Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τι λέει ο κόσμος όταν....

...ρωτάει κάτι φοβερά ηλίθιο ή όταν προσπαθεί να καλύψει κάποιον που ρώτησε κάτι τραγικά ηλίθιο:
Δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις.
Εντάξει ρε φίλε, ρώτησες μπαρούφα, συμβαίνει. Αποδέξου το, παραδέξου το, ζήτα συγνώμη και σκάσε για να ακούσεις και να καταλάβεις τι μαλακία είπες και να μάθεις πως να το διορθώσεις αυτό στο μέλλον. Μη προσπαθείς όμως να μας περάσεις το και καλά "πολιτικώς ορθό" μήνυμα οτι δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις. Τότε οι ηλίθιοι άνθρωποι τι είδους έρωτήσεις κάνουν; έξυπνες; Αλλάζει όλη τους η εγκεφαλική δομή για να κάνουν έξυπνη ερώτηση, μονο και μόνο για να ξαναγίνουν τούβλα με iq τρύπιας κάλτσας και να μη καταλάβουν την απάντηση; Ή μήπως δεν έχεις ακούσει ποτέ σου άνθρωπο να ρωτάει κάτι που είναι γελοίο; Σαν άτομο που έχει περάσει και απο ένα πανεπιστήμιο και απο καμιά ντουζίνα σεμινάρια, μέρη δηλαδή όπου δημιουργούνται απορίες, μπορώ να δηλώσω με σιγουριά οτι υπάρχουν ερωτήσεις, που όχι απλά είναι ηλίθιες, αλλά δείχνουν ένα βαθμό καθυστεροσύνης που είναι δύσκολο να περιγραφεί με μια λέξη. Θες επιστημονικό ορισμό για να ορίσεις το πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι. Θαρρείς οτι υπάρχουν άτομα τόσο χαζά, που το να αναπνέουν και να σκέφτονται ταυτόχρονα, προκαλεί έντονο στρες στον εγκέφαλο και αν τυχόν προσπαθήσουν να επεξεργαστούν κάτι ελαφρώς πιο πολύπλοκο απο το "σηκώνομαι και βγάζω τις πυτζάμες μου πριν πάω στη δουλειά", τότε παίζει να βγάλουν blue screen και να πάθουν καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο. Επίσης καμιά φορά ηλίθιες ερωτήσεις γίνονται και απο μη-ηλίθιους ή τουλάχιστον όχι τραγικά ηλίθιους και γίνονται για να τραβήξουν την προσοχή. Στο παράδειγμα του πανεπιστημίου ή των σεμιναρίων, πόσες φορές σας έτυχε να ακούσετε κάποιον να κάνει ερώτηση για κάτι πολύ απλό, μόνο και μόνο για να δείξει στον καθηγητή οτι παρακολουθεί ή δε ξέρω γω τι άλλο; Για παράδειγμα:
"ο καθηγητής" : ρεύμα δημιουργείται απο την κίνηση τον ηλεκτρονίων.
"ο μαλάκας": συγνώμη, δηλαδή εννοείτε ότι όταν κινούνται τα ηλεκτρόνια, δημιουργείται ηλεκτρικό ρεύμα;
Όχι ρε μαλάκα, εννοεί δημιουργείται ένα νέο πολιτικό ρεύμα που θα μας βγάλει απο το οικονομικό αδιέξοδο. Τούβλα....



...θέλει να σου πει να μη βιάζεσαι:

Πήγαινε αργά για να φτάσεις γρήγορα
Καταρχήν δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Είναι σαν να λες, άνοιξε το φως για να κάνει σκοτάδι και να περιμένεις οτι δεν θα σε πάνε στο τρελάδικο μετά. Επίσης, το αργά και το γρήγορα είναι σχετικό. Για παράδειγμα, το γρήγορα με τα πόδια άντε να 'ναι 20 km/h, το οποίο είναι αργά για το αυτοκίνητο, για το οποίο γρήγορα είναι το 200 km/h, το οποίο είναι όμως αργά για το αεροπλάνο κ.ο.κ. άρα θα είχε κάποιο λογικό νόημα ίσως η φράση αν έλεγε ας πούμε, πήγαινε αργά με αυτοκίνητο για να φτάσεις γρήγορα με τα πόδια.. ή κάτι τέτοιο, το οποίο είναι μεν τραγικό και αυτό, αλλά λιγότερο ηλίθιο εδώ που τα λέμε. Αν το σκεφτέι κανείς όλες οι λαικές παροιμίες που έχουν να κάνουν με ταχύτητα είναι λιγο αντιφατικές και χαζές. "Σπεύδε βραδέως"...αποφάσισε γαμώ την κοινωνία μου. "Όποιος βιάζεται σκοντάφτει" αλλά και "το γοργόν και χάρην έχει". Τελικά ποιό απο τα δυο ισχύει; Μάλλον οτι πολλές παροιμίες και λαικές ρήσεις είναι για τον πέο. 



...όταν δεν ξέρει τι άλλο να πει σε μια διαφωνία:

Συμφωνούμε οτι διαφωνούμε
Μάλιστα, οπότε αν διαφωνείς με κάποιον, συμφωνείς οτι διαφωνείς μαζί του, ώστε τουλάχιστον να ξεκαθαρίσετε οτι διαφωνείτε σε όλα και συμφωνείτε σε αυτό (στο οτι διαφωνείτε σε όλα εκτός απο το οτι συμφωνείτε στο οτι διαφωνείτε για όλα). Πολύ λογική πρόταση. Αντίστοιχα προτείνω όταν με κάποιον έχουμε απόλυτη συμφωνία, αντί να λέμε το κλασσικό, τετριμένο και όχι και τόσο κατανοητό "συμφωνούμε", να λέμε "διαφωνούμε οτι διαφωνούμε". Έτσι λοιπόν είναι λογικό οτι, δεν συμφωνούμε οτι διαφωνούμε και άρα συμφωνούμε οτι συμφωνούμε. Αν δε μπει και κάποιος τρίτος στην συζήτηση, ανάλογα με το που τείνουν οι δικές του απόψεις, μπορεί να συμφωνήσει οτι διαφωνούμε οτι διαφωνούμε όλοι μαζί, ή οτι διαφωνεί και αυτός οτι διαφωνούμε οτι διαφωνούμε, και άρα συμφωνεί οτι δεν διαφωνούμε οτι συμφωνούμε. Όλα πολύ λογικά και ξεκάθαρα σε μια σοβαρή και πολιτισμένη συζήτηση. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΣΟ!!!  Ειπώνεται μόνο όταν ο συνομιλιτής μου δεν έχει άλλο τρόπο για να βγάλει το παπάρι μου απο το στόμα του και θέλει να σταματήσει πριν του φτάσει στο συκώτι...


...δεν έχει λεφτά:

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία
Βγαίνει ο κάθε φτωχός λεχρίτης, που απο την πείνα εχει παραισθήσεις και βλέπει τα αδέσποτα σαν μπριζόλες που του μιλάνε, λέει την μαλακία πάνω στη ζάλη του και αυτή γίνεται λαϊκό ρητό. Πρέπει να ήταν πραγματικά πολύ καμμένος φτωχομπατιρόγυφτος, όποιος ξεστόμισε την συγκεκριμένη μπαρούφα. Αντίστοιχα καμμένοι ψευτοφελόσοφοι του πρωκτού, είναι αυτοί που την αναπαράγουν, λες και είναι καμια σοφία τεραστίων διαστάσεων. Όποιος ασπάζεται το ρητό αυτό, παρακαλώ να μου στείλει μήνυμα και ότι λεφτά έχει στον λογαριασμό με IBAN - GR69EISAI69MEGALOKOROIDO6969XAXA για να τον απαλλάξω απο την μιζέρια του. Αλλά αφού εσείς είστε τόσο large, εξηγείστε μου γιατί όλοι τρέχουν, παλεύουν ή κλέβουν για να κερδίσουν και το τελευταίο ευρώ; Εεε, οι πλούσιοι είναι δυστυχισμένοι λένε κάποιοι. Αν δεν ξέρουν κάποιοι πλούσιοι να διαχειρίζονται τα λεφτά τους και μιζεριάζουν, δεν σημαίνει οτι όλο είμαστε το ίδιο τούβλα. Όπου λέω οτι διαφωνώ με την συγκεκριμένη φράση, όλο και κάποιος κεφτές που θέλει να το παίξει έξυπνος και ψαγμένος, ανυποψίαστος για το πνευματικό βιασμό που πρόκειται να υποστεί, πετάγεται και λέει, "με τα λεφτά δεν αγοράζεις υγεία ή αγάπη". Συνήθως απαντώ: "υγεία δεν αγοράζει κανείς με τίποτα στόκο φίλε, περίθαλψη απο την άλλη αγοράζεις με λεφτά και συνήθως όσο περισσότερα τόσο καλύτερη (μπουκώθηκες;). Επίσης αν είσαι αξιόλογος άνθρωπος αγάπη θα βρεις, είτε έχεις λεφτά είτε όχι και θα την βρεις και θα τη ζήσεις και σε μέρη που δεν μπορείς αν είσαι μπατίρης, όπως στις Μαλδίβες ας πούμε." Εκεί συνήθως ο συνομιλητής μου λεει "συμφωνούμε οτι διαφωνούμε". i rest my case.


...όταν ειναι αμόρφωτος:

Πίστευε, και μη ερεύνα
Ευτυχώς αυτή η πρόταση δεν ακούεται πολύ συχνά πλέον, αλλά όταν πήγαινα σχολείο και γενικά μεγαλώνοντας την άκουσα αρκετές φορές. Φορτώνω με πολύ ιδιαίτερο και επιθετικό τρόπο όταν τολμήσει να ξεστομίσει κάποιος αυτή τη μαλακία μπροστά μου. Είναι μια πρόταση η οποία ανήκει σε άλλη εποχή, υπο άλλα καθεστώτα, όταν οι εκκλησίες ήθελαν τον κόσμο χαζό, αμαθή και υποταγμένο και είχαν το ελεύθερο, αλλά και τον τρόπο να το πετυχαίνουν και ουσιαστικά μεταφράζεται ως: "πίπωνε και μη ερεύνα". Τώρα δεν έχουν ούτε τον τρόπο, ούτε το δικαίωμα. Οπότε πάρτε τις σάπιες, μισανθρωπικές, οπισθοδρομικές, δεισιδαιμονικές, μισαλλόδοξες, αμόρφωτες και καθυστερημένες αντιλήψεις σας, βάλτε τες στο πάτο σας και πάρτε τον ΜΠΟΥΛΟ μια για πάντα. Ζώα!


...όταν θέλει να πολεμήσει την ανυπομονησία:
Κάλλιο αργά, παρά ποτέ
Παρόλο που θα συμφωνήσω οτι για κάποια πράγματα μπορείς και πρέπει να κάνεις υπομονή, υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων στην οποία αυτή η φράση δεν στέκει καθόλου. Για παράδειγμα αν παραγγείλεις πίτσα απο έξω και αργήσει να έρθει, τότε πιθανότατα θα είναι σαν παντόφλα, κρύα, σκληρή και το ρέψιμο και κλανίδι θα πάει σύννεφο για κάνα-δυο μέρες.


...όταν θέλει να το παίξει κουλτουριάρης:

Όταν θες κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις
Σπάνια μια πρόταση είναι τόσο πολύ ψαγμένη, φιλοσοφημένη και ρεαλιστική. Ειδικά διατυπωμένη για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία της κάθε ανασφαλούς, κακομαθημένης και εγωκεντρικής σαλούφας και να της διασφαλίσει οτι, όχι μόνο η Γη, ούτε το ηλιακό μας σύστημα,  ούτε καν ο ίδιος γαλαξίας μας, αλλά διάολε, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΑΚΕΡΟ, συνωμοτεί...ΝΑΙ!!! ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ, για να πετύχει η μαλάκω αυτό που θέλει... Σοβαρά τώρα....αν έκλανα, θα ακουγόταν κάτι πιο σοφιστικέ.
"Αχ θέλω τόσο πολύ να πετύχει το χτένισμα που θα κάνω απόψε και η βαφή στα νύχια να αντέξει μέχρι και άυριο, ώστε να εντυπωσιάσω τον Μήτσο και να με βάλει κάτω να μου ξεσκίσει τα αιμοπετάλια...αχ σύμπαν μου, αν με ακούς συνωμότησε λίγο για μένα..." Αν ήμουν το σύμπαν θα της έλεγα: "ουστ απο δω μωρή χαμούρα, παλιοφλόμπα." και θα της έστελνα έναν αστεροειδή κατακέφαλα. Τι είναι μωρή σαύρα το σύμπαν, ο προσωπικός σου Τζέημς Μποντ; Και πριν προλάβει κανείς να με κατηγορήσει για σεξιστικά σχόλια, ας αναρωτηθεί ειλικρινά σε πόσες γυναίκες αρέσει αυτό το σιχαμένο βιβλίο και η συγκεκριμένη ατάκα, και σε πόσους άνδρες. Άλλωστε, τέτοιου είδους μοιρολατρικές αρχιδίες μόνο σε γκόμενες αρέσουν και πάρτε ως ακράδαντη απόδειξη τα ζώδια, των οποίων λάτρεις είναι σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες, άντε και λίγες πούστρες. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Κοέλιο -του οποίου τα δυο βιβλία που διάβασα στη ζωή μου (ο αλχημιστής το ένα) είναι πραγματικά για παιδάκια, μη σου πω για παιδάκια με νοητικά προβλήματα- πουλάει μοιρολατρεία. Άκου φίλτατη θαυμάστρια του Κοέλιου και του κάθε ψευτοψαγμένου που γράφει ρομαντικές αρχιδιές για να τις διαβάζεις και να χαίρεσαι με τη ζωή σου, αν στα αλήθεια σου αρέσει σαν ρητό, πήγαινε πες το σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, που ο κόσμος πεινάει και πεθαίνει απο έλλεψη νερού (ίσως του χρόνου μπορείς να το κάνεις και εδώ στο Ελλάντα) και πες μου τι πιστεύουν αυτοί για το αν το σύμπαν συνωμοτεί για να τους βοηθήσει να ζήσουν...


...όταν θέλει να παρηγορήσει τον εαυτό του ή άλλους:

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο
Η πρόταση έχει διτή σημασία με την πρώτη να είναι οτι, όλα συμβαίνουν εξαιτίας κάποιου λόγου (δηλαδή ο λόγος είναι η αιτία) ενω η δεύτερη είναι οτι, όλα συμβαίνουν με σκοπό κάποιον άλλο λόγο (ο λόγος δηλαδή το επιθυμητό αποτέλεσμα). Αν υποθέσουμε οτι έχουμε ξεπεράσει την ρομαντική ηλικία των 12, που όλοι πιστεύαμε οτι το μέλλον μας είναι προκαθορισμένο και οτι η Μοίρα έπλεκε τις ασημένιες κλωστές των ζωών μας σε ένα μεγάλο μαγικό αργαλειό, στο μοναχικό της διάφανο κάστρο στο βουνό των σκιών, περιτρυγιρισμένη απο μονόκερους, τότε η δεύτερη επεξήγηση της πρότασης δεν μπορεί να είναι παρα παραμυθάκια για ανεγκέφαλα παιδάκια. Γιατί, όντως τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, με την έννοια οτι κάτι τα προκάλεσε. Ή άλλες φορές κάνεις ΕΣΥ κάτι για να έχεις στο μέλλον ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μαζεύεις λεφτά όταν εργάζεσαι, ώστε μετά απο 1000 χρόνια να μπορείς να αγοράσεις ένα σπίτι. Αυτό όμως λέγεται σχεδιασμός και όχι μοίρα, αλλα ακόμα και αυτός υπόκειται στα τερτίπια της τύχης.
Αν έρθεις όμως και μου πεις οτι πιστεύεις στη μοίρα και σου σπάσω το κεφάλι με ένα ρόπαλο, ο λόγος είναι αφενός μεν οτι η σκληρότητα του ξύλου είναι μεγαλύτερη απο αυτή του κεφαλιού σου και ως γνωστόν, όταν κάτι σκληρό χυπάει κάτι μαλακό, αυτό σπάει. Αφετέρου λες μαλακίες και άρα πρέπει να τιμωρηθείς. Τώρα, αν στο νοσοκομείο τύχει και γνωρίσεις κάνα καυτό γκομενάκι και τα βρείτε, δεν σημαίνει οτι η Μοίρα με έβαλε να σε κοπανήσω στο κεφάλι επίτηδες για να γνωρίσεις εσύ την γυναίκα της ζωή σου, αλλά ξαναλέω έγινε ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΟΣΒΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΠΑΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ!!! Είναι γελοίο το πως όταν τα πράγματα μας έρχονται καλά, ή αν γλιτώσουμε απο κάποια σοβαρή απειλή ή ασθένεια ευχαριστούμε την μοίρα ή τον θεό και αποδεχόμαστε οτι τα σκατά που φάγαμε μέχρι τώρα χρειαζόντουσαν, "για να πάρουμε ένα μάθημα" ή για "να αποφύγουμε κάτι άλλο χειρότερο" και για να καταλήξουμε τελικά σε αυτή την καλή κατάσταση. Σε αυτούς όμως που η τύχη επέλεξε να μη δώσει δεύτερη ευκαιρία τι λέμε;  "αα δεν έμαθε το μάθημα του" ή "ε ήταν ο καιρός του να φύγει..". Και ερωτώ: γιατί κυρά μου; γιατί ο θεός ή η μοίρα δεν έδωσε δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν και σε εσένα που είσαι για το μπούτσο έδωσε; ε μου λες; Είναι απλά τα πράγματα. Την ζωή μας την κυβερνά το χάος και αν είμαστε λίγο τυχεροί, τότε παίζουμε και εμείς ένα μικρό ρολάκι. Τελεία και παύλα.

69 σχόλια:

  1. Ωραία λέξη το μαλακοσβούρης. Είναι διαδεδομένη ή Άλζεια έμπνευση; Κατά τα λοιπά γαμείς όπως πάντα. Ειδικά το "πίστευε και μη ερεύνα" μου κάνει τα λαμπάκια σαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αβραμόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά παλικάρι μου. Εδώ να τονίσω οτι η λέξη μαλακοσβούρης δεν πρέπει να είναι δικής μου έμπνευσης και λέω "δεν πρέπει", γιατι δεν θυμάμαι απο ποτε ξεκίνησα να τη λέω. Πρέπει να ήταν λίγο μετά το "μαμά" και λίγο πριν απο το "μπαμπά" οπότε όπως καταλαβαίνεις η μνήμη μου είναι λίγο ομιχλιασμένη..

      Διαγραφή
    2. "ομιχλώδης"¨......


      ρε μαλάκα επιτέλους χρησιμοποίησες θαυμαστικά σε μια σου πρόταση;!;!;!....έστω και με σαρκαστικό περιεχόμενο;;;;
      φλώρε



      Διαγραφή
    3. Τράβα χτενίσου ρε που θες να μου κάνεις και υποδείξεις...."ομιχλιασμένη" την θέλω εγώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! πάρε και τα θαυμαστικά στη μουρη!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Πωπωπωπωπωπω πωρώθηκα!

    Το "Πήγαινε αργά για να φτάσεις γρήγορα" θέλει και καλάς να πει ότις άμα βιάζεσαι όλο και κάποια μαλακίας θα κάνεις κιετσ'.

    Αλλά πάλι μαλακία είναι.

    Να βγάλεις παρτ του, έχει πολλές ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα βλαμένο, το τελικό "ς" δεν είναι για χόρταση, το ξεφτίλισες!

      Διαγραφή
    2. Το part two έχει ξεκινήσει ήδη, καθώς είχα και άλλες στο μυαλό μου. Επίσης καλά λέει η Ephee, τι είναι αυτό το κόλπο με το ςςςς, μήπως είσαι ερπετοειδής σαν αυτούς που πλάκωσα πέρσι; πρόσεχε!!!

      Διαγραφή
    3. Είναι εμπνευσμένο από αυτούς που λένε κατιτίς, δηλαδής, ότις και έτσις, που δηλαδής λένε και όπου αντί για που, και τέτοια.

      Διαγραφή
    4. Ρε συ, ξέχασες το "επιδής" που και το λένε, και βρήκα και μια που το γράφει κιόλας! Και δεν το γράφει για χαβαλέ.. στα σοβαρά το γράφει! χαχαχαχα!

      Διαγραφή
    5. Το ξέρω καλέ πως με κρυφοδιαβάζεις! Μη σκας επειδής νομίζεις δε σε καταδέχομαι! Μπορείς να προσπαθήσεις αλλιώς να με κερδίσεις!
      θα σε κάνω και ιδιαίτερα αφιλοκερδώς αμα θες, μη ζουλευεις τόσο!
      Ζουλιάκου σιρκουθήλκου!
      Αχου το μωλε στεναχωλιέται που δεν το παίζω! Μην κλαις πιζι μου! Τι φταις εσύ που γεννήθηκες έτσι?
      Εγώ σε παίζω ό,τι και να λεν οι άλλοι.
      Πάντως όλος ο λαός που έβρισες στο νοικοκυροκόριτσο και μετά έγινες ιδιωτικιά σε 'μενα ήρθε να πει τον πόνο του. Με ταράξανε στα μηνύματα στο φατσοβιβλίο. Με πονοκεφάλιασες κανονικά! Τι τις έκανες μαρή και σε οχθρεύτηκαν τόσο? Τις είπες όλες αγάμητες, αμόρφωτες και ανοικοκύρευτες?
      Απαπα δεν το πιστεύω! Εσύ είσαι μορφωμένο κορίτσι. Δημόσιος υπάλληλος αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Σίγουρα τη θέση την πήρες με την αξία σου. Και αν δεν την πήρες έχεις την κομπούχα να πίνεις και να σου περνούν τα νεύρα...
      Αλήθεια ζει η κοινότητα ή της ψιθύριζες γλυκόλογα κάθε βράδυ και αυτοκτόνησαν παρτούζα οι μύκητες?
      Αχ καλά τα λέμε, κάτσε να βάλω κι άλλο καφέ...θα γυρίσεις κεφάτη τώρα!

      Διαγραφή
    6. Δεν έχω τρόπο να βρω το τηλέφωνό σου και να σε πάρω πίσω, ούτε βρίσκω κάποιο μαίηλ να σου γράψω κοπελιά. Αν σε στενοχώρησα τόσο όσο άκουσα λυπάμαι. Πάρε αν θέλεις ξανά να σου ζητήσω κατ' ιδίαν συγνώμη. Δημοσίως το κάνω με κάθε ειλικρίνεια.
      Σου ζητώ συγνώμη.
      Δεν περίμενα να σε επηρεάσει τόσο μια χαζή πρόκληση. Καμία εμπάθεια δεν παίζει ούτε έπρεπε να σου απαντήσω. Αλλά είμαι σκατούλα και δεν κρατήθηκα. Πρώτα γελώ με τον εαυτό μου και μετά με τους υπόλοιπους.
      Πραγματικά λυπάμαι.
      Συγνώμη και από τους υπόλοιπους, νόμιζα είναι αρκετό που είμαστε συνομήλικοι για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να κάνουμε την πλάκα μας. Έχετε άλλη γνώμη και τη σέβομαι.

      Διαγραφή
    7. Τι παίχτηκε ρε παιδιά δε κατάλαβα;

      Διαγραφή
    8. τίποτα ρε Alza.. Απλά μερικοί δεν καταλαβαίνουν που είναι το κακό στο να floodάρεις άσχετα blog με σεντονάκια μαλακίας. Άσ'το πάνω μου, πρόκειται για τον προσωπικό μου δορυφόρο.

      Διαγραφή
    9. Ανοιξε η Ασφάλεια φιλενάδα? Πήγες για δουλειά? Λοιπόν επειδή το κοριτσάκι μπορεί να είναι και επικίνδυνο τελικά, να σας ενημερώσω φίλε διαχειριστή πως χθες το απόγευμα ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ στο σπίτι μου!!!
      Ναι!!! Βρήκε το τηλέφωνό μου και είχε το θράσος να πάρει στο σπίτι μου να μου πουλήσει τσαμπουκά. Για το παραπάνω κολομήνυμα ρε! Για ένα μήνυμα σε ένα μπλογκ! Γιατί προφανώς για την κοπέλα δεν είμαστε όλοι ίσοι, δεν έχουμε όλοι ελευθερία να πούμε τη γνώμη μας, δεν έχουμε όλοι δικαίωμα να ζούμε. Τι να σας πω ρε...Πραγματικά αν είστε τέτοιοι όλοι εδώ μέσα την έχουμε βάψει! Πήρε να μου πει να προσέχω και τι θα μου κάνει αν δεν προσέχω τα λόγια μου και τι ιδέα έχει για το άτομό μου ξέρεις "καθαρά αντικειμενική" ΚΑΘΑΡΗΣ ΦΥΛΗΣ. Δηλαδή εσείς τώρα είστε από άλλη φυλή κι εγώ δεν είμαι στη φυλή σας και στο είδος σας και να με πετάξετε στον ΚΑΙΑΔΑ. Αυτό πως το λες ρε φίλε ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ? Εγώ το λέω ΦΑΣΙΣΜΟ. Εγώ το λέω ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σοβαρά τώρα θα βγείτε να της πείτε και μπράβο???
      Πραγματικά αφού δεν θέλετε να βγουν οι φασίστες με τα ρόπαλα μαζέψτε τη.
      Τι να πω ρε??? Τι να πω???

      "4. Καμιά συγκρητιστική πίστη δεν αντέχει στην αναλυτική κριτική. Το κριτικό πνεύμα κάνει διακρίσεις μεταξύ των εννοιών, και αυτές οι διακρίσεις αποτελούν σημάδι μοντερνισμού. Στον σύγχρονο πολιτισμό, η επιστημονική κοινότητα επαινεί τη διαφωνία ως μέθοδο βελτίωσης της γνώσης. Για τον πρωτοφασισμό, η διαφωνία είναι προδοσία.

      5. Εξάλλου, η διαφωνία αποτελεί σημάδι ποικιλομορφίας. Ο πρωτοφασισμός καλλιεργεί και αναζητεί τη συναίνεση με το να οξύνει και να εκμεταλλεύεται το φυσικό φόβο του διαφορετικού. Η πρώτη έκκληση ενός φασιστικού ή πρώιμου φασιστικού κινήματος είναι η έκκληση ενάντια στους παρείσακτους. Επομένως, ο πρωτοφασισμός είναι εξ ορισμού ρατσιστικός."

      Ουμπέρτο Εκο

      Διαγραφή
    10. Α και έκλαιγε κιόλας και συγκινήθηκα η χαζή...
      Λέω το πλήγωσα το κορίτσι. Μόλις πήγα στο λινκ.
      Τελικά λάθος συναγερμός παιδιά! μην ετοιμάζεστε για αγώνες, πιάστε τα πτυσσόμενα!
      Παλιοκατινάρα είναι δεν είναι φασίστρια και την πήρα στα σοβαρά!
      Α έτσι παίζω!
      Αλλά εκεί δεν θα έρθω ποτέ! Εγώ δεν κουσκουσέυω ετσι...είμαι από τις άλλες που τα λένε πίσω από την πλάτη καλέ!
      Όχι τέτοια καλοθελητού που στα λέει στη μούρη!!! Αχαχα!
      Πάλι σταρ θα με κάνεις μαρή...
      Άντε μαζέψου!
      ΄Σαι βαρετή λέμε...

      Διαγραφή
    11. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Ασφάλεια λέει το ζώο που έχει βγάλει ονοματεπώνυμο στο facebook με τον τηλεφωνικό αριθμό στο όνομά της!.. και το σεντόνιασμα μαλακίας στου Alza, συνεχίζεται. Γιατί τέτοια αντίδραση σήμερα Γεωργία; Χτες ήθελες να σε πάρω ξανά για να μου ζητήσεις συγνώμη. Τόσο αλλοπρόσαλλα αντιδράς έτσι και δε σε πάρουν τηλέφωνο; Ό,τι είχα να σου πω στο είπα. Εξακολουθείς να ασχολείσαι μαζί μου παρά την προειδοποίηση, και να γίνεσαι ακόμα πιο ρεζίλι.
      Εμένα βρήκες να αποκαλέσεις φασισταριό που έχω παντρευτεί Πολωνό, και γράφω κατά του φασισμού σε όλες τις μορφές του; Και ρωτάς τι άλλο να πεις; Τι να πεις; Πες κι άλλα, πες ό,τι σου κατέβει, έχεις πολύ πλάκα..


      Συγνώμη ρε Alza, τώρα (κατόπιν εορτής θα μου πεις..) έκρυψα τα ιστολόγια που παρακολουθώ από το προφίλ μου.

      Διαγραφή
    12. Κοπέλα μου έχεις καεί. Χωρίς πλάκα αν θέλεις να μιλήσεις κάπου πάρε. Εσύ έχεις τον τρόπο, όχι εγώ. Μην ψάχνεις να δικαιολογήσεις τίποτα, είσαι απαράδεκτη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Σου δίνω σημασία γιατί αυτό χρειάζεσαι για να γίνεις καλά. Πάρε στο λέω με κάθε φιλία. Δεν χρειάζεται να το τραβάς έκανες μια μαλακία. Συμβαίνουν αυτά.
      Δεν θα συνέχιζα σε δημόσιο χώρο αλλά καταλαβαίνεις και τη θέση μου...δεν μπορώ να κάνω πίσω σε τέτοια απειλή. Θα νομίσεις πως αυτός ο τρόπος κερδίζει. Δεν είναι έτσι όμως. Ο,τι θες έχεις τον τρόπο να μου το πεις κατ' ιδίαν. Αν συνεχίσεις να γράφεις εδώ δεν επιδιώκεις τίποτα άλλο από το να με διαβάλλεις και να με τρομοκρατήσεις και θα το θεωρήσω απειλή χειρότερη. Αν θες μπορούμε να το λύσουμε πολιτισμένα και διακριτικά. Πάρε δεν είπα να μην πάρεις.
      Α και το λινκ αν θέλεις που βγαίνει ο αριθμός μου ο τηλεφωνικός μου το στέλνεις στο μαίηλ μου? Γιατί αυτό δεν έγινε με δική μου επιθυμία. Αν κυκλοφορεί έτσι το νούμερό μου και το βρήκες διαφώτισέ με. Εγώ πάντως το τηλέφωωνό μου δεν το έγραψα στο προφιλ μου. Είμαι σίγουρη.

      Διαγραφή
    13. Κορίτσια δεν υπάρχει θέμα, μαλλιοτραβηχτείτε όσο θέλετε, δεν είναι οτι το κάνετε και στην πλάτη μου...

      Μια παρατήρηση μόνο προς Georgina. Δεν ξέρω τις διαφωνίες σας και δεν ρωτάω, όμως έγραψες: "Δηλαδή εσείς τώρα είστε από άλλη φυλή κι εγώ δεν είμαι στη φυλή σας και στο είδος σας και να με πετάξετε στον ΚΑΙΑΔΑ. Αυτό πως το λες ρε φίλε ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ? Εγώ το λέω ΦΑΣΙΣΜΟ. Εγώ το λέω ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σοβαρά τώρα θα βγείτε να της πείτε και μπράβο???"

      Εμείς όλοι οι υπόλοιποι που κολλάμε; σχολίασε κανείς κάτι υπέρ σου ή κατά σου σε αυτή τη σελίδα και δεν το βλέπω; Ποιός ακριβώς είπε να σε πετάξουνε στον Καιάδα και ποιός είπε μπράβο στην Ephee; Εδώ δεν ξέρουμε καν για ποιό λόγο τσακώνεστε, και παρόλα αυτά βλέπω μια αβίαστη άνεση στο να χαρακτηρίσεις όλους τους υπόλοιπους εδώ μέσα φασίστες και τρομοκράτες και μάλιστα με κεφαλαία για έμφαση, λες και μασάμε. Τσακωθείτε όσο θέλετε, και βασικά βρίστε μας και εμάς αν πουμε κάτι που διαφωνείτε (αυτή είναι η αρχή της ελεθερίας που βασιλεύει σε αυτή τη σελίδα) αλλά να έχετε τουλάχιστον στοιχεία πριν το κάνετε αυτό, γιατί στην επόμενη αβάσιμη κατατηγορία προς εμένα ή τους αναγνώστες, θα απαντήσω κατάλληλα.

      Διαγραφή
    14. Σ'ευχαριστώ για την υπομονή

      Διαγραφή
    15. Αντε και συ ρε "Πιπερτζού"!
      "Οι άντρες κι όταν πολεμούν παίζουν. Η γυναίκες πολεμούν ακόμα κι όταν παίζουν"
      Κλεμμένο κάργα. Να το πάρεις να το κάνεις κλισέ! Χεχε!
      Συγνώμη τώρα κι εσύ αλλά θες να πεις πως αυτό το μήνυμ: "τίποτα ρε Alza.. Απλά μερικοί δεν καταλαβαίνουν που είναι το κακό στο να floodάρεις άσχετα blog με σεντονάκια μαλακίας. Άσ'το πάνω μου, πρόκειται για τον προσωπικό μου δορυφόρο."
      δε σε προσβάλει που σε καλεί η άλλη να με θάψεις με τους υπόλοιπους και σε προσβάλω εγώ που χαρακτηρίζω την πράξη...και πάλι τι να πω??? Μένω αφώνου, Προκόπης και τα ρέστα...

      Διαγραφή
    16. Οχι δεν με προσβάλλει, γιατί ούτε μου αποδίδει κάποιο χαρακτηρισμό, ούτε με "καλεί να σε θάψω μαζί με τους υπόλοιπους", αλλά και να το έκανε, θα είχες χίλια δίκια να με σχολιάσεις μόνο ΑΝ ακολουθούσα το κάλεσμα. Απο τη στιγμή όμως που ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος σχολίασε κάτι σχετικά με την διαφωνία σας, θεωρώ οτι η γενίκευσή σου ήταν το λιγότερο άστοχη. Εν παση περιπτώση δεν στεναχωρήθηκα ούτε προσβλήθηκα κιόλας. Απλά επιμένω στο οτι όταν εκτοξεύουμε χαρακτηρισμούς τύπου φασίστας και τρομοκράτης, καλό θα είναι να έχουμε σιγουρευτοί για τους στόχους.

      Διαγραφή
    17. Εδώ θα σου δώσω δίκιο!
      Παρασύρθηκα σε συναισθηματισμούς...
      Αμα με προγκήξεις απλά δε θα έρχομαι αλλά εσύ δεν το έκανες ούτε κάποιος άλλος δείχνει παρεξηγημένος.
      Οπότε είμαι λάθος. Ξεκίνησα από τη Δάφνη να σας γνωρίζω. Έχω αδυναμία στον υπερτιτανοτέθοιο που έχει ράμματα για τη γούνα ολονών μας όπως κι εγώ και κάθε μη ρατσιστής. Τώρα αν δεν σου κάνει η χοντρή τι να πω θα αδυνατίσω... το έκανε ολόκληρο "θηρίο" και ήταν και ένα βήμα πριν την ανακοπή!
      Μαζοχισμός δεν παίζει...καλά να περνάω θέλω!
      Και στο γάμο ολονών σας θα έρθω ε? Τώρα κατάλαβα πως δεν θα έχετε δικαιολογία να μην με καλέσετε! Αν δεν βρίσκεται το τηλέφωνό μου το έχει η Efhee. Περιμένω πρόσκληση έτσι?
      Να ρε γιατί δεν έχει πλάκα... πάλι το θυμήθηκα...εγώ πως θα σας καλέσω?
      Αυτή η σχέση είναι μονόδρομος! Χαχα!
      Καλά περνάμε! Τι να σας μαγειρέψω για μεσημέρι? Παίρνω παραγγελίες!

      Διαγραφή
    18. Φτιάξε κάνα μουσακά, γιατί εδώ στη δουλειά έχουμε γίγαντες και η ατμόσφαιρα προμηνύεται βαριά...

      Διαγραφή
    19. Για μουσακά δεν έχω υλικά! Τέλος εποχής για το μουσακά! Βρέχει κιόλας θα φτιάξω όσπρια...κι εδώ θα κλάνουμε σήμερα!

      Διαγραφή
  3. Εγώ θα πω ότι τα δύο τελευταία θα τα κάνω πόστερ στο σαλόνι μου κι όταν μπαίνει γκόμενα μέσα θα τη βαζω να τα διαβάσει!Ανάλογα τις αντιδράσεις θα προχωρήσει προς τα μέσα ή θα πετάξει από το φωταγωγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έ, όχι και πόστερ στο σαλόνι! Τγε μπανάλ! Να σου τα ζωγραφίσω σε ένα πίνακα, μαζί με ένα τοπίο απο πίσω; έτσι να δώσεις και ένα καλλιτεχνικό ύφος πριν την πετάξεις απο τον φωταγωγό;

      Διαγραφή
    2. Θα κάνεις πολύ καιρό να δεις γυναίκα στο κρεββάτι σου τότε Τομυ αν το παίζεις τόσο άντρας...

      Διαγραφή
  4. Πως είναι δυνατόν σε τέτοιο ποστ να υπάρχουν σχόλια των 2-5 γραμμών;!
    Είσαι πολύ μεγάλος όμως!
    "δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις": Το "που είναι ο πρώτος όροφος;" πως σου φαίνεται; ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Τις κάνουν ΗΛΙΘΙΑ δίποδα!
    "Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε": μτφ= ένας από τους δύο είναι ηλίθιος, και δεν καταλαβαίνει τα επιχειρήματα του άλλου. Σα φυσική συνέπεια, πετάει τη μαλακία για να τελειώσει την κουβέντα και να ξεστριμωχτεί.
    "Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία": Εδώ θα διαφωνήσω, έχω την εντύπωση πως πρέπει να το'χει πει κάποιος ζάμπλουτος που ήταν όμως σκατομίζερος και κυρίως άπληστος. Θα συμφωνήσω μαζί σου πως έπρεπε να μας τα'χει δώσει, να γράφουμε να τον κάνουμε λίγο πιο χαρούμενο.
    "Όταν θες κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις": Μόλις κατάλαβα πως επειδή οι επιδιώξεις μου δεν είναι χτένισμα-νύχι-ξεσκισμένα αιμοπετάλια, το σύμπαν τα'χει βάλει με την πάρτη μου! Κι έλεγα τι να φταίει...

    Υ.Γ. Έχουμε το ίδιο κουσούρι νομίζω. Προτάσεις χιλιομέτρων. Πως να το κόψω ρε γμτ αυτό το πράμα; Any ideas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δίκιο η Ephee, μη τεμπελιάζετε, γράψτε και εσείς κάνα παράδειγμα ηλίθιας λαικής ρήσης και σχολιάστε το. Μην τα κάνω όλα εγώ! πρέπει να λειτουργούμε σαν ομάδα. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Όπως λένε οι φίλοι μου οι αμερικάνοι, there is no 'i' in "ο λαός έχει πει ένα κάρο μαλακίες"...

      Γράφω προτάσεις χιλιομέτρων; Αν ναι, δεν το αντελήφθειν. Δεν ξέρω όμως, είναι κουσούρι; και γιατί να θέλει κόψιμο;

      Διαγραφή
    2. Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Πώς σου φαίνεται;

      Διαγραφή
    3. να γράφετε πιο τακτικά, για να μικρύνετε τις προτάσεις σας, σας το λέω εγώ που το έχω δοκιμάσει, και ναι, επίτηδες βγήκε αυτή η πρόταση τέτοιο μακρινάρι.

      Διαγραφή
    4. Thomas είναι φαβορί για τη λίστα αυτή η μαλακία: δηλαδή όταν τραβάει κανείς μαλακία (που δεν σκοτώνει) γίνεται πιο δυνατός; Αν ήταν έτσι όλος ο κόσμος θα ταν φέτες...οι άντρες τουλάχιστον... οι γυναίκες θα 'χαν γυμνασμένα γόνατα...

      Master σε προκαλώ να γράψεις κάτι που θα μου παρει πάνω απο 1,5 milisecond να διαβάσω. Να ικανοποιήσεις και την Ephee να μη νιώθει μειονεκτικά με τα μακρινάρια της.

      Διαγραφή
    5. Σε ένα κείμενο μου είχα γράψει μια ολόκληρη παράγραφο χωρίς τελεία, ποιο ήταν γαμώτο;! Άμα το βρω θα σου ποστάρω λινκ.

      Διαγραφή
    6. Και να μη σχολιάσω ότι το βλέμμα κρατάει εξ' ορισμού 250 milliseconds, τώρα που το ξανασκέφτομαι! Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι είσαι καμένος όπως εγώ και διαβάζεις μια γραμμή ανά βλέμμα, πάλι κάνεις 250 ms.

      Διαγραφή
    7. Προφανώς δεν έχεις διαβάσει την τριλογία μου "Alza Wars" αλλιώς θα ήξερες οτι το δικό μου βλέμμα εξ' ορισμού είναι υπερφυσικό και πανίσχυρο....

      Διαγραφή
  5. Χα! Φλόμπας! Τελικά υπάρχει αυτή η λέξη!

    Συμπέρασμα όλων των παραπάνω: "Ο λαός είναι σοφός" που μεταφράζεται σε "Ο λαός είναι ηλίθιος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο δεν είναι συμπέρασμα πρόεδρε, είναι αυταπόδεικτη, διαχρονική αλήθεια...

      Διαγραφή
  6. Καλο ειναι οταν γραφεις για κατι να εχεις πρωτα ψαξει και λιγα πραγματα για να μην γινεσαι και ρεζιλι. Το πιστευε και μη ερεύνα δεν το λεει η εκκλησια αφου ο ιδιος ο Χριστος ειχε πει "ερευνατε τας γραφας" προτρεποντας ετσι τον κοσμο να ψαξει και να ερευνησει. Επισης η συγχρονη εκκλησια σου λεει ξεκαθαρα οτι έχει γινει παρεξηγηση (ηθελημενη) στο πως έχει διατυπωθει η προταση αυτή. Η προταση ειναι κανονικα "Πιστευε και μη, ερευνα" με το κομμα μετα το μη, δηλωνοντας οτι ειτε πιστευεις ειτε οχι να ερευνας. Συμπερασμα: δεν ασχολουμαι με πραγματα που δεν γνωριζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λουκάς (19: 27): «Πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ’ αὐτοὺς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου» («Όμως, τους εχθρούς μου αυτούς που δε θέλησαν να βασιλέψω πάνω τους, οδηγήστε τους εδώ και κατασφάξτε τους μπροστά μου»).
      Ιωάννης (15: 6): «Ἐὰν μή τις μένῃ ἐν ἐμοί, ἐβλήθη ἔξω ὡς τὸ κλῆμα καὶ ἐξηράνθη, καὶ συνάγουσιν αὐτὰ καὶ εἰς τὸ πῦρ βάλλουσι, καὶ καίεται» («Εάν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, πετιέται έξω σαν το ξεραμένο κλήμα και αυτά τα μαζεύουν και τα βάζουν στη φωτιά και καίγονται»).

      Ναι ναι, ο καλός Χριστούλης τα είπε αυτά και τα 2..
      Εξήγησε μου ρε διαβασμένε και αυτά αν έχεις την καλοσύνη μια που έχεις ερευνήσει τας γραφας.. Παρεξήγηση εε?
      (Δεν σου έχουν πει αλήθειά ότι χριστιανός και εξυπνάκιας είναι σαν σαγιονάρα με κάλτσα? Απλά δεν πάει..

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια άδερφέ, εσύ σαν ψαγμένος αυτά ειχες να πεις; Θα σε ακυρώσω μια φορά ευγενικά, γιατί είμαι καλό παιδί και μεγαλόψυχος.

      Αν όντως είχες ψάξει λίγο τα πιστεύω σου θα έβλεπες οτι αυτό που έχει πει ο Χριστός είναι "ερευνάτε τας γραφάς, ότι υμείς δοκείτε εν αυταίς ζωήν αιώνιον έχειν..." και μετά κάτι άλλες αρλούμπες, αλλά το ζουμί εδώ είναι οτι το ερευνάτε τας γραφάς δεν είναι προστακτική. Δηλαδή ο Χριστός δεν μας προτρέπει να κάνουμε τίποτα. Απλά λέει οτι στους φίλους του οτι "εσείς ερευνάτε τις γραφες, γιατι θεωρείτε οτι μέσα σε αυτές θα βρείτε την ζωή", αλλά πουθενά δεν προτρέπει κανέναν να κάνει έρευνα για αυτόν.

      Τώρα για την άλλη μπαρούφα με το κόμμα που, προφανώς και την έχω ακούσει, έχω την εξής απορία: αφού η εκκλησία υποστηρίζει πως δεν έχει πει αυτη την πρόταση, πως σκατά ξέρει που πάει το κόμμα;...Με πιάνεις; Και να μην ξεκίνησε όμως απο την εκκλησία αυτή η σάπια προτροπη, η εκκλησία την χρησιμοποίησε τα μάλα στο παρελθόν και τώρα που δεν την βολεύει έχει αρχίσει τις δικαιολογίες. Φυσικά οι δικαιολογίες ειναι πάντα σαν τις κωλοτρυπιδες...όλοι έχουν απο μία. Αν ρωτήσεις κάναν λίγο πιο περίεργο χριστιανό θα σου πει οτι η πρόταση λέει "πίστευε, και ΜΟΙ ερεύνα" οτι δηλαδή πίστευε και ερέυνα εμένα τον Κυριο σου (άσχετο που είναι γραμματικό λάθος). Ότι να 'ναι δηλαδη.

      Συμπέρασμα: μην κάνεις τον έξυπνο εκεί που δε σε παίρνει

      Διαγραφή
    3. @Gabriel: Τέκνον μου, εσύ νομίζεις οτι είσαι διαβασμένος; Το πρώτο απόσπασμα που ανέφερες είναι απο παραβολή και τα λόγια είναι κάποιου βασιλιά. Στο δεύτερο ο Ιησούς εννοεί οτι όποιος παρακλίνει απο τον δρόμο του (αυτόν της αγάπης) θα καεί σαν ξερόκλαδο, εννοώντας κατ'εμέ οτι, ο άνθρωπος χωρίς αγάπη βασανίζεται. Ουδέποτε ακουστηκε σαν απειλή. Κοινώς ωραίο το να ξέρουμε δυο εδάφια αλλα να τα χρησιμοποιείς για να προωθήσεις την δική σου άποψη είναι λίγο ανήθικο, αν θες.

      @Alza: Τέκνον μου, συμφωνώ μαζί σου οτι η φράση η συγκεκριμένη είναι απαράδεκτη είτε είσαι χριστιανός είτε όχι, όμως γιατί τόσο μανία με την εκκλησία; σου έχει κάνει κάτι; βρίσκεις κάτι κακό στις διδαχές της; Αν εξαιρέσεις κάποιές αναχρονιστικές υπερβολές, για αγάπη μιλάει. διάβασα αυτό και τα προηγούμενα δυο κείμενά σου και παρατηρώ ένα μένος προς τη θρησκεία. Γιατί; πρέπει να το ψάξεις...

      Διαγραφή
    4. Πες τα αι Γιωργη μου. Να δουμε τι εχουν να απαντησουν σε αυτα οι εξυπνακηδες...

      Διαγραφή
    5. Έλα ρε Gabriel καιρό είχαμε να σε δούμε. Όλα καλά; σε ποιό λαγούμι είχες χωθεί και δεν σχολίαζες τόσο καιρό; μας έλειψες... Τι έχουμε να πούμε λοιπόν για τους κυρίους απο πάνω; Εγώ θα τους πάρω με τη σειρά..

      Αι Γιώργη: τα εδάφια που αναφέρει ο Γαβρίλης απο πάνω δεν τα ήξερα, όμως όταν τα είδα, έκανα ότι κάνει κάθε άνθρωπος όταν ακούει κάτι καινούργιο και δεν είναι θρησκόληπτος...ερευνα. Έχεις δίκιο λοιπόν ναι, ο Ιησούς παραβολή λέει και τα λόγια αυτά είναι ενός βασιλια. Όμως η παραβολή που διάβασα εγώ δεν λέγεται με σκοπό να κρίνει αρνητικά τον συγκεκριμένο βασιλιά. Ουσιαστικά κάνει έναν παραλληλισμό και όπως το βλέπω εγώ είναι σαν να λέει "έτσι οπως κάνει αυτός, έτσι θα κάνω και εγώ για αυτό το νου σας λαμόγια". Οπότε το point που θέλει να περάσει ο Γαβρίλης δεν ακυρώνεται.
      Επίσης στα αλήθεια αναρωτιέσαι γιατί έχω μένος με την εκκλησία; Τι σημαίνει μιλάει για αγάπη; η αγάπη ειναι παντου; στην καρδια μας στη ματια μας, τρώει τα χείλη τρώει το νου; και ο Πάριος μιλάει για αγάπη μεγάλε, αλλά δεν του κάνω εικονίσματα, ούτε πληρώνω το κράτος για να βγάζει δίσκους του, δεν τον διδάσκω στα σχολεία ως μέγιστο και μοναδικό τραγουδοποιό και σίγουρα δεν μισώ μέχρι θανάτου αυτούς που ακούνε άλλους τραγουδιστές. Έχεις καμιά άλλη χαζή ερώτηση να απαντήσω;

      Ανώνυμε: σε αυτά που σου απάντησα για το "ερευνάτε τας γραφά" βλέπω κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο. Είδες οτι μπουκώθηκες κανονικά στις μπαρούφες που έλεγες, και εκεί που έφτυνες τρίχες, αντί να μετανοήσεις και να ζητήσεις συγχώρεση που αντιμιλάς στον μέγιστο και πανσοφο δάσκαλο (εμένα δηλαδή), διάβασες τον St.George και σκέφτηκες, "οπα αυτός τα λέει καλύτερα απο μένα, ας τον υποστηρίξω, μπας και πάρω λίγο δόξα". κάνεις κηδεία με ξένα κόλυβα; τόσο κότα; και πουλάς και υφάκι; και δίκιο να είχε, εσύ πάλι άκυρος έβγαινες. Ακόμα δεν κατάλαβες οτι δεν πρέπει να το παίζεις έξυπνος εκει που δεν σε παίρνει;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε, η φράση που μας λες δηλαδή το "πίστευε και μη, ερέυνα" (με το κόμα μετά το μη), είναι λάθος συντακτικά, δεν υπάρχει βρε αδερφέ. Μόνο κάτι αμόρφωτοι χριστιανοί την χρησιμοποιούν.
      Η σωστή έκφραση θα ήταν "πίστευε ή μη, ερεύνα".
      Για να αποδόσει η έκφραση αυτό που έχετε μέσα στο κλούβιο μυαλό σας (δηλαδή το ερεύνησε είτε πιστεύεις στο θεό είτε όχι) θα έπρεπε να ήταν "πίστευε ή μη ερεύνα".
      Το "πίστευε και μη ερεύνα" σημαίνει πίστευε σε οτι σου λέω χωρίς να το ερευνήσεις.

      Διαγραφή
  7. Αχαχα! ΄Εκλασε η νύφη σχόλασε ο γάμος!!! 'Σαι μεγάλος λέμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απο τα αγαπημένα μου ρητά είναι η αλήθεια και για αυτό δεν ήθελα να το κοροιδέψω. Είναι βγαλμένο απο την παράδοση και τη ζωή , η οποία ειναι και αυτή γεμάτη βρώμα και δυσωδία...μπλιαχχ

      Διαγραφή
  8. Από τα πιο καλά κομμάτια σου. Είναι μακράν πολύ έξυπνα δοσμένο
    Δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις : Φυσικά δεν υπάρχουν! Ηλίθιοι είναι αυτοί που τις κάνουν.
    Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε: Το "άσπρη πέτρα ξέξασπρη" δε μου ακούγεται καλύτερο. Το ένα έχει target group 18+ ετών και το άλλο 5- ετών. Περιττό να πούμε τι σημαίνει αυτό κοινωνικώς.
    Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία: Ε, αληθεύει! Ούτε η ευτυχία μπαίνει σε καρότσι να την κουβαλήσεις, ούτε τα λεφτά έχουν χεράκια.
    Πίστευε, και μη ερεύνα: Θα μπορούσε να είναι μότο της Γκεστάπο!
    Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο: Προφανώς οτιδήποτε συμβαίνει έχει αίτιο και αιτιατό. Μμμ... φοβερό! Είναι σαν να λες "υπάρχει ζωή".
    Όταν θες κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις: Για το σύμπαν έχω τις αμφιβολίες μου, αλλά αν μπορεί να συνωμοτήσει κανένας άλλος... Άντε μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα.
    Πήγαινε αργά για να φτάσεις γρήγορα: Δηλώνει απλά ότι το άτομο χρειάζεται ψυχοθεραπεία, απλά δε θέλουμε να το πούμε ωμά.
    Κι ένα τελευταίο: Κάποιος καλεί στο κινητό του τηλέφωνο τον φίλο του με τον οποίο είχε ραντεβού και τον έχει στήσει ελαφρώς. Κλασσικός διάλογος "Που είσαι ρε μ@@@@?" και η απάντηση: "Έρχομαι". Τρελός συνειρμός. Ελπίζουμε αυτοί οι δύο όταν βρεθούν να συνεννοηθούν καλύτερα.
    Και ναι θέλουμε συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μόνη φράση η οποία ισχύει 100% είναι η κλασική που μπορείτε να την βρείτε ΜΟΝΟ εδώ κάπου πιο πάνω δεξιά

    " Ένας ψόφος την ημέρα...
    τον μαλάκα κάνει πέρα..."

    Περιμένω το 2ο μέρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πρόσφατα διάβασα τον αλχημιστή και παρόλο που στο σύνολο του όντως δεν με συγκίνησε, είχε κάποια αληγορικά κομμάτια που μου αρέσαν. Και λέω τώρα εγώ, γιατί δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το καλό απο το κακό κομμάτι, να κρατήσουμε το πρώτο και να πετάξουμε το δεύτερο; Και το εννοώ γενικότερα.

    Και έστω οτι το σύμπαν δεν συνωμοτεί για να μας βοηθήσει να κερδίσουμε αυτό που θέλουμε, έστω οτι τα άστρα δεν λένε την μοίρα μας, έστω οτι όλα ρυθμίζονται από το χάος και την τετράγωνη λογική σας. Εμένα αν δεν μου αρέσει αυτή η οπτική, τι σας πειράζει να σκέφτομαι τα πράγματα πιο ρομαντικά και ας είναι και χαζά; ενοχλώ κανέναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις- υπάρχουν ηλίθιοι άνθρωποι.

      Δε συνωμοτεί το σύμπαν- (με ποιον εξ άλλου, ακόμα κι αν είχε βούληση και νόηση;)

      Δε φταίει ο Coelho που τον έκανε σταρ η Madonna και το yoga crowd (και το εκμεταλλεύτηκε).

      Πάει αργά για να φτάσει γρήγορα αλλά προτιμώ το γοργόν διότι χάριν έχει.

      Όλα δε γίνονται ΓΙΑ κάποιο' λόγο- σκοπό αλλά ΑΠΟ κάποιο λόγο- αίτιο― το απέδειξε η Επιστήμη.

      Ό,τι δε σε σκοτώνει τι σε κάνει; Τραυματία.

      Σε ένα ιδανικό κόσμο τα clichės θα ήταν καταδικαστέα για προσβολή δημοσίας αισθητικής & νοημοσύνης.
      Είναι η έχθρα μου γι αυτά ένα από τα pet projects που έχω στην καρδιά μου..
      Συμμπλόγκερς ας συσπειρωθούμε
      (όπως και για το άλλο, το επείγον, που μου σχολίασες dear Alza)..

      _____ Προσθέτω: Απέραντο γαλάζιο, Νησί των ανέμων, βαθιά το χέρι στην τσέπη (=ακριβό), ανεβαίνω τα σκαλιά της εκκλησίας (=παντρεύομαι)

      Διαγραφή
    2. Ταυτίζομαι απόλυτα με την άποψή σου για τα κλισέ και δεν χάνω ευκαιρία να κοροιδεύω, κάθε φορά που κάποιο ειπώνεται μέσα στο ακουστικό μου πεδίο. Το αστείο, μα ταυτόχρονα λυπηρό, είναι οτι πολλές φορές (αρκετά περισσότερες απο ότι επιτρέπεται για ένα κράτος με δημόσια εκπαίδευση) ο κόσμος χρησιμοποιεί παροιμίες και λαικές ρήσεις, χωρίς καν να κολλάει στην περίσταση ή προσπαθώντας να πει κάτι άλλο. Εκεί και αν θέλουν δούλεμα...

      Τώρα για την συσπείρωση που λες, εγώ μέσα είμαι, αλλά έχεις κάποιο πλάνο δράσης;

      Διαγραφή
  11. Το «όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο» μου το είπαν όλοι ανεξαιρέτως την πρώτη φορά που έδωσα πανελλήνιες, λες και ήταν συνεννοημένοι γαμώτο τους! Έχει τον πόνο σου, έχεις και τον κάθε χλεχλε με την ατάκα του!

    Συνωμοτεί το σύμπαν και αηδίες. Αν δεν ιδρώσεις για κάτι, δεν τα καταφέρνεις ούτε σε 100 χρόνια με το να κάθεσαι. Γίνανε όλοι τώρα νοστράδαμοι! Φωτιά στο “Secret”, ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι λες τώρα Λευκή, αφού το έχει πει ο Κοέλιο που είναι πολύ σοφός συμπαντοψυχολόγος και αστεροαναλυτής και φιλοσοφοασχετομαλακοπιτουρίδης και μέσω διαλογισμού έχει ανακαλύψει όλα τα μυστικά και τα τερτίπια του σύμπαντος που δεν ξέρει ουτε καν η επιστήμη της αστροφυσικής....

      Στο μεταξύ σε ποιό "Secret" αναφέρεσαι; Ενημέρωσέ με σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
    2. Όπως έχει πει ο τρισμέγιστος Sam Harris στο βιβλίο του Free Will, η ελεύθερη βούληση είναι μια ψευδαίσθηση. Μπορεί λοιπόν να ιδρώνεις 100 χρόνια για κάτι και να μην το καταφέρεις και να το κάνει τυχαία ο άλλος που κάθετε.
      Και το όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο είναι το σωστότερο πράγμα που μπορεί να ειπωθεί ποτέ παρόλο που αυτοί που το λένε δεν το χρησιμοποιούν με αυτή την έννοια.

      Διαγραφή
  12. Έχετε ακούσει για την δυαδική κατάσταση των πραγμάτων?
    Για παράδειγμα η ύλη είναι δονητική και κυματική παράλληλα.
    Μια ενέργεια μπορεί να παράγει μηχανικό έργο και κινητικό παράλληλα.
    Ενας άνθρωπος μπορεί να θεωρείται ‘καλός’ και ‘κακός’ ταυτόχρονα.
    Αυτό που αλλάζει είναι η οπτική…Από ποια πλευρά κοιτάμε/παρατηρούμε κάτι.
    Σε ένα σύστημα όσο παρατηρούμε κάτι δεχόμαστε πληροφορίες από αυτό, στο ίδιο σύστημα όταν παρατηρήσουμε καλύτερα θα δούμε και άλλα πράγματα που δεν βλέπαμε πριν. Αυτό που καταφέραμε είναι να αλλάξουμε την οπτική μας γωνία της παρατήρησης.

    Πιστεύω ότι όλες αυτές οι εκφράσεις που βγήκαν μέσα από τον λαό, βγήκαν για να χαρακτηρίσουν καταστάσεις. Δεν βγήκαν για να μας πούνε ότι έτσι είναι και ότι ισχύει κάτι συγκεκριμένο αλλά για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε λόγιες εκφράσεις αναλόγως την περίπτωση. ¨Όλα ισχύουν και τίποτα δεν ισχύει…
    Όταν εγώ είμαι από αυτούς που τρέχω για το οτιδήποτε χρησιμοποιώ την έκφραση ΄το γοργόν και χάριν έχει’ για μένα δεν ισχύει το πήγαινε αργά για να φτάσεις γρήγορα(ίσα ίσα το χλευάζω κιόλας). Αν όμως είμαι τα ζώα μου αργά τότε αυτό που θα χλευάζω είναι το γοργό και χάρην έχει. Εδώ ισχύει αυτό που είπες για τις κωλοτρυπίδες μας, διαφέρουμε όλοι και όλοι έχουμε από μία.

    Καταλήγω ότι όλες οι ρήσεις είναι σωστές αλλά την κατάλληλη στιγμή.
    Ο λαός δεν είναι χαζός απλά δεν είναι σκεφτόμενος.
    Βέβαια σε αυτό το εκφυλισμένο site δεν περίμενα κανένα καλύτερο σχολιασμό πέρα από το κράξιμο. Να πω την αλήθεια αυτός είναι και ο λόγος που το διαβάζω γιατί μου προκαλεί πολύ γέλιο...

    Ένα υστερόγραφο για να ανάψω τα αίματα στους καλούς μου πελάτες Gabriel και Alza..
    Καταρχήν ο Gabriel που απαρνείται συνέχεια και προκλητικά την ανώτερη νόηση του ‘θείου’ (όπως το ορίζουν οι κουτάνθρωποι) ίσως είναι τα κουσούρια της παιδικής ηλικίας που η μαμά τον ανάγκαζε να πηγαίνει στην εκκλησία σαν παπαδάκι… ααουτσσ(χτύπημα κάτω από την μέση) σε καταλαβαίνω και συμπαραστέκομαι.
    Για τον Alza αυτό που βλέπω και σε αυτό το άρθρο είναι δειλία να αντιμετωπίσει το άγνωστο και τα χωράφια που δεν έχει κανένα έλεγχο.
    π.χ όταν έγραψε ο άγνωστος η απάντηση του Alza ήταν ‘Ρε Gabriel που είσαι τόσο καιρό…έλα να κράξουμε μαζί τον θρήσκο…έτσι έξυπνα και ωραία που τα λέμε…’ εγώ θα επεκτείνω την σκέψη του Alza.
    ‘Ελα ρε Gabriel να κάνουμε ξανά το κόμμα των εξυπνάκηδων να τα λέμε μαζί γιατί είμαι αρκετά αδερφή να στέκομαι μόνος στις προκλήσεις ενός τόσο δύσκολου θέματος και αφού έχω αποφασίσει να είμαι Αθεος χρειάζομαι και παρέα σε αυτό να επιβεβαιώνει τα πιστεύω μου για να συνεχίσω να βαδίζω τυφλός ανέμελος και ωραίος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1η παράγραφος: άσχετη με το κείμενο

      2η παράγραφος: ευχαριστώ που μου ξεκαθάρισες το αυτονόητο. Χωρίς την σημαντική συμβολή σου θα συνέχιζα να πιστεύω ότι οι λαϊκές ρήσεις είναι όλες κυριολεκτικές και ισχύουν για κάθε περίπτωση! μου άνοιξες τα μάτια μεγάλε διδάσκαλε!

      3η παράγραφος: εκφυλισμένο site; μάλλον εννοείς έκφυλο.

      4η παράγραφος: η ψυχολογική σου ανάλυση με άφησε άφωνο. Έκλαιγα με λυγμούς όταν κατάλαβα πόσο φοβάμαι το άγνωστο και τα χωράφια στα οποία δεν έχω κανέναν έλεγχο, και πραγματικά για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια. Βέβαια μετά συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζομαι "άγνωστα χωράφια" στη ζωή μου για να νιώθω σημαντικός. Δεν χρειάζομαι κανένα "θείο" και καμία "θεία" για να δώσω νόημα στη ζωή μου, καθώς εγώ τουλάχιστον έχω αποδεχθεί την θέση μου στο σύμπαν ως μια ασήμαντη, απόλυτα μετρήσιμη και πλήρως απρόβλεπτη μονάδα. Επίσης ανέμελος και ωραίος, όπως πολύ σωστά έθεσες, αλλά όχι τυφλός. Οι τυφλοί χρειάζονται καθοδήγηση και φροντίδα, κάτι που αναζητάς από ότι φαίνεται εσύ στις μάταιες "ανώτερες νοήσεις" σου. Και ως κατακλείδα, θα πω ότι δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο στο θέμα του θεού, ούτε χρειάζομαι παρέα για να δηλώσω το απλό: "δεν πιστεύω ότι μαλακία ακούω χωρίς να έχω τουλάχιστον ένα στοιχείο". Δοκίμασε το και εσύ καμιά φορά. Μπορεί να νιώσεις καλύτερα και να βγάλεις το αγγούρι από το κώλο σου, γιατί φαίνεσαι λίγο σφιγμένος...

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε Τζαννέτο για πρώτη φορά είπες και ένα σωστό πράγμα.
      Ναι είμαι πελάτης σου! Εσύ μου πουλάς ασυναρτησίες και εγώ σου επιστρέφω πόνο και εξευτελισμό. Και όπως το δικό σου στοκ δεν έχει τελειωμό έτσι είναι και το δικό μου.
      Ένα σταματημένο ρολόι λέει σωστά την ώρα 2 φορές τη μέρα. Παρόλα αυτά δεν θα το εμπιστευόμουν κάτω από κανονικές συνθήκες.Εφόσον οι εκφράσεις οι παραπάνω δεν λένε πότε ισχύουν και πότε όχι θεωρείται ότι ισχύουν πάντα. Αν ας πούμε η έκφραση ήταν "Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία όταν είσαι άρρωστος, παραμορφωμένος, ηλίθιος, νεκρός, φυλακισμένος κτλ" τότε όλοι θα συμφωνούσαμε.
      Επίσης θα ήθελα να επεκτείνω τον συλλογισμό σου για τη δυαδική φύση των πραγμάτων. Έχεις ακούσει για την τριαδική φύση?? Για παράδειγμα η ενέργεια είναι στατική , εξωστρεφής αλλά και ισομερής.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε σύστημα να ταλαντεύεται συμμετρικά -πάνω στο έκκεντρο σημείο της κατακόρυφης τροχιάς που το διαπερνά από το σημείο μηδενικής ανοχής (γνωστό και ως σημείο von Stekelembourg - van Damme) μέχρι το τέλος του άξονα των Ζ. Πιστεύω πρέπει να ενημερωθείς για τις τελευταίες εξελίξεις της παπαρολογίας - τσιμπουκολογίας πριν ξαναγράψεις τέτοιες αναχρονιστικές αναλύσεις.
      Στην εκκλησία πήγαινα εθελοντικά και φανατικά αν θες να ξέρεις. Και γιαυτό είμαι πολύ περήφανος που πέτυχα εκεί που τόσοι έχουν αποτύχει. Να δουν την πραγματικότητα όπως είναι και να καταλάβουν πόσο τρύπια και γελοία είναι αυτή η ιδέα που αποκαλείς Θεό. Καν αν νομίζεις ότι είμαι προκλητικός δεν έχεις δει τίποτα ακόμα.
      Όταν αποκτήσεις τα άντερα να αμφισβητήσεις ακόμα και τον πυρήνα της ύπαρξης σου και δεχτείς ότι η αλήθεια είναι το υπέρτατο αγαθό όσο πικρή και να είναι τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε θα αγοράζω ότι πουλάς και θα το επιστρέφω με τόκο..

      Διαγραφή
    3. Έστω λοιπόν ότι...
      Έχουμε ένα περιορισμένων διανοητικών δυνατοτήτων τύπο που πιστεύει στο Θεό, ή όπου αλλού τέλος πάντων, και ισχυρίζεται ότι γι αυτό ακριβώς μάλιστα είναι ευτυχισμένος. Έχουμε κι έναν άλλο τύπο που δεν πιστεύει σε τίποτε μη υλικό, ψάχνει τα πάντα κλπ. και είναι γεμάτος αμφισβητήσεις και καθόλου ευτυχισμένος. Ποιος θα προτιμούσατε να είστε αν εκ των πρότερων γνωρίζατε ότι η κατάληξη δε θα αλλάξει? Πιθανότατα ο πρώτος, καλύτερα χαζός και χαρούμενος παρά πανέξυπνος και δυστυχής. Εννοείται ότι υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις ή ακόμα και αντίθετες. Εννοείται επίσης ότι όλος αυτός ο συλλογισμός, έχει πάρα πολλές υποθέσεις. Αλλά αυτό το μοτίβο δεν το έχετε δει πολλές φορές? Συμπέρασμα: κάποιος κάνει κάτι λάθος. Είτε α) ο πανέξυπνος-κριτικός κάτι μεγάλο χάνει, είτε β) ο χαζός δεν καταλαβαίνει τι θα πει ευτυχία. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μου ακούγεται λογικό ότι τα ζευγάρια έπρεπε να είναι βλακεία-δυστυχία και γνώση-ευτυχία. Όμως δε συμβαίνει και τόσο συχνά... τι χάνουμε? Και μην ακούσω κοινοτυπίες ότι όλα έχουν το τίμημά τους… σας παρακαλώ….

      Διαγραφή
    4. @ Ανώνυμος: Αν κατάλαβα σωστά το συλλογισμό σου, εννοείς ότι, όποιος πιστεύει σε κάποια υπερφυσική οντότητα είναι συνήθως ευτυχισμένος, ενώ ο αμφισβιτίας σκεπτικιστής είναι κατα κύριο λόγο δυστυχής και θέτεις το ερώτημα: "ποιός θα ήθελες να είσαι απο τους δυο;". Πριν πω την επιλογή μου θα ήθελα να προσδιορίσω λίγο την έννοια της ευτυχίας. Για μένα σε πολύ σημαντικό βαθμό ευτυχία είναι οτι, έχω τα μέσα και την άνεση να κάθομαι τώρα εδώ και να συζητάω περι ανέμων και υδάτων, χωρίς να φοβάμαι για την ελευθερία μου, την ζωή μου ή την επιβίωσή μου, να έχω το νερό και το φαί μου, ανθρώπους γύρω μου που με νοιάζονται και τους νοιάζομαι κλπ κλπ. Πράγματα δηλαδή, που για πολύ κόσμο στην Ευρώπη είναι αυτονόητα, αλλά επειδή υπάρχουν και αλλού άνθρωποι, ας δούμε λίγο πιο σφαιρικά το ζήτημα.

      Ασια, Αφρική και Νότια Αμερική λοιπόν, είναι σύμφωνα με μελέτες, οι περιοχές στις οποίες η θρησκεία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων και γενικά εκεί παίζει και έντονος θρησκευτικός φανατισμός. Όλως τυχαίως είναι και οι φτωχότερες περιοχές του κόσμου. Είναι περιοχές που η έλλειψη ελευθερίας, η καταπίεση των γυναικών, η βία και η φτώχεια είναι καθημερινότητα. Παρόλα αυτά, εσύ πιστεύεις οτι εκεί οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι; επειδή πιστεύουν σε ένα φανταστικό φίλο που δεν έχουν δει ποτέ; Πολύ αμφιβάλλω...

      Πιστεύω οτι τα ζευγάρια που έγραψες ισχύουν όπως ακριβώς τα έγραψες δηλαδή βλακεία-δυστυχία, γνώση-ευτυχία, απλά αν κατάλαβα καλά, εσύ ορίζεις την ευτυχία ως την ολοκλήρωση που νιώθει κανείς, αν πιστεύει οτι η ζωή του έχει κάποιο απώτερο σκοπό. Την ανακούφιση που νιώθει αν πιστεύει οτι αυτή η ζωή δεν είναι η μόνη που έχει, και ότι παίζει και sequel. Για μένα αυτό δεν είναι ευτυχία, είναι στρουθοκαμηλισμός. Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα που μπορείς να βρεις παντού για το πόσοι μοιρολάτρες κακομοίρηδες υποφέρουν καθημερινά, σε όλες τις παραπάνω περιοχές που ανέφερα, αλλά και σε όλο το κόσμο, μόνο και μόνο γιατί νομίζουν οτι θα επιβραβευθούν στην μετέπειτα ζωή τους. Και άρα δεν κάνουν τίποτα, μα απολύτως τίποτα για να βελτιωσουν την ζωή τους ΤΩΡΑ παρά σταυρώνουν τα χέρια και περιμένουν καρτερικά... α, ξέχασα προσεύχονται, αλλά έχουμε δει την αποτελεσματικότητα της προσευχής.

      Για να μην το κουράσω άλλο, αυτό που θέλω να πω είναι: χίλιες φορές να ξέρω την άσχημη αλήθεια -οτι δηλαδή αυτή την ζωή έχουμε και τέρμα- και να προσπαθώ να την βελτιώσω όσο μπορώ και να ζήσω καλύτερα, παρά να κάθομαι να κλαίγομαι και να παρακαλάω σαν σκλάβος έναν ή χίλους θεούς που δεν μου έδωσαν ποτέ τίποτα, και να υποφέρω τώρα, μόνο και μόνο μπας και πραγματοποιηθεί μια υπόσχεση, της οποίας οι εγγυήσεις είναι πραγματικά ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ.


      Διαγραφή
    5. Μόλις βρήκαμε και ένα κλισέ ακόμα για το sequel του άρθρου.
      Η άγνοια είναι ευτυχία..

      Διαγραφή
    6. @Alza: Απόλυτα αποδεκτό το επιχείρημα περί θρησκειών φτώχιας κλπ. Προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετη στο να πιστεύουμε σε οτιδήποτε (θρησκεία, ιδέα, κίνημα, δουλειά, άνθρωπό) το οποίο απαιτεί από εμάς θυσία έστω και μικρού κομματιού του εαυτού μας, χωρίς να μας αποδίδει άμεσα ή προφανή αποτελέσματα. Αυτό όμως είναι μια άλλη κουβέντα. Προφανώς το θέμα μου δεν είναι ο ορισμός της ευτυχίας. Πρόκειται για κάτι απόλυτα προσωπικό και πιθανότατα διαφορετικό για τον καθένα. Ως ευτυχία δεν αναφέρομαι μόνο στην εκπλήρωση των βασικών μας αναγκών και στη νομική και θεσμική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
      Νομίζω όμως ότι όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε πότε ένας άνθρωπος είναι ευτυχισμένος και πότε όχι, ασχέτως αιτιότητας. Παρατηρώντας τους ανθρώπους αυτούς αντιλαμβάνεσαι, εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, ότι πέρα από τον μειωμένο σχετικά αριθμό τους, ανήκουν και στις δύο κατηγορίες. Τις περισσότερες φορές μάλιστα δε δίνουν ιδιαίτερη σημασία ούτε στη γνώση ούτε στην άγνοια των δεδομένων του περιβάλλοντός τους, αλλά στη γνώση του εαυτού τους. Αυτή η γνώση και η συμφιλίωση τελικά εξαλήφει φόβους, μικρότητες και αντίστοιχες εξωτερικεύσεις τέτοιων συναισθημάτων. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι αστροφυσικοί, ούτε κατά διάνοια καταλαβαίνουν τη θεωρία της σχετικότητας. Εννοείται ότι δεν περιμένουν επίσης από κανενός τύπου θρησκεία να τους τα φέρει έτοιμα.
      Πηγαίνοντας λοιπόν πίσω στο αρχικό μας θέμα, προφανών το ερώτημα είναι πλαστό/άτοπο και φυσικά προσπάθησα ήδη να το υπονοήσω από το αρχικό κείμενο (" Εννοείται επίσης ότι όλος αυτός ο συλλογισμός, έχει πάρα πολλές υποθέσεις"). Σαφώς τα γνώση-ευτυχία πάνε πακέτο. Όμως οι περισσότεροι προσπαθούν να γνωρίσουν το γύρω από αυτούς, πριν αναγνωρίσουν εαυτόν. Αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνονται και πολύ συμβατά το περιβάλλον τους. Σαν περιβάλλον εννοείται όλη η εμπειρία και η γνώση που έχουμε αποκτήσει είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε με όποια μεταβίβαση, π.χ. διαβάζοντας ένα βιβλίο. Αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα σ έναν κόσμο με πολλά προβλήματα που παράγει βλακώδεις θρησκείες και οργισμένους/φοβισμένους ανθρώπους.

      @Gabriel: Για το sequel..... Το έξυπνο πουλί, από τη μύτη πιάνεται! To οποίο μεταξύ μας δεν κατάλαβα ποτέ. Ποιο το νόημα να πιάσεις ένα πουλί από τη μύτη, θα σε κάνει κόσκινο. Αλλά στην περίπτωση ταιριάζει :-)

      Διαγραφή
    7. @Ανώνυμος: Εγώ δεν θεωρώ οτι η γνώση του ευατού μας μπορεί να αποκτηθεί σωστά, αν δεν ξέρεις και πέντε πράγματα για τον κόσμο που ζεις. Ο άνθρωπος δεν είναι αυτόνομο σύστημα και επηρεάζεται απο ένα κάρο παράγοντες. Ζεις σε πολύ μικρό πλανήτη, σε τροχιά γύρω απο ένα ασήμαντο -για όλο το υπόλοιπο σύμπαν- αστέρι, σε έναν απο τους τρισεκατομμύρια γαλαξίες του διαστήματος. Αυτή η γνώση και μόνο σε κάνει να δεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι απο ότι θα τον έβλεπες αν ήξερες οι πάρχει μόνο ένας πλανήτης και ένας ήλιος και τέρμα. Σκέψου πόσο πιο υπερόπτης θα ήταν κάποιος στη δεύτερη περίπτωση. Γενικά ο εξωτερικός μας κόσμος αναμφισβήτητα επηρεάζει τον εσωτερικό μας. Πως να ψάξεις για απαντήσεις εσωτερικά αν έχεις λάθος στοιχεία; Τι αυτοκριτική θα κάνει ένας άνθρωπος αν στο σχολείο του έχουν μάθει πχ να είναι πρόβατο; Αν δεν υπάρχει σωστή παιδεία δεν μπορεί να υπάρχει σωστή αυτοκριτική.

      Οι προτάσεις σας πολύ καλές και οι δυο και θα λειφθούν υπόψη. Αν θες ανώνυμε βάλε ονοματάκι για να σε βάλω στα credits στο επόμενο.

      Διαγραφή
    8. Η υπεροψία δεν είναι κάτι καθόλου κακό αν είναι δικαιολογημένη και εκφράζεται χωρίς επιβλαβή τρόπο πιστεύω.
      Εννοείται ότι επηρεαζόμαστε από τα εξωτερικά... Το ασύμβατο είναι απλά ένα μεγάλο ποσοστό των επιρροών του πολιτισμού μας, κι όχι οι επιρροές των πλανητών, της φύσης και του σύμπαντος. Πώς μπορείς να αμφισβητήσεις το σύμπαν ή να πεις ότι δεν έχει σημασία?
      Σκέψου λίγο τι μας μάθαιναν στο σχολείο, ακόμα και στο πανεπιστήμιο αργότερα. α) Θρησκευτικά, β) Μια κατά το μέγιστο εξαμβλωμένη ιστορία, γ) Παπαγαλία με το κιλό σε πάρα πολλά θέματα, δ) να έχουμε κριτική σκέψη, διαβάζοντας Παπανούτσο (έλεος) και άλλους παρατρεχάμενους, που φυσικά δεν έβγαζαν και πολύ νόημα στη δική μας πραγματικότητα και άλλα τέτοια. Άρα οι περισσότεροι είχαμε, όπως πιθανότατα έχουν και τα τωρινά παιδιά, μια υπέροχη παιδεία, που υποσκέλιζε τη δημιουργικότητα και προσανατόλιζε την αντίληψή μας με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ε, δεν το λες και όμορφο :-)
      Είμαι λίγο άμπαλη με τα blogs. Νομίζω ότι τώρα έβαλα ονοματάκι.

      Διαγραφή
    9. Χαχαχαχαα, Παπανούτσο μας έβαζαν και εμάς στο σχολείο να διαβάζουμε και καλά για την έκθεση. Διάβαζα και εγώ τότε 16-17 χρόνων και σκεφτόμουνα, "τι λέει ο άνθρωπας;" σχεδόν με θαυμασμό. Τόσο χαζό ήμουν, ακόμα και εγώ που πλεον είμαι φάρος ευφυίας στο σκοτάδι της ηλιθιότητας της εποχής (η υπεροψία μου είναι δικαιολογημένη και εκφράζεται χωρίς επιβλαβή τρόπο να τονίσω). Φαντάσου πόσο κακό έκαναν στα άλλα τα τούβλα, όπως πολύ σωστά έγραψες, όλα τα ψέματα που μας περάσαν στο σχολείο και πόσο δύσκολο είναι να τα αποβάλλεις αυτά όταν ενηλικιωθείς. Το αποτέλεσμα συμφωνώ μαζί σου δεν είναι καθόλου, μα καθόλου όμορφο.

      Έβαλες ονοματάκι όντως, φαντασία δεν έβαλες. Τι θα γράψω στα credits; Ευχαριστώ τον Gabriel και την Human? Δεν κολλάει και σαν άρθρο...τεσπα....

      Ναι, ναι έβαλες μια χαρά όνομα. Σπάνιο το ονοματάκι σου...

      Διαγραφή
  13. Ρε πέρα από την πλάκα καλό θα ήταν να ανοίγατε λίγο τους ορίζοντες σας οσο αναφορά την συλλογή των πληροφοριών. Δεν θα αναφερθώ σε απλούς φιλόσοφους γιατι ξέρω ότι θα τους ξεφτιλίσετε. Προτείνω λοιπόν έναν επίκουρο καθηγητή αστροφυσικής και μηχανικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον Μάνο Δανέζη. Ο άνθρωπος επειδή έχω παρακολουθήσει και ομιλία του από κοντά εκτός από πολύ καλός καθηγητής είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Εκτός από τα βιβλία που έχει γράψει είχε σκηνοθετήσει ένα πολύ καλό και γνωστό ντοκιμαντέρ.. ‘το Συμπαν που αγάπησα’(το προτείνω ανεπιφύλαχτα)!
    Σε τελευταία του ομιλία αναφέρθηκε ξανά στην πλάνη των αισθήσεων(υπάρχουν 3 επεισόδια στο ντοκιμαντέρ) κάτι που γνωρίζει πολύ καλά να διευκρινίζει.
    Λέει συγκεκριμένα … ‘Όταν λέμε ότι κάποιος γεννιέται ή πεθαίνει, εννοούμε επιστημονικά ότι χάνεται ή εμφανίζεται η δυνατότητα να τον αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας.’ Δεν αναφέρεται σε θρησκείες κ.τ.λ, εξάλλου ο άνθρωπος είναι επιστήμονας.

    Σταματήστε να πιθηκίζεται επιτέλους και καταλάβεται ένα πράγμα.
    Βαδίζουμε στα ΤΥΦΛΑ όλα αυτά τα χρόνια!!!
    Δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει…
    Υπάρχει αυτός που νομίζει ότι ξέρει…και αυτός που ξέρει ότι δεν ξέρει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η ισοπέδωση ρε φίλε μου τη δίνει στα νεύρα. Τι θα πει βαδίζουμε στα τυφλά και τι θα πει δεν ξέρουμε τίποτα; Πως μπορείς εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος να απαξιώνεις έτσι 3000 χρόνια πολίτισμού, εξέλιξης, έρευνας και ανάπτυξης; Μπορεί να έχουμε ακόμα αρκετά αναπάντητα ερωτήματα, όμως χιλιάδες ερωτήματα αντίστοιχα έχουν απαντηθεί. Θα γίνω γραφικός και θα πω το γνωστό κλισέ, αλλά μόνο με κλισέ συνεννούμαστε μου φαίνεται. Ο κόσμος ΠΙΣΤΕΥΕ παλιά οτι η γη ήταν επίπεδη. Ο κόσμος τώρα ΞΕΡΕΙ οτι η γη είναι κυκλική. Αυτή τη γνώση την αρνείσαι; Την γνώση του πως να κάνω το κρύο ζεστο και αντίστροφα την αρνείσαι; Την γνώση να μεταφέρω πληροφορία μέσα απο αέρα την αρνείσαι; Αρνείσαι τον ηλεκτρισμό, την ιατρική ή την ψυχολογία; Την ισότητα των λαών και των φύλων την αρνείσαι; Δηλαδή ότι πάλεψε να κερδίσει η ανθρωπότητα μέσα απο θυσίες, έρευνα, πόνο και αίμα, το εκμηδενίζουμε; Ή μήπως όλη αυτή η γνώση σου φαίνεται εσένα άχρηστη και προτιμάς να βρεις απάντηση σε κάτι πιο πνευματικό; Γιατί αν είναι έτσι, παράτα ότι "άχρηστη" ευκολία σου παρέχει η κεκτημένη γνώση που έχουμε μέχρι τώρα, τράβα σε καμιά σπηλιά, τρώγε βρούβες και κάνε διαλογισμό. Και οταν λες οτι δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει, να μιλάς για τον εαυτό σου.

      Διαγραφή
    2. @Jannis: Προσπαθείς να αποδείξεις σε δύο φανατικούς ορθολογικούς ότι μπορεί η αντίληψή τους να είναι περιορισμένη? Μα αυτό είναι το πρώτο, και όχι το μοναδικό ελπίζουμε, πράγμα για το οποίο είναι περήφανοι! Φυσικά και θα πέσουν να σε φάνε!
      Από την άλλη, το να υποστηρίζεις ότι υπάρχουν πράγματα που τα βλέπουμε συχνά από μια πιο περιορισμένη οπτική γωνία, κι ίσως να ήταν καλό να ψάξουμε λιγάκι και κάποιες άλλες (τι στο καλό 360 μοίρες έχει ο κύκλος και οι περισσότεροι πάνω από 180 δεν μπορούμε να δούμε), ίσως θα τους ήταν πιο εύπεπτο και θα το συζητούσαν παραπάνω.
      Ε, τώρα αν κι εσύ λες ότι όλη η ανθρωπότητα τόσους αιώνες βαδίζει στα τυφλά, επιλέγεις να αγνοείς ακόμα και τα ταπεινότερα ανθρώπινα ένστικτά. Η επιβίωση οδηγεί τον άνθρωπο στην πρόοδο και στη συνέχεια στην επιστήμη, αναγκαστικά, αλλιώς το είδος μας θα είχε εκλείψει πολλά χρόνια πριν. Φυσικά η περεταίρω εξέλιξη μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ορθή με βάση κυρίως τη χρήση των αποτελεσμάτων την επιστήμης. Το να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι η γη είναι το πείραμα των ποντικών για να βρεθεί η απάντηση στο υπέρτατο ερώτημα (Γυρίστε το Γαλαξία με ωτοστόπ) μπορεί να ακούγεται χαριτωμένο, αλλά ε, δεν μπορούμε να το πάρουμε και πολύ σοβαρά, αν μη τι άλλο, λόγω ευθιξίας.

      Διαγραφή
  14. 3 πραγματάκια στα γρήγορα...
    α) Και τι σχέση έχει αυτό που λέει ο καθηγηταράς με αυτό που λες εσύ?? Μίλησε για δονητική ύλη και πτητική αιθανόλη?
    β) Ένα από τα βασικά λογικά σφάλματα που κάνεις (και πολλοί άλλοι) λέγεται argument from authority.
    Σημαίνει ότι επειδή κάποιος είναι ειδικός σε έναν τομέα έχει αυτόματα δίκιο.Όλοι οι άνθρωποι σφάλλουν και φυσικά και οι επιστήμονες και πολύ καλύτεροι από τον Δανέζη. Φυσικά τις περισσότερες φορές έχουν δίκιο αλλά κανείς δεν ξεφεύγει από την ανάγκη να στοιχειοθετήσει αυτά που λέει.
    γ) Με αυτό που λέει ο καθηγητής δεν έχω καμία διαφωνία. Εσύ έχεις μπερδέψει την έκφραση "Όλα είναι πιθανά" με την "Όλα είναι ισοπίθανα". Σε καθεστώς άγνοιας η πρώτη ισχύει ,η δεύτερη όχι.
    Για ψάξου λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή