Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αν πεθάνω, κόψτε με φέτες...

Υπάρχει λόγος που συνήθως δεν παρακολουθώ ειδήσεις και ο λόγος αυτός είναι ότι κάποιες από αυτές, με τσαντίζουν πάρα, μα πάρα, μα πάρα πάρα πάρα πολύ! Διάβασα λοιπόν προχθές κάπου για έναν νέο νόμο που ψήφισε τον Ιούλιο η κυβέρνηση και αφορούσε τις δωρεές οργάνων. Πριν αναφέρω το νόμο να πω στα γρήγορα ότι αν ήθελες να είσαι δωρητής οργάνων μέχρι τώρα, έπρεπε να το δηλώσεις στην εθνική υπηρεσία μεταμοσχεύσεων και μέσα από κάποια διαδικασία έβγαζες μια κάρτα δωρητή. Αν δεν είχες όμως κάρτα και σε πετύχαινε ο higlander πχ. και σου έδινε το κεφάλι στο πιάτο, τα υπόλοιπα όργανά σου δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μεταμοσχεύσεις, είτε εσύ το ήθελες, είτε όχι.


Ο νέος νόμος λοιπόν τι λέει; Εφαρμόζει την έννοια της "εικαζόμενης συναίνεσης" δηλώνοντας ουσιαστικά ότι, όλοι οι ενήλικες Έλληνες θα θεωρούνται δωρητές οργάνων, εκτός αν δηλώσουν την επιθυμία τους να μην είναι. Ακριβώς το αντίστροφο δηλαδή από ότι γινόταν μέχρι τώρα.


Ίσως ο νέος νόμος αυτός να εγείρει ηθικά διλήμματα και ερωτηματικά και να δίνει αφορμές για συζητήσεις πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν τη ζωή και το θάνατο. Σε άλλους βέβαια, γιατί για μένα τα πράγματα είναι απλά. Ψόφησες; Κρίμα... Το σώμα σου είναι άχρηστο σε σένα πλέον, τα όργανα σου όχι όμως και μπορεί να βοηθήσουν κάποιον άνθρωπο και άρα μια που εσύ δεν τα χρειάζεσαι, αντί να τα φάνε τα σκουλήκια, λέω να τα πάρω και να σώσω καμιά ζωή. Τώρα, αν για κάποιο αρρωστημένο λόγο προτιμάς να τα πάρεις μαζί σου στο θάνατο, στερώντας τη ζωή από κάποιο αθώο παιδάκι που αργοπεθαίνει, αλλά θα την γλίτωνε αν δεν ήσουν τόσο αρχίδι, τότε η επιλογή/άποψή σου είναι δεκτή. Το δηλώνεις όποτε θες και παίρνεις την κάρτα του "αρχιγαμιόλη εγωίσταρου καθυστέρα". Σίγουρα η επιλογή σου ΔΕΝ είναι σεβαστή και είναι κατακριτέα και είσαι για το πούτσο άνθρωπος, παρόλα αυτά, ναι, ο νόμος θα σου επιτρέπει να παραμένεις αρχίδι ακόμα και μετά θάνατον.


Θα πει κανείς, ωραία και αφού είσαι τόσο υπέρ της δωρεάς, τι έχεις κάνει; έχεις πάει να βγάλεις κάρτα εσύ; Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν έχω βγάλει, αν και θα ήθελα να βγάλω. Τι με εμποδίζει; Ότι εμποδίζει τους χιλιάδες ανθρώπους σαν και εμένα, που συμφωνούν με τη δωρεά αλλά δεν έχουν κάρτα: η ρουτίνα, η δουλειά, τα προσωπικά θέματα και γενικότερα πράγματα, που σε κάνουν να αμελείς, να μη προλαβαίνεις, να ξεχνάς ή και να αδιαφορείς για τέτοια κοινωνικά θέματα. Για αυτό και θεωρώ ότι ο νέος νόμος είναι καλός και θα βοηθήσει πολύ κόσμο καθώς θα αξιοποιήσει όλους τους εν δυνάμει δότες οι οποίοι πιστεύω ότι είναι πολύ μεγαλύτερος αριθμός από τους εθελοντές δότες, οι οποίοι στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν ούτε το 1% αυτή τη στιγμή....Τραγικό;


Και πάμε τώρα σε αυτό που με βουρλίζει όσο τίποτα άλλο.... Κατά του το νέου νόμο τάσσεται.... ποιος άλλος; Η εκκλησία.. Και ερωτώ με θυμό και αγανάκτηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου, γιατί αυτός ο παρασιτικός οργανισμός πάει και χώνεται παντού; Με ποιο δικαίωμα ασκεί κριτική, βέτο και επιρροή σε σημαντικά πράγματα που αφορούν την κοινωνία, γαμώ την κοινωνία μου; Πότε θα καταφέρει το ελληνικό κράτος να αποκοπεί από αυτή τη βδέλλα και να λαμβάνει αποφάσεις ανεπηρέαστο; Τους ψήφισε κανένας κοινωνικούς παρατηρητές, κριτές και  λήπτες αποφάσεων; Μήπως θεωρεί κανείς ότι αποτελούν τους καλύτερους κριτές σε οποιοδήποτε θέμα εκτός θρησκείας; Δεν έχουμε ανθρώπους και υπηρεσίες αρμόδιες να κρίνουν κοινωνικά, πολιτικά, επιστημονικά και ηθικά διλήμματα καλύτερα από δέκα ρασοφόρες λούγκρες; Έχουμε μπόλικους και μάλιστα πολλούς αδέσμευτους από την μεροληψία και προκατάληψης που προκαλεί η πίστη.


Αλλά ας δούμε λίγο τα δυο βασικά επιχειρήματα της εκκλησίας πριν χλευάσουμε, ας μην είμαστε βιαστικοί, μπορεί να λένε κάτι λογικό οι άνθρωποι.


Μαλακία 1η. Το πρώτο βασικό θέμα είναι ότι η εικαζόμενη συναίνεση προσβάλει την ελευθερία και την προσωπική επιλογή του ατόμου και "επιβάλλει" χωρίς την δική του συναίνεση την δωρεά των οργάνων.


Όπα μισό για να δω αν κατάλαβα καλά. Ενοχλεί την εκκλησία που κάποιος "προεπιλέγει" την συναίνεση για τη δωρεά οργάνων; Την εκκλησία, που "προεπιλέγει" την θρησκεία χιλιάδων ατόμων καθημερινά; Όταν βαφτίζει χριστιανούς μωράκια σε ηλικία που δεν μπορούν καν να περπατήσουν, πόσο μάλλον να σκεφτούν ή να εκφράσουν με κάποιο τρόπο την άποψή τους, σέβεται την προσωπική τους επιλογή; Μήπως τα ρωτάει κανείς αυτά τα παιδάκια αν θέλουν να γδυθούν μπροστά σε τόσο κόσμο, να τα βουτήξει ένας μουσάτος σε μια κολυμπήθρα και να τα ονομάσει 'δούλους' ενός θεού που δεν ξέρουν και που πρακτικά δεν πρόκειται να γνωρίσουν ποτέ; Μιλάμε για τον πιο τρελό προσηλυτισμό που παίζει την σύγχρονη εποχή (για Ελλάδα μιλάω) και ξαφνικά τους πείραξε η προεπιλογή για τους δωρητές; Όταν πριν κάμποσα χρόνια προσπαθούσατε να επιβάλλετε το θρήσκευμα στις ταυτότητες ήταν γιατί σεβόσασταν το δικαίωμα του ανθρώπου σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα; Είχατε τότε ξαμολήσει το στρατό με τα γέρικα ορκ και τους φανατικούς χριστιανομπινέδες όλης της επικράτειας να διαδηλώνει, σε μια ύστατη προσπάθεια να περάσει το δικό σας, αλλά και πάλι πήρατε το μακρύτερο και δεν σας χάλασε λαμόγια. Σε ποιον τα πουλάτε αυτά ρε καραγκιόζηδες; Επειδή έχετε πείσει τις ψωλόγριες και τα καθυστερημένα όλης της Ελλάδας με τα παραμύθια σας περί αγάπης και ελευθερίας και πούτσες μπλε όπου σας συμφέρει, νομίζετε ότι αυτές οι αντιφάσεις περνάνε και σε άτομα που σκέφτονται; Δε πάτε να δείτε αν έρχομαι, που μου μας λανσάρετε τους εαυτούς σας σαν υπέρμαχους της ελευθερίας λόγου;


Μαλακία 2η. Καθώς η αφαίρεση οργάνων γίνεται σε άτομα τα οποία είναι εγκεφαλικά νεκρά, αλλά υποστηρίζονται από μηχανήματα για να διατηρούνται τα όργανα, η εκκλησία υποστηρίζει ότι ο ασθενής δεν έχει πεθάνει από την στιγμή που αναπνέει, και άρα αφαιρώντας του τα όργανα τον πεθαίνει ο γιατρός.


Σημαντικό πολύ ρόλο στο να μη γίνεις ξεφτίλα όταν μιλάς για ένα θέμα που δεν κατέχεις, είναι όπως έχω ξαναπεί παλιότερα να μην ανοίγεις το βρωμόστομά σου. Ένας εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος, είναι ΝΕΚΡΟΣ από κάθε άποψη. Νομικά και κυρίως ιατρικά, είναι dead! Νεκρός, πτώμα, ψοφίμι, κουφάρι πως το λέμε; Ο μόνος λόγος που αναπνέει είναι γιατί μηχανήματα και βασικά τρόμπες σαν και εσάς, εξασφαλίζουν μηχανική αναπνοή στο σώμα, ώστε τα όργανα τα οποία θα καταστρεφόντουσαν σε μικρό χρονικό διάστημα, να συντηρηθούν για λίγες ώρες ή μέρες παραπάνω, με σκοπό την συλλογή και μεταμόσχευση τους. Παρόλα αυτά τα επιχειρήματα της ιατρικής, δεν φαίνεται να πείθουν την εκκλησία η οποία επιμένει ότι ο ασθενής είναι ζωντανός και ότι πρέπει να παραμείνει ζωντανός έστω και με τα μηχανήματα. Δηλαδή, θεωρούν πιο λογικό να σπαταλάς χρόνο και χρήμα σε ένα καλωδιομένο νεκρό σώμα, παρά να βγάλουν την πρίζα και να σώσουν με αυτό το σώμα ανθρώπους που είναι ακόμα ζωντανοί. Η παραλογία σε όλο της το μεγαλείο.


Διάβαζα κάπου σε ένα site κάτι παπαριές που μου 'χε σηκωθεί η τρίχα. Διαβάστε και πείτε μου αν διαβάζετε έστω και μια λογική πρόταση στο απόσπασμα από κάτω:


Ἡ ἐπικρατοῦσα ἄποψη μεταξύ τῶν εἰδικῶν ψευδο-ἐπιστημόνων καί ἁρμοδίων ἐπιτροπῶν εἶναι ὅτι βιολογικός θάνατος εἶναι ἡ ἀπώλεια τῆς λειτουργικῆς συνοχῆς τοῦ σώματος ὡς ὀργανισμοῦ.  Μέ ἄλλα λόγια, ὁ θάνατος ἐπέρχεται ὅταν ἔστω μία ἐκ τῶν ζωτικῶν λειτουργιῶν (καρδιακή, ἐγκεφαλική, νεφρική, ἠπατική, πεπτική, πνευμονική κ.λ.π.) ἀδυνατεῖ νά ἐπιτελεσθεῖ, διότι τότε ἡ ζωή τοῦ ὀργανισμοῦ ὡς συνόλου καταργεῖται, ἔστω κι ἄν μέ κάποιο ὑποστηρικτικό τρόπο συνεχίσουμε τή λειτουργία ὁρισμένων ἐκ τῶν ὑπολοίπων.
Δηλαδή ὁ ἐγκεφαλικός θάνατος, σέ ἀντίθεση μέ τόν ὡς τώρα γνωστό φυσικό θάνατο, εἶναι ἰατρογενής ἔννοια, συνέπεια μιᾶς συμφεροντολογικῆς τεχνολογίας.

Πῶς εἶναι δυνατόν νά ἔχουμε μπροστά μας ἕναν νεκρό καί αὐτός νά ἔχει ἐνδείξεις καί εἰκόνα ζωντανοῦ;  Εἶναι δυνατόν ἕνας νεκρός νά ἔχει ὄργανα πού λειτουργοῦν καί καρδιά πού πάλλεται;  Καί ἄν στό ἐπίπεδο τῆς ἐπιστημονικῆς γνώσεως κάποιοι ἐπιμένουν ὅτι ὁ συγκεκριμένος ἄνθρωπος δέν ἀντιλαμβάνεται, δέν πονᾶ, δέν ἀντιδρᾶ, ποιός μπορεῖ νά μᾶς βεβαιώσει ὅτι τή στιγμή πού κάποια, ἴσως ὅλα, πλήν τοῦ ἐγκεφάλου, ὄργανά του κάπως λειτουργοῦν, δέν ὑφίστανται παράλληλες λειτουργίες στήν ψυχή πού ἐμεῖς δέν μποροῦμε νά ἀντιληφθοῦμε;



Δηλαδή τώρα αυτός δεν θέλει μπουρλότο; Καταρχήν έχουμε 2011 και ΟΛΟΙ γράφουμε στο μονοτονικό σύστημα, τι προσπαθείς να μου το παίξεις ρε φίλε με τον πολυτονισμό; Μορφωμένος, λόγιος, σοφός; Σκατα στα μούτρα σου! "Ψευδο-επιστήμονες"; Ποιοι; οι γιατροί που επιτρέπουν σε ανισόρροπους μαθουσάλες σαν και του λόγου σου να φτάνουν 80 και ακόμα να μπορούν να εκφράζουν τις σάπιες ιδέες τους; Αυτοί οι ψευδοεπιστήμονες; Αφού είναι τέτοιοι γιατί πας στο νοσοκομείο μωρή σαλούφα όταν αρρωσταίνεις; Γιατί δεν αφήνεις την ζωή σου στα χέρια του κυρίου σου παλιοϋποκριτή; Να δούμε τη άλλη μαλακία θα πεις...."ο εγκεφαλικός θάνατος σε αντίθεση με τον γνωστό φυσικό θάνατο είναι ιατρογενής έννοια και συνέπεια μιας συμφεροντολογικής τεχνολογίας"; Ω, ρε φίλε, το παλικάρι δεν παλεύεται...Τι λες ρε ξεμωραμένε, καταλαβαίνεις τι παπαριές είναι αυτές που γράφεις ή να σου φέρω κάνα γιατρό; Σου διαγνώσαν ακόμα τη μαλάκυνση ή θεωρείται δεδομένη λόγο ράσου; Η ιατρική προκαλεί εγκεφαλικό θάνατο ρε πανίβλακα; Ο εγκέφαλος νεκρός, αλλά η ψυχή τριγυρνάει και κάνει τερτίπια εεε; Το γεγονός ότι η ιατρική έχει ξεχωρίσει τους θανάτους ανάλογα με την αιτία που τον προκαλούν δεν σου λέει ότι τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, η ιατρική ξέρει περισσότερα για σένα; Ξέρεις εσύ πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα; Τι; όχι; ε τότε shut the fuck up and ρούφα. Και όσο για την τελευταία ερώτηση σου μπούφο το σώμα μπορεί να δείχνει ζωντανό με ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, γιατί τα μηχανήματα προκαλούν την αναπνοή και την κίνηση του αίματος, μαλάκα! Άι και γαμήσου και πήγαινε σε καμιά σπηλιά να μονάσεις και άφησε τα ιατρικά θέματα σε ανθρώπους που έχουν μελετήσει το ανθρώπινο σώμα.


Μιλάμε έχω συγχυστεί απίστευτα. Και όχι γιατί υπάρχουν αμόρφωτοι και πανηλίθιοι που έχουν τέτοιες απόψεις, αλλά γιατί μερικοί από αυτούς έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν την βλακεία τους στον ανυποψίαστο κόσμο. Όταν πχ. ο παραπάνω τραγόπαπας πάει στην εκκλησία δεν μπορεί παρά να προσπαθήσει να πείσει τα πρόβατα εκεί για το αληθές του λόγου του. Και το τραγικό είναι ότι θα καταφέρει να πείσει πολύ κόσμο. Ε, δεν το δέχομαι ρε φίλε αυτό. Αν είσαι παπάς και θες να είσαι σωστός, πρέπει να εκτελείς το έργο σου αποκλειστικά, που είναι δηλαδή να κοροϊδεύεις το κόσμο σχετικά με θεούς και δαίμονες. Το να εκφράζεις και να περνάς τις πεποιθήσεις σου μέσα στην εκκλησία με σκοπό να επηρεάσεις το κόσμο και να τον κάνεις να ταχθεί υπέρ της δικιάς σου φιλοσοφίας, εκμεταλλευόμενος τη δύναμη που σου δίνει το ράσο, θα έπρεπε να απαγορεύεται. Με νόμο! και ανασκολοπισμό στα καργιόλια που τον παραβαίνουν. Είναι σαν να είμαι εγώ δάσκαλος σε νηπιαγωγείο και να λέω στα παιδάκια:


"τα σωστά κορίτσια όταν μεγαλώνουν, πρέπει να δίνουν συνέχεια κώλο. Ποτέ να μη λένε 'όχι' σε παρτούζες και πάντα να τα καταπίνουν όλα."


Δεν είμαι για φυλάκα; Ε, λοιπόν αντίστοιχα οι εκατοντάδες παπάδων που δρουν ανενόχλητοι στις εκκλησίες και κάνουν πλύση εγκεφάλου με calgon στους πιστούς, δεν πρέπει να τους χώσουν στο χειρότερο dungeon και να πετάξουν 50 καβλωμένους κωλομπαράδες αράπηδες μέσα; Όχι; 100 λέτε καλύτερα εε; συμφωνώ τότε.


Όπως και να 'χει ο νέος νόμος, πάει να κάνει κάτι καλό. Στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω στην μεταμόσχευση. Κάθε ασθενής με νεφρική ανεπάρκεια ξοδεύει τη ζωή του στις αιμοκαθάρσεις περιμένοντας στην τεράστια λίστα αναμονής για ένα νεφρό. Πολλές ζωές θα μπορούσαν να 'χαν σωθεί  αν η φιλοσοφία μας σε κάποια πράγματα ήταν πιο λογική και πιο ανθρώπινη. Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί για το τι θα γίνει βέβαια. Δεν είναι ότι είμαι κάνας τρελός ανθρωπιστής, όμως το σωστό και το λογικό να λέγεται. Και δεν μπορώ να ανεχτώ μαθήματα ηθικής από έναν φασιστικό οργανισμό ο οποίος, από τη μία κηρύττει την ελευθερία, την αγάπη και την αυτοθυσία για τον συνάνθρωπο, και από την άλλη κάνει τα πάντα για να κρατάει τον κόσμο σκλαβωμένο στις δικές του απόψεις. Ευτυχώς πολύς κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι και που θα πάει, δεν θα ψοφήσουν και οι τελευταίες μούμιες που σας στηρίζουν; Χάνετε κόσμο, χάνετε έδαφος και σε μεγάλο ποσοστό φταίτε εσείς, γιατί δεν εξελίσσεστε ανάλογα. Πραγματικά πιστεύω ότι η εκκλησία θα μπορούσε να επιτελεί σημαντικό έργο, αν στους ανώτερους κύκλους της υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι με μυαλό και με γνήσιο ενδιαφέρον για το ανθρώπινο γένος. Αλλά σαν κάθε άλλο κερδοσκοπικό οργανισμό, αυτό που θέλετε είναι λεφτά και δύναμη. Πάρτε τα αρχίδια μας λοιπόν και ετοιμαστείτε να χαθείτε στο πέρασμα του χρόνου. Και όταν εξαλειφτείτε, ας ελπίσουμε ότι η ζημιά που έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια στην ανθρωπότητα θα παραμείνει ως μάθημα για το κόσμο και ως παράδειγμα αποφυγής για τις γενιές που έρχονται. Καλά ξεκουμπίδια λοιπόν και στον αγύριστο!

28 σχόλια:

  1. Πολυ καλος για αλλη μια φορα... εντωμεταξυ ρε συ δεν ειναι μονο η Εκκλησια. Για μια φορα (πως το παθε) το κρατος σκεφτηκε εξυπνα κι εφτιαξε εναν εξυπνο νομο, για να καταπολεμησει αυτο που λες... οτι πρακτικα 'who cares'... κανεις δε γινεται (ουτε εγω) δωρητης γιατι εχει δουλειες, βαριεται και και... αλλα στην πραγματικοτητα κλαιν μαιν αν πεθανω δεν πα να με φανε λυσσασμενοι μοζαμβικανοι καννιβαλοι... δε μου καιγεται καρφακι.
    Σε αυτη τη μαγκικη σκεψη ερχεται να αντιταχθει (ποιος αλλος) η Εκκλησια. Ειπαμε, ειστε εναντια σε οτιδηποτε περιεχει εστω και την υποψια ευφυους σκεψης αλλα οχι κι ετσι γαμω το Χριστουλη σας!
    Τωρα στους μαλακες που μιλανε για φασιστικο νομο και οτι θα τους παρουν τα οργανα με το ζορι... κυριε μαλακα ξεχασες κατι. Αν σε νοιαζει τοσο πολυ που να μας σκοτιζεις τον πουτσο, απλα αλλαξε τη γαμημενη την προεπιλογη! Αλλα ξερουμε τι σε νοιαζει... κατα βαθος δε σε νοιαζει αυτο, απλα ηδονιζεσαι με το να κλαιγεσαι για την καταπιεση των δικαιωματων σου και να σπας πουτσες για να το παιξεις υπερανω, ελευθεριακος και αντιδραστικος. Αυτο ξερεις, αυτο κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα τώρα πες την αλήθεια. Ήθελες να βγάλεις την χολή σου για αυτά τα μουνάπανα της εκκλησίας ε ?
    Ήθελες να βρίσεις κάποιον και βρήκες τους αμνούς του θεού που στόχος τους είναι να αφαιμάξουν τα ακίνητα κάθε πιστής παλιόγριας και κωλόγερου ε ?
    Έψαχνες μια αφορμή να σπιλώσεις το παπαδομάνι και τους τρόπους που χρησιμοποιούν να προσελκύσουν τους πιστούς ε ?
    Μα τόσο κακία πια για αυτά τα αρχίδια που βγάζουν κάθε Κυριακή δίσκο για τους πτωχούς ?
    Εγώ στην θέση σου θα ντρεπόμουνα και θα πήγαινα το βράδυ στις πουτάνες για άφεση αμαρτιών. Και θα της γαμούσα χωρίς να τεκνοποιήσω. Και από κωλο που απαγορεύεται.
    Αλζα χάνω πάσα ιδέα για την προσωπικότητα σου.
    Κόφτε με και εμένα φέτες αν ψοφήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστος ο Αλζα. Η εκκλησία βασικά είναι απ'τους ποιο εύκολους 'στοχους' να χτυπήσεις. Από όπου και αν την πιάσεις βρωμάει.
    Είχα πάει πρόσφατα σε ένα γάμο και ο παπάς απαγόρευσε στο κόσμο να πετάξει ρύζια στο ζευγάρι, λέγωντας ότι αυτή είναι μια παλαιολιθική παράδοση που δεν έχει σχεση με την εκκλησία. Άκουσον ακουσον. ο παπας μιλούσε για παλαιολιθικές παραδόσεις!

    Επίσης ένα άλλο εξοργιστικό που έμαθα, είναι ότι στους γάμους, οι παπάδες χρεώνουν τους πολυελαίους που θα ανάψουν κατα τη διάρκεια της τελετής! Δεν πληρώνεις, δεν ανάβουν. Ε, δεν είναι να του ξεριζώσεις τα μούσια, να του χώσεις ένα σταυρό στο κώλο -α λα Εξορκιστής- και να τον πας γαμιόντας στον άλλο κόσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πατάω πάνω στη σελίδα και αρχίζω να διαβάζω. Παράλληλα έτρωγα μια υπέροχη φασολάδα από αυτές που γεμίζουν στο στομάχι και αδειάζουν στην τουαλέτα. Μόλις έφτασα σε αυτό το σημείο...

    ''Αλλά ας δούμε λίγο τα δυο βασικά επιχειρήματα της εκκλησίας πριν χλευάσουμε, ας μην είμαστε βιαστικοί, μπορεί να λένε κάτι λογικό οι άνθρωποι.

    Μαλακία 1η''.

    ...πραγματικά μου βγήκε η φασολάδα από τη μύτη και σε ευχαριστώ για αυτό. Όμως, πρέπει να παραδεχτείς ότι έψαχνες αφορμή για να μπινελικώσεις την Εκκλησία. Μην το αρνείσαι. Μαζί σου είμαστε. Αυτοί που δηλώνουν υπέρ της Εκκλησίας είναι τα γκρέμλιν που φοβούνται να πεθάνουν. Σας έχω νέα. Ούτως ή άλλως θα πεθάνετε.

    Υ.Γ. Καλός ο νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έπιασες βαρύ θέμα, Alza... η Εκκλησία είναι όχι για έναν κακό μαύρο ψόφο, αλλά για πολλούς. Αφού άλλωστε κι ο Χριστός τους και ο Λάζαρός τους ψόφησαν πάνω από μία φορά.
    Ο νηπιοβαπτισμός είναι πραγματικά ντροπή για ένα πολιτισμένο έθνος. Παίρνουν άτομα που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, τα βουτάνε σε έναν χρυσοποίκιλτο κουβά νερό και καυχιούνται μετά ότι το 98% των Ελλήνων είναι Χ.Ο. Εν τω μεταξύ, αν μετρήσουμε πόσοι πάνε στην Εκκλησία και σε άλλες περιστάσεις εκτός από το Πάσχα, δε θα μας μείνει ούτε το ένα τρίτο. Αλλά παρ'όλα αυτά όλοι οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα αν είναι πραγματικοί Χ.Ο., στα χαρτιά Χ.Ο. ή επισήμως αλλόθρησκοι/άθεοι, πληρώνουν ένα μέρος του εισοδήματός τους για να πουλάνε μαγκιά οι παπάδες. Παρ'όλο που επί Τουρκοκρατίας μάζεψαν τη μισή Ελλάδα σε χωράφια και ακίνητα. Και θέλουν να έχουν και λόγο στα "εγκόσμια" και την κοινωνία. Παρ'όλο που το επίσημο δόγμα τους λέει ότι προερχόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα, ότι η γη είναι επίπεδη και μέχρι πριν λίγο καιρό ο Πάπας προτιμούσε ο κόσμος να κολλάει AIDS και σύφιλη παρά να φοράει προφυλακτικά.
    Και φυσικά, τώρα που η Ελλάδα είναι οικονομικώς ένα μπουρδέλο και έχει ήδη μπει στη μηχανική υποστήριξη, πειράζει ο κύριος Βενιζέλος την περιουσία της Εκκλησίας; Ουχί! Μόνον ο μαλάκας Έλληνας θα πληρώσει. Άσχετο μεν με τη μεταμόσχευση, αλλά σχετικότατο με τους νταβατζήδες με τα μαύρα.
    Κατά τα άλλα, επειδή ταΐζουν φασολάδα καμιά χιλιάρα λαθρομετανάστες (πολύ πιθανό τους ίδιους που τα βράδια βιάζουν, δέρνουν, σκοτώνουν κόσμο και πουλάνε τη ζουζού στην Ομόνοια) και λένε παπαριές για να κρατάνε κοιμισμένες τις χαζές γριές και τους αγράμματους, λένε ότι επιτελούν κοινωνικό έργο.
    Βρε άιντε γαμηθείτε και φέρτε και την είσπραξη!
    Εγώ πάντως, σε ό,τι περνάει από το χέρι μου δεν πρόκειται να δώσω στην Εκκλησία ούτε μία δεκάρα από τα ωραία μου λεφτουδάκια. Αν ποτέ αποφασίσω να παντρευτώ, θα πάω ωραία ωραιότατα στο δήμαρχο. Όχι να κάνει το μάγκα ο παπάς με τα λεφτά μου. Και τα παιδιά μου δεν πρόκειται να τα κάνω Χ.Ο. στα χαρτιά. Θα τα αφήσω να αποφασίσουν μόνα τους τι θέλουν όταν φτάσουν σε ηλικία που μπορούν να σκέφτονται σοβαρά. Άλλωστε, γάμοι και βαφτίσεις πιο πολύ πλέον γίνονται για κοινωνικές εκδηλώσεις και να μη λέει ο κόσμος. Μικροαστισμός στο φουλ. Άντε, και για να κάνουν τα ζευγάρια κοινή φορολογική δήλωση. Όσο για να περιμένει κανείς μέχρι το γάμο για να γαμήσει, αυτό είναι σαν το άλλο με τον Τοτό.
    Τέλος, για όσους βρίσκουν φασιστικό το νόμο, αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι και τα Windows έρχονται με προεπιλεγμένη γλώσσα πληκτρολογίου τα αγγλικά. Αν δε σ'αρέσει, πας στο γαμημένο πίνακα ελέγχου και το αλλάζεις. Είναι δύσκολο ή μήπως ο Μπιλ Γκέιτς είναι κι αυτός φασίστας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω στο νομοσχέδιο, είναι το κατα πόσο υγιείς αθρώποι θα καταλήξουν στο χώμα για να τους πάρουν τα όργανα. Φαντάσου φίλε Πέρρη όταν πήγες εσύ για την εγχείρηση να σου θερίζαν τα αρχίδια να τα δώσουν σε κάποιο λεφτά και να λέγαν στη μανούλα σου, ότι έπαθες αλλεργία στο αναισθητικό και δεν μπόρεσαν να σε επαναφέρουν. Γουατ χαπενς ιν δε χειρουργειο, στεις ιν δε χειρουργειο.

    Το καλύτερο θα ήταν να επενδύονταν μερικά εκατομμύρια στην προπαγάνδιση της ιδέας ώστε και αυτοί που βαριούνται ψοφίμι Άλζα να πειστούν να πάν να δηλώσουν για δωρ.ορ.

    Γειας σας και εις το επανειδειν.
    Ψοφιος Ασβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψόφιε ασβέ διαφωνώ με το σκεπτικό σου για τον εξής απλούστατο λόγο:
    Εάν όλοι είναι δωρητές οργάνων μετά θάνατον δε θα υπάρχει έλλειψη, άρα ούτε λίστες αναμονής, άρα ούτε σενάρια λεφτάδων που σου κλέβουν τα όργανα. Τα πολυπόθητα αρχίδια του Πέρρη θα τους ήταν άχρηστα λόγω του μεγάλου αποθέματος αρχιδιών που έμειναν στα αζήτητα.
    Ούτε μαύρες αγορές, ούτε πουστιές στο χειρουργείο, αφού πλέον η προσφορά θα είναι ανάλογη (εάν όχι πολλαπλάσια) της ζήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Αλζα σπέρνει τον όλεθρο για ακόμα μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Alza, ομολογώ ότι το θέμα σου είναι βαρύ και ασήκωτο. Σεντόνι, αλλά άξιζε και με το παραπάνω. Μπράβο για τον χρόνο που αφιέρωσες.

    Αυτός ο νόμος σίγουρα πρέπει να βλέπεται με καλό μάτι για τους λόγους που ανέφερες. Την εκκλησία ποιος τη χέζει?!?
    Γενικά, έχω φάει στη ζωή μου τύπους με νοοτροπία "Θρησκεία μέχρι να παγώσει η κόλαση" με το κουτάλι. Ήμουν από τους τύπους που ζητωκραύγαζε όταν ψόφησε ο Χριστόδουλος. Αλλά, σε μια φράση σε παραδέχομαι: Εκεί που λες "Πραγματικά πιστεύω ότι η εκκλησία θα μπορούσε να επιτελεί σημαντικό έργο, αν στους ανώτερους κύκλους της υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι με μυαλό και με γνήσιο ενδιαφέρον για το ανθρώπινο γένος".

    Προσωπικά, αν και δεν τάσσομαι εναντίον της εκκλησίας, θέλω να υπάρχει ένα κοσμικό ελληνικό κράτος, το οποίο να μη μασάει από εκκλησίες, ούτε από μουσουλμάνους. Να φανταστείς, όταν ήμουν παιδί έτυχε να αναφέρω ότι δεν έχω βαφτιστεί και με κοίταζαν δασκάλοι και μαθητές με μισό μάτι. Τους έστειλα στο διάολο και ανέβηκα level. Στην τελική, φίλε Ντεϊστή, θέλεις να πιστεύεις το παραμυθάκι σου? Δικαίωμά σου. Αλλά, μην κάνεις κουμάντο στα του κράτους και σε εμένα. Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρένθεση προς τον Θωμά τον Βάρβαρο: Και στην Τουρκία οι παπάδες (ό,τι έχουν) θεωρούνται Δ.Υ. Εγώ θα πάω ένα βήμα παραπέρα: Όσοι θεωρούν ότι είναι Χ.Ο και θέλουν, να πληρώνουν συνδρομή στην εκκλησία, ώστε το κράτος να μην πληρώνει. Και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Μην κάνεις το λάθος να συγχέεις ορθοδόξους και καθολικούς. Οι καθολικοί είναι πιο σκληροπυρηνικοί (σταυροφορίες δεν έγιναν από ορθοδόξους, για να λέμε και του στραβού το δίκιο). Στα υπόλοιπα συμφωνώ, as usual...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστευω οτι δεν ειναι σωστο να καταφευγει κανεις σε γενικοτητες και να βριζει μια κατηγορια ανθρωπων και τον οργανισμο τον οποιο εκπροσωπουν, λογω μερικων ασχημων προσωπικων εμπειριων και παραδειγματων.
    Επισης, ειναι ανεντιμο και θρασυδειλο, να γινεται αυτο πισω απο τη βολικη ανωνυμια ενος blog.
    Συνεπως, μετα απο ωριμη σκεψη, ψυχραιμια και χωρις αφορισμους:

    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝ"ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε είσαι άψογος!!!Απόλυτο δίκιο σε όλα. Μας έχουν αλλάξει τα φώτα η Εκκλησία και οι μαλακίες της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @kantharos: δεν έχεις και άδικο, αφορμή ζήταγα, αλλά όπως βλέπεις δεν χάνουν ευκαιρία και αυτή να τη δώσουν. Είναι προκλητικοί άλλωστε, δεν φταίμε μόνο εμείς...

    @thomas: τα αμαρτήματα της εκκλησίας πολλά και γνωστά και δυστυχώς όσο οι παλιότερες γενιές την στηρίζουν θα έχει δύναμη. Το καλό όμως είναι οτι η δύναμη αυτή φθήνει και όταν και η τελευταία χριστιανή πατσουρόγρια τραγουδήσει το κύκνειο άσμα της, θα απελευθερωθούμε.

    @manos: "Τα πολυπόθητα αρχίδια του Πέρη"...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    @Perinio: Είδες βρε πόσο σε αγαπάει ο κόσμος και με πως αναλύουμε τα μέγιστα αυτά κοινωνικά προβλήματα μόνο και μόνο στη προσπάθεια να προστατέψουμε τα αρχιδάκια σου;

    @Kenpachi: Φαντάζομαι οτι ίσως σαν πιτσιρίκι να ήταν λίγο δύσκολο να αναφέρεις οτι δεν έχεις βαφτιστεί, λόγω των αμέτρητων κόμπλεξ της κοινωνίας, αλλά εγώ προσωπικά σε ζηλεύω φίλε. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι και εγώ θα λέω οτι δεν είμαι βαφτισμένος με σκοπό να εγείρω σχόλια συζητήσεις και απειρο δούλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. είναι γιατί τα λες τόσο ωραία που δεν έχω κάτι να συμπληρώσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρκετά πια. Τόσο μίσος με τους παπάδες και τους σκοπούς που υπηρετούν ; Τι χριστιανοί είστε ; Είστε ; Αν σας αφορίσει κάποιος on-line θα καείτε στην κόλαση όλοι σας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Thanx Perinio gia thn idea! Sas aforizw olous online! Mpouxaxa parte t arxidia mou satanades

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνώ για την μαυρίλα που κρύβουν οι πρωτεστάντες της ορθόδοξης εκκλησίας και ολα αυτά που αναφέρεται ειναι λογικές αντιδράσεις της στραβόδοξη εκκλησία.Ομως ο χριστιανισμός δεν είναι κάποια εταιρία,κάποιο κίνημα ή κάποιος τίτλος κατηγοριοποίησης...ειναι τρόπος ζωής!Και όλοι εσεις που τον κράζετε(και καλα κάνετε με τα χάλια του)ανήκετε σε αυτόν.Είναι το πνεύμα,η συμπεριφορά,οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής.Βέβαια ο τρόπος σας να κατηγορήσετε κάτι ανήκει σε παλαιολιθικό τρόπο οπως οι ίδιοι κατηγορήσατε άλλους.Για παράδειγμα θα λιθοβολούσατε εύκολα ενα τραγόπαππα αν ξέρατε οτι δεν θα τιμωρούσασταν.Η διαφωνία και η αντιπαράθεση θα πρέπει να μας κάνει πιο έξυπνους και όχι πιο εκδικητικούς.Χορεύετε τον χορό των χιμπατζίδων με αρχηγό τον γορίλα Alza.
    Σε ατομικό επίπεδο ο καθένας μας εχει αυτά που αντιλαμβανεται και κατανοεί(την λογική-Επιστήμη)αλλα έχει και αυτά που δεν μπορεί να κατανοήσει και είναι πέρα απο τις δυνάμεις του(ανεξήγητο-Θρησκεία).Σε καμία περιπτωση δεν λέω οτι η εκκλησία γνωρίζει!!!εξάλλου η Θρησκεία προκαλεί πολλά ερωτήματα κ προβλήματα.Ομως αυτο δεν είναι καλό?Μέσα απο το ψάξιμο την έρευνα και την αμφισβητηση δεν αναπτυσόμαστε???
    Οσο αναφορά το θέμα με την δώρηση οργάνων δεν μπορω να πω τι είναι σωστο αλλα θα εκφράσω την δική μου άποψη.Ηρθα στο κόσμο με αυτο το σώμα,δεν μου το πρόσφερε η ανθρωπότητα αλλα η φύση του πλανήτη.Οταν λοιπον πεθάνω θα τις το επιστρέψω πίσω.Εκείνη δίνει,εκείνη παίρνει!Ο ανθρωπος νιώθει Θεός σε αυτον το μικρό πλανήτη που κυβερνά με τοση υπεροψία,αλλα δεν ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.epirus-ellas.gr/2011/09/paul-byrne.html
    Μια άλλη άποψη για τον εγκεφαλικά νεκρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Janni
    1ον: Γενικά αν προσέξεις, εγώ αναφέρομαι στην εκκλησία και όχι στον χριστιανισμό. Η εκκλησία είναι εταιρία και κίνημα και ότι άλλο θες. Γιατί είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα.
    2ον ο χριστιανισμός δεν είναι τρόπος ζωής, είναι θρησκεία, όπως ο ισλαμισμός πχ. Αυτές οι θρησκείες διδάσκουν ένα τρόπο ζωής, χωρίς να τον εφαρμόζουν πάντα βέβαια.
    3ον όχι δεν ανήκουμε στον χριστιανισμό.
    4ον Παλαιολιθικός τρόπος κατηγορίας. Κράζω σε μια οθόνη αντί να του σπάω τα μούτρα. Θεωρώ ότι είμαι πολύ πολιτισμένος, ειδικά αν αναλογιστείς για ποιους μιλάω.
    5ον Χιμπατζής είσαι και φαίνεσαι.
    6ον αυτό το σώμα, στο προσέφερε η μάνα σου. Με τη λογική σου, αν πεθάνεις και η μάνα σου ζει, πρέπει να παρουμε το πτώμα σου και να το αφήσουμε στο σαλόνι της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πριν ασχοληθώ με του σχόλιο περί φύσεως του φίλτατου Δρύιδη - Σαμάνου Jannis θα τον παρακαλούσα να αφήσει τα επικά ότι ο χριστιανισμός είναι τρόπος ζωής και ότι όλοι ανήκουμε σε αυτόν και άλλες τέτοιες ιστορίες.
    Εγώ (και υποψιάζομαι και πολλοί άλλοι εδώ μέσα) δεν έχω καμία σχέση με την παρωχημένο τρόπο ζωής και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις του κινήματος αυτού ( υπήρχαν και μερικά άλλα επίθετα που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αλλά ας κρατήσουμε ένα επίπεδο). Το μόνο σημείο επαφής που έχουμε είναι οι σόλες από τα παπούτσια μου όταν τους πατάω στο λαιμό για τις μαλακίες που λένε.
    Στο θέμα μας όμως.
    Ο Jannis μπορεί να απέφυγε έντεχνα το σκόπελο της υπεροψίας στον οποίο έχουμε συνθλιβεί όλοι οι υπόλοιποι αλλά έπεσε σε άλλον μεγαλύτερο.
    Αυτόν της υποκρισίας.
    Εκτός και αν...
    1) Δεν έχει πάρει ποτέ κανένα φάρμακο στη ζωή του. Οι ασπιρίνες και οι αντιβιώσεις τελευταία φορά που κοίταξα δεν έβγαιναν στα δέντρα άρα δεν είναι φυσικές. Που σημαίνει ότι θα έπρεπε να αφήσουμε την φύση να πάρει την πορεία της και να πεθάνουμε από γρίπη αν είναι γραφτό.
    2) Δεν έχει νοσηλευτεί ποτέ σε νοσοκομείο και ούτε και πρόκειται. Όλες οι επεμβάσεις ακόμα και οι πιο απλές αποτελούν παραβίαση του σώματος που μας έδωσε η φύση και της φυσικής ροής τον πραγμάτων.
    3) Δεν έχει δώσει ούτε έχει πάρει ποτέ αίμα(ούτε για εξέταση). Ειδικά αυτό θεωρητικά δεν έχει καμία διαφορά από την δωρεά οποιουδήποτε άλλου οργάνου. Απλά αίμα μπορείς να δημιουργήσεις καινούργιο ενώ καρδιά όχι. Άρα ουσιαστικά αντιτίθεσαι στο 80% της σύγχρονης ιατρικής.
    4)Δεν φοράει γυαλιά μυωπίας. Αν η φύση σε έκανε σαν τυφλοπόντικα δεν είναι μέγιστη ύβρη να θες να το αλλάξεις παρεμβατικά?
    Η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζεται για πάντα. Η φαιδρότητα του επιχειρήματος όμως έχει καταδειχθεί.
    Και όσον αφορά το τελευταίο Link εγώ θα συμφωνήσω και ότι λάθη γίνονται παντού και πάντα και ότι ίσως χρειάζονται σαφέστεροι κανόνες για το πότε κάποιος είναι κλινικά νεκρός. Θα μπορούσα να το καταλάβω και σας λόγο για να μην θέλει κάποιος να γίνει δωρητής. Τα άλλα όμως για τη φύση είναι για τα πανηγύρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το κατα πόσο αφήνουμε την φύση να ρυθμίζει τη ζωή μας και κατα πόσο επεμβαίνουμε εμείς για να επιβιώσουμε ειναι ένα ξεχωριστό θέμα.Εγώ μίλησα για αρχή και τέλος,ζωή και θάνατος!Δεν υποστηρίζω οτι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις επιστήμες..σε καμία περίπτωση.Απλά για όλα τα θέματα υπάρχουν ηθικές γραμμές που άμα τις ξεπεράσουμε αυτομάτος δημιουργούμε ενα ντόμινο άλλων γεγονότων τα οποία μπορει να μας βλάψουν στο μη προβλεπομενο μέλλον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αφού είναι 'μη προβλεπόμενο' το μέλλον μας, πως τότε πρόβλεψες ότι 'μπορεί να μας βλάψουν'..? (σ'εσκισα) :)

    Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα το ανήθικο στο να δώσω το σωμα μου όταν πλέον θα μου είναι άχρηστο, για το καλό της επιστήμης ή για να επιβιώσει κάποιος συνάνθρωπος μου. ίσα-ίσα, το θεωρώ πολύ σωστό. Το αντίθετο, εκτός από εγωιστικό θα'ταν και αφελές.

    Οπότε Τζαν να υποθέσω ότι αν στο μέλλον, στα τελευταία σου, σε πληροφορήσουν ότι μπορουν με το φυσικό σου θάνατο να πάρουν κάποιο όργανο απ'το σώμα σου για να σώσουν το παιδί σου, εσύ θα αρνηθείς λόγω του ότι 'πρέπει να επιστραφείς στη φύση'?

    Η πρόοδος στην ιατρική επιστήμη έχει προκύψει σε σημαντικό βαθμο και από ανθρώπους που δώρισαν το σώμα τους για μελέτες και πειράματα ή απλά για την εξάσκηση των νέων σπουδαστών της ιατρικής που αύριο μεθαύριο μπορεί να σώσουν εσένα και εμένα..
    Ευτυχώς λέω, που δεν εντρύφησαν στην εσωτερική φιλοσοφία, αλλιώς πολλοί από μας δε θα'χαν φτάσει ούτε στην εφηβεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. stamatisa na diavazw sto εἰδικῶν ψευδο-ἐπιστημόνων.
    i ekklisia prepei na parei poulo suntoma gt mazi me tin kwlopolitiki mas gamane ta kefalia xronia twra kai oi perissoteroi "palioi" exoun fanatisti eleeina. oxi me stylaki asiatikwn xwrwn alla me to stylaki "auta 3erw, de kanw kai polla, alla sumfwnw me oti pei". oso gia tis skatogries de to sizitaw. twra to 8ema einai na katalavoun oti o atheismos einai to mellon.
    prox8es me ena filo skeutomastan tin pi8anotita na proerxomaste apo e3wgiinous me tin ennoia oti ir8an kai peta3an ta skata apo ena makrino planiti sti gh afou prwta mazeupsan tou deinosaurous kai tous piran parea. auta ta skata omws e3elix8ikan kai pipa kwlo ftasame edw pou ftasame.
    bare8ika na grafw paw na travi3w mia me tin tori black.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σωστός. (ένα επίκαιρο σχόλιο.. )
    Η λύση πάντως για τους λόγους που σε κάνουν να αναβαλεις διαδικαστικάω(ρουτίνα, υποχρεώσεις; προσωπικά θέματα) Θ πρότεινα να υποσκελιστουν ντοπαροντας λίγο τν εαυτό σου με το να γίνεις αρχικά εθελοντης αιμοδότης. Το αίμα είναι το πιο διαδεδομένο όργανο προς μεταμόσχευση. (στο επιτρέπει και η εκκλησία... για ν κοιμάσαι ήσυχος )

    αλλά γενικά πολύ καλός στα points. (lyna)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Λύνα.
      Είμαι ήδη εθελοντής αιμοδότης, αλλά οι βελόνες σπάνε όταν πάνε να μπουν στα χέρια μου λόγω του ότι ειμαι πανίσχυρος.... εντάξει δεν σπάνε όλες... εντάξει καμία δε σπάει, λυγίζουν λίγο...εντάξει ούτε λυγίζουν, κανονικά δινω αίμα...

      Διαγραφή