν βόθρος πλέον! Πως θα χτυπήσω κακού λύκου, πως;;;"

Μέχρι που μια μέρα σκέφτηκε ότι, ίσως το ρόπαλο που είχε για να κοπανάει το κεφάλι της γυναίκας του όταν γινόταν ενοχλητική (τότε η γυναίκα είχε την πρέπουσα θέση στη κοινωνία), να ήταν εξίσου αποτελεσματικό και στα αγρίμια της περιοχής. Και έτσι κατάφερε για πρώτη φορά να αμυνθεί, να τραφεί και να ανέβει στην πυραμίδα της ιεραρχίας των ζώων κατά μια θέση. Μετά από λίγο ανακάλυψε τη φωτιά, τον τροχό, τις πέτρες και τη κατασκευή καλυβών, τα μέταλλα και την επεξεργασία τους, την γεωργία, την κτηνοτροφία, τις πανοπλίες, τα σπαθιά, τα άλογα, τα μαθηματικά, την αστρονομία, την ιατρική, τη φυσική και τη χημεία, το μπαρούτι, το πιστόλι, το κανόνι, τις καπότες, τα τείχη, το τσιμέντο, τα κάρα, την ψυχολογία, την πολιτική, τη μηχανή εσωτερικής καύσης, το διαφορικό, το πυροβόλο, το αυτοκίνητο, τον Michael Jackson, το αεροπλάνο και το υποβρύχιο, τα μπαζούκας, τους επαναφορτιζόμενους δονητές, το τηλέφωνο, την τηλεόραση, τους υπολογιστές, τα ταξίδια στο διάστημα, την πυρηνική βόμβα, την ηλεκτρική κιθάρα(ευτυχώς!) και πολλά-πολλά άλλα.

Κάθε ανακάλυψη, κάθε μικρό βήμα της ανθρωπότητας, την έφερνε ένα σκαλί παραπάνω στη πυραμίδα. Όμως χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια, για να καταφέρει ο άνθρωπος να γίνει κυρίαρχος του πλανήτη. Δεν έγινε γρήγορα, δεν έγινε εύκολα. Μόνο μετά από αμέτρητες  κακουχίες, πολέμους, αρρώστιες, φυσικές καταστροφές και πολύ κόπο, ιδρώτα και αίμα, είμαστε σε θέση πλέον να πούμε ότι είμαστε το μεγαλύτερο και πιο γαμιόλικο ψάρι. Είμαστε ο καρχαρίας και όλα τα άλλα έμβια είδη, είναι απλά μικρά ψαράκια που τα αφήνουμε να κολυμπάνε τριγύρω μας στο πλανητικό μας ενυδρείο, αλλά που οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε, τα αφανίζουμε από τον fucking πλανήτη!

Και μην τολμήσει κανείς να μου πει μαλακίες τύπου "ο άνθρωπος δεν είναι ανώτερος απο τα ζώα" και "όλα τα πλάσμα του θεού είναι ίσα" και τέτοια αδερφίστικα. Αν νομίζει κανείς ότι είναι ίσος με έναν σκύλο ή γάτα, ή αγελάδα ή τσιμπούρι η λιοντάρι ή και ελέφαντα ακόμα, απαξιώνει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος και καλά θα κάνει να πέσει στα τέσσερα και να αρχίζει να βελάζει. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι πιο χαζοί και από γυμνοσάλιαγκες και πιο άσχημοι από γουρούνια και πιο αντιπαθητικοί από νυφίτσες, ωστόσο όταν το δεις σε συλλογικό επίπεδο, η ανθρωπότητα είναι υπέρμετρα ανώτερη από οποιοδήποτε άλλο ζώο στο πλανήτη.

Στη περίπτωση όμως τώρα ενός εξωγήινου, το γεγονός και μόνο έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει στο διάστημα και να φτάσει σε μας, δείχνει είτε το πιστεύετε είτε όχι, οτι η τεχνολογία του είναι χιλιάδες χρόνια μπροστά από τη δική μας. Και η τεχνολογία συνήθως αναπτύσσεται ομοιόμορφα σε όλα τα πεδία. Με λίγα λόγια δεν γίνεται να έχουν διαστημόπλοια με μηχανές πλάσματος και προωθητήρες αντιβαρύτητας, αλλά τα όπλα τους να είναι πλαστικές σφεντόνες που πετάνε χρωματιστά ζαχαρωτά. Το πιάνετε λοιπόν σιγά σιγά το νόημα; Όχι; Θα συνεχίσω. Με δεδομένο οτι μας γαμάνε τεχνολογικά, δεχόμαστε πλέον ότι, αυτοί είναι το μεγάλο ψάρι και εμείς το μικρό και άρα, αν αφήσουμε τον φίλο μας να πάει σπίτι, μετά από λίγο καιρό θα σκάσει πίσω με παρέα και τότε θα υπάρχουν οι εξής πιθανές εκδοχές:

α) οι εξωγήινοι θα είναι εχθρικοί, χωρίς ηθικές αναστολές, οπότε έρχονται, μας βεντουζώνουν κανονικά, και είτε μας κάνουν σουφλέ και μας τρώνε, είτε μας κάνουν σκλάβους, είτε μας σκοτώνουν και μας παίρνουν το πλανήτη μας γιατί θέλουν resources για τον δικό τους.
b) οι εξωγήινοι είναι φιλικοί, αρχικά τουλάχιστον, γιατί μετά απο κάποιο διάστημα θα καταλάβουν τι μαλάκες είμαστε που τρεις χιλιάδες χρόνια πολιτισμού και ακόμα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, οπότε και θα μας βάλουν λουρί για να είμαστε φρόνιμοι, αλλά εμείς θα αντιδράσουμε και θα μας μπουκώσουν. Εναλλακτικά, θα κάνουμε εμείς κάποια μαλακία και θα τους προκαλέσουμε (που είναι το πιο πιθανό) και θα αναγκαστούν να μας γαμήσουν συθέμελα.
c) η εξωγήινη φυλή αποτελείται αποκλειστικά από 18χρονες μούνες που διψάνε για σπέρμα και ταξιδεύουν στον γαλαξία αναζητώντας λαούς με αρσενικά και στους οποίους επιβάλλουν εξουθενωτικές σεξουαλικές δραστηριότητες. Οι παρτούζες, τα threesome, τα bukkake και τα double penetration δίνουν και παίρνουν σε βαθμό που οι άντρες ουσιαστικά πεθαίνουν σε κάποια φάση από το ανελέητο γαμήσι.

Η τρίτη περίπτωση είναι και η μόνη στην οποία θεωρώ ότι θα έπρεπε να αφήναμε την εξωγήινη να φύγει παρακαλώντας την να ξαναγυρίσει με τις φίλες της. Εγώ προσωπικά θα έδινα και τη διεύθυνσή μου εδώ που τα λέμε. Ωστόσο, η περίπτωση αυτή δυστυχώς είναι και η λιγότερο πιθανή. Αν τώρα μιλάμε για την περίπτωση (α), είναι προφανές ότι για να προφυλάξουμε το ανθρώπινο είδος, πρέπει να κλείσουμε τον φιλοξενούμενό μας στο πιο βαθύ μπουντρούμι και να τον αναγκάσουμε να μοιραστεί τις γνώσεις του με μας. Αν δεν κελαηδήσει με τον καλό τρόπο, τότε Π.Ξ.Σ (πούτσο και ξύλο και σούβλα). Αντίστοιχα όμως και στην περίπτωση (b) όσο φιλικοί και όσο και ηθικά στοιχεία να είναι οι διαστημικοί μας γείτονες, σαν ίσους δεν θα μας αντιμετώπιζαν ποτέ. Πόσο καιρό θα ζούσαμε ειρηνικά κάτω από τη σκιά της ανωτερότητας τους; Θα υπενθυμίσω το αξίωμα των ψαριών. Γιατί ο άνθρωπος έχει συνηθίσει πλέον να είναι ο κυρίαρχος και ξαφνικά έρχεται κάποιος και του αφαιρεί την πρωτιά και ως γνωστόν μαλακίες δεν σηκώνουμε. Και γιατί να σηκώσουμε άλλωστε; Διάολε, δεν συρθήκαμε σαν τα σκουλήκια τόσα χρόνια, δεν παλέψαμε και δεν ματώσαμε για να γίνουμε πρώτοι, μόνο και μόνο για να έρθει κάποιος γαμίδης με καλύτερη τεχνολογία και να μας σπρώξει πάλι στη 2η θέση. Οπότε τι κάνουμε; Ότι και στη περίπτωση (α) λέω εγώ: Π.Ξ.Σ. Και αφού τα εφαρμόσεις αυτά και αποσπάσεις όλες τις ζωτικές πληροφορίες που χρειάζεσαι, και όταν καταφέρεις να αναπτύξεις την ίδια ή και καλύτερη τεχνολογία απο αυτούς, πας και τους βρίσκεις εσύ, αλλά πλέον παίζετε με ίσους όρους, οπότε αν κάνουν οτι κουνιούνται τους πετάς και 600 πυρηνικές στο πλανήτη και burn motherfucker, burn!

Ξαναλέω, γνωρίζω πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με τους ηθικούς κανόνες και τα ηθικά πιστεύω της εποχής. Έχουμε "εκπολιτιστεί" αρκετά ώστε να λύνουμε τα προβλήματά μας με τους γύρω μας πιο ειρηνικά.....ή μήπως όχι; Για ρίξτε μια ματιά στο πλανήτη και πείτε μου. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η φύση έχει εγκαθιδρύσει εδώ και χιλιάδες χρόνια τον νόμο της εξέλιξης και της φυσικής επιλογής και τον νόμο του ισχυροτέρου (τα ψαράκια που λέγαμε). Δεν νοιάζεται για τους ηθικούς μας φραγμούς. Και εμείς δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά δημιουργήματα της φύσης, οπότε πως να μη κληρονομήσουμε τα χαρακτηριστικά της; Μπορεί να μη μας αρέσουν, μπορεί κάποια να προσπαθούμε να τα αλλάξουμε, αλλά η ιστορία και η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν μπορούμε πάντα. Στη τελική, εδώ μεταξύ μας κοιτάμε πως θα γαμήσει ο ένας τον άλλον, και θα κωλώσουμε όταν πρόκειται για εξωγήινο; Η μήπως θα κωλώσει αυτός αν βρει την ευκαιρία;

Όπως και να έχει, αυτή είναι η δική μου γνώμη και το θέμα είναι ανοιχτό προς συζήτηση. Ομολογώ πως και εγώ σε κάθε ταινία με εξωγήινους που έγιναν θύματα κυνηγητού ή φυλάκισης απο πλευράς ανθρώπων, όπως τα "E.T.", "District 9", "Super 8" και άλλα παρόμοια, ήμουνα υπέρ των συμπαθητικών εξωγήινων κακομοίρηδων. Όχι πια όμως. Τώρα ξέρω ότι για το καλό των συνανθρώπων μου, θα ξυλοφόρτωνα και θα παρέδινα τη σκατόφατσα του 'Ε.Τ.' στις αρχές, θα έριχνα bygon στις κατσαρίδες του District, και θα έκλεινα στο πιο βαθύ μπουντρούμι τον παπάρα του Super 8.

Εσείς τι θα κάνατε;



98 σχόλια:

  1. Katarxas i eisagwgi gamaei (megales alitheies kai oi 2). Kata 2on kai vasikotero estw oti ton kratame ton ekswgiino gia na min fygei kai mas karfwsei stous filous tou.Kai pare ta peiramata panw tou kai pare ta gamw stavridia typou"karioli tha ftyseis aima" kai alles tetoies omorfies. Alla den einai logiko na ton entopisoun oi filoi tous back home me ta super dooper radar tous kai na erthoun edw kai na mas gamisoun tis manes etsi kai alliws? Me liga logia , an den isxuei i 3i periptwsi me tis mounes, vasika tin exoume kai gamimeni tin exoume, gia opoiadipote apo tis alles 2. I monadiki mas elpida einai na tou kanoume tsimpoukia edw , kamia anthrwpothysia an xreiastei (olo kai kapoio malaka tha vroume pou tou aksizei kakos mavros psofos) kai afou ton gemisoume me xryso kai myro , na ton voithisoume na ftiaksei to aeroskafos tou kai na ton afisoume na paei stin euxi mpas kai mas lipithei. Apo tin alli oso kairo tha meinei stin gi mas tha katalavei sigoura ti malakopitouro eidos eimaste kai an einai toso ekseligmenos den tha thelei kamia sxesi mazi mas , min to kollisoume kai tipota to on. Alliws this means war mothafucka. Eksw oi alvanoi, oi pakoi kai oi gamwprosfyges apo ta kwlobara kai bad,black death to fucking palas.

    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως, σαν πρώτο βήμα, θα καλούσα έναν καλό ψυχίατρο για να σε κοιτάξει...Μα είναι δυνατόν να πας να βλέπεις μια αμερικλάνικη παπαροταινία και να σου έρχεται στο μυαλό ο διαστρικός πόλεμος και οι παρτουζιάρες εξωγήινες; Εγώ αν έβλεπα τέτοιου είδους ταινία, το πρώτο που θα μου περνούσε από το μυαλό θα ήταν η ιδέα της αυτοκτονίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω πιστεύω ότι στους εξωγήινους δίνουμε ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, ενω μπορεί να είναι κάτι πολύ "έξω" από εμάς. Πρόσφατα δεν ανακαλύφθηκε στο εξωτερικό ένα βακτήριο που στο DNA του έχει Αρσενικό(δηλητηριο)? Κάτι τελείως πρωτότυπο και συναρπαστικό που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι σκατά άλλο μπορεί να υπάρχει εκεί έξω..!

    Thomas the Barbarian "αμερικλάνικη παπαροταινία" μπορείς να πεις το G.I.Joe. To Beastly. Ακόμα και το Transformers. Όχι το Super 8. Αν προσπάθησε να κάνει κάτι ήταν να σε ξαναγυρίσει στην εποχή των Goonies, του ET και του Explorers (για όσους θυμούνται). Και αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας Ρώσος επιστήμονας με το όνομα Nicolai Kardashev έφτιαξε μια κλίμακα το 1964 που κατατάσει πολιτισμούς ανάλογα με το πόση ενέργεια μπορούν να παράγουν. Αρχικά έφτιαξε 3 επίπεδα.
    Πολιτισμός επιπέδου 1 που μπορεί να χειριστεί την ενέργεια του πλανήτη του, επίπεδο 2 που θα χειριστεί την ενέργεια ενός άστρου και επιπέδου 3 που θα μπορεί να χειριστεί την ενέργεια ενός γαλαξία.
    Για να μιλήσουμε με όρους κατανοητούς σε όλους η United Federation στο Start Trek είναι επιπέδου 2 ενώ οι Borg επίπεδο 3.
    Αργότερα ο Kardashev έφτιαξε και υποδιαιρέσεις μια που οι διαφορές μεταξύ των 3 επιπέδων είναι τεράστιες.
    Φαντάζομαι οτι αναρωτιέσται που είμαστε εμείς τώρα.
    Είμαστε λοιπόν στο πολύ ταπεινό 0.72. Μπορεί να φτάσουμε στο 0.73 το 2030 και αν είμαστε καλά παιδιά σε καμια 200αριά χρόνια στο επίπεδο 1.
    Για το 2 θέλουμε μερικές χιλιετίες και για το 3 κανα εκατομμύριο χρόνια.
    Για να έχει την ενέργεια να έρθει να μας βρεί εδώ ο κολλήτος εξωγήινος πρέπει να είναι πολιτισμός απο λίγο κάτω απο το 2 και πάνω.
    Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα.
    1ον : Δεν θα έρθει στο πλανήτη για να μας πάρει το νερό ή το αλάτι ή να μας εποικήσει και άλλες τέτοιες μαλακίες. Αυτά αφενός μπορεί να τα δημιουργήσει, αφετέρου μπορει να τα βρεί σε 100000 άλλους πλανήτες , δορυφόρους και αστέρες στον γαλαξία.
    Αν για κάποιο λόγο θέλει κάτι απο εμάς θα το πάρει και χωρίς πολλά πολλά.
    2ον : Δύσκολα θα πέσει στην ανάγκη μας.
    Το σκάφος του ή δεν θα χαλάει καθόλου η θα φτιάχνεται απο μόνο του.
    3ον : Η απειλή που θα αισθάνεται απο εμάς θα είναι ίση με αυτή που αισθανόμαστε εμείς όταν σκεφτόμαστε οτι μπορεί οι κατσαρίδες να φτιάξουν βομβαρδιστικά και laser και να μας την πέσουν.
    Αν παρολα αυτά έρθει εδώ και για κάποιο απίθανο λόγο τον αιχμαλωτίσουμε και του πάρουμε και το σκάφος ο alza έχει δίκιο.
    Θα πρέπει να μάθουμε ότι μπορούμε , να συμπεριφερθούμε όσο καλύτερα γίνεται (όπως είπε και ο Leonidas.. “There is no reason we can’t be civil!”) και να καταστήσουμε σαφές οτι δεν μπορεί να φύγει.
    Είναι πολύ βασικό όμως να μην κακοποιηθεί. Αφενος για ανθρωπιστικούς λόγους , αφετέρου (και σημαντικοτερα) γιατί μπορεί κάποια στιγμή να τον ψάξει η μάνα του.
    Και δεν ήθελα να είμαι κόντα όταν θα λέει : «Μαμά αυτός με έκανε ντα και εγώ δεν του έκανα τίποτα! Και μου έκανε και ερωτήσεις και αν δεν απάνταγα μου έβαζε πράγματα στον κωλαρίγκο μου!»
    Αν εμείς έχουμε μειωμένη ανοχή για τέτοιες συμπεριφορές φανταστείτε τι θα κάνουν οι πραγματικά πολιτισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο προβληματισμος για μια ακομη φορα ειναι μοναδικος!Ευγε και παλι στο φιλο μας και το τρομερο συλλογιστικο του πνευμα.
    Ακομα πιο πολλα μπραβο αξιζουν και σε εμας τους αναγνωστες του που καταφερνουμε και δεν μενουμε με το στομα ανοιχτο απο ολα αυτα που διαβαζουμε.
    Εννοειτε οτι εαν ενας πολιτισμος εχει την δυνατοτητα να στειλει ή να ξεπεσει ενα διαστημοπλοιο του στα δικα μας μερη,σιγουρα εχει μετα την δυνατοτητα να το ανακαλυψει και να σκισει την κωλοτρυπιδα ολων αυτων που ηταν απολιτιστοι μαζι του.
    Αρα η πιο λογικη αντιμετωπιση σε αυτη την περιπτωση θα ηταν "δωσε μας και μας ρε μπαρμπα να μαθουμε τιποτα και εμεις τα βλαμμενα!"
    και οχι το "δωσε μας γιατι αλλιως θα σου σκισουμε τον κωλο" γιατι το πιο πιθανο ειναι να αποκτησουμε ολοι μας καινουρια αστροφεγγικη κωλοτρυπιδα.
    Τελος για τον φιλο Valaroma : Long live the Palas και γαμηστε τους προδοτες που το γυρισαν στο RIFT :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Valaroma: Η αλήθεια είναι οτι το ενδεχόμενο να είναι τόσο εξελιγμένοι ώστε να εντοπίσουν το τρακαρισμένο διαστημόπλοιο από τόσο μακριά δεν το 'χα σκεφθεί. Πάντως υπάρχει λύση. Πρώτα το παίζεις φιλικός και εξυπηρετικός και λες "εννοείται θα σε βοηθήσουμε να φτιάξεις το διαστημόπλοιo σου" και αφού κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, τον ρωτάς :"όμως δεν υπάρχει περίπτωση να σε βρούνε με τα μέσα που έχετε; Κάποιο ραντάρ, ή gps ή κάτι;" Αν σου πει ναι, κάνεις την κότα και προσπαθείς να τον κάνεις να μοιραστεί όσα περισσότερα μπορείς έχοντας πάντα τη γλώσσα σου στο κώλο του. Από την άλλη, αν πει όχι, τότε ακολουθούμε το δικό μου σχέδιο. Είμαι pure evil or what;

    @Thomas: Μπερδεύεις την φαντασία με την τρέλα, αν και όπως είπα δεν μου προκάλεσε η ταινία αυτές τις σκέψεις, αλλά ένας φίλος που είπε κάτι σε σχέση με την ταινία. Πάντως δεν βλέπω το λόγο να αυτοκτονήσεις αν την δεις. Δεν ήταν και χάλια. Επίσης μπορεί ο αμερικάνικος κινηματογράφος να έχει βγάλει και μαλακίες, αλλά παραμένει πρωτεργάτης στο χώρο. Έκαστος στο είδος του και οι αμερικάνοι στις ταινίες.

    @GreekCthulu: Μιλάμε για πολιτισμούς με τεχνολογία εδώ όμως. Οπότε σίγουρα δεν μπορεί να είναι εξωγήινες αμοιβάδες πχ. Στη τελική χρειάζονται κάτι που να μοιάζει με χέρια για να χειρίζονται τα υπερσύγχρονα εργαλεία τους.

    @Gabriel
    Αν έρθει μόνη της η μαμά, την οδηγούμε ευγενικά και καλά στο γιο της, και της στήνουμε παγίδα, την αιχμαλωτίζουμε και αυτή, και πλέον η απόσπαση πληροφοριών είναι ευκολότερη γιατί θα μπορούμε να την απειλήσουμε με τη ζωή του κανακάρη της. Επιπλέον σαν μεγαλύτερη θα ξέρει πιο πολλά μυστικά. Αν είναι καλό milf της πετάμε και ένα γήινο ραπανάκι, έτσι για να δει τι μπάλα παίζουμε εδώ στη γη. Αν τώρα σκάσει με παρέα, ακολουθούμε τα βήματα που περιγράφονται στο σχόλιο προς Valaroma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραιο αρθρο. Καποτε ειχα πει (και ο Steven Hawking ειχε συμφωνησει μαζι μου :P) οτι πρεπει να σταματησει η ΝΑΣΑ να στελνει μηνυματα στο διαστημα. Γιατι αν δεχτουμε το γεγονος οτι η ΝΑΣΑ εχει μια εμβελεια αποστολης μηνυματων Α, και καποιος πολιτισμος μπορει να διανυσει αυτη την Α αποσταση, σημαινει οτι τεχνολογικα ειναι σε σχεση μας οτι ειμαστε εμεις σε σχεση με το γεωσκωληκα.
    Οποτε με τον ενα ή τον αλλο τροπο οπως γλαφυρα περιεγραψε ο Alza θα ερθει εδω με απωτερο σκοπο να μας γαμησει τα κουταλοπιρουνα. Not good.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Alza
    Agapite file etsi opws tous parousiazeis den mou fainontai kai polu ekseligmenoi an mporoume na tous xeiragwgisoume toso eykola. Egw epimenw oti mono me pipes tin vgazoume kathari afou prwta ton anakiriksoume apoluto warlord kai prouxonta tou planiti oso perimenoume na erthei kanas tarifas apo ta meri tou kai ton parei spiti. Kai min ksexname oti o xlapatsas pote den exase me to na glufei ton dunato.
    @Amartwlos
    oi palas einai kaloi mono otan eina sto group mas. Alliws einai kariolia kai palioxaraktires.

    valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να κάνω μια παρατήρηση που σε όλους σας έχει ξεφύγει.Δεν ανέφερε κανένας σας αυτό που ψιθυρίζεται απο παλιά.ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.
    Πριν ξεκινήσετε να το σχολιάσετε σκεφτείτε οτι έχετε πει 2000 πιθανα σενάρια για προσκρουση,προσεδαφιση και τα λοιπα...Αν όντως είναι πολύ ανώτεροι απο μας οπως πολύ όμορφα αναφέρει ο φιλτατος Gabriel τοτε θα ήταν πολύ πιο εύκολο γιαυτούς να μας παρατηρούν χωρίς να μπαίνουν σε βιοπραξίες!!!Εχετε δεί ποτέ κανένα καταξιωμένο να ασκεί ο ίδιος βία???Ποτε..μονο εντολές δίνει,τα πιονια κάνουν τη δουλειά.Σε αυτή την περίπτωση όλα καλά.Ολοι κάνουν τη δουλειά τους.Οι εξωγήινοι μαθαίνουν τους ανθρώπους και οι άνθρωποι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και όλα ειρηνικα!!!
    Αν όμως....
    1)Μας επιρεάζουν με τρόπο που δεν αντιλαμβανόμαστε(ακομα)???
    2)Μας μάθουν κάποια στιγμή και θελήσουν να δράσουν!!
    Πως θα πράξουν?Το σίγουρο είναι οτι θα έχουν το προβάδισμα της πρώτης κίνησης και το αντιλιπτικό σοκ του ανθρώπου.
    Εδω κολάει να αναφέρουμε οτι τίποτα δεν είναι άφθαρτο!!!τιποτα που να αποτελείται απο ύλη!
    Οπότε αδέρφια μην ανυσηχείτε!!!Let them come!!!!
    Πέρα απο την πλάκα θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το αν κατοικούμε μόνοι στο πλανήτη ή συγκατοικούμε με καποιους αλλους.Μήπως δεν είμαστε τελικά η κορυφή της πυραμίδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολυ καλο, αλλα παραδεξου το πως το γραψες - τουλαχιστον το πρωτο μισο - μεθυσμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντιρρησία γιατί το λες αυτό; δηλαδή μέχρι ποιό σημείο θεωρείς οτι τα 'χα κοπανήσει; πάντως θα σε απογοητεύσω...όλο γράφτηκε πρωινές ώρες στη δουλειά! :p

    Janni, το ήξερα οτι θα το ανέφερες αυτό, καθώς είσαι γνωστός σαρδανάπαλος. Εγώ θεωρώ οτι ποτέ δεν έχει πατήσει το πόδι/πλοκάμι/καβλί με πατούσα του εξωγήινος στο έδαφος της Γης. Αν ερχόταν όπως είπαμε, και επειδή θα ήταν πολύ πολύ ανώτεροι απο μας, δεν θα είχαν ούτε έναν λόγο να παίξουν κρυφτούλι ανάμεσά μας. Εμείς αν θέλουμε να μελετήσουμε τα μυρμήγκια το παίζουμε κότες; Όχι! το πιάνουμε, το βάζουμε στο μικροσκόπιο και κάνουμε τα δικά μας.
    Αν ήθελαν απλά να μας μελετήσουν για ερευνητικούς λόγους, το κάνανε και στα φανερά στην τελική και ζούσαμε και αρμονικα (που λέει ο λόγος).
    Αν ήθελαν να μας κυριέψουν, δεν ήταν ανάγκη να μας καταλάβουν πρώτα. Βγάζουν τα μπαζούκα πλάσματος, τα πιστόλια εξαϋλωσης και τα πυρηνικά μαχαίρια και μοιράζουν αρακά χωρίς τελειωμό.
    Το σενάριο να έχει έρθει εδώ κάποιος εμένα προσωπικά μου φαίνεται πολύ απίθανο. Απο κει και πέρα, ο καθένας πιστεύει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία αφου σου φαίνεται τοσο περίεργο γράψε στο UTUBE (Ufo τσουνάμι),δες αυτό το ασπρο πράγμα που πηδάει προστά απο τα κύμματα και εξήγησε μου τι είναι.Και για να μην μένω σε αυτό.Το τελευταίο καιρό τα βίντεο με UFo εχουν αυξηνθεί επικίνδυνα πολύ.Εχω δει πολλα ερασιτεχνικά βίντεο απόλο το κόσμο.Εχω δει βέβαι και αρκετά μούφα.Οπως κάνανε την δεκαετία 70-80 οπου βγαίναν αντίστοιχα τέτοια βίντεο με UFO,δίσκους,φρίσμπι για εμπορικούς λόγους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτο το ασπρο πραγματακι που μοιαζει με σπιντατο σπερματοζωαριο ειναι ..... ενα ελικοπτερο ;)
    Τα παιχνιδια της εικονας ειναι πολλα και πολλες φορες μας παραπλανουν.....
    http://www.youtube.com/watch?v=aOJWt6P1CqQ&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ως γενικότερη παρατήρηση πρέπει να πω ότι είναι φοβερό το ότι αν πιστέυεις μια μαλακία τελικά τις πιστέυεις όλες.
    Δεν υπάρχει η μέση λύση. Να πεί κάποιος βρε αδερφέ εγώ πιστέυω στους εξωγήινους αλλά όχι στα φαντάσματα. Ή ναι στα φαντάσματα άλλα όχι στους μαγικούς κρυστάλους.Δείτε για παράδειγμα μια θεματολογία ΕΝΟΣ τέυχους του Strange ή συναφών περιοδικών και θα δείτε τι εννοώ. Αυτό λέει πολλά πιστέυω για τη κοσμοθεωρία ατόμων σαν τον φίλο Jannis που έχει εκφράσει απόψεις παρόμοιες και σε άλλα posts αυτού του blog.
    Στο θέμα μας τώρα.
    Πραγματικά οι προηγμένοι εξωγήινοι χρειάζονται 40+ χρόνια απαγωγών, πειραμάτων (σεξουαλικών και μη) και παρατηρήσεων για να μάθουν την βιολογία μας κα ιτον πολιτισμό μας?
    Πραγματικά υπάρχει μια παγκόσμια συγκάλυψη που περιλαμβάνει χώρες σε όλο τον κόσμο, ερασιτέχνες αστρονόμους και 1^10 ανθρωπων για την ύπαρξη εξωγήινων?
    Πραγματικά απο τοοοσα και τοοοοσα UFO που βλέπουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που έχουμε είναι μερικά ερασιτεχνικά βίντεο που το 95% έχει αποδειχθεί απάτη και για το άλλο 5% είναι τόσο θολό και εκτός εστίασης που κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη?
    Υπάρχει κάποιο πραγματικά αδιάσειστο στοιχείο απο άτομα και οργανώσεις που ψάχνουν 10ετίες για τέτοια πράγματα που να μας «αναγκάσει» να πεισθούμε?
    Παλιά μόνο είχαμε εμπορικούς και άλλους λόγους για να βγάζουμε μαλακίες και να κοροιδέυομε εαυτόν και αλλήλους και τώρα τα έχουμε ξεπεράσει όλα αυτά ως είδος?
    Όσον αφορά το Let them come και το “If it bleeds, we can kill it!” είναι ωραία για τις ταινίες αλλά αν ποτέ κάποιοι σαν και αυτούς που περιγράφουμε αποφασίσουν να μας επιτεθούν δεν θα είναι μάχη, θα είναι λουτρό αίματος και όχι το δικό τους.
    Let them Stay AWAY!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Valaroma/Χλαπάτσα: 1ον, η τεχνολογική εξέλιξη δεν έχει να κάνει με το πόσο εύπιστοι ή όχι μπορεί να είναι. 2ον, όπως φαίνεται απο τα λόγια σου, είσαι και εσύ σιχαμερή σκουληκαντέρα σαν τον φίλο σου τον Χλαπάτσα, και θα σερνόσουν στα πόδια του εξωγήινου γεμίζοντάς τον σάλια, μόνο και μόνο με την ελπίδα να σε πάρει μαζί του, αν καταφέρει και φύγει. Είμαι σίγουρος οτι θα τον βοηθούσες σε αυτή του την προσπάθεια και θα γυρνούσες μαζί του μετά με στρατό και θα πολεμούσες το είδος σου και όταν νικούσατε θα ζητούσες μετά να σε κάνει άρχοντα μιας μικρής περιοχής της Γης. Γιατί αυτά κάνουν τα προδοτικά μιάσματα σαν και εσένα.

    @Jannis : Το youtube δεν είναι και το πιο αξιόπιστο εργαλείο έρευνας έτσι; Όπως είδες απο το λινκ του Αμαρτωλού, κάποιος μαλακαντρέας, πήρε το video με το ελικόπτερο, του πρόσθεσε λίγο εφέ και ιδού το UFO που με τόση μανία περιμένουν οι πιστοί.

    Αυτή τη μαλακία την κάνουν πολλοί και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί; Γιατί να βγάζεις video με ούφο και να παραπλανείς τον κόσμο; Πάντως δεν θα θελα να κολλήσουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά να αναλύσουμε την περίπτωση που περιγράφεται στο post, γαμάτος εξωγήινος που προσγειώνεται, και οπως τον μεταχειρίζεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Alza
    Re karioli na erthoun edw kai esena na gamisoun prwto kai kathe allo malaka pou pistevei oti exoume pithanotites. Oso gia mena san allos Efialtis tha exw dwswi to mustiko perasma stis Thermopules kai meta ton thriamvo mou lew na zitisw tin California san ton Lex Luthor (an thymamai kala) , mazi me kathe eidous neta giina/ekswgiina kasena san upotaktiki mou kampia.
    poutso kai ksulo sto sixameno anthrwpino eidos.
    Best regards
    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν πέσει στην Ελλάδα και τον βρει Έλληνας θα τον κάνει ενα τουρ στην επικράτεια, θα τον πιάσει φίλο θα πηγαίνουν μαζί για γκολφ, μπάλα και σεξ αν είναι εμφανίσιμη θυληκιά, θα τον κάνει να εκτιμήσει το ανθρώπινο είδος με τον μόνο έχων επαφή ο εξωγήινος να είναι ο Έλληνας πίθηκας, και εκεί που συζητούν για διάφορα φιλοσοφικά και τεχνολογικά θέματα, βρίσκει ευκαιρία και του αποσπά ινφορμέισιον.
    Αν είναι αμερικλάνος τον κερνάει στα μακντόναλτς. Προπαντώς όχι βία, εκτός κι αν είναι θήλυ, οπότε η βία δικαιολογείται κατά τη διάρκεια του σεχ, όχι κισ-ασ γιατί θα μας πάρει για κατσαρίδες που όντως είμαστε και θα μας γαμεύσει και αυτά.

    Μετά τιμής,
    Α.Ψ.Α.
    Αλιεν Ψοφιος Ασβός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. με τον μόνον έχων επαφή ο εξωγήινος τον Έλληνα πίθηκα*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όταν λέμε UFO δεν εννοούμε απαραίτητα εξωγήινους, αλλά "Αγνωστα Ιπταμενα Αντικείμενα", ότι και αν σημαίνει αυτό..

    Σίγουρα το youtube δεν είναι το πλέον αξιόπιστο εργαλείο, αλλά υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί και - υποθέτω- χιλιάδες που δεν έχουν καταγραφεί από φόβο για την αντιμετώπιση που θα λάβουν απ'τον περίγυρο τους, όπως τρανά συναίβει και εδώ μέσα.

    Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν - και εγω είμαι επιφυλακτικός, αλλά κρατάω και μια πισινή. ποτέ δε ξέρεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν με τον όρο UFO ΔΕΝ εννοούμε εξωγήινους τότε δεν μας νοιάζει καν το θέμα και γενικότερα και σε αυτό το blog. Δηλαδή θα συζητάμε το ότι πέταξα μια κατσαρόλα στον αέρα και επειδή δεν ξέρεις τι μάρκα είναι το ονομάζουμε UFO??
    Τι ακριβώς όμως συνέβει εδώ μέσα?
    Καταπιέσαμε και τρομοκρατήσαμε κάποιον για να μην πει τι πιστεύει?
    Είμαστε και εμείς μέλη του συστήματος?
    Μήπως παραλογιζόμαστε εντελώς?
    Όσον αφορά για τις χιλιάδες μαρτυρίες πριν από κάμποσα χρόνια υπήρχαν χιλιάδες μαρτυρίες για την ύπαρξη δαιμόνων και αγγέλων (ακόμα υπάρχουν αλλά είναι εκτός μόδας). Μέτα ήρθαν οι χιλιάδες μαρτυρίες για το Craken, το γιγάντιο καλαμάρι και τον χιονάνθρωπο των Ιμαλαίων. Μέσα και σε αυτά?
    Αν συνειδητοποιήσουμε ότι με όλα αυτά καταλαβαίνουμε καλύτερα πως δουλεύει το ανθρώπινο μυαλό και όχι τι πραγματικά υπάρχει εκεί έξω θα προοδέυσουμε γρηγορότερα.
    Και δεν λέω να μην πιστεύουμε ποτέ τίποτα.
    Λέω να μην το πιστεύουμε μέχρι να έχουμε κάποιο σοβαρό στοιχείο.
    Και για τα UFO den έχουμε.
    Και όχι μόνο αυτό.
    Αν πιστέψουμε τις μαρτυρίες πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 100 διαφορετικά είδη εξωγήινων, με χιλιάδες διαφορετικών τεχνολογιών διαστημόπλοια.
    Ρε κάντε μας τη χάρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Gabriel εδωσες μόνο σου την απάντηση για το κίνημα που εκπροσωπώ.Τα πιστεύουμε όλα!
    Το οτι επιλέγω ποιά θα ασπαστώ αλλάζει!
    Πάντως οτιδοίποτε πέφτει στην αντίληψη μου το δέχομαι μεχρι να το απορρίψω ή να το υπερβώ ή ακόμα καλύτερα να το κατανοήσω.Σε αντίθεση με τους ανθρώπους(του κινήματος σου) που απορρίπτουν πριν γευστούν.Μπορει βέβαια να γνωρίζουν τη γεύση και να μην θέλουν,αλλα για πές μου εσύ,ξέρεις πραγματικά και μπορείς να πείς με σιγουριά αν υπάρχουν εξωγήινοι και αν εχουν έρθει σε επαφή???
    Υποθέσεις και ιδέες στο τραπέζι βάζω..Εσύ προσπαθείς να τις βγάλεις χωρίς πιστικά επιχειρήματα.Το οτι κάποιοι δεν σαφήνουν να σκεφτείς ορθά οπως οι τσαρλατάνοι των ψεύτικων βίντεο δεν πάει να πεί οτι τα παρατάμε.Αντίστοιχα στη δική σου πλευρά υπάρχουν άνθρωποι που οταν τους αναφέρεις τέτοια θέματα σε κοιτάνε σαν τρελό και σου λένε πρόσεχε μην τρελαθείς!Τσαρλατάνοι υπάρχουν και στις 2 μεριές!Μια αλήθεια για κάθε θέμα πάντοτε υπάρχει,μονο που είναι τριγυρισμένη απο ψέματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εμένα πάλι αυτό το πράμα που φαινότανε στο βίντεο που ανέφερε ο Janis μου έμοιαζε λίγο με τον "καπνό" στο LOST. Βρε λες...;

    Και τώρα το σοβαρό σχόλιο της ημέρας από τον Τρυποκάρυδο:

    Δεδομένο Νο1 Το σύμπαν είναι άπειρο. Α ΠΕΙ -fucking- ΡΟ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να υπάρχουν άπειροι εξωγήινοι πολιτισμοί. Αν λάβουμε υπόψην μας ότι στο άμεσο γειτονικό μας περιβάλλον (απ' όσο ξέρουμε) η γη είναι ο μοναδικός πλανήτης με συνθήκες τέτοιες οι οποίες να επιτρέπουν την ανάπτυξη ζωής πάει να πει ότι ο εξωγήινος πολιτισμός που ψάχνουμε θα μοιάζει από λίγο εως πολύ με τον ανθρώπινο. Θέλω να πω τα χημικά στοιχεία που θα απαρτίζουν έναν τέτοιο πλανήτη θα είναι τα ίδια ή παρόμοια με αυτά που απαρτίζουν τον δικό μας κ.ο.κ. Οκ μπορεί να αναπνέουν άζωτο π.χ. αντί για οξυγόνο ή να πίνουν αιθανόλη αντί για νερό αλλά πάνω κάτω θα είναι ανθρωπόμορφοι. Και αφού θα μας μοιάζουν τόσο πολύ εξωτερικά γιατί να μην μας μοιάζουν και στο mentality; Άρα γιατί να πρέπει να μας γαμήσουν ή να τους παίρνουμε πίπες; Αν δηλαδή μπεί ο Λόρδος του York κατά λάθος στο τσαντίρι ενός γύφτου στο Ζεφύρι, οι μόνες 2 επιλογές που έχει ο γύφτος είναι να τον πλακώσει στις μάπες ή να τον πλακώσει στα τσιμπούκια; Δεν υπάρχει και η τρίτη, πιο πιθανή -κατά τη γνώμη μου- επιλογή του να προσπαθήσουνε να συνεννοηθούνε με κάποιο τρόπο και να πάει ο άμοιρος ο Λόρδος στο Ελ.Βεν. για να πάρει το λήαρ τζέτ του και να γυρίσει στο Λονδίνο;

    Δεδομένο Νο2. Το σύμπαν είναι άπειρο. Κι ακριβώς επείδή το σύμπαν είναι άπειρο και άρα παρέχει άπειρες πιθανότητες, μπορεί η μορφή ζωής που υπάρχει εκει έξω να μην έχει καμία σχέση με αυτό που εμείς ονομάζουμε "μορφή ζωής". Μπορεί να κινείται σε άλλα επίπεδα ουδόλως αντιληπτά από την ανθρώπινη διανόηση και άρα who gives a fuck;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Valaroma: ποταπό αντικείμενο και αηδιαστικέ προδότη. Μπορεί σαν γένος να είμαστε για το μπούτσο καβάλα, αλλά και οι ύαινες ακόμα προστατεύουν η μια την άλλη. Μάθε πως, και να τα κάνεις όλα αυτά τα πουστριλίκια, και να νικήσετε, και να γίνεις άρχοντας της καλιφόρνια, εγώ θα κρυφτώ στις σπηλιές και από κει θα αρχίζω να σχεδιάζω την επανάσταση. Όταν μαζέψω πόρους και καταστρώσω το ανυπέρβλητο σχέδιο που θα σας πατήσει τα λαρύγγια κάτω, να ξέρεις οτι το πρώτο αρχίδι που θα κόψω θα είναι το δικό σου.

    @Μοσχοκάρυδος εε Τρυποκάρυδος εννοούσα: Συμφωνούμε απόλυτα οτι αν υπάρχουν εξωγήινοι, πιθανότατα θα έχουν ανθρωποειδή μορφή και ίσως και ίδιο τρόπο σκέψης. Διαφωνούμε κάθετα όμως στο τι θα γινόταν αν ο λόρδος γύριζε στο λονδίνο άνετα. Θα πήγαινε στους φίλους του στο Backinham και θα έλεγε: "Παιδιά βρήκα κάτι γύφτους στο Ζαφείρι, που κάνουν άνετα για σκλάβοι στα ορυχεία. Δεν θα κάνουμε και τίποτα κακό καθώς το βιοτικό τους επίπεδο είναι ήδη για γέλια ενώ εμείς θα τους δώσουμε μοντέρνα σπίτια και σύγχρονες ευκολίες, απλά θα δουλεύουν 10 ώρες τη μέρα στα ορυχεία υποχρεωτικά."
    Εσύ ο ίδιος είπες οτι θα μοιάζουν και στο mentality με μας άρα τι να περιμένεις; μήπως στο πλανήτη που ζούμε, οι τεχνολογικά ανεπτυγμένοι λαοί δεν πηδάνε τους υποανάπτυκτους; ακόμα και μέσα στη χώρα του ο καθένας δεν το ζει καθημερινά οτι οι ισχυροί γαμάνε τους ανίσχυρους; Ε φαντάσου τώρα να έρθει και ο άλλος απο άλλο πλανήτη, που δεν τον δένει τίποτα μαζί σου. Τι οίκτο ή ηθική να δείξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ωραίος ο τρυποκάρυδος..
    Μια μικρή διόρθωση μόνο..
    Το σύμπαν ΔΕΝ είναι άπειρο..
    Ξεκίνησε με το BB πριν από περίπου 13.7 δις χρόνια.Με άλλα όρια έχει όρια τα οποία είναι πολύ μακριά.
    Το σύμπαν δεν έχει άπειρες πιθανότητες για τίποτα.
    Πολλοί αποδεδειγμένοι νόμοι αποκλείουν ΠΆΡΑ πολλά ενδεχόμενα.
    Ο νόμος της κλίμακας δηλαδή αποκλείει το να υπάρχουν ζώντες οργανισμοί με το μέγεθος πλανήτη π.χ.
    Η εξίσωση του Drake υπολογίζει την πιθανότητα ύπαρξης άλλου πολιτισμού αλλά με πολλές αβεβαιότητες.Άπειρη δεν είναι με τίποτα όμως.
    Για να αναπτυχθεί πολιτισμός μόνο 3 πράγματα είναι απαραίτητα σε ευφυή όντα.
    1) Γλώσσα ή κάποια μορφή επικοινωνίας
    2) Αντιχειρές ή η γενικά η δυνατότητα να χειρίζονται αντικείμενα
    3)Αισθητήρια όργανα

    Οι πιθανότητες με άλλα λόγια οι εξωγήινοι να είναι ανθρωπόμορφοι είναι ελάχιστες.
    Ακόμα και στη γη έπρεπε να γίνουν 5 (τουλάχιστον) τυχαίες μαζικές εξαλείψεις προηγουμένων ειδών για να κυριαρχήσουν τα θηλαστικά και ακόμα και τότε το ανθρώπινο είδος είχε φτάσει περίπου 100 άτομα πληθυσμό συνολικά (σχεδόν εξάλειψη δηλαδή) πριν αρχίσουμε να ανεβαίνουμε πάλι!
    Το επιστημονικό συμπέρασμα σε γενικές γραμμές είναι:
    Εξωγήινοι μάλλον υπάρχουν αλλά είναι πολύ μακριά, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εντελώς διαφορετικοί σε όλα και τα κίνητρα και ο χαρακτήρας του είναι άγνωστος.
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν μας βρουν θα μπορούν να μας καταστρέψουν. Μπορεί να μην θέλουν αλλά σίγουρα θα μπορούν. Άρα η καλύτερη λύση είναι να κρυφτούμε όσο μπορούμε περισσότερο.

    P.S
    Περιμένω να απαντήσει κάνας άλλος στον Jannis για να μην με πούνε και εμπαθή.
    Θα επανέλθω όμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εισαι πολύ υπεράνω για να απαντήσεις?
    Θες αλλος να βγάλει το φίδι απο την τρύπα?
    Ψάχνεις συμπαράσταση?
    Δεν σε πιάνω παντα...Μιλας με τέτοιο τρόπο δείχνοντας ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και υπερηφάνιας.Καλο είναι να μαθαίνουμε πληροφορίες που απότι φαίνεται γνωρίζεις αρκετές αλλα μην νομίζεις οτι είναι μόνο αυτές.Υπάρχουν κ άλλες που δεν γνωρίζεις και άλλες που σου διαφεύγουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Alza
    Yperastiko apo Ari n i quote:
    "Nsi stratarxi "Skistoustinkwlotrypidastadio".
    Opws sas ta eipa , Alza legetai, nai nai auton na gamisete prwto kai to vrwmwero soi tou.Akoma den irhate yperoxoi kataktites mas kai oneirevetai epanastaseis. Edw tosa xronia pou exoun ena agkouri ston kwlo , pou oso paei tha ginetai megalytero, oloi oi skwlikes den exoun ksemutisei pote. Twra pou erxeste eseis tous epiase o ponos gia to antrwpino eidos enw tosa xronia sklavoi einai. Aplws oi twrinoi gamiades tous moiazoun stin skatofatsa tous."
    Trexa apo twra sta vouna ka tis spilies douloparoike.

    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλώς λοιπόν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα..
    Ποτέ δεν είπα ότι τα ξέρω όλα ούτε καν ότι ξέρω πολλά.
    Οι διαφωνίες μας είναι κολοσσιαίες με βασικότερη την αρχική σου έκφραση.
    Πιστεύεις τα πάντα αλλά ασπάζεσαι μόνο ένα!
    Στο δικό μου λεξιλόγιο οι 2 αυτές λέξεις έχουν ταυτόσημη έννοια. Σε σένα που προφανώς έχουν διαφορετική μπορείς να μου πεις τι σημαίνουν ακριβώς και ποια η διαφορά τους?
    Και αφού μου πεις αυτό πες μου και με ποια κριτήρια περνάς από την πίστη στον ασπασμό.
    Για μένα η τακτική είναι αντίθετη.
    Ξεκινάς από σκεπτικισμό απέναντι σε μια καινούργια ιδέα. Την ακούς αλλά δεν την πιστεύεις a priori.Μετά ακολουθεί η αξιολόγηση και αν περάσει κάποια κριτήρια μπορεί να αντικαταστήσει την παλιά θεώρηση ή όχι.
    Και πάντα κ βαθμός βεβαιότητας μπορεί να προσεγγίζει το 100% αλλά ποτέ δεν το φτάνει.
    Το πλησιάζει όμως σε αρκετό βαθμό για να σε κάνει να το δεχτείς και να προχωρήσεις.
    Και αν γίνει ανατροπή (βλέπε Ainstain,Dirac,Darwin) αναθεωρείς και επανατοποθετείσαι.
    Πάντα όμως πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες του παιχνιδιού.
    Αυτή είναι η μεθοδολογία της επιστήμης και ξέρουμε (και εσύ το ξέρεις) ότι λειτουργεί.
    Αυτό που κάνεις εσύ και το κίνημα σου είναι βούτυρο στο ψωμί του κάθε απατεώνα που θέλει ή να βγάλει εύκολα φράγκα, ή να αποκτήσει όνομα ή απλά να κάνει την πλάκα του.
    Ιστορικά παραδείγματα υπάρχουν άπειρα..
    Πως εφαρμόζονται αυτά που λέω στο θέμα μας εδώ?
    Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί νόμοι της φυσικής που κάνουν το διαγαλαξιακό ταξίδι ΠΟΛΥ δύσκολο, ξέρουμε ότι οι πιθανότητες να υπάρχει πολιτισμός δίπλα μας είναι λίγες και ξέρουμε ότι οι μαρτυρίες και τα στοιχεία είναι ή απάτες ή αμφισβητήσιμα το λιγότερο.
    Έτσι επιλέγουμε να θεωρούμε ότι δεν μας έχουν επισκεφτεί με πιθανότητα 99%.
    Όταν κάποιος μας δείξει το διαστημόπλοιο ή τους ίδιους τους εξωγήινους θα αναθεωρήσουμε.
    Εσύ τι δικαιολογία έχεις για να πιστεύεις ότι και καλά είναι ήδη εδώ χωρίς κανένα αξιόπιστο στοιχείο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Λοιπόν Αλζα, διαφωνώ κάθετα με τη κάθετη διαφωνία σου (άρα διαφωνώ παράλληλα...;). Μην το περιπλέκουμε το θέμα και μην το ανάγουμε σε φανταστικά σενάρια. Το παράδειγμα μου είναι εντελώς απτό. Γύφτοι υπάρχουνε στο Ζεφύρι όπως υπάρχουνε και λόρδοι στο Buckingham. Στα αλήθεια εν έτοι 2011 πιστεύεις ότι θα ασχολιόταν ο λόρδος να κάνει σκλάβους τους γύφτους στο Ζεφυρι; Οχι. Το πολύ πολύ να του δινε κάνα χρυσό δαχτυλίδι (να ταιρίαζει με τη καδένα) για να του αποσπάσει τη προσοχή και να την έκανε με ελαφρά. And that's all. Και το πιθανότερο είναι οτί απλά δεν θα ξανασχολιόταν ποτέ στη ζωή του με τους γύφτους και μάλιστα θα προσπαθούσε να ξεχάσει το πένθος στο νυχάκι και τη λίγδα από τα μαλλιά τους το συντομότερο δυνατό.

    Αρα...και με τους εξωγήινοι κάτι τέτοιο βλέπω να συμβαίνει. Το πολύ πολύ να μας πουλήσουν κάνα διαστημόπλοιο που γέρνει και να μας αφήσουν να παίζουμε μαζί του για τα επόμενα 1000 χρόνια. Σιγά μη κάτσουν να ασχοληθούν σοβαρά με τη πάρτη μας. Πόσω μάλλον να ξοδεψουν ενέργεια και resources για να έρθουν να μας σκίσουν τη κωλοτρυπίδα στα 2 με τον διαγαλαξιακό στρατό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν νομίζω να είπα ότι τρομοκρατηθηκε κάποιος εδω μέσα, ούτε οτι καταπιέστηκε.

    Αυτό που εννόησα και μάλλον δεν κατάλαβες, είναι ότι κάποιος άνθρωπος που έχει βρεθεί μάρτυρας σε κάτι πολύ αλλόκοτο, θα δυσκολευτεί πολύ να το πει στον περίγυρο του-πόσο μάλλον σε άγνωστους! Ειδικά σε ένα μπλογκ του ίντερνετ, κάποιος που θα βγει και θα πει κάτι τέτοιο θα έχει 10 φορές παραπάνω τον κίνδυνο να χλευαστεί. Thats all.

    A, και όσον αφορά το γιγαντιαίο καλαμάρι που ανέφερες, ΝΑΙ σε αυτό πέσαμε μέσα. Υπάρχει, ανακαλύφθηκε (και μάλιστα η επιστήμη μιλάει και για κολοσιαία μεγέθη σε μεγάλα βάθη) και όλες αυτές οι μαρτυρίες που αντιμετωπιζόνταν τότε με δυσπιστία (και ακόμα όπως δείχνει), φαίνεται πλέον ότι ήταν αληθινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να διορθώσω στο παραπάνω, εκεί που λέει "πεσαμε μέσα", σε "πεσανε μέσα". Ποτέ δεν υποστήριξα την ύπαρξη γιγαντιαίων καλαμαριών, μόνο γιγαντιαίων χταποδιών και γιγαντιαίων αστακων :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πάντως υπάρχει λύση. Πρώτα το παίζεις φιλικός και εξυπηρετικός και λες "εννοείται θα σε βοηθήσουμε να φτιάξεις το διαστημόπλοιo σου" και αφού κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, τον ρωτάς :"όμως δεν υπάρχει περίπτωση να σε βρούνε με τα μέσα που έχετε; Κάποιο ραντάρ, ή gps ή κάτι;"

    παπαρα Alza, με το gps τι εννοεις;; GALACTIC positioning system ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σε συνέχεια της συζήτησής μας για την εντροπία το κάτωθι νομίζω τα λέει όλα.
    http://machineslikeus.com/news/big-bang-beginners-14-does-big-bang-theory-violate-second-law-thermodynamics
    Enjoy!
    @GreekCthulhu
    Μιλάω για τα πραγματικά γιγάντια καλαμάρια! Αυτά που πήγαν να βυθίσουν τον Ναυτίλο του Βερν. Και αυτά τα είχαν δει κάποτε...

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Gabriel, ωραία τα λες. Έτσι κι αλλιώς, ανήκω κι εγώ στο στρατόπεδο των ορθολογιστών, επομένως οι απόψεις μας είναι λογικό να ταυτίζονται στα περισσότερα θέματα. Αντιθέτως, με τον Τζαννή διαφωνώ σχεδόν πάντα - όταν βέβαια καταλαβαίνω τι στο καλό θέλει να πει... :Ρ

    Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα στη "μεθοδολογία" σου: είναι ιδιαιτέρως παθητική. Κάθεσαι και περιμένεις καινούριες ιδέες, και όταν έρθουν, τις εξετάζεις (με σκεπτικισμό όπως λες). Αν κάποια απ' αυτές είναι ανατρεπτική (που εμείς στα χρόνια μας δεν έχουμε ζήσει κάποια τέτοια), τη δέχεσαι, τη μελετάς και την κάνεις - αν και όσο μπορείς - κτήμα σου.

    Με άλλα λόγια, περιμένεις να σε ταΐσουν. Αν αυτό που σου πέταξαν τρώγεται, το τρως. Αν όχι, το απορρίπτεις. Και δεν ξέρω αν σου αρέσει αυτή η κατάσταση, τώρα που τη βλέπεις έτσι γραμμένη.

    Εγώ δεν κάνω κάτι διαφορετικό φυσικά. Αλλά καλό είναι να συνειδητοποιούμε κάποια πράγματα.

    Για το αρχικό θέμα του στοκο-Alza, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το θέμα έχει αναλυθεί διεξοδικά στην ταινιάρα Independence Day. Είναι λογικό ότι αν μας βρουν εξωγήινοι τους οποίους εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε, τότε αυτοί θα είναι ανώτεροι από εμάς, με όλες τις συνέπειες που περιγράφει ο βλαξ... :Ρ

    Μια διαφωνία όμως και γι' αυτόν: όταν παρατηρούμε κάποιον κατώτερο οργανισμό, δεν είναι απαραίτητο η παρατήρηση να είναι παρεμβατική. Το αντίθετο, αν θέλουμε η παρατήρηση να είναι ακριβής, πρέπει να είμαστε όσο πιο διακριτικοί γίνεται. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις μελέτες (άγριων ζώων πχ - ακόμα και μυρμηγκιών).

    Άλλωστε, από τη Φυσική γνωρίζουμε (και αν δεν το γνωρίζετε μάθετέ το) ότι όταν αρχίσουμε να παρατηρούμε ένα οποιοδήποτε σύστημα, αυτό παύει αυτομάτως να είναι το ίδιο. Επομένως, καλό είναι να ελαχιστοποιούμε αυτήν την επίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τωρα δεν σε καταλαβαίνω εγώ Agou...Τι προτείνεις να συνειδητοποιήσω??Οτι αυτα που λέω τα έχω φάει απο άλλον και δεν είναι τρόφη που βρήκα μονος μου?
    Πως το εννοείς?Και ποιο είναι το στρατόπαιδο των ορθολογιστών?Μπορει να γίνει ο καθένας ορθολογιστής?Κρίνεις ορθό οτι είσαι ορθολογιστής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υπόψην το θέμα έλεγε εξωγήινοι προβληματισμοί και θεώρησα 'ορθό' να εκφράσω μια άποψη που χρόνια ερευνάται,με σκοπό να γίνει κουβέντα.Αν υπάρχουν κ αν έχουν έρθει σε επαφή.
    Καταλήγω να υποστιρίζω πάλι το δικαίωμα μου να εκφραστώ ελεύθερα με το φόβο μερικών οτι θα με πάρουν με τις ντομάτες!Για πείτε μου ορθολογιστές...ειναι ορθό αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Βασικα αυτο το τελευταίο που ειπε ο Agou το είχα ξεχάσει και είναι ιδιαιτέρως συναρπαστικό: Όταν παρατηρείς ενα σύστημα, αυτό πάει να είναι το ίδιο επειδή το παρατηρείς! Το 'πείραμα' του Σροντινγκερ νομίζω αναφέρεται στο ίδιο πράγμα. Thats loco man!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @agou
    Δίκιο έχεις φυσικά εκφράζοντας το αυτονόητο. Ότι δηλαδή δεν είμαι ένας από τους 20 κορυφαίους θεωρητικούς φυσικούς που έχουν πρόσβαση στο CERN και στον LHC για να μπορώ να τεστάρω την κβαντομηχανική και να βρω καινούργια σωματίδια.
    Επίσης δεν είμαι μέσα στους 50 κορυφαίους αστροφυσικούς, αστρονόμους και κοσμολόγους για να έχω πρόσβαση στο Humble και να ανακαλύψω νέους κόσμους. Το σύστημα βλέπεις..
    What else is new?
    Και όχι μόνο αυτό. Δίνεις και πυρομαχικά στον Jannis να λέει ότι μας φέρνει καινούργιες σπαρταριστές ιδέες και εμείς που μόνο κρίνουμε τις απορρίπτουμε με ευκολία.Καλή τύχη τώρα..
    @Jannis
    Ενώ έχεις μια άνεση στο να κάνεις ερωτήσεις στις απαντήσεις δυσκολεύεσαι λίγο.
    Θα μπορούσα και εγώ να επιστρέψω όλο το λογίδριο σου : " Εισαι πολύ υπεράνω για να απαντήσεις... κτλ κτλ"
    Και σε αυτά που ρωτάς μπορείς να γίνεις και εσύ ορθολογιστής ναι! Θα σου δώσουμε και κάρτα. Και μέχρι να επινοηθούν virtual ντομάτες είσαι ασφαλής.Για μετά δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα.
    The way of the world you see..
    Όχι άλλες απαντήσεις μέχρι να πάρω τις δικές μου όμως.
    @Greek..
    Και όχι μόνο αυτό φίλε.. Η κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης γίνεται ακόμα και για την εκ συμπερασμού παρατήρηση. Δηλαδή αν έχω 2 συστήματα Α και Β. Παρατηρώ μόνο το Β. Αν από αυτό μπορέσω να εξάγω συμπέρασμα για το Α τότε αυτόματα και το Α θα επηρεαστεί. Και αυτό παρόλο που δεν το παρατήρησα απευθείας ποτέ! Loco and then some..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. φυσικά και λέγοντας gps εννοούσα Galactic Positioning System.....χαχχα Πολύ καλό!

    @Janni: Δεν νομίζω ότι έχεις να φοβηθείς κάτι εδώ μέσα. Τόσες μαλακίες ακούγονται, οι δικές σου θα μας πειράξουν; Εδώ ακόμα και ΕΓΩ καμιά φορά λέω μαλακίες ΕΠΙΤΗΔΕΣ (γιατί ποτέ δεν λέω μαλακίες χωρίς να το θέλω) για να γελάσουμε. Τώρα, από κει και πέρα, αν πεις κάτι κουλό, δικαίωμά σου και με γειά σου και χαρά σου. Αντίστοιχα, δικαίωμα και κάποιου άλλου να κράξει αν το θεωρεί τραβηγμένο και δικό σου να κράξεις πίσω. Ζούμε για το κράξιμο άλλωστε.

    @τουβλο-Agou: Πρώτον το σενάριο που μελετάμε, δεν είναι οτι σκάει απο το πουθενά σύσσωμος ο στρατός των εξωγήινων και μας σκίζει τα κωλοβάρδουλα. Είναι το διαστρικό ατύχημα ενός εξελιγμένου εξωγήινου που ΔΕΝ γνωρίζει για τον πολιτισμός μας -με το ατύχημα έμαθε όμως- και πως τον αντιμετωπίζεις πλέον. Τον αφήνεις ή όχι; Το ηθικό δίλημμα είναι που με ταλανίζει και εδώ θέλω απάντηση. Και επίσης δεν έγραψα πουθενά για παρατήρηση και πειράματα εγώ. Απλά απάντησα σε ένα σχόλιο και είπα ότι στην τελική, αν θέλανε να μας κάνουν πειράματα και ήταν τόσο πολύ ανώτεροι, δεν θα χρειάζονταν παίζουν κρυφτούλι τόσο καιρό. Γιατί για να μη λέμε μαλακίες, και τα μυρμήγκια τα κοιτάμε για λίγο καιρό από μακριά, αλλά σε κάποια φάση τα τσιμπάμε με τσιμπίδα, τα κόβουμε φέτες και τα βάζουμε στο μικροσκόπιο και μελετάμε μέχρι και την διάμετρο της κωλοθυρίδας τους!

    @Τρυποκάρυδος: Οκ σε αυτό θα διαφωνήσω μόνο διαγώνια, γιατί θεωρώ ότι ο ανώτερος λαός πάντα θα εκμεταλλεύεται τον αδύναμο είτε άμεσα (σκλαβιά) είτε έμμεσα.

    Από την άλλη όμως (και τώρα αναφέρομαι σε όλους) να υπενθυμίσω ότι δεν μελετάμε μόνο το σενάριο που ο εξωγήινος πολιτισμός είναι 'κακός'. Έστω οτι έρχεται με τις καλύτερες διαθέσεις, να μας μάθει, να επικοινωνήσει και να ανταλλάξει ιδέες κλπ. Βέβαια είναι πολύ μπροστά σε σχέση με μας, οπότε πιο πολύ δίνει παρά παίρνει. Δεν πιστεύετε ότι, αργά η γρήγορα η σχέση μας θα διαλυθεί από μαλακία που θα προκαλέσει η ανθρώπινη φύση; Πχ κάποιος καριόλης θα προσπαθήσει να κλέψει κάποια τεχνολογία τους που δεν μας δίνουν ακόμα. Ή υπεροψία απο την πλευρά τους και κάποιος δικός τους μαλάκας προκαλεί και σκοτώνει πχ κάποιους ανθρώπους. Γενικά τριβές θα παρουσιαστούν, και αν ξεκινήσει διαμάχη τότε τον ήπιαμε. Δεν πιστεύετε ότι είναι καλό να μάθουμε τουλάχιστον με ποιους έχουμε να κάνουμε, κάνοντας κολομβιανή γραβάτα τα αρχίδια του παπάρα που θα προσγειωθεί εδώ πρώτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εχεις δίκιο,συνηθίζω να κάνω ερωτήσεις πιο πολύ παρά να δίνω απαντήσεις.Αυτο γιατι μαρέσει να ακούω και να μαθαίνω απο τους άλλους.Κάθε σου απάντηση μου δίνει μια γνώση.Οχι αποκληστικά γνώση τεχνοτροπίας επιστημονικού δεδομένου,πειραματικού και ολα αυτά, αλλα μια γνώση για το τι ανθρωπος είσαι κ πως εγώ θα πρέπει να σου φερθώ.Οταν βρίσκω λόγο να απαντήσω το κάνω,οταν όμως καταλαβαίνω οτι θα αναλωθούμε σε κοκορομαχίες δεν το κάνω.
    Οπότε Gabriel θα σου συνιστούσα πριν συνεχίσεις να λαμβανεις γνώσεις στον επιστημονικο τομέα της ανθρωποτητας, να λάβεις κάποιες γνωσεις για τον συν-άνθρωπο σου πρώτα.
    Υγ:Το ξέρω είναι αρκετά δύσκολο κείμενο αυτό που έγραψα κ ίσως κάποιοι(Αgou χτυπάει η καμπάνα)να μην το καταλάβουν!Θα παρέθετα λεξιλόγιο απο κάτω αλλα βαριέμαι.Δέχομαι πρόθυμα ομως ερωτήσεις για διευκρινήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Alza στο σενάριο που λες, υποθέτω πως οι ανώτεροι αυτοί εξωγήινοι θα έχουν προβλέψει μια τέτοια πιθανότητα.

    Θα ξέρουν δηλαδή ότι υπάρχουν και παπάρες ανάμεσα μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είμαστε όλοι παπάρες. Με την νοημοσύνη που θα έχουν οι εξωγήινοι φαντάζομαι θα γνωρίζουν αυτά τα πράματα.

    Μετά παίζει και θέμα ηθικής. Που ξέρεις, μπορεί οι εξωγήινοι να έχουν μια αντιληπτική ικανότητα και μια ηθική, που να είναι πολύ πέρα από εμάς και να μην τους νοιάζουν έννοιες όπως "εκδίκηση" και "αντίποινα". Just saying..

    Αλλά και στα μυρμύγκια που ανέφερες, εξετάστηκαν δείγματα, μεμονομένα, δεν έγινε γενοκτονία (είναι και πολλά τα γαμημένα).

    Gabriel, κάπου είχα διαβάσει, πως το ίδιο το σύμπαν δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαμε εμείς να το παρατηρήσουμε. Ακούγεται χαριτωμένο, αλλά που ξέρεις.. Πάντως αν το δεχτούμε αυτό, να κάνω και μια τρελή υπόθεση: Πριν τα τελευταία 100.000 χρόνια που εμφανιστήκαμε εμείς, ποιος παρατηρούσε το σύμπαν? (σας έσκισα..) :)

    A,και Alza, θα'πρεπε να βάζεις ποιο συχνα τέτοια θέματα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. nai alza vale oti thema thes kai na eisai sigouros oti tha analwthei pali metaksi orthologistwn kai mi oi opoioi mas exoun zalisei ta arxidia me tis anamasimenes ammpelofilosofies/apopseis tous( kai as einai kapoies apodedeigmenes). Kai gia tin kokkinoskoufitsa na valeis o gabriel tha arxisei oti den ipirxe pote tetoio proswpo kai den exoume vrei anthrwpologika stoixeia pou na apodeiknioun to antitheto kai o jannis oti mporei na itan arxigos twn amazonwn.Asxeto vevaia pou to vasiko sou erwtima mporei na itan "An petyxenate tin Kokkinoskoufitsa ston dromo moni kai aprostateuti tha tin partouziazate i tha tin voithousate na paei stin kwlogria?"

    Regards
    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @GreekCthulu: Πιστεύεις ότι η ανθρωπότητα θα δεχόταν οποιοδήποτε πείραμα σε μέλος της, έστω και μεμονωμένα; Πολύ αμφιβάλλω. Αναφορικά με την ηθική να πω οτι είναι τελείως υποκειμενική οπότε ναι μπορεί να μην τους ενδιαφέρει καν η εκδίκηση, αλλά να τους ενδιαφέρει η τιμωρία πχ μιας παράνομης πράξης. Μπορεί για αυτούς η τιμωρία να είναι εξαύλωση του κατηγορουμένου και της οικογένειάς του. Τα σενάρια είναι πολλά, δεν ξέρω.

    Εγώ πιστεύω ακράδαντα στο αξίωμα του μεγάλου ψαριού. Θεωρώ οτι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ένας ανώτερος πολιτισμός θα μας υποβάθμιζε, είτε έμμεσα, είτε άμεσα. Και επειδή δεν θα μας άρεσε αυτό, θα ξεσπούσαν προβλήματα. Όπως είδες, ήδη κάποια λαμόγια έχουν ταχτεί υπέρ των εξωγήινων (Valaroma) λες να μην είχαμε προδοσίες, συνωμοσίες, πισωμαχαιρώματα, παιχνίδια εξουσίας κλπ; Star Wars θα γινόταν μιλάμε.

    @Valaroma: Για σιχαμερό προδοτικό σκουλίκι μίλησες πολύ ορθά. Η διαμάχη που λαμβάνει χώρα είναι αχρείαστη και δεν οδηγεί πουθενά. Το θέμα του post είναι άλλο και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε, γιατί μπορεί σύντομα να χρειαστεί να πάρουμε μια τέτοια απόφαση και πρέπει να είμαστε σίγουροι για τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Και για απαντήσω το ερώτημά σου, αν η κοκκινοσκουφίτσα ήταν καλό κομμάτι, θα της πέταγα πρώτα ένα καλό ξεκώλιασμα στο δάσος, και αφού της έδινα το πατατάκι της στο χέρι, θα την οδηγούσα στη γιαγιά της. Αν τώρα και η γιαγιά ήταν καλό GILF θα ξεκίναγα και μια παρτούζα στη καλύβα χωρίς προηγούμενο, με κακούς λύκους κυνηγούς, τα πάντα μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Και ενα παραμυθακι απο τον ψοφιο τον ασβό. Πέφτει ο φακινγκ εξωγηινος. Τον πιανουν οι αρχες, και τα φιλαρακια του τον βρισκουν με το ενσωματομενο τζιπιες που εχει στο ντι εν ει του. Δε θελουν φουλ σκειλ γουορ (ακομα) και θελουν πισω το φιλαρακι τους. Ποιους θα προσεγγισουν. Τη διεθνη ελιτ. Στρατιωτικούς, Πολιτικους και λοιπα λαμογια. Συμφωνουν να μελετανε την ανθρωποτητα με ανταλλαγμα χρηματα κυριως. Δινουν και μια τεχνολογια για να μενει η πλεμπα κοιμισμενη και ολα καλα. They Live ταινια του 1995. Θα μπορουσε και να ισχυει.

    Την επομενη βδομαδα η χιονατη με τους εφτα νανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Συμφωνουν να μελετανε την ανθρωποτητα με ανταλλαγμα χρηματα κυριως

    Ναι ρε ΣΤΟΚΟ μας φερνανε τα ΥΠΕΡΓΑΛΑΞΙΑΚΑ ΔΟΛΑΡΙΑ με τα τσουβαλια.
    ΠΟΣΕΣ μλκιες θ ακουσω ακομα...

    στα τρεεεεεεεεεεεενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Aσβέ, το They Live είναι ταινιάρα του Τζων Κάρπεντερ του 1988 (με εξωγήινους κι αυτή). Πρέπει να μπέρδεψες τον τίτλο.

    "στα τρεεεεενα"? Ωχ, κατάλαβα, ο στρατός του Mikeus έφτασε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμε με τιμάει που ασχολείσαι μαζί μου. Αφ' ενός. Αφ' ετέρου δε μίλησα για υπεργαλαξιακά δολλάρια, αλλά για περισσότερα χρήματα από την εκμετάλλευση της γήινης πλέμπας, με τη βοήθεια των εξωγήινων. Ίσως δεν ήμουν αρκετά κατανοητός, οπότε και έβγαλες λάθος συμπέρασμα. Ή κατάλαβες τι θέλω να πω αλλά είπες να τρολλάρεις. Ενιγουεις Αι λοβ γιου. Μήπως είσαι ερπετοειδής;;;

    ΓκρικΚθουλου Μιλας για την ταινια με τα μουφα γυαλια ηλιου; Αν ναι τοτε ισως κανω λαθος στην ημερομηνια.

    Πολλά φιλιά από τη Κοίλη Γη...
    Ασβοκουναβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Α και επισης τωρα που το ειδα, όχι μας, εγώ και εσύ τα αρχίδια τους θα παίρναμε, τους, τους, ΤΟΥΣ, σε άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Και ετσι για να γουσταρουμε.
    http://miastala.com/s/archives/18422

    Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. αχαααα... ωστε για αυτό ο Άντονυ χόπκινς κάνει συχνά τον κακό στις ταινίες.. Το'χει μέσα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Άλζα εγώ ένα θα πώ.
    Θα θέματα που πιάνεις ανήκουν σε άλλη διάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πάντως σοβαρά τώρα, είδε κανείς τη σελίδα που πόσταρε ο Ανώνυμος των 5:26???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σοβαρότατο το θέμα της σελίδας του αγνώστου...για τις φωτό που εισήγαγε η κοπέλα είναι ο λόγος που έθεσα το πρώτο σχόλιο οτι ζούνε ανάμεσα μας!!!!
    Ερπετοειδή οντότητες πίσω απο ανθρώπινο δέρμα!!
    Χοντρό?Η τεχνολογία πάντως υπάρχει απο τα πρώτα mission imposible οπου οι πράκτορες μπορούσαν να αντιγράφουν και να φιάχνουν τέλειες μάσκες με τα πρόσωπα που επιθυμούσαν!Πάει μακρυά η βαλίτσα?Είμαστε αρκετά πίσω για να δεχτούμε ενα τέτοιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας?Οπως όλοι έχουν παραδεχτεί μια εξωγήινη μορφή ζωής θα ήταν αιώνες μπροστα απο μας.Ιδού τα αποτελέσματα.Αιώνες μπροστά δεν θα το έλεγα αλλα πολύ πιο έξυπνοι ναι!Το θέμα είναι το εξής...Οπως είχε πεί αυτός ο μεγάλος στρατηλάτης-δάσκαλος CONAN..ΑΝ αιμοραγεί τοτε θα πεθαίνει!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τυχαίο που στην πρώτη ταινία του Conan ο εχθρός του γινόταν φίδι??
    Τυχαίο που το μήλο που τρώει η Ευα της το δίνει ένα φίδι???
    Οσο πιο πολύ πεθαίνει η τυχαιότητα μέσα μας τόσο πιο λογικά όντα γινόμαστε!
    Και τώρα είμαι έτοιμος να δω τι παπαριά θα μου πεί πάλι ο Gabriel το γατάκι!!!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δεν θα πω τίποτα γιατί είμαι και εγώ ερπετοειδής.
    Ενίοτε μπορώ να γίνω σαυροειδής και βατραχοειδής.
    Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις είμαι αιλουροειδής, κυματοειδής και αστεροειδής αλλά αυτές τις μορφές δεν μπορώ να τις διατηρήσω πολύ λόγω τις μαγνητικής μεταβλητότητας του φωτοηλεκτρικού φαινομένου που συνήθως μετουσιώνεται σε διαπερατότητα της πραγματικότητας μέσω συμπαντικών ανωμαλιών.
    Γιατί να με πιστέψετε? Μα γιατί σας το λέω.. Χρειάζεστε κάτι άλλο?
    Όχι ε?
    Πάαααααλι καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Jannis πολύ Visitors βλέπεις! Οι μάσκες στο Mission Impossible λειτουργούν επειδή εφαρμόζονται σε παρόμοια πρόσωπα - η λειτουργικότητα είναι η ίδια- εκεί που υπάρχει η μύτη μπαίνει από πάνω η μύτη της μάσκας, τα ψεύτικα χείλια προσαρμόζονται πάνω στα ήδη υπάρχον και ούτω καθεξής..

    Αν είναι δυνατόν να δεχτώ τις αφέλειες που γράφει κάθε site.
    Ναι, η Αντζελίνα Τζολί είναι φίδι και ο σκηνοθέτης των Transformers ερπετό..! Κατάφερε και το είδε κάποιος μέσω photoshop(!) αλλά οι τόσες εξετάσεις που θα έχουν κάνει, μαγνητικές, θώρακος κτλ δεν δείξαν τίποτα. ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ενωχιανη Μυθολογια. Οι αγγελοι εκπεσανε γιατι δωσανε τη γνωση στους ανθρωπους, οι οποιοι επρεπε να την αποκτησουν σταδιακα και χτιζωντας παραλληλα το καταλληλο ηθικο υποβαθρο.


    Γενεση. Το κακο φιδι δινει τη "γνωση" του καλου και του κακου στον ανθρωπο.



    Ασσυριανή μυθολογία. Οι εξωγηινοι ερχονται και "εκπολιτιζουν" τον ανθρωπο.

    Αρχαια Ελληνικη μυθολογια. Λερναια Υδρα, Σκυλλα- Χαρυβδη, Μεδουσα κα.

    Σε πολλους αρχαιους πολιτισμους τα ερπετά είναι του δγιαολου και του κακου.

    Στο μεσαιωνα ερπετα και αμφιβια ηταν του πεοσφορου.

    Και ενα σωρο αλλα, οπως το δεντρο της Βαβυλωνας, που θεωρουταν αρχη της ζωης και ηταν ελικοειδες σαν το ντι εν ει.

    Το θεμα ειναι κατα ποσο στις μυθολογιες κρυβεται καποια αληθεια. Δεν ξυπνησανε ολοι οι λαοι μια μερα και ειπανε 'Α τα ερπετα ειναι του εξ'απεδω" . Κατι ξερανε. Ισως παλι και να μη ξερανε τιποτα. Αλλα τα στοιχεια μπορουν να συνδιαστουν περιφημα. Αρα Γαβριηλ Μεγιστε Σκοτεινε, ο ορθολογισμος δεν ειναι μονο μου παρουσιαζουν απτες αποδειξεις. Αλλα και διαφορα στοιχεια διασταυρωμένα, και η ευρεση της αληθειας μεσω της διαλεκτικης.

    Αυτα.
    Ψοφιος Ασβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Πραγματικά αυτός είναι ο τρόπος να φτάσεις στην αλήθεια.. Να συνδέεις εκ των υστέρων ασύνδετα πράγματα και να νομίζεις ότι ανακάλυψες την Αμερική.
    Κάτσε να το δοκιμάσω και εγώ..
    Διαλέγουμε ζώο πρώτα..
    Ας πούμε κουκουβάγια.
    Κουκουβάγια λοιπόν, σύμβολο της Θεάς της σοφίας Αθηνάς, προστάτιδα της Αθήνας.. Τυχαίο?
    Η Αθηνά γεννήθηκε με τα όπλα της ( δόρυ και ασπίδα έλεγαν οι αρχαίοι αλλά πως θα περιέγραφαν το laser Και το force field οι αδαείς?)
    Ο Αζτέκος Θεός Mictlantecuhtli (του Θανάτου) συμβολίζεται συνήθως με κουκουβάγιες.Στην Αραβία θεωρούνται κακοί οιωνοί. Στο Μεξικό ακόμα υπάρχει η φράση Cuando el tecolote canta, el indio muere ("When the owl cries/sings, the Indian dies").
    Αυτά όμως είναι απλές ενδείξεις..
    Είναι τυχαίο που τα Owl επιτίθενται σε σαύρες και φίδια? Χρειάζεται άλλη απόδειξη του γαλαξιακού πολέμου επιπέδου Autobot/Disepticon που έχει ξεσπάσει στο κατώφλι μας?
    Και η ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα The fourth Kind που οι εξωγήινοι είναι λευκές κουκουβάγιες? Τόσες μαρτυρίες υπάρχουν..
    Απορώ πως κανείς δεν συνέδεσε τις τελείες νωρίτερα..
    Οπότε ψόφιε ασβέ αν εγώ είμαι ερπετοειδής μήπως εσύ είσαι μπούφος?(με την καλή έννοια πάντα)

    PS
    @jannis && psofiosasvos
    Ποτέ μην αφήνετε μια καλή θεωρία να την χαλάνε τα γεγονότα.. Γιατί αυτό είναι απλά μαλακία..

    PS2
    Θρηνώ για το ανθρώπινο είδος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Nαι. Αλλά..
    Το φίδι είναι ένα απ'τα αποκρουστικότερα πλάσματα στο πλανήτη. Όχι μόνο είναι άκρως επικίνδυνα (πολλά από αυτά) αλλά έχουν και "διαβολικό" βλέμμα. Δεν μου φαίνεται λοιπόν και τόσο περίεργο να το είχαν δαιμονοποιήσει οι παλιοί.. Και στην τελική και η χελώνα ερπετό είναι. Γιατί κανείς δεν την έχει βγάλει του διαόλου? Μήπως επειδή είναι ακίνδυνη και δείχνει καλοκάγαθη? Λέω, μήπως..?

    Δεν διαφωνώ με τη λογική του Ασβού - μπορεί όντως να κρύβονται πολλά από πίσω και σίγουρα είναι πολύ περισσότερα αυτά που δεν ξέρουμε, μα ακριβώς αυτό επειδή ΔΕΝ τα ξέρουμε δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα μια ποιο απλής εξήγησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΧΑΧΑ! Ρε έχετε παρανοήσει τελείως; Τι σαύρες και ερπετά μας τσαμπουνάτε; Πραγματικά, οι θεωρίες αυτές δεν βασίζονται Π Ο Υ Θ Ε Ν Α!

    Το ότι σε κάποιους πολιτισμούς το φίδι ήταν η προσωποποίηση του κακού δεν λέει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί; Γιατί πολύ απλά σε κάποιους άλλους, λατρεύεται σαν θεός-φύλακας προστάτης, σύμβολο της σοφίας κλπ κλπ. Αν θέλετε να στηρίζετε τους συλλογισμούς σας σε κάποια γεγονότα του παρελθόντος, καλό θα είναι να κοιτάτε ολόκληρη την εικόνα. Στην αρχαία Ελλάδα πχ. ενώ αναφέρατε λερναία ύδρα, μέδουσα κλπ, ξεχάσατε να αναφέρετε το φίδι του Ασκληπιού, το οποίο είναι ακόμα και σήμερα σύμβολο της ιατρικής και της ίασης γενικότερα. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν προστάτης των ναών και των σπιτιών, για αυτό και στον πόλεμο με τους Πέρσες, οι Αθηναίοι εγκατέλειψαν την Αθήνα, μόνο όταν το ΙΕΡΟ-φίδι που φύλαγε την είσοδο του Ερέχθειου ναού εξαφανίστηκε. Αντίστοιχα, στην Κίνα το φίδι και οι δράκοι λατρεύονται μέχρι και σήμερα ως προστάτες του κόσμου, είναι αυτοί που φέρνουν το νερό και τις βροχές για να βοηθάνε τους ανθρώπους και άλλα πολλά. Στην Ινδία θεωρείται το φίδι φύλακας της γνώσης και του πλούτου (πνευματικού και υλικού), στην Αφρική κάποιοι του αποδίδουν ακόμα και τον χαρακτηρισμού του life-giver (αυτουνού που δίνει ζωή).

    Συνοψίζοντας, επιλέξατε να αγνοήσετε πλήρως κάποια δεδομένα, για να βγάλετε το συμπέρασμα που σας βολεύει, οτι το φίδι είναι το σύμβολο του κακού. Έλα όμως που δεν είναι. Κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του σύμβολα για κάθε γαμώζωο που σέρνεται, περπατάει ή πετάει σε αυτό τον κωλοπλανήτη. Και στην τελική ξεκολήστε λίγο με τους αρχαίους. Μπορεί να έδωσαν τις βάσεις σε κάποια πράγματα, αλλά επί το πλείστον, λέγαν και ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!

    Αναφορικά με το site του τύπου για τα photoshop και αρχίδια. Δηλαδή εσείς θεωρείτε λογικό το οτι μια καριόλα με ένα photoshop ανακάλυψε τους κακούς εξωγήινους που μας κυβερνάνε και κατάφεραν με την super τεχνολογία τους να κρυφτούν ανάμεσά μας με τη μορφή ανθρώπων, αλλά δεν σκέφτηκαν ότι μπορεί να τους πάρουμε φωτογραφίες και να χρησιμοποιήσουμε το photoshop και αν τους ανακαλύψουμε....Θα έλεγα να σκέφτεστε λίγο αυτά που διαβάζετε. Αν και θα μπορούσα με πάρα πολύ χόρτο να δεχτώ οτι υπάρχουν εξωγήινοι ανάμεσά μας, μου φαίνεται εξωφρενικά ηλίθιο να δεχτώ οτι μια ξεκωλιάρα ξεμπρόστιασε μια ιδιοφυή, εξελιγμένη και super υποχθόνια φυλή με τη χρήση του κουμπιού filter και zoom στο photoshop...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το φίδι και τα ερπετοειδή φέρουν ιστορία απο την αρχή της δημιουργίας!Δεν φίαχνω ένα story για να σου εξηγήσω τι είναι κ τι συμβολίζουν,πολύ απλά γιατι δεν το ξέρω.Ομως αναγνωρίζω την δύναμη που μπορεί να κατέχει.Είτε το λατρεύανε σα Θεό είτε σαν Εχθρό δεν με απασχολεί (προς το παρόν)αλλα με βάζει σε σκέψεις να αναρωτιέμαι γιατί!Ετσι με αυτό τον τρόπο αρχίζει η έρευνα.Σε αντίθεση με μερικούς που με το που δούνε κάτι που δεν γνωρίζουν ξεκινάνε τον σχολιασμό κ την ειρωνία!
    Δέξου εξάλου οτι οπως σε αυτή τη σελίδα είστε μηδενιστές και σκεπτικιστές,υπάρχουν χιλιαδες άλλες που ανταλάσουν αποψεις σε θέματα που εμεις διαφωνούμε!τρελοί είναι όλοι αυτοι ή χαζοί?Κατανοώ την διαφωνία σας κ την ΄δεχομαι,αλλα μεχρι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. http://www.cretamarathon.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=673%3Ap&catid=1%3Aclubnews&Itemid=3&lang=el

    ΥΓ:Αυτο το site ειναι για τον Gabriel για μια συζήτηση που είχαμε για τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου το Θάνατο!!Είναι όλα αποσπάσματα του Ηράκλειτου.Του σκοτεινού φιλόσοφου.Χαρακτηρίστηκε σκοτεινός για τις τότε ανατρεπτηκές θεωρίες του για το Θάνατο.Μόνο σε παρακαλώ αφιέρωσε λίγη σκέψη παραπάνω στο κάθε απόσπασμα,τη χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ειναι αληθεια οτι παγκοσμιως υπαρχουν 2 ειδη σκεψης απο την αρχη του κοσμου. Υπαρχει το "ολα ειναι απορριπτεα μεχρι αποδειξεως της υπαρξης τους", και το "ολα ειναι υπαρκτα μεχρι αποδειξεως της ανυπαρξιας τους". Ο καθενας επιλεγει στρατοπεδο. Δυστυχως Janni η εμπειρια και το παρελθον (εκτος απο την κοινη λογικη που την αφηνω επιτηδες απ εξω γιατι δε φαινεται να σε συγκινει ιδιαιτερα η επικληση σε αυτην) εχουν καταδειξει οτι η 2η σχολη τρωει απανωτες σφαλιαρες απο την 1η... μυαλο δε βαζει βεβαια, συνεχιζει να ονειροπολει με την ελπιδα οτι μια μερα ενα σεναριο θα πετυχει (αν ριξεις 10.000 σφαιρες τυχαια, δε μπορει ολο και καποια θα βρει στοχο). Αλλα οι σφαλιαρες συνεχιζουν να πεφτουν με ρυθμο σχολικου φατουρου. Οποτε στην τελικη ειναι στο χερι σου αμα θες να εισαι με το winning side να κανεις την υπερβαση, να κλεισεις το Λιακοπουλο και να ανοιξεις την εγκυκλοπαιδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πραγματικα γαβριελ σε καποιο σημειο σε εχασα. Οντως παρελειψα να πω για το φιδι του ασκληπιου και αλλα τετοια, να με συγχωρατε μαλακια μου. Αλλα και παλι. Δεν ειναι το θεμα το αν ειναι ερπετοειδεις αυτο καθαυτο. Οι Ασσυριοι λενε οτι ειμασταν μπαμπουινοι πριν ερθουν τα ΟΥΦΑ. Οι Βαβυλωνιοι ειχαν το ελικοειδες δεντρο (ντι- εν -ει;). Η γνωση που δινεται στον ανθρωπο απο εξωγηινους, εκπτωτους αγγελους και φιδια. Πολλα μυστηρια πραγματα. Και μη σκαλωνετε τοσο στο σαιτ που εστειλα. Η κυρια ιδεα ειναι οτι ειτε βρισκονται αναμεσα στην ισχυρη ελιτ, η δουλευουν μαζι της υπογειως. Φυσικα δε μπορουμε να πιστευουμε οτι διαβαζουμε, αλλα και ουτε να το απορριπτουμε τελειως. Βλεπω μια διαμαχη να 'ουμ μεταξυ σκεπτικιστων και μη. Δηλαδη προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι η ομαδα που βρισκομαστε εχει δικιο η να βρουμε την αληθεια και να προσεγγισουμε τη πραγματικοτητα οσο περισσοτερο μπορουμε;
    Με αγαπη

    Ο Φιλος σας
    Ψοφιος Ασβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Σ αυτο το θεμα θα μπορουσες να κανεις το ιδιο comment με because αντι για but

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Και εγώ θα έγραφα κάτι αλλα η τελευταία πρόταση του Ασβού με κάλυψε με το παραπάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Είναι πολύ δύσκολο δυο άτομα ή δυο ομάδες ατόμων με τόσο διαφορετική αντίληψη και τρόπο σκέψης, να καταλήξουν σε κοινό συμπέρασμα και να βρούνε την αλήθεια. Ο βασικός λόγος είναι ότι πατάμε σε διαφορετικές βάσεις. Όταν αναζητούμε μια αλήθεια εμείς (οι ορθολογιστές πχ) θα ξεκινήσουμε από το μηδέν -που λέει ο λόγος- και θα ψάξουμε να βρούμε μια απόδειξη πχ. για την ύπαρξη σαυρών στην κοινωνία μας. Από την άλλη, οι μη σκεπτικιστές, θα θεωρήσετε σαν στοιχείο το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψιν, οτι η βίβλος πχ μιλάει για φίδι. Αυτό εγώ σαν στοιχείο για την σύγχρονη εποχή δεν θα το δεχτώ ποτέ. Τι με νοιάζει εμένα τι ήθελε να συμβολίσει ο πρεζάκιας που έγραψε τη βίβλο; Εγώ εξετάζω την ύπαρξη ερπετών στη σύγχρονη κοινωνία, και άρα οι πηγές μου θα είναι βασικά σύγχρονες και θα βασίζονται σε πράγματα που θα επαληθεύσω βάσει στοιχείων, και όχι στηριγμένα σε δοξασίες και προκαταλήψεις αρχαίων λαών. Από εκεί και πέρα, για το χαβαλέ και μόνο, αφού πιστεύετε τόσο πολύ ότι μας κυνηγάνε τα ερπετά, να το ψάξουμε ομαδικά. Και να μου πείτε ποιοι φημολογούνται ότι είναι σαύρες (Έλληνες γνωστοί ή γενικότερα), για να πάρω τις φωτογραφίες τους και να αρχίσω το ψάξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. At Alzas
    Ρε μπζηλε εχεις κολλησει με τα ερπετοειδη. Ξεχνα τα. Θα μπορουσαν να ειναι μπαμπουινοι η πρασινα ανθρωπακια με κεραιες. Εχεις χασει το ποιντ. Και εχω πει και αλλα. Οχι μονο για ερπετα. Για υποτιθεμενους "εκπτωτους αγγελους" επειδη μας διδαξανε καποια πραματα, για τους αλιενς των ασσυριων που παλι μας διδαξανε κατι, και το φιδι της γενεσης ισως συνδιαζεται με τις παραπανω μυθολογιες επειδη κι αυτο διδαξε το καλο και το κακο... Για την αρχη της ζωης στη Βαβυλωνα; Το περιεργο ελικοειδες δεντρο; Τυχαιο; Θα μπορουσε. Και κατι αλλο. Δεν ειπαμε θα αποδεχομαστε τα παντα, αλλα οταν εξεταζουμε καποια στοιχεια τη μια λειτουργουμε ως υπερασπιστες της ταδε θεωριας και την αλλη ως σκεπτικιστες απεναντι της. Θες απτη αποδειξη οτι υπαρχουν τα ερπετα, δεν εχει. Εκτος κι αν βρεις γκομενα και την αφησεις εγγυο και βγουνε φιδακια με κεφαλι αλζα. Και οχι. Διαφωνω το οτι δυο ομαδες ειναι δυσκολο να καταληξουν σε κοινο συμπερασμα. Γιατι για καθε θεση, εν προκειμενω των κονσπιρασυ γκικς, χρειαζεται και η αντιθεση των σκεπτικιστων, για να φτασουμε στη συνθεση, που προσεγγιζει περισσοτερο την αληθεια. Αν αυτο δεν εφαρμοζεται, δε κυνηγας την αληθεια αλλα τον ενστερνισμο μιας, πιθανως λαθος, αποψης. Αρα βρισκομαστε σε καλο δρομο. Μην κολλατε ομως στα ερπετα, το ξαναλεω.

    Μετα χαρας και λυπης και θρηνου.
    Α Γαβριελ, αμα ημουν ζωο θα ημουν σιγουρα ρεπτιλιανος, η αντε στη χειροτερη ασβος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μπζόφιε Αζβέ να με συγχωρνάς αλλά ντεν έχω κολλήσει με ντίποτα, και δεν έχω χάσει γκανένα μπόιντ. Όταν μιλάμε για ερπετά και ότι αυτά ζουν ανάμεσά μας, απαντάω για ερπετά. Τις θεωρίες, το σωστό είναι αν τις αντιμετωπίζουμε μια μία. Δεν μπορώ να συνδέσω ερπετά και αγγέλους και δέντρα DNA, όταν προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση του τι να συμβαίνει. Τώρα ποια ακριβώς αλήθεια προσπαθούμε να ανακαλύψουμε; Γιατί υπάρχει περίπτωση αυτή η αλήθεια να έχει ήδη ανακαλυφθεί και να μην την ξέρουμε.

    Και για να απαντήσω κάτι στον Janni, που λέει οτι υπάρχουν χιλιάδες άλλες σελίδες με κουφά πράγματα και ρωτάει αν αυτοί είναι χαζοί ή τρελοί. Απαντάω ναι, μάλλον είναι χαζοί ή τρελοί. Δεν καταλαβαίνω πως το πλήθος των ατόμων καθορίζει τι είναι σωστό και τι όχι. Χιλιάδες άνθρωποι στο κόσμο έχουν σελίδες που λένε οτι είναι βαμπίρ και οτι γουστάρουν να πίνουν αίμα και είναι αθάνατοι και μαλακίες τέτοιες. Πρέπει να πάρουμε υπόψιν μας το κάθε μαλακογιό δηλαδή που πιάνει το πληκτρολόγιο και σολάρει μαλακίες μέχρι να γεμίσει ο εγκέφαλός του σπέρμα; Άλλοι τόσοι για φαντάσματα, άλλοι τόσοι για τον bigfoot, άλλοι τόσοι για την κόκκινη νεράιδα που κάνει τσιμπούκια άμα πεις 3 φορές τη λέξη "bouga-spermpouts". Κατάλαβε σε παρακαλώ ότι οι προσωπικές παπαριές και μαρτυρίες του κάθε τυχαίου ανθρωπάκου δεν είναι επιχειρήματα υπέρ κάποιας θεωρίας, πόσο μάλλον αποδείξεις αυτής. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. dance puppets, dance

    ΥΓ1. ΤΟΥΣ, εχεις- δυστυχως- δικιο, αν και με το ΜΑΣ δεν εννοουσα εσενα και εμενα, αλλα εμενα και ολους τους υπολοιπους (κατσε στο παγωτο)

    ΥΓ2. το "δΓιαολου" μ αρεσε πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΑΣ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ : ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΩΣ ΥΠΑΡΚΤΟ? 1) ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΚΑΠΟΤΕ , ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ , ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ – ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ..)? 2) ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ? 3) ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΠΑΤΗ (ΕΔΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΕΙΘΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) ? 4) ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΚΑΤΙ Ή ΕΛΠΙΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ? 5) ΠΙΣΤΕΨΕ ΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΟΠΩΣ ΠΧ ΜΙΣΟΣ) ? ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΕΞΕΩΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ.. ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η Α-ΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ-ΘΥΜΗΣΗ, ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ)? (ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο 1Ος ΧΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2Ο , ΕΙΤΕ Ο 2Ος ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ 1Ο , ΕΙΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 1Ο ΚΑΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΩ Ο 1Ος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ)…ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 1Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
    ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ : ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ? ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ? (ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΓΗ..). ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ : ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗ? ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΕΣΟΧΘΟΝΙΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΠΕΠΤΟΚΩΤΕΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΜΗ ΕΙΣΕΤΙ ΠΕΠΤΟΚΟΤΕΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΡΥΠΑΡΑ ΕΘΝΗ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΠΤΟΚΟΤΩΝ (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΝΩΧ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΩΝ «ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» - ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΑΜΑΙΚΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ ΠΑΤΕΡΩΝ - Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΡΟΤΕΡΟΝ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΛΞΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΝ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΜΕΤ’ ΑΥΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ «ΝΕΦΙΛΙΜ» (ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟ) ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ, ΚΑΙ ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΝΩΕ, ΟΠΟΥ… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. 2Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
    ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΠΛΗΘΥΝΑΝ ΟΙ ΝΕΦΙΛΙΜ, ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΩΝ«ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» (ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΑΜΑΙΚΗ ΛΕΞΗ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ), ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΕΙΤΕ ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ (ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ) - , Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, Η «ΠΟΙΟΤΗΤΑ» ΤΟΥΣ (ΕΧΘΡΙΚΗ Η ΦΙΛΙΚΗ), Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) Ή Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ (ΣΕ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ) Ή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΘΕΩΝ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.., ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΜΥΗΣΗ, ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ, Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΜΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΧΟΜΠΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ. ΑΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ (?) ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. … ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. 3Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
    ΩΣΤΟΣΟ, ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ) ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ (ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΗΛΘΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΟΘΕΩΡΙΑ ΜΑΣ (ΕΧΩ Η ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ - ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ Ή ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ - ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΟΥ). ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ.. (ή μήπως απλούστερο..?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Για να καταλάβω πριν τοποθετηθώ..
    Όλοι αυτοί οι Νεφελιμ, και οι Άγγελοι και τα ρυπαρά έθνη είναι πραγματικότητα κατά τη γνώμη σου ή άπλα τα αναφέρεις ως πιθανά (ή απίθανα) ενδεχόμενα?
    Αν το πρώτο ποιες είναι οι πηγές σου πέρα από τη Βίβλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΜΑΛΛΟΝ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ). Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΤΩΡΑΑΑ, ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΕΑΝ ΕΣΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΟΥ. ΕΑΝ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ (ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ - Η ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ - ΤΟΤΕ ΚΑΤ’ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ). ΟΜΩΣ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ Η ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΡΡΗΘΕΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ο τρόπος με τον οποίο εγώ αλλάζω άποψη είναι ο συνδυασμός 1 και 2.
    Είναι αλήθεια ότι δεν είμαι σε θέση να βγάλω επιστημονικά συμπεράσματα μόνος μου για τα υπέρτατα ερωτήματα γι'αυτό πιστεύω άλλους πιο ικανούς και γνώστες.
    Αυτοί όμως για να επικρατήσει η άποψή τους έχουν περάσει αυτό που λέμε peer review.
    Δηλαδή είπαν τι νομίζουν και γιατί το νομίζουν στην επιστημονική κοινότητα και έθεσαν τη θεωρία τους σε ελεύθερη παγκόσμια κριτική.
    Οπότε θα αναγκαστώ να προσθέσω μια ακόμα κατηγορία στις δικές σου.
    Αυτή που δεν σε πείθει ένας η δύο άνθρωποι, αλλά σε πείθει η διαδικασία στην οποία συμμετέχουν πολλοί περισσότεροι και η οποία έχει ορισμένους κανόνες.
    Και έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την διαδικασία όχι γιατί μου το είπε κάποιος συγκεκριμένος.
    Αλλά γιατί βλέπω τα αποτελέσματα της (όπως τα βλέπεις και εσύ) παντού (ΠΑΝΤΟΎ όμως) γύρω μας.
    Οποιαδήποτε γνώση έχουμε ως ανθρωπότητα που αξίζει να την έχουμε αποκτήθηκε με αυτόν τον τρόπο.
    Όταν κάποιος λοιπόν σαν τον Jannis έρχεται και μου λέει παράτα αυτήν την τακτική και πίστευε τους όλους γιατί έτσι ο κόσμος είναι πιο ενδιαφέρον, σορρυ αλλά θα προσπεράσω.
    Όταν κάποιος αποφεύγει την παραπάνω διαδικασία από άποψη ο μόνος λόγος είναι γιατί ξέρει ότι τα επιχειρήματα του δεν μπορούν να σταθούν και επιλέγει παράπλευρους δρόμους για να αποκομίσει όσο κέρδη μπορεί χωρίς να πρέπει ποτέ να δώσει λόγο.
    Όλοι όσοι εδώ λέτε ότι ενδιαφέρεστε για την αλήθεια όλα αυτά θα έπρεπε να είναι το α και το ω της ζωής σας.
    Αν αυτό δεν ισχύει πρέπει εσείς να ψάξετε να βρείτε ποία είναι τα πραγματικά σας κίνητρα και τι ακριβώς θέλετε να βρείτε τόσο απεγνωσμένα.
    Νόημα? Σκοπό? Στόχο?
    Η αλήθεια δεν είναι πάντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο 1Ος ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 2Ο , ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ «ΓΝΩΣΗ» ΤΟΥ ΤΩΡΑ, «ΧΑΝΕΙ» (ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ , ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ) , ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΛΥΤΕΡΗ» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ «ΓΝΩΣΗ» ΤΟΥ ΤΩΡΑ Ή ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΔΗΛ. Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, (ΟΙ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ERARE HUMANUM EST) ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ «ΕΞΙΣΩΣΗ», ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ “ΤΥΧΕΡΟΣ” Η ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΤΕΛΙΚΑ Ο «ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ», ME ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΕΑ «ΓΝΩΣΗ» (ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ). ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ (ΕΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ) ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 1 ΚΑΙ 2 , ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΟΧΙ , ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ. ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ) ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΕ.. ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ Ο,ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΛΙ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ. ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 0 ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ (ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΡΑ ΜΙΑ «ΓΩΝΙΑ» ΤΟΥ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ.. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ). ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΟΥΝ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 2 ΔΗΛΑΔΗ). ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕΣ ΣΤΗΝ «ΑΥΘΕΝΤΙΑ» ΤΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Η γνώση πάντα ανανεώνεται και συμπληρώνεται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά που γνωρίζουμε σήμερα θα αντικατασταθούν όλα από καινούργια.
    Υπάρχουν πράγματα που γνωρίζουμε στάνταρ και αυτά είναι περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.
    Και ακόμα και να αντικατασταθούν πλήρως (2-3 φορές έγινε αυτό στην ιστορία) ο τρόπος με τον οποίο αντικαθίστανται πάλι υπακούει στην επιστημονική μεθοδολογία (επιστήμονες διορθώνουν επιστήμονες).
    Εγώ από την άλλη ποτέ δεν είπα πιστέψτε εμένα ή ότι εγώ θα σας οδηγήσω στην αλήθεια.
    Αυτό το κάνουν άλλοι, σε αυτούς παρέπεμψα και αυτοί ακολουθούν τα βήματα που είπες και πολλά περισσότερα.
    Όμως η θεώρηση ότι θα μπορέσεις να καταλάβεις την απόδειξη και την αιτιολογία όλων των θεωριών του κόσμου είναι παράλογη. Η κατανόηση σε βάθος της κβαντομηχανικής π.χ απαιτεί τουλάχιστον 7-8 χρόνια σπουδών (Ο Richard Feyman που ήταν από τους πρωτοπόρους (Νοbel φυσικής 1965) είχε πει σε συνέδριο ότι κανείς στον κόσμο δεν την καταλαβαίνει απόλυτα)
    Φαντάζομαι όταν πας σε ένα νοσοκομείο για ένα σου πρόβλημα δεν περιμένεις να κάνεις διάγνωση και θεραπεία μόνος σου (εκτός και αν είσαι γιατρός).Θα συζητήσεις, θα ενημερωθείς , θα ζητήσεις μια δεύτερη γνώμη αλλά στην τελική θα εμπιστευτείς αυτό που θα σου πει κάποιος που εκπαιδεύεται χρόνια για αυτή τη δουλειά.
    Τώρα μου είπαν ότι ο Kurt Godel επέδειξε το θεώρημα της μη πληρότητας το 1931.
    Μου λες να στο αποδείξω και εγώ? Δεν μπορώ..
    Θες να καταλάβεις την απόδειξη? Δεν μπορείς..
    Διαλέγω να εμπιστευτώ του 10000 μαθηματικούς που το επαλήθευσαν από τότε και τους άλλους τόσους θεωρητικούς φυσικούς που το χρησιμοποιούν με επιτυχία.
    Αν εσύ επιλέξεις να μην το κάνεις έχεις 2 δρόμους. Να ξοδέψεις 1 -2 χρόνια για να αποκτήσεις το θεωρητικό υπόβαθρο να το καταλάβεις (και μετά φυσικά θα σου μένουν μόνο άλλα 99999 τέτοια θεωρήματα) ή να πεις δεν το δέχομαι και να πάτε στο διάολο όλοι οι ψεύτες.
    Πρόοδος όμως γίνεται όταν χτίζουμε πάνω σε προηγούμενες ανακαλύψεις και όχι όταν ο κάθε άνθρωπος ανακαλύπτει τον ίδιο νόμο ξανά και ξανά.
    Υπάρχουν τόσες δικλείδες ασφαλείας που αργά ή γρήγορα οποιοδήποτε λάθος θα αποκαλυφθεί και θα διαγραφεί.
    Με άλλα λόγια μπορεί η επιστημονική μέθοδος να μην είναι η καλύτερη που υπάρχει για την ανακάλυψη της αλήθειας αλλά σίγουρα είναι η καλύτερη που έχουμε μακράν..

    PS
    το τελευταίο κομμάτι δεν το κατάλαβα.
    "Δήθεν" αποδεικνύουν? Μεγαλύτερη κουβέντα?
    Η κουβέντα είναι πολύ μικρή και είναι ότι στάνταρ αποδεικνύουν.
    Αν έχεις άλλη θεώρηση let's have it.
    Θυμήσου μόνο να ακολουθήσεις τα βήματα που περιέγραψες εσύ και απαιτείς από τους άλλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Πολύ ωραία η συζήτηση και ο διάλογος που κάνετε και αν υπάρχουν δυο πλευρές, θα προτιμήσω να διαλέξω αυτή που υποστηρίζει και ο Gabriel δηλαδή (science uber alles), το πως και το γιατί επιλέγω αυτόν τον δρόμο, καθορίζεται από από την φράση "γιατί έτσι μου γουστάρει!" . Ωστόσο, αυτό που συνήθως γίνεται σε συζητήσεις τέτοιου είδους, πέρα από την ανακύκλωση των ίδιων απόψεων, είναι να καταλήγουμε σε ένα αδιέξοδο τύπου:

    "εγώ έχω δίκιο"
    "όχι εγώ έχω δίκιο, αν έχεις εσύ απόδειξέ το"
    "εσύ να το αποδείξεις, καθρεφτάκι!"
    "όχι εσύ να το αποδείξεις! το πα πρώτος!"
    "εγώ έχω την επιστήμη στο πλευρό μου"
    "οι επιστήμονες είναι ψεύτες, εγώ έχω αρχαία κείμενα που τα αποδεικνύουν όλα!"
    "οι αρχαίο δεν τα ξέραν όλα!"
    "κάνεις λάθος, απέδειξε το!"
    "εσύ το λες, εσύ απέδειξε το!"
    "εγώ το πα πρώτος!"
    "καθρεφτάκι!"
    κ.ο.κ.

    Τώρα θα μου πει κάποιος, αφού ανοίγει ένα θέμα να το συζητήσουμε, και να ακούσουμε και επιχειρήματα κλπ. Οκ δεκτό, αλλά εγώ προτιμώ να συζητάω σοβαρά από κοντά. Εδώ θα προτιμούσα να διαβάζω κάνα αστείο με μεγάλες εξωγήινες ψωλές πχ, ή κάτι αντίστοιχο, για να περνάει και ευχάριστα η ώρα στη δουλειά. Τη γνώμη μου λέω φυσικά, μπορείτε πάντα (και μάλλον αυτό θα κάνετε) να με γράψετε στα απ' αυτά σας και να συνεχίσετε την σοβαρότατη συζήτηση. Και εγώ φυσικά θα σας γράψω και θα πετάγομαι και θα λέω μαλακίες συνέχεια, μουχαχαχαχαχα.

    η ζέστη φταίει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Και εμένα μου αρέσει η κουβέντα που πιάσατε, για αυτό Αλζα σταμάτα να τρολάρεις (ολο με μια εξωγηινη ψωλή στο μυαλό εισαι, μπας και μας κρύβεις κάτι? :p )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ένας διαστημικός επιστήμονας21 Ιουλίου 2011 στις 2:26 μ.μ.

    Γειά σας,

    Ονομάζομαι Ξεκλοτρόξουν Γαλοκοπούτανες. Κατάγομαι από τον μακρινό πλανήτη Ψωλάριουν-Χ αλλά εδώ και χρόνια ζω ανάμεσά σας σαν "σαύρα" και κάνω επιστημονικά πειράματα στα ανθρώπινα πέη. Τα πέη είναι πολύ σημαντικά για την ζωή στο πλανήτη μας. Χωρίς αυτά δεν μπορούμε να επιβιώσουμε, για αυτό και μελετάμε όλα τα είδη του γαλαξία και ψάχνουμε την χαρισματικότερη ψωλή του σύμπαντος με σκοπό να αντιγράψουμε τον γενετικό κώδικα και να φτιάξουμε την ψωλάρα-σωτήρα που θα οδηγήσει τον λαό μας σε ένα καλύτερο αύριο.

    Ο λόγος που ο Αλζα αναφέρεται στις εξωγήινες ψωλές δεν είναι κωμικός αλλά και επιστημονικός, και όντως κρύβει κάτι, καθώς είναι από τους λίγους ανθρώπους που γνωρίζει την ύπαρξη και τον σκοπό μας, και μας έχει παραχωρήσει και την δικιά του "μαλαπέρδα" προς έρευνα. Παρακαλώ οποιαδήποτε βοήθεια ή εθελοντική παραχώρηση της δικιάς σας μαλαπέρδες θα εκτιμηθεί τα μάλα, καθώς ο λαός μου κινδυνεύει και χρειαζόμαστε όσες πούτσες μπορούμε να βρούμε για να ανακαλύψουμε το δρόμο προς τη σωτηρία.

    Εύχομαι Μακροπουτσία και ευημερία
    ειλικρινά δικό σας,
    Ξεκλοτρόξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Εχω αρχίσει όντως να ανησυχώ.Πολύς ο λόγος περι πούτσας γίνεται!!ή κάποιος τον έχει κάνει λάστιχο στη μαλακία ή κάποιος απλά λατρεύει τις ψολές!!
    Ο πεοσφόρος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ANWNIME PAPARA ADAH APO PANW. ESU ME TA KAIFALAIA. DIAVASE TO LOGICO PHILOSOPHICUS TRACTATUS TOU WITTGENSTEIN KAI EPEITA TRAVA ROUFA KANA KARMIKO POUTSO. LES MALAKIES OLIKHS. H GAMHMENH FILOSOFIA UPARXEI GIA NA MN LEME TETOIES PIPES. DEUTERON AN DEN EXEIS ASXOLHTHEI ME TIS THETIKES EPISTIMES SKASE. AMA DEN EISAI MATHIMATIKOS H FUSIKOS H XHMIKOS APLA SKASE. KAI SE VRIZW EPIDI GOUSTARW. ME TETOIES PIPES DN AKSIZEIS KANENA GAMHMENO SEVASMO. GAMW TO XRISTO SOU KOLO WANNABE-AGLOSAKSONA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμε παπάρα αδαή απο πάνω!Εσύ με τα κεφαλαία.Δεν είσαι τίποτα παραπάνω απο αυτα που κράζεις.Με κεφαλαία γράφεις,χρησιμοποιείς greeklish,έχεις μεγάλο φόβο κ μίσος μέσα σου και δεν ξέρεις που πάνε τα 4!Νιώθω λύπη για την ύπαρξη σου αλλα κ περιφροσύνη.Πιστεύεις οτι οι χημικοί,μαθηματικοί και φυσικοί εχουν μονο δικαίωμα στη γνώση?Εισαι πολύ γελασμένος και λίγο πριν το τέλος θα μυξοκλαίς σαν κοριτσάκι.Ασε τους ανθρώπους να εκφραστούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ανώνυμε παπάρα αδαή απο πάνω!Εσύ με τα κεφαλαία.Δεν είσαι τίποτα παραπάνω απο αυτα που κράζεις.
    oxi. dn shmenei oti dn mporw na ta kraksw omws.
    Με κεφαλαία γράφεις,χρησιμοποιείς greeklish,έχεις μεγάλο φόβο κ μίσος μέσα σου και δεν ξέρεις που πάνε τα 4!. den vlepw logiko epixirima. PARE TA ARXIDIA MOU(ME GREEKLISH KEFALAIA)
    Νιώθω λύπη για την ύπαρξη σου αλλα κ περιφροσύνη. sto poutso mou.
    Πιστεύεις οτι οι χημικοί,μαθηματικοί και φυσικοί εχουν μονο δικαίωμα στη γνώση. nai. dn thelw na akousw ksana kanena malaka na amfisvitei ton heisenberg. kai auto einai fusikh. gamhmenh fusikh. dn milisa gia gnwsh.isa isa pou edwsa kai kati. to vivlio pou anefera exei kati arxidia na. pali omws den exeis epixirima.prosdiorise th gnwsh an thes na to shzhthsoume to zhthma. Εισαι πολύ γελασμένος και λίγο πριν το τέλος θα μυξοκλαίς σαν κοριτσάκι.Ασε τους ανθρώπους να εκφραστούν!!! gelasmenos eimai. kamia fora miazw me ton joker. twra pio telos milas? pws antilavanese to telos? pali dn exeis epixirimata. loipon ftiakse ena fantastiko filo. epita rwtaton pragmata. kai vrikse gamhmena epixirhmata. oso gia to koritsaki...re file alitheia? sta moutra sou. ADAHS PAPARAS POU KRAZEI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΒΥΖΑΚΙΑ ΒΥΖΑΚΙΑ ΒΥΖΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΙΣΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ο θεος ρα θα σας καπσει γαμημενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. GREEK CTHULHU ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΥΟΡΓΑΣΜΙΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΤΑΙΣΩ ΣΤΟ ΔΡΑΚΟ ΕΝΟΣ ΠΑΟΥΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. a nai anwnime 25 Ιουλίου 2011 9:17 π.μ.
    ksexasa na sou pw. kserw KAI th mana sou
    ADAHS PAPARAS POU KRAZEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. αν κσερει τη μανα σου σπασε . ηκσερε και τη δικια μου και τωρα δεν εχει σταματησει να χορευει απο τοτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΓΛΥΨΕΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ;;;


    Ανωνυμο Τρολλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. anwnhmo troll. dn trolareis. mou to pe h mana sou
    ADAHS PAPAROS POU KRAZEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή