Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αμαρτίες γονέων...

Καθώς μεγάλο μέρος του κοινωνικού μου κύκλου ετοιμάζεται να αποχτήσει ή μόλις απέχτησε ένα βρέφος, αισθάνθηκα την υποχρέωση να δώσω κάποιες ιδέες-συμβουλές σε αυτούς, που θα τους φανούν χρήσιμες στη πορεία. Τολμώ να πω ότι είναι το πρώτο μου σοβαρό post, καθώς σκοπός μου είναι να δώσω κάτι πίσω στην κοινωνία αλλά και στους φίλους/φίλες μου που ζούν τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής τους.

Όπως όλοι ξέρουμε, τα παιδιά είναι το μέλλον μας…..ΠΙΠΕΣ! Φαίνεται ότι για κάποιο λόγο οι μαμάδες αποφάσισαν να δώσουν φιλοσοφικό νόημα και σκοπό στο ντάντεμα. Έτσι, ανακηρύξαν ότι το πιο σημαντικό πράγμα στο κόσμο είναι να εξυμνήσουν τα αξιολάτρευτα παιδάκια τους και ότι αυτά αξίζουν την αναπόσπαστη προσοχή και την φροντίδα όλου του κόσμου. Λες και δεν είχαμε με τι άλλο να ασχοληθούμε… Πως είναι δυνατόν, να στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε ένα μάτσο μούλικα, που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι, να φάνε, να χέσουν και να παίξουν; Οκ…πριν πετάξει κανείς κάποια μαλακία να πω ότι, ξέρω τι εννοούμε όταν λέμε ότι τα νιάναρα είναι το μέλλον. Εικάζεται ότι, γαλουχώντας σωστά τα παιδιά, πλάθεις τους μελλοντικούς ‘ηγέτες’. Πλάθεις τους ανθρώπους, που θα λύσουν όλα μας τα προβλήματα και θα μας οδηγήσουν σε ένα πιο σίγουρο αύριο. Πιο πιθανό είναι να πλάσω κουλουράκια από αδαμάντιο. Αν θέλαμε να ήμασταν σωστοί στις εκφράσεις μας όμως, θα έπρεπε να πούμε «Μερικά παιδιά είναι το μέλλον. Τα υπόλοιπα θα γίνουν κουβάδες.» Στατιστικά μιλώντας, όσους μαλάκες έχουμε τώρα, άλλους τόσους θα έχουμε και στο μέλλον. Όσους αξιόλογους ανθρώπους έχουμε τώρα, άλλους τόσους θα έχουμε και στο μέλλον. Αυτό δεν αλλάζει, όσο προσοχή και αν δώσουμε στις μικρές κουραδομηχανές. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ακόμα και το μικρό το παιδάκι, που είναι λευκός καμβάς ως ένα σημείο, και περιμένει κατευθύνσεις και γνώσεις από τους μεγαλύτερους, εξακολουθεί και είναι ανθρώπινο όν. Αυτό σημαίνει ότι τα ερεθίσματα που θα λάβει, θα τα ερμηνεύσει και θα τα αξιοποιήσει στο βαθμό που του επιτρέπει η ιδιοσυγκρασία του. Και κάποια από τα παιδάκια σας, ήταν , είναι και θα παραμείνουν τούβλα! Και δεν φταίει μόνο η γενετική προδιάθεση του ανθρώπου για μαλακία ,που θα εξελίξουν το καμάρι σας σε βλίτο, αλλά και εσείς οι ίδιοι.

Γονιός δεν είμαι, αλλά παρατηρώ τον κόσμο και μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ακατάλληλοι για να αναθρέψουν ακόμα και χρυσόψαρο, πόσο μάλλον άνθρωπο, και σίγουρα με τίποτα τον ‘μελλοντικό ηγέτη’.

Σύγχρονοι μπαμπάδες και μαμάδες είστε για το πούτσο! Οι αδερφίστικες, παιδοφιλικές θεωρίες για το πώς να αναθρέψεις ένα παιδί, που κυκλοφορούν είτε από την τηλεόραση είτε από την μαλακοεπιστήμη που λέγεται ‘παιδοψυχολογία’, σας έχουν μετατρέψει σε τόσο άχρηστους γονείς, που τελικά τα παιδιά σας θα βγουν πιο καθυστερημένα από εσάς. Η υπερβολική ανέχεια, η ατιμωρησία και η υπερβολική φροντίδα και προσοχή κάνουν τα βλαστάρια σας κακομαθημένα στη καλύτερη. Μην ανησυχείτε όμως . Θα σας δώσω κάποιες κατευθύνσεις με παραδείγματα, μπας και βάλετε τα κωλόπαιδά σας στο σωστό δρόμο.

Τα κακομαθημένα, αυθάδικα και αναιδή μπάσταρδα, που πουλάνε εξυπνάδες δεν τα συμπαθεί κανείς. Όταν το 8χρονο παιδί σου έρχεται και σου λέει: «μαμά, κάρφωσα ένα πιρούνι στον κώλο της γιαγιάς, γιατί μου είπε να κάτσω φρόνιμα η ηλίθια.» Υπάρχουν δυο αντιδράσεις:

Η Λάθος: Γονατίζεις στο ύψος του παιδιού, για να νιώσει ότι μιλάει με ίσο του, και του λες χαϊδεύοντας του τα μαλλιά γεμάτος/γεμάτη κατανόηση και αγάπη: «Γιαννάκη δεν έχουμε πει να μη καρφώνουμε τη γιαγιά γιατί είναι άρρωστη; Επίσης μη σε ξανακούσω να λες βρωμόλογα γιατί θα με αναγκάσεις να το συζητήσουμε σοβαρά.»

Η Σωστή: Πιάνεις το μπάσταρδο από το μαλλί και το γυρνάς δυο σβούρες, δίνοντας ταυτόχρονα κουτουλιά σε κάθε περιστροφή λέγοντας: «Έλα εδώ ρε μπάσταρδο που μου έχεις φάει τη ζωή. Τσακίσου και ζήτα συγνώμη από τη γιαγιά και μετά στο δωμάτιό σου. Και έτσι και σε ξανακούσω να κάνεις κάτι παρόμοιο ή να μιλάς έτσι θα σου σπάσω το κεφάλι! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;»

Εξήγηση: Στη λάθος αντίδραση, αυτό που ακούει ουσιαστικά το παιδί είναι «Γιαννάκη θα ήταν πιο αστείο να καρφώσεις τη γιαγιά και στα βυζιά μετά, αλλά με την πιρούνα τώρα. Επίσης άμα ξαναβρίσεις θα σου κλάσω μια μάντρα αρχίδια.» Τα παιδιά δεν παίρνουν χαμπάρι από λόγια πότε θα το καταλάβετε; Δεν μπορείς να στηρίζεσαι στη λογική και το φιλότιμο ενός ανηλίκου κάτω των 12 - 15 ετών. Για να πειθαρχήσεις ένα παιδί, χρειάζεται που και που να το τιμωρήσεις όταν κάνει μαλακίες.

- Μα να τιμωρήσω το αγγελούδι μου; Και να του προκαλέσω ανεπανόρθωτα ψυχολογικά τραύματα στην ευαίσθητη ψυχούλα του; Τι λες μωρή σάπια; Το να του φωνάξεις ή να του δώσεις καμιά στον κώλο θα του αφήσει ψυχολογικό τραύμα; Τόσο αδερφή είναι το παιδί σου; Τόσο αδύναμο; Πρέπει το ανήλικο γαμίδι, να ξέρει τη θέση του στη κοινωνία. Πρέπει να ξέρει τα όριά του. Δεν ξέρω αν κάποιους τους σοκάρει αυτό αλλά ναι, τα παιδιά πρέπει να έχουν όρια, όπως έχουμε και εμείς οι ενήλικες. Και εσείς σα γονείς, είσαστε εκεί να τα θέσετε. Κάντε το!

Τα παιδάκια θέλουν ενθάρρυνση. Όταν όμως το παιδί σου έχει ελαττώματα, το να του πουλάς παραμύθια δεν βοηθάει. Αν είσαι αρκετά ζώο, ώστε να αφήνεις το παιδί σου να τρώει ότι θέλει και όποτε θέλει, τότε θα γίνει χαβούζα. Αν δεν προσέχεις την πνευματική του ανάπτυξη, θα γίνει τούβλο. Αν είναι σαν ανάποδο γαμώτο…τότε τι να κάνουμε; κάποιοι είναι άτυχοι. Δεν υπάρχει λόγος όμως να λέμε ψέματα στα παιδιά. Τα παιδιά εκτιμούν την αλήθεια. Όταν λοιπόν ο γιόκας σου έχει κάνει κωλομάγουλα στη φάτσα από το πολύ φαγητό, την επόμενη φορά που θα πάει να φάει σοκολάτα, αν θες να τον βοηθήσεις, πρέπει να του πεις: «Γιωργάκη, έχεις γίνει σαν δεξαμενή αγόρι μου. Όσο ύψος έχεις πάρει , άλλο τόσο έχεις σε φάρδος. Μπορούμε να σε γυρνάμε στα πλάγια και να σε κυλάμε μέχρι το σχολείο, αντί να καίμε βενζίνη για να μεταφέρουμε το τρέιλερ με τη κωλάρα σου απάνω. Αν θες να σταματήσεις να είσαι σαν αηδιαστική χλαπάτσα, θα πρέπει να σταματήσεις να τρως γλυκά, αγάπη μου». Έτσι το μπαλονάκι σας δεν θα τρέφει αυταπάτες για την εμφάνισή του και αν έχει λίγο αυτοεκτίμηση θα προσπαθήσει να επανέλθει.

Αν από την άλλη το παιδί είναι πιο άσχημο από την Βασιλειάδου, τότε με το να το ντύνεις, να το χτενίζεις (και να το βάφεις αν είναι κοριτσάκι) συνεχώς, προσπαθώντας να αλλάξεις και να βελτιώσεις την εμφάνιση του, δεν κερδίζεις τίποτα. Αυτό που κάνεις ουσιαστικά, είναι να το κάνεις να πιστεύει ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι το παν και ότι επειδή έχει σκατόφατσα θα έχει προβλήματα στη ζωή του. Φυσικά όλοι εμείς οι όμορφοι ενήλικες ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν λοιπόν έρθει η κορούλα σου με το νέο της φόρεμα να σε ρωτήσει πως είναι, πρέπει να αντιδράσεις σωστά και με ειλικρίνεια: «Αννούλα αγάπη μου, ότι και να βάλεις ούτε για φτύσιμο δεν είσαι με τέτοια μάπα. Με τα ενωμένα φρύδια και τη μυτόγκα του καραγκιόζη που έχεις, τι περιμένεις; Μην στεναχωριέσαι βέβαια, που όταν κοιτάζεσαι στο καθρέφτη το είδωλό σου τρομάζει και φεύγει. Θα κάνεις παρέα με άλλα troll που είναι το ίδιο κακομούτσουνα με σένα. Αν θες να σε αντέχει ο κανονικός κόσμος που βλέπεται, θα πρέπει να στηριχτείς στο μυαλό σου και όχι στην εμφάνιση σου. Γιατί μόνο με πλαστική αγάπη μου σώνεσαι, αλλά ακόμα είσαι μικρή. Οπότε άσε το φόρεμα και πάμε να σου ξυρίσω τη πλάτη.»

Φυσικά παίζει πολύ μεγάλη περίπτωση το παιδί σου να είναι ηλίθιο. Και όταν λέμε ηλίθιο εννοούμε να του λες να σου φέρει την εφημερίδα και αυτό να έρχεται χαμογελαστό με την οδοντόβουρτσα. Δεν πειράζει. Μην πέφτετε στην παγίδα που πέφτουν οι περισσότεροι γονείς και νομίζετε ότι όλοι σας έχετε παιδιά ιδιοφυίες. Δεν ισχύει! Το ότι μπορεί να λέει ‘μπαμπά’ και ‘μαμά’ ή ‘κακά’ πριν χέσει δεν σημαίνει ότι είναι παιδί θαύμα. Μην τροφοδοτείτε τον εγωισμό των παιδιών με το να εκθειάζετε τις ικανότητες τους, όταν δεν υπάρχουν. Θα πάρουν τα μυαλά τους αέρα και μετά δεν μαζεύονται.

Έχω βαρεθεί να βλέπω υπερπροστατευτικούς φλωρογονείς. Κάθε φορά που ακούω τα παρακάτω συνειδητοποιώ πόσο λάθος αντίληψη έχουν κάποιοι γονείς για το παιχνίδι και το σκοπό που υπηρετεί:

-Κωστάκη μη παίζεις κοντά στα χώματα μπορεί να κολλήσεις μικρόβια.

-Αννούλα μη βγάζεις την 8η βοηθητική ρόδα από το ποδήλατο είναι επικίνδυνο.

-Μη τρέχετε γιατί μπορεί να χτυπήσετε. (έλεος δηλαδή)

-Να παίζετε εδώ στον χώρο 1x1 μπροστά μου για να μπορώ να σας βλέπω.

-Γιωργάκη άσε κάτω το μαχαίρι μη καρφωθείς.

-Μη βάζεις το χέρι σου στην πρίζα παιδί μου!

Δηλαδή what the fuck; Άστε τα παιδιά να τρέξουν, να ξεδώσουν, να εξερευνήσουν, να χαρούν, να παίξουν. Άστα να είναι παιδιά! Περνάτε τις δικές σας ενήλικες φοβίες, σε άτομα που δεν χαμπαριάζουν. Σταματήστε να ανησυχείτε για τα μικρά σας και αφήστε τη φύση να αναλάβει. Αν το παιδί μπορεί και αξίζει να επιβιώσει σε αυτό τον κόσμο, κανένα παιχνίδι δεν θα το εμποδίσει. Η φυσική επιλογή υπάρχει για κάποιο λόγο. Για να ξεσκαρτάρουμε. Αν το βλαστάρι σας θέλει 5 άτομα από πάνω του για να μη πηδήξει από τον 6ο όροφο για παράδειγμα, ή για να μην καρφώσει το εαυτό του με κατσαβίδι, τότε δεν αξίζει το κόπο και τον χρόνο μας. Αφήστε τη φύση να κάνει το έργο της. Επίσης στην περίπτωση που το παιδί είναι νορμάλ, η ασταμάτητη προσοχή το ενοχλεί και το καταπιέζει.

Εν κατακλείδι για να συνοψίσω τη θεωρία μου, θα ήθελα να τονίσω ότι το παιδί σας δεν είναι το επίκεντρο του κόσμου. Είναι σίγουρα θεμέλιο της δικιά σας οικογένειας, αλλά τίποτα παραπάνω. Θα αρχίσει να γίνεται μέλος της κοινωνίας πολύ αργότερα, και μέχρι τότε πρέπει εσείς να το εξοπλίσετε σωστά. Εφαρμόστε τις 100% αποτελεσματικές συμβουλές μου και θα δείτε ότι θα προμηθεύσετε την κοινωνία με προσγειωμένους και χρήσιμους ανθρώπους.

Ευχαριστώ.

24 σχόλια:

  1. Το άλλο που το βάζεις; Μην τυχόν και πάθει κανένα κρύωμα το αρχιδάκι του δίνουν περισσότερα φάρμακα και αντιβιώσεις από όσες παίρνει ένας φορέας του AIDS.

    Επίσης έχω δει πολλά παιδάκια να παίζουν σε ένα μέρος που βρίσκονται 200 άνθρωποι και να μην ενοχλούν κανέναν. Έχω δει επίσης παιδάκια να παίζουν σε έναν χώρο που βρίσκονται 200 άνθρωποι και να ενοχλούν χίλιους. Και οι γονείς να κάθονται αδιάφοροι νομίζοντας πως αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν είναι, είναι λάθος τρόπος συμπεριφοράς που έχεις περάσει στο μπάσταρδο σου αδιαφορώντας όταν το αρχιδάκι σου βουτάει την παλάμη του στο καπουτσίνο του κυριούλη με τα γυαλιά ή όταν ουρλιάζει πως θέλει Ben Ten μέσα στα αφτιά της κακομοίρας της γιαγιάς που απολαμβάνει το εγκεφαλικό της.

    Και ναι το ξύλο στα παιδάκια βγήκε από τον παράδεισο. Δεν λέμε να τα χτυπάς όπως ο αράπης την Ριάνα αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια να αντιλαμβάνονται το σωστό και το λάθος.

    Ρε συ Alza μήπως εσύ είμαι εγώ και τα γράφείς ακριβώς όπως τα σκέφτομαι εγώ ; Δεν παίζει ρε φίλε για άλλη μια φορά γαμάς και δέρνεις όπως τα λες και συμφωνώ απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλέον τα παιδιά δεν μεγαλώνουν όπως οι προηγούμενες γενιές γιατι πολύ απλά.. δεν έχουν χρόνο. Δεν βγαινουν να παιξουν στους δρόμους οπως παίζαμε εμείς επειδή τα ξεκωλιάζουν στο διάβασμα για σχολεία φροντιστήρια κτλ -μέχρι και ξένη γλώσσα τα διδάσκουν από πολύ μικρά! οπότε ξεδείνουν με τη τεχνολογία: κινητα, iphones, online games, net και σάπια tv. Όλα αυτά με την υπερπροστασία των γονιών τους που τα φυλάνε τρομοκρατημένοι από αυτά που τους λέει η τηλεόραση για τον κόσμο μας. fuckers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Peri είναι θέμα κοινής λογικής δεν νομίζω οτι μόνο εμείς τα σκεφτομαστε αυτά. Απλά οι άλλοι 2 είναι διακοπές τωρα...

    GreekCThulhu ,έχεις φυσικά δίκιο οτι βαραίνουν τα παιδάκια απο μικρά με ένα κάρο μαλακίες και άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του post. Να τονίσει οτι οι γονείς φταίνε, όταν ένα μούλικο γίνεται κακομαθημένο, και όχι το ίδιο το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Alza σε παρακαλώ όταν αναφέρεις το nick μου, πρόσεξε να μη βάζεις το "t" κεφαλαίο μετά το "C" γιατι χάνει το νόημα. Αντε μη στείλω το Μέγα Κθούλου να μας γαμησει όλους. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον Mike και θα διαφωνήσω πάλι μαζι σου Alza.Εισαι πολύ αυστηρός και σκληρος με το θέμα ενω ειναι κάτι το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο.Αυτο που αναγνωρίζω όμως είναι οτι έχεις πολύ καλο χιούμορ...
    Επίσης να τονίσω και εγώ οτι οταν είδα να γράφεις GreekCThulhu δεν κατάλαβα ποιον εννοούσες,στην συνέχεια που έγραψε ο GreekCthulhu κατάλαβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απολυτα σωστος για αλλη μια φορα. Γαμημενη κοινη λογικη που χυνει στη μαπα ψευδοεπιστημες τυπου 'παιδοψυχολογια'.- (Οχι δεν ειμαι διακοπες, τωρα φευγω για μια βδομαδουλα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα ιστορικό άρθρο γι' αυτό το θέμα:
    http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=beat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. XAXAXA καλά ο τύπος δεν υπάρχει. Πραγματικά αριστοτεχνική ανάλυση του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απορώ πολλές φορές αν κάνετε πλάκα με αυτά που λέτε ή τα πιστεύετε κιόλας.Απορώ αν εσείς κατευθύνετε τη συζήτηση ή αυτή εσάς.Μπορώ να δεχτώ οτι είναι ένας τρόπος εκτόνωσης ολων των προβλημάτων της ημέρας,όπως ακριβώς κάνουν και οι φανατικοί οπαδοί στα αθλήματα και κυρίως στη μπάλα που είναι το πιο διαδεδομένο..Ο τύπος που ανάρτησες Αλέξη τα πιστευε αυτα που έγραφε?ρωτάω για να μπορέσω να εγκληματιστό και εγώ.Δεν διάβασα τα άλλα αρθρα του για να βγάλω μια εικόνα γιαυτόν.Επίσης για να ξέρω και εγω και μην αντιπαραθέτω συνέχεια πέρνοντας στα σοβαρα ολα αυτα που υπάρχουν στη σελίδα.
    Αν είναι έτσι θα βάλω όνομα Αγνωστος και θα γράφω..... :
    Ανώνυμος είπε
    Γαμίεστε όλοι....γαμιούντε τα πάντα...ειμαι σκατομαλακας και ειστε σκατοχαφιέδες γαμημένοι σχιζοφρενείς!!Η ζωή μου είναι σκατά και σκλαβωμένος στο γαμημένο μπουντρούμι με την καριόλα γυναίκα μου και αυτο το γαμημένο μουλικο που έχω για παιδί,το δέρνω όλη την ωρα για να ξεσπάω απο την άθλια και μίζερη ζωή μου που δεν κατάφερα να κάνω τίποτα ποτέ!!

    Ακραίο????Ε κράξιμο στο κράξιμο καποια στιγμή χάρη του γέλιου φτάνουμε στο σημείο να τα πιστεύουμε οταν ολα ταλλα γύρο μας μας πιέζουν.
    Ενα έχω να πω...
    Rock & Roll..... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω συμφωνω με τον Maddox (ετσι λέγεται αυτος που εχει το site) και στα περισσότερα από αυτά που γράφει. Θα σου πρότεινα να τον τσεκάρεις Τζαννη.
    Και εγώ έχω φάει ξύλο σα παιδι (και άλλοι γνωστοι μου) και δεν είδα να δημιουργείται κανενα ψυχολογικό, ίσα ισα είμαστε νορμάλ άνθρωποι. Τώρα, δε λέω ότι αν δεν είχαμε φάει δεν θα είμασταν τώρα νορμαλ-αλίμονο (αν κ ποτε δε ξέρεις), ούτε λέω ότι πρέπει να σαπίζεις το παιδί σου για εκτόνωση, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένα πλάσμα ανεύθυνο και ανώριμο που καλός ή κακός πρέπει να του επιβάλλεις κάποια πράγματα, καμιά φορά με καμιά στο πισινό.
    Trial and error, όπως συμβαίνει και στα βιντεοπαιχνίδια. και ο άγιος φοβέρα θέλει!

    Α, ρε Ηρώδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιός δεν έχει ψυχολογικό?ποιος ειναι νορμάλ??εσυ??ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!Εσένα ρε μαλάκα σου φέρναν ποτύρι με νερό να πιείς και περίμεναν απο πάνω να στο πάρουν!!σιγά μην έχεις φάει ξύλο ποτέ.Παρόλο που εσένα έπρεπε απτο μακρύ σου μαλλι να σε πιάνουν και να σε γυρνάνε σβούρες... ΜΟυ θες και Ηρώδη..Λουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επειδή λες μαλακίες χωρίς να ξέρεις, μάθε ότι έχω φάει πολύ ξύλο σαν παιδί. Ο πατέρας μου δε μου έφερε ποτε κανένα ποτηρι νερο, κάνεις λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ναι, bad cop-good cop. ρε δε πα'να γαμηθειτε λέω εγώ? Παίζω Dragon Age 2 και έχω το νου μου στις παπαρίες σας..ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενταξει μην τον πειράζεις άλλο δεν θελω να με πάρει τηλέφωνο η μαμά του και να μου κάνει παρατήρηση... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενδιαφέρον και αυτό το chain.
    Δυστυχώς έχω πλήρη άγνοια επι του θέματος και δεν μπορώ να τοποθετηθώ με ικανοποιητική ακρίβεια.
    Τυχαίνει όμως να διαβάζω αυτόν τον καιρό ένα βιβλίο με τους 50 πιο διάσημους serial killers ολων των εποχών.
    Είμαι περίπου στους 20 τώρα και μπορώ να σας πω οτι μιλάμε για πολύ αρρωστημένα πράγματα.
    Κοινή παράμετρος στους περισσότερους που πιάστηκαν ( π.χ Jack the Ripper Και Zodiak τη γλίτωσαν) είναι οτι έτρωγαν ΠΟΛΥ ξύλο και γενικότερα είχαν πολλών ειδών σωματική και ψυχολογική βία σαν παιδιά απο τους γονεις τους κυρίως.
    Γι’αυτό alza ελπίζω αν σε πετύχει κανένας μέτα απο 10-20 χρόνια , σου δώσει τα άντερα στο χέρι, σε γαμήσει 5 φορές πρίν σε σκοτώσει και κανα 2 μετά, αν τύχον προλάβεις και των ρωτήσεις γιατί και σου πει οτι ο πατέρας μου διαβαζε το κωλοblog σου να αναγνωρίσεις την κοσμική ειρωνία και να χαμογελάσεις καθώς θα πνίγεσαι στο ίδιο σου το αίμα.

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Gabriel Max whatever, ξεκινώντας θα ήθελα να παρατηρήσω ότι, αν είναι να υπογράφεις κάθε σχόλιο σου με το αστείο αυτό nick, θα μπορούσες κάλλιστα να το βάλεις και στην υποβολή σχολίου. Δηλαδή, ας το παραδεχθούμε τώρα, ανώνυμος με υπογραφή είναι λίγο ηλίθιο και αντιφατικό.

    Αναφορικά με το περιεχόμενο τώρα:

    Αν υποθέσουμε ότι κάποιος γονέας ΔΕΝ δέρνει το παιδί του, είναι αδύνατον να αλλάξει συμπεριφορά επειδή διάβασε ένα blog. Αντίστοιχα, αν υποθέσουμε ότι το δέρνει, τότε δεν αλλάζει τίποτα. Η κοινωνική επίδραση δηλαδή, που μπορεί να έχει αυτό το blog, σε αυτό ή και σε άλλα ζητήματα, είναι περίπου ίση με το iq σου, δηλαδή 0.
    Αν παρόλα αυτά διαβάζοντας αυτό το κείμενο συμπεραίνεις οτι ο συγγραφέας προτείνει να ρίχνουμε στα παιδιά ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ χωρίς λόγο, προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο google για έννοιες όπως, μαύρο χιούμορ, ειρωνεία, υπερβολή κλπ.
    Υ.Γ.
    Ξέρω ότι αντιλαμβάνεσαι, ότι το κείμενο χρησιμοποιεί την υπερβολή για να θίξει το θέμα και ότι προσπαθείς να πουλήσεις εξυπνάδες απλά, αλλά δεν περνάνε εδώ αυτά. Γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ Criminal Minds βλέπει ο ανώνυμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πραγματικά διασκεδαστικός…
    Το να ακούω κριτική για το όνομα απο κάποιον που καλεί τον εαυτό του Alza είναι πιο σουρεαλιστικό και απο πίνακα του Dali. Όχι οτι στερείται νοήματος βέβαια.
    Μια γρήγορη αναζήτηση στο google θα βγάλει μια φαρμακευτική εταιρία και μια εταιρία επισκευής ανελκυστήρων.Η πεφωτισμένη σου αντιμετώπιση στο ύψιστης σημασίας θέμα του nick σίγουρα θέτει υψηλά στάνταρ στις επόμενες (ξυλοδαρμένες) γενεές...
    Όπως είπες και εσύ στο θέμα μας τώρα..

    Θα περίμενα απο σένα τουλάχιστον να έχεις το θάρρος της γνώμης σου.
    Αν το θέμα του άρθρου ήταν στην πραγματικότητα το να ΜΗΝ δέρνετε τα παιδιά σας τότε πραγματικά μας ξεγέλασες όλους.
    Κατά αναλογία θα πρέπει να συμπεράνουμε μεταξύ άλλων οτι ο κυνόδοντας και ο μάυρος κύκνος είναι οι αγαπημένες σου ταινίες, δεν χάνεις Live του Χατζηγιάννη και οτι δεν βγαίνεις απο το σπίτι πριν δεις το ζώδιο σου.
    If that is the case έχεις την αμέριστη συμπάθεια μου.
    Αν όμως όλα αυτά δεν ισχύουν τότε αυτό το άρθρο έρχεται σε αντίθεση με τα προηγούμενα.
    Και δεν μιλάω για μεμονομένες εκφράσεις που μπορεί να είναι υπερβολικές για διάφορους λόγους αλλά για τον πυρήνα του άρθρου.
    Το λιγότερο που πρέπει να παραδεχτείς έιναι οτι είσαι θετικός στην άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας ως μέσο διαπαιδαγώγισης.
    (και βλέπεις οτι έχω καλή πίστη και σου χάριζω το σχόλιο για το link του agou ως χιούμορ γιατί αλλιώς θα έπρεπε να σου ράψουμε ενα κοστουμάκι απο αυτά τα άσπρα τα ωραία... ξέρεις αυτά με τα μανίκια ανάποδα)
    Αν ούτε αυτό το λίγο δεν ισχύει τότε η πικρή αλήθεια είναι οτι έγραψες ένα κείμενο μόνο και μόνο για να προκαλέσεις χωρίς να πιστέυεις λέξη πράγμα που είναι απο μόνο του λυπηρό.
    Δεν ξέρω αν η μαμά σου σε αγκάλιαζε πάρα πολύ η πολυ λίγο αλλά θέλω να ξέρεις οτι και φάρμακα υπάρχουν πλέον, και γιατροί ειδικοί, μέχρι και τηλεφωνικές γραμμές για άτομα σαν και σένα.
    Είναι σημαντικό να ξέρεις οτι δεν είσαι μόνος σου.
    Υ.Γ
    Σίγουρα κάτι σημαντικό θα είχες γράψει στο υστερόγραφο σου αλλά τα μόνα που έφτασαν στο browser μου ήταν τα ακόλουθα : νιαου νιαου νιαου...
    Σε παρακαλώ μήπως μπορείς να τα ξαναγράψεις σε κάποια ανθρωπογλώσσα?
    Ευχαριστώ

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μάλιστα, τελικά είσαι περισσότερο στόκος από ότι φαντάστηκα. Θα απαντήσω μόνο και μόνο, γιατί βαριέμαι τώρα στη δουλειά. Απάντησα και πριν στη παπαριά σου αλλά προφανώς, εσύ για να καταλάβεις κάτι πρέπει να στο κάνουμε τελείως λιανά.

    Για σένα λοιπόν το αρχικό συμπέρασμα είναι ότι, το άρθρο λέει: δώστε ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ στα παιδιά για χαβαλέ. Το αρνούμαι όμως αυτό το συγκεκριμένο και άρα θεωρείς ότι δεν έχω το θάρρος της γνώμης μου. Είσαι εξορισμού λάθος φίλε, γιατί ποτέ η γνώμη μου δε ήταν 'τσακίστε τα κωλόπαιδά σας χωρίς λόγο' και αν κανείς άλλος κατάλαβε κάτι τέτοιο, να μου το πει να ξέρω. Αυτό που κάνω είναι να κοροϊδεύω την παντελή έλλειψη τιμωρίας. Τώρα πως η σφαλιάρα στο κώλο (την οποία επικροτώ ανοιχτότατα) συγκρίνεται με το 'ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ' δεν μπορώ να καταλάβω. Αν δεν έχεις καν την απαραίτητη ευφυΐα να ξεχωρίσεις που τελειώνει το σοβαρό και αρχίζει το αστείο, και αν μπορείς να σκέφτεσαι μόνο σε μοτίβα άσπρο-μαύρο δεν είναι και δική μου υποχρέωση να σου εξηγήσω.

    Παρόλα αυτά το σχόλιό σου με έκανε και γέλασα γιατί τα είπες ωραία. Χαιρετώντας σε λοιπόν, θα σου πω ένα μεγάλο μπράβο και άντε γαμήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαρεσει που σας βλέπω να τσακώνεστε γιατι και με τους δυό σας έχω αντιπαραθέσει. :) Είστε και οι 2 πολλοι δυναμικές προσωπικότητες.Πραγματικά ευχαριστήθηκα το κειμενο σου Gabriel.Εχεις ωραίες απόψεις και τις τεκμιριώνεις πολύ όμορφα.Ευγε..
    Απο την άλλη γωνία ο Alza θα τον ονομάσω η 'τυφλή δύναμη'!Ο τύτλος τα λέει όλα...
    Η ένταση της κουβέντας ήρθε για τον λόγο που σε ρώτησα κ εγώ..αν ο χαβαλές ξεπερνάει το όριο κυβερνάει το υποσυνείδητο και η ιδέα που στην αρχή λέμε με χαβαλέ μετά την πιστεύουμε.Οπως είπα στο πρώτο μου σχόλιο κάποια θέματα είναι ευαίσθητα και πρέπει να προσέχουμε τα λόγια μας τα οποία εχουν τεράστια δύναμη και ας μην το ξέρουμε όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε Alza...
    Αναρωτιέσαι πως η σφαλιάρα στο κώλο παρεξηγήθηκε με το πολύ ξυλο και λες πως η γνώμη σου δεν ήταν ποτέ 'τσακίστε τα κωλόπαιδά σας χωρίς λόγο'.
    Θεωρητικά κανένας λόγος δεν πρέπει να διακαιολογεί το να τσακίσεις το κωλοπαιδό σου οποτε δεν καταλαβαίνω την ανάγκη να βάλεις τον παραπάνω περιορισμό.
    Είναι σαν να λες οτι το "τσάκισμα" επιτρέπεται σε κάποιες περιπτώσεις κατι που δεν ισχύει(για το νόμο σίγουρα όχι τουλάχιστον).
    Όσο για την παρεξήγηση της οποίας λες υπήρξες θύμα,
    παραθέτω κομμάτι απο το αρχικό κείμενο που λύνει το μυστήριο.
    "Η Σωστή: Πιάνεις το μπάσταρδο από το μαλλί και το γυρνάς δυο σβούρες, δίνοντας ταυτόχρονα κουτουλιά σε κάθε περιστροφή λέγοντας: «Έλα εδώ ρε μπάσταρδο που μου έχεις φάει τη ζωή. Τσακίσου και ζήτα συγνώμη από τη γιαγιά και μετά στο δωμάτιό σου. Και έτσι και σε ξανακούσω να κάνεις κάτι παρόμοιο ή να μιλάς έτσι θα σου σπάσω το κεφάλι! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;»"
    Και ακολουθεί η επική κατάληξη.
    "Εφαρμόστε τις 100% αποτελεσματικές συμβουλές μου και θα δείτε ότι θα προμηθεύσετε την κοινωνία με προσγειωμένους και χρήσιμους ανθρώπους."
    Η άτακτη υποχώρηση ( εεε σορρρυ η επεξήγηση της υπερβολής εννοούσα) που επέδειξες μετατρέποντας το άγριο ξύλο σε συμβολικά χαστουκάκια σε αποκαθιστά στα μάτια μου σαν έναν θαραλέο ανθρώπο.
    Αλλά δεν μπορείς να μας λες οτι φανταστήκαμε οτι θες να κοπανάς ανυπεράσπιστα παιδάκια.
    Αν καταφέρουμε να σε κάνουμε να πάρεις πίσω και την ακόλουθη εμφανώς λανθασμένη ( εεε σόρρυ υπερβολική εννοούσα) φράση τότε είμαστε κομπλέ.
    "είτε από την μαλακοεπιστήμη που λέγεται ‘παιδοψυχολογία’".
    Είπα απο την ερχή οτι δεν είμαι ειδικός επι του θέματος αλλά για να πάρω οτο πτύχιο μια ώρα γρηγορότερα έπρεπε να πάρω κάποια μαθήματα επιλογής μέσα στα οποία ήταν η Παιδαγωγική και η Διδακτική.
    Άρα μπορεί και να έιμαι πιο ειδικός απο εσένα.
    Το μόνο που έχω να πω είναι οτι και οι δύο κλάδοι έχουν κάνει άπειρα πειράματα και μελέτες σε παιδιά για να εξηγήσουν και να δικαιολογήσουν πως διάφορες συμπεριφορές ενηλίκων επηρεάζουν ανήλικους αλλά και γενικότερα για να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν θεωρίες τους.
    Και χιλιάδες παιδια έχουν βοηθηθεί απο όλα αυτά όπότε καλό είναι να μην ακυρώνουμε έναν ολόκληρο κλάδο γιατι έτσι (δεν) μας αρέσει. Λάθη και υπερβολές υπάρχουν οπουδήποτε υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά οι γενικέυσεις κατά κανόνα δεν λειτουργούν.
    Και όταν στις μέρες μας υπάρχουν τρόποι να εκπαιδέυσεις εναν σκύλο χωρις να τον δείρεις σίγουρα κάποιος τρόπος θα υπάρχει και για ανθρώπους που είναι (κατα κανόνα και πάλι) εξυπνότερα όντα.
    Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή