Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

The Showdown...

Λοιπόν πρόσφατα το oneman.gr είχε μια πολύ καλή ιδέα, η οποία βασίζεται στο να φτιάξεις μια τηλεοπτική σειρά από τους καλύτερους χαρακτήρες θρυλικών σειρών και έχει ονομάσει τους πέντε υποψηφίους της. Νομίζω ότι σαν καλοκαίρι που είναι και είμαστε σε φάση χαλαρουίτας, μπορούμε και εμείς να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε και εμείς την δική μας υπεργαμάτη σειρά. Το σενάριο θα είναι ως εξής: Έχουμε δυο πόλεις που απέχουν μεταξύ τους γύρω στα 20 χιλιόμετρα. Στην μια πόλη εδρεύει η οργάνωση επoνομαζόμενη  "The Alliance", μια συμμαχία που ελέγχεται από έξι γαμάτους τύπους και ουσιαστικά ηγείται της πόλης. Στην δεύτερη πόλη διαφεντεύουν τα μέλη μιας εξίσου σημαντικής και δυνατής οργάνωσης που αυτοαποκαλούνται "The Horde". Οι πόλεις έχουν έχθρα και η μία θέλει να καταλάβει την άλλη και να διαλύσει την ομάδα της. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε δυο ομάδες, από τους πιο cool τύπους κάθε ξένης σειράς που ξέρει ο καθένας, σχετικά ισοδύναμες, ώστε η σειρά να έχει ανατροπές, αγωνία και σασπένς, που λίγες σειρές έχουν πιάσει μέχρι τώρα.

Να τονίσω βέβαια, ότι αν θέλαμε να γυρίσουμε την καλύτερη σειρά ever, θα μπορούσαμε απλά να γυρίσουμε τη ζωή μου σε τηλεταινία, πχ "The Alza chronicles" και να έσπαγε ταμία από τώρα μέχρι και την κατάρρευση του Ήλιου μας, αλλά θα ήθελα να επικεντρωθούμε λίγο σε φανταστικούς χαρακτήρες και να αφήσουμε τον ρεαλισμό κατά μέρους.

Ας δούμε όμως πως θα φτιάξουμε αυτές τις δυο οργανώσεις. Ως κατευθυντήρια γραμμή, θα πρότεινα κάθε χαρακτήρας να έχει διαφορετικό ρόλο στη κάθε ομάδα, έτσι που καθεμία να έχει:
  1. Mastermind 
  2. Science Geek
  3. Hitman
  4. Military Leader
  5. Healer
  6. Jester
Τι είναι η κάθε κατηγορία θα εξηγήσουμε στην πορεία. Η επιλογή δυο ομάδων όπως καταλαβαίνετε είναι ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς οι υποψήφιοι είναι πολλοί και αξιόλογοι. Ας δούμε την στελέχωση τους όμως, όπως έγινε μετά από έντονη συζήτηση με κάποιους θαυμαστές μου, και ας σχολιάσουμε μετά αυτές τις επιλογές.

Mastermind
Ο εγκέφαλος πίσω από κάθε στρατηγική κίνηση της ομάδας. Όχι απαραίτητα ο αρχηγός, απλά αυτός με την κατάλληλη ευστροφία και διορατικότητα, ώστε να προβλέπει τις αντιδράσεις του αντιπάλου και να σχεδιάζει αντίστοιχη απάντηση.
Alliance: Michael Scofield
Horde: Sherlock Holmes
Δυο τεράστια μυαλά, δυο πνευματικοί ογκόλιθοι, που οι μοίρες τους έκαναν εχθρούς. Αν η τύχη τους έβαζε στο ίδιο στρατόπεδο τότε δύσκολα θα μπορούσε κανείς να τους υπερνικήσει. Ο μεθοδικός τρόπος σκέψης τους, ο απίθανος υπολογισμός όλων των πιθανών εξελίξεων ενός σχεδίου, η φανταστική τους ικανότητα για ανάλυση κάθε λεπτομέρειας σε οποιοδήποτε πρόβλημα, τους κάνει πολύ επικίνδυνους αντιπάλους.

Michael Scofield 
  
(+)  Απόλυτα δομημένη σκέψη και υπέρμετρη διορατικότητα. Έχει ταλέντο στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πολύπλοκων σχεδίων με χιλιάδες παράγοντες. Ταυτόχρονα διαθέτει τρομερό αυτοσχεδιασμό και μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσκολία προκύπτει άμεσα και χωρίς να αποκλίνει από τον αρχικό του στόχο.Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ανθρώπους για να κερδίσει αυτό που θέλει, και για αυτό σχεδόν πάντα τα καταφέρνει.
(-) Υπερβολική αδυναμία στην αντιπαθέστατη κλαψομούνα γιατρό και τον ντούκι, τρίστοκο αδερφό του.

Sherlock Holmes

(+) Άρχοντας και μάστορας της συμπερασματικής λογικής. Μοναδικός στο να παρατηρεί πράγματα που ο κανονικός κόσμος θα αγνοούσε και να συνδυάζει πληροφορίες για να καταλάβει πως έχει εξελιχθεί ένα γεγονός. Μπορεί να κλάσεις και από αυτό να καταλάβει τι χρώμα παπούτσια φορούσε η μάνα σου πριν 12 μέρες. Καμία κίνηση του εχθρού δεν είναι ανεξήγητη για τον Holmes. Σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, δεν είναι τόσο ικανός στο να στήνει ένα σχέδιο από το μηδέν, ωστόσο είναι αξεπέραστος στο να εξηγεί αυτά που βλέπει, προβλέποντας έτσι πολλές φορές την επόμενη κίνηση του αντιπάλου.
(-) Εμμονή με γρίφους και παζλ. Αν του στείλεις ένα πολύ δύσκολο παζλ, ας πούμε μια ολόμαυρη εικόνα 10.000 κομματιών και φάει κόλλημα, παίζει να μείνει στο δωμάτιο του για πάντα μέχρι να το λύσει, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο.


Science Geeks
Ο επιστήμονας της ομάδας. Ικανός να λύσει δύσκολα επιστημονικά προβλήματα και να να εφαρμόσει την γνώση για να εξοπλίσει τους συμπολεμιστές του με πανίσχυρα όπλα και τρελά gadgets  -από σπίρτο που προκαλεί πυρηνική έκρηξη, μέχρι οδοντική κλωστή που κόβει διαμάντι- ώστε να υπερνικήσει τεχνολογικά τον αντίπαλο. 

Alliance: MacGyver
Horde: Dr. Walter Bishop
Οι απόλυτοι γνώστες του κόσμου και των λειτουργιών του. Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να μην ξέρουν πως λειτουργεί, τουλάχιστον σε φυσικό επίπεδο. Κάτοχοι τουλάχιστον 28 πτυχίων ο καθένας, μεταξύ των οποίων τα βασικότερα είναι: φυσική, χημεία, μαθηματικά, βιολογία, γεωλογία, ζωολογία, σεισμολογία, μετεωρολογία, ωκεανολογία και γενικά ότι άλλο σε -ογία υπάρχει.

MacGyver
(+) Απεριόριστη επιστημονική γνώση δεν είναι το βασικό όπλο του MacGyver, αν και το έχει. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να εφαρμόσει την γνώση αυτή, οπουδήποτε, και με οτιδήποτε. Η "μακγκαϊβεριές" που λέγαμε και στο σχολείο, δεν βγήκαν τυχαία. Είναι ικανός να κατασκευάσει έναν αξονικό τομογράφο με μια γόμα, ένα κόκκινο γοβάκι και μια παστή σαρδέλα. Επίσης έχει και εκπαίδευση σαν πράκτορας οπότε ρίχνει ενίοτε και κανα μπουκετίδι.
(-) Αποστρέφεται τα όπλα, γεγονός που τον καθιστά λίγο φλώρο. Τι νόημα έχει να μασάς τσίχλα και να έχεις και κοκαλάκι στα μαλλιά, αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον εκτοξευτήρα ρουκετών που θα φτιάξεις από αυτά;

Dr. Walter Bishop
(+) Επίσης απεριόριστη επιστημονική γνώση όχι μόνο από τον δικό μας κόσμο αλλά και απο τους παράλληλους. Ως γνωστόν ο Γουόλτερ έχει συμμετάσχει σε ΚΑΘΕ σπουδαίο πείραμα που έγινε ποτέ, κυρίως στα top secret, και σε κάθε σύμπαν. Έχει πρόσβαση ακόμα και σε "εξωγήινη" τεχνολογία και μπορεί να εξοπλίσει την ομάδα με εξώκοσμης δύναμης gadgetακια. Ο Sherlock τον έχει βάλει να ολοκληρώσει το portal μεταξύ των παράλληλων κόσμων και να φέρει τους Horde των άλλων συμπάντων μαζί του για να νικήσουν τους Alliance εδώ...
(-) Η αφηρημάδα του δεν έχει όρια. Αλλού τον αφήνεις, αλλού τον βρίσκεις. Οι Horde αρχηγοί φοβούνται ότι αργά η γρήγορα θα κάνει καμιά μαλακία και θα πάει στους Alliance χωρίς να το καταλάβει...


Hitman
Ο εκτελεστής. Ο νίντζα της ομάδας. Αυτός που μπορεί να κάνει infiltration και να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη πλευρά, χωρίς να τον πάρουν χαμπάρι. Αθόρυβος, αθέατος, αδίστακτος και ανελέητος, πρέπει να είναι έτοιμος για τα πάντα.
Alliance: Dexter
Horde: Jack Bauer
Οι απόλυτοι assassins. Ψυχροί, αποφασισμένοι και αποδοτικοί. Δώσε τους έναν στόχο και θα τον εκτελέσουν στην εντέλεια, και είτε δεν θα τους καταλάβει κανείς, ή θα αφήσουν ένα σωρό πτώματα πίσω τους. Αυτό εξαρτάται πάντα από αυτούς. Άρχοντες της κάλυψης-απόκρυψης είναι ικανοί να διεισδύσουν σε οποιοδήποτε μέρος ακόμα και αν παρακολουθείται από 200 δορυφόρους, έχει οπλισμένους φρουρούς και είναι δυο χιλιόμετρα κάτω από τη Γη.

Dexter
(+) Το φαινομενικά χαρωπό και καλοσυνάτο προσωπείο μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αντικατασταθεί απο την αδυσώπητη και αλύγιστη μάσκα του δολοφόνου. Είναι γνώστης πολεμικών τεχνικών, αλλά η δύναμή του έγκειται στο ότι είναι αθέατος και αθόρυβος σαν φάντασμα. Με τον Dexter δεν θα καταλάβεις ποτέ πως βρέθηκες τυλιγμένος με είκοσι μέτρα πλαστικό πάνω σε ένα τραπέζι και πως έγινες μπριζόλες. Είναι μεθοδικός, και δε διστάζει καθόλου προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Είναι το δεξί χέρι του Scofield και οι δυο τους έχουν πάρει ήδη μέτρα για τα φέρετρα όλων των αρχηγών των Horde. Ο Dexter έχει μαζί με τον Bauer, το μεγαλύτερο dps (damage per second) από κάθε άλλον πρωταγωνιστή.
(-) Για να καθαρίσει κάποιον, πρέπει να πληρεί τον κώδικα του Χάρι και να έχει σκοτώσει κάποιον. Έτσι πρώτα θα πρέπει να κάνει ενδελεχή έρευνα στο παρελθόν του στόχου του, το οποίο αφενός μπορεί να του κοστίσει χρόνο και αφετέρου, μπορεί να τον αφοπλίσει, απέναντι σε αντίπαλο που δεν ειναι τελικά δολοφόνος.

Jack Bauer
(+) Αρχικά να πούμε ότι ο Jack είναι μέγιστος πατριώτης και έχει πολεμήσει σε όλους τους σοβαρούς πολέμους στους οποίους συμμετείχε η Αμερική. Έδειξε νωρίς την στρατιωτική του υπεροχή, τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και σαν διοικητής. Μια φορά στην Σομαλία, είχε πιαστεί αιχμάλωτος την ώρα που κοιμόταν, και τον χώσαν σε ένα κλουβί και τον τάιζαν μόνο σούπα για δυο μέρες. Την τρίτη βγήκε σκοτώνοντας και τους 25 φύλακες  και απελευθερώνοντας 48 κρατούμενους. Όλα αυτά τα έκανε χρησιμοποιώντας μόνο το κουτάλι που είχε για την σούπα. Ο Jack εκτός από τρελή πολεμική εκπαίδευση, έχει αστείρευτη μαγκιά. Η ενασχόλησή του με την αντικατασκοπία στη σειρά "24", του έχει μάθει και πολλά στον τομέα της μυστικής και πισώπλατης επίθεσης του αντιπάλου, εκτός από την κατά μέτωπο. Επίσης έχει δίκιο σε όλα. Πολλοί εικάζουν ότι αν οι μαλάκες στην CTU άκουγαν τις συμβουλές του Bauer από νωρίς, η σειρά αντί για 24 θα ονομαζόταν 12...
(-) Ακόμα και αν είχε αρνητικά, δεν θα τα έλεγα, γιατί φοβάμαι μη με βρει...


Military Leader
Κάθε ομάδα φυσικά έχει τον στρατό της, εκτός από τους βασικούς πρωταγωνιστές. Κωλοφάνταρα που πεθαίνουν σαν τις μύγες στην διαρκή αυτή μάχη για επικράτηση. Οι military leaders, είναι οι αρχηγοί των στρατευμάτων. Άνθρωποι με πυγμή και με πολεμικό δαιμόνιο. Σεβαστοί στους στρατιώτες τους και τρομεροί στους εχθρούς τους.
Alliance: Spartacus
Horde: Duncan MacLeod
Κάθε στρατός χρειάζεται έναν αρχηγό. Ένα tank, ένα ντούκι που μπαίνει μπροστά και τραβάει όλο το aggro χωρίς να νιώθει. Κανένας στρατός δεν είχε ποτέ καλύτερους μακελάρηδες από τα δυο αυτά σεβαστά ονόματα. Ο δυναμισμός, το πάθος και η ζωντάνια της νιότης έρχονται αντιμέτωπες με την εμπειρία αιώνων, την απέραντη εκπαίδευση και την αθανασία. Ποιος άραγε θα σταθεί νικητής;

Spartacus
(+) Ανελέητα παθιασμένος με τον στόχο του, που είναι να ελευθερώσει κάθε σκλάβο στον πλανήτη. Γι αυτό για να ενταχθεί στους Alliance, ο Scofield του είπε πως στην πόλη των Horde κρατάνε χιλιάδες σκλάβους. Το τι θα κάνει ο Scofield όταν ο Spartacus το μάθει, δεν έχουμε καταλάβει ακόμα. Το πάθος του όμως αυτό τον κάνει πολύ επικίνδυνο. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι είναι ατρόμητος και αψηφά τον θάνατο, ενώ τολμάει όσα δεν τόλμησε ποτέ κανείς, τον έχουν κάνει πολύ αρεστό στους στρατιώτες του, οι οποίοι τον βλέπουν σαν θεό και κάνουν άμεσα ότι τους πει χωρίς πολλές πολλές κουβέντες.
(-) Έχει κολλήσει με την γυναίκα του που την σκότωσαν οι Ρωμαίοι και μας τα χει κάνει τσουρέκια. Όχι ότι δεν γαμάει γενικά, αλλά θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ανοιχτόμυαλος αποβάλλοντας έτσι διάφορα κόμπλεξ που του έχουν δημιουργηθεί λόγω αυτού.

Duncan MacLeod
(+) Και μόνο που είναι απόγονος του δοξασμένου Connor MacLeod of the clan MacLeod, αξίζει δόξας και σεβασμού. Λίγοι έχουν την δική του πολεμική εμπειρία, καθώς έχει πολεμήσει σε κάθε εποχή και με κάθε όπλο. Αξεπέραστος στην τέχνη του σπαθιού και αδιαπέραστος από πιστόλια, πολυβόλα και τέτοια αδερφίστικα όπλα, είναι ο "πατέρας" του στρατού των Horde.
(-) Δυστυχώς δεν χρησιμοποιεί άλλο όπλο πέρα από το κατάνα του προγόνου του, για αυτό και συχνά τον βρίσκουν τέζα στο πεδίο μάχης, αλλά ευτυχώς τον μαζεύουν πριν τον αποκεφαλίσουν οι Alliance. Οι αιώνες που έχει στη πλάτη του δυστυχώς δεν του έχουν δώσει και τεράστια σοφία οπότε ο Sherlock δεν τον συμβουλεύεται συχνά, όμως τον συμπαθεί και είναι καλοί φίλοι.


The Healer
Ο γιατρός της ομάδας. Η τελευταία άμυνα απέναντι στους αγαπημένους μας χαρακτήρες και τον θάνατο. Αυτός με την γνώση και την εμπειρία του θα σώνει ζωές και θα δίνει έτσι την ευκαιρία στην ομάδα του να κερδίσει τον αιματηρό πόλεμο.
Alliance: Dr. House
Horde: Jesus
Οι δυο μεγαλύτεροι θεραπευτές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο ένας θεραπεύει μέσω της επιστήμης και της ψυχρής λογικής και ο άλλος με προσευχές και μαγεία. 

Dr. House
(+) Ιδιοφυής γιατρός, που όχι μόνο γιατρεύει τις πιο δύσκολες ιατρικές περιπτώσεις, διατηρώντας έτσι χαμηλά τα ποσοστά θνησιμότητας στην Alliance, αλλά η ομάδα του ασχολείται και στην εντατική, βοηθώντας τους στρατιώτες που τραυματίζονται στις αψιμαχίες μεταξύ των πόλεων. Είναι φανατικός ορθολογιστής και δεν πιστεύει ότι ο Jesus μπορεί να κάνει όλα όσα ισχυρίζεται, ενώ τον κατηγορεί για απάτη και πιστεύει ότι κάποιος επιστήμονας βρίσκεται από πίσω του. 
(-) Είναι λίγο κουτσός και αυτό τον εμποδίζει στο να βρίσκεται στο πεδίο μάχης ώστε να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του. Επίσης είναι λίγο πρεζάκι και αν δεν παίρνει τακτικά τη δόση του, γίνεται μαλάκας και αντιπαθητικός.

Jesus
(+) Οι θεραπευτικές του ικανότητες είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες για τους Horde, καθώς, δεν χρειάζεται εξοπλισμό για να τις εξασκήσει. Ανάλογα με την περίπτωση ο Jesus κάνει την αντίστοιχη θεραπευτική προσευχή γιατρεύοντας ακαριαία και χωρίς κόπο τον κάθε τραυματία. Η δύναμή του όμως δεν σταματά εκεί. Μια φορά το μήνα μπορεί να καστάρει Ressurect (νεκρανάσταση) και να φέρει κάποιον νεκρό πίσω στη ζωή. Αυτό βέβαια του τρώει όλο το μάννα, για αυτό και μπορεί να φτιάχνει ψωμιά και κρασί για αναπλήρωση (rec). 
(-) Είναι πολυλογάς και προσπαθεί να πείσει όποιον συναντά ότι είναι ο γιος του θεού και μερικές φορές κουράζει ακόμα και τους συναγωνιστές του.


The Jester
Επειδή το χιούμορ είναι must για μας, σε κάθε ομάδα θα υπάρχει ένας χαρακτήρας, ο οποίος θα ανήκει στην οργάνωση σε μια κατώτερη μεν βαθμίδα από τους υπόλοιπους, ωστόσο θα είναι αυτός που θα πετάει τις ατάκες, που θα μας κάνουν να γελάμε και παίζει τελικά να γίνει ο πιο αγαπητός από όλους.
Alliance: Blackadder
Horde: Al Bundy

Ο ένας πιο αστείος από τον άλλο. Από τη μια ο κυνισμός και η ειρωνεία του Blackadder δεν γνωρίζουν όρια και από την άλλη η κωμική απελπισία του Al και της τραγελαφικής οικογένειάς του, κάνουν αφαλούς να λύνονται από τα γέλια. Ένδοξες προσθήκες σε μια κατά τα άλλα σοβαρή και δραματική σειρά.

Τελικό line-up και σύγκριση

                                    Alliance                    Horde
Mastermind                Scofield (9)                Holmes (10)
Science Geek             MacGyver (9)            Walter (9)
Hitman                       Dexter (10)                 Bauer (9)
Military Leader           Spartacus(10)             Highlander(9)
Healer                        House (9)                    Jesus (10)
Jester                         Blackadder (10)          Al Bundy (9)

Σύνολα                         57                               56

Τα σκορ φυσικά ειναι προσωπική μου άποψη και ίσως κάποιοι να ήθελαν να αλλάξουν την θέση κάποιον χαρακτήρων ή ακόμα και να αντικαταστήσουν κάποιους χαρακτήρες. Περιμένω αγωνιωδώς τις προτάσεις και τις ιδέες σας. Επίσης παρακαλώ θερμά τον Snake να συζητήσουμε αν ενδιαφέρεται για την σκηνοθεσία αλλά και την συγγραφή διαλόγων.

Ευχαριστώ.

Credits: Πολλά ευχαριστώ στους φανατικούς μου αναγνώστες και θαυμαστές, Spyro G και στον Valaroma (a.k.a Thanasis o sapios). Ειδικά ο Valaroma έδωσε πολλές ιδέες για την στελέχωση της ομάδας και θα του αφιερώσω το Golden Globe award όταν το πάρουμε.

46 σχόλια:

  1. Μεγάλε Άλζα μας γαμάς τώρα. Να μου βάλεις τον Σέρλοκ και τον Χάους σε αντίπαλα στρατόπεδα; Και να διαλέξω από Μπλακάντερ και Αλ Μπάντι; Ψηφίζω όμως Horde γιατί κερδίζει στα σημεία ο Τζακ Μπάουερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε είναι δύσκολος ο διαχωρισμός, το πα εγώ. Με Magyver και Dexter εγώ παω με Alliance δαγκωτό. Ο Bauer ειναι γατάκι μπροστά στον Dexter..

      Διαγραφή
  2. Μα είναι τώρα θέμα αυτό για να σχολιάσω; Αλλά αν δε σχολιάσω θα μου γκρινιάζουν μετά ότι χάθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ γκρινιάζεις ρε.... γκρινιαρη... Τι θες να γραψουμε καλοκαιριάτικα; βαριέμαι να φιλοσοφησω.

      Διαγραφή
  3. Εννοείται Jack Bauer και Al Bundy. Δεν το συζητώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σκεφτόμουνα στους κωμικούς και εναν Chandler απο τα φιλαράκια που τα σπάει, αλλά τι να κάνεις ο Αl και ο Black ειναι μεγάλος.

      Διαγραφή
  4. Εγώ για μαχητή θα πρόσθετα τον Green Arrow απτη σειρά Arrow. έχει κάτι από Μπάτμαν: είναι πλούσιος, έχει άριστη εκπαίδευση πολεμικών τεχνών, κατέχει τεχνολογία, γκατζετάκια, λειτουργεί με stealth και σε αντίθεση με τον Μπάτμαν δε διστάζει να σου καρφώσει ένα βέλος στο δόξα πατρί.

    Επίσης για το"τανκ" της παρέας θα πρότεινα τον The Hulk από τη σειρά The Incredible Hulk. Είναι τεράστιος,πράσινος και θυμωμένος. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω δει το Arrow, οπότε δεν τον ξέρω τον τύπο. Για Hitman τον θες; στη θέση ποιανού; πρόσεχε τι θα πεις...

      Διαγραφή
  5. γιατί τώρα είσαι μαλάκας και καρφώνεσαι; Έπρεπε να γράψεις για τον Blackadder, έναν από τους πιο χαζούς ρόλους του Άτκινσον;
    Χαθήκανε οι Monty Paythons, Benny Hill, ο τύπος από το "black books"; Τόσοι γαμάτοι losers κυκλοφορούν κι εσένα σου καρφώθηκε ο μαλάκας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε μπουμπούνα; Ο Blackadder ο πιο χαζος ρόλος του Άτκινσον; μήπως έχεις δει μόνο το Blackadder the First; Για δες και τα υπόλοιπα και ελα να μου πεις. Τον Benny Hill τον είχα ξεχάσει είναι η αλήθεια αλλά και πάλι δεν τον έβαζα σε σχέση με black και bundy. Σιγά μην έβαζα και τον Alf τον εξωγήινο...

      Διαγραφή
    2. το επιχείρημα σου ήταν τόσο ζοφερά μαλακία που ένιωσα τη Βλακοκάλυψη να έρχεται.

      Ήμουν γύρω στα 20, όταν ένας μαλάκας κολλητός είχε πάρει από ντιβιντάδικο όοοοολη τη σειρά και είχε τη φαεινή ιδέα να κάνουμε Blackadder marathon, όπου βγήκα πρώτος, αφού εγκατέλειψα μετά από 7 ώρες ασταμάτητα. Έκτοτε δεν του ξαναμίλησα. Ούτε του φίλου μου, ούτε του ντιβιντί

      Διαγραφή
    3. ο μόνος χειρότερος του Blackadder είναι ο Κανάκης....αν και πάλι....θα μπορούσες να βάλεις τον εαυτό σου αντί του Άτκινσον....μια και κοντραριζόσαστε στα ίσια (άποψή μου στην οποία θα συμφωνείς κι εσύ)

      επίσης ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ "Alza chronicles", αν θυμάσαι και δεν έχεις πάθει Αλτσχάημερ από τη μαλακία

      Διαγραφή
    4. Όταν ήσουν εσύ 20 χρονών, ρε παλιόγερε, δεν υπήρχαν ντιβιντί, μόνο βιντεοκασέτες.

      Διαγραφή
    5. το '99 δηλαδή δεν υπήρχαν ντιβιντί;;;; Είσαι σίγουρος;

      Από τα πολύ '80ς έχεις κάψει 2 από τα 4 εγκαφαλικά κύτταρα που σου έμειναν άθικτα μετά τις Πανελλήνιες.

      ^----I'm Ray William Johnson and aapov di methi

      Διαγραφή
    6. Χωστήρα, το ξέρω ότι είχες γράψει εσύ το Alza Chronicles, όμως εγώ μίλησα για τηλεοπτική σειρά. Επίσης στο δικό σου κείμενο δεν αποδίδεις πιστά την μεγαλοπρέπειά μου και παραποιείς τα γεγονότα, οπότε το μπούλο θα πάρω άλλον σεναριογράφο. Στο μεταξύ μήπως δεν σου αρέσει ο Blackadder γιατί μοιάζεις με τον Baldrick και σε κοροιδεύαν τα άλλα παιδάκια; Πάντως αν θες αλλαξέ τον και βάλε κάποιον άλλον στην ομάδα σου πιο κοντά στο δικό σου στυλ. Πχ τον Χλαπάτσα απο της Ελλάδος τα παιδιά ή αν θες να ταυτιστείς περισσότερο με τονχαρακτήρα, βαλε καμια γκομενα απο το Gossip Girl.

      Thomas πες εσύ ρε, Blackadder δεν γαμάει;

      Διαγραφή
    7. @ XΩΣΤΗΡΑΣ

      Μάλιστα το διαβάσαμε και αυτό. Ο Blackadder = ο χειρότερος ρόλος του Ατκινσον. Τι λες ρε Καραμήτρο?
      Καταρχάς ψάχνουμε 1 άτομο για κάθε ρόλο οπότε οι Python απορρίπτονται εκτός αν θες να ξεχωρίσεις καποιον (o Palin & o Aidle ισως να μπορουσαν με πολλα ?) αλλά οι τύποι μεγαλούργησαν σαν ομάδα οπότε ιεροσυλείς, μην πω τπτ χειρότερο, με το να διαλέξεις έναν.
      Όσο για τον benny hill πραγματικά ψάχνω να βρω τι στο διάολο θα μπορούσε να κάνει εκτός του να κυνήγαει καμιά γκόμενα να πηδήξει πίσω από τους θάμνους ή να κοροίδευει τον καράφλα, κατά τ'άλλα συμπαθέστατο, γέρο (το χτύπημα της καράφλας ήταν το σήμα κατατεθέν), οπότε μάλλον και δω δν την έβγαζε μόνος του.

      Valaroma

      Διαγραφή
    8. Valaroma, ευχόμουν να έκαναν κανονική σειρά τον Iznogood ώστε να καταλάβεις ποιος κάνει κουμάντο και να δεις τι ownage θα έριχνε στον Blackadder μέσα στο ίδιο του το γήπεδο.
      Επίσης, γιατί αποκλείεις μια ομάδα (M.P.) να είναι ο τζέστερ της φάσης;;; Ποια συγγραφική άδεια δεν το επιτρέπει;

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ Χωστήρα δν είπα οτι ο Black είναι σώνει και καλά η καλύτερη επιλογή. Σίγουρα όμως δν είναι ο χειρότερος ρόλος του Άτκινσον, αυτή είναι η ένσταση. Αν πιστέυεις οτι ο Ιζνο είναι καλύτερος καμιά αντίρηση.
      Όσο για την ομάδα δν την αποκλείω ακριβώς αλλά το θεωρώ ίσως υπερβολικό να υπάρχει υπόομάδα μέσα στην ομάδα. Αν είναι να βάλουμε και την "Α ΤΕΑΜ" ή ακόμα ακόμα, γιατί όχι, και τα στρουμφάκια.

      Valaroma

      Διαγραφή
    10. Ο Μπλακάντερ γαμεί και όχι, δεν είχε ντιβιντί στην Ελλάδα το 99.

      Διαγραφή
    11. να θυμήσω, στο Madagascar, την ομάδα των πιγκουίνων-νίντζα.
      Το πρώτο ντιβιντί το είδα το 97 ή 98 και ήταν μια γαμάτη τσόντα στο σπίτι φίλου, οπότε όσο και να χτυπιέσαι, υπήρχε

      Διαγραφή
  6. Εγώ αγαπητέ φίλε Άλζα εγώ θα σου δώσω τους αναπληρωματικούς. Άσχετα σε ποια ομάδα θα μπουν θα κάνουν γκεστ εμφάνιση στην σειρά όταν κάποιος από τους πρωταγωνιστές μείνει έγκυος ή πεθάνει για λίγο.

    Mastermind : Patrick Jane (The Mentalist). Λίγο φλώρος είναι αλλά το μυαλό του κόβει και μπορεί άνετα να κάτσει στο πόδι είτε του Σκοφιλντ είτε του Σερλοκ.

    Science Geek : Gil Grissom (CSI LAS VEGAS). Φίλε ο τύπος μπορεί να σου πει γιατί τα σκατά της κατσαρίδας έχουν αυτό το χρώμα και αν αυτό μπορεί να καταλήξει σε πυρηνικό πόλεμο.

    Hitman : Micheletto Corella (The Borgias). Η σιωπή του είναι που κόβει κώλους. Άξιος αντικαταστάτης των άλλων 2.

    Military Leader : Gannicus (Spartacus). Αν έχεις Σπαρτακο δεν γίνεται να μην έχεις Gannicus έτσι για αλλαγή στο 85 όταν είμαστε πίσω στο σκορ.

    The Healer : Doc Cochran (Deadwood). Τώρα για αυτη την επιλογή ίσως με κρίνεις άδικα αλλά ο γιατρουδάκος αυτος είχε μεγάλα αρχίδια.

    Jester : Vince Masuka (Dexter). Ουδεν σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ να κάτσεις να γράψεις κανένα άρθρο και μην το παίζεις προπονητής της κερκίδας μη γαμήσω

      Διαγραφή
  7. Κατερίνα Γιουλάκη. Η μοναχική ύπαρξη που σκάει ανάμεσα στις πόλεις, δουλεύει και για τους δύο, τους αλληλοσαμποτάρει και στο τέλος γίνεται overlord πατώντας πάνω στα πτώματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που τη θυμήθηκες αυτή ρε θηρίο; Πρέπει να βάλουμε και αλλη μια κατηγορία για τέτοιου είδους χαρατήρες. The Grandma: Κατερίνα Γιουλάκη για Alliance και Θεοπούλα για Horde.

      Διαγραφή
  8. Και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα στην θέση του Scofield θα προτιμούσα τον Walter White (Breaking Bad).
    Επίσης άλλη μια κατηγορία που θα έβαζα στις ομάδες είναι αυτή του ψυχάκια. Του φρενοβλαβή του τελειωμένου. Υπάρχουν και αυτοί πάντα στις ομάδες που πολλές φορές είναι και το αδύνατο σημείο της ομάδας καθώς η συμπεριφορά τους είναι απρόβλεπτη.
    Θα πρότεινα Τύριον φυσικά (αν και θα μπορούσε να είναι στους Mastermind αλλά λόγω μουνοδουλείας βλεπε Χωστηρας και παρουσιαστικού δεν τον βάζω εκεί)για τους Alliance και Hannibal (η μανία του να τρώει ανθρώπους)για τους Horde.

    Τέλος, φίλε Άλζα δεν έβαλες ΜΟΥΝΙΑ μέσα στις ομάδες. ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΜΟΥΝΙΑ. Μια γυναίκα να τους ξεσκατίζει και να πλένει τα πιάτα ρε αδερφέ μου. Τι ; Οι γυναίκες δεν κάνουν μόνο αυτά ; Αααα ντάξη θα βάλουμε και έξυπνες.
    Προτείνω:
    Δεν μπορώ να προτείνω γιατί δεν υπάρχει γαμηστερός ρόλος γυναίκας σε σειρά εκτός από πουταναριά αλλά επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα ξεχωρίσω μόνο μια και θα την βάλω στην μέση ότι και καλά δεν έχει καταταχθεί σε καμία ομάδα και ψάχνετε.

    Olivia Dunham (Fringe)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε θα έχει γκόμενες απλά θα είναι μόνο για τις ερωτικές σκηνές. Αλλωστε μιλάμε για μια ουσιαστικά πολεμικοεπιστημονικοφανταστικοκωμική σειρά, τι να τις κάνουμε τις γκόμενες;

      Διαγραφή
  9. Hordes γιατί έχουν Al Bandy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είδα πουθενά τον υπέροχο Jon Snow του Game of thrones.
    Πρέπει να μπουν και οι ωραίοι σε κάθε ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς να μπουν ωραίοι; Οι περισσότεροι ωραίοι είναι απο αυτούς που ήδη υπάρχουν. Δεν ξέρω και τα γούστα σου, αλλά κρίνοντας απο τον Χωστήρα θα έλεγα οτι και ο Walter Bishop μια χαρά ειναι...χαχαχχα

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η δική μου ομάδα:
    Mastermind
    Barney Stinson: Ενας ικανός και πανούργος νους που μπορεί να πηδήξει γκόμενα ένα βράδυ προσποιούμενος τον αστροναύτη, να την παρατήσει, και την επόμενη μέρα να την ξαναπηδήξει προσποιούμενος τον δίδυμο αδερφό του αστροναύτη κατηγορώντας τον πόσο μαλάκας είναι με τις γυναίκες. Ικανότατος στην κατάστρωση σεναρίων μάχης, ψυχρός εκτελεστής, εξπερ στην εξαπάτηση του εχθρού και στο να λειτουργεί στο παρασκήνιο. Last but not least, προσφέρει στην ομάδα την απαραίτητη φινέτσα με τα πανάκριβα και καλοραμμένα κουστούμια του.
    Μοναδικό αρνητικό: υπάρχει πιθανότητα την ώρα της μάχης να τον βρείς στην κρεβατοκάμαρα.

    Science Geek
    Sheldon Cooper: Ph.D. Καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Caltech. Έχει φωτογραφική μνήμη και IQ 187. Πέραν των τρομερών του γνώσεων στους τομείς της Φυσικής και των μαθηματικών, διαθέτει εκτενείς γενικές γνώσεις στην χημεία, βιολογία, αστρονομία, κοσμολογία, πληροφορική, μηχανική, ιστορία, γεωγραφία και γλωσσολογία. Ικανός να ικανοποιήσει και με το παραπάνω τις οποιεσδήποτε τεχνολογικές/επιστημονικές ανάγκες τις ομάδας. Εξαιρετικά ανθεκτικός στο μεγαλύτερο ελάττωμα του αρχηγού, τις γυναίκες. Έτσι, σε περίπτωση αδυναμίας του αρχηγού στην εκπλήρωση των καθηκόντων του, μπορεί να αναλάβει αυτός τα ηνία της ομάδας.
    Αρνητικά: Είναι δεσποτικός, δεν σηκώνει δεύτερη κουβέντα, και διακατέχεται απο σύνδρομο ανωτερότητας. Τα Social skills του χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά περιορισμένα.
    Οι κακές γλώσσες λένε πως είναι τρελός, όμως τέτοιες πληροφορίες κρίνονται ως αναξιόπιστες, καθως η μητέρα του απο μικρό του είχε κάνει τις σχετικές ιατρικές εξετάσεις!

    Hitman
    Ted Mosby: Πιστός φίλος-wingman του αρχηγού. Απόφοιτος του πανεπιστημίου Wesleyan University, και Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Πάντα ήθελε να κάνει μία πιό cool δουλειά απο την jerky/nerdy δουλειά που ήδη έχει. Αυτή είναι η ευκαιρία του!
    Αρνητικά: Οι κόκκινες δερμάτινες μπότες που φοράει, δεν τον αφήνουν εύκολα να παραμένει απαρατήρητος. Επίσης, κάποιοι λένε οτι ίσως είναι υπερβολικά συναισθηματικός για την συγκεκριμένη δουλειά.

    Military Leader
    Eric Cartman: Είναι κάπως χοντρός και δυσκίνητος, όμως η αναλγησία του και η εξυπνάδα του είναι τα εφόδια της επιτυχίας. Αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την επίτευξη των στόχων του. Έχοντας χιλιάδες ώρες WoW στο ενεργητικό του, και με την στρατηγική στο αίμα του, κανένας στρατός δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο. Θα τα καταφέρει!
    Αρνητικό: Άν η μάνα του καταλάβει τι δουλειά κάνει μπορεί να τον κλείσει στο δωμάτιο του για καμιά βδομάδα.

    Jester:
    Chandler Bing: Γνωστός και με τα ψευδώνυμα Chanandler Bong, Bingeline ή The Chan-Chan Man, χρησιμοποιεί το χιούμορ σαν αμυντικό μηχανισμό. Οι αστείες ατάκες του είναι ικανές να αναπτερώσουν το ηθικό ξαντεριασμένων φαντάρων στη μάχη μετατρέποντας τους και πάλι σε φονικές μηχανές. Ο κυνισμός, η ειρωνεία και ο αυτοσαρκασμός του είναι ότι χρειάζεται η ομάδα στις δύσκολες στιγμές και η νίκη είναι δεδομένη!

    Healer
    Δεν θέλουμε ρε! Γαμάμε! Πάμε για Flawless Vicktory!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Ο Barney είναι θεός, αλλά θα τον έβαζα αρχηγό μόνο αν η αντίπαλη ομάδα ήταν αποκλειστικά γκόμενες. Εκεί άνετα τις είχε και μόνος του και χωρίς αλλον στην ομάδα.

      2. Τον Shelndon τον σκέφτηκα και εγώ αλλά είναι τόσο φλώρος και geek που δεν θα κρατούσε πάνω απο 10 λεπτά στη σύγκρουση που έχω στο μυαλό μου...

      3.Εδώ με άφησες μαλακα...Ο Ted Mosby δεν είναι άξιος ουτε για λαντζιέρης στις τουαλέτες των αρχηγείων, πόσο μάλλον να γίνει hitman. Δεν καταλαβα πως το σκέφτηκες αλλά ελπίζω να τον πετύχει ο Dexter και να του ανοίξει δεύτερη.

      4.Καλή επιλογή αλλά κομιξ δεν μετράνε

      5.Και για μένα ήταν πολύ δύσκολο να μη βάλω τον Τσάντλερ στους Jester.

      Διαγραφή
    2. 3. Χά! Συμφωνώ οτι ο Ted Mosby είναι πιο φλώρος κι απο ένα πιάτο πουρέ. Να εξηγήσω το λόγο της επιλογής μου.
      Eπειδή δεν βλέπω άλλες σειρές, οι επόμενοι επιλαχόντες ήταν οι Lily Aldrin και Monica Geller. Είμαι σίγουρος οτι και οι δύο μπορούσαν να τα καταφέρουν καλύτερα απο τον Shmosby, όμως όπως είπα και νωρίτερα, πάντα ήθελε να κάνει μια πιο badass δουλειά, και είπα να του δώσω μια ευκαιρία.
      Επίσης η φάτσα του είναι πολύ έκφυλη, και το θεώρησα πολύ τραγικό για τους αντιπάλους να πέφτουν απο τις σφαίρες του και το τελευταίο πράγμα που θα βλέπουν να είναι αυτές οι ηλίθιες κόκκινες μπότες και η τρελόφατσα του...

      4. Μεγάλε κριτή Άλζα, εδώ ασκώ έφεση. Μπορεί η σειρά να είναι κόμιξ, ΟΜΩΣ: στο επισόδιο http://en.wikipedia.org/wiki/I_Should_Have_Never_Gone_Ziplining (http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s16e06-i-should-have-never-gone-ziplining)
      ο κάρτμαν απεικονίζεται απο τον http://en.wikipedia.org/wiki/Brandon_Hardesty. Άρα, technically, υπάρχει live action figure του τιτάνα Cartman. Χωρίς τον μεγιστάνα Cartman η ομάδα δεν θα αντέξει τις πιέσεις οπότε τα παίζω όλα για όλα.

      Επίσης να προσθέσω το theme της ομάδας:
      http://www.youtube.com/watch?v=CFg7esxnrXs

      Διαγραφή
  13. Θέλω Machete ή οποιοδήποτε ρόλο του Trejo σε μια ομάδα και την έχω ψηφίσει απευθείας!

    Για jester μπορείς επίσης να βάλεις και το Γιωργάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δέχεσαι και χαρακτήρες από "σειρές ταινιών" αντί για κανονικές σειρές, προτείνω επιθεωρητή Ζακ κλουζώ για jester, να προσπαθεί να συνεργαστεί με τον mastermind και να τα κάνει όλα σκατα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή φάση ο Κλουζώ ναι. Απλά δεν τον έβαλα γιατί πήρα μόνο χαρακτήρες απο σειρές. Ίσως να φτιάξουμε και μια λίστα με τους κορυφαίους χαρακτήρες όλων των εποχών απο ταινίες. Πως έκανε πχ ο Stalone με τους Indestructibles. Εκεί ο Κλουζώ ειναι όντως απο τα σιγουράκια.

      Διαγραφή
  15. πειραζει που βαριεμαι τα αμερικανικα σιριαλ αρα δε μπορω να εχω αποψη; με ηρωες απο μεξικανικα, ελληνικα και τουρκικα σιριαλ γινεται να κανουμε σειρα; οχι, δε βλεπω τουρκικα, αλλα βλεπει η γιαγιακα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν φτάσουμε 90 χρονών και μας έχει φάει το αλτσχάιμερ και μαλάκυνση, τότε ναι να φτιάξουμε σειρές με χαρακτήρες απο μεξικάνικα, ελληνικά και τουρκικα σήριαλ.

      Διαγραφή
  16. Στη gay land θα ήταν ιδανικές οι ομάδες σου ... καλά ρε τύρο δεν έβαλες σε κάθε ομάδα το σουπερ wow kick-ass μούναρο που θα κάνει όλους να ενδιαφερθούν για την άκρως βαρετή σειρά σου!!! Λοιπόν πριν κάνεις την σούπερ πατάτα και βγάλεις on-air την καλύτερη σειρά του gay tube πρόσθεσε και τον χαρακτήρα της σουπερ wow kick-ass γκόμενας όπου fast & furious σου λέω 2 ονοματάκια:
    alliance: lara croft
    horde: Selene (underworld)

    Auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε κάθε φορά που αφήνεις σχόλιο, η υποβόσκουσα πουστρίλα σου κατακλύζει το σύμπαν. Αφέσου ελέυθερος επιτέλους, μη καταπιέζεσαι. Είπαμε, οι άντρες όταν βλέπουν πολεμικοεπιστημονικοφανταστικοκωμικές ταινίες/σειρές, δεν χρειάζονται γκόμενες για να τις ευχαριστηθούν. Εσύ βάλε και την Σεϊλορ Μουν μέσα, χέστηκα. Μόνο εσύ θα την βλέπεις και οι ανηψιές σου άλλωστε. Φλώρε.

      Διαγραφή
  17. Alza αν το ψήνεις μου δίνεις email (έστω και πρόχειρο) και σε καλώ στο blog μου. No questions asked.

    Kenpachi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή