Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Βλακεία με το κιλό. Part 1

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα. 


Μπήκε ο Μάης και η ζωντάνια της άνοιξης πλυμμήρισε τις καρδιές μας με χαρά και διάθεση...Τι αρχιδιές θεέ μου; Είναι δυνατόν να ακούμε τέτοιος παπαριές πρωϊνιάτικα στο ράδιο και να μη συγχυζόμαστε; Ποιός είπε σε αυτούς τους ηλίθιους οτι θέλω να ακούω μπεμπεδίστικες αηδίες για να φτιάχνει η μέρα μου; Τράβα πιάσε το Μάη κανενός αράπη κυρά μου και άσε μας ήσυχους...


Τεσπά, σήμερα θα μιλήσουμε για τα χόμπυ και τα αθλήματα. Σε επόμενο άρθρο για την τέχνη και σε παρεπόμενο για τα πάντα που με απασχολούν. Ναί, τα πάντα, τα οποία έχουν πρόβλημα αναπαραγωγής και οδεύουν προς εξαφάνιση και ένας φίλος μου δεν μπορεί να κοιμηθεί τώρα τελευταία απο την αγωνία...τα κακόμοιρα...


Ας ξεκινήσουμε όμως με το παρόν θέμα. Ο άνθρωπος είναι θαυμαστό ον. Όχι μόνο γιατί έχει τη δυνατότητα της λογικής και του λόγου, αλλά και γιατί διαρκώς ανακαλύπτει ή επινοεί νέους τρόπους να εκφράσει την ιδιοφυία του. Τέχνες, επιστήμες, χόμπι και αθλήματα εμπλουτίζονται ασταμάτητα με νέες εξελίξεις που δείχνουν την αδιαμφισβήτητη τάση του ανθρώπου να αναζητά κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό. Βέβαια, πολλά από αυτά που επινοούνται σε αυτούς τους τομείς, δείχνουν και την απερίγραπτα μεγάλη βλακεία και έλλειψη έμπνευσης που υπάρχει στον κόσμο. Υπάρχουν ασχολίες με τις οποίες καταπιάνονται κάποια άτομα και πραγματικά είναι να απορείς. Παρακάτω θα περιγράψουμε, θα σχολιάσουμε και θα χλευάσουμε κάποιες από αυτές, όχι γιατί δεν σεβόμαστε τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτές, αλλά γιατί έτσι γουστάρουμε!


Ψάρεμα
Τι χρειάζεσαι: Ένα καλάμι με πετονιά (ή πετονιά σκέτη), καπελάκι σε σχήμα κοντόχοντρου ιπτάμενου δίσκου, σκουλήκια ή μικρά ψαράκια για δόλωμα, ώρες για σκότωμα, ένα περίστροφο για να αυτοκτονήσεις στο τέλος.


Γιατί, ποιος άλλος λόγος υπάρχει να πας για ψάρεμα, αν δεν θες να δώσεις τέλος στην άχαρη και ανούσια ζωή σου; Είναι τόσο βαρετό, που και μόνο που γράφω για αυτό με έχει πιάσει μελαγχολία. Το καλοκαίρι βλέπεις μεμονωμένες περιπτώσεις ψαράδων, αλλά και ομάδες των δυο-τριών να ξοδεύουν καθημερινά, ώρες και ώρες στη παραλία, με ένα καλάμι καρφωμένο στην άμμο ατενίζοντας το άπειρο. Και ερωτώ γιατί έχω απορία. Τι στο πούτσο καταλαβαίνει ο κόσμος ενδίδοντας σε  αυτό το χόμπι το οποίο είναι η χαρά της απραξίας; Τι κερδίζει εκτός από τα κάποια ψαράκια που μπορεί να πιάσει; Τι ικανοποίηση δίνει; «Χαλαρώνεις», λένε κάποιοι. Αρχίδια! Χαλαρώνω και σπίτι μου στο καναπέ ακούγοντας μουσική εμπλουτίζοντας κιόλας τις μουσικές μου γνώσεις. «Ηρεμείς και σκέφτεσαι», υποστηρίζουν κάποιοι . Πολύ-πολύ-πολύ αμφιβάλλω! Το χόμπι αυτό δείχνει τεμπελιά και οι τεμπέληδες δε σκέφτονται και πολλά πράγματα. Είναι ικανοί να ρίχνουν τον εγκέφαλό τους στο ρελαντί αδειάζοντας παντελώς το μυαλό τους από κάθε σκέψη. Άρα τι μένει; Ας μου εξηγήσει κάποιος που ψαρεύει, γιατί εγώ πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο λαός λέει: «Δεν γαμάς που δεν γαμάς, δεν πας για ψάρεμα;» Όχι ρε φίλε δε πάω για ψάρεμα, που να μή σώσω να ξαναγαμήσω! Χίλιες φορές να τραβήξω πέντε διαδοχικές μαλακίες και να στίψω τους όρχεις μου από σπέρμα με κίνδυνο να μη τεκνοποιήσω ποτέ, παρά να πάω να χαραμίσω τόσο ανούσια το λιγοστό μου χρόνο σε αυτή τη γή. Ψάρεμα;;;; ήμαρτον δηλαδή. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μπορεί η εν λόγο ασχολία να αποδειχτεί χρήσιμη...




ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ



Κυνήγι
Τι χρειάζεσαι: Ένα κυνηγετικό όπλο με φυσίγγια διασποράς, ώστε τα βόλια να ανοίγουν,  καλύπτοντας μια επιφάνεια 100 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης στρατιωτικά ρούχα, μαχαίρι, κυνηγόσκυλο και κυνηγετική άδεια. Βασική προϋπόθεση επίσης είναι να σου ‘χουν κόψει τα αρχίδια από τη ρίζα όσο ήσουν μικρός με αποτέλεσμα να γίνεις λουλού και τώρα να το παίζεις Ράμπο κυνηγώντας άκακα και ανυπεράσπιστα πουλάκια και λαγουδάκια.


Να ξεκαθαρίσω ότι, η θέση μου απέναντι στους κυνηγούς δεν έχει φιλοζωικές ρίζες. Για την ακρίβεια εγώ προσωπικά, αν μου έδιναν ένα φλογοβόλο, έτρεχα πρώτος στο Σύνταγμα, και αφού έριχνα ένα τόνο ψίχουλα και σπόρους για να μαζέψω όσο περισσότερα περιστέρια μπορώ, θα τα έκανα όλα παρανάλωμα τα γαμημένα, μαζί με τους ηλίθιους που τα ταίζουν. Όχι, η απέχθεια προς τους κυνηγούς οφείλεται αποκλειστικά στην τσαντίλα που μου δημιουργεί ο κάθε μαλάκας, που νομίζει ότι επειδή κρατάει ένα όπλο και φοράει παραλλαγή, είναι ξαφνικά ισάξιος κυνηγός με τον Predator. Φίλε κυνηγέ είσαι μια τεράστια ΚΟΤΑ. Θες να το παίξεις τύπος της φύσης και της περιπέτειας; ΑΝ έχεις αρχίδια, και αυτό το ΑΝ είναι πολύ μεγάλο, άσε τη καραμπίνα-μιδράλιο, πιάσε το τόξο, και τράβα στο δάσος να κυνηγήσεις αρκούδες, λύκους, ύαινες ή τίγρεις και λιοντάρια. Τι; Το γεμίσαμε το σωβρακάκι εε; Εμ βέβαια, όταν το θήραμα μπορεί να αντεπιτεθεί, ο θύτης γίνεται λίγο πιο κουνιστός. Αλλά η πέρδικα τι να κλάσει;. Εκεί πουλάμε μαγκιά και είμαστε άντρακλες εε; Πάρτε το χαμπάρι, οι μόνοι πραγματικοί κυνηγοί, είναι οι ιθαγενείς στις ζούγκλες και δεν τους φτάνετε ούτε με μπαζούκας.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ!


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΥΝΗΓΟΙ!


Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ!



Συλλογές
Τι χρειάζεσαι: Την ψυχαναγκαστική μανία να μαζεύεις ότι σκουπίδι περάσει απο τα χέρια σου.


Γραμματόσημα, νομίσματα, καπάκια μπύρας, κουτιά τσιγάρων, τηλεκάρτες και ότι άλλο άχρηστο αντικείμενο που όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι πετάμε στα σκουπίδια μετά τη χρήση του, κάποιοι θεωρούν οτι τους γεμίζει το να το κρατήσουν, να το βάλουν στο ειδικό ράφι που θα φτιάξουν και να το εκθέτουν με θαυμασμό. Πόσο άρρωστος πρέπει να είσαι για να κρατάς αυτά τα σκατά; Κάποτε μάζευα και εγώ νομίσματα δε λέω, αλλά είχα μια αξιοσέβαστη συλλογή νομισμάτων απο όλο το κόσμο που μου είχε δώσει ο πατέρας μου και είχε κάποιο νόημα. Βέβαια, όταν έκλεισα τα 10 το παράτησα, για να ασχοληθώ και με πράγματα που πραγματικά μου προσφέρουν κάτι. Αλλά δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω την ανάγκη του κάθε ρακοσυλλέκτη που περηφανεύεται για τα αποκτήματά του. Κάποτε ήξερα έναν τύπα που μάζευε εισιτήρια λεωφορείων... ΑΚΥΡΩΜΕΝΑ!!! ΩΩΩ το μέγεθος της σαπίλας είναι φρικαλέο. Φυσικά μιλάμε για κλινική περίπτωση που χρήζει ανάλογης θεραπείας. Και ποια καλύτερη θεραπεία για τέτοιες περιπτώσεις απο την ευθανασία; ΜΟΥΧΑΧΑΧΑ! Πραγματικά πάντως, κάνω κλήση σε όλους μου τους φίλους και συγγενείς, αν ποτέ καταλήξω να περισυλλέγω αρχιδιές, να με κοπανήσουν ανηλεώς με φτυάρι στο δόξα πατρί.


Curling
Τι χρειάζεσαι: Μια γρανιτένια πέτρα κυλινδρικού σχήματος, δυο σκούπες βιλέντα με σκληρό πάτο για εγγυημένα αποτελέσματα στον πάγο.

Αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε στην Σκωτία (οι Άγγλοι είναι μαλάκες απο όποια περιοχή και να κατάγονται) πιθανότατα όταν σε κάποιο διαγωνισμό σφουγγαρίσματος ή σκουπίσματος των γυναικών του χωριού, οι άντρες ζήλεψαν και θέλησαν να κάνουν το ίδιο. Βέβαια, σκέφτηκαν και έβαλαν και το πέταγμα μιας πέτρας στο παιχνίδι για να προσδώσουν μια βαρβατίλα στο σκούπισμα.  Μάγκες όμως αποτύχατε πλήρως! Που πας ρε μαντράχαλε με τη σκούπα; Τι δουλειά έχεις εσύ σε ένα καθαρά γυναικείο άθλημα; Είναι σαν να θέλει μια γυναίκα να διαγωνισθεί ξαφνικά στο....σκάκι! Αφού δεν το 'χετε ούτε οι μεν ούτε οι δε! 

Ειλικρινά μπορεί κανείς να μου πει αν υπάρχει πιο γελοίο και ηλίθιο άθλημα; Την πρώτη φορά που το αντίκρυσα έτρωγα μακαρόνια στο σπίτι της μάνας μου και ειλικρινά μου έβγαινε το σπαγγέτι και απο τα αυτιά απο το σοκ και το γέλιο που έριξα. Δεν θα αμφισβητήσω την αξία του ή το χαβαλέ του σαν παιχνίδι. Μπορεί όταν παίζεις αντίπαλος με τους φίλους σου να έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον, όμως να γίνει μια μαλακία που χρησιμοποιείς ΣΚΟΥΠΕΣ και άθλημα των χειμερινών Ολυμπιακών; Και αφού βάλαμε το curling γιατί να μήν βάλουμε και άλλα παρείστικα παιχνίδια όπως τα μήλα, την τυφλόμυγα, το περνά-περνά η μέλισσα και το πατητό στην σεβαστή λίστα αγωνισμάτων των Ολυμπιακών αγώνων; Εμένα πάντως το συγκεκριμένο άθλημα μου φαίνεται πιο κατάλληλο για τους παραολυμπιακούς.

Θα προτείνω, όμως μερικές παραλλαγές του curling, για ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση και περισσότερο ενδιαφέρον.

1)     Διάδρομο απο παρκέ γεμάτο χώμα, σκατά και χαλίκια. Αντί για σκούπες, δυο μεγάλες σφουγγαρίστρες για καθαρισμό μονοπατιού. Χρειάζεται έναν επιπλέον παίχτη που θα χειρίζεται τον κουβά με το γυαλιστικό.
2)     Διάδρομο στρωμένο με μοκέτα σκονισμένη και γεμάτη χνούδια. Οι παίκτες φέρουν απο μια ηλεκτρική σκούπα ο καθένας, ώστε να καθαρίζουν γρήγορα τις επιφάνειες και να δίνουν τη σωστή κλίση και κατεύθυνση στη πέτρα.
3)     Curling για παιδιά. Μίνι διάδρομος σε ξύλο (σαν ράφι) και δυο μικρά ξεσκονόπανα για τους παίχτες.

Τι να λέμε τώρα, το παιχνίδι είναι τόσο αστείο που δεν χρειάζεται να το κοροιδέψω άλλο. Οι εικόνες μιλούν απο μόνες τους.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ ΕΕ;


ΠΩΠΩ ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ





Καλλιτεχνικό πατινάζ

Τι χρειάζεσαι: Ανοίγματα, φανταχτερά πουστορούχα.

Την πρώτη φορά που είδα καλλιτεχνικό πατινάζ μου άρεσε λίγο ο τρόπος που γλιστρούσαν με τόσο άνεση στον πάγο. Η δεύτερη φορά ήταν ακριβώς ίδια με τη πρώτη και στην τρίτη αποφάσισα οτι το άθλημα είναι για το πούτσο τελείως για ένα και μόνο λόγο. Δεν έχει περιθώρια βελτίωσης και καμία έκπληξη. Όταν κάθεσαι να παρακολουθήσεις καλλιτεχνικό πατινάζ ξέρεις σχεδόν ακριβώς τι θα δείς. Αστραφτερά φορέματα, πιο φωτεινά απο το κέντρο του γαλαξία, ξέκωλα φορμάκια για τις γκόμενες και κάνα πουσταρέλι με κολάν να τη χαιδεύει, καθώς τρέχουν ανέμελοι στον πάγο ανοίγοντας τα πόδια τους στη παραμικρή ευκαιρία. Άσκοπες συγχρονισμένες εκτάσεις των άκρων (ουάου!) και οι κλασσικές φιγούρες που όλοι λατρεύουμε: τολούπ, άξελ, πεταχτό άλμα, φλίπ-φλόπ και αρχιδιές να πούμε. Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Βαρεμάρα στο έπακρο. Μπαίνει το ένα ζευγάρι κάνει τα δικά του, και μετά οι επόμενοι κάνουν τα ίδια με διαφορετική σειρά. Δεν με νοιάζει πόσο δύσκολο είναι, ούτε πόσο αφοσίωση απαιτεί. Είναι βαρετό μέχρι θανάτου. Όσοι συμφωνούν μαζί μου να να σηκώσουν χέρια.



Έτσι μπράβο! Και έχεις μετά τη γερολούγκρα να σου λέει οτι είναι άθλημα με χάρη, ομορφιά, αρχοντιά και φινέτσα...

ΠΑΡΕ ΦΙΝΕΤΣΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΧΟΝΤΙΑ....



Κλείνοντας, να πω οτι είμαι σίγουρος (και ελπίζω) οτι θα υπάρχουν αντιρρήσεις, καθώς κάποια γούστα είναι υποκειμενικά. Για αυτό και παρακαλώ όσοι θέλετε παραθέστε με επιχειρήματα τις απόψεις σας, ώστε να ξεκινήσουμε ένα πολιτισμένο γαμωσταυρίδι!



21 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε Alza. Ο Θεός να σε έχει καλά, να είσαι ευλογημένος και μακριά απο αμαρτίες ακολασίες και ανωμαλίες.

    Ψάρεμα : Και μην τολμήσεις και ευχηθείς καλή ψαριά γιατί θα πέσουν να σε φάνε. Απαγορεύεται λέει να τους το πεις αυτό. Είναι γρουσουζιά. Καλή διασκέδαση πρέπει να πεις. Λες και ασχολείται ο Ποσειδώνας με όσους μαλάκες πάνε για ψάρεμα.

    Κυνήγι: Ξέχασες να αναφέρεις το αγροτικό με το σπιτάκι του κυνηγόσκυλου που κάθε Predator της πούτσας πρέπει να διαθέτει. Επίσης το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν για να ορίσουν καταστάσεις του κυνηγιού είσαι υποχρεωμένος να το γνωρίζεις γιατί είναι παγκόσμιας εμβέλειας και χρήσης. "Ο Τζακ φερμάρει τον λαγό"

    Συλλογές : Οι μόνες συλλογές που αξίζουν είναι οι συλλογές με τσόντες αν και είμαι σίγουρος πως δεν θα δεις πότε καμία πάνω από 2 φορές σε διάστημα 2 χρόνων. Ακόμα και η μαλακία χρειάζεται συνεχής ανανέωση. Συλλογές κάνουν και οι serial killer με δάχτυλα, γλώσσες, κεφάλια, άντερα, πούτσες κτλ. Τουλάχιστον αυτοί κάνουν κάτι δύσκολο και πρέπει να το θυμούνται.

    Curling : Ουδέν σχόλιο. Όχι θα πω κάτι. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΕ ΟΥΡΙΘΡΑ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣΤΡΑ

    Πατινάζ : Γιατί δεν λέγετε απλώς "πατινάζ" και λέγετε "καλλιτεχνικό πατινάζ" ; Και ποιός είναι ο ορισμός του καλλιτέχνη στο πατινάζ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε βρε βρε αγράμματε Perinio πατινάζ είναι αυτό που κάνει θέλει δεν θέλει ο εσκιμώος για να πάει απο την κουζίνα στο υπνοδωμάτιο μέσα στο ιγκλού.

    Το καλλιτεχνικό πατινάζ είναι τέχνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχίδια είναι που είναι και τέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Θα διαφωνήσω για το ψάρεμα...Στην δική μου περίπτωση το ψάρεμα μεταφράζεται ως εξής:
    2-3 φίλοι στην βαρκα μου,μπυρόνια τσιγάρα κ μουσικούλα!Ανοιχτα στη θάλασσα και απόλαυση του καιρου και της ηρεμίας που προσφέρει η θάλασσα.Πιο αναλυτικός και εμπεριστατομένος δεν μπορώ να γίνω γιατι είναι συναίσθημα και όχι μαθηματική εξίσωση.
    2)Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αφού με ποιάνουν και μενα τα νεύρα μου με τους ψευτοκυνηγούς που εχουν θηράματα πολύ πιο αδύναμα τους.Εκτός αυτού τρελαίνομαι να αφερείτε ζωική ή ανθρώπινη ζωή χωρίς αιτία απλά και μόνο για διασκέδαση και ψευτοπερηφάνια!γκρρρ
    3)Θα διαφωνήσω για τις συλλογές παρόλο που εγώ δεν έχω!Αυτο δεν απορίπτει το δικαίωμα του αλλουνου να έχει.Ολοι δενόμαστε με κάτι υλικό.
    4)Θα συμφωνήσω επίσης στο Curling.Αυτός ο πουστολαός όλο μαλακίες βγάζει.Αδερφάρες
    5)Για το πατινάζ δεν θα εκφαίρω γνώμη γιατι δεν έχω σχηματίσει.Πάντως πολύ εύστοχος ο χαρακτιρισμός σου για το πόσο εξελικτικό μπορεί να είναι το σπόρ και πόσο ανατρεπτικό,αντίθετα με τα κλασσικά αθλήματα που λατρευουμε οπως το μπάσκετ,η μπάλλα κ.τ.λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα ρε Jannis... γιατι σ εχλουν οι κηνυγοι? Εσυ με την ιδια λογικη σκοτωνεις ανυπερασπιστα ψαρακια για να πιεις μπυρες και ν ακουσεις μουσικη σε μια βαρκα. Και μη μου πεις οτι τα τρως μετα, γιατι προφανως το ιδιο κανει και ο κηνυγος.
    Οι συλλογες οντως ειναι για τον πουτσο (και οι συλλεκτες κατ επεκτασιν), και γενικα το αρθρο ειναι πολυ σωστο ως συνηθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μαλακισμένο το chat με έκανε προσωρινά ban, ΠΟΙΟΝ ΕΜΕΝΑ; επειδή spammara. Το σπιτάκι του!

    Επισήμανση για ψαράδε και κυνηγούς, είναι απο τους μεγαλύτερους παραμυθάδες όλων των εποχών. Λίγο ακόμα και θα φτάσουν τους πολιτικούς.

    Janni έτσι όπως το περιγράφεις, εσύ δεν πας για το ψάρεμα ακριβώς, πιο πολύ πας για τη φάση της βαρκάδας, της μπύρα και της παρέας, που είναι άλλη φάση και όντως χαλαρωτική. Εγώ μιλάω αυτούς που πάνε μόνοι τους και πάνε για το ψάρεμα αποκλειστικά.

    Επίσης να συμφωνήσω με Peri "αρχίδια τέχνη" είναι το καλλιτεχνικό πατινάζ. Έχουμε χάσει κάθε επαφή με το τι σημαίνει η λέξη μου φαίνεται. Θα το αναλύσω όμως σε επόμενο post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά ρε Άλζα, κράζεις τους δειλούς κυνηγούς που σκοτώνουν πουλιά, αλλα εσυ ο ίδιος είπες πως άνετα θα ξεπάστρευες μια ντουζίνα περιστέρια με φλογοβόλο. Οπότε εσύ γιατί είσαι καλύτερος από αυτούς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ δεν είπα ότι θα ξεπάστρευα μια ντουζίνα περιστέρια, παρεξήγησες. Είπα οτι, θα πήγαινα Σύνταγμα και θα μάζευα όσο περισσότερα μπορούσα, που σημαίνει τουλάχιστον μια 30 ντουζίνες περιστέρια. Επίσης παρεξήγησες το λόγο. Τα περιστέρια είναι παράσιτα. Έχουν αναπτυχθεί σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό στην πόλη, είναι άχρηστα πτηνά, ούτε όμορφα, ούτε νόστιμα και δεν παίζουν κανένα ρόλο στη τροφική αλυσίδα. Από την άλλη, χέζουν ΠΑΝΤΟΥ, κάνουν φασαρία και τώρα τελευταία έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Φωτιά και μπούρμπερη, όχι για τη χαρά του κυνηγιού, αλλά για να περιορίσουμε την ανάπτυξη των φτερωτών ποντικών. Είμαι οικολόγος όπως κατάλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και τι εχεις να πεις σε όλους αυτούς που εχουν χομπι τα περιστερια και τα εκτρεφουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μερικες φοτο ειναι πετυχημενες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Yippee-ki-yay, motherfucker! ανάβοντας ταυτόχρονα το φλογοβόλο στη σκεπή που βρίσκεται αυτός και τα γαμωπερίστερα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχεις δίκιο Secret και έτσι όπως το παραθέτεις με κάνεις να αναθεωρώ για τους κυνηγούς.Αν το κάνουν με ισορροπία και εκτιμόντας τη ζωή του ζώου που αφαιρούν τρώγοντας το και όχι επιδεικνύοντας το σαν τρόπαιο τοτε δεν διαφωνω μαζί τους.
    Καταλαβαίνω επίσης πως το θέμα είναι κάπως περίπλοκο γιατι εμπλέκονται στοιχεία επιβίωσης και ηθικής,οπότε θα μείνω τελικά ουδέτερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυνηγοί για το πούτσο. Να πεθάνουν. Εξαιρούνται οι κυνηγοί φαντασμάτων (aka ghostbusters) και οι ινδιανοι οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που σεβόντουσαν αυτό που σκότωναν και το έκαναν με πόνο ψυχής και μόνο επειδή ήταν πραγματικά αναγκαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω νομίζω πως η ευαισθησά μας για τα ζωα πάει αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους τους.

    Όλοι φωνάζουν για τους πιγκουίνους και τους αετούς και τις φάλαινες και τα δελφίνια και τους ελέφαντες, αλλά δεν είδα κανέναν να παραπονιέται όταν έχει ψαράκι για μεσημεριανό. Ούτε όταν κυνηγάει κουνούπια και μυγες. Και να αδιαφορεί αν στο περίπατο του στη παραλία προκαλεί γενοκτονία μυρμηγκιών. Κ

    αι όχι δεν έχει να κάνει με τα είδη υπό εξαφάνιση, που με αυτά πες οκ. Αλλά πολλά δεν είναι υπό εξαφάνιση.

    Είναι χαζό ο άνθρωπος να ευαισθητοποιείται πχ για τα δελφίνια που έχουν 'καλοσυνάτο' πρόσωπο και τα Πάντα που είναι γλυκούλια και όχι για τους κροκόδειλους που είναι άγριοι φονιάδες.

    Μπορεί να κάνω κ λάθος για το τελευταίο αλλά αυτή η εντύπωση μου έχει περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι καπως πιο λογικο να ευαισθητοποιησαι περισσοτερο οσο πιο νοημουσα ειναι μια οντοτητα, γιατι μοιαζει περρισσοτερο στην ανθρωπινη φυση.
    Για τα δελφινια που λες... ποια γλυκια φατσα? Μια χαρα σκατοφατσα εχουν, αλλα ειναι το θεμα της νοημοσυνης τους και της γενικοτερης σχεσης με τον ανθρωπο που ευαισθητοποιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βασικά είναι πιο λογικό να ευαισθητοποιήσαι για άλλους ανθρώπους, παρά για οποιοδήποτε, γλυκύτατο ή μη ζώο. Η φύση γενικότερα αξίζει το σεβασμό μας αδιαμφισβήτητα, αλλά η υποκρισία έχει και τα όρια της. Τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά απο δίψα, το να ασχοληθώ με τον κόκκινο γυμνοσάλιαγκα των ιμαλλαίων ή τα πράσινα αρχιδόπτερα του βυθού, μου φαίνεται το λιγότερο, ηλίθιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι κοκκινοι γυμνοσαλιαγκες δεν υπαρχουν στα Ιμαλάια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενώ πράσινα αρχιδόπτερα έχεις δει πολλές φορές στο βυθό εσύ εε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άντε κάνε κάνα διπλό τόλουμ και ένα τριπλό άξελ μήπως και έρθεις στα ίσα σου, γιατί μου φαίνεται πως το μόνο χόμπι που έχεις σχετίζεται με την παλμική κίνηση του δεξιού και ενίοτε του αριστερού χεριού σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. vaktirio, επειδή κοροίδεψα πέντε δραστηριότητες-χόμπι νομίζεις οτι εγώ δεν έχω κανένα άλλο ενδιαφέρον; επίσης αν είχες διαβάσει κανένα άλλο post θα ήξερες οτι εγώ προτιμώ να παίζω μαλακία με το αριστερό (παρόλο που είμαι δεξιόχειρας) επειδή δίνει την αίσθηση οτι στη παίζει κάποιος άλλος. Δεν με ξέρεις τόσο καλά όσο νομίζεις λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφού έχεις αριστερά φρονήματα ελπίζω, αν και αμφιβάλλω, να είναι επιτυχημένα! Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός "Αν πετύχει η μλκ τύφλα να χει το γαμήσι"!!!! Απολογούμε για την έλλειψη αποστήθισης των φλογερών σου κειμένων και δηλώνω ότι από εδώ και πέρα θα σε παρακολουθώ ευλαβικά και με γεμάτο το αριστερό χέρι όπως διδάσκεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή