Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Hollywood Kombat. FIGHT!


Σκεφτόμουνα προχθές την ταινία Alien VS Preadator. Και μου φάνηκε περίεργο, πως απο όλους τους super-duper χαρακτήρες ή τέρατα  του Χόλυγουντ διαλέξαν αυτούς τους δυο να αναμετρηθούν. Ακόμα πιο περίεργο μου φάνηκε πως δεν σκέφτηκαν να κάνουν και άλλες ταινίες, όπου γαμίκουλες απο διάφορα έργα να μακελεύονται μεταξύ τους. Πως είναι το Mortal Kombat VS DC Universe για παράδειγμα, όπου ο Sub-Zero πλακώνεται με τον Superman; Ε κάτι τέτοιο. Κάθησα λοιπόν και έφτιαξα μια λίστα με τους πιο γνωστούς υπερ-ήρωες απο το Χόλυγουντ και τους οποίους θεωρώ οτι θα είχε χαβαλέ να ρίξουμε σε ένα κλουβί όλους μαζί και να δούμε τι θα γίνει. Ποιός θα την φορμάρει σε ποιόν; Ποιός θα μείνει όρθιος; Αποφάσισα να εξαιρέσω τους ήρωες της Marvel και της DC Universe γιατί περιπλέκεται πολύ το θέμα και γιατί απο την άλλη είναι ΠΑΑΑΑΑΑΡΑΑ ΠΟΛΛΟΟΙΙΙΙΙ. Έτσι, καταλήξαμε σε αυτή τη λίστα, που έχει ήρωες που αγαπήσαμε ή μισήσαμε και που όλοι τους έχουν κάτι το υπερφυσικό πάνω τους. Δυστυχώς στο κλουβί μπορεί να μείνει μόνο ένας, για αυτό και η λίστα είναι ταξινομιμένη ξεκινώντας απο αυτόν που θα πάρει τον μπούλο πρώτος, εως και τον τελευταίο, ο οποίος θα είναι και το νούμερο ένα, νικητής και κυριάρχος των υπολοίπων. Η σειρά είναι υποκειμενική και χρίζει κουβέντας. Ας τη δούμε λοιπόν.


15.Harry Potter

Τι δουλειά έχει άραγε ο Pappary Potter στη λίστα με τους πιο γαμάτους τύπους της μεγάλης οθόνης; Θα σας πω. Αν ρωτήσετε κάποιο παιδάκι θα σας τον αναφέρει σαν ήρωα. Και επειδή είμαι αντικειμενικός τον έβαλα και αυτόν. Βασικά ο Χάρρυ εδώ που τα λέμε είναι για τον πούτσο. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έφτιαχνα ένα sequel στο οποίο θα στηνόταν στα τέσσερα και θα τον έπαιρνε ο Voldemort και όλο το σχολείο ατάλαντων μάγων που φοιτά. Μετά θα του έχωνα μια μαγική σκούπα στον πάτο και θα τον εκτόξευα στο διάστημα. Θέλει να το παίξει και μάγος το γαμίδι, που κάθε φορά που σκάει πρόβλημα κρύβεται πίσω από τη ρόμπα κάποιου άλλου φλώρου. Άντε κουρέψου ρε ούφο. Μάθε και να ανάβεις κάνα κερί στο σκοτάδι και μετά μας το παίζεις ιστορία. Σταμάτα να χαϊδεύεσαι με την άλλη κοκκινοτρίχα λούγκρα, βγάλε το wand από τον κώλο σου και γίνε χρήσιμος για μια φορά. Μια ζωή να σε γλιτώνουν οι άλλοι και να παίρνεις εσύ τη δόξα. Η Ερμιόνη σε πατάει άνετα, ακόμα και στον ύπνο της. Το ότι δεν κατάφερε ο Voldemort να σε καθαρίσει τόσο καιρό, δείχνει πόσο γιωτάς κακός είναι. Όλοι οι από κάτω στη λίστα σε γαμάνε για πλάκα.

14.Robocop

Ίνδαλμα των μπάτσων, ο τενεκεδένιος υπερασπιστής της δικαιοσύνης, με την πιστόλα χωμένη στο μπούτι και την ψυχρή φωνη, αποτελεί λογικά και απο τους πρώτους νταβραντισμένους cyborg που λατρέψαμε σαν παιδιά. Το ενσωματομένο υπερτσιπάκι στον εγκέφαλο, του επιτρέπει να σκανάρει γρήγορα το χώρο και να λαμβάνει άμεσες και ακριβείς δράσεις στο πεδίο της μάχης. Πυροβολεί με τέτοια ακρίβεια, που κόβει τα αρχίδια κουνουπιού στο χιλιόμετρο αμα γουστάρει. Το κράμα μετάλλου τον προστατεύει απο τα κοινά πυρά και αν σε φτάσει μπορεί να σε συνθλίψει με την τεράστια μηχανική του δύναμη. Εικάζεται οτι έχει και μεταλλικό πέος, που είναι και ο λόγος που ο Harry Potter θέλει σαν τρελός να τον γνωρίσει...

13.Blade

Ωραία τα δερμάτινα και τα γυαλιά ηλίου το βράδυ, ωραίες και οι κωλοτούμπες, ψαρωτικά τα μαχαιράκια και τα οπλάκια και respect στο ξυλίκι χωρίς έλεος στα βαμπιροφλώρια. Ωστόσο, όταν πρέπει να πέρνεις τη δόση σου με το αίμα κάθε τρείς και λίγο, τότε είσαι αδύναμος. Αργά ή γρήγορα, θα βρεθεί κάποιος που θα σε ξεγελάσει και θα σου βάλει bloody mary ή ακόμα χειρότερα τοματοχυμό στα φιαλίδια σου και τότε φίλε μου Blade, γίνεσαι απλά ένας σκατόφατσας αράπης με μαλλί σαν θαμνο-φράχτη, που σε κλείσανε φυλακή γιατί έκλεβες την εφορία γαμημένε απατεώνα (τουλάχιστον αμερική η εφορία δε μασάει).

12.Alien

Αηδιαστικό σίχαμα της κολάσεως. Αχόρταγο αγρίμι και δολοφονικό γαμίδι. Αυτό το πλάσμα είναι επικίνδυνο ακόμα και στο θάνατό του, αφού το αίμα του είναι πανίσχυρο οξύ και μπορεί να τρυπήσει μέχρι και ατσάλι. Ο βαθμός δυσκολίας αντιμετώπισης του αυξάνεται εκθετικά όταν το μαλακισμένο φέρει και τα ξαδερφάκια του μαζί, πράγμα που κάνει συχνά. Σε τρώει διπλά, αφού το κεφάλι του, που είναι σαν υπερτροφικό λουκάνικο διαθέτει ΔΥΟ στόματα μέσα στα σάλια, το ένα πιο σιχαμένο και γλιτσιασμένο απο το άλλο. Μακράν το χειρότερο είδος για κατοικίδιο. Αν δε συναντήσεις και τη μαμά-alien, κάνε την προσευχή σου στα γρήγορα καθώς η βρώμα αυτή, εκτός οτι έχει μια μούνα σαν αγωγό πετρελαίου απο τον οποίο ξερνάει ακατάπαυστα τα μικρά της, είναι και εκατό φορές πιο μανιασμένη και πιο έξυπνη απο τα κοινά του είδους. Η τεράστια σουβλερή ουρά της μπορεί να προκαλέσει αμέτρητη ζημιά για αυτό κρατάτε τις αποστάσεις σας.

11.Highlander

«There can be only one!» Μόνο και μόνο η εμπειρία του σαν ξιφομάχος αλλά και γενικά, σαν άνθρωπος που έχει ζήσει κάτι εκατοντάδες χρόνια, τον καθιστούν σεβαστό μέλος της λίστας των γαμιάδων. Μπορεί να μην έχει μαγικές δυνάμεις, και το σπαθί να μην είναι αρκετό για να νικήσει κάποιους απο τους υπόλοιπους υπερήρωες, αλλά σίγουρα μπορεί να σταθεί στο ύψος του και να πολεμήσει, τουλάχιστον όσο το κεφάλι του είναι στη θέση του. Λογικά με μια καλή περικεφαλαία απο αδαμάντιο σε σχήμα καπότας για να πιάνει όλο το λαιμό, μπορεί να ανέβει και άλλα επίπεδα στην κατάταξη.

10.Terminator

Ο  τύπος που έδωσε νόημα στις φράσεις “Asta la vista baby…” και “Ill be back…”. Ο ψυχρός εκτελεστής/προστάτης, που παρόλο που είναι τεχνολογικά κατώτερος από άλλους terminators, καταφέρνει να τους γαμάει όλους αφού είναι στη τελική ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ. Σχεδόν άφθαρτος, οπλισμένος σαν αστακός και με τα μπράτσα του Σβάρτσι στη κατοχή του, αποτελεί ένα απο τα πιο γαμιστερά Cyborg για παρέα. Αν παρόλα αυτά είσαι ο στόχος του τότε θα έχεις πρόβλημα, καθώς θα κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να σε προσεγγίσει και να σου ανοίξει μια δεύτερη δίοδο καθαρισμού του εντέρου (κωλοτρυπίδα).

9. Neo

Μέσα στο Matrix o τύπος δεν κόβεται ούτε με βαλέ. Είναι SupermanSpidermanThor και όλη η λεγεώνα μαζί. Του πούλησες τσαμπουκά; Θα δει τον κώδικα σου , θα τρυπώσει μέσα σαν Trojan Horse και αντίο ζωή. Ακόμα και αν κατά λάθος τον σκοτώσεις, θα αναστηθεί και θα έρθει να σε γαμήσει. Ασάλιωτα.
Εκτός Matrix βέβαια, θα έχανε και από τον Harry Potter, αν ο τελευταίος είχε τα άντερα να σταθεί απέναντι του και να ψελλίσει κάνα spell της προκοπής χωρίς να χεστεί  πρώτα από το φόβο του. Έξω από το Matrix ο Neo είναι πουστράκι του ελέους και μέσα είναι από τους δυνατότερους και για αυτό, σαν μέσο όρο τον χώνω στη θέση 9.

8. Predator

Ο πιο επικίνδυνος  μπουγελόφατσας στην ιστορία των εξωγήινων απειλών. Η ασχήμια του είναι παραλητική. Γεννημένος φονιάς και εκπαιδευμένος  κυνηγός, είναι αδίστακτος έτσι και σε βάλει στο μάτι. Γρήγορος σαν αίλουρος, ευλίγιστος σαν φίδι, δυνατός σαν αρκούδα και αόρατος σαν πορδή, ούτε που θα τον δεις να έρχεται. Τρείς κόκκινες τελείες στο μέτωπο του θηράματος, σφραγίζουν ανεπιστρεπτί τον θάνατό του, αφού επακολουθεί έκρηξη του κεφαλιού και μετατροπή του εγκεφάλου του σε τοματοπελτέ. Ο μόνος τρόπος να γλιτώσεις, είναι να σε θεωρήσει ανάξιο του χρόνου του. Γι αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί και στην ταινία δεν παρατάγαν τα όπλα αφού και αυτοί είχαν πάρει πρέφα τι παίζει...

7. Optimus Prime

Γίνε φίλος του και θα σε πηγαίνει βολτίτσες και θα σέρνει και κοντέινερ άμα λάχει, για να κουβαλάς και το σπίτι σου ακόμα μέσα. Σύγχυσε τον και ετοιμάσου να γευτείς την οργή πέντε τσαντισμένων τόνων πανίσχυρου μετάλλου. Πρόσθεσε σε αυτά, τα τελευταίας τεχνολογίας όπλα και σπαθιά που έχει κρυμμένα παντού πάνω του, και να είσαι σίγουρος ότι θα τις μαζέψεις και για τον επόμενο χρόνο. Το μέγεθός του και μόνο μπορεί να κάνει πολλούς απο τους χαρακτήρες αυτής της λίστας να το καλοσκεφτούν πριν του κάνουν μανούρες. Και καλά θα κάνουν καθώς ο Optimus, μπορεί να σέβεται τη ζωή όλων των έμβιων όντων, αλλά θα σε πατήσει σαν μυρμήγκι κάτω απο τα τεράστια ζαντολάστιχά του αν σε θεωρήσει απειλή.

6. Yoda 

Η λίστα έχει αρκετούς ξιφομάχους. Βέβαια όταν μιλάμε για ξιφομάχους η κορυφή είναι μια… May the force be with αυτόν που θα τολμήσει να κουνηθεί στον Yoda. Μπορεί να είναι κουτσός και πράσινος από τη μούχλα, και να μην μπορεί να αρθρώσει σωστά μια πρόταση παρά τα εκατοντάδες χρόνια ζωής του, αλλά έτσι και θολώσει, μετατρέπεται σε δολοφονικό μίξερ και καλά θα κάνεις να μην είσαι δίπλα. Όχι μόνο στροβιλίζεται ασταμάτητα και πηδάει σαν τον Bugs Bunny με αποτέλεσμα να μην μπορείς ποτέ να προβλέψεις που θα πάει, αλλά έχει άψογη γνώση της Δύναμης και μπορεί να την χρησιμοποιήσει για να λυγίσει μέχρι και τον πιο ζόρικο αντίπαλο.

5.King Kong

Ας περάσουμε σε μια άλλη μαιμού διαφορετικού μεγέθους. Όταν μιλάμε για ωμή δύναμη μιλάμε για King Kong. Μη κάνεις το λάθος και του πάρεις τις μπανάνες ή την γκόμενα, γιατί θα σε κυνηγήσει…και θα σε βρει! Ο πίθηκος αυτός, τεράστιος σαν κτήριο, μπορεί να προκαλέσει απίστευτα μεγάλες δυσκολίες στους αντιπάλους του, γιατί μπορεί να είναι μεν ζώο, αλλά μια κάποια νοημοσύνη την έχει. Δεν παγιδεύεται τόσο εύκολα και αν τα πάρει κράνα δεν μένει κολυμπηθρόξυλο όρθιο. Η αδυναμία του ως γνωστόν (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα αρσενικά), είναι οτι είναι και αυτός μουνόδουλος. Αν δεις King Kong στο Empire State Building, μουνί τον έχει σύρει. Αν απο την άλλη δεν παγιδευτεί και έχει χώρο να κάνει τα δικά του, τότε αιωνία η μνήμη του άτυχου που θα τον προκαλέσει.

4.Godzilla

Δεν σας φτάνει που είναι 200 μέτρα σάυρα; Θέλετε και άλλο απο το γεγονός οτι οτιδήποτε και να της ρίξεις δεν χαμπαριάζει; Γεννοβολάει και σαν κουνέλα, οπότε αν την γλιτώσεις απο την πατούσα σε μέγεθος αεροπλανοφόρου, κάποιο απο τα μούλικα θα σε πετύχει κάπου και θα σε κάνει μαμ. Ένα μόνο μπορείς να κάνεις για να την στείλεις απο εκεί που ήρθε...RELEASE THE CRAKEN!

3.Kraken

Απλά ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ!
Αυτό το ανοσιούργημα ξεπερνά κάθε φαντασία και όριο. Είναι ηλίθιο, είναι άσχημο, είναι τεράστιο και πεινάει. Όποιος και να’σαι, κάνεις μεταβολή και τον μπούλο ΑΡΜ! Το ότι το κέρδισε ο Περσέας είναι μεγαλύτερο ψέμα και από το να κερδίσει ο Παναιτωλικός την Μπαρτσελόνα 4-0 στο Camp Nou και με 9 παίχτες. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι να ελέγξεις το μικρό σαν φυστίκι μυαλό του με μάγεια ή τηλεπαθητικές δυνάμεις. Ελάχιστοι μπορούν να το κάνουν αυτό και ένας απο αυτούς είναι ο γαμίδης απο κάτω...

2.Emperor Palpatine

Ο τύπος αυτός δεν υπάρχει. Η κακία του και η υπερβολικά σκατένια μούρη του, από μόνες τους τον κάνουν ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Είναι τόσο δολοπλόκος, που η  Λουκρητία Βοργία μπροστά του μοιάζει με την Κάντι-Κάντι. Άμα πιάσει και σπαθί γάμησε τα Πολυχρόνη. Αν αφήσει το σπαθί, τότε την ΠΟΥΤΣΙΣΕΣ πραγματικά! Πάρε τον κεραυνό στη μούρη και νιώσε την απίστευτη ισχύ της σκοτεινής πλευράς της Δύναμης, καθώς σε ξεροψήνει σαν παιδάκι κοτόπουλο γελώντας σατανικά. Τι γελάς μωρή σκατόφατσα; Μπορεί να είσαι μούρης και να κατάφερες να ξεγελάσεις τον Άνακιν, μπορεί να νίκησες τον Yoda, αλλά μια ζωή θα παίρνεις τσιμπούκια από τον…

1.Gandalf

Φτάνουμε λοιπόν στον αρχιγαμίκουλα όλων. Τον ένα και μοναδικό Gandalf. Πολλούς μπορεί να τους ξενίσει το γεγονός ότι ένας σεβάσμιος και γαλήνιος γέροντας μπορεί να είναι ο δυνατότερος από τους προαναφερθέντες, ωστόσο όλοι ξέρουμε ότι τα φαινόμενα απατούν. Θα μου πείτε τι ακριβώς κάνει τον Gandalf τόσο γαμάτο; Στον άρχοντα δεν έκανε και πολλά για να βοηθήσει. Πολλοί ξεχνάνε οτι ο Gandalf ήταν αυτός που περάσε σουβλάκι τον Balrog, τον πανίσχυρο δαίμονα του παρελθόντος. Επίσης, για όσους δεν ξέρουν, ο ρόλος του Gandalf ήταν να βοηθήσει στη Μέση Γη, μόνο όμως ως σύμβουλος και καθοδηγητής. Γιατί ο Gandalf δεν είναι καν άνθρωπος. Είναι ένα πανίσχυρο ον που στάλθηκε από τους θεούς για τον παραπάνω σκοπό. Τα όπλα που έχει στη κατοχή του είναι το μαγικό σπαθί του, το ένα απο τα τρία δαχτυλίδια της δύναμης που δόθηκαν στους μάγους και ένα καβλί τόσο μεγάλο, που το χρησιμοποιεί σαν ραβδί, το οποίο είναι και αυτό μαγικό. Απόδειξη της παντοδυναμίας του αποτελεί και το γεγονός οτι δεν πεθαίνει, μόνο επιστρέφει δυνατότερος και καθαρίζει τα σκουπίδια που τολμούν να του εναντιώνονται. Respect στον φύλακα της φλόγας του Anor!

Είναι λογικό οτι μπορεί να έχω ξεχάσει κάποιον εδω μέσα, αν και νομίζω οτι τους βασικούς τους έχω βάλει. Ευπρόσδεκτες οποιεσδήποτε προσθήκες, καθώς και σχόλια στην κατάταξη.

Many Thanks to Spiros G. (απο το Gaou-Biou) για την ιδέα του post, για την επεξεργασία της λίστας και για την συγγραφή των παραγράφων Harry Potter, Godzilla, Kraken και Neo.

54 σχόλια:

  1. Φίλε, εγώ θα σου πρότεινα να συγκρίνεις ήρωες σε ένα άρθρο και κακούς σε άλλο άρθρο: Πχ, στο άρθρο για τους κακούς να κράζεις τον Voldemort: Είναι ένα τυπάκι με σκατένια φάτσα, που τον λένε άρχοντα του σκότους γιατί έφαγε μερικές εκατοντάδες άτομα MAX. Δηλαδή τι να κλάσει αυτός στον Σάουρον? Ή, ακόμα χειρότερα, τι να κλάσει στον Μόργκοθ (βλ. Σιλμαρίλλιον), ο οποίος ήταν τόσο γαμάω που τα έβαλε με τον δημιουργό του κόσμου και γαμούσε και έδερνε. Ο Palpatine είναι πράγματι καλό παράδειγμα. Και σαν ήρωας, ο Harry Potter δεν κλάνει Χριστό στους: MacGyver, Chuck Norris, Bruce Lee, Rocky, xXx (Vin Diesel), James Bond (Πριν τον μαλάκα τον τελευταίο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχα κορυφή το ποστ!
    Λοιπόν και εγώ νομίζω ότι όλοι αυτοί μπροστά στον Τσακ Νορις δεν έχουν ελπίδα. Καταρχήν ο τύπος κατούρησε κάποτε μια νταλίκα και έτσι γεννηθηκε ο Όπτιμους Πράιμ!

    Ξέσασες να βάλεις τους: Ας (Evil Dead trilogy), Freddy Crueger, Hellboy. Kατα τ'αλλα γαμώ!
    Αν και πιστεύω ότι ο Γκανταλφ δε κάνει για πρώτη θέση. Αν ήταν battle-mage ίσως, αλλά αν θυμάσαι πολεμούσε και αυτός όπως όλοι, με σπαθί δηλαδή και τη μαγκούρα του, οπότε ενάντια στον Emperor δε θα'χε πολλές ελπίδες.

    Ο Νίο απ'την άλλη δεν θα'πρεπε να είναι στη κατηγορία γιατί παίζει σε άλλο επίπεδο. Κινείται εκτός πραγματικότητας και είναι σα να κάνει cheat.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό ποστ.
    Συμφωνώ με την ανάδειξη του Γκάνταλφ ως πρώτο γαμιά. Ο γεράκος αυτός ήταν Θεός απλώς δεν μπορούσε να τα γαμήσει όλα γιατί δεν θα είχε ενδιαφέρον η τριλογία. Επίσης ο Χάρι Πρόκτερ είναι ένα φλώρικο αρχίδι χωρίς αρχίδια. Η Ερμιόνη είχε πιο βαριά και τριχωτά αρχίδια από αυτόν τον master φλώρο. Μου θυμίζει πολύ τον άλλον αρχιφλώρο Φρόντο που στην ουσία δεν έκανε τίποτα. Όλα ο Σαμ και το Γκόλουμ τα έκαναν και αυτός απλώς πήρε την δόξα. Να πάνε να γαμηθούνε και οι δύο. Τον Optimus Prime τον περίμενα λίγο πιο ψηλά στην λίστα και ειδικότερα πιο ψηλά από τον King Kong αλλά φαντάζομαι θα τον έβαλες εκεί επειδή του λείπει το δολοφονικό ένστικτο. Για τους τύπους από το Star Wars δεν έχω ιδέα γιατί δεν το έχω δει ποτέ. Κανένα όμως και μου αξίζει φτύσιμο με κοκκινοπράσινη χλέπα. Πάλι καλά που δεν έβαλες τον Τσακ Νόρις γιατί θα το είχες γαμήσει το ποστ αλλά θα είχε πλάκα.

    Δεν βλέπω να έχεις παραλείψει κάποιον σημαντικό αρχιδάτο. Εκείνο το αρχίδι βέβαιο ο Χάρι Πότερ ακόμα στον λαιμό μου κάθετε. Και η τελευταία θέση που το έδωσες είναι μεγάλη τιμή για το τιποτένιο μάγο της κωλοτρυπίδας. Τον αφαιρώ εγώ και βάζω στην θέση του την Ερμιόνη που έχει βγάλει και βυζάκια πλέον και είναι έτοιμη για σφυροκόπημα στον πρωκτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό το post αλλά έχω τρελές διαφωνίες με την κατάταξη.
    Γκάνταλφ:
    Εντάξει ρε μάγκα. Είσαι και γαμώ τους μάγους, δεν μασάς μια, έκανες και το τσαμπουκαλίκι στον Μπαλρογκ. Αλλά για να δούμε τα γεγονότα ένα προς ένα.
    Α) ΄Ένας μ’εναν με τον Σάρουμαν έφαγες παπάρι.Και αν δεν βρισκόταν η πεταλούδα θα ήσουν ακόμα στην ταράτσα του Ισενγκαρντ.
    Β) Έφαγες τον Μπάλρογκ μεν, πέθανες δε. Χωρίς τον Έρου Ιλούβαταρ να σώσει την κωλάρα σου θα ήσουν λίπασμα τώρα.
    Επίσης έπεσες στον γκρέμο ενώ είχες και τα 2 χέρια σε καλή ρωγμή και ήσουν και ο μισός σχεδόν πανω στη γέφυρα.
    Γ)Σε ολες τις μάχες στην Γκοντορ και στην Μόρντορ παίζεις με ξίφος και κοντάρι.Ούτε ενα fireball, ενα cone of cold , ενα magic missiles ρε αδερφε??
    Μονο κάτι φωτείνες ακτίνες έβγαλες για να σώσεις τον Φαραμίρ αλλά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα καθρευτάκι στην χειρότερη.
    Δ)Όταν ο Σαρουμαν σου πέταγε χιονοθύελες στο βουνό προτίμησες να πας στα ορυχεία παρά να κάνεις ένα απλό protection from elements.
    Και δεν είχες καν τα άντερα να το αποφασίσεις αλλά ρώτησες τον Frodo.
    Με λίγα λόγια respect μεν, απογοήτευση δε.
    Τώρα απο που και ως που ο Κing Κong κερδίζει τον Yoda, τον Optimus και τον Predator είναι κάτι που μόνο ο συγγραφέας του blog θα μπορούσε να σκεφτεί.Για τον Optimus μια τορπίλη φτάνει και περισσέυει, ο yoda τον κάνει σπαλομπριζόλες με το φωτόσπαθο πριν καταλάβει τι έγινε και οσο για τον predator to stealth και μόνο είναι αρκετό για να μην απειληθεί ποτέ απο την υπεμεγέθη μαιμού.

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλτατε Gabriel

    Α)Δεν έφαγε ακριβώς παπάρι. Να σου θυμίσω πως ο Σάρουμαν ήταν λευκός ενώ ο Γκάνταλφ γκρι. Απλώς τον παγίδεψε στην κορυφή του Πύργου. Δεν τον σκότωσε κιόλας. Αντιθέτως ο γαμάτος Σάρουμαν σκοτώθηκε από τον Γκρίμα να θυμήσω ; Ένα δικό του τσιράκι. Έτσι απλά καρφώθηκε ενώ έπεφτε από το μπαλκόνι;
    Β)Λίπασμα είναι ήδη ο Σάρουμαν. Ενώ ο Γκάνταλφ δεν είναι.
    Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να σου πω κάτι. Πάντως ο Γκανταλφ αν θυμάμαι καλά από τα βιβλία είχε την δύναμη να παρέμβει σε πολλά αλλά δεν του επιτρεπόταν καθώς έπρεπε οι ανθρώποι - χόμπιτ να κατευθύνουν την μοίρα τους με τις επιλογές που θα έκαναν. Και παίζει να ήξερε τι θα συνέβαινε στο τέλος (μέσα σε άκρες) και για αυτό δεν ανακατεύτηκε όπου δεν ήταν ανάγκη. Γενικά ο ρόλος του έκρυβε πολύ μυστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραιο το πόστ αλλα πιό ωραία είναι τα σχόλια:)
    ΠΡαγματικά γιατί δεν έβαλες τον σούπερ ήρωα της εποχής μας Tσακ Νόρις?
    Ακούγονται φήμες πως ο Θεός τελικά ήθελε να φιάξει τον κόσμο σε 1 μήνα και ο Τσακ του έδωσε μιά βδομάδα!!
    Επίσης δεν φοράει γιαλιά ηλίου γιατι ο ήλιος φοράει γιαλιά Τσακ Νορις!
    Αν και γέρασε τώρα και εξασθένησε,τελευταία έμαθα δηλαδή οτι έπεσε σε καυτή λάβα και παραλίγο να πνιγεί...Παρόλαυτα θα έπρεπε να ανήκει στη λίστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμάν με τον Chuck Norris. Δεν ανήκει σε αυτή τη λίστα, γιατί πέρα απο τα αστεία που έχουν βγεί, ο Chuck δεν έχει καμια υπερφυσική δύναμη, εκτός ίσως απο το υπερβυσικά ηλίθιο βλέμμα.

    Τώρα αναφορικά με τον King Kong και πως αυτός μπορεί να νικήσει τους Yoda, Optimus και Predator, αρκεί να πούμε οτι έτσι και τους πιάσει τους έχει κόψει σε τέυχη σε δευτερόλεπτα. Απο κεί και πέρα παίζει ρόλο και ποιος θα κάνει επίθεση πρώτος δεν διαφωνώ.

    Τέλος, όπως λέει και ο Peri πολύ σωστά, ο Gandalf έχει δυνάμεις που δεν φανερώνονται στην ταινία αλλά πραγματικά Gabriel είναι πολύ αφελές να πιστεύεις οτι Gandalf έπεσε στην άβυσσο με τον Balrog "κατά λάθος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επισης ξεχασες και τον Mothra!
    http://godzilla.wikia.com/wiki/Mothra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαστόρια.. Για λόγους ιστορικής δικαιοσύνης και μόνο έχουμε καθήκον να αναζητούμε την αλήθεια.
    Για τον Γκάνταλφ όντως ο Τόλκιν αφήνει να εννοηθεί ότι έχει πολλές δυνάμεις. Αλλά πρέπει να κρίνουμε μόνο τα γεγονότα και όχι τις φήμες. Με την ίδια λογική έχω εσωτερικές πληροφορίες ότι ο Harry μπορεί να μεταμορφωθεί σε Thor και να τα γαμήσει όλα. Απλά δεν το κάνει ποτέ γιατί βαριέται.
    Στα γεγονότα λοιπόν.
    Σιγά μην έπεσε στο γκρεμό από άποψη.Αν ήταν έτσι θα έπεφτε με 3πλή πιρουέτα και ανάποδο σάλτο με συντελεστή δυσκολίας 5.8. Δεν θα προσπαθούσε ανεπιτυχώς να κρατηθεί. Επίσης ποιο το νόημα ο προστάτης της Μέσης Γής να ακολουθήσει το εξουδετερωμένο τέρας στην άβυσσο ενώ πάνω η ανθρωπότητα κρέμεται από μια κλωστή.
    Επίσης ΑΝ ήξερε κάτι για το μέλλον αυτό ήταν πολύ λίγο.
    Αλλιώς αντί να πει στον Πίπιν ότι ο θάνατος είναι μόνο μια πόρτα θα του έλεγε " Μην ανησυχεις ρε! Τώρα σε 5 λεπτά θα σκάσει ο Θέοντεν απο τα Βόρεια με τους Ροχίριμ και ο Άραγκορν με τους νεκρούς από την άλλη.Τι θανάτους και μαλακίες μου λες.. Εδώ έχουμε σχέδιο.."
    Και τέτοια παραδείγματα άγνοιας του Γκάνταλφ άλλα και φορές που η συντροφιά έχει σωθεί από καθαρή τύχη και ο Γκάνταλφ (ενώ θα μπορούσε(και καλά)) δεν έκανε τίποτα είναι άπειρα.
    Όσο για τον Φρόντο φλωράκι φλωράκι αλλά εγώ ξέρω ότι προσπάθησε να δώσει το δαχτυλίδι 3 φορές σε κάποιους "δυνατότερους" ( Γκάνταλφ, Γκαλάντριελ και στο Συμβούλιο) και όοοοοολοι έκαναν τις κότες... Το θέμα είναι στην καρδιά.. Το'χεις?? Το λες..

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Gabriel: Έχεις χάσει τη μπάλα ρε Gab. Πρώτον στην περίπτωση της δύναμης του Gandalf η πηγή μας είναι ο Tolkien και στη περίπτωση του Harry είσαι εσύ, οπότε εγώ προσωπικά θα τείνω να πιστέψω τον πρώτο και να αγνοήσω τον δεύτερο. Το θέμα μας όμως εδώ είναι, ποιος θα νικούσε ποιόν σε μάχη σώμα με σώμα. Τι μας ζαλίζεις τον έρωτα με ανάλυση της συμπεριφοράς του Gandalf στην ταινία; Μπορείς να παρουσιάσεις ποιος κατά τη γνώμη σου θα ήταν ο πρώτος αντί για αυτόν και 2 επιχειρήματα υπέρ της γνώμη σου; Με το να υπονομεύεις απλά την δύναμη του Gandalf δεν πα να πει οτι αυτόματα ανεβαίνουν οι άλλοι στη λίστα.

    @GreekCthulu: ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Σιγά μην έγραφα για την νταρντανο-πεταλούδα ρε, παλαβός είσαι; Καλά τι μαλάκες είναι αυτοί οι Ιάπωνες πια; Βγάζουν ταινίες όπου ο Godzilla πολεμάει με τερατώδη ζουζούνια ΑΚΟΜΑ; Νόμιζα ότι μετά τις πυρηνικές βόμβες το πιάσαν το μήνυμα και ότι θα σταματούσαν να βγάζουν μαλακίες. Προτείνω να στείλουμε καμιά πυρηνική ακόμα, πριν βγάλουν ταινία με τεράστιες, διψασμένες για αίμα πασχαλίτσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ την έχασα ρε Αl (Bandy)??
    Ότι έγραψα ήταν σε απάντηση προηγούμενων σχολίων..
    Εδώ τόλμησες να γράψεις την ΎΨΙΣΤΗ μαλακία ότι ο υπερμάγος αυτοκτόνησε και ζητάς και τα ρέστα??
    Ο μόνος λόγος να το κάνει είναι αν ήξερε ότι θα έγραφες τέτοιες ηλιθιότητες για την πάρτη του.. Όσο για το κανονικό νούμερο 1 είναι στο matrix o Neo εκτός αυτού το Craken.
    Over and out και με τις υγείες σου!

    Gabriel (The Reaper) Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Gabriel, διακρίνω έναν εκνευρισμό και μια επιθετικότητα, η οποία με στεναχωρεί μεν και μου προκαλεί και φαγούρα στο δεξί όρχι δε. Μια που αναλύουμε τον άρχοντα λοιπόν, πες μου που ακριβώς γράφω ότι ο υπερμάγος 'αυτοκτονεί'; Θέλω να μου πεις το ακριβές σχόλιο. ΩΧ! δεν υπάρχει! Δε πειράζει μπορεί να μπερδεύτηκες εκεί που λέω ότι δεν έπεσε "κατά λάθος" αλλά θα στο εξηγήσω γιατί μπορεί να μην τα πιάνεις όλα, αλλά σε αγαπάμε γιατί είσαι αναγνώστης και καλό παιδί. Εννοώ λοιπόν ότι ο Gandalf πέφτει στη χαράδρα, όχι γιατί θέλει να αυτοκτονήσει, αλλά για να πολεμήσει τον Balrog, με σκοπό να δώσει χρόνο στη Συντροφιά να την πουλέψει. Άρα μάλλον εσύ έγραψες την ΥΨΙΣΤΗ μαλακία και όχι εγώ.

    Στο άλλο θέμα, αν ο Neo καταφέρει να αναγκάσει τον Gandalf να συνδεθεί στο matrix, τότε ναι οκ, τον έχει. Δε παίζει όμως φάση όπως όλοι καταλαβαίνουμε καθώς εκτός matrix όπως είπαμε, είναι λίγο πιο επικίνδυνος από τον Ρατατούη. Το Κράκεν με λίγη χρήση της Φωνής, το ελέγχει για πλάκα ο Gandalf.

    PWNED!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ποστ ήταν απλά Legen...wait for it...DARY! (άρχισα να βλέπω How I met your mother, δεν είναι τίποτα θα μου περάσει...). Με μία λέξη απλά ΓΑ-ΜΗ-ΣΕ!

    Τώρα όσον αφορά το debate που έχει ξεσπάσει έχω να πω σαν γνήσιος οπαδός του Gandalf -από τότε που ήμανε 12 χρονώ και διάβασα το Hobbit- οτί σαφώς και είναι υπερμέγιστος και πως η επιχειρηματολογία του αγαπητού Gabriel δεν στέκει σε καμία περίπτωση. Ο Tolkien δεν αφήνει να εννοηθεί τίποτα. Το λέει ξεκάθαρα στο Σιλμαρίλλιον και στις Ατέλειωτες ιστορίες πως ο Γκάνταλφ γαμάει μάνες και κόβει κώλους άμα θέλει. Και φυσικά όταν έπεφτε στην Άβυσσο ήξερε πολύ καλά ότι το θνητό του σώμα μπορεί να γινόταν αλοιφή για τους κάλους αλλά το αθάνατο του πνέυμα, γιατί τέτοιο ήταν, θα επέστρεφε πιο καυλερό και πιο κοψοκώλικο από ποτέ σε καινούργια updated συσκευασία.

    Από κει και πέρα Αλζα έχω να πω ότι με στεναχώρησες που έβαλες τον Master-Yoda στην 6η θέση και μάλιστα κάτω απο King Kong, Godzilla και Kraken. Αντε για τον Palpatine να κάνω πέτρα την καρδιά και να παραδεχτώ ότι δεν τον έχει μιας και η σκοτεινή πλευρά της Δύναμης είναι όντως πιο γαμιστερή όσον αφορά την ωμή δύναμη. Aν και στο τέλος νικάνε πάντα οι καλοί ;)

    Και τέλος έχω να πω: Που είναι ο Picachu και ο Son Goku...οέο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κράκεν για να ακούσει τον Γκάνταλφ απο τα 200 μέτρα ύψος θα έπρεπε ο τελευταίος να έχει dolby και surround 10123.51.
    Άλλωστε ο Γκάνταλφ δεν έχει κάνει ποτέ χρήση τέτοιας δύναμης ούτε λέγεται πουθενά ότι την είχε.
    Αυτή ήταν ιδιότητα του Σάρουμαν.
    Δλδ θες να μας πεις ότι αν ο Barlog πέφτοντας δεν έπιανε με το μαστίγιο το πόδι του μάγου αυτός θα έπεφτε έτσι και αλλιώς? Πάνω που είχε κάνει μεταβολή και ήταν έτοιμος να φύγει?
    Καλό είναι να καταλαβαίνουμε τις μαλακίες που λέμε πριν τις φτάσουμε στο απροχώρητο.
    Εγκληματείς ενάντια σε ένα κλασικό έργο και πρέπει να σταματήσεις.
    Ενδεικτικά παραθέτω και το απόσπασμα απο την wikipedia για να μην τρελαθούμε τελείως.
    "After a short exchange of blows, Gandalf broke the bridge beneath the Balrog with his staff. As the Balrog fell, it wrapped its whip around Gandalf's knees, DRAGGING HIM into the abyss. As his friends looked on in horror, Gandalf fell into shadow, crying "Fly, you fools!" as he went.
    Και όταν βρεθώ κοντά στο πρωτότυπο θα το μεταφέρω και αυτό ακριβώς και τότε αν έχεις αρχίδια (πέρα από αυτά στο στόμα σου) θα πρέπει να απολογηθείς σε όλους για κακοποίηση ιερού κειμένου.

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. egw tha prepei na sumfwnisw me ton gabriel krinwntas ton xaraktira gandalf kai tis dunameis tou apo tin tainia afou kai o titlos tou post milaei gia holywood combat. Edw pou ta leme o gandalf/mithradir den exei deiksei kai kamis foveri magiki dynami stin tainia. Pistevw oti safws o yoda i o emperor apo ta star wars einai anwteros. Kai giati as poume o gandalf na einai kaluteros apo ton Merlin?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Alza με τον Gabriel τσακώνονται πάντα σα δυο γεροξεκούτηδες φίλοι :)) Πάντα απολαμβάνω τα debate σας.

    http://www.tocinemadaki.gr/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CF%84%CE%BF%CF%80-10-%CF%87%CE%B1%CE%B6%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Poli kalo post kai endiaferousa diamaxi apopsewn. Sigoura to an telika o Gandalf peftei ithelimena i oxi stin avusso den mporoume na to katalavoume apo tin tainia, wstoso nomizw oti pio polu sumfwnw me ton Alza. Iksere ti ekane kai to kane gia na voithisei ti suntrofia.

    "O Neo εκτός matrix όπως είπαμε, είναι λίγο πιο επικίνδυνος από τον Ρατατούη." XAXAXAXAA egrapses.

    Gia mena to lathos sti lista einai o blade katw apo ton highlander. Einai eksisou kalos ksifomaxos kai epipleon ousiastika einai kai autos athanatos. Gia prwti thesi den kserw, nomizw vasika oti afou exoume kai kakous sti lista giati na mi vazame ton sauron i akoma xeirotera ton Morgoth?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μετά από λίγη αναζήτηση έφτασε η στιγμή που όλοι περιμένατε.
    Ιδού τα λόγια απο τον J.R.R Tolkien τον ιδιονα.
    "At that moment Gandalf lifted his staff, and crying aloud he smote the bridge before him. The
    staff broke asunder and fell from his hand. A blinding sheet of white flame sprang up. The bridgecracked. Right at the Balrog's feet it broke, and the stone upon which it stood crashed into the gulf,
    while the rest remained, poised, quivering like a tongue of rock thrust out into emptiness. With a terrible cry the Balrog fell forward, and its shadow plunged down and vanished. But
    even as it fell it swung its whip, and the thongs lashed and curled about the wizard's knees,
    dragging him to the brink. He staggered and fell, grasped vainly at the stone, and slid into the
    abyss. 'Fly, you fools! ' he cried, and was gone.

    Ω ΝΑΙ!!
    Όχι μόνο τον έσυρε στην άβυσσο αλλά προσπάθησε να κρατηθεί κιόλας ανεπιτυχώς.
    Can you feel that honey Alza?? YES! YES!!! I have exorcised the demons! This house is clear!
    Μίλα μωρή καριόλα μίλα!!
    Μακροβούτια και μαλακίες!! Πέσε στα γόνατα τώρα ,ζήτα συγγνώμη για τα πολλά αμαρτήματα σου και σκέψου 2 φορές πριν με αμφισβητήσεις πάλι..
    Πίσσα και πούπουλα στους ημιμαθείς καρνάβαλους!

    Υ.Γ
    Εξαιρετικό το link και το κείμενο του GreekCthulhu..
    Να προσθέσω και εγώ άλλη μια παρατήρηση.
    Είναι δυνατόν να έχεις τους νεκρούς στη διάθεση σου και να τους διώχνεις πάνω στην ώρα της κρίσης??? Πάμε ρε παλικάρια μια βόλτα μέχρι την Μαύρη Πύλη και μετά θα ξεκουραστείτε.
    Τι σήμερα τι αύριο.. Τόσους αιώνες περιμένατε..
    Καθίστε να κάνουμε την (βρώμο)δουλειά μας και από αύριο νάνι.. Για πάντα..


    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. apeythinomai se olous tous yperaspistes tou gandalf. Sto silmarilion pou exw diavasei anaferetai o gandalf san periplanwmenos magos pou exei stalei apo tous theous gia na voithisei tous giwtades tis mesis gis kai etairon ouden.An thymatai kapoios kati allo as mou to pei. Mporei episis kapoios na mou pei mia magiki ikanotita tou gandalf pou tha gamage ton yoda gia paradeigma se duel? Kai milaw na mou peite kati xeiropiasto kai oxi oti ypotithetai oti exei apo oti sas exei katsei sto myalo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ε όχι αυτή η απαξίωση είναι υπερβολή.
    Αν θυμάσαι είχε τρομοκρατήσει όλο το Sair με τα πυροτεχνήματα του στο πάρτυ του Bilbo.
    Ακόμα κρύβονται οι γιαγιάδες από τον ιπτάμενο Δράκο!

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. xaxa, nai sorry to eixa ksexasei. Pros theou i mallon , pros gandalf's, den ennow oti einai teleiws giwtas, olokliro balrog skotwse pou pantws edw pou ta leme itan KAI POLY MALAKAS GIA ARXAIOS DEMONAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Alza ξεχασες επίσης να βάλεις τον Edward και τον Jacob απ'το Twilight saga
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Gabriel, θυμάμαι σε παλιότερο ποστ που έχεις γράψει οτι, η επίθεση στο άτομο και όχι στο επιχείρημα είναι κάτι άθλιο. Αναρωτιέμαι τι σε κάνει εσένα άραγε, αυτή σου η επίθεση σε μένα. Βασικά νομίζω οτι καταλαβαίνω τι παίζει. Ο θυμός σου ξεκίνησε όταν είδες οτι ο αγαπημένος σου Neo είναι στη θέση 9. Όταν δε, τον κορόιδεψα και στο σχόλιο έγινες έξω φρενών. Μήπως τελικά είσαι ερωτευμένος με τον Κυάνου Ριβς; Μήπως τελικά ο πόθος σου για αυτόν σε κάνει υπερευαίσθητο και επιθετικό; Ρωτάω γιατί μέχρι τώρα, τα σχόλια σου φανέρωναν μια ψυχραιμία και μια συναισθηματική αδιαφορία, αλλά με το που θίξαμε την καραπουστάρα πήρες φωτιά. Μήπως τελικά κοιμάσαι χαϊδεύοντας μια αφίσα του Matrix; Μήπως τον βάζεις πρώτο στη λίστα γιατί θα ήθελες να τον γνωρίσεις, όπως ο Harry Potter τον Robocop (δες Robocop); Μήπως τελικά αν φας ενα χωριάτικο λουκάνικο απο την πίσω πόρτα ηρεμήσεις; Μπορεί ο Neo να μην είναι εύκολο να στην καρφώσει, όπως ίσως θα ήθελες, αλλά όλο και κάποιο πακιστάνι θα σε βολέψει...και πολύ σου είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Thewrw oti to na vazeis stin lista terata opws to Kraken kai Godzilla einai megisto lathos dioti, me terata me mialo fistikiou , mages tou style Yoda kai loipoi, tha toys evazan na peristrefontai girw apo ton eayto toys mexri na pesoun katw kai na arxisoun na aytotsimpoukonontai....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kala eiste oloi kathusterimenoi? einai dunaton na mi me valate emena sti lista? Emena? Ton Conan ton Varvaro? Ftaiw egw re Alza na erthw twra Ellada kai na gamisw esena kai to blog sou? pe smou ftaiw? Ma ton Krom me sugxises vradiatiko!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Έτσι ενημερωτικά για το τι ήταν ο Μπαλρογκ που νίκησε ο Γκανταλφ....

    Αρχικά τα Μπάλρογκς ήταν Μάϊαρ της ίδιας βαθμίδας με τον Σάουρον και τον Γκάνταλφ, που υποκινούμενοι από τον Mέλκορ επαναστάτησαν και τον ακολούθησαν στο φρούριο του, στο Ουτούμνο (Ουντούν), την Εποχή των Φώτων. Όταν αυτό καταστράφηκε από τους Βάλαρ, κάποια Μπάλρογκς διασώθηκαν στα βαθιά μπουντρούμια του, για να επιστρέψουν την Πρώτη Εποχή στο νέο άντρο του Mέλκορ την Άνγκμπαντ, και να υπηρετήσουν τον αφέντη τους ενάντια στα Ξωτικά, κατά τους Πολέμους του Μπελέριαντ. Ο Φέανορ πληγώθηκε θανάσιμα από τον Γκόθμογκ, τον αρχικαπετάνιο των Μπάλρογκ.

    Στη διάρκεια του Πολέμου της Οργής, τα περισσότερα Μπάλρογκ καταστράφηκαν. Ελάχιστα διέφυγαν πέρα από το Μπλε Όρη και κρύφτηκαν βαθιά κάτω από τα Όρη της Μέσης Γης. Το έτος ΙΙΙ-1980, ένα από αυτά ανακαλύφθηκε από τους Νάνους του Κχαζαντ-Ντουμ, στα βάθη των ορυχείων μίθριλ. Αυτός ο δαίμονας, γνωστός ως "Χαμός του Ντούριν", σκότωσε δύο βασιλείς των Νάνων και ήταν υπεύθυνος για την εγκατάληψη της Μόρια. Ο Σάουρον εγκατέστησε εκεί αργότερα (ΙΙΙ-2480) μεγάλους πληθυσμούς από Όρκς και Τρολλς, στα οποία κυριαρχούσε το Μπάλρογκ με απόλυτο τρόμο. Το Μπάλρογκ της Μόρια νίκησε τελικά ο Γκάνταλφ, το ΙΙΙ-3019, μετά την θρυλική μάχη των δέκα ημερών, που ακολούθησε την πτώση του στην Άβυσσο από την Γέφυρα του Κχάζαντ-Ντουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @Τρυποκάρυδος: Barney Stinson εγγύηση; Το παλικάρι αξίζει Oscar πραγματικά είναι θεός! Αναφορικά με το Yoda νομίζω ότι αν δεν υπήρχαν τα υπέρ-τέρατα θα ήταν τρίτος στη λίστα και με διαφορά από τον 4ο, αλλά θεωρώ ότι τα τέρατα αυτά είναι ζόρικα και ίσως η Δύναμη να μην είναι αρκετή για να τα κάνει καλά. Η σκοτεινή ίσως...

    @Loucas: Φίλε μην ξεχνάς οτι παρόλο που μπορεί να είναι καλός ο Blade, ο McLeod μια εμπειρία 500 ετών + στην ξιφομαχία, κάτι που τον καθιστά αυτόματα καλύτερο ξιφομάχο.

    @Αμαρτωλός: Γιατί η ύπαρξη τεράτων να είναι μέγιστο λάθος, αφού αποτελούν από τις ισχυρότερες φιγούρες στο χώρο και ταυτόχρονα δεν μπορούν όλοι να τους κάνουν mind control. Δεν ξέρω αν πρόσεξες άλλα είναι αρκετά ψηλά στη κατάταξη. Κατά τη γνώμη μου, μόνο Gandalf και Emperor μπορούν να τους ελέγξουν σε τέτοιο βαθμό που να αυτοτσιμπουκώνονται.

    @Conan παλικάρι μου, μη συγχύζεσαι. Δεν ανήκεις σε αυτή τη λίστα, όσο γαμάτος και να 'σαι, γιατί όπως λέω στη αρχή, εδώ έχουμε βάλει χαρακτήρες/πλάσματα απο ταινίες, που έχουν κάποιο υπερφυσικό στοιχείο. Εσύ ανήκεις σε άλλη λίστα και μην ανησυχείς, κάτι θα κάνουμε για την πάρτη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @αλζα: Όντως το είπα αυτό και όντως ισχύει.Αλλά δεν έσπασα τον κανόνα. Επιτέθηκα πρώτα στο επιχείρημα και μετά σε σένα. Αλλά αυτό είναι καθαρά επαγωγική μέθοδος ( μαλακίες λέει ο μαλάκας) και τέλος.Εσύ πάλι ότι είπες δεν έχει καμία σχέση με το θέμα.Δεν μπορώ να πέσω στο επίπεδο σου (ε καλά μπορώ αλλά βαριέμαι).
    Επί του θέματος διακρίνω μια εκκωφαντική σιωπή που τα λέει όλα. Όποτε το λήγουμε εδώ και καλή ανάρρωση. Το αναπόδραστο συμπέρασμα είναι ότι ο Γκάνταλφ που φτιάξατε στο μυαλό σας γαμεί και δέρνει. Ο κανονικός όχι και τόσο.

    Υ.Γ
    Όποιος Γκάνταλφ Lover επιμένει για την Φωνή ας το γράψει εδώ. Έχω έτοιμο το απόσπασμα με τον Bilbo που και πάλι (τυχαίο??) δεν γράφει τίποτα για φωνές και λαρύγγια.Άντε γιατί μου λείπει μια τάπα για να κάνω triple double figure..
    Cy around

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το ότι νίκησε απλά ο Γκανταλφ έναν Μαιαρ σε μια μάχη 10 ημερών δεν είναι επιχείρημα έτσι ;
    Οκ. Το σταματάω και εγώ γιατί δεν έχει ουσία πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναι ρε Peri μη δίνεις σημασία. Αφού είπαμε. Το παιδί είναι ερωτευμένο. Neo θες τζουτζούκο μου; Neo θα σου δώσουμε. Ο Neo είναι ο καλύτερος!

    Για να πάμε σε κάποιο άλλο θέμα, θυμήθηκα οτι ο Emperor Palpatine, στο επεισόδιο Star Wars 3, χάνει απο τον Mace Windu (Samuel Jackson)στη μάχη, μέχρι που έρχεται ο Anakin και ίσα που τον γλιτώνει. Λέτε ο καράφλας να ήταν πιο μάγκας απο τους άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. H πρώτη σωστή κουβέντα που διάβασα εδώ και 30 post. Επιτέλους κάποιος με σωστά επιχειρήματα..(αν και ήταν 2 μέρες η μάχη, τις άλλες 8 είχε κυνηγητό).
    Σαφώς και μετράει.Γι'αυτό δεν είπε και κανείς να πάει τελευταίος.Εκεί στο 6-7 θα είναι μια χαρά.
    Επειδή όπως και να κάνουμε παρ όλη τη δύναμη (που φαίνεται μόνο εκεί) έχει και χτυπητές αδυναμίες. Και χωρίς mind control δύσκολα τα βάζεις με τα μεγάλα γαμίδια ή τους κυρίους του star wars.
    Ο alza να το κλείσει το ρημάδι. Η αντιστοιχία post - μαλακίας έχει φτάσει το δυσθεώρητο 100%.

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λοιπόν, φίλε Alza, καλός ο πορνόγερος/παιδεραστής gandalf (ποιος ξέρει τι έχει κάνει στα χομπιτάκια για να πέφτουν τόσες αγκαλίτσες και αγάπες μόλις τον βλέπουν), χαριτωμένη και η πράσινη, άσχημη μαϊμού o yoda με τις κωλοτουμπίτσες του ΑΛΛΑ έχεις ξεχάσει τους 2 ΥΠΕΡΜΕΓΙΣΤΟΥΣ (n01 και ν02)!!!

    ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 2!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=SqMfxmzVd28

    ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟ ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=k8T69TApX_Y&feature=related
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ
    http://www.youtube.com/watch?v=vC5Xp77-f34&feature=related
    Παρακαλώ Alza γρήγορα διόρθωσε τη λίστα σου για να μην εκτεθείς περισσότερο!!!

    Auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε Auto, αν νομίζεις ότι ο Gandalf κάρφωνε τα hobbit, έχεις πολύ αρρωστημένη φαντασία και σε συγχαίρω για αυτό. Το μυαλό σου πρέπει να ναι πιο βρώμικο και από την τουαλέτα στο Desperados και αξίζει το θαυμασμό μας.

    Απο κεί και πέρα να σχολιάσω οτι, όντως ο Ηρακλής έχει βγει σε ταινία και θα μπορούσε άνετα να κατέχει μια θέση στη λίστα αλλά δεν φαντάζομαι να πήγαινε πολύ ψηλά. Είναι ίδια φάση με το να έβαζα τον Jesus στη λίστα. Δηλαδή μπορεί να είναι γιος του θεού, αλλά χωρίς αυτόν είναι απλά ένα τσουτσέκι. Αντίστοιχα, ο Ηρακλής απο μόνος του είναι μόνο ένας υπερφουσκωμένος κρεμανταλάς τύπου Conan και άρα δεν νομίζω οτι μπορεί να συγκριθεί με τους άλλους απο πάνω.

    Αναφορικά με τον σοκολατί θείο του Τσάκι-Τσαν που είδαμε στα βίντεο, νομίζω οτι αν και εντυπωσιακός και άκρος θανατηφόρος στη κατά μέτωπο επίθεση, νομίζω με σωστό στρατηγικό σχεδιασμό και με τα τα κατάλληλα όπλα μπορείς να τον ακινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, με μια καλοψημένη μπριζόλα, ένα μπουκαλάκι νερό και κάνα δεκάευρω, λογικά μπορείς να του αποσπάσεις την προσοχή για ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ποιο βρωμικο κ απ΄την τουαλετα στο Trainspoting ηθελες να πεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σεβασμος στο πρωτο level up της ιστοριας του φανταστικου(Gandalf)!Θα περιμενουμε μεχρι η κολαση να παγωσει ενα επικο αφιερωμα στον απολυτο πολεμιστη... AMRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ε όχι και το πρώτο..
    Ένα πολύ γρήγορο και εύκαιρο παράδειγμα είναι η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος (βοήθεια μας) στους 12 αποστόλους 50 μέρες μετά την ανάσταση του Ιησού.Είναι η λεγόμενη Πεντηκοστή.
    Εκείνη την μέρα μπήκαν στο σπίτι αμόρφωτοι ψαράδες και βγήκαν με proficiency σε τουλάχιστον 10 γλώσσες ο καθένας.Μιλάμε για αρχιδάτα πράγματα και όχι level up που στην τελική το έχει καταφέρει και ο Michael Jackson χωρίς μαγείες...
    Θα φανώ μαλάκας αλλά ποιος είναι ο AMRA?
    To google μου έβγαλε
    1.American Motorcycle Racing Association
    2.American Military Retirres Association
    3. Alleghany Mower Racing Association
    και άλλες τέτοιες μαλακίες..

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Gabriel στην 8η γραμμή του τελευταίου σχολίου σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φίλε Alza, άμα ο Ηρακλής ευνοείται επειδή είναι γιος του Δία τότε τι να πει κανείς για τον Gandalf ο οποίος έχει την εύνοια θεών και έχει στην κατοχή του μαγικό δαχτυλίδι/μπαστούνι/σπαθί, χωρίς όλα αυτά πιθανόν να τον έβρισκες σε κανά γηροκομείο ή τρελοκομείο να παίζει σφαλιάρες με τον ναπολέων + πριν πάει εκεί θα έτρωγε βρωμόξυλο απ'τον Σαμ που σίγουρα τον έχει άχτι (ο Frodo απ'την άλλη δεν είχε πρόβλημα μιας και ήταν ψιλολούγκρα)!
    Όσο για τον σοκολατί θείο του Τσάκι-Τσαν (respect στην περιγραφή σου πάντως χαχαχα) όντως έχει και αυτός κάποιες αδυναμίες (πρόσεχε με την μπριζόλα γιατί άμα είναι μοσχαρίσια, μιας και είναι ινδός, μπορεί να τα πάρει στην κράνα άσχημα) αλλά ποιος δεν έχει π.χ.
    harry potter -> μυξιάρικη λούγκρα τον κάνεις ότι θες το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάρει την σκούπα του και να την πουλέψει!
    robocop -> πρώτον πρέπει να φορτίζει μπαταρίες (πως αλλιώς λειτουργεί) οπότε μπορεί κάποια στιγμή εν ώρα δράσης να ξεμείνει + απίστευτα δυσκίνητος (μπορείς να τρέξεις απο πίσω του να του βάλεις μια βόμβα στον κώλο και δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα)
    blade -> πρεζάκι, μπορείς να τον κάνεις ότι θες αρκεί να έχεις τη δόση του
    alien -> πανηλίθιο ζώο, βάλτου μία μπριζόλα με φόλα και το γάμησες.
    terminator -> ακίνδυνος αρκεί να μην είσαι ο στόχος του και άμα σου ζητήσει τα ρούχα σου κάνε την κότα.
    Neo -> too easy πάρε το κόκκινο χαπάκι και πλακωσέ τον μπουνίδια
    Predator -> εδώ θέλει θυσία μιας και πρέπει να πασαλείφτείς με λάσπη και σκατά. Στη συνέχεια όμως παίρνεις ένα ρόπαλο και αρχίζεις και τον κοπανάς μέχρι η μάπα του να γίνει πράσινη πιπεριά.
    Optimus prime -> Τόσα χρόνια που υπάρχει σίγουρα θα έχει σκουριά παντόυ + στανταρ θα έχει λήξει η εγγύηση του, σε λίγο δεν θα παίρνει μπρος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μην τον πας για service.
    Yoda -> Η πράσινη μαϊμού είναι τόσο χαζή όσο το παίζει σοφή, δεν πήρε ποτέ χαμπάρι τη σκοτεινή δύναμη του palpatine, εγώ απ'το πρώτο επεισόδιο είχα καταλάβει ότι κάτι παίζει, αυτός έπρεπε να φτάσει στο τρίτο επεισόδιο να πεθάνουν πάνω απ'τους μισούς jedi για να πάρει πρέφα ότι κάτι παίζει. Πιστεύω ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να τον αντιμετωπίσεις είναι απλά να του βάλεις ένα δίλημμα χωρίς λύση π.χ. ποιος γέννησε ποιον η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Θα κάτσει σαν χάνος να το σκέφτεται για την υπόλοιπη ζωή του.
    King Kong -> ευκολάκι, το νινί σέρνει αποδεδειγμένα τον king kong αλλά πιστεύω το ίδιο ισχύει και με τη μπανάνα
    Godzilla και Kraken -> Ομολογουμένως εδώ υπάρχει θέμα, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μιας και είναι πανηλίθια ζώα όλο και κάποιο κόλπο μπορείς να σκαρφιστείς (π.χ. να βάλεις να φάνε το alien που είναι γεμάτο οξύ)
    Palpatine -> Πιστεύω ότι, όπως και o Mamra, άμα του δώσεις ένα καθρεπτάκι και δει τα μούτρα του θα φρικάρει τρελά και με μία γερή ροπαλιά μπορείς να τον ξεκάνεις.
    Gandalf -> Γεράκος τρελά υπερτιμημένος όπου αν τον βάλεις να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε μαχητή του mixed martial arts θα φάει τρελό ξυλίκι βλέπε preview με αντίστοιχο γεράκο:
    http://www.youtube.com/watch?v=gEDaCIDvj6I

    Οπότε σε παρακαλώ κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις πριν είναι πολύ αργά!!!

    Auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φίλε Auto. Σε συγχαίρω για την άκρως χαβαλεδιάρικη, αναλυτική και σωστή περιγραφή των αδυναμιών των χαρακτήρων. Πολύ καλή δουλειά, αλλά όσο και να χτυπάς το κώλο σου κάτω, η λίστα δεν αλλάζει. Τουλάχιστον όχι η δική μου. Ο γεράκος στο βίντεο που υπέδειξες, τα θελε και τα έπαθε. Και περισσότερο ξύλο του άξιζε του καραγκιόζη. Ωστόσο ο Gandalf δεν είναι ούτε ξιπασμένος για να βγαίνει να προκαλεί, ούτε ανυπεράσπιστος ώστε να μην μπορεί να αντιμετωπίσει έναν μαχητή του mixed martial arts, που πιθανότατα από την εγκεφαλική βλάβη που έχουν σίγουρα στον εγκέφαλο αυτοί, τους νικάει και με ένα τριτσικόνι στο σωστό σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Νομίζω ξέχασες τον Darth Vader. Don't underestimate the power of the dark side

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δεν τον ξέχασα αγαπητέ αλλά ο Emperor ήταν δυνατότερος απο όλους. Άλλωστε μη ξεχνάς οτι ο Anakin (Darth Vader) τις έφαγε απο τον Obiwan στο 3ο μέρος της 6αλογίας. Και θεωρητικά, αν και δεν τσακώθηκαν ποτέ, ο yoda τους είχε και τους 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ναι έχεις ένα δίκιο αλλά νόμιζα ότι δεν έχει σημασία αν έχουν χάσει. ΟΚ πώς και δεν συμπεριέλαβες κλασικές μορφές horror film τύπου Frankenstein' s monster, τσάκι (που πάντα αναρωτιόμουν γιατί κάθονταν και ούρλιαζαν και απλά δεν τον κλώτσαγαν καθώς ήταν μια κούκλα), jason και count dracula;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Βασικά η λίστα ήταν μεγάλη και όντως ο Dracula και ο Jason θα μπορούσαν να είχαν μπει, αλλά ήθελα να κρατήσω τον αριθμό στο 15, οπότε και κατέληξα στους άλλους. Τώρα ο Chucky όντως αποτελούσε πιο πολύ κωμικό στοιχείο για μένα παρα κάτι σατανικό. ούτε μισό κλωτσίδι δεν ήταν η μαλακία. Εγώ θα τού χωνα μια barbie στον πάτο και θα τελείωνε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλύτερα Bibi Bo που είχαν μεγαλύτερο κεφάλι για σίγουρο αποτέλεσμα. Πάντως εκτός από Alien VS Predator υπάρχει και King Kong vs Godzilla. Στην σπάνια περίπτωση που δεν το χεις δει, ο King Kong νικάει επειδή ξέρει να κολυμπάει. Ο κακομοίρης ο Godzi δεν είχε μαζί τα μπρατσάκια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Ήξερα οτι υπήρχε ταινία King Kong VS Godzilla αλλά δεν την έχω δει ποτέ καθώς νομίζω είναι του περασμένου αιώνα, με πλαστελίνη και έτσι. Δεν ήξερα ποιος νικάει και πως. Αλλά πως γίνεται ρε φίλε; στο Χολιγουντιανό Godzilla απο τη θάλασσα δε σκάει μύτη η σαύρα; Λες απο την μονομαχία με τον king kong να ντροπιάστηκε και να ξεκίνησε κολυμβητήριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. xaxa ε έχεις δίκιο το χα ξεχάσει αυτό. Πιθανότατα αυτό που έγινε, ήταν μετά την μονομαχία να βγήκε ο Κινγκ Κονγκ έξω κολυμπώντας και η σαύρα να ταξίδεψε μέχρι το Χόλυγουντ, κολυμπώντας. Κι ενώ όλοι νόμισαν ότι έχασε, στην πραγματικότητα, ο ύπουλος Godzilla πήγαινε να επιτεθεί στην χώρα του Γορίλα. Απλά επειδή δεν είναι και δίπλα του πήρε κάποια χρόνια. Δηλαδή έχει και χρονική συνοχή όχι αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χαχαχαχα σωστός! Και μετά κατηγορούμε τους σεναριογράφους ότι δεν έχουν συνοχή και φαντασία. Πάντως από ότι έχω καταλάβει ο Godzilla τις μαζεύει από παντού. Δεν ξέρω αν έχεις δει τα παραπάνω σχόλια, αλλά υπάρχει και μια παρανοϊκή τεράστια πεταλούδα στην όλη υπόθεση, ο Mothra (μουαχαχαχαχαχαχα), ο οποίος σε ένα από τα videakia που έχω δει στο tube, έχει πιάσει τον Godzilla από την ουρά και τον σέρνει πέρα δώθε. Τι διάολο, γύρη έχει στο κώλο του ο Godzilla;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Α ναι φυσικά ο Μόθρας η μυγοπεταλούδα. Βασικά είναι γυναίκα αν θυμάμαι καλά, η Μόθρα. Υπάρχει όμως ένα άλλο vs όπου ο Γκοτζίλα καταφέρνει να ρίξει ξυλο. Godzilla vs sea monster. Εκεί παλεύει με έναν γιγάντιο αστακο-γαρίδα (κάτι τέτοιο) τον Ebirah και τον νικάει!Αλλά, ω τι πρωτότυπο, έρχεται η Μόθρα και τον πετάει πάλι στη θάλασσα. Αφού κι αυτός δεν το χει το κολύμπι τι πάει στη θάλασσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΧΑΧΑΧΑ. Καλά είχα αρχίσει να έχω τις υποψίες μου από το 3ο σχόλιό σου, αλλά τώρα σιγουρεύτηκα. Είσαι μεγάλο καίδι τελικά! Είσαι Godzillofun! ΧΑΧΑΧ μήπως είσαι Ιάπωνας? Chin Chon??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Οχι απλά λάτρης του ποιοτικού κινηματογράφου! Αν και να πω την αλήθεια παρόλο ο γιαπωνέζικος σινεμάς έχει πολλούς θησαυρούς κρυμμένους (όπως τον Megaguirus, τον Daimajin και τον Varan), λίγο του ότι όλοι μου φαίνονται ίδιοι και μπερδεύω τους πρωταγωνιστές (εκτός αν είναι τέρατα), λίγο του του ότι η γλώσσα είναι ίδια και μοιάζει με κατάρα, με απέτρεψαν από την πλήρη εξερεύνηση. Πάντως μιας και το post είναι για hollywood, θα μπορούσες να συμπεριλάβεις τον πανέμορφο και γλυκύτατο μύγα http://www.popcultureshock.com/wp-content/uploads/2009/10/Goldblum-as-fly.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πιο πολύ με γαρίδα μοιάζει αυτό το σιχαμερό πλάσμα. Άλλωστε τι δύναμη να έχει αυτό; το πολύ πολύ να έχει υπερ-όσφρηση και να μυρίζεται το σκατό από χιλιόμετρα μακριά, κατά τ' άλλα άχρηστο μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. http://www.tocinemadaki.gr/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-must-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%8D-2011/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ένα θα πω:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Freddy_vs._Jason


    Μιλάμε για πολύ ξύλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή