Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Πρωτιά στη μαλακία...

Ο τίτλος της παρακάτω έρευνας θα έπρεπε να είναι ένας και μόνο ένας: 

"Για τον μπούτσο!"


Θα ήθελα να τονίσω ότι η παραπάνω έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν δυο-τρεις βδομάδες, έγινε σε ένα μικρό δείγμα 1000-κάτι ανθρώπων, και αρχικά αμφέβαλλα για τα αποτελέσματά της, αλλά μετά θυμήθηκα ότι ρεαλιστικά να το πάρει κανείς, οι άνθρωποι με iq χαλασμένης μαρμελάδας είναι τόσο πολλοί, που δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Όταν διαβάζω άρθρα σαν το από πάνω, νιώθω μια πολύ έντονη ανάγκη για γαμωσταύρισμα. Ο λόγος είναι κυρίως γιατί με πιάνει μια έντονη απογοήτευση για το μέλλον της χώρας μου. Ανέκαθεν ήμουν τίμιος και ακέραιος και είχα την ελπίδα ότι κάποτε τα  πράγματα θα φτιάξουν. Αλλά δεν μπορώ ρε πούστη μου να πληρώνω φόρους και μετά να βλέπω ότι τα λεφτά μου πάνε σε γιωτόμπαλα τέτοιου είδους και καραγκιόζηδες, που αντί να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους στο τριμπούρδελο που λέγεται οικονομική κρίση, μου λένε ότι ήταν προσχεδιασμένο εκ των έξω... Δηλαδή και να θες να σεβαστείς τον πλησίον σου, δεν μπορείς με τόσους ηλίθιους που έχουμε γεμίσει.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή, και ας ρίξουμε δυο σχόλια και για τα άλλα παπαριλίκια. Τo 27% των σημερινών Ελληνων λοιπόν πιστεύει ότι η προσελήνωση το 1969 ήταν ψεύτικη, ότι ο Neil Armstrong δεν πάτησε ποτέ πόδι στο φεγγάρι, και όλα ήταν απλά ένα γύρισμα σε ένα κινηματογραφικό πλατό. Το κίνητρο μιας τέτοιας απατεωνιάς, υποστηρίζουν οι συνωμοσιολόγοι, είναι ότι εκείνη την περίοδο του ψυχρού πολέμου, οι USA και USSR ήταν σε μια συνεχή και έντονη κόντρα η οποία είχε πάρει την πολύ ώριμη μορφή του: "ποιος έχει το μεγαλύτερο επιστημονικό παπάρι;" Η μέτρηση ήταν συνεχής και αμφότερες δυνάμεις μέτραγαν τα τεχνολογικά τους "κοντάρια" ασταμάτητα, σε μια προσπάθεια να υπερνικήσουν αυτό του αντιπάλου και να του το περάσουν σουβλάκι, από το παχύ έντερο. Αγωνιώντας η NASA μήπως αποδειχθει ότι η Ρωσία την έχει μεγαλύτερη (την επιστήμη) και χάσει τον αγώνα  για το ποιος θα φτάσει πρώτος στην ουράνια κεφαλογραβιέρα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει cheat και έτσι έφτιαξε ένα βίντεο με το οποίο κορόιδεψε όλο τον πλανήτη για δεκαετίες...

Χωρίς καν να μπούμε σε σοβαρές και απτές αποδείξεις για να καταρρίψουμε την πανηλίθια αυτή συνωμοσία, ας δούμε το θέμα λογικά χωρίς να εμπλέξουμε επιστημονικά επιχειρήματα. Η NASA λοιπόν έκανε την απατεωνιά για να προλάβει την Ρωσία, η οποία βέβαια όμως αναγνώρισε την ήττα της και επιβεβαίωσε την επιστημονική κυριαρχία του αντιπάλου της. Λέτε ολόκληρη η επιστημονική  Ρωσία τότε να μη μπορούσε να ανιχνεύσει τα υποτιθέμενα "κινηματογραφικά και φωτογραφικά λάθη" αν υπήρχαν, και να μπορεί ο κάθε βλαμμένος του youtube; Η Ρωσία; που είχε ένα κοντάρι νααααα με το συμπαθειο; Κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται. Γενικότερα αν εξετάσεις κανείς σοβαρά τα επιχειρήματά των συνωμοσιολόγων, θα διαπιστώσει ότι είναι πραγματικά πιο γελοία και από το τραγούδι που έπαιζε στο "Μικρό μου πόνυ" και έδειχνε ροζομπλέ πουστοάλογα να τρέχουν πάνω σε ουράνια τόξα (πιθανός από αυτό εμπνεύστηκε και η σημαία του gay parade).

Χωρίς να αναλύσω κάθε point ξεχωριστά, θα σας προτρέψω, αν σας ενδιαφέρει, να βρείτε γιατί λένε ότι το βίντεο είναι ψεύτικο, και φυσικά την απολύτως ξεκάθαρη εξήγηση γιατί το κάθε point είναι πίπα. Το μόνο πράγμα που θα αναφέρουμε όμως και πρέπει να χωνέψουμε όλοι καλά και που είναι ξεκάθαρο κλύσμα στον πρωκτό των παπατζήδων, είναι οι πέτρες που συλλέχθηκαν από τους αστροναύτες και επέστρεψαν στην Γη. Οι πέτρες αυτές, διαφοροποιούνται από αυτές που έχουμε στην Γη, γιατί η κρυσταλλική τους δομή δεν περιέχει καθόλου υδρογόνο, συστατικό πλούσιο στις πέτρες στον γαμωπλανήτη μας . Φυσικά, πολλοί θα σου πουν ότι οι επιστήμονες που εξέτασαν τα ορυκτά είναι πληρωμένοι, ψεύτες, τα κατασκεύασαν (και οι Ρώσοι ακόμα), δεν τα είδαμε ποτέ κλπ κλπ. Σίγουρα, είναι και αυτό μια πολύ μικρή πιθανότητα, όμως ο μέσος Έλληνας κεφτές, επιλέγει να αμφισβητεί σχεδόν απόλυτα την εγκυρότητα και την ηθική του κάθε επιστήμονα, σε αντίθεση με τα απαίδευτα και παράλογα λόγια του κάθε τυχάρπαστου τα οποία αποδέχεται, πολλές φορές αβλεπεί. Επίσης, είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος (και δεν ξέρω πως αλλιώς να τονίσω την σιγουριά μου) ότι δεν έχει ιδέα για ποιο λόγο θεωρείται πλαστό το βίντεο. Δεν έχει μελετήσει τα επιχειρήματα, ούτε του ενός, ούτε του άλλου. Απλώς το πιστεύει. Θα δούμε γιατί συμβαίνει αυτό σε πιο κάτω παράγραφο.

Πάμε για άλλα. To 60% περίπου λέει θεωρεί ότι οι δίδυμοι πύργοι ήταν στημένο από τους ίδιους τους Αμερικάνους και το ίδιο ποσοστό πιστεύει οτι ο Σημίτης είναι εβραϊκής καταγωγής. Προσωπικά στα παπάρια μου από που είναι το χόμπιτ, και δεν καταλαβαίνω γιατί μας ενδιαφέρει κιόλας. Η ζημιά που έκανε έχει γίνει. Αντί να εικάζουμε τι καταγωγής ήταν η πούτσα που γάμησε το μουνί της μάνας που πέταγε τον καθένα, το ορθότερον και ηθικότερον δεν θα ήταν να εξετάζουμε το έργο του και να πράττουμε αναλόγως; Δηλαδή αν ο Σημίτης είχε κάνει για παράδειγμα την Ελλάδα οικονομικό κυρίαρχο της Ευρώπης (λέμε τώρα) θα μας πείραζε αν ειναι Εβραίος;

Για το περιστατικό με τους δίδυμους πύργους, οκ πρέπει να παραδεχτώ ότι θέλει μεγάλη φαντασία για να υποστηρίξεις ότι όλο αυτό οργανώθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να δικαιολογήσει μια επίθεση στον ισλαμικό κόσμο. Πάμπολλες φορές η αμερικανική κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν πολυσκοτίζεται να δικαιολογήσει την εξωτερική της πολιτική, ούτε στους ίδιους τους Αμερικάνους, ούτε σε άλλα κράτη. Αλλά όχι, αυτή τη φορά είπαν να πάρουν την άδεια του κόσμου και να καθαρίσουν για αυτό το σκοπό 3.000 δικούς τους πολίτες. Λογικότατο. Από την άλλη έχουμε τους στρατευμένους και φανατικούς ισλαμιστές που αν δεν πέσεις στα γόνατα όταν αρχίζει να γκαρίζει ο ιμάμης, σου κόβουν το κεφάλι και βγάζουν φωτογραφίες πάνω από το κουφάρι γελώντας. Ποιοι από τους δυο υποψήφιους φαίνονται ικανοί και βασικά πιθανότεροι να οργανώσουν μια ομαδική επίθεση που κοστίζει την ζωή σε 3.000 αθώους πολίτες; Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να απαντήσει κανείς σε αυτό; Για άλλη μια φορά, είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος ότι ο μέσος Έλληνας ούτε εδώ έχει μελετήσει τα επιχειρήματα που στηρίζουν την συνωμοσία, ούτε αυτά που την καταρρίπτουν. Απλά την πιστεύει. θα το εξετάσουμε όμως και αυτό αργότερα.

Πάμε τώρα σε ένα απο τα αγαπημένα μου. Το φάρμακο για τον καρκίνο έχει εφευρεθεί και δεν μας το δίνουν επίτηδες, υποστηρίζει το 69%......
"Γιατί, το κρύβουν αν το έχουν φτιάξει;" ρωτάει κάποιος εύλογα.
"Γιατί θέλουν να συνεχίσουν να πουλάνε τις βλακείες που πουλάνε τώρα." απαντάει με στόμφο παραπονάρικης αλλά και σοβαροφανούς πορδής.
"Μα, αν πουλάνε το καλό το φάμακο, που αφού θα δίνει και λύση θα είναι και ακριβότερο, δεν τους συμφέρει;"
"Δεν ειναι το ίδιο, θέλουν να το παίζουν θεοί και να σε κρατάνε στην τσίτα..."
"ποιοι;"
"οι φαρμακοβιομηχανίες και οι επιστήμονες απο πίσω"......
"μα μέχρι τώρα οι ιατρική έχει δώσει φάρμακα που αποτελεσματικά πολεμάνε ένα κάρο ασθένειες"
"ναι αλλά έχουν και άλλα που δεν μας τα δίνουν , γιατί μπλα μπλα μπλα, ανεγκέφαλες πορδες της λογικής μπλα μπλα ειμαι ζωον, μπλα μπλα ειμαι για το μπουτσο μπλα μπλα μπλα γαμιέται η μάνα μου κλπ κλπ"

Και φτάνουμε έτσι στο ζενίθ της βλακείας. Άντε για τις πρώτες συνωμοσίες ρε παιδί μου λες, οκ υπάρχουν μερικές απορίες που μπορούν στηρίζονται κάπου. Σε ένα στοιχείο ας πούμε, που αν δεν ξέρεις κάποιες λεπτομέρειες, μπορείς να το παρανοήσεις και να σχηματίσεις μια ευλόγως καθυστερημένη ιδέα. Αλλά εδώ, τι ακριβώς να παρανοήσεις; Εδώ μιλάμε για πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης και αμετανόητη καχυποψία (και αχαριστία να συμπληρώσω) προς ένα φορέα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τα πάντα για να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί ζωντανό το κάθε βλεμμένο πουτανογέννημα που θα πέθαινε στα τριάντα από πεντακόσιες διαφορετικές ασθένειες (μια εκ των οποίων η υπερβολική συγκέντρωση σκατών και πορδών στον εγκέφαλο), ώστε να μπορεί τώρα να κράζει και να υποτιμά το έργο του. Μιλάω φυσικά για την επιστήμη και συγκεκριμένα την ιατρική. Ακούστε παρακαλώ οι πολέμιοι τις ιατρικής και βάλτε καλά στο νιονιό σας. Τα τελευταία μόνο 100 χρόνια, το μέσο προσδόκιμο όριο ζωής αυξήθηκε κατά τριάντα γαμημένα χρόνια.... Ακούτε μαλάκες; ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. Και δεν αυξήθηκε επειδή μια μέρα έτσι απλά οι άνθρωποι σταμάτησαν να πεθαίνουν. Αυξήθηκε, γιατί η σύγχρονη ιατρική, πήρε ανάστημα, μπήκε στο δωμάτιο με τις ασθένειες με ένα σουβλί και δυο καμινέτα στο χέρι και τους είπε κοιτώντας τες στα μάτια "Καριόλες...θα σας ξεκωλιάσω...την γαμήσατε....θα σας δώσω το κωλάντερο στο χέρι"...Και το έκανε; Το έκανε ρε παπαρηδες, το έκανε. Άνθρωποι  πριν λίγα χρόνια πέθαιναν από ασθένειες δοντιών και απλές μολύνσεις. Ο πιο καθυστερημένος ιός της γρίπης (απο τους τελευταίους μαθητές στο σχολείο του) θέριζε κόσμο. Έχετε ακούσεις εσείς κανέναν πλέον να πεθαίνει από ουλίτιδα; Ένας απλός ιός τώρα τι κάνει; λίγο πυρετό και κλάιν μάιν. Αντιβιοτικό και τα μυαλά στα κάγκελα μωρή χαμούρα... ρούφα το καυλέτο των ενισχυμένων αντισωμάτων μου βρωμερέ ιέ και πάρε μπούλο από το σώμα μου.

Και να ήταν μόνο αυτά...Η πανούκλα τον μεσαίωνα εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Ευρώπης όταν ήρθε από τη Αφρική με τα ποντίκια. Τώρα ξέρετε τι θα γινόταν αν έσκαγε πάλι πανούκλα; ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΛΑΝΕ ΤΑ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ . Μαλάρια, ελονοσία, ηπατίτιδα όλες ασθένειες που θέριζαν κόσμο μέχρι που η συμβολή της ιατρικής και της φαρμακευτικής τους γάμησε τη μανούλα. Διάβαζα πρόσφατα για το Aids που από τότε που εμφανίστηκε (πάλι απο τη βρωμοήπειρο) έχει φάει 25 μύρια κόσμο, αλλά πλέον με τις αγωγές και τα φάρμακα που υπάρχουν, η θνησιμότητα του ιού, έχει πλέον μειωθεί στο μισό. ΣΤΟ ΜΙΣΟ μαλάκες. Ας κάνατε εσείς κάτι καλύτερο και τότε συζητάγαμε την αποτελεσματικότητα της επιστήμης. Σίγουρα όμως τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτά απέναντι σε πληθώρα ασθενειών δεν τα κατάφεραν οι συνωμοσιολόγοι, ούτε οι έντονες προσευχές. Τα κατάφεραν τα φάρμακα και οι θεραπείες της ιατρικής επιστήμης. Γκέγκε; Προσοχή, αναφέρομαι στην σύγχρονη δυτική ιατρική και όχι στα καραγκιοζιλίκια των γκουρού και κουρού εξ ανατολής, τύπου:
"Γιατρέ, πονάει το πόδι μου, τι να κάνω;"
"Μύρισε λίγο αυτό το νύχι άπλυτου ποδιού καμήλας καθώς θα ακουμπάω το πουτσοκέφαλό μου ανάμεσα στο τρίτο και τέταρτο δάχτυλο του αριστερού σου ποδιού. Αυτό θα απαλύνει τον πόνο σίγουρα. Αν δεν τον απαλύνει, θα σου χώσω το δικό μου δάχτυλο του ποδιού στο στόμα όπου πρώτα θα το έχω πασαλείψει με ευκοίλια άρρωστης σαύρας το οποίο οι γκουρού λένε ότι γιατρεύει κάθε είδους πόνο."

Φυσικά δεν γαμήσαμε μόνο ασθένειες. Αλλά και ατυχήματα ή εκ γενετής προβλήματα. Τι έπαθες; σου έσπασε το πόδι; πάρε μια λάμα ρομποκοπ και περπάτα ξανά. Τι έπαθες κουφάθηκες; πάρε ενα βοήθημα και άκου. Η καρδια σου δεν δουλέυει καλά; Βηματοδότης power. Δε σου αρέσουν τα βυζιά σου; Μια στιγμή να φέρω την τρόμπα και την σιλικόνη να σε φτιάξω. Έχω την κάθε ψηλομύτα καριόλα και πουτσομεζέ τραχανοπλαγιά να μου λέει πως ο κόσμος παλιά ήταν καλύτερος και ότι η τεχνολογία φταίει για όλα, για να τους δω μετά από λίγη ώρα να βάφονται, να ντύνονται και να φτιάχνονται, για να πάρουν το αυτοκίνητό τους και να βγουν έξω και να κάνουν check in στο facebook, χρησιμοποιώντας ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ την τεχνολογία την οποία τόσο πολύ κατακρίνουν. Γελοίοι, αηδιαστικά ηλίθιοι υποκριτές του κώλου....Ψόφος! Πάρτε το χαμπάρι, τα παραδείγματα που η επιστήμη και η τεχνολογία σώνει ή βελτιώνει ζωές (πέρα από τις απίστευτες καθημερινές ευκολίες που μας έχει προσφέρει)  είναι πιο πολλά από όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα του μέσου ντολμά. Δηλαδή πάνω από πέντε περίπου.

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν τίποτα σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους. Οι επιστήμονες το παίζουν θεοί και θέλουν να μας ελέγχουν. Το γεγονός που ανέφερα και στις προηγούμενες παραγράφους, ότι ο μέσος Έλληνας χωρίς καν να ξέρει για ποιο λόγο, ασπάζεται οποιαδήποτε συνωμοσιολογική κουράδα ξεπετιέται απο την βρωμερή κωλασμένη τρύπα του κάθε τενεκέ, δείχνει μια τρομακτική έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην λογική και στην επιστήμη, η οποία τα τελευταία 100 χρόνια όπως είπαμε βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο ζωής μας σε ένα κάρο τομείς. Και στον αντίποδα ο φορέας που εμπιστεύονται οι Έλληνες περισσότερο απο όλους είναι ποιος..... η εκκλησία; Η εκκλησία γαμώ το στανιό μου. Η οποία τα τελευταία 100 χρόνια έχει προσφέρει τι στην Ελλάδα, ή στην ανθρωπότητα; εεε; τι;;;..... Δεν θα σχολιάσω καν αυτή την υπέρμετρη χαζομάρα αλλά θα λυπηθώ πραγματικά για την κατάντια των συμπολιτών μου.

Ως τελευταίο θα σχολιάσουμε την θεωρία ότι η κρίση ήταν προσχεδιασμένη από εξωτερικούς παράγοντες για να τρυγήσουν το κωλαράκι μας. Αρχικά ας θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι όλος ο κόσμος μισεί και ζηλεύει τους Έλληνες, γιατί είμαστε πολύ γαμάτοι και όμορφοι και σοφοί και όταν βγάζαμε φιλοσοφία οι άλλοι τον χώναν σε κουφάλες δέντρων κλπ κλπ. κλπ. κλπ. Αυτό ισχύει. Τουλάχιστον ισχύει στο μυαλό μεγάλου αριθμού Ελλήνων που νομίζουν ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος ασχολείται με την πάρτη  μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολείται, ξεπεράστε το.  Και ποιος να ασχοληθεί δηλαδή και για ποιο λόγο; Η θεωρία λέει ότι μας θέλουν υποδουλωμένους γιατί είμαστε ελεύθερα πνεύματα και μας φοβούνται. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ας γελάσω με την ψυχή μου απο την αφέλεια. Αν ανησυχήσει ποτέ κάποιος μεγάλος για οποιονδήποτε, θα ανησυχήσει, αν αυτός ο οποιοσδήποτε είναι μορφωμένος, καλλιεργημένος, σύγχρονος, δίκαιος, αμερόληπτος, έννομος, έξυπνος και υπέρμαχος της ελευθερίας. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει ο μέσος σύγχρονος Έλληνας, οπότε μην ανησυχείτε. Αφήνοντας όμως τις αδικαιολόγητες ψευδαισθήσεις μεγαλείου για λίγο στην άκρη, πρέπει να αναγνωρίσουμε τον κίνδυνο που υπάρχει όταν θεωρείς πάντα ότι τα προβλήματά σου πηγάζουν απο τρίτους. Ο κίνδυνος είναι προφανής σε οποιονδήποτε άνθρωπο που μπορεί να δει λίγο πέρα από τη μύτη του και είναι ότι δεν θα κάνεις ποτέ τίποτα να τα διορθώσεις. Αν συνεχώς πιστεύεις ότι για οτιδήποτε κακό συμβαίνει, η ευθύνη σου είναι μηδενική, τότε πως ακριβώς θα αλλάξεις; Το θέμα το είχα αγγίξει ελαφρώς και τότε με τους αγανακτισμένους και τις θεωρίες συνωμοσίας που ειχαν αναπτυχθεί πάλι τότε. Και τώρα μεταφέρω ακριβώς τα ίδια λόγια γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι και γιατί είναι σοφά και όμορφα.

"Εν κατακλείδι, γαμώ την κοινωνία μου, πότε θα σταματήσει ο κόσμος να επιρρίπτει ευθύνες στους 'άλλους' για όσα σκατά συμβαίνουν στη ζωή του; Πότε θα καταλάβει ο κάθε άνθρωπος οτι το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης των προβλημάτων του, το φέρει ο ίδιος; Πόσο σπάνια βλέπω πλέον ανθρώπους που έχουν τα αρχίδια να παραδεχτούν και να πουν "Ναι, δικιά μου μαλακία, τα σκάτωσα ο καριόλης!". Μια ζωή να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους. Και όταν δεν υπάρχουν άλλοι, τότε το γυρνάμε στις θεωρίες συνωμοσίας και λέμε οτι μας κατευθύνουν, και μας ελέγχουν τα μυαλά, και μας κυβερνούν τα ερπετά, και μας τρώει το σαράκι, και τα αρχίδια μου κουνιούνται παιχνιδιάρικα στο το ανοιξιάτικο αγιάζι. Έλεος πια! Αν φίλε αποτυγχάνεις στη ζωή σου σε κάποιο τομέα, και όταν έχεις φτάσει στο γκρεμό της απελπισίας και όλα σου φταίνε και νιώθεις αδύναμος και έχεις χάσει τις ελπίδες σου και τα όνειρα σου, τότε κοίτα πίσω σου και θα δεις τα δικά σου χνάρια να οδηγούν σε αυτό το σημείο. Κανένας δεν σε οδήγησε εκεί. Μπορεί να σου έδειξε κάποιος το δρόμο, αλλά τα βήματα τα έκανες μόνος σου...Για αυτό φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε, μια συμβουλή έχω να σου δώσω...ΠΗΔΑ!

ΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ!"

69 σχόλια:

  1. Πρόσεξε, είπες μαλακία: "Ένας απλός ιός τώρα τι κάνει; λίγο πυρετό και κλάιν μάιν. Αντιβιοτικό και τα μυαλά στα κάγκελα μωρή χαμούρα..." Το αντιβιοτικό κλάνει μια μάντρα παπάρια στον ιό, δεν το ξέρεις; Ανεπίτρεπτος. Αύριο με τη μαμά σου.
    Υ.Γ. Και τι καταλάβαμε που αυξήθηκε το προσδόκιμο της ζωής και δεν πεθαίνει πια ο κόσμος από μολυσμένες παρανυχίδες; Γέμισε ο πλανήτης εφτά δισεκατομμύρια καριόλια που τα μισά δεν έχουν να φάνε και τα άλλα μισά βλέπουν κάθε μέρα τις Καρντάσιανς. Άρα για το μπούτσο και πάλι.
    Υ.Γ.2. Για το ότι δεν έχω γκόμενα φταίει ο Άγγελος Αναστασιάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, καλά να σου βάλω και τα εμβόλια αφού είσαι τόσο αυστηρός. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά λίγο πολύ επιφέρουν αποτέλεσμα.
      Υ.Γ. Το τι καταλάβαμε είναι άλλο θέμα, αλλά ξανακάνε την ερώτηση όταν φτάσεις 30-35 και θα πάρεις μόνος σου την απάντηση.
      Υ.Γ.2. Δεν τον ξέρω τον κύριο, αλλά αποκλείεται!

      Διαγραφή
    2. "Και τι καταλάβαμε που αυξήθηκε το προσδόκιμο της ζωής και δεν πεθαίνει πια ο κόσμος από μολυσμένες παρανυχίδες; Γέμισε ο πλανήτης εφτά δισεκατομμύρια καριόλια ..."

      Ορίστε!
      ΓΙ 'ΑΥΤΟ οι επιστήμονοι κρατάνε κρυφό το φάρμακο του καρκίνου: Για να μειωθεί ο υπερπληθυσμός! Συνομωσία στη συνομωσία δηλαδη. Για το γενικό καλό. Συνομωσέπσιον.

      Διαγραφή
  2. Όχι. Πρωτιά ΚΑΙ στη μαλακία. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ασχοληθώ μόνο με το ένα που μου φαίνεται το πιο εύκολο.

    Ο Σημίτης είναι εβραϊκής καταγωγής και ο παππούς του λεγόταν Ααρών Αβουρί. Η δε κόρη του Φιόνα - έχει και μια Μαριλένα - παντρεύτηκε σε συναγωγή στο Λονδίνο κάποιον Εβραίο.

    Κακώς είσαι τόσο σίγουρος για πράγματα που δεν γνωρίζεις. Για την οικονομική κρίση για παράδειγμα. Και δεν εννοώ την Ελληνική, αλλά την παγκόσμια. Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι τόσο διαπλεκόμενα καθορισμένο που επιτρέπει άπειρες λαμογιές. Και αφού τις επιτρέπει γίνονται my friend.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, μπορεί να είναι Εβραίος ο Σημίτης, δεν διαφώνησε κανείς. Το θέμα είναι, γιατί μας νοιάζει; αν ήταν Έλληνας θα άλλαζε κάτι ως προς τις πολιτικές επιλογές του; Δεν νομίζω.

      Δεν νομίζω ότι έγραψα πουθενά ότι γνωρίζω με σιγουριά τι συμβαίνει για οποιοδήποτε από τα παραπάνω θέματα. Γνωρίζω με σιγουριά όμως ότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι μαλακία ακούσει χωρίς να την φιλτράρει. Ειδικά για την οικονομική κρίση που λες, είναι γνωστό ότι το οικονομικό μας σύστημα παραπαίει, εννοείται αυτό. Ωστόσο δεν είναι εκεί το θέμα. Υπάρχει διαφορά στο να αναγνωρίζεις την αδυναμία ενός οικονομικού συστήματος και πως η απληστία και διαφθορά την ανθρώπων την εκμεταλλεύονται, και άλλο να θεωρείς ότι υπάρχει μια παγκόσμια συνωμοσία εναντίων ενός συγκεκριμένου έθνους. Και μάλιστα, χωρίς ούτε ένα στοιχείο. Λες και την κρίση μόνο εμείς την βιώσαμε στο πετσί μας. Την κρίση έχει φάει όλος ο κόσμος. Αυτοί που την βίωσαν όμως πιο έντονα ήταν αυτοί με τα πιο σάπια θεμέλια και τους πιο σάπιους κυβερνητικούς μηχανισμούς, που δεν μπόρεσαν να την αντιμετωπίσουν. Και το κύριο point εδώ είναι ότι παρόλο που σίγουρα υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες, δεν ευθύνονται αυτοί για το μπουρδέλο που ονομάζεται ελληνικό δημόσιο. Δεν φταίνε οι εξωγενείς παράγοντες για την διαφθορά που μαστίζει την χώρα, ούτε φταίνε αν ο νεοέλληνας του 2000 έβαζε το χέρι 10 φορές πιο βαθιά απο όσο άντεχε η τσέπη του. Άρα, ναι υπήρχαν εξωγενείς παράγοντες, δεν διαφωνεί κανείς, αλλά να αναγνωρίζουμε το μερίδιο ευθύνης μας, που είναι και το μεγαλύτερο.

      Διαγραφή
    2. Είναι λοιπόν Εβραίος. Όπως Εβραία είναι η Κριστίν Λαγκάρντ και ο προηγούμενος, ο Ντομινίκ δεν τον τρως Καν. Δεν σου φαίνεται στατιστικά απίθανο να εκλέγονται δυο Εβραίοι στο ΔΝΤ, τη στιγμή που το πληθυσμιακό ποσοστό τους είναι αριθμητικά ασήμαντο; Οκέυ, τότε είναι θεωρία συνωμοσίας.

      Πόσο πιο σίγουρος μπορεί να είσαι όταν το πόρισμά σου είναι τόσο κατηγορηματικό; Για το πούτσο έγραψες! Άρα έχεις πειστεί απόλυτα ότι οι Έλληνες είμαστε συνωμοσιολόγοι, κατασκευασμένο πόρισμα που άοκνα επιτελούν τα Μέσα, με το αζημίωτο εννοείται.

      Δεν αναφέρθηκα στο δικό ΜΑΣ οικονομικό σύστημα, γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι σε αυτό το θέμα είμαστε η τελευταία τρύπα της φλογέρας. Αναφέρθηκα στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Για να συζητηθεί πρέπει να γνωρίζει κανείς τι είναι το fiat money, πως δημιουργείται και τι σκοπό εξυπηρετεί. Στην ουσία είναι πέτσινο χρήμα, πληθωριστικό. Υπόψιν ότι το ευρώ είναι fiat money.
      Ποιος ο ρόλος των offshore εταιριών στην παγκόσμια χειραγώγηση του χρήματος; Και ένα σωρό άλλα θέματα.

      Όταν κανείς το ερευνήσει διεξοδικά θα αντιληφθεί ότι υπάρχουν εκτεταμένες - σε παγκοσμιότητα και σε ποσότητα - οικονομικές κομπίνες. Μεθοδεύσεις δηλαδή εξαπάτησης της ανθρωπότητας. Σε βαθμό κακουργήματος! Και μέσα σε κάθε παρόμοια κακουργηματική πράξη βρίσκονται πάντα οι ίδιοι, οι "κυνηγημένοι" της γης. Σαν ηγήτορες της ανάλογης εταιρίας ή οργανισμού.που κλέβει το χρήμα από διάφορα κράτη προς όφελός τους.

      Σώνει τόσο, άλλη φορά συνεχίζουμε.

      Διαγραφή
    3. Και εγώ όταν είπα οικονομικό μας σύστημα το παγκόσμιο εννοούσα, άλλωστε και εμείς σε αυτό ανήκουμε. Επίσης, γνωρίζω τι είναι το fiat money μέσες άκρες και όλα τα zeitgeist έχω δει και αλλά ντοκιμαντέρ περί της οικονομίας κλπ κλπ. Και σου ξαναλέω, δεν διαφωνεί κανείς ότι λαμογιές γίνονται συνεχώς και όπως λες σε εγκληματικό επίπεδο. Μαζί σου. Και σίγουρα σε ένα βαθμό κάποιες συνωμοσίες είναι σίγουρα αληθινές ή στηρίζονται σε αληθινά στοιχεία. ΑΛΛΑ, άλλο να λες, ότι το σύστημα είναι σάπιο γενικά, και άλλο να λες ότι το μαγείρεψαν έτσι για να χτυπήσουν εσένα τον Ελληνα συγκεκριμένα, γιατί πολλοί υποστηρίζουν ακριβώς αυτό. Λες και ζουν σε παράλληλο σύμπαν και δεν βλέπουν τι γίνεται στον κόσμο γενικότερα. Και το πρόβλημα μου είναι, ότι αποποιούμαστε οποιαδήποτε ευθύνη έχουμε εμείς, όταν τα ρίχνουμε όλα αλλού. Και μη μου πεις οτι δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα στην περίπτωσή μας, γιατί δε στέκει. Αν θες το αναλύουμε και άλλο αυτό το ζήτημα.

      Και οι Έλληνες είμαστε συνωμοσιολόγοι, ναι. Αν βγάλεις για λίγο το θέμα της κρίσης στην απ'εξω, τα άλλα τι σου λένε; Δεν την έβγαλα εγώ την έρευνα, όμως μπορώ να θυμηθώ να συζητάω για τέτοιες μπαρούφες σε παρέες και πολλοί τα πιστεύουν. Και αυτά, και άλλα χειρότερα. Μη πάμε καν σε αυτούς που λένε περί ομάδας Ε κλπ κλπ. Εκεί ακόμα και ο Σταν Λι φαντάζει ξενέρωτη παιδούλα χωρίς ίχνος έμπνευσης μπροστά τους.

      Διαγραφή
  4. Ρε εδώ έχει ξεκινήσει "καμπάνια" στην Αμερική από μια πορνοστάρ νομίζω (επιστήμονας έτσι;) κατά των αντιβιοτικών, ότι δε θα πρέπει να τα παίρνουμε και τέθοια επειδή μας τα προωθούνε οι φαρμακοβιομηχανίες για να βγάζουν λεφτά κτλ κτλ... Θα μπορούσα να πω ότι τη στηρίζω έμμεσα... μπας και ψοφήσουν μερικοί από καμιά αρρώστια που επανεμφανίστηκε σε αυτούς και λιγοστέψουν τα ζωάδια!

    Τη φραπελιά ρε μαλάκα, την ξέχασες; Θυμάσαι τι κακός χαμός είχε γίνει τότες;

    Πάντως ένα πράμα βλέπω θετικό από την έρευνα. Όχι κανα αποτέλεσμα ή στατιστικό αλλά ότι γράφει πολλές φορές το τόσο% ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΘΕΝΤΩΝ. Οι περισσότερες έρευνες πλέον γράφουν το τόσο% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κι ας έχουν ρωτήσει 100 ατόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=AtkLNn96VxU

      Άλλοι μαλάκες απο εκεί. Δεν θα μου φανεί περίεργο αν αρχίσει και εδώ κάτι τέτοιο, γιατί αν έχουμε ένα χαρακτηριστικό σαν λαός, είναι να υποτιμούμε και να κοροιδεύουμε τους Αμερικάνους και μετά να αντιγράφουμε όλες τι ηλιθιότητες τους.

      Την φραπελιά δεν την ήξερα, τώρα την έψαξα λίγο που το πες. Εντάξει, είναι η κλασσική μαλακία που επειδή ένα φυτό μπορεί να έχει κάποιες ευεργετικές ιδιότητες σε κάτι, το κάνουν πανάκεια και ολα τα βόδια πέφτουν με τα μούτρα σαν μύγες σε σκατά. θλιβερό.

      Διαγραφή
  5. Μας πσεκαζουν μας πσαικαζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι έγινε Αλζάκο;!;! Πηραμε βιάγκρα και γαμώμε κόσμο;!;! Μπράβο ρε μάγκα, ωραίο και σημαντικό κείμενο, αντάξιο των παλιών σου!!!

    Με βρίσκεις σύμφωνο σε όλα εκτός από τα αντιβιοτικά, αφού το ελλεϊνικό ντίενέι είναι τόσο μπρουτάλ που εισβάλλοντας ένας ιός στο σώμα μας ακούει το λευκά αιμοσφαίρια να ουρλιάζουν το scream bloody gore και πάει ντουρκία για πανούκλες και πανδημίες.
    Το ελλεϊνικό δίενέι θα αιπικρρατυςςι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν παίρνω βιάγκρα ρε, γιατί έπεσα στη χύτρα όταν ήμουν μικρός.

      Το ελληνικό διενέι γαμάει, όντως. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό.

      Διαγραφή
  7. Eπέστρεψε κυρίες και κύριοι και σκοράρει κατά ριπάς.

    Περί θεωριών..."συνομωσίας" είναι πάντως και γαμώ τις μπίζνες. Milk the conspiracy cow. Πολλά φράγκα οι εμποροι συνομωσίας. Σκέφτομαι ότι κάποιος βγάζει τρελά φράγκα από τα χάπατα που τα πληρώνουν και τα αναπαράγουν κάνοντας διαφήμιση σε αυτούς που τα εμπορεύονται και κάπως ηρεμώ να σου πω την αλήθεια. Ειδικά σου λένε "άνοιξε τα μάτια σου και το μυαλό σου μην είσαι προβατο και κορόιδο" για να σε πείσουν. Η σκέψη πως κάποιος καίει φράγκα στο τζάκι επειδή τα χει αρπάξει χοντρά από δαύτους, με παρηγορεί για το γεγονός πως κυκλοφορούν ανάμεσα μας τύποι που χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο της λογικής.

    Μίσος-κόμπλεξ κατά Εβραίων...Connects (stupid & dangerous) people. Πραγματικά τους φέρνει πολύ κοντά. Άμα είναι για Εβραίους τα αντίπαλα μαγαζάκια "ιδεών"...ενώνονται και ο νοών νοήτω. Από την άλλη βέβαια είναι και της μοδός...Άσχετα αν ξεχνάνε κάτι σκηνικά στο παλιό Ελληνικό στο αεροδρόμιο και ένα σκηνικό σε κάποιο πλοιάριο ονόματι City Of Poros...και μας τσαμπουνάνε ότι οι βαρεμένοι πετσετοκέφαλοι τάχα μου δεν σε πείραξαν ουδέποτε, άρα αυτομάτως πρέπει να τους "στηρίξουμε". Από που να αρχίζεις και που να τελειώσεις...

    Και μετά το αντιεβραικό παραλλήρημα...ξεκινάει και η άλλη αρρώστεια. Αυτή της απέχθειας, μίσους και κόμπλεξ προς την Δύση. Αναμενόμενο άλλωστε...Βάλε και στην εξίσωση την σχέση αυνανισμού-θαυμαζωδουλοπρεπειας προς το "ξανθό το γένος" και το ότι η εκκλησία είναι αξιόπιστος θεσμός και έχεις τον τέλειο ντόπιο πελάτη, για τον ντόπιο έμπορα συνομωσίας, που ναι πανέτοιμος να καταβροχθίσει τα πάντα που του σερβίρει ο έμπορας...σε κάθε μορφής "απόχρωση", "γαρνιτούρα", "κλίση" και πάει λέγοντας...

    Ιατρική και συνομωσίες...βλέπε conspiracy cow...Βέβαια όπου αποτυχγάνει η κανονική ιατρική, τότε πέφτουν οι έμποροι φραπελιάς, ομοιοπαθητικής, βρωμισμένου ποδόνυχου με σαλμονέλα τρεις φορές τη μέρα κτλ κτλ και απο κοντά και οι έμποροι "ελπίδας" μέσω προσευχής, βιομηχανίας "θαυμάτων" κτλ κτλ. Ευτυχώς όλων αυτών μίκρυνε η πίτα τους και συνεχίζει να μικραίνει.

    Περί κρίσης...καλά εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά...Αλλά όταν έχεις τύπους που πιστεύουν σε όλα τα παραπάνω ή σε κάποια, αλλά εξακολουθούν να είναι ταγμένοι στη παπαρούφα, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά και απλά βλέπεις το κοντέρ της μαλακίας τους να μην τερματίζει ποτε ξεκινώντας μια πορεία προς το άπειρο.


    Τεσπα δεν γαμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου συγχύζεσαι γιατί είναι και καλοκαίρι και σε θέλω χαλαρό. Θα πάμε για κάνα μπυρόνι;

      Διαγραφή
    2. Θα πάμε ρε! Να κανονίσουμε και με τον παπαρίδα τον Τόμι που χει ερωτευτεί και είναι γουτσου γουτσου να ούμ' και εχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

      Διαγραφή
    3. Θα πάμε ρε! Να κανονίσουμε και με το παπαρίδα τον Τόμι που χει εξαφανιστεί από προσώπου γης γιατί είναι ερωτευμένο το παιδί και πολύ γουτσου γουτσου να ούμε.

      Διαγραφή
  8. ααααα συγγραφικός οίστρος!! Ευγε ευγε !

    Μια παρατήρηση: τι ζοχαδιάζεσαι; (εκτός και αν ειναι συγγραφική τεχνική , παω πάσο τότε).
    Εμενα μου έχει καρφωθεί να βρώ την πιο λογικά ολοκληρωμένη και άρτια συνομωσιολογική παραλληρητική Ιδέα..Γιατί δεν κάνεις ενα ποτ πουτί στο μπλογκ σου , χωρις να βρισεις; (κατι ελεγες για ασκησεις συγκρατησης σε καποιο αλλο νημα, για αυτό το λέω. )

    Μια δευτερη παρατήρηση σε κάποιον που στην ειπε για τα αντιβιοτικά: Ναι, δεν εχουν ΚΑΜΙΑ επιδραση στις ιωσεις. Αλλά επειδή ο συγγραφεας δεν εγραψε τίποτα για εμβόλια (γιατί είναι χαμηλών τόνων και δεν ηθελε να λάμψει με τη σοφια του ακόμα περισσότερο , υποθέτω) , σας απεκρυψε το εξής: Τη δεκαετία του 80 (;; αν δεν κανω λαθος) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγειας ανακοινωσε το τελευταίο κρουσμα του ιου small pox . Ο ιος εγινε eradicated λογω εμβολιασμού. Γαμησε απλά η Δυτική Ιατρική.
    Για την ιστορία, ο επόμενος στόχος του Π.Ο.Υ. ηταν ο ιος polio . Στην Αμερικανική αγορά κυκλοφορουσαν μέχρι και μερικες δεκαετιες 2 εμβόλια.Το ένα πια χρησιμοποιειται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις χωρις να εχει καταργηθεί . Στην Ελλάδα εισαγονται και τα 2 όμως συνηθως γίνεται το 1/2. Αλλά το περιεργο είναι οτι υπάρχουν παιδίατροι που "προστατευουν" τα παιδιά μεσω κοινωνικής ανοσίας (δλδ οτι όλοι εμεις οι υπολοιποι εχουμε ανοσια αρα κανεις δεν κινδυνευει) με το να μην τους κάνουν ούτε αυτό το ένα. Αν το παιδί μεγαλώσει ή πάει ταξίδι με τους γονείς του ή μεταναστευσει γενικά, ειναι αλλος θεός αυτός που θα το φροντίσει. Ο στόχος ηταν για τις αρχες του 2000 αλλά δυστυχώς δεν επιτευχθηκε. Τα ποσοστά μείωσης όμως απο κρούσματα ειναι μετρημένα σε δεκαδικά μετά την υποδιαστολή, επι τοις εκατό. Close enough,

    ~~~~~~
    Κάποτε, προσπαθούσα να καταλάβω ποιά μεριδα ανθρώπων αντιλαμβάνονται τόσο επιθετικά τα συγχρονα επιτευγματα. Τα βλήματα; Οι γενικώς ανενημέρωτοι; Οι απόκληροι γενετικού υλικού; Αυτή την απορία έχω και προσπαθώ να βρώ το pattern να την εντάξω κάπου. Οποιος έχει ολοκληρωμενη άποψη, καλοδεχουμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Lyna. Στην πραγματικότητα είμαι πιο ήρεμος και γαλήνιος και από Θιβετιανό στο απόλυτο ζεν του και δεν ζοχαδιάζομαι εύκολα. Υποθέτω ο τρόπος γραφής μου είναι αυτός. Δε ξέρω γιατί μου βγαίνει έτσι, αλλά δεν το έψαξα και ποτέ.

      Όταν λες να κάνω ένα ποτ πουρί, σε τι εννοείς; συνωμοσιών;

      Η τελευταία σου ερώτηση με καίει χρόνια τώρα. Όχι κυρίως το να καταλάβω ποια μερίδα ανθρώπων αντιμετωπίζουν με εχθρότητα την πρόοδο και τα σύγχρονα επιτεύγματα, αλλά το γιατί. Γιατί δηλαδή να είσαι κάχυποπτος απέναντι στην επιστήμη πχ. που αποδεδειγμένα μας βοηθάει σταθερά και αδιάλειπτα, ενώ από την άλλη είμαστε εύπιστοι και ανοιχτοί σε ένα κάρο καραγκιοζιλίκια όπως αστρολογία, μαντεία, μάτι, θεοί και δαίμονες. Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.

      Διαγραφή
  9. Καλημέρες!

    Ναι, ενα ποτ πουρί συνομωσιας. Απο επιστημονικά θέματα/πολιτικά/θρησκευτικά/κοσμογονικά κτλ.
    Το πιο καλό (αλλά δυστυχώς καταρρίψιμο ) ειναι μιας θρησκευτικής μεριδας Αμερικανών (κυριως) που διαβαζοντας τη Βίβλο αποδέχονται τη θεωρία της "θετικής επιλογής γονιδιων" (ισχυει) αλλά όχι τη θεωρεία της "εξελιξης" (οτι εχουμε συγγενεια με πιθηκους -ισχυει επισης). Υποστηριζουν την αυθύπαρξία μας σαν όντα στην Γη με κάποιο divine τρόπο. Τα δεδομενα που υπάρχουν δείχνουν οτι η θεωρεια της εξελιξης ισχυει και εχουν συνταχθεί πολλές επιστημονικές αναφορές και πιθανες επεξηγησεις. Αλλά αυτοί αντιστέκονται. Δεν μπορουν να δεχτουν οτι ειμαστε πιο primitive απο ότι εξελιχτήκαμε.
    Οταν μιλας με εναν τέτοιο (δεν το εχω κάνει, αλλά ειχα καθηγητή που ασχολήθηκε με το εν λόγω σπορ) τους θέτεις την ερώτηση "και πώς δεν εξαφανίστηκαν οι γκέι λόγω natural selection αφού δεν κάνουν παιδιά; " και λίγο παθαίνουν ενα freeze. Φυσικά, η ερώτηση ειναι προβοκατόρικη και λάθος δομημένη αλλά αν ειναι με ενα λάθος να προβληματίσεις ενα λάθος της φύσης , χαλαλι. χοοοχοοο .

    Ψάχνω ψάχνω και ειδικά μεσω forums να βρώ κάτι άλλα ...αποτυγχάνω!
    (χιουμορ ετσι..κάνω και κανονικες δουλειες απο την ενσάρκωση των gostbasters στα μεσα κοινωνικης διαδυκτιωσης )

    Οσο για την απορία σου Γιατί ειναι ευκολο σε μερικούς ανθρώπους να δεχτουν τα σκουπίδια που ανεφερες, εχω να συνεισφερω το εξής: Τα σκουπίδια αυτά δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο την καθημερινότητά τους γιατί τα έχουν εντάξει σαν ρουτίνα. Η δύναμη της ρουτίνας (δλδ επαναλαμβανομενες καθημερινες συμπεριφορες, δεν εννοώ βαρεμαρα) ειναι τιτανοτεράστια . Το link αυτό (δλδ γίνομαι ενα με μια ομάδα ) μου γεννήθηκε οταν αναγνώριζα τον εαυτό μου σαν "ξένο" σε συγκριση με εναν συνάδελφο στον ίδιο χώρο εργασίας που κάναμε την ίδια δουλειά αλλά εκείνος ηταν καλύτερος . Δεν είχαμε την ίδια ρουτίνα επί της δουλειά μας!!! Αν ο Μπρεχτ έχει δίκιο όταν γράφει οτι "η ομοιότητα προκαλεί συμπάθεια και η διαφορετικότητα πλήξη" , πρέπει να εισαι (ειμαι/ειναι/ειμαστε κτλ) πολύ δυνατοί και να αλλάξουμε την καθημερινότητα/ ρουτινα/τροπο ζωής/φιλους/μερος διαμονης/συναναστροφες για να μην πέσουμε στην κοινωνική συμπάθεια μιας λαθος παπαριάς. Ο πόντος , για εμενα, πάει και πάλι στο ενστικτο /ψυχολογια για την πλειονότητα των ανθρώπων, οτι δλδ για αυτό πέφτουν σε παπαριές, για να μην νιώθουν αποξενωμενοι.

    -Το pattern του να πιστευει κάποιος στο μάτι συνηθως πάει πακέτο με το διαβάζει τα άστρα.
    -Επισης η tendancy του να είναι δυσπιστος στην δυτική ιατρική πάει πακέτο με ενα lifestyle πιο μπόχο.
    -Το παραδειγμα που ανεφερες για εκεινες τις σιλικονατες που κράζουν , θα μου επιτρέψεις να το εντάξω στην κατηγορία οτι ειναι ανασφαλείς και κράζουν συμφωνα με το περιγυρο. Δεν μπορουν δλδ να υποστηριξουν ουτε την απτη τους επιλογή στο καινούργιο τους στήθος.

    Μα πώς στον Ρα όμως εξυπνοι, μορφωμένοι ανθρωποι έχουν τέτοια φετιχ;; Ποιά είναι η θετική επιλογή του αγνωστικισμού (οχι μόνο απέναντι στις θεότητες) με την πραγματικότητα (οτι τελικά η συγκεκριμένη θεωρία θα επιβεβαιωθεί στο μελλον);;

    Αν η βρωση μαγειρεμενου φαγητου σε φωτια αποτελεσε εναρκτήριο σημειο για την εξελιξη του ανθρώπινου ειδους απο τους πιθηκους (ισχυει), ποιος θα ειναι αυτός ο λογος για την απόταξη της δισυδαιμονιας; Φευ... δεν θα ζησω για να μάθω.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ήτανε πολύ ενδιαφέρον και μια έρευνα για το Γκιόλβα, την ομάδα Έψιλον, τους Ελ, το Μπέβατρον το κλάνατρον και γενικά ότι κλαπαρχιδιά έχει κατεβάσει η κούτρα του κάθε τσομπάνη καραμήτρου επειδή το κεφάλι του έχει μυζήθρα για εγκέφαλο.

    Αντί να τους βάλουμε σε ένα πύραυλο και να τους στείλουμε στο διάστημα να αιωρούνται κάπου εκεί πέρα τους επιτρέψαμε να έχουν και δικό τους κανάλι στην τηλεόραση (βλ. Λιακό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρατηρώ ότι η διάθεση των επισκεπτών για συζήτηση απουσιάζει. Καθένας λέει το λόγο του, σωστό ή λάθος αδιάφορο, χωρίς να ασχοληθεί με ότι γράφει κάποιος άλλος. Ακριβώς για να μην δώσει ευκαιρία στις απόψεις του να δοκιμαστούν. Δεν γουστάρουν ρε παιδί μου να ανοίξουν συζητήσεις με αγνώστους επισκέπτες που δεν ξέρουν πούθε κρατάει η σκούφια τους.

    Αλλά και το βάθος των απαντήσεων σε ένα σχόλιο, που έχει μόνο ένα επίπεδο (δεν μπορείς να απαντήσεις σε απάντηση), δεν βοηθάει.

    Από μεριάς μου πάντως η διάθεση για κανονική συζήτηση, όχι με μονολόγους, υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και δύσκολη περίοδος και ο κόσμος προτιμάει τις παραλίες, μη περιμένεις μεγάλη όρεξη για κουβέντες. Εγώ εδώ είμαι πάντως αν θες να συνεχίσουμε την συζήτηση. Τουλάχιστον για καμιά ώρα ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Καλά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι η διάθεση για διάλογο δεν εκλείπει. Το άρθρο είναι πολυθεματικο κ δν έχουμε όλοι γνώμη επί παντός επιστειτου.

      Btw Εβραία ήταν μια καλή μου φίλη. Δεν ήταν με special capabilities.

      Διαγραφή
    3. Lyna κάτι λάθος θα έκανε η φίλη σου. Λάθος Εβραία πήγες και γνώρισες...

      Αν θέλετε να συζητήσουμε, ας πάρουμε μια μια τις γνωστές συνωμοσίες και να πουμε για ποιο λόγο πιστεύουμε ότι ειναι αληθής/ψευδής.

      Πάτησε ο άνθρωπος στη Σελήνη; Λέω Ναι!. Γιατί; γιατί κλάνει το γατί. Ολα τα τεχνικά επιχειρήματα τα οποία στηρίζουν την συνωμοσία, έχουν καταρριφθεί.

      Διαγραφή
  12. Τυχαία τη διάλεξα από ένα γκρουπ Ολλανδών μ ανταλλαγή φοιτητών στο πανεπιστήμιο. Για την ακρίβεια, κάποιος άλλος μας έκανε συγκατοικους ,με κλήρωση. Πόση συνομωσία βρίσκεται από πίσω για την πιο άχρηστη (προφανώς) Εβραία μιας κ δεν έγινε ούτε καν Λαγκαρτ; πφφφ

    Εγώ θέλω να ρωτήσω. Έχει πατήσει κάποιος ποτε στ φεγγάρι ή αμφισβητείται κ αυτό; κ γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προτιμώ να ασχοληθούμε με πιο σημαντικά θέματα, από το αν πάτησε ανθρώπινο ποδάρι στο φεγγάρι. Που δεν με απασχολεί, ιδιαίτερα μετά από τόσα χρόνια. Έχω άλλες αποχρώσες ενδείξεις σε άλλα θέματα ότι πέφτει το παραμύθι σύννεφο.

    Όπως στην παγκόσμια οικονομική πολιτική, της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού, για την οποία εκτός του οικοδεσπότη ουδείς αξιώθηκε να απαντήσει. Ώστε να με σκανδαλίσει να πω περισσότερα.

    Μέσα στις θεωρίες υπάρχουν - σκόπιμα; - και κάποιες εμφανέστατα γελοίες. Ίσως για να προσομοιάσουν και τις λογικές - βάσει αποχρωσών ενδείξεων - στη γελοιότητα. Όπως με τους "ψεκασμούς". Αν ήθελαν να σε φαρμακώσουν, ρε εφταμαλάκα με περικεφαλαία, θα έριχναν το φάρμακο στο υδραγωγείο. Όχι με πετούμενα, να πηγαίνει η συντριπτική ποσότητα γύρω ολούθε άχρηστη. Στο υδραγωγείο είναι κάτι σαν ενδοφλέβια.

    Έχω κι' άλλα αλλά με περιμένει η μπανιέρα. Όπως για τους Εβραίους πολίτες, που είναι μια χαρά άνθρωποι, Αλλά είναι δυό ειδών φυλές, οι Σεφαραδίτες και οι Ασκενάζυ. Οι 2οι - περίπου το 85-90 % του σημερινού παγκόσμιου πληθυσμού - δεν είναι εβραϊκής καταγωγής αλλά τουρκικής (τουρανικής) καταγωγής, απόγονοι των Χαζάρων. Αφού υπάρχει φίλη Εβραία μπορεί να ερωτηθεί και να μεταφερθούν εδώ οι απαντήσεις.

    Δεν είναι απαραίτητο εξάλλου να λύσουμε τα θέματα αυθημερόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η μαμά της ζούσε στο Ισραήλ. Ο πατέρας της ήταν Ολλανδός που πήγαινε για δουλειές εκεί. ΑΑπο αυτό μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες γιατί πια δεν μπορώ να ρωτήσω την κοπέλα;

    Καλά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ όχι αυθημερόν.Ολόκληρο καλοκαίρι (κ χειμώνα)ι έχω που δεν θα πάω διακοπές, μη μείνω να διαβάζω μόνο forums. Θα απογειωθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και τι έχεις σκοπό να κάνεις; Μήπως να βγεις να πιεις καμιά ποτάρα και να φλερτάρεις με τρελό μωρό; Μπλιάχ!
    (δεν συνεχίζω γιατί μου έχει απαγορέψει ο Άλζας, του κάνω λέει το ιστολόγιο ποταπό και χαμερπές).

    Το αφήνουμε λοιπόν για άλλη μέρα, με στοιχεία όχι θεωρίες, ευελπιστώντας σε περισσότερες συμμετοχές. Κρίμα που δεν έχεις πια επαφή με την κοπελιά, θα μπορούσε να μας δώσει τα φώτα της για την εξέλιξη της φυλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4minister επειδή σε βλέπω ότι αναζητάς να σκανδαλιστείς για να μας πεις και άλλα για την οικονομική κρίση, είπα να αναλάβω εγώ τον άχαρο αυτό ρόλο.

      Έλα πες μας και άλλα, πες μας, πες μας για την οικονομική κρίση. Σιγά μη ξέρεις. Έλα πες μας, πες μας κι αλλα. Δε ξερεις τίποτα έτσι τα λες, αν ξέρεις πες μας. Ε; πες μας ότι ξέρεις, πες αν τολμάς. Ξέρεις; μπααα άν ξέρεις πες. Όχι σε προκαλώ πες....

      Διαγραφή
  16. Ξέρετε ότι η Γερμανία είναι οι αρχιμπαταξήδες του 20ου αιώνα; Τρεις φορές έχουν κηρύξει στάση πληρωμών! Μία μετά από κάθε παγκόσμιο πόλεμο και μια περίπου το 1990, όταν ο Χέλμουτ Κολ, με αρωγή "εξωτερικών δυνάμεων", αρνήθηκε την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, παρότι άλλα υπέγραψαν στην συνθήκη του Λονδίνου το 1953.

    Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμανία όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται ελληνικές) ούτε τα αναγκαστικά δάνεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Ούτε καν το χρυσό που λήστεψαν από τα υπόγεια της Τρ. Ελλάδος, ούτε τις δόσεις για τα δάνεια που πήραν επ' ονόματι της Ελλάδας αλλά παντελόνιασαν το χρήμα εκείνοι!

    Αφήνω έξω τους νεκρούς, εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη, γιατί θεωρώ ότι δεν έχουν σχέση με αποζημιώσεις. Τα λεφτά δεν τους φέρνουν πίσω. Μιλώ μόνο για καθαρά οικονομικές καταστάσεις.

    Και αυτούς τους αρχιμπαταξήδες, τους έχουμε διαχειριστές του Ευρωπαϊκού ταμείου! Τους έχουμε είναι σχήμα λόγου, κανείς δεν μας ρώτησε. Το «μας» δεν πάει στους Έλληνες, την τελευταία τρύπα της φλογέρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά στο σύνολο του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σύμφωνοι, όμως μέσα σε όλα αυτά δεν βλέπω εγώ κάποια συνωμοσία, παρά έξυπνη και δυναμική εξωτερική πολιτική. Δεν θα σχολιάσω το αν είναι δίκαιη ή όχι, προφανώς και δεν είναι, όμως ας μην είμαστε ρομαντικοί. Αν είχαμε και εμείς πολιτικούς με αρχίδια, τα ίδια θα κάναμε και ίσως και χειρότερα. Γενικά σε σχέση με το οικονομικό σύστημα είναι πολύ δύσκολο να διαφωνήσει κανείς στο ότι παίζουν άπειρα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι. Ωστόσο η βασική μου ένσταση παραμένει ότι η αποποίηση των ευθυνών κατά 100% επειδή και καλά μας ελέγχουν, είναι παραπλανητική, επικίνδυνη και φυσικά άκυρη. Επι αυτού τι γνώμη έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν ένα κράτος έχει χάσει πόλεμο για να μην πληρώσει όσα έχει κλέψει - επαναλαμβάνω έξω οι πολεμικές αποζημιώσεις - χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ υποστήριξη από τους νικητές. Εκεί ακριβώς μπαίνει η συνωμοσία. Ποιοι τους υποστήριξαν και γιατί. Τρεις φορές όχι μια.

    Οι "νοικοκυραίοι" Γερμανοί έκαναν επενδύσεις με ξένα κλεμμένα λεφτά, ενώ οι ... κερδισμένοι των πολέμων έφτυναν αίμα να ξαναπαράγουν τα λεφτά που τους είχαν κλέψει. Και παρότι είναι απατεώνε και μπαταξήδε διορίστηκαν - από ποιους άραγε - να είναι η ταμίες της νεοϊδρυθείσης - τότε - Ένωσης της Ευρώπης.

    Είναι πολύ χοντρό το παραμύθι! Όπως όμως έχει αναφέρει ο Γκαίμπελς, «όσο πιο χοντρή είναι η παραμύθα, τόσο πιο αμάσητη τη χάφτουν σαν χάνοι τα κυρίζια», σε πολύ ... ελεύθερη μετάφραση ...

    Σαν την ιστορία με τους Δίδυμους Πύργους, που το εξήγησε περιληπτικά παραπάνω ο ανώνυμος, αλλά ουδείς ασχολήθηκε. Ξέχασε να πει ότι ορισμένοι - αν όχι όλοι - οι ... ακτιβιστές ταλιμπάν είχαν περάσει ένα φεγγάρι από κέντρα εκπαίδευσης στη Γιούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους Διδύμους πύργους, τα επιχειρήματα που παρέθεσε ο ανώνυμος είναι αποδεκτεικα ότι το αεροπλάνο τ έριξαν οι Αμερικανοί; όλοι έχουν ιδιωτική ασφάλεια στ Αμερική Γ lead poisoning and painting inhalation γτ είναι κοινό πρόβλημα. έχουν μάλιστα ειδική υπηρεσία καταγραφής κρουσμάτων. Τ λέμε "οργανωμένο κράτος". Χωριά τν ασφάλεια των κτηρίων Γ τρομοκρατικές επιθέσεις. Κ εδώ κάνουν τέτοια ασφάλεια σε ολόκληρο block.

      Εγώ τα βρίσκω αυτά ως παρελκόμενα. Το αποτέλεσμα μιας προβλεπόμενης διαδικασίας. Αν το τρομοκρατικό αυτό χτύπημα γινόταν σην Κορέα, ποιος θα ήταν ο συνομωσιολογικος λόγος; Για την ασφάλεια (ρε γμτ!) ;

      Διαγραφή
    2. Επισης , ανωνυνος λέει οτι "δεν μπορουμε να ειμαστε πολλοί στον πλανήτη και πρέπει να πεθάνουν μερικοί απο αρρώστιες". Ποιοί το λένε αυτό; Στη Δυση οι φαρμακοβιομηχανιες και στην Ανατολή τα τσάκρα; Μα αφού είπαμε οτι ακολουθούμε ανατολική θεραπευτική αγωγή ως φιλικότερη για το περιβάλλον....μπερδευτηκα. Ή οι θεωριες ερχονται σε αντίθεση;

      (Η καλή η θεωρία , ενημερωτικά, δεν μπάζει απο το πρώτο επιχείρημα και βασίζεται σε κάτι προγενέστερο-για να θολωσει τα νερα . ) Για ξαναπροσπαθήστε μια...

      Διαγραφή
    3. Αν περιμένεις να δεις αποδεικτικά στοιχεία, ισχυρά ώστε να στέκονται σε δικαστήριο, είναι μάταιο. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες. Πως πιστεύεις το αντίθετο, αφού ούτε για κείνο υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία;

      Διαγραφή
    4. Το δικαστηριο δεν ειναι μονομερές, εχουν και οι 2 πλευρές δικονομική υπεράσπιση. Αυτό πάει "οτι οι ανθρωποι εινα επαγγελματίες". Κι εγώ (που λέει ο λόγος) επαγγελματιας δικηκόγος δηλώνω.

      Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοεις με αυτό που λες ως "αντιθετο". Ο παραπάνω ανώνυμος (γτ πιο κάτω εχουμε κι αλλον ανώνυμοχρηστη) γράφει συνομοσία για "asbastos poisoning" . Αυτά που ξέρω, ο asbestos χρησιμοποιειται σαν μονωτικό υλικό. ΔΕΝ εχει καταργηθεί αλλά οφείλει να ειναι εως ενα επιτρεπτό όριο στο εκάστωτε κτήριο. Συνδέεται με το καρκίνο μεσοθηλιωμα στην υπεζοκωτική κοιλότητα. Προσβάλονται εργάτες κυριως σε εργοτάξια. Αυτά. Ποιά ειναι η συνομωσία που εγώ δεν καταλαβαίνω;

      Οτι το τρομοκρατικό χτύπημα ηταν για να γίνουμε λιγότεροι επι γης; (δεν ισχυει)
      Οτι τελικά το πλήγμα ηταν μεγαλύτερο απο όσους σκοτώθηκαν εκεινη την ημέρα;(ισχυει)
      Τι υπονοείτε οτι κρυβεται απο πίσω; inside job? Και γιατί; Μη πειτε προσβαση σε πετρελαια... ημαρτον. Θα φτάσουμε να εχουμε ο καθενας να εχει στην πηλωτή μου εναν πυρηνικό αντιδραστήρα κάποτε, λέτε να οφείλεται στην 11/9 αυτή η εξέλιξη;; Οχι, γιατί απλά κάποτε θα επιτραπεί να γίνει. Θα ειναι ασφαλές και θα έχει συμβάλει η επιστήμη σε αυτό. Οχι ο σκοταδισμός της μεσης ανατολής. Δλδ δεν μου κολλάει καθόλου.

      Διαγραφή
    5. (το επγγελματιας δικηγορος πάει "επι του θέματος" που εξεταζουμε...που προσκομιζουμε επιχειρηματα ..το εγραψα λιγο φλου και δεν θελω να αφηνω να αιωρουνται εντυπωσεις)

      Διαγραφή
    6. Όταν είδα, εκείνη την αποφράδα ημέρα, για 3η-4η φορά τους πύργους να πέφτουν, παρατήρησα πόση ομοιότητα υπάρχει με τα κτίρια που κατεδαφίζονται με εκρηκτικά. Μετά σκέφτηκα ότι ένα τόσο ψηλό κτίριο που γκρεμίζεται από δολιοφθορά έχει πολλές γωνίες πτώσης, προς διάφορες κατευθύνσεις του ορίζοντα. Και μόνο μια είναι η κατακόρυφη πτώση. Η οποία προκύπτει με ακριβή αποδόμηση του σκελετού της οικοδομής. Λίγο απίθανο να συμβεί αυτό σε δολιοφθορά και να μην πέσει σε πλαϊνά κτίρια.
      Να θυμίσω ότι οι σκελετοί στους ουρανοξύστες είναι από μεταλλικά Η και όχι με τσιμεντένιες κολώνες και δοκάρια. Μπορούν να λυγίσουν, να στρεβλώσουν, να ανοίξουν, αλλά ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ!

      Μετά έμαθα για μαρτυρίες που παρατήρησαν μπαράζ εκρήξεων αμέσως πριν ο κάθε πύργος να αρχίσει να γκρεμίζεται. Άλλες μαρτυρίες μηχανικών που δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν φτάνει η καταπόνηση από ένα αεροπλάνο και η έκρηξη από τα καύσιμα να ρίξει ουρανοξύστη. Ίσως μόνο το υπερκείμενο τμήμα και αυτό δύσκολα. Το υποκείμενο απέκλεισαν ότι μπορεί να κινδυνεύσει.

      Βέβαια αυτά δεν τα ανέφερε η τηλεόραση. Άλλος ένας λόγος να καταλάβω ότι είναι βρώμα η εργασία. Γιατί έχω μάθει καλά το σιχαμερό ρόλο της και πως αναδεικνύει ή θάβει τα θέματα. Αντίθετα για τους περισσότερους αν δεν το αναφέρει η τηλεόραση, δεν έχει συμβεί ...

      Διαγραφή
    7. Μηχανολογική συζήτηση λοιπον...

      -ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αυτοι οι ουρανοκυστες θα επευταν καθετα. Απο κατασκευης, λογω αντισησμικης δομησης δεν θα επρεπε να ταλαντευονται και τελικα να πεσουν προς μια κατευθυνση. Το αντίθετο ειναι αυτό που συνανταμε στην Ελλαδα, το φαινόμενο τα απλά σπίτια χωρις αντισησμικη δομηση να πεφτουν σαν τραπουλοχαρτα το ενα διπλα στο αλλο. (απο τις λιγες γνωσεις του Γυμνασιου)
      -Η "δυσκολια" του υπερκειμενου ειναι μετρησιμο μεγεθος. Δεν εχω γνώμη.
      -Οι "εκρηξεις" στο εισογιο ειναι τα θεμελια που χανουν τη στατικη τους . Ειναι οι δυναμεις που καθως χάνεται το κέντρο βάρους οι δεσμιδες σιδηρου λιγυζουν. Κυκλοφορουν πολλα ντοκιματερ για το πώς ανεγειρονται ουρανοξυστες (πχ Μαιάμι).

      Και πάλι, Γιατί να σκοτωθουν τόσοι ανθρωποι για μια ασφάλεια; Πουλας τα διαφημιστικά δικαιώματα της κατεδάφισης και οργανώνεις ενα φοβερό χάπενινγκ και έλειξε η υπόθεση. Αν ο σκοπος ειναι τα χρήματα, πάντα. Ποιος ειναι ο λόγος, ειδικά οταν οι Αραβες αφενος δεν αρνουνται την επιθεση, δεν κανουν καμια προσπάθεια να αποποιηθουν των ευθυνων τους, δεν δεν δεν το οτιδηποτε. Μηπως τους υπνωτιζουν οι Αμερικανοι;

      ΑΥτό με την τηλεοραση δεν διαφωνώ. Πριν αποκτησεις ομως adsl ιντερνετ οι εναλλακτικες ενημερωσης ηταν οι εφημεριδες, την ιδια στιγμή που οι αμερικάνοι παραγγελναν ονλινε πιτσα στο γραφειο. Μην εξυψώνεις τόσο τις λοιπες, υπαρχουσες, ελληνικες εναλλακτικες πηγες ενημερωσης...
      Πλουραλισμός ναι. Αλλά η βλακεια δεν εχει ορια "μεσου" εξαπλωσης.

      Διαγραφή
    8. Υπουργε οι απορίες σου σε σχέση με τους πύργους είναι φυσικά λογικές, όμως αναρωτιέμαι αν έχεις ψάξει τις απαντήσεις που δίνουν οι διάφοροι εμπειρογνώμονες σε αυτα. Μου είναι πολύ δύσκολο νσ γραψω κάτι παραπάνω καθώς ο ήλιος λιώνει την κορμάρα μου αυτή τη στιγμή, αλλα θα επιστρέψω σύντομα πιο αναλυτικος. Καλημέρα. Alzas.

      Διαγραφή
    9. Είναι οξύμωρο Λίνα. Από τη μια ζητάς αποδείξεις. Σου απαντώ ότι έχουμε μόνο αποχρώσες ενδείξεις, γιατί οι χειριστές της υπόθεσης είναι επαγγελματίες, δεν αφήνουν κατηγορηματικά στοιχεία να εκτεθούν σε παγκόσμια θέα. Και μόλις αρχίζω να σου απαριθμώ τις ενδείξεις, δυσανασχετείς. Πρέπει να καταλάβεις ότι σε όλα τα θέματα η ορθότητα της άποψης εκάστου εξαρτάται απόλυτα από το πόσο έχει εντρυφήσει στο καθένα.

      Πάντως, από το «ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ» με κεφαλαία κρίνω ότι η πίστη σου στις μέχρι τώρα απόψεις σου για το θέμα κλονίστηκε. Συν ότι αναφέρεις σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς, που δεν έχουν καμιά σχέση με την δολιοφθορά. Το υπερκείμενο τμήμα στατιστικά πέφτει πλάγια, αφού είναι απίθανο να έλιωσαν τα σίδερα ομοιόμορφα σε όλο το κτίριο στο ύψος περίπου της πρόσκρουσης. Με δεδομένη την πολύ μεγάλη οριζόντια επιφάνεια των συγκεκριμένων κτιρίων, 63Χ63 μ ο όροφος.

      Και αν μια φορά μπορεί να συμβεί το απίθανο, 2η αποκλείεται!

      Τα σέβη μου.

      Διαγραφή
    10. Το ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ διορθώνεται με κεφάλαια γτ γράφω από κινητό κ δεν διορθώνω τα λάθη. επίσης κ κάτι ξεγυρισμενα ορθογραφικά λάθη που σερβίρω αφειδώς.

      δεν δυσανασχετω. ούτε εκεί ημουν, ούτε Μηχανολογία ξέρω, ούτε έχω κάποιον προσωπικό λόγο να φοβαμα ή να θέλω να κατηγορήσω κάποια πλευρά.

      επίσης, σε ποιους καταποντισμους αναφέρεσαι; στην "αντισεισμική κατασκευη";
      μηχανολόγος δεν είμαι. ότι κάναμε στ λύκειο θυμάμαι κ ότι έχω καταλάβει από μερικές δεκάδες ώρες ντοκιμαντέρ που έχω παρακολουθήσει για engineering/constructions. (oχι με αφορμή τους πύργους).

      Διαγραφή
    11. Μάλλον δεν έγινα κατανοητός.

      Το υπερκείμενο τμήμα στατιστικά πέφτει πλάγια, αφού είναι απίθανο να έλιωσαν τα σίδερα ομοιόμορφα σε όλο το κτίριο στο ύψος περίπου της πρόσκρουσης. Με δεδομένη την πολύ μεγάλη οριζόντια επιφάνεια των συγκεκριμένων κτιρίων, 63Χ63 μ ο όροφος, δηλαδή πάνω από 3,5 στρέμματα.

      Και αν μια φορά μπορεί να συμβεί το απίθανο, 2η φορά αποκλείεται!

      Δεν έχει καμιά δουλειά η συμπεριφορά του κτιρίου σε σεισμό. Παρεμπιπτόντως οι ουρανοξύστες δεν πέφτουν από σεισμούς. Έχεις ακούσει να έπεσε ποτέ κάποιος; Αλλά το θέμα αυτό δεν απασχολεί, είναι άσχετο με όσα λέμε.

      Διαγραφή
    12. Oxi kaneis λαθος. Δεν ειναι θεμα "λιωνουν τα σιδερα γυρω γυρω" , οπως φανηκε στην προσκρουση του αεροπλανου. Υπαρχουν διαφοροι τυποι κατασκευης κτηριων,ψηλων, οπου βασιζεται το κεντρο βαρους ακριβως στο κεντρο της τοσο μεγαλης επιφανειας . Οι γωνιες λιγο να κανουν με τη συγκεκριμενη στατικη που προστατευει απο οριζοντια κ καθετη ασκουμενη δυναμη. Στον κεντρικο αυτο αξονα, οταν τρωθει , το κτηριο καταρεει με ιntrosusception, μπαινει δλδ το ενα πατωμα μεσα στο αλλο κ γινεται vertical πορεια, συμφωνα με το βαρος του κτηριου, δλδ την βαρυτητα.

      Φυσικα, δεν ειναι μοναδικη τεχνικη. Στους συγκεκριμενους πυργους δεν εχει τυχει να παρακολουθησω ντοκιμεντερ.
      Επισης , bear in mind, οι μελετες για κατασκευες παιρνουν αφορμες απο πραγματικες δυναμεις, τυπου αερας, σεισμος. Οχι αεροπλανα που προσκρουονται. Μην ψαχνεις λογικη εξήγηση αν δεν εχεις ψαξει ενδεχομενως τι σκεπτονται οι επιστημονες για να προβουν σε τετοιες αξιοθαυμαστες κατασκευες. Η "αντιτρομοκρατικη" ειναι ορος της ασφαλειας (χρηματα) , οχι ορος της κατασκευαστικης (υλικα ακομα και συνθετικά που δεν βρισκουμε στη φυση και λιωνουν ετσι απλά). Αυτη ειναι η εικονα που εχω γενικα, απο προσωπικό defect με το θεμα. Σιγουρα δεν ειμαι ακαμπτη στο θέμα κατασκευης αλλά και πάλι, δεν μου εχεις απαντησει με ολοκληρωμενο επαγωγικο συλλογισμό το λόγο της δολιοφθορας: μου απαντησες οτι εγινε με ανατιναξη του κρητιου απο τη βαση του. Γιατι κατηγορηθηκαν οι αραβες και οχι η Κορεα;Αν θες, οχι γενικοτητες. facts που επιβεβαιωθηκαν απο την ιστορια των τελευταιων 10 τοσων χρόνων ή προγενεστερα.

      Διαγραφή
    13. κ μερικα ακομα ερωτηματα:

      τα αεροπλανα που ειδαμε τι ηταν;
      αυτες οι λογικες αποριες που ξεπηδουν περι "λιωσιμο σοδερων", γιατι να μην προβλεφθουν και να δουμε τα αεροπλανα να πεφτουν σε πιο χαμηλο υψος των κτηριων;
      μα θα υπηρχαν μαρτηριες για ανατιναξη της βασης απο τοσο πολυ κόσμο;
      ποιος ειναι ο Αμερικανος υπαιτιος; η επισημη κυβερνηση ή καποια διοικηση του κτηριου; Δεν ξερω βεβαια και αν το κτηριο ανηκε στο Αμερικανικο δημοσιο η ταν τπτ συμπραξη μετοχων.

      ευλογες οι αποριες μου, θαρρω βασισμενες πανω στη υποθεση δολιοφθορας. Οσοι πιστοι, συνδραμετε.

      Διαγραφή
    14. Δεν έγραψα πουθενά με ανατίναξη στη βάση του. Η κατεδαφίσεις γίνονται με ακολουθία ανατινάξεων σε διάφορα ύψη του κτιρίου. Ξεκινώντας από πάνω.

      Μπορείς να δεις πως έπεσαν για να μη μιλάμε στο βρόντο.

      https://www.youtube.com/watch?v=8Mz0_x7313I

      Διαγραφή
    15. Έχεις δίκιο, δν έγραψες "εκρήξεις από τη Βαση". παρολλα αυτά, στο προηγούμενο ποστ έχω περιγράψει τη τεχνική ανέγερσης κ κατάρρευσης που ταιριάζει μ το βίντεο (το οποίο δν μπορώ να δω τώρα τώρα αλλά έχω εικόνα, καταλαβαίνω τι μου λες, θυμάμαι). στο περιέγραψαν με τη λέξη "introsusception " . Είναι τύπος ανοικοδόμησης.

      επίσης, αν βρεις τη διάθεση χωρίς ν αναμένω επιτακτικά, είχα κάποιες ερωτήσεις αναρτήσει.

      Διαγραφή
    16. Παρόλα αυτά ... δες το βίντεο. Άργησα να το καταλάβω, γιατί η δικτυακή συζήτηση δεν το ευνοεί, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος πως δεν έχεις τη σωστή εικόνα. Μετά μπορείς να αναζητήσεις κατεδαφίσεις κτιρίων με εκρηκτικά και να δεις ολοζώντανη την ομοιότητα.

      Ίσως τότε να μην χρειάζεσαι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου. Μόνο να πω ότι τα αεροπλάνα δεν "χτύπησαν" πιο χαμηλά γιατί εμποδίζουν την πορεία τα όμορα ψηλά κτίρια. Παράλληλα ένα επιβατηγό αεροπλάνο είναι σαν νταλίκα με συρόμενο, δεν στρίβει εύκολα. Τέλος, δεν χρειαζόταν να χτυπήσουν χαμηλότερα, γιατί ήταν σίγουρο ότι με τα εκρηκτικά τα κτίρια θα πέσουν. Κάθετα, μη γίνει ζημιά στα διπλανά ...

      Διαγραφή
    17. Τα αεροπλάνα είναι σίγουρο ότι δεν τα έριξαν οι Αμερικάνοι.
      Αυτή η θεωρία έχει καταρριφθεί προ πολλού.
      Και ειδικά το επιχείρημα για το πως έπεσαν τα κτίρια είναι το πιο αστείο.
      Η μόνη ομοιότητα που υπάρχει είναι ότι έπεσαν κατακόρυφα και γιαυτό φταίει η βαρύτητα περισσότερο από τους Αμερικάνους.
      Στις κατεδαφίσεις τα εκρηκτικά μπαίνουν στη βάση του κτιρίου και το κτίριο πέφτει από κάτω προς τα πάνω. Δλδ βλέπεις τον πάνω όροφο να χαμηλώνει όντας άθικτος μέχρι που γίνεται ένα με το έδαφος.
      Αντίθετα στους δίδυμους πύργους το κτίριο πέφτει από πάνω προς τα κάτω. Με άλλα λόγια οι πάνω όροφοι καταρρέουν και παίρνουν μπάλα με τη σειρά τους πιο κάτω.
      Και.... κάπως έτσι δημιουργούνται οι θεωρίες συνωμοσίας από το πουθενά..
      Take care..

      Διαγραφή
  19. Φίλε μου είσαι ωραίος.
    Και νόμιζα πως μόνο εγώ ευχόμουν ψόφο δεξιά και αριστερά.
    Ο Έλληνας δεν θα καταλάβει ποτέ πως είναι χαζός, οπότε δεν υπάρχει ελπίδα.
    Εγώ προσωπικά χαίρομαι για το νοητικό επίπεδο των Ελλήνων γιατί είμαι σίγουρος πως δεν θα πεινάσω ποτέ.Αφού λόγω γνώσεων και ενός πτυχίου μπορώ να πάω να ζήσω αξιοπρεπώς σε μία άλλη χώρα με υψηλότερο IQ ,γιατί να μην μείνω στην Ελλάδα και να ζω σαν βασιλιάς??
    Δεν τους λυπάμαι καθόλου τους βλαχομαγκες Ελληνάρες που πεινάνε.
    Γιατί όπως λες στην τελευταία παράγραφο,μόνοι τους έφτασαν εκεί που είναι τώρα.
    Θέλω την άποψή σου σε ένα θέμα που με έχει φέρει σε διαφωνία με την παρέα μου.
    Το θέμα της ηλίθιας λογικής που είχε ο μέσος βλάκας Έλληνας να παίρνει δάνεια για να αποκτήσει κάτι που δεν άξιζε να είχε.
    Π.χ Σπίτι σε καλύτερη και ακριβή περιοχή που κάνει το σκατό παξιμάδι για να πληρώνει την δόση,και τώρα κλαίγεται πως δεν έχει να πληρώσει το δάνειο.
    Πανάκριβα ρούχα και από μέσα τρύπιο σώβρακο.
    Πανάκριβο αμάξι και δεν το κουνάει ούτε μέχρι το περίπτερο γιατί δεν έχει λεφτά για βενζίνη.
    I-phone και I-pad για να χρησιμοποιεί μόνο το viber και το messenger και μόνο εκεί που έχει free wi-fi γιατί εννοείται το συμβόλαιο που χρυσοπληρώνει για να το πάρει του δίνει ελάχιστα mb ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες «ο Έλληνας δεν θα καταλάβει ποτέ πως είναι χαζός» να υποθέσω ότι συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου; Ή τον εξαιρείς;

      Έχε υπ' όψη σου ότι δεν υπάρχουν άτομα, μόνο άνθρωποι. Και αυτό σημαίνει μέλη μιας κοινωνίας. Με το λόγο σου δείχνεις ότι δεν αποδέχεσαι το ρόλο του μέλους της ελληνικής κοινωνίας, ντίαρ μπόι.

      Διαγραφή
    2. Υποθέτω οτι ο φίλος ανώνυμος μιλάει για τον μέσο Έλληνα και όχι για όλους ανεξαιρέτως. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να του δώσεις άδικο. Εδώ πριν λιγο στην παραλία παρακολουθούσα έναν τύπο ο οποίος ήρθε μεν να κάτσει στις ξαπλώστρες του ξενοδοχείου αλλα γκρινιζε όταν του είπε ο σερβιτόρος οτι ομπρέλα και ξαπλώστρες είναι 5 ευρώ. Και πρόσθεσε οτι στο μέρος του με 2 ευρώ πίνουν ένα καφέ και κάθονται όλη μέρα. Άκου θράσος. Βρε κωλογυφτε τι ήρθες τοτε εδώ; δηλαδη η επιχείρηση τι να κάνει; να κλείσει το μαγαζί επειδή εσύ είσαι γυφτος;δε θες να πληρώσεις; πήγαινε πιο περα που έχει χώρο και άραξε όσο θες. Αλλα όχι! Και ξενοδοχείο και ομπρέλα και τσάμπα. Ε δεν γίνεται πως να το κάνουμε;

      Γενικα τα διακοποδανεια και τα γαμοδανεια σαν νοοτροπία είναι για το πουτσο ναι. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης βέβαια πέφτουν και στις τράπεζες που τα προώθησαν αλλα και εγώ αν το πάρω δεν ειμαι μαλακας αν δεν έχω να το ξεχρεωσω; γενικα εγώ μεγάλωσα με τη νοοτροπία να μη βάζω το χέρι βαθύτερα από όσο φτάνει η τσέπη μου.

      Πάω να κάνω μπλουμ τώρα. Cheers!
      Alzas

      Διαγραφή
    3. Από την αντίθετη οπτική γωνία, υπήρχαν τράπεζες που εδραιωθηκαν στην αγορά μέσω pre paid cards ή credit cards με χαμηλό αρχικό 6μηνιατικο επιτόκιο. τι σιγουριά πρόσφεραν σε έναν πελάτη που απλά με μια ταυτότητα έπαιρνε 5.000 ευρώ ; και οι τοκογλύφοι, κάπου σε βάζουν να υπογράψεις! όχι αυτό το πράγμα (φοιτητική πιστωτική, 18 -card, teen card κ ότι άλλη παπαρια...).
      Ας Πάρουμετ τώρα 4 τράπεζες κ ένα Ταμιευτήριο που εβγαλε web banking πέρσι. Εμετός.

      Regards.

      Διαγραφή
    4. Άλζα, δεν υπάρχει η φράση «ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει», είναι ένας βλακώδης και ανακριβής νεολογισμός ανθρώπων που δεν έχουν γνώση του λόγου. Το σωστό είναι «οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουμε». Εκτός αν μπορεί κάποιος να τεκμηριώσει γιατί εξαιρείται, γιατί θεωρεί ότι καταλαβαίνει - σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
  20. Τι έγινε άραγε με το κορίτσι; Είδε το βίντεο και κατάλαβε, ή δεν πρόλαβε παρά τις 3-4 μέρες που έχουν περάσει;

    Και βέβαια παραμένει αναπάντητη η απορία. Γιατί υποστήριξαν τους Γερμανούς οικονομικά αυτοί που τους κέρδισαν στον πόλεμο, οέο;

    Το ζουμί είναι πως η ελαφρότητα που ονοματίζονται κάποια γεγονότα «θεωρίες συνωμοσίας» είναι σημείο των καιρών, της πέραν κάθε αμφισβήτησης επιτυχούς προπαγάνδας. Αντί να λοιδωρούνται αυτοί που ψάχνουν τα στοιχεία καλό είναι και οι ρέστοι να επικεντρωθούν στα στοιχεία και όχι στις απόψεις ετέρων, συνήθως χρηματιζόμενων - αν μιλάμε για "επιφανείς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν μπορώ να δω το βίντεο. αφενός δεν υποστηρίζεται σαν ενεργός συνδεσμος στο μπλογκ κ αφετέρου δεν έχω διαθέσιμο κάποιο tablet να κανω copy paste για να βρω την ομοιότητα. Σορρυ, αν αυτό αποτελεί για την κουβέντα προϋπόθεση συμμετοχής, δεν την πληρω.
      βέβαια, το βίντεο το θυμάμαι, το έγραψα κ σε προηουμενο ποστ αλλα το λινκ σ δεν το είδα.

      ας πάρουμε λίγο σαν οδηγό το κείμενο του συγγραφέα: έχεις ψάξει εξηγήσεις εμπιρογνομονων γτ οι πύργοι έπεσαν έτσι όπως έπεσαν, που να στηρίζουν την άποψη ότι φταίει αποκλειτηκα η βαρύτητα;

      Διαγραφή
    2. Μισό να το κάμω ενεργό:
      βίντεο κατεδάφισης.
      ,

      Δεν το είπες να βοηθήσω, το μπλογκ το υποστηρίζει αρκεί να το γράψει κανείς σωστά.

      Διαγραφή
    3. Οκ, το είδα! πράγματι, η ομοιότητα είναι εξόφθαλμη! το ήξερα αυτό.
      έχουμε όμως μερικά στοιχεία που διαφέρουν στα πλαίσια της υποτιθέμενης κατεδάφισης:
      έχουμε δύο αεροπλάνα με επιβάτες. αποζημιωθηκαν όλοι οι συγγενείς.
      έχουμε όλο αυτό το σύννεφο σκόνης που κοστησε στο αμερικανικό σύστημα υγείας 10 plus χρόνια μετα.
      έχουμε την ανάληψη ευθυνών.
      έχουμε έξτρα χρήματα που σπαταληθηκαν για έξτρα. αντιτρομοκρατική προστασία στα αμερικανικά σύνορα.
      έχουμε γενικά ένα freeze της παγκόσμιας κοινότητας (το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε παράταση κατά μια εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων κ των σχολών λόγω φόβου για τρομοκρατικό χτύπημα-η παλαβομαρα επί ποδός).

      και ποιοι είναι αυτοί οι Αμερικανοί ποι καρπηστηκαν τ χρήματα;

      ότι κάτι "μοιάζει" οκ, είναι κάτι .
      ότι κάτι "εξηγείται" και πώς εξηγείται είναι η λογική συνεπαγωγη που δεν βρίσκω στα ποστ σου (οποιουδήποτε δλδ, λέει περί κατεδάφισης)

      Διαγραφή
    4. Επίσης οι Αμερικάνοι βοήθησαν του Γερμανούς αφού τους κέρδισαν γιατί αυτό τους συνέφερε οικονομικά και στρατηγικά.
      Πριν τον κάνουν αυτό όμως είχαν φροντίσει να δοκιμάσουν και την αντίθετη οδό. Βλέπε Α παγκόσμιος πόλεμος και συνθήκη των Βερσαλλιών. Εκεί που η Γερμανία ορίστηκε ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη του πολέμου, αναλαμβάνει να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις, έχασε εδάφη και περιορίστηκε η στρατιωτική της δύναμη.
      Που κατέληξε όλο αυτό?
      Στην άνοδο του ναζισμού και στο Β παγκόσμιο πόλεμο.
      Και εσύ αν ήσουν Αμερικάνος θα έλεγες μήπως να δοκιμάσω κάτι άλλο γιατί δεν με παίρνει για τον Γ παγκόσμιο?
      Πιθανές απαντήσεις υπάρχουν πάντα το θέμα είναι ποιες επιλέγεις να δεχτείς και για ποιο λόγο?
      Take care..

      Διαγραφή
  21. Επειδή είναι εξόφθαλμη η ομοιότητα, το φρόνιμο είναι κανείς να συμπορεύεται με το φανερό και όχι με τους μύθους. Ειδικά αφού το φαινόμενο επαναλήφθηκε αμέσως μετά, οι πιθανότητες να ισχύει κάτι διαφορετικό είναι εξαιρετικά επισφαλείς. Με λίγα λόγια πιάνεται πολύ κορόιδο όποιος τις πιστεύει.

    Για τα ρέστα που απορείς προτείνω να δώσεις πρώτα χρόνο στον εαυτό σου να αφομοιώσει τα προηγούμενα. Πόσο βέβαιη ήσουν στην αρχή της συζήτησης για «θεωρίες συνωμοσίας» και που βρίσκεσαι τώρα, πολύ εγγύτερα στην αλήθεια. Αναγνωρίζω πάντως την ειλικρίνειά σου, σε τιμά πολύ στα μάτια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άργησα να σου απαντήσω γτ σε εναν δημόσιο διάλογο μου αρέσει ο πλουραλισμός( aka συμμετοχή μελών κ προσκομιση επιχειρημάτων).
      το τελευταίο σου ποστ (ενδεχομένως προς εμένα) μετατρέπει το διάλογο πιο προσωποκεντρικο (πραγμα που , ας το θέσω κομψά, αποστρέφομαι στο ίντερνετ).
      Γ αυτό το λόγο, επεεπειδη δεν το ήξερες, θα προσπεράσω τις υποθετικές αναφορές περί "εγγύτητα στν αλήθεια στην οποία βρίσκομαι" , χαλαρά κ χακουνοματατα.

      Αναφέρεται , λοιπόν, ως απίθανο να συμβεί δις ένα τέτοιο γεγονός. Η έννοια της πιθανότητας χρησιμοποιείται με τν αυστηρά μαθηματικό όρο ή ως κάτι εξαιρετικά δύσκολο λόγω μη πρωτερης εμπειρίας; Η αλήθεια είναι ότι το sky hijacking έχει προϊστορία, με ή χωρίς θύματα. Ιστορικά γεγονότα. google the γτ εγώ δν μπορώ να το κάνω τώρα.

      Διαγραφή
  22. @ Gabriel Max Dark

    Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά και τις πολεμικές αποζημιώσεις του Α' Παγκοσμίου πολέμου η Γερμανία τελικά δεν τις πλήρωσε. Στο χιόνι πήγαν κι' αυτές. Μήπως να σιγουρέψεις πρώτα ότι γνωρίζεις τα πραγματικά γεγονότα πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα;

    Εκτός που το συμπέρασμα ότι η άνοδος του ναζισμού οφείλεται στα χρήματα που θα πλήρωναν οι Γερμανοί είναι ανυπόφορα αυθαίρετο. Το παγκόσμιο χρήμα ξέρουμε - μερικοί τουλάχιστον - ποιος το διαφεντεύει. Και δεν είναι η Αμερική, πάρε παράδειγμα σε ποιον ανήκει η Federal Reserve Bank. Τάχεις μπλέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το να μου λένε ότι τα έχω μπλέξει αυτοί που αναφέρουν στη ίδια ανάσα την federal reserve bank και τις αποζημιώσεις του Α παγκοσμίου είναι πρωτάκουστο.
    Το ότι από τις βασικές αιτίες της ανόδου του φασισμού είναι η συνθήκη των Βερσαλλιών είναι παραδεκτό από όλους τους ιστορικούς. Το ότι 1924 το κόμμα του Χίτλερ πήρε πήρε 12 έδρες και 8 χρόνια αργότερα 230 δεν είναι τυχαίο. Δεν έγιναν όλοι οι Γερμανοί φασίστες όπως δεν έγινε και 10% των Ελλήνων σε 5 χρόνια. Η απελπισία είναι αυτή που μιλάει τώρα όπως και τότε.
    Όπως και να έχει η θεωρία ότι η αμερικανική κυβέρνηση οργάνωσε τη 9/11 ούτε στην Αμερική πλέον έχει σοβαρούς υποστηρικτές. Μετά από κάθε σημαντικό γεγονός μεγάλου βεληνεκούς ακούγονται πάντα τέτοιες θεωρίες (Perl Harbour, JFK, etc).
    Έχω ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αφοπλίζει ένα ένα τα επιχειρήματα με κατηγορηματικό τρόπο.
    Κάποια στιγμή θα το ανεβάσω για να δεις τι παίζει.
    Take care..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πουθενά δεν λέω ποιος οργάνωσε την 9/11, πάλι αυθαιρετείς. Γιατί διαβάζεις επιφανειακά - ή καθόλου - όσα λέει κάποιος άλλος με γνώμη διαφορετική από τη δική σου.Και βέβαια ούτε είδες το βίντεο - ότι θυμάσαι από παλιά - "γιατί ξέρεις". Ξέρεις ας πούμε ότι οι Γερμανοί έγιναν τότε φασίστες γιατί δυστυχούσαν.

      1. Δεν ξέρεις καν αν έγιναν φασίστες. Το μόνο που ξέρεις είναι ότι ψήφισαν ένα κόμμα που αποδείχτηκε φασιστικό. Τους κορόιδεψε δηλαδή, όπως είναι παγκόσμια η πάγια τακτική των κομμάτων. Μήπως νομίζεις ότι τους είχε ενημερώσει ότι αν το ψηφίσουν θα τους οδηγήσει σε ένα νέο πόλεμο; Σε έχω ικανό να το πεις κι' αυτό.
      2. Ούτε αν δυστυχούσαν ξέρεις, απλά σε βολεύει να το ισχυρίζεσαι. Καμιά σχέση με τα σημερινά δικά μας. Είχαν ωραιότατη βαριά βιομηχανία στο μεσοπόλεμο. Πάντα με ξένα λεφτά, όπως και τώρα. Γιατί ποτέ δεν πλήρωσαν όσα και ως όφειλαν.

      Διαγραφή
  24. Και αυτό το βίντεο είδα, και άλλα παρόμοια έχω δει, και όλα τα επιχειρήματα έχω ακούσει καθώς και τα αντεπιχειρήματα. Για το βίντεο πιο πάνω έχω σχολιάσει κιόλας , ένα σχόλιο που ή δεν διάβασες ή επέλεξες να αγνοήσεις.
    1. Αν σε κοροϊδέψει κάποιος και μετά σου πει να αιματοκυλίσεις την Ευρώπη του λες να πάει να γαμηθεί. Δεν ξεκινάς να χτίζεις φούρνους. Ο πόλεμος ήταν μονόδρομος για την Γερμανία γιατί οι Γερμανοί ήταν εξαθλιωμένοι και ταπεινωμένοι. Και οι σύμμαχοι το ήξεραν και ως ένα βαθμό και προσπάθησαν να το αποφύγουν με σπασμωδικές , είναι η αλήθεια, κινήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο επετράπη στους Γερμανούς να προσαρτήσουν εδάφη της Τσεχοσλοβακίας το 1938 χωρίς να ερωτηθούν οι Τσεχοσλοβάκοι. Κάτι τέτοιο τη δεκαετία του 20 θα ήταν σίγουρη αιτία πολέμου.
    2. Ναι εδώ πρέπει να σου δώσω δίκιο. Η Γερμανία του μεσοπολέμου ήταν ένας επίγειος παράδεισος. Δουλειά για όλους, σύστημα υγείας αξεπέραστο, δημοκρατία, ελευθερία λόγου, γρήγορο internet και γκόμενες για όλους.( Τι άλλο θα διαβάσουμε;;;)
    Take care..

    ΑπάντησηΔιαγραφή