Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Are you fucking kidding me?

Χθες μετά το βραδινό φαγητό είχα βαρύνει κάπως και αποφάσισα να μη κινηθώ από τον καναπέ και άνοιξα το χαζοκούτι (τηλεόραση). Άλλαξα δέκα κανάλια μέχρι να βρω ένα που να μη δείχνει τρεις ηλίθιους να μαγειρεύουν (η πρωτοτυπία είναι ένα ατού μας, σα λαός), και έπεσα σε ένα πρόγραμμά που δεν ξέρω ποιο είναι, αλλά είχε γκόμενες που τραγουδάγανε και χορεύανε και σαν κλασσικός άντρας είπα να χαζέψω κάνα ωραίο κωλαράκι πριν αράξω.

Δυστυχώς μετά από λίγο εμφανίστηκε ο Ρουβάς και μου χάλασε την εικόνα. Μετά ήρθε ένα άλλο πουστράκι και άρχισε να τραγουδάει… Με το που άνοιξε το στόμα του, υπέροχες μελωδίες πλημμύρησαν τα αυτιά μου και η φωνή ήταν τόσο μαγική που σχεδόν με καλούσε να τραγουδήσω και εγώ το υπέροχο αυτό κομμάτι. Για να μη παρεξηγούμαστε η τηλεόραση ήταν στο mute και αυτό που άκουγα δεν ήταν φυσικά αυτή η απομίμηση άντρα, αλλά οι Savatage, και το υπέροχο άσμα ήταν το Gutter Ballet. Νιώθοντας την συναισθηματική έξαψη που νιώθεις όταν ακούς ένα σοβαρό κομμάτι, αλλά ταυτόχρονα παρακολουθώντας τον βλακέντιο στην τηλεόραση να παίρνει γκριμάτσες πάθους λες και τραγούδαγε όπερα, είπα να ελέγξω τι σκατά τραγουδάει και έκανα την ιεροσυλία….

Mute οι Savatage και on ο φλώρος….

Τιμωρήθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Άθλια φωνή, άθλιος στίχος, άθλια μελωδία. Η συνολική παρουσία του τύπου προσέβαλε πάνω από δυο αισθήσεις μου καθώς και προκάλεσε αηδία στον ευαίσθητο ψυχικό και πνευματικό μου κόσμο. Σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίστηκαν οι κριτές μετά από λίγο με την αναιδέστατη συμπεριφορά τους και την υπεροπτική τους διάθεση για να κοροϊδέψουν το κακόμοιρο παραπληγικό και να κάνουν το κομμάτι τους. Νιώθω το στομάχι μου να ανακατεύεται και μόνο που τους θυμήθηκα.

Τα κανάλια είναι τελικά τόσο απάνθρωπα. Από τη μία να μας ενημερώνουν για τα χιλιάδες προβλήματα του κόσμου, να μας βομβαρδίζουν με άσχημες ειδήσεις για φτώχεια και δυστυχία και σαν να μην μαυρίζει αρκετά η ψυχή μας, μας βάζουν να δούμε το κάθε χιλιογαμημένο, αποτυχημένο φαλτσοπάπαρο ή ατάλαντο κοντοπούτανο να τραγουδάει ή να χορεύει. Δηλαδή πώς να αντέξει ο μέσος μη-καθυστερημένος άνθρωπος;

Η ποιοτική σήψη της τηλεόρασης δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο, ωστόσο οι διαστάσεις που έχει πάρει στην εποχή μας είναι κολοσσιαίες! Δεν μπορεί αυτό να είναι τυχαίο. Πέρα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε σαν είδος ή σαν κράτος ή ατομικά, οι άνθρωποι υποτίθεται ότι προοδεύουμε. Αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται πουθενά στη τηλεόραση που είναι και το πιο διαδεδομένο μέσο. Εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά καταφέρνουν απίστευτα πράγματα σε όλους τους τομείς. Επιστήμη, τέχνη, αθλητισμός και πολλά άλλα, συνεχώς αναπτύσσονται καθώς ο άνθρωπος εξερευνά νέους δρόμους να εκφραστεί, και αυτοί μας δείχνουν τον Ρουβά να παρουσιάζει ορδές ανθρώπων που ούτε από το πανέρι να τους διαλέγανε. Και δε λέω βάλτε και λίγους τέτοιους για να γελάει ο κόσμος αλλά με μέτρο. Και δεν είναι μόνο τα reality. Σειρές, ειδήσεις, talk shows κλπ είναι κατά 99% για το ανδρικό μόριο τελείως. Αν κάτσει δηλαδή κανείς να δει ελληνική τηλεόραση θα πιστέψει ότι το ελληνικό κοινό είναι λοβοτομημένο.

Νομίζω λοιπόν ότι αυτό δεν γίνεται τυχαία. Νομίζω ότι γίνεται εσκεμμένα γιατί θέλουν να μας κάνουν χαζούς. Πάντα ήμουν αρνητικός σε θεωρίες συνωμοσίας αλλά, πλέον πιστεύω ότι το πρόγραμμα της τηλεόρασης καθορίζεται από εξωγήινους εισβολείς που θέλουν πρώτα να μας χαζέψουν και μετά να μας κατακτήσουν δια της μεθόδου της συγκαλυμμένης προπαγάνδας. Ακραίο, αλλά πως αλλιώς να εξηγηθεί;

Και εδώ θα ήθελα να κάνω μια πρόταση γιατί, διαισθάνομαι ότι κόσμος κινδυνεύει. Φίλοι μου ακολουθήστε με προσοχή τα εξής βήματα: Πάρτε το τηλεκοντρόλ και κατευθυνθείτε σιγά σιγά προς τη τουαλέτα, βάλτε το ήσυχα ήσυχα μέσα στη λεκάνη και αφού σφιχτείτε καλά, τραβήξτε το καζανάκι. Η τηλεόραση χρησιμεύει και αλλού, συνδέστε playstation, δείτε καμιά ταινία ή βάλτε πάνω το παλιό σεμεδάκι της μαμάς για μη πιάνει σκόνη, αλλά προσέχτε! Μη τους αφήσετε να μας κάνουν χαζούς!

17 σχόλια:

  1. re paparidi alza, den xreiazetai oute to tilecontrol na petakseis oute tpt. Ola se ayton to gamimeno kosmo einai thema paideias.Den ftaei i tv pou to kathe kontopoutano den mporei na ksexwrisei ti na parei sovara kai ti oxi.I tv ftaiei men pou provalei tetoia eidwla (typou sarou , imarton gamw ton xristo mou) alla apo kei kai pera to pws to epeksergazetai o kathenas einai thema tis krisis tou pou einai vevaia apotelesma PAIDEIAS. Kai den milaw gia morfwsi alla PAIDEIA pou einai se megalo vathmo kai proswoiko thema to pws tha apoktithei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαμησε τα, η τηλεοραση είναι πραγματικά για ανεγκέφαλους. οπως λέει και ο Γεωργίου 'το "αδελφατο" των ιπποτων' έχει γίνει.. Ε, ρε γιαούρτια με υδροκυάνιο που θέλουν..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει τοσο η τηλεοραση αυτη καθεαυτη.
    Ποιος βλεπει, ποιος δεν βλεπει, τι παιζει και τι δεν παιζει.
    Ειμαστε ολοι μεγαλα παιδια και μπορουμε να παιρνουμε τις αποφασεις μας ελευθερα.
    Πιστευω οτι η παραπανω αναλυση ειναι ενα κλασσικο παραδειγμα εστιασης στο δεντρο και οχι στο δασος.
    Διοτι το σημαντικο στις μερες μας ειναι αυτοι που βλεπουν τηλεοραση, αυτοι που δεν βλεπουν και αυτοι που την φτιαχνουν να ειναι γαμωσταυροι...
    Μονο με διαρκη και ανελεητη επιθεση στο χριστιανισμο και σε οσα αυτος πρεσβευει θα μπορεσουμε να οδηγηθηθουμε σε ενα καλυτερο μελλον και να απολαμβανουμε καλυτερη τηλεοραση εμεις και τα παιδια σας.
    Καλα (γαμω)Χριστουγεννα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Valaroma: Συμφωνώ μαζί σου αναφορικά με τη παιδεία καθώς και με το οτι είναι θέμα προσωπικής κρίσης η επεξεργασία των καλών ή κακών προγραμμάτων της tv. Ωστόσο αυτό που εγώ κατηγορώ στην τηλεόραση είναι η αποκλειστική στροφή στη μαλακία και η πλήρης απομάκρυνση απο οτιδήποτε ουσιώδες. Δεν μπορείς να κάνεις σωστή κριτική και επιλογή όταν βλέπεις μόνο τη μία πλευρά του νομίσματος, και η tv προβάλει μόνο μία, αυτό λέω.

    @Spiros: Δεν ξέρω αν εγώ έχασα το δάσος, αλλά εσύ σίγουρα χάθηκες μέσα σε αυτό. Μήπως βλέπεις πολύ tv και χάζεψες? Που κολλάνε οι Χριστιανοί σε αυτό το θέμα ρε ψυχάκια; Σε επηρεάσαν οι εξωγήϊνοι εσένα τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά σιγά γίνεται η αγουρίδα μέλι!!!
    Ουδε κακό αμοιγές καλού...
    Ας δούμε οτι όλα χρειάζονται για την επίτευξη ενός ανώτερου σχεδίου.Είναι αναγκάια η αρρώστια για να εκτιμήσουμε την υγεία.
    Ομως είμαστε χαρισματικός λαός και ας μην το ξέρουμε.Εξω μας λένε αναρχικούς!!Ειμαστε απο τους μοναδικούς που πάντα θεωρούσαμε το κράτος εχθρό!Ειμαστε φιλελεύθεροι και δύσκολα υποταγόμαστε ψυχικά.Την δύσκολη στιγμή αυτό θα φανεί...Το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε που σταματάει η δική μας ελευθερία και ξεκινάει του άλλου!!!
    Καλα Χριστούγεννα σε όλους ¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολοι εσείς οι ερευνητές,οι επιστήμονες που νομίζεται οτι γνωρίζετε την λογική,την γνωρίζετε οπως είναι ή οπως θέλετε να είναι????
    Τσεκάρετε αυτο το clipaki....
    http://www.freedocumentaries.gr/Watch/The_Science_of_Miracles_Greek_Subtitles.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=Vhr9tvPkpDI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχει κάτι να διαφωνήσεις φίλε μου. Αν εννοείς ότι διαφωνείς στο παραπάνω, τότε προφανώς φοράς παρωπίδες στα προφανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κακός μαύρος ψόφος στην TV!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε γαμάει στρέμματα το άρθρο! Στο σημείο με την ιεροσυλία με κούφανες τελείως! Δεν τους κάνεις mute τους Savatage για ένα μπινέ, ρε φίλε! Ρισπέκτ, πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Kenpachi έχεις πέρα για πέρα δίκιο! Ήταν η περιέργια η οποία με ώθησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη. Έχω μετανοήσει όμως και κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ προσεύχομαι στους Θεούς του Μέταλ (μεγάλη η χάρη τους) να με συγχωρήσουν, σιγοτραγουδώντας γονυπετής ύμνους όπως το Chance, When the crowds are gone και άλλα πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άλζα. Ενημερωτικά.
    Ξαναδιαβάζω τα άρθρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. που σαι ρε Peri; Χάθηκες. Γάμησε τα, έχει πλακώσει δουλειά και δεν με αφήνουν να δημιουργήσω ρε φίλε. Εσύ τι κάνεις; το παράτησες το άθλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε γαμώ το καλοκαίρι και όλα τα Βαλκάνια. Το σπίτι τους μέσα. Έχω ξεκινήσει 5-6 θέματα και τα έχω παρατήσει λόγω φόρτου εργασίας. Το γαμοκαλόκαιρο δεν είναι εποχή για μπλοκάρισμα. Τουλάχιστον για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άσε και εγώ το ίδιο. Έχω πήξει και στον λίγο χρόνο που ξεκουράζομαι δεν έχω όρεξη για ποστάρισμα. Ίσως μετά τις διακοπούλες. Θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ απλά έχω κλάψει��

    ΑπάντησηΔιαγραφή