Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ανθρώπινοι προβληματισμοί...

Πέρασα το τριήμερο στην εξοχή. Εϊχα καιρό να βρεθώ δίπλα στη θάλασσα και να ακούσω τον παφλασμό των κυμάτων καθώς σκάνε στην παραλία δημιουργώντας κύματα στην άμμο. Κύματα νερού να κάνουν κύματα άμμου...Σας άγγιξα εε;

Χαζεύοντας στην παραλία και περπατώντας στο δάσος, πάντα σου έρχεται η διάθεση να σκεφτείς πράγματα. Τι είμαστε; που πάμε μετά απο δώ; υπάρχει αλλού ζωή στο σύμπαν; θα καταφέρουμε ποτέ να δούμε άλλους πλανήτες; πως θα καταφέρω να κάνω παρτούζα επιτέλους; είναι έτοιμα τα παϊδάκια άραγε; Και εκεί κάπου συνειδητοποιήσα οτι, παρόλη την πνευματική μας αναζήτηση, είμαστε καταβάθος έρμαια των πόθων μας και των αναγκών μας.

Πέρασε και η καθαρά Δευτέρα, ξεκίνησε η Σαρακοστή και μαζί της το countdown για την 2011στή ανάσταση του Σωτήρα μας. Δάκρυα κυλούν στα μάτια μου καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, όταν αναλογίζομαι τι πέρασε ο Χριστούλης για όλους εμάς. Δάκρυα συγκίνησης και προβληματισμού, καθώς όταν κάτσει κανείς να σκεφτεί τα βάσανα στα οποία υποβλήθηκε και την τελική του αυτοθυσία για το ανθρώπινο γένος, δεν μπορεί κανείς παρα να αναρωτηθεί: “what the fuck he was thinking?” Σίγουρα, σκοπός του ήταν να δείξει στο κόσμο πόσο πολύ μας αγαπάει, και μέσα απο τη δική του αυτοθυσία να μας λυτρώσει αλλά, και να μας δείξει το σωστό δρόμο. Να μας ωθήσει προς την αγάπη και την αδελφοσύνη και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Όμως ένα πράγμα δεν ήξερε καλά ο θεάνθρωπος και αυτό ήταν το κοινό του. Γιατί, δεν μπορεί αν γνώριζε τι κουμάσια είμαστε να ασχολούταν μαζί μας. Είμαι σίγουρος οτι, όταν γράφτηκε η καινή διαθήκη έπεσε λογοκρισία στο σημείο που ο Χριστός λέει:

-ΠΑΤΕΡΑ! γιατι πρέπει να πιώ αυτό το πικρό ποτήρι;

Ενώ στην πραγματικότητα είπε:

-ΠΑΤΕΡΑ! γιατι πρέπει να πιώ αυτό το πικρό ποτήρι για αυτούς τους μαλάκες;

Και είχε πέρα για πέρα δίκιο.

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι εννοώ:

Χάζευα προχτές την επισκεψιμότητα του blog και πρόσεξα τις αναζητήσεις που έχουν γράψει κάποιοι στο google και που τους οδήγησαν στο site. Είναι να απορείς με το τί υπάρχει στο μυαλό του κόσμου. Πραγματικά αναρωτιέμαι τι τραύματα ή τι εμπειρίες μπορεί να έχει κανείς για να ψάξει για τα παρακάτω, όπως και αναρωτιέμαι πώς σκατά οδηγήθηκαν στο blog. Παραθέτω κάποιες λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιήθηκαν λοιπόν, τα οποία τα κάνω copy-paste ακριβώς όπως γράφτηκαν και σας βεβαιώνω οτι είναι πέρα για πέρα αληθινά:

συγγενικα γαμισια - έρευνα για τη Φρουδική θεωρία ίσως;

πουτσα σαν κουραδα – ιατρικές ανησυχίες μάλλον. Αν η ψωλή σου είναι καφέ και βρωμάει, είναι λογικό να ψάχνεις λύση.

ψωλη με νουνι ? – τι εννοεί ο ποιητής;

gamisia me trixotes – δεν του φτάνει η μια αρκούδα, θέλει και πολλές.

gries se gamisi – η γριά κότα έχει το ζουμί άλλωστε.

γαμησια στο σταυλο – ααα τι καλύτερο απο το να ξεκαβαλικεύεις το άτι σου, να ξεζώνεσαι το σπαθί σου και να δίνεις και μια πίπα στην σταβλίτισα για να σου φύγει η ένταση του ταξιδιού.

και το καλύτερο όλων : γαμησια με γριες αναπηρες - ????? WTF ?????? xaxaxaxaaxxa

Πω ρε προβληματισμούς που έχει ο κόσμος! Ρε πάτε καλά; Τι ανωμαλάρες είστε; Όχι οτι κατακρίνω κανέναν. Περι ορέξεως ουδής λόγος...ωστόσο...ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Την παλεύετε καθόλου;

Διαβάζοντας αυτες τις αναζητήσεις, μου ήρθε στο μυαλό ένα fun mail που μου είχαν στείλει κάποτε και αφορούσε οδηγίες για το πως να γαμήσεις ένα δελφίνι...Θυμήθηκα τη σελίδα και καπάκι έγραψα στο Google: how to fuck a dolphin.... 14.900.000 αποτελέσματα. Ναι σωστά διαβάσατε. Βρήκα και την σελίδα που έχει σαφείς επιστημονικές οδηγίες, για να είναι κανείς προετοιμασμένος πριν την φορμάρει στον υποβρύχιο ερωτικό του σύντροφο:

http://www.sexwork.com/family/dolphins1.html

Σαν επιστήμονας που είμαι βέβαια, έκανα και μια αντιπαράθεση με μια άλλη απλή ερώτηση, τύπου : γιατί βρέχει; Google : why it rains?... 4.440.000 αποτελέσματα... Και όμως αγαπητοί, στο internet θα βρείς 10 εκατομμύρια περισσότερες αναφορές στο πως να γαμήσεις τον Willy, παρά στο τι προκαλεί το φυσικό φαινόμενο της βροχής. Γαμάτο;

Προσωπικά, μου φαίνεται ιδιαίτερα αστείο και επιβεβαιώνει την θεωρία που έχω για το ανθρώπινο γένος. Είμαστε για γέλια. Και δεν το λέω ειρωνικά. Είμαστε αστείοι, σε βαθμό που, οποιαδήποτε θεότητα δεν θα ασχολούταν μαζί μας, ούτε αν την πληρώναμε. Και μην ελπίζετε σε Δευτέρα παρουσία. Το Άγιο πνεύμα ειδικά έχει θορυβηθεί τοσο πολύ με τη ζωολαγνεία, που δεν κατεβαίνει ούτε με σφαίρες στη Γη. Και μη τολμήσει κανένας να πει οτι οι παραπάνω τύποι αποτελούν μειοψηφία. Υπάρχουν ένα κάρο ανώμαλες, ανούσιες και ηλίθιες θεωρίες ή δραστηριότητες που ασχολείται ο κόσμος παγκοσμίως και μια γρήγορη περιήγηση στο διαδίκτυο θα σας πείσει.

Για άλλη μια φορά...well done ανθρωπότητα...well done και lol!

40 σχόλια:

  1. Στην πρώτη παράγραφο όντως μου σηκώθηκε.... η τρίχα. :Ρ

    Πρέπει να γράψεις θέμα πως γαμάνε μια γριά ανάπηρη γιατί είναι επίκαιρο και θα έχει επιτυχία. Επίσης γράψε πως γαμάνε ένα καλοφφιρέρ (ευκολάκι) και πως μπορείς να χύσεις στο ένα αφτί και να βγει από το άλλο. Αν δυσκολευτείς μπορείς να το ψάξεις στο google να βρεις λεπτομέριες για να αναπτύξεις το θέμα.

    Πραγματικά δεν ξέρω αν οι περισσότεροι που κάνουν search τέτοια θέματα το κάνουν από περιέργεια για το τι θα βγάλει το ψαχτήρι ή επειδή ενδιαφέρονται να μάθουν. Αλλά δεν αμφιβάλω πως η ανωμαλία στο ανθρώπινο είδος έχει πάρει τιτανοτεράστειες διαστάσεις.

    Αν ενδιαφέρονται 14.900.000 πως να γαμήσουν ένα δελφίνι και δεν ενδιαφερόμαστε εμείς μήπως εμείς είμαστε οι ανώμαλοι και όχι αυτοί;
    Και όπως λέει και το ρητό:
    "Φάτε σκατά. Δεν μπορεί τόσα εκατομμύρια μύγες να μην ξέρουν τι κάνουν"

    Για Δευτέρα Παρουσία δεν το κόβω να παίζει. Κανένας κατακλυσμός ίσως...

    Για άλλη μια φορά Alza είσαι πηγή έμπνευσης. Επόμενο σου θέμα "Κατηγορίες ανθρώπων που του χρειάζεται Κακός Μαύρος Ψόφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχαχαχαχα!
    Και πάνω που νόμιζα ότι μόνο σε 'μένα έπεφταν όλοι οι τρελοί, ή ότι έστω είμαι ιδιότροπος και κάθομαι και σχολιάζω αναζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Perinio: λες να δοκιμάσουμε το εναλλακτικό; λες να κάνουμε το extra βήμα και να τολμήσουμε αυτό που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ακραίο; Στη τελική όντως έχεις δίκιο και πολύς κόσμος ήδη το θεωρεί πολύ καλό. Κάτι θα ξέρει. Εντάξει το πήρα απόφαση. Θα αγοράσω CD του Ρουβά! Δεν μπορεί για να ακούνε τόσοι πολλοί χωρίς λόγο, μάλλον κάτι ξέρουν. Μπορεί εμένα να μου ακούγεται σαν να τραγουδάει η Μίνι Μάους αλλά μάλλον είμαι ανώμαλος αφού διαφέρω από την πλειοψηφία... :p

    @Thor: Καμία ιδιοτροπία φίλε μου. Είναι άλλωστε δυνατόν να πέσεις πάνω σε τέτοια διαμάντια και να μη σχολιάσεις; Τρελοί πέφτουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε για αυτό, και τους παρακαλούμε να συνεχίσουν να μας προμυθεύουν με τροφή για σκέψη και ζοχάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιμορροΐδα είναι η κυριολεκτική έννοια της λέξης 'ζοχάδα', ωστόσο την χρησιμοποιούμε μεταφορικά ως 'κακή διάθεση', 'τσαντίλα', και 'κράξιμο' ενίοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χθές το βράδυ μου έδωσε ο Νίκος τη διέυθυνση...Περιττό να σου πω ότι ξενύχτησα για να το διαβάσω όλο γελώντας μες στην άγρια νύχτα και αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα ανοιχτά τσοντοπαράθυρα.Αν και τελικά αποκαλύπτεται το πλήρες μεγαλείο της μαλακίας που σε δέρνει τα λες τοσο γαμάτα που σε συγχωρώ για ένα κύριο λόγο.Τη Sasha Grey.Αν και πρέπει να είσαι ο μοναδικός γκει καλλιτεχνικός αυνάν που την ώρα που βλέπει τσόντα σκέφτεται πως να λένε την πρωταγωνίστρια... που την έχει ξαναδεί...αν είχε προταθεί ποτέ για όσκαρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση απο αυτή που νιώθεις, όταν οι φίλοι σου μιλάνε τόσο γλυκά και επιτιμητικά για σένα. Με υπέρμετρη συγκίνηση σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και υπόσχομαι οτι θα εξαπλώσω στο μέγιστο το μεγαλείο της μαλακίας μου.

    Υ.Γ. Sasha Rose (το έχει το όνομα) ανερχόμενο αστέρι.

    Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2 έννοιες που προσεγκίζουν το θέμα σου των ανθρώπινων προβληματισμών ειναι του ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΤΗ και ΕΙΚΟΝΟΚΛΑΣΤΗ!!!τι εννοω...Στην δεύτερη κατηγορία ανθρώπων(εικονοκλάστες)είναι αυτοι που δέχονται την εικονική πραγματικότητα όπως την γνώρισαν ερχομενοι στο κόσμο απο τους γονεις,διδάσκαλους και κυβερνήτες(γιατι όλη η ορθολογιστική πραγματικότητα της ζωής βασίζεται στην εικόνα εξού και η όραση η δυνατότερη απ'ολες τις αισθήσεις).Εικόνες νοητικές και συναισθηματικές που δημιουργούν την αντίληψη.Αυτες όμως οι εικόνες δεν είναι δικα μας δημιουργήματα!Παρόλαυτα για να μην νιώσουμε περιθωριακοί στο σύστημα που τις διακατέχει και τις κυβερνεί τις υπερασπιζόμαστε με τόσο πάθος σαν να είναι δικές μας.Ετσι και έρχετε η είσπραξη της αναγνώρισης σαν επιβράβευση κ θαυμασμός του ΕΓΩ και η επιβεβαίωση της ύπαρξης.Γουρούνια στο σακί!!!οι λεγόμενοι ψεφτοπερήφανοι και πλανεμένοι ΕΙΚΟΝΟΚΛΑΣΤΕΣ!Αέρα τρώνε,αέρα κλάνουν!
    Το υγιής σώμα όμως,θέλει στερεή τροφή για στερεή κουράδα!
    Στην πρώτη κατηγορία ανθρώπων ανήκουν οι ΕΙΚΟΝΟΠΛΑΣΤΕΣ.Ανθρωποι που δεχόμενοι ΄΄τα πάντα ρει΄΄ κατανοούν οτι όλα αλλάζουν και είναι ανεχτικοί και δεκτικοί στα πάντα.Μαυτό τον τρόπο γύρνάνε πίσω τον χρόνο εκει που βρέθηκαν οι πατεράδες μας και είχαν αφτονο αγνό και καθαρό υλικό για διαμόρφωση των επιλογών και ιδεών.Ελευθερία σκέψης δηλαδή χωρις το μυαλό να είναι πνιγμένο απο τα καθημερινά πρότυπα.Βρισκόμενοι λοιπον στο κενό,στο μηδεν(0),στην αρχή,έχουν και αυτοί τα υλικά για να δημιουργήσουν δικές τους εικόνες που με τον καιρό θα διαμορφώσουν τον χώρο γύρο τους!

    Εχουμε λοιπον 2 επιλογές...
    1)Προσευχόμαστε οι εικονοπλάστες μας να ειναι καλοι ανθρωποι και να μην γαμήσουν πολυ τον κόσμο μας!
    2)Γινόμαστε εικονοπλάστες και φέρνουμε τα πράγματα στα μέτρα μας.
    -Αυτη είναι καλύτερη επιλογή βέβαια γιατι αφού είναι δικές μας εικόνες σιγουρα για μας θα είναι τζι τζι,τωρα αν ξενερώσουν κανένα αλλο δεν πειράζει γιατι θα είναι και αυτοι που προσεύχονται για να φέρνουν την ισσοροπια!:)Φυσικα αστοιεύομαι σε αυτό απλά δίνω τροφή για σκέψη για τον δρόμο του εικονοπλάστη.

    Υστερόγραφο:
    1)Ο μέσος άνθρωπος επιζητά την βεβαιότητα στα μάτια του θεατή και αυτό το ονομάζεται αυτοπεποίθηση.Ο πολεμιστής επιδιώκει να είναι άψογος στα μάτια του και αυτό το ονομάζει ταπεινότητα!
    2)Ο πολεμιστής δεν σκύβει το κεφάλι του σε κανένα!Ομως ταυτόχρονα δεν επιτρέπει σε κανένα να σκύψει το κεφάλι του σαυτόν!

    Απο Carlos Castaneda Βιβλίο 'Ιστορίες Δύναμης'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Carlos Castaneda είναι ένας τύπακος με ύποπτο προσωπικό παρελθόν που έμαθε οτι ξέρει απο έναν μεγάλο shaman εν ονόματι Don Huan που γνώρισε σε μια στάση λεοφωρείου στο Nogales, Arizona το 1960.
    Εκτοτε κανείς δεν τον έχει ξαναδεί και ποτέ δεν υπάρχει καμία απόδειξη οτι υπήρξε ποτέ.
    Απο τις διδαχές του μεγάλου αυτού δάσκαλου βγηκάν τα βιβλία του Carlos που πούλησαν περισσότερα απο 8 εκατομμύρια βιβλία παγκοσμίως.
    Αφήνω σε εσάς να κρίνεται την πιθανότητα ένας τέτοιος άνθρωπος να παίρνει μαθητές απο στάσεις και ταυτόχρονα να γνωρίζει πράγματα που η επιστήμη ούτε έχει ονειρευτεί μέχρι σήμερα όπως ισχυρίζεται ο Carlos ( το τσακάλι..).
    Οταν ο Castaneda ρωτήθηκε για το παρελθόν του η απάντηση ήταν η εξής:
    "To ask me to verify my life by giving you my statistics...is like using science to validate sorcery. It robs the world of its magic and makes milestones out of us all."
    Για όσους ίσως δεν είναι δυνατοι με τα αγγλικά η ακριβής μετάφραση είναι :Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..
    Αναμφίβολα ο Carlos κάλυψε μια ανάγκη..
    Απο ιστορικής και επιστημονικής πλευράς όμως τα βιβλία του είναι προιόντα φαντασίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβή.
    Παμπόλες μελέτες έχουν δημοσιευθεί που αποδεικνύουν τις ανακρίβειες και τα ψέυδη που περιέχουν. Ο ίδιος ο Castaneda υποστήριξε ότι τα βιβλία του έιναι απο τη φύση τους αντιφατικά..( Ε πες μας οτι λες μαλακίες να τελειώνουμε!)
    Για περισσότερες πληροφορίες παραπέμπω στο web.

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγνωστε θα σου πρότεινα οταν αντιπαραθέτεις κάτι και με τέτοιο τρόπο η άποψη σου να είναι ολοκληρωμένη.Είμαι σίγουρος οτι τα βιβλία του δεν τα έχεις διαβάσει για να έχεις το δικαίωμα της κριτικής.Επίσης στο χώρο του ο Castaneda εχει θεωρηθεί ως ένας θαυμαστός μυστικηστικός συγκραφέας-σαμάνος απο πάρα πολλους συγκραφείς,στοχαστές,φυλόσοφους κ.τ.λ
    Και επανέρχομαι στα απο πάνω....
    χωρίς μια στερεή άποψη,δηλαδή τροφή μασημένη καλά και επεξεργασμένη, μόνο αέρα μπορείς να βγάλεις.Μια απλή πορδή που ξάφνιασε το χώρο με τον ήχο της αλλα ξεχάστηκε γρήγορα!
    Το σίγουρο ειναι το εξής και ισχύει για όλα και οχι μόνο το Castaneda.Οτι δεν μπορουμε να κατανοήσουμε και να το εισάγουμε στη ζωή μας το απορίπτουμε με έντονο πάθος.Αν σου φαινονται εξωπραγματικά αυτά που γράφει(αν εχεις διαβάσει όλα τα βιβλία,πράγμα απίθανο)προσπάθησε να κατανοήσεις τι άνθρωπος είναι...με τα 2 κειμένακια που ανεγραψα παραπάνω για τον Carlito δεν νομίζω να σε οδηγεί σε κάποιον τρελό μάγο.Είναι όμορφα λόγια που όποιος άνθρωπος τα έλεγε θα με γοήτευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός σκατά είναι αυτός ο Castaneda και γιατί θίχτηκες τόσο εσύ, που σου αμφισβήτησαν την εγκυρότητά του; Δεν ξέρω τι παίζει με τον τύπο, αλλά στο χώρο της φιλοσοφίας δεν υπάρχουν αυθεντίες. Εξού και τα 1000000000000000000000000000000000000000000 φιλοσοφικά ρεύματα. Καθένας με τη δικιά του φιλοσοφία και τρόπο σκέψης. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στη φιλοσοφία. Είτε σου αρέσει η ανάπτυξη κάποιου ή όχι και that's all. Το να τον απορρίπτεις ή να τον εξυμνείς δεν έχει νόημα.

    Για να επιστρέψω όμως στο θέμα του post. νέο διαμάντι στις αναζητήσεις του Google.

    πορνό κλανια μουνί fuck - πολύ σύγχυση πρέπει να επικρατεί στο μυαλό του ταλαίπωρου αυτού κυρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η φιλοσοφία προηγείται της γλυκιάς σου επιστήμης και θα το πώ με ενα απλο παράδειγμα.Οταν ο άνθρωπος χρειαστεί ένα εργαλείο θα φιλοσοφίσει,θα στοχαστει πρώτα γιαυτό και μετά θα πράξει.Είναι η σκέψη που οδηγεί στη πράξη,εκτός αν θες να πράτεις και μετα να σκέφτεσαι(οταν είναι αργά).
    Με την φιλοσοφία αναζητάς,με την επιστήμη δέχεσαι!(Εικονοπλάστης-Εικονοκλάστης)
    Δεν θίχτηκα σαν Jannis αλλα σαν οπαδός μιάς ιδεολογίας.Ειναι σαν να μου ελεγες οτι είσαι θρήσκος και να σου ελεγα γαμω το Χριστό σου,ειναι σαν να σου έλεγα οτι είμαι γάβρος και να μου έλεγες γαμώ τον ολυμπιακό σου!ε αν το κανεις αυτό η ίδια η επιστήμη ορίζει μεσο δράσης αντίδρασης οτι θα σου γυρίσει!Μπορουμε να κρίνουμε καταστάσεις αλλα όχι ανθρώπους.Μικρα θέματα τεράστιας βαρύτητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οχι ρε Alza δεν επικρατει σύγχυση. Απλά είπα σήμερα να τραβήξω μία με τα μουνιά που κλάνουν. Κακό είναι δηλαδή να πειραματιζόμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Jannis μια τοποθέτηση έκανε ο άνθρωπος, κουλάρησε. Δεν σου έβρισε την ιδεολογία, αλλά τον ίδιο τον συγγραφέα, που μπορεί και όντως ο Καστανέντα να είναι απατεώνας και να πουλάει βιβλία με έξυπνο τρόπο, εσυ που το ξέρεις δηλαδή? και στη τελική στα αρχίδια σου. Όπως είπε και ο Αλζα δεν υπάρχει σωστο και λάθος στη φιλοσοφία. Σίγουρα δε γίνεται να συμφωνούνε όλοι με εσένα ή με τον άλλο. Ο καθένας με τα πιστεύω του και cool... γαμω το χριστό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε πλάκα μου κάνετε?Πιστεύεται οτι ειμαι εκνευρισμένος και πρεπει να coolaro?Καμία σχέση.Οπως ειπα και παραπάνω την ιδεολογία της κριτικής κράζω,τον άνθρωπο καθόλου.Καταρχήν είναι άγνωστος και καταδεύτερον και για καφεδάκι θα πήγαινα μαζί του για να αντιπαραθέσουμε τις ιδέες μας.Γιατι ο καφές με διαφορετικους ανθρώπους απο τα καθηερωμένα μας είναι πιο επικοδομιτικός απο την συνήθεια. Εξάλου αν θελω να κράξω καποιον έχω δικούς μου ανθρώπους γιατι να πάω στους άγνωστους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι σε είδα μωρη λουλού, σε έχει φάει το έξω! lollll

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Jannis είπες δυο κουβέντες τις οποίες θα ήθελα να σκεφτείς λίγο: "Η φιλοσοφία προηγείται της γλυκιάς σου επιστήμης. Οταν ο άνθρωπος χρειαστεί ένα εργαλείο θα φιλοσοφίσει,θα στοχαστει πρώτα γιαυτό και μετά θα πράξει.Είναι η σκέψη που οδηγεί στη πράξη,εκτός αν θες να πράτεις και μετα να σκέφτεσαι." Αυτό που περιγράφεις βασικά είναι η επιστήμη. Η όλη διαδικασία του να σκεφτείς κάτι και μετά να το υλοποιήσεις είναι επιστήμη. Κανείς δεν έφτιαξε τηλεοράσεις, αεροπλάνα και μαγνητικούς τομογράφους επειδή ξύπνησε μια μέρα και δεν έιχε τι να κάνει. Για κάθε 'εργαλείο΄ που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, προηγήθηκαν χιλιάδες ώρες σκέψης και πειραματισμών και όχι μόνο απο έναν άνθρωπο. Η φιλοσοφία απο την άλλη δεν έχει να κάνει μια καμία υλοποίηση σκέψης. Έχει να κάνει με υπαρξιακούς προβληματισμούς και πιθανές τους λύσεις, που όσο όμως και να σκαλίζεις δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις άν κατέχεις τη σωστή λύση ή όχι. Επίσης πριν πάω για ύπνο θα σου πω το εξής: Η φιλοσοφία είναι πολυτέλεια στην εποχή μας. Βιάζεσαι να υποτιμήσεις την επιστήμη και την τεχνολογία, αλλά χωρίς τις ανέσεις, που σου παρέχουν αυτή τη στιγμή, δεν θα είχες ούτε χρόνο, ούτε τη διάθεση, ούτε τα μέσα να φιλοσοφίσεις. Ρώτα στην Αφρική για παράδειγμα τι πιστεύουν για την φιλοσοφία και αν πάρεις άλλη απάντηση απο "Ντοσε νερου κυριος σι παρακαλου" ένα να μου τρυπήσεις τη μύτη (για να μή πω τίποτα άλλο). Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Τζαννή,

    Έχεις δίκιο για το οτι δεν έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Castaneda.
    Δεν έχω διαβάσει και όλα τα βιβλία του Αισώπου και των αδερφών Γκριμ αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να ξέρω οτι έγραφαν παραμύθια.
    Σου προτείνω να διαβάσεις όμως το βιβλίο του de Mille, Richard Castaneda's Journey: The Power and the Allegory,', 1976, στο οποίο γίνεται η έκθεση του Castaneda.
    Σε αυτό ο de Mille αποδεικνύει(μέσω των αρχείων της βιβλιοθήκης) οτι ενώ ο Castaneda σύμφωνα με τα βιβλία του βρισκόταν σε μια καλύβα και συμμετείχε σε μια παραδοσιακή τελετή Peyote βρισκόταν στην πραγματικότητα στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και διάβαζε την περιγραφή ενός άλλου που συμμετείχε σε μια τέτοια τελετή.
    Επίσης μεγάλη απορία προκαλεί το οτι ο Castaneda ουδέποτε αναφέρει μια λέξη στην τοπική διάλεκτο για όλα αυτά τα γεγονότα που παρακολούθησε. Πράγμα ύποπτο για κάποιον που πέρασε μήνες μεταξύ των.
    Και ποιός είναι ο χώρος του Carlito αλήθεια? Για να είμαστε ειλικρινείς το μόνο που έκανε είναι να γράφει διφορούμενα πράγματα σε απελπισμένους ανθρώπους. Ποιό πολύ απο writer-shaman φέρνει σε writer-charlatan.Είναι κοντά οι έννοιες όμως και δεν σε παρεξηγώ.
    Όσον αφόρα τη φιλοσοφία , όπως και η θρησκεία, ήταν πολύ χρήσιμα στην εποχή τους. Η εποχή τους έχει περάσει αιώνες τώρα.
    Τώρα αν θες να ανακαλύψεις κάτι για τον φυσικό κόσμο υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για το πως πρέπει να το κάνεις.
    Και αυτοί οι κανόνες , αντίθετα με οτι πιστεύεις, δεν έχουν φτιαχτεί ούτε για να περιορίζουν κάποιον ούτε για να επικαλύπτουν μια «κρυμμένη» αλήθεια.
    Είναι μόνο για να προστατέυουν την ανθρωπότητα απο απατεώνες τύπου Castaneda που αν κυριαρχήσουν θα μας ρίξουν σε εναν 2ο μεσαίωνα.
    Έχεις μαγευτεί απο το δέος του «ακατανόητου».
    Το δέος της κατανόησης είναι απείρως καλύτερο.

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε άγνωστε..
    Ο Αίσωπος όντως έγραφε παραμύθια.Τα έχεις διαβάσει όμως?Ομορφα παραμυθάκια αλλα με πάρα πολυ νόημα.Αληγορικά και παραβολικά ωστε να υπάρχει ενα τεράστιο εύρος αντιληψης και φαντασίας για τον αναγνώστη που συνήθως είναι παιδιά.Κάπως έτσι ειναι και τα τραγούδια,εχουν μεγάλο ευρος αντιληψης γιαυτο και ο καθενας μας μπορει να θεωρήσει οτι καποιο τραγούδι γραφτηκε για αυτόν.Είναι πράγματα που δεν μπαίνουν κάτω απο το μικροσκόπιο λόγο των διαφορετικών βιομάτων.Το ίδιο έκανε και ο Χρηστός της θρησκείας μας,ενα βιβλίο(Καινή διαθήκη)γεμάτο παραβολές που οδηγεί μέσα απο πολλά μονοπάτια γνώσης σε ΜΙΑ μόνο πόρτα.Η πραγματικότητα δεν δημιουργείται απο μια ομάδα ανθρώπων που συντονίζουν την εξέληξη(αλλιως είναι φασιστικό),η πραγματικότητα έχει τόσες μορφές όσοι είναι και οι άνθρωποι που την δημιουργούν(απόλυτη ελευθερία).Ειναι αυτό που πολλοί έχουν αναρωτηθεί....γιατί μίλαγε με παραβολές?γιατί ο Θεός δεν εμφανίζεται να τον δούμε και να τελειώνει το παραμύθι παρα μόνο βγαίνουν ανθρωποι και ισχυρίζονται οτι σε αυτούς μίλησε?Θα τολμήσω να πω οτι η ελευθερία που Τον διακατέχει είναι ο κύριος λόγος που αφήνει τον καθένα μας μέσα απο την ζωή του και τα βιόματα του να αντιληφθεί απο μόνος του τι παίζει.Μέρα με την μέρα η επιστήμη μας προοδεύει,οι ίδιοι οι επιστήμονες αναφέρουν οτι η εξέληξη τείνει να μας κάνει να γράψουμε την έννοια της επιστήμης απο την αρχή.Τα πάντα αλλάζουν,φυσική,χημεία,ανθρωπολογία..το μόνο που μένει σταθερό γιατι δεν θέλουμε εμείς να αλλάξει είναι οι ακλόνιστες σταθερές ιδέες του εαυτού μας!!Πιστευεις οτι ξέρεις την αληθεια που επικρατεί γύρο σου?Ειναι αποίρος αδύνατο.
    Πάντως πιστεύω οτι αυτό τον καιρό που όλη η Γή υποφέρει απο τους ρυθμούς της πίεσης ο άνθρωπος θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τότε θα μεταναστεύσει ολες τις δυναμεις που κρύβει μέσα του για επιβίωση,θα δούμε πράγματα που το λιγότερο θα είναι συγκλονιστηκα και αποκαλυπτικά.Με σένα ,τον Alza και όλους τους άλλους που πατάνε στην γραμμή που έχει χαράξει η λογική δεν έχω τίποτα να χωρίσω αλλα πολλα πράγματα να μοιραστώ.ΟΜΩΣ μην αποδοκιμάζεται.μην χλεβάζετε και μην στερήτε την ελευθερία διαφορετικών απόψεων ξεροντας πως η δική σας είναι η καλύτερη.Ο τροχός γυρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε Τζαννή,

    Πάνω που νόμιζα οτι είχαμε μια σοβαρή κουβέντα βάζεις στην εξίσωση Χριστούς, Θεούς και δαίμονες.Μόνο ο Darth Vader και ο Sauron λείπουν για να έχουμε ολο το σετ. Τουλάχιστον είμαστε συνεπείς με την κατηγορία των παραμυθάδων.
    Είμαι περήφανο μέλος μιας όμαδας ανθρώπων που λέγεται The Skeptic Society.
    Το moto μας είναι μια έκφραση του Baruch Spinoza η οποία λέει:
    «I have made a ceaseless effort not to ridicule, not to bewail, not to scorn human actions, but to understand them. »
    Φυσικά αυτό πιο έυκολα λέγεται παρα γίνεται αλλά τα σχόλια μου πιο πολύ γίνονται ως χιούμορ παρά ως προσπάθεια προσβολής κάποιου.
    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θες να πείς με την ακόλουθη έκφραση :
    «η πραγματικότητα έχει τόσες μορφές όσοι και οι άνθρωποι που την δημιουργούν»
    Όσο και να μην πιστέυεις στην βαρύτητα σε πληροφορώ οτι δεν θα αρχίσεις να αιωρείσαι ξαφνικά..
    Η πραγματικότητα είναι μια και κανείς δεν έχει πει οτι την γνωρίζει 100%.
    Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φτιάχνουμε μοντέλα(θεωρίες) , να κάνουμε προβλέψεις και μετα να γυρίζουμε στην πραγματικότητα και να βλέπουμε αν είμαστε σωστοί ή λάθος.Και μετά πάλι απο την αρχή.
    Και δεν υπερασπιζόμαστε καμία ιδέα αυτή καθεαυτή.Μόνο την μεθοδολογία που έχουμε για να κρίνουμε αν μια ιδέα είναι σωστή ή οχι.
    Δεν καταλαβαίνω τι έχεις ενάντια σε αυτή την τακτική που είναι αποδεδειγμένο οτι λειτουργεί και δεν νομίζω οτι χρειάζεται να ανεφέρω τα απείρα παραδείγματα που και εσύ αναμφίβολα ξέρεις. Οι μόνοι που επιλέγουν να την αποφέυγουν είναι αυτοί που γνωρίζουν οτι τα συμπεράσματα τους δεν αντέχουν την κριτική(βλέπε Castaneda).
    Και επειδή ανέφερες οτι ο Castaneda σε συγκινεί θελώ να αναφέρω μια ιστορία την οποία περιγράφει ο Richard Dawkins και την οποία θεωρώ ακρως συγκινητική.
    Πρόκειται για έναν γηραίο βιολόγο καθηγητή στο Cambridge.
    Αυτός είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή σε μια θεωρία που είχε για την φυσική επιλογή.
    Είχε γράψει συγγράματα , είχε δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και είχε δώσει διαλέξεις παγκοσμίως στην υποστήριξη της.
    Μετά απο πολλά χρόνια ένας νέος βιολόγος έκανε διάλεξη στο Cambridge για μια θεωρία διαφορετική απο την προηγούμενη που τα στοιχεία που είχε μαζέψει για την υποστήριξη της ηταν συντριπτικά.
    Μετά το τέλος της ομιλίας ο «παλιός» κατέβηκε απο τα έδρανα και είπε μέσα σε ένα σειόμενο αμφιθέατρο.
    «Κύριε, έκανα λάθος όλα αυτά τα χρόνια. Με διορθώσατε και γι’αυτό σας ευχαριστώ»
    Αυτό ακριβώς είναι αυτό που είναι η μαγεία στην επιστήμη.
    Οτι δίνει σε όλους την δυνατότητα να παίξουν με τα ίδια χαρτιά και οτι τελικά δεν έχει σημασία ούτε ποιός είσαι ούτε απο που έρχεσαι.
    Μόνο το τι έχεις να πείς.
    Και αυτά τα λόγια είναι αυτά που κανένας Castaneda , κανένας fon Deniken και κανένας Ron Hubbard δεν θα πει ποτέ γιατί απλά δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο τους.
    And with all that I rest my case.

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαρέσει πολύ ο τρόπος σου και σίγουρα σε όσα λες έχεις δίκιο.Το παράδειγμα του R.Dawkins είναι πολύ εύστοχο και πραγματικά πολύ δύσκολο να το εφαρμόσει κάποιος πόσο μαλλον έχοντας ξοδέψει μια ζωή σε μια πλάνη.Δεν αντιλογώ μαζί σου ούτε με τον τρόπο που οδεύει η επιστήμη μας,θα ήμουν πολύ χαζός να μην παραδεχτώ οτι χωρις την λογική που εφαρμώζουμε στην ζωή μας θα ήμασταν πάνω στα δέντρα ακόμα.
    Να σου θυμήσω όμως οτι η σωστή χρήση κάθε πράγματος πρέπει να γίνεται με το κατάλληλο μέτρο.Τι εννοω...
    Ο ανθρωπος ξεκήνησε με τρελό πάθος υπερ της θρησκεία.Μολις ένιωσε οτι καποιες ανώτερες δυναμεις κοινούν τα νήματα έπεσε με τα μούτρα στο Θεό.Αποτέλεσμα αυτού ήταν υστεροφοιμίες,Θεοφοβίες,και τρόμος ανεξήγητου.(Βλέπε σταυροφορίες,ιερά εξέταση,συγχωροχάρτια και και...)
    Στη συνέχεια αφού κατάλαβε την πλάνη της Θρησκείας θέλησε και πολυ σωστά έκανε να αναπτύξει τον ορθολογισμό για να ξεφύγει απο τα άσχηματα τραντάγματα των και καλά Θρησκόλυπτων.Ανέπτυξε λοιπον μια κοινωνία που ο μόνος σκοπός της ηταν η εξέλιξη και η παρατήρηση.Πάλι όμως έχασε το μέτρο και αρνούμενος να παρατηρεί τις Θεικές επεμβάσεις των πραγμάτων έγινε αλλαζόνας και υπερήφανος.Στεγνός και σκληρός.Στο όνομα της επεκτατικής εξέλιξης και επιβίωσης αρχισε να μην λογαριάζει το κόστος των ανθρώπινων ψυχών.
    Με λιγα λόγια ο πεινασμένος οταν του πετάξεις ενα πιατο φαι μπορει να φάει και το πιάτο.Αυτό που εγώ κυνηγάω και το κίνημα στο οποιο ανήκω(Ολοι οι ελεύθεροι άνθρωποι)απλά ψάχνω και παρατηρώ και τις 2 πλευρές του νομίσματος γιατι για ενα πραγμα ειμαι τοσο σιγουρος στη ζωή μου.Την δυαδική μορφή όλων των πραγμάτων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Gabriel Max Dark, ο Νταίνικεν που ανέφερες είναι ερευνητής για εξωγήινη ζωή, ψάχνει "απτα" πράγματα, μέσα από υποτιθέμενα σημάδια στον πλανήτη, παραδόσεις λαών κλπ. Δεν ασχολείται με εσωτερισμό όπως ο Καστανέντα και άλλοι. Τουλάχιστον από 1-2 βιβλία του που έχω διαβάσει αυτό κατάλαβα.
    Ο Ron Hubbard είναι σαϊεντολόγος, αν δε κάνω λάθος? Πριν χρόνια, μας είχαν προσεγγίσει με ένα φίλο μου στο Πασαλιμάνι οι φανατικοί πιστοί του και προσπαθούσαν να μας βάλουν στην θρησκεία τους. ότι να'ναι..

    Αυτή η ομάδα σκεπτικιστών που ανέφερες υπάρχει όντως? Θες να μας πεις λίγα περισσότερα πράγματα?

    Και τελειώνοντας να πω ότι εγώ προσωπικά, κρατάω μια φράση που ειπώθηκε στο Zeitgeist 3.
    "Η επιστήμη, σε αντίθεση με την θρησκεία και την πολιτική, είναι το μόνο σύστημα που δεν έχει πρόβλημα να δεχθεί ότι κάνει λάθος και να ανατραπεί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Guys,

    Σίγουρα οι fon Deniken και Hubbard έχουν ασχοληθεί με πολύ διαφορετικά θέματα (οπως τα λεει ο GreekCthulhu είναι τα πράγματα) απο τον Castaneda.
    Έχουν το κοινό όμως οι θεωρίες και οι αντιλήψεις τους να έχουν κριθεί απο την επιστημονική κοινότητα και να έχουν βρεθεί ανεπαρκείς.
    Υπάρχει άφθονη βιβλιογραφία επι του θέματος.
    Όντως η επιστήμη έχει την δυνατότητα της αυτοδιόρθωσης και είναι πολυ χρήσιμο να δούμε οτι όταν έγιναν χοντρά και κραυγαλεα λάθη (οπώς οι Ν-rays και η ψυχρή σύντηξη που αναφέρονται στάνταρ όταν θέλει κάποιος αν αμφισβητήσει την επιστημονική λογική), με ποιον τρόπο αυτά διορθώθηκαν και αποκαταστάθηκε η τάξη.
    Όσο για την Skeptic Society είναι όντως μια οργάνωση με έδρα την Αμερική και εκδίδει το αντίστοιχο περιοδικό Skeptic.
    Παραθέτω το Link για το site οπου έχει πολλές πληροφορίες.
    http://www.skeptic.com/
    Πολύ ενδιαφέρον είναι και το παρακάτω βίντεο οπου ο εκδότης του Skeptic Michael Shermer παρουσιάζει το “Baloney Detection Kit”.
    Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε απο τον Carl Sagan και παραθέτει 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια καινούργια ιδέα.
    http://www.youtube.com/watch?v=eUB4j0n2UDU
    Enjoy and see you around.

    Gabriel Max Dark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φιλε Gabriel έβαλα να δω τους σκεπτικιστές και την συνέντευξη του εκδότη τον Skeptic Society.Θα προσπαθήσω να γράψω οσο πιο ψύχραιμα μπορώ χωρις να προσβάλω κανένα παρόλο που αυτοί προσβάλουν την νοημοσήνη μας.
    Καταρχήν όποιος φοράει κυριλάτα ρούχα,έχει μια φωτηνή ταμπέλα που αναγράφει 'επιστήμονας' και οι κινήσεις του σώματος του ειναι πολύ cool δειχνοντας οτι ξέρει ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.Οτι λάμπει δεν είναι χρυσός!!!
    Σημεία Κλειδιά:
    1)Αναφέρεται στις Πυραμίδες ένα θέμα που έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα και την επιστήμη χρόνιαααααα τωρα και λέει με υπερβολική άνεση οτι δεν κρύβει κανένα μυστήριο,απλές πέτρες τοποθετημένες απο δούλους!Οκ και έτσι να είναι για κάποιο λόγο το κάνανε οπως και τα άλλα μεγάλα θαύματα τις εποχής.Κάτι δημιουργούσανε οι πρόγονοι μας με αυτές τις τεράστιες κατασκευές.Αλλα ξέχασα αυτός ξέρει,οι μόγκολοι οι αρχαίοι δεν ειχαν επιστήμη.
    2)Προσεγκίζει τους πελάτες του με ένα όμορφο τρόπο του στύλ δεν θέλουμε να πείσουμε κανένα απλά να δείτε το μόνοι σας.Το όλο στύλ προσέγκισης και συμπάθειας είναι κλεμένο απο άλλον μόνο που αυτός δεν το εφαρμόζει.Στην καινή διαθήκη λέει ο Χριστός : εγώ δεν μπορώ να σου δείξω την διαδρομή(και σίγουρα δεν μπορεί γιατι ο καθένας ακολουθεί την δική του)αλλα μπορώ να σου δείξω τον τρόπο της ελεύθερης επιλογής.Γιατί νομίζεις άνθρωπος που κατα τα λεγόμενα ενώ κυβερνάει τα 4 στοιχεία κάθεται για να σταυρωθεί.Γιατι δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία του άλλου ακόμα και οταν ο ίδιος βλάπτεται.
    Αντιθετα ο τυπάς λέει θέλουμε μόνο να το σκεφτείτε ενώ στην πραγματικότητα δεν αφήνει επιλογή ελευθερίας σκέψης όταν μεσα απο περίτεχνα λόγια,τόσο έξυπνα και πονηρά σε οδηγεί στον δικο του δρόμο σκλαβιάς.

    Για να ξεκαθαρίσω όμως και την δική μου θέση δεν πιστεύω 100% τα λεγόμενα της τότε θρησκείας.Γιατι απο τότε μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί όπως όλες οι πλευρές του ανθρώπου.Ομως η τότε θρησκεία όπως αναγράφτηκε έχει τις βάσεις για τα πρότυπα του ανθρώπου.Αυτές ειναι κρυμένες καλά στις παραβολές οπου είναι γραμμένο όλο το βιβλίο.
    Απλά πιστεύω οτι ο άνθρωπος πορεύεται με επιστημονική σκέψη(ορθολογισμό)στο μυαλό και θρησκευτική αίσθηση στη καρδιά(συναίσθημα,ηθική).Σε τέλεια ισσοροπία.Χωρίς κάποιο απο τα 2 είναι ημιτελής.

    Γιαυτο σε παρακαλώ πολύ κυριε Μιχαλάκη,εκδότη του περιοδικού σκεπτικιστές, οταν γράφεις αρθρο ή κανεις ντοκιμαντέρ να παραθέτεις τα στοιχεία σου χωρίς να μου γελας αλαζονικα και ψευτοπερήφανα νομιζοντας οτι εισαι τοσο σιγουρος για τα αποτελέσματα.Ακολουθείς ενα σωστο τρόπο σκέψης το καταλαβαίνω αλλα δεν σημαινει οτι και τα αποτελέσματα σου είναι σωστά.Γιατι ο ίδιος τρόπος σκέψης που ακολουθείς δηλώνει ταπεινά κ περήφανα οτι κάθε φορά μεταβάλεται και αλλάζει για να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα!!!!
    Αυτός νομίζει οτι όλο το κοινο που τον ακούει ειναι του στύλ των χαζοαμερικάνων που φοβούνται τα πάντα και που πάντα συμφωνούν και ακολουθούν.Αν έρθει εδώ στον κατεξοχήν αναρχικό ως προς το καθεστός κράτος,την Ελλαδάρα μας και τα πεί θα φάει ντομάτα που θα πάει σύνεφο!Φυσικά αστειεύομαι...δεν θα φάει ντομάτα γιατι θα τον γράψουν όλοι στ'αρχίδια τους!

    Γίνομαι γραφικός αλλα θα πω κάτι τελευταιο.
    Εμπιστεύεσαι την ρητορική των Αμερικάνων ενώ δες πως κυβερνάνε τον πλανήτη(χουντισμό,περιορισμό,τρομοκρατεία,κλεψιά,η δύναμη των λίγων κ.τ.λ)Θα σου πρότεινα το εξής για να μην μπλέξουμε με θρησκείες.Σαν Ελληνας(αν είσαι..δεν ξέρω)διάβασε Ελληνική Μυθολογία-Και έργα μέγαλων ρητόρων της εποχής!ΟΜΩΣ ασχολήσου,διαβασε προσεχτικά,κράτα σημειώσεις και θα οδηγηθείς κάπου.Δυστηχώς δεν έχουμε τους παππούδες μας στο youtube ωστε μένα βιντεάκι να τα πούν όλα.Θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και σκέψη για την αναζύτηση κάτι που το σύστημα των Αμερικάνων βάση οικονομίας και συνησφορά εργασίας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Τυχαίο???
    Κάντο όμως σε παρακαλώ και θα αντιληφθείς οτι πολλα απο αυτά που ξέρουμε είναι ένα μάτσο τρίχες.
    Γιατι οταν εισάγανε έννοιες όπως την έννοια της ελεύθερης σκέψης και καθεαυτού δημοκρατία οι άλλοι τρώγανε μπανάνες!!!Ας θυμηθούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα προτείνω ενα λινκ με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγκισης του τι ξέρουμε μέχρι τώρα.Βασιμένος στα επιτεύγματα της επιστήμης δίνει μια διαφορετική γεύση.

    http://www.youtube.com/watch?v=uHsCNArBIGk

    Να κάνω όμως μια σημίωση..Στο τίτλο του βίντεο αναγράφεται η αλλαγή του 2012.Μην δώσεις σημασία,ακου ανοιχτόμυαλα αυτά που έχει να πει ο τύπος.Αφιέρωσε λίγο χρόνο,μην κριτικάρεις στην αρχή αλλα στο τέλος!Δες ολα τα part που απαρτίζουν την ομιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε τα σχόλιά σας σε λίγο, θα ξεπερνάνε σε μέγεθος το post. Επίσης πως απο τα γαμήσια με δελφίνια και αναζήτηση γριάς στο internet, φτάσατε να λύσετε τις διαφορές επιστήμης-φιλοσοφίας εδώ μέσα δεν το καταλαβαίνω. Η αιώνια αυτή διαμάχη δεν θα λυθεί εδώ, και δεν θα λυθεί απο σας. Παρτε το χαμπάρι και γράψτε καμιά μαλακία να γελάσουμε, και αφήστε τα σοβαρά για τις λέσχες σας ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανθρώπινοι προβληματισμοί δεν λέγεται ο τίτλος???
    Αν δεν ήθελες να το αναπτύξουμε να έβαζες τιτλο
    -Γαμήσια με γιαγιάδες
    -Πως να γαμήσουμε ένα δελφίνι
    -Που μπορει να ισχωρήσει ενα πέος
    -Ποσο μαλάκες είμαστε
    -Η καύλα και το μεγαλείο της
    -Η μαλακία τυφλώνει(Αυτό και αν παίρνει ανάπτυξη)
    Πιάνεις τώρα το υπονοούμενο με την τυφλή δύναμη?:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι το έπιασα, παρόλο που ήταν επιτηδευμένο αρκετά. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να δεχτώ τον τίτλο του τυφλού από κάποιον που λέει την πρόταση: "Γιατι οταν (οι παππούδες μας) εισάγανε έννοιες όπως την έννοια της ελεύθερης σκέψης και καθεαυτού δημοκρατία οι άλλοι τρώγανε μπανάνες".

    Λες από τη μια ότι τα λόγια μας έχουν σημασία και πρέπει να τα προσέχουμε, και μετά πας και πετάς αυτή την εθνικιστική και ρατσιστική παπαριά. Που ΔΕΝ ισχύει κιόλας. Μη με ρωτήσεις γιατί. Ψάξε και μάθε μόνος σου, χωρίς να επηρεάζεσαι από αυτά, που νομίζεις ότι ξέρεις από την αρχαία ιστορία.

    Επίσης, ο τίτλος του post ήταν ειρωνικός. Ούτε εσύ, ούτε ο παπάρας ο Gabriel μπορείτε να αντιληφθείτε την ειρωνεία, μου φαίνεται. Βαρέθηκα όμως τις φιλοσοφίες σας. Τσακωθείτε, αντιπαραθέστε video με φιλόσοφους/σκεπτικιστές να λένε τα δικά τους και συζητήστε όσο θέλετε. Όσο παραθέτετε απόψεις άλλων και όχι δικές σας, παραμένετε 'τυφλά πρόβατα'. Εγώ τουλάχιστον είμαι 'τυφλή δύναμη'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. xaxa γεια σου ρε Alza τυφλη δύναμη! Εχεις δίκιο πάντως, μόνο εγω πρέπει να αντιλήφθηκα την ειρωνία (γαμάω) :ρ

    Λοιπόν για να μπω και εγώ στον καυγά.
    Συμφωνώ εν μέρει με το Τζαννή σε αυτό που λέει για τις πυραμίδες, ότι δεν έχει τόσο σημασία πως φτιάχτηκαν όσο το γιατί. Νομίζω αυτό παρουσιάζει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον.

    Απ'την άλλη Τζαννή στο βιντεάκι που σου έδωσε ο Gabriel, μου έδωσες την αίσθηση ότι το είδες προκατειλημένα. Σε πείραξε το κουστουμάκι του κυρίου? Έτσι κρίνεις ένα άνθρωπο εσύ? Καλά, αυτά που είπε ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ?! Δηλαδή ο ομιλητής που ανέβασες εσύ, που μοιάζει σαν να έχει πάρει ναρκωτικά είναι προφανώς ποιο σοβαρός, έχεις δίκιο, σου εμπνέει εμπιστοσύνη..


    Υποστηρίζεις ότι πρέπει να κινούμαστε σε ισσοροπία με την επιστήμη, μα εγώ μόνο με άρνηση σε βλέπω να την αντιμετωπίζεις σε όλα αυτα τα ποστ ("η γλυκιά μας επιστήμη" κλπ). Αρνείσαι τα ορθά επιχειρήματα και την λογική σκέψη, πετάς κάθε προσπάθεια για κριτική σκέψη και μας καλείς να πιστέψουμε -δίχως επιχειρήματα και αποδείξεις- αυτά που λέει κάποιος Αμερικάνος. Περίεργο που τον παρακολουθείς πάντως, γιατι στο προηγούμενο ακριβώς ποστ είπες ότι δε πρέπει να εμπιστευόμαστε την ρητορική των Αμερικάνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. http://www.youtube.com/watch?v=eFtl0T_nQVU

    Παρτε και από μένα ένα βιντεάκι, όπου μιλάνε και άνθρωποι γνωστοί, όπως ο Καρλ Σαγκάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γραφει πουθενά απο πάνω οτι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους αμερικάνους σαν λαο???Απλά καποια ιδεολογία πολυτελείας που ξεκινάει απο κει.Δεν εγραψα κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν κατηγορώ τον λαό αλλα το κράτος τους!Δεν κατηγορώ μεμονομένα ανθρώπους που παρουσιαζουν ιδέες.Κατηγορώ οργανωμένες εταιρίες,ενώτητες,πολιτικές,αδελφότητες κ.τ.λ
    Μην διεστραβλώνεις λόγια!!!Αυτο κάνανε παλιοτερα άνθρωποι σαν κ εσένα που δεν διάβαζαν προσεχτικά και απο την λαχτάρα τους να γράψουν κατι,να επιτελέσουν και αυτοι ένα έργο παρερμήνευαν τα πράγματα!!!
    Να στο πω κ αλλιώς...Διαβασε πιο προσεχτικα γαμημένε,αλλου ειναι το ζουμι!!!
    Το ίδιο έκανες και με το κουστούμι,λες να κρίνω τους ανθρώπους απο την εμφάνιση??Αν ηταν ετσι δεν θα σε έκανα παρεα με την φάτσα που έχεις!
    Φυσικα και σέβομαι την επιστήμη και φαίνεται σε αλλες αντιστοιχες προτασεις που έγραψα παραπάνω,εσυ έποιασες μια μεμονομένα την οποία την χρησιμοποίησα για να χλευάσω τον Αλζα και τον Gabriel που την προσκυνάνε.Οπως ακριβώς κάνεις εσύ για τους κολημένους Θρήσκους!!!
    Ασπάζομαι την ισσοροπία και την κυνηγάω,δεν είπα οτι την κατέχω.Λαθη κάνω αποιρα όπως όλοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απάντηση προς Alza..

    Αγνωστος είπε...

    Τι κάθεστε και γράφετε ρε μαλάκες...ελάτε να τραβήξουμε μια ομαδική μαλακία να ξεταραχτούμε.Ελάτε να σχολιάσουμε πως τι βρίσκει ο κάθε μαλακας απο μας.
    Οπως είπε ο Jannis απο πάνω αλλού ειναι το ζουμί...μεσα στο πουλί μας!
    Το να ασχολείστε με ανθρώπινους προβληματισμούς δεν οδηγεί πουθενά.Τι μας νιάζει που οι πιο πολλοι ειναι δυστηχισμένοι..ζουνε μεσα σενα πόλεμο.Τι μας νιάζει που ο κοσμος σιγα σιγα καταστρεφεται..τι μας νιάζει που το παιδι χάνει τη μάνα και η μάνα το παιδί,ας είμαστε καλά εμεις και όλοι αλλοι σταρχίδια μας.
    Μιας και όλοι προωθούν λινκ θα προτείνω και εγω ενα καλο που βρήκα..

    //:///www.malakas.gr/4 Aderfia gamane thn mana toys for real!!!crying show!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "Καταρχήν όποιος φοράει κυριλάτα ρούχα,έχει μια φωτηνή ταμπέλα που αναγράφει 'επιστήμονας' και οι κινήσεις του σώματος του ειναι πολύ cool δειχνοντας οτι ξέρει ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.Οτι λάμπει δεν είναι χρυσός!!!"


    "του στύλ των χαζοαμερικάνων που φοβούνται τα πάντα και που πάντα συμφωνούν και ακολουθούν"

    "Εμπιστεύεσαι την ρητορική των Αμερικάνων ενώ δες πως κυβερνάνε"

    Δικά σου λόγια mothefucker.
    Και..

    "Γιατι οταν εισάγανε έννοιες όπως την έννοια της ελεύθερης σκέψης και καθεαυτού δημοκρατία οι άλλοι τρώγανε μπανάνες" - απλά τραγικό.

    ΦΑΕ ΚΑΝΑ ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΩΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εισαι τόσο ηλίθιος ή το παίζεις?
    10 χρονια ειμαστε κολητοι,εχεις καταλάβει ολο αυτό τον καιρό οτι είμαι ρατσιστής ή εθνικιστής?
    Σιγουρα όχι...τοτε γιατι αντιπαραθέτεις?
    Ισως δεν βυζαξες αρκετα ωστε να σου βγαινουν ψυχολογικά.Ισως πάλι να βύζαξες παραπάνω απότι έπρεπε και γιαυτό έγινες μαμόθρεφτο.

    Το πρώτο δεν αναφέρεται σε εθνικότητα.(ασχετο)
    Το δεύτερο είναι σχολιασμός στύλ.(για παράδειγμα το δικό μας χαζό στύλ ειναι που είμαστε σταρχιδιστές)
    Το τρίτο μόνο είναι εύστοχο αλλα το αναφέρω για τους ρήτορες και όχι τον λαό.
    Τέλος η χρύσή εποχή της αρχαίας Ελλάδας ειναι παγκοσμίος αναγνωρισμένη και όλος ο κόσμος χρησιμοποιεί τις τοτε ιδέες και αυτό το βλέπουμε σε ταινίες,βιβλία ιστορίες κ.τ.λ
    Γιατι λοιπον είναι τραγικό???
    Η Αμερική την τότε εποχή δεν υπήρχε...Στην θέση της υπήρχε ενας λαός που ήταν σεβαστός(οι ινδιάνοι)αλλα τους ισοπαίδωσαν θεωρόντας τους βάρβαρους.Ολοι ξέρουμε ποιοι ηταν οι πραγατικοί βάρβαροι.
    Εγω θα φάω το παστέλι μου γιατι βαρέθηκα να τρώω μαλάκες σαν κ σενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρε γκάο δε σε είπα εγω εθνικιστη και ρατσιστη.Εγω είπα ότι ηταν τραγικο αυτο που εγραψες. Εισαι για το πεος τελικα. Αλλα οποιος εχει τη μυγα.. Δηλαδή οι Έλληνες ήταν οι ποιο γαμιστεροί από όλους, έτσι; Οι Αιγύπτιοι ας πούμε τρώγαν μπανάνες ε..? Οι Ιάπωνες που είναι τόσο αρχαίοι όσο και εμείς? και αυτοί μπανάνες υποθέτω..
    Την Αμερική την πέτυχες πάντως.

    Και δεν είμαστε 10 χρόνια κολλητοι, είμαστε 16-17. Αιντε-αιντεεεεεε...
    μαθηματικά mothefucker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 16-17??πως πέρασε έτσι ο καιρος... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε μαλάκα Alza, πραγματικά, αν γελάω μια φορά με τα posts σου, γελάω δέκα με τα comments! Ρε εδώ μέσα γουστάρεις θάψιμο! Δώσε φτυάρι στο λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Έτσι, έτσι.... πιάσε και εσύ ένα και δώσε. Όλοι οι καλοί χωράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή