Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Φίμωση της Δημοκρατίας! Γιούριααα..

"Κλείσαν την ΕΡΤ! οι τελευταίες εξελίξεις για τον Θανατο της ΕΡΤ είναι εδώ..." 

...γρύλισε ο απελπισμένος πλέον δημοσιογράφος και πήρε μια βαθειά ανάσα, γιατί η συγκίνηση είχε δημιουργήσει ένα κόμπο στο λαιμό,  σαν να είχε καταπιεί το πέμπτο πόδι ενός αλόγου και να μη μπορούσε να πάρει ανάσα.

"Συγκλονιστική συμπαράσταση στην ΕΡΤ. Η ΓΣΕΕ, πραγματοποιεί από κοινού με την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία, ενώ αναφέρει ότι συμπαρατάσσεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ."

Αλίμονο. Είχαν καιρό να πάρουν αέρα και βρήκαν ευκαιρία. Μήπως δεν τις πληρώνονται τις μέρες; τι τους νοιάζει;

"Ένα παιδί μιλά στον Πρωθυπουργό...(δειτε το βίντεο ειναι συνταρακτικό)"

...γιατί εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε τόσο συναισθηματικοί άνθρωποι, που ρίχνουμε και τα παιδιά μας ακόμα στη μάχη απέναντι στην τρομοκρατία... και πάνω απο όλα ντόμπροι. Ντόμπροι και σοβαροί...ειδικά όταν το αγγούρι έχει περάσει όλο το παχύ μας έντερο.

"Μετά το μαύρο τι;" κλήθηκαν να απαντήσουν άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων. Η σωστή απάντηση φυσικά, όπως πολλοί θα έχετε μαντέψει ήδη, είναι "Ψωλή! 1-0!" και θα την έδινα αν με ρωτάγαν την γνώμη μου. Απεναντίας ακούσαμε τα παρακάτω:

"Το μαύρο μπορεί να είναι κι ένα πολύ ωραίο χρώμα, όταν συνδυάζεται με άλλα χρώματα. Όταν όμως αυτό κυριαρχεί τότε γίνεται η μαυρίλα της κόλασης." δηλώνει στην ΕΡΤ ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος...

Ποια μαυρίλα της κόλασης ρε γεροξεκούτη μπούφο; Πως μπορεί να ειναι μαύρη η κόλαση όταν υποτίθεται οτι καίει το αιώνιο πυρ εκει κάτω; δηλαδή δε μπορούμε να βάζουμε το μυαλό λίγο να στροφάρει πριν πετάξουμε τις ανεγκέφαλες εξυπνάδες μας; ή μήπως επειδή ειναι ποιητής έχει ελαφρυντικά σαν τον Πρέκα;

"Η ΕΡΤ ήταν ένα έντιμο, καθαρώς ελληνικό αξίωμα, κατόρθωμα, το οποίο επί γενεές ολόκληρες διέσωσε την αλήθεια των εθνικών πραγμάτων, τα οποία απαγορεύεται να τα θίγεις, να τα παραποιείς και να τα κοροϊδεύεις και να τα μεταδίδεις λανθασμένα στον κόσμο", λέει στην ΕΡΤ η Άννα Συνοδινού.

Τι έκανε λεει; Εντάξει αν είναι ο καθένας να λέει τη μαλακία του και αυτός που θα πει τη μεγαλύτερη να νικήσει τότε μπράβο Αννα νίκησες. Καμιά γριέντζο δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να θίξω το οτιδήποτε. Ποια αλήθεια μωρή πνευματική ανάπηρη αντιπροσωπεύει η ΕΡΤ μη γαμήσω; Την αλήθεια των βολεμένων και του αραλικιού; Επειδή εσύ θυμάσαι τι ήταν πριν 100 χρόνια δεν σημαίνει οτι το ίδιο είναι και σήμερα. Αναπαύσου τώρα εν ειρήνη και μην ασχολείσαι αλλο μαζί μας σε παρακαλώ.

"Αυτό που διαισθάνθηκα πραγματικά, που μου δημιούργησε έναν τρόμο κι έναν φόβο ήταν όταν αντίκρισα ξαφνικά το μαύρο στα κανάλια της ΕΡΤ. Πέρασαν από το μυαλό μου παλιές εποχές, πέρασε ένας φόβος. Το μαύρο σημαίνει κάτι κακό, όπου μαύρο και κάτι κακό λέμε στη ζωή μας. Και οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το μαύρο είναι ουσιαστικά φορείς διαφόρων κακών" τονίζει ο Διαγόρας Χρονόπουλος. 

Απο μαυροφοβία φαίνεται οτι πάσχει ο κύριος Διαγόρας ο οποίος όταν βλέπει μαύρο λέει φοβάται. Στα αρχίδια μας κύριε Χρονόπουλε. Άκουσα και απο άλλους, ότι αυτή η κίνηση, το να κόψεις την ενημέρωση απο τον κόσμο, είναι λέει ένα βήμα πριν την χούντα και το κάναν επίτηδες για να μας την πέσουν. Πάτε καλά ρε; Είστε τόσο πολύ ηλίθιοι; Υπάρχουν άλλα δέκα τηλεοπτικά κανάλια και άλλα πενήντα ραδιοκάναλα. Πως ακριβώς κόπηκε η ενημέρωση; Η ενημέρωση κόπηκε μόνο απο την δημοσιογραφική απεργεία. Ο μόνος λόγος για τον οποίο συμπάσχω εν μέρει με τον κεφτέ  στη αντιπάθεια προς το μαύρο, είναι οι παπάδες. Κανένας άλλος.

"Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο 17χρονος μαθητής από την Χαλανδρίτσα Αχαΐας, Άγγελος Αποστολόπουλος, για το θέμα του λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Σε αυτή μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι "Η ΕΡΤ δεν είναι αθηναϊκή ραδιοτηλεόραση, αλλά ανήκει σε όλους τους Έλληνες", ενώ καλεί τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί, αν δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις." 

Αυτό με τις επιστολές που έχει γίνει της μόδας δεν το καταλαβαίνω. Στο μεταξύ εκτός του οτι ο κάθε καθυστερημένος μπορεί να το κάνει, για κάποιο λόγο, όσο νεότερος είναι ο συγγραφέας, τόσο πιο αξιόλογο θεωρείται, ενώ είναι συνήθως ισχύει το αντίστροφο. Γιατί, τι μπορέι να μας πει τώρα ο 17χρονος που θέλει να έχει και άποψη και που καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί; Ο συγκεκριμένος είναι και αποδεδειγμένα μουνόπανο, καθώς έχει δηλώσει ερασιτέχνης δημοσιογράφος. Αποστολόπουλε, άντε γαμήσου παλικάρι μου και σκουπίσου με την επιστολή σου.
  
Πόσο πια γραφικοί μπορούν να γίνουν αυτοί οι δημοσιογράφοι; Πόσο πιο τραγικοί; Δηλαδή τέτοια τραγικότητα ούτε ο Ευριπίδης ρε πούστη μου. "Δημοσιογράφοι Εν Ερτίδι" θα ήταν ένας καλός τίτλος για την παράσταση που έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες μετά τα γεγονότα στην ΕΡΤ, και το "...τσιμπίστε ένα αρχίδι" η μόνη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό.

Ας ξεκαθαρίσω τη θέση μου για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Ναι, υπάρχουν αξιόλογοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Ναι, είναι άδικο να την πληρώνουν και αυτοί μαζί με τους άλλους. Ναι, ίσως να μπορούσε να γίνει με καλύτερο τρόπο η εξυγίανση. Ναι ειναι απαραίτητη η δημόσια ενημέρωση. ΑΛΛΑ!!! Δεν θέλουμε ξεκαθάρισμα της βρωμιάς απο της δημόσιες επιχειρήσεις; Δεν θέλουμε οι βολεμένοι και οι απατεώνες να πάρουν πούλο μια και καλή απο το σύστημα; Δεν θέλουμε αξιοκρατία επιτέλους σε αυτό το γαμώτοπο; Δεν γκρινιάζουμε συνέχεια οτι τίποτε δεν γίνεται σε αυτή την τριμπούρδελη χώρα, που ο μέσος όρος νοημοσύνης των πολιτών της έχει πιάσει διψήφιο; 

Εγώ δεν ξέρω ποιος θα ήταν καλύτερος ο καλύτερος τρόπος να γίνει εξυγίανση της ΕΡΤ, όμως ξέρω οτι τα γεγονότα που ακολούθησαν και οι αντιδράσεις του κόσμου δείχνουν οτι δεν είμαστε για τίποτα. Κλείνει λοιπόν η ΕΡΤ και ξεσηκώνεται μια θύελλα αντιδράσεων που δεν έχει προηγούμενο. Οι συνδικαλιστές, φοβούνται μήπως το καρότο πλησιάσει επικίνδυνα και την δική τους πρωκτική περιοχή και ξαφνικά ξεσήκωσαν πάλι όλο το κόσμο τρέχοντας να υποστηρίξουν τους τηλεοπτικούς χαραμοφάηδες. Οι δημοσιογράφοι απο την άλλη, ακόμα και αυτοί των ιδωτικών καναλιών, που φυσικά είναι κατευθυνόμενοι και αυτοί, ξεκίνησαν μια προπαγάνδα και έναν πόλεμο στη συγκεκριμένη απόφαση, που σε λίγο θα μας πείσουν οτι στην ΕΡΤ δουλεύανε κιόλας. Και φυσικά το καραγκιοζιλίκι δεν είχε σταματημό εε; Οι ενημερώσεις να βρίθουν πάντα από συγκινητικά λόγια, ντυμένα με έντονη μουσική τύπου "Ραμπο 14: Η επιστροφή του ανελέητου γαμώσταυρου!", κόσμο να κλαίει στις κάμερες και άλλα τέτοια αηδιαστικά σιχαμένα. Μιλάνε για δημοκρατίες και το δικαίωμα για δημόσια ενημέρωση, λες και η ΕΡΤ υπηρετούσε κάτι τέτοιο. Φερέφωνα των κυβερνητικών συμφερώντων δεν ήταν μια ζωή; Γιατί να στεναχωρηθώ λοιπόν; Τι ακριβώς χάνει ο μέσος πολίτης που είναι τόσο πιο σημαντικό απο τα τόσα που έχει ήδη χάσει μέχρι τώρα; Η δημόσια παιδεία έχει φτάσει πάτο. Σχολεία κλείνουν, εκπαιδευτικοί απολύονται ή πληρώνονται με πενταροδεκάρες. Υγεία δεν υπάρχει και οι γιατροί με τους μισθούς πείνας που παίρνουν ζητούν φακελάκια. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει και όπου αποδίδεται γίνεται με την ταχύτητα ανάπηρης χελώνας. Αλλά τουλάχιστον να παίρνουν πεντοχίλιαρα οι άχρηστοι της κρατικής τηλεόρασης για να έχουμε ενημέρωση για όλα αυτά και είμαστε happy, γιατί αυτό μετράει, να μαθαίνουμε για τα σκατά, όχι να τα διορθώνουμε.

Και τελικά η ΕΡΤ θα ανοίξει πάλι λέει μεχρι να δημιουργηθεί ο καινούργιος φορέας. Αν ήσουν δυσπιστος μια οτι θα γίνει κάτι αξιόλογο, τώρα πόσο είσαι; Δεν ειναι συγκλονιστικά άδικο να βλέπεις την χώρα να πατώνει σε κάθε τομέα, τον κόσμο απογοητευμένο και αδικημένο και τελικά τα λαμόγια πάντα να παίρνουν αυτό που θέλουν; Πως να μη πετύχουν όμως αυτό που θέλουν όταν η πλύση εγκεφάλου που έγινε στον κόσμο αυτές τις μέρες ήταν άνευ προηγουμένου; Το τι μαλακίες άκουσα και διάβασα αυτόν τον καιρό δεν λέγεται. Οι συναυλίες και τα σουβλάκια έξω απο το κτήριο της ΕΡΤ άπειρες. Σου δίνεται η εντύπωση οτι ολος ο κόσμος  έφτασε κοντά στην αυτοκτονία με το κλείσιμο της. Και σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, σε όλο αυτό το χαμό, σε όλη αυτή την κάκιστη ενημέρωση, την αντίθετη άποψη δεν την άκουσα ποτέ. Δεν είδα ούτε ένα άρθρο στα μεγάλα ενημερωτικά μέσα να λέει έστω και ένα απο τα εξής:

"Ναι αλλα ξέρεις τι; απο τους 2.500 εργαζομένους μόνο οι 500 να δουλεύανε, οι άλλοι πέρναν τεράστια ποσά μόνο για να ξυνουν τις μπάλες τους."
"Η ΕΡΤ σπαταλούσε τεράστια ποσά χρημάτων για να κάνει τραπέζια ο Παπαδόπουλος και για να πηγαίνει η άλλη η καριόλα -που δεν θυμάμαι πως την λένε ούτε με νοιάζει να μάθω- ταξίδια στο εξωτερικό."
"Αξιοκρατία δεν θέλουμε; καιρός είναι να γίνει μια δραστική κίνηση για να διορθωθούν τα πράγματα."
"Πολύς κόσμος συμφωνεί με αυτή την απόφαση και ελπίζει οτι αυτό θα είναι μια αρχή για την γενικότερη εξυγίανση του δημοσίου."

Ξέρετε πόσος κόσμος τα σκεφτόταν αυτά; πολύς. Πόσοι απο αυτούς ακούστηκαν; Κανένας. Γαμώ την αντικειμενική και δημοκρατική σας ενημέρωση δημοσιογραφίσκοι του κώλου. Απεναντίας οι φωνές όλων των καθυστερημένων της Ελλάδας ακούστηκαν ενωμένες σε συμπαράσταση προς τους αδικημένους της ΕΡΤ που έβγαζαν χρήματα με το να σκαλίζουν τη μύτη τους και να περιεργάζονται το παραγώμενο αποτέλεσμα. Τη φωνή των ανθρώπων που θέλουν να καθαρίσει η χώρα απο τα σκουπίδια δεν την άκουσε κανείς. Γιατί; γιατί οι δημοσιογράφοι θεωρούν δημοκρατικό, δίκαιο και αντικειμενικό μόνο ότι τους συμφέρει. Οι άλλοι μπορούν να πανε να γαμηθούνε. Αν υπάρχει επάγγελμα που να μισώ στο κόσμο αυτο έιναι η δημοσιογραφία. Όχι μόνο γιατί γλείφουν κατουρημένες ποδιές και εξυπηρετούν συμφέροντα με το να πιπιλάνε το αδύναμο μυαλό της ανυποψίαστης αμόρφωτης μάζας, αλλά σου το προβάλλουν και σαν κοινωνικό έργο, σαν λειτούργημα, λες και σου κάνουν χάρη. Χιλιες φορές περισσότερη εκτίμηση έχω σε πουτάνες παρά σε δημιογράφους, γιατί τουλάχιστον αυτές όντως κάνουν λειτούργημα. 

Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Ελπίζω η απόφαση για εξυγίανση της ΕΡΤ να πραγματοποιηθεί και να γίνουν όλα όσα δηλώθηκαν. Μετά ελπίζω να γίνει κάτι αντίστοιχο στη ΔΕΗ και να τελειώνουμε με τους απατεώνες εκει. Καλύτερα θα ήταν φυσικά ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ να γίνουν ιδιωτικές μπας και δούμε πτώση τιμών και σοβαρές υπηρεσίες. Αλλά φυσικά ποιος θέλει κάτι τέτοιο; τις οικογένειες τόσων ανθρώπων που πληρώνονται αστρονομικά ποσά τόσα χρόνια με το να κλέβουν τον κόσμο, δεν τις σκέφτεται κανείς; Ντροπή μας...

48 σχόλια:

  1. Εφόσον μια επιχείρηση μπαίνει μέσα βάζει και λουκέτο, απλά πραγματάκια!
    Τώρα για τους απολυμένους εργαζομένους δε μπορώ να πω ότι όλοι ήταν τα ίδια σκάτα αλλά το 99% αυτών μπήκε εκεί με βύσμα και τους πληρώναμε εμείς οπότε ναι η ΕΡΤ είναι μια καλή αρχή.

    Υ.Γ. Λογικά θα πέσει μεγάλο κράξιμο σε αυτή την ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να πέσει κράξιμο. Δεν λέω κάπου ψέματα. Όποιος μπορεί να αντικρούσε με επιχειρήματα θα τον ακούσω με υπομονή και καλοσύνη όπως όλα τα καθυστερημένα άλλωστε.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου, Tommy. Θέλω να σε ενημερώσω ότι η πρώτη πρότασή σου είναι λάθος - και θα σου πω γιατί. Η ΕΡΤ, κατ΄αρχήν, ως δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είχε σκοπό το κέρδος. Η αποστολή της ήταν να επιμορφώνει, όχι να πιάνει τηλεθέαση. (Θα μου πεις, πώς επιμόρφωνε; Άλλο θέμα όμως αυτό.)Τα παραπάνω τα γράφει το ιδρυτικό ΦΕΚ της ΕΡΤ, του 1987 (145Α/18-8-1987, Ν.1730).
      Δεύτερο, από το 2011 η ΕΡΤ παρουσιάζει κέρδη, δεν "έμπαινε μέσα". Κοίτα το akivernitos.blogspot.gr, την ανάρτηση της 16ης Ιουνίου 2013, αν θέλεις παραπάνω.
      Τέλος, όχι, δε θα έλεγα ότι είναι η ΕΡΤ καλή αρχή. Γιατί δε θα απολυθούν τελικά 2.600 άνθρωποι, αφού ένα ποσοσστό από αυτούς, όπως λένε, θα ξαναπροσληφθεί στον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Και, σου εγγυάται κανείς, έτσι πρόχειρα και αυθαίρετα που γίνονται τα πράγματα, ότι τα βύσματα θα απομακρυνθούν; Επίσης, η λύση της ΕΡΤ προκρίθηκε χωρίς προηγούμενο σχέδιο και οργάνωση, απλά για να βρουν κόσμο να διώξουν άμεσα, αφού δεν τους "έκατσε" να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΕΠΑ και να βρουν χρήματα από την πώλησή της. Θα μου πεις, η ΕΡΤ είναι φυτώριο παρασίτων. Συμφωνώ. Τα έσοδα όμως για το κράτος από τις δύο επιλογές δεν είναι της ίδιας τάξης. Άλλο απολύω κάποιους, άλλο πουλάω δημόσια επιχείρηση. Όπως επίσης, άλλο φέρομαι σοβαρά, δημοκρατικά και υπεύθυνα, άλλο κάνω κινήσεις εντυπωσιασμού, χωρίς να έχω σκεφτεί πώς θα εξελιχθούν μακροπρόθεσμα, για να περάσω την εικόνα του θαρραλέου μεταρρυθμιστή - μη χέσω!

      Διαγραφή
    3. Βγάλανε χρήματα από την ΕΡΤ και φάγανε και χρήματα. Η πλειοψηφία των εργαζομένων προήλθε από πελατειακές σχέσεις. Ναι, έχει δίκιο ο τομμυ, είναι μια καλή αρχή να επαναπροσδιοριστουν μερικά θέματα. Όλες οι άλλες λεπτομέρειες που αναφέρεις δε νομίζω να ενδιαφέρουν τη κοινή γνώμη, αλλά μόνο όσους "δούλευαν" εκεί.

      Διαγραφή
    4. Κρήτη, καλησπέρα.
      Θέλω απλά να επισημάνω ότι οι "λεπτομέρειες", όπως τις αναφέρεις, είναι απαραίτητες αν θέλει κανείς να έχει συνολική εικόνα. Μόνο έχοντας κι αυτές κατά νου, μπορεί να εκφέρει σωστή άποψη. Κι όσο για το αν ειναι καλή αρχή, στο οποίο επίσης διαφωνούμε, ο χρόνος θα δείξει αν είναι όντως αρχή για οτιδήποτε αυτή. Ελπίζω να είναι, αλλά δεν το πιστεύω.

      Διαγραφή
    5. Χμμ... σ' αυτό το ντιμπέιτ τείνω προς το μέρος της "To love life for what it is", για έναν έξτρα ακόμη λόγο που δεν αναφέρθηκε, και που αποτελεί προσωπικό μου κανόνα:
      ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κι αν πουν/κάνουν αυτά τα καθιζήματα που έφεραν τη χώρα σ' αυτό το χάλι, ΔΕΝ το πιστεύω/εμπιστεύομαι. Οτιδήποτε.
      Ακόμα κι αν περάσουν νομοσχέδιο που λέει ότι οι χρήστες που λέγονται elPre και σχολιάζουν στου Alza παίρνουν μόνιμη φοροαπαλλαγή και λεφτά στο χέρι, πάλι θα είμαι σίγουρος ότι κάποια λαμογιά ετοιμάζουν από πίσω. Ποτέ. Με τίποτα. Απόλυτα και πεισματικά και στενοκέφαλα, αρνούμαι να εμπιστευτώ οποιονδήποτε έχει περάσει από κυβερνητικό αξίωμα τα τελευταία σαράντα χρόνια.

      Διαγραφή
  2. το κλείσιμο της ανάρτησής σου περιείχε όλο το σωστό ζουμί, γιατί όποιος περιοριστεί μόνο στο τι έγραψες στο υπόλοιπο κείμενο θα σε πει "μέγιστο καριόλη" και θα έχει ψιλοδίκιο, με εξαίρεση τα παιδάκια που βάζουν τα μουνιά να γράφουν επιστολές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί θα έχει δίκιο παρακαλώ όποιος με πει καριόλη; Έχω κάπου άδικο; Οι αντιδράσεις αυτές ήταν, τώρα αν σε κάποιους δεν φαίνονται υποκριτικές και σιχαμένες όπως φαίνονται σε μένα τότε οκ. Όμως αυτά έγιναν αυτά σχολιάζω. Οποιος με πει καριόλη είναι και φαίνεται, δεν τον έχω φίλο, καθρεφτάκι κλπ κλπ. αα και ζμπουτσαμ επίσης!

      Διαγραφή
  3. Το καλύτερο είναι ότι εδώ και μήνες ακούω κόσμο -ακόμα και δημοσιογράφους!- να λένε να κλείσει η ΕΡΤ! Και ξαφνικά όλοι άλλαξαν γνώμη πιο απότομα από το Σαμαρά στο δεύτερο μνημόνιο! Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα κατευθύνονται όλοι και μετά σου λένε "Εγώ; Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο!".

    Το χειρότερο είναι ότι όταν ξαναανοίξει η ΕΡΤ ή η ο´ποια νέα ερτ θα γεμίσει με τα παλιά λαμόγια και τη θέση των πραγματικών εργαζόμενων θα πάρουν νέα λαμόγια.

    Προσωπικά δε με ενδιαφέρει η κατάσταση με την ΕΡΤ, με εκνευρίζει όμως το πόσο εύκολα κατευθύνθηκε για μια ακόμα φορά η μάζα και το ότι πρέπει να ανεχόμαστε πάλι όλη αυτή τη μαζική μαλακία, την πομπώδη παπαρολογία και τον "εθνισμό". Απορώ ακόμα πότε θα ρίξουμε το φταίξιμο στους μετανάστες.

    Τέλος, όπως είπε ένας σοφός άνθρωπος, "αν οι μόνες μου επιλογές για δουλειά ήταν να δίνω κώλο ή να γίνω δημοσιογράφος όπως οι υπόλοιποι, θα απαντούσα "πόσα να χρεώνω την πίπα;"".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ο σοφός άνθρωπος επέλεξε να γίνει δημοσιογράφος τελικά αν κατάλαβα καλά;

      Αστα να πάνε πάντως. Η όλη κατάσταση επιβεβαιώνει περίτρανα το πόσο ευάλωτος είναι ο κόσμος απέναντι στην προπαγάνδα των ΜΜΕ. Και αυτό δείχνει για άλλη μια φορά ότι το πνευματικό επίπεδο του κόσμου ειναι χαμηλό. Πολύ χαμηλό.

      Διαγραφή
    2. Αυτή ήταν η πιο έξυπνη απάντηση που θα μπορούσα να φανταστώ.

      Πρέπει να μορφώσουμε τον κόσμο, αλλά αν τον μορφώσουμε πως θα τον ελέγχουμε;

      Διαγραφή
    3. Ανθρωπιστική παιδεία και τέθοια.

      Διαγραφή
    4. Σιγά μη κάθομαι να ελέγχω τον κάθε κεφτέ. Ας μορφωθούνε και ας αυτοελέγχονται μόνοι τους. Δεν θέλω την ευθύνη όλου του κόσμου πάνω μου. Ουτε με νοιάζει η ευημερία του άλλωστε. Να μη μου σπάνε τα νεύρα θέλω με τις μαλακίες τους και απο κει και πέρα εγώ ειμαι happy.

      Thomas, πως πήγες πανελλήνιες ρε θηρίο; έδινες δεν έδινες;

      Διαγραφή
    5. Αύριο θα ξέρουμε (πώς τα πήγα, όχι αν έδινα, ότι έδινα το ξέρουμε).

      Διαγραφή
  4. Ε, ναι. Βλέπεις την Σαλαγκούδη, που είναι Αταλάντου και Αχρήστου γωνία, να παίρνει ένα σωρό λεφτά λόγω του μπαμπά της για να κάνει μια εκπομπή που δεν έβλεπαν ούτε οι τεχνικοί που την έστηναν, βλέπεις τον Παπαδόπουλο να φωνάζει όλους τους φίλους του να τρώνε και να πίνουνε λες και χάθηκαν οι χασαποταβέρνες στα Βλάχικα, βλέπεις δημοσιογράφους να ξηλώνονται από την εκπομπή τους επειδή τόλμησαν να κάνουν ζόρικες ερωτήσεις στο Δένδια και σειρές να λογοκρίνονται επειδή είχαν μέσα γκέι φιλιά, λες και η ελληνική τηλεόραση δεν έχει δείξει πολύ χειρότερα αίσχη από το Downton Abbey. Ε, άμα τα βλέπεις όλα αυτά, να πάν να γαμηθούν όλοι ομαδικώς, και οι εργαζόμενοι και όλοι αυτοί που βρήκαν πάλι αφορμή για να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τώρα και εσύ... φυσικό να κόβουν το Downtown Abbey, αφού ειχε μέσα φιλί μεταξύ δυο ανδρων. Είναι γνωστό οτι εμείς εδώ στην Ελλαδα είμαστε αφάνταστα βαρβάτοι άντρες και κάτι τέτοια φλώρικα δεν τα σηκώνουμε. Να τα κάνουν στην Αγγλία αυτά που ειναι όλοι πούστηδες. Κάτσε τώρα να φτιάξω το στρινγ γιατί με κόβει και πάω να δω Φώτη και Μαρία γιατί με σύγχυσες.

      Διαγραφή
  5. "γιατί οι δημοσιογράφοι θεωρούν δημοκρατικό, δίκαιο και αντικειμενικό μόνο ότι τους συμφέρει." Sad but true.
    Είναι να αναρωτιέσαι πόσο πιο πολύ να πέσει μια χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα εκπλαγείς πιστεύω...Νομίζω οτι μπορούμε και πολύ χειρότερα, Πχ. να βγάλουμε ΧΑ κυβέρνηση...εεε ρε γέλια που έχουν να πέσουν...

      Διαγραφή
    2. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι (μετρημένοι στα δάχτυλα) έθεσαν διαφορετική άποψη και άκουσαν όπως ήταν αναμενόμενο τα εξ'αμάξης από "αγανακτισμένους" πολίτες που μέχρι πριν λίγο καιρό έκραζαν την ΕΡΤ.
      Επίσης δεν ξέρω αν το έμαθες αλλά δηλώσεις εναντίον του κλεισίματος έκανε και ο Άνθιμος λέγοντας πως τώρα οι σκοπιανοί θα πανηγυρίζουν γιατί δεν θα ακουγεται η αγωνιστική του φωνή για το Μακεδονικό και επίσης δεν θα μεταδίδεται η λειτουργία :)
      Αυτό το οποίο οι περισσότεροι ξέχασαν είναι πως η κρατική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια έκανε μνημονιακή προπαγάνδα και έγλειφε την εκάστοτε κυβέρνηση και το πρόγραμμα του μνημονίου..Αφού λοιπόν στηρίζουν το μνημόνιο δεν πρέπει να τους πειράζει η εφαρμογή του...
      Τώρα βέβαια βρήκαν παρηγοριά στην αγκαλίά του cool Αλέξη..
      Το σχόλιο για ΧΑ κυβέρνηση μόνο ως κωμικό θα μπορούσα να το εκλάβω...Δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί αυτός ο λαός να πέσει τόσο χαμηλά...

      Διαγραφή
    3. Καλά αυτό με την λειτουργία το άκουσα ναι, αλλά είπα να μην ασχοληθώ με τον αστείο τον Άνθιμο και γενικότερα με την Εκκλησία πάλι. Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο άλλωστε. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το μουνί χτενίζεται.

      Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία οτι ο λαός αυτός μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά που να κάνει και τέτοια έκπληξη. Δεν μου αρέσει που το λέω και ελπίζω να βγω λάθος, αλλά έτσι μου φαίνεται.

      Διαγραφή
  6. Γαμώ το Χριστό μου επιτέλους μια γαμάτη άποψη που διάβασα ανάμεσα στις εκατοντάδες από άχρηστες μέχρι απλά καλές!
    μη χαίρεσαι πολύ πάντως. Θα ανοίξει η καινούρια ΕΡΤ, ΜΕΡΙΤ πως σκατά θα λέγεται τελικά και θα βάλουν καινούρια βύσματα... πιο ντόπια του Σαμαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως θα γίνει να εξαφανίσουμε τους δημοσιογράφους απο τον πλανήτη πρόεδρε, μου λες;

      Διαγραφή
    2. Μόνο άμα φτιάξουμε την κιβωτό του Άλζα και πετάξουμε μέσα όλους τους δημοσιογράφους, πολιτικούς, τους σκατάδες γενικότερα και μετά την κάψουμε!

      Διαγραφή
    3. Τους παπάδες ξέχασες. Πρώτη μούρη θα τους έχω. Και αυτούς και τις μαυροφορεμένες νίντζα κωλόγριες που τους υποστηρίζουν. Κιβωτό και καρφί για ειρηνικό και ρουκέτα.

      Διαγραφή
  7. Μην είσαι μαλάκας ο Παπαδόπουλος έπαιζε ΜΟΝΟ πχοιότητα στο τραπεζόματα. Οπότε πρέπει να συνεχίσει να παρουσιάζει την εκπομπή αυτή.

    Αααα θυμάσαι πιο παλιά την Σεμίνα Διγενή που έκανε την ίδια ακριβώς δουλειά ; Μήπως θυμάσαι και πόσα υπερτριπλάσια έπερνε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τη θυμάμαι καν αυτή. Κάτι μου λέει το όνομα αλλά δεν ξέρω ποια είναι. Τι όνομα ειναι αυτό στο μεταξύ; απο που βγάινει το Σεμίνα; απο το Σεειδαστησαλαμίνα;

      Διαγραφή
  8. Xαιρετίζω τρισμέγιστο Άλζα!

    Από κει που είχε πήξει το ίντερνετς με άρθρα πως να μην πληρώνετε την ΕΡΤ με το λογαριασμό της ΔΕΗ, φτάσαμε στο "κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ". Από κει που η ΕΡΤ ήταν του "κράτους-δολοφόνου" "όργανο κρατικής προπαγάνδας" και άλλα τέτοια τσιτάτα, τώρα είναι προπύργιο της "επανάστας"...με μπροστάρηδες συγκεκριμένους υπόδικους.

    ΝΑΠΑΛΜ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΠΑΛΜ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ, Αλζα. ΝΑΠΑΛΜ γαμώ το φελέκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστα να πάνε αγαπητέ φιδίσιε. Αυτή η υποκρισία μου ανάβει και μένα όλα τα λαμπάκια κόκκινα. Κάναμε και ήρωες και μάρτυρες τα λαμόγια. Είδα πριν λίγο στο νετ και καλά ένα αστείο. "Οποιος θέλει να δει ΕΡΤ να βάλει αποχουντοποιητή...". Οι "αντιστασιακοί" κάνουν και χιούμορ τα γαμιόλια.

      Ναπάλμ μέσα! εγώ μαζί σου!

      Διαγραφή
  9. Απόλυτο δίκιο!!!RESPECT!!!

    Mε τα πολιτικά πρόσωπα και τη θέση τους πάνω στο ζήτημα,δε θα ασχοληθώ άλλο,γιατί τους σιχαίνομαι ΟΛΟΥΣ.Οταν διαβάζω, ο τάδε κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε τη δέσμευση, αυτόματα αποδεσμεύεται η απειροελάχιστη ανοχή μου στο καραγκιοζιλίκι...
    Έχεις και τους αχαρακτήριστους συμπολίτες μας,που στο ετσιθελικό κλείσιμο της ΕΡΤ βλέπουν μειωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ και αναγκαία εξυγίανση...Να σαστίζεις και να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο...

    Εμένα περισσότερο όμως από τους μισθούς της Σαλαγκούδη,της Στάη,του Παπαδόπουλου και όλων αυτών,ξέρεις τί με έχει εξοργίσει πραγματικά?Ότι υπήρχαν άτομα βισματάκια(γνωστοί ή συγγενείς πολιτικών και γενικά ''μεγάλων'' προσώπων),που τους είχαν κάνει πρόσληψη στην ΕΡΤ και δεν είχαν πατήσει ΚΑΝ το πόδι τους στο κτίριο,ούτε ήξεραν που είναι,αλλά παρ' όλα αυτά ο μισθός τους ο παχυλός έμπαινε κάθε μήνα κανονικότατα στην τράπεζα για χρόνιαααα!!!

    Άει σιχτίρ με τα λαμόγια του κερατά...ΨΟΦΟΣ

    Φιλάρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τους πολιτικούς δεν έχεις να πεις κάτι. Είναι σταθεροί στην καθιερωμένη υποκρισία/κωλοτουμπισμό και αχρηστία τους τους.

      Για τους άλλους όμως γίνεσαι άδικη. Τα παιδιά δεν πήγαιναν στην ΕΡΤ γιατί δούλευαν σκληρά είτε απο το σπίτι, είτε απο την πισίνα στο εξοχικό τους. Άλλες φορές ενίοτε συνδυάζαν και τη δουλειά με μια βόλτα στο εξωτερικό. Πως αλλιώς θα βγαίνανε οι κορυφαίες εκπομπές που βλέπουμε στην ΕΡΤ και αγαπάμε όλοι;

      Διαγραφή
  10. Να με συμπαθάτε αλλά βλέπετε μόνο τη μιά πλευρά, π.χ. τη βορεινή, ενώ υπάρχουν κι' άλλες. Θα αναφέρω λοιπόν κάποια άλλη οπτική, όχι καλύτερη, απλά άλλη, διαφορετική.

    Πάνω απ' όλα το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι το δέντρο. Το δάσος είναι η τελική κατάληξη. Αν επαναλειτουργήσει - κατά πως προκύπτει - πάλι με ανθρώπους κομμάτων και στο ίδιο μοτίβο με το παρελθόν, τότε το κλείσιμο είναι μια πραξικοπηματική ενέργεια δικτατόρων.

    Πρόσθετα δεν γουστάρω οι τρύπιες λινάτσες (πολιτικοί) να παίρνουν αποφάσεις σαν αναμάρτητοι. Εσείς (σαν κόμματα) δεν είστε που διορίζετε τον διευθυντή του Οργανισμού; Πως τολμάτε ρε άπλυτα περιοδόπανα να το παίζετε "καθαρά χέρια", όταν έχετε ΤΟΝ άνθρωπό σας επικεφαλής; Ποιος το διαχειρίζεται δηλαδή το μαρούλι (που βγάζει ποδαράκια και χάνεται στον ορίζοντα), ο φούφουτος; Η μαριονέτα σας το διαχειρίζεται και σαν χορηγεί το ... περίσσευμα. Με διαπλεκόμενες υπερκοστολογημένες αναθέσεις παροχής υπηρεσιών από τρίτους (ημετέρους). Ποιος διόρισε καμιά πεντακοσαριά (κατά εκτιμήσεις) υψηλόμισθους, που ούτε ξέρουν τη φάτσα τους στο ραδιομέγαρο;

    Όσο για τη παπαριά που πέρασε η προπαγάνδα και αναμασιέται αβασάνιστα, πως ότι μπαίνει μέσα κλείνει, έχω να πω ότι και οι συγκοινωνίες μπαίνουν μέσα, τα δημόσια νοσοκομεία επίσης. Να τα κλείσουμε κι' αυτά;

    Σχετικό, αν και φαινομενικά άσχετο. Όποιος παρακολουθεί τακτικά κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων πιάνεται τακτικά κορόιδο! Όποιος το έχει κόψει εντελώς, βρίσκει την υγειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω να διαφωνούμε κάπου. Εσύ αν κατάλαβα καλά λες, οτι και που έκλεισε η ΕΡΤ δεν αλλάζει τίποτα, απλά δεν γουστάρεις ο Σαμαράς (ή οποιοσδήποτε πολιτικός) να κάνει ότι γουστάρει, δεδομένου οτι οι ίδιοι τα έχουν προκαλέσει αυτά τα χάλια. Συμφωνώ και με το οτι δεν κλείνουμε ότι δεν φέρνει κέρδος.

      Αλλωστε και εγώ δεν ξέρω αν το όλο σκηνικό θα φέρει αποτέλεσμα. Δεν με εκνευρίζει όμως η κίνηση, όσο η αντίδραση. Γιατί το ότι η πλειονότητα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και σε οποιοδήποτε άλλο δημοσιο φορέα, είναι βολεμένα λαμόγια ειναι γεγονός που δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς σωστά; Το να τους βλέπω λοιπόν να μου το παίζουν αδικημένοι και μάρτυρες μου γυρνάει τα άντερα. Το να τους βλέπω να μου το παίζουν αγωνιστές, την στιγμή που επι τόσα χρόνια κρίση κάνουν μούγκα, τότε βουρλίζομαι του απιστεύτου. Και φυσικά μου τη σπάει η προπαγάνδα των δημοσιογράφων (δημοσίων και ιδιωτικών) που εκμεταλλεύονται την δύναμή τους για να φέρουν τον κόσμο με το μέρος τους και γενικότερα την πλύση εγκεφάλου που κάνουν. Δεν έχουν κάν συναίσθηση της ευθύνης που έχουν και δεν τους αξίζει καμια λύπηση γιατί έχουν σηκώσει πολύ μπαιράκι.

      Διαγραφή
    2. Καλά κατάλαβες. Δεν θέλω λοιπόν να κλείσει η ΕΡΤ, αλλά να υπάρχει δημόσια τηλεόραση. Δημόσια, όχι κρατική όπως είναι μέχρι τώρα, όπως λέμε καθεστωτική. Στον οργανισμό δούλευαν 650 δημοσιογράφοι, 700 τεχνικοί. Μέχρι τους 2700 που είχε η μισθοδοσία, έχουμε άλλους 1300 διοικητικούς. Εκ των οποίων οι 1000 χαραμοφάηδες, γαμώ το φελέκι μου! Με λίγα λόγια ΑΝΕΤΑ ρίχνεις το προσωπικό στα 1000 το πολύ στελέχη. Και τη μισθοδοσία στο 1/3, αφού στους χαραμοφάηδες είναι οι υψηλόμισθοι.

      Οι δημοσιογράφοι, μετά τους παράγοντες του ποδοσφαίρου και τους πολιτικούς (ή μήπως ανάποδα) είναι η χειρότερη συνομοταξία. Δεν κάνουν έρευνα, έχουν καταντήσει Γραφεία Τύπου διαφόρων, συνήθως λαμόγιων. Με το ψέμα στην άκρη στο στόμα. Με κορυφή του παγόβουνου την τηλεόραση. Γι' αυτό είπα παραπάνω ότι «όποιος παρακολουθεί τακτικά κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων πιάνεται τακτικά κορόιδο!» Είμαι ανοιχτός να το συζητήσω, έχω στοιχεία.

      Διαγραφή
    3. Έκανα κάποια μλκ και το προηγούμενο σχόλιο βγήκε ανώνυμο. Ντάξ' ...

      Διαγραφή
  11. Μαρία Γλυκερία (ΜΑΓΙΑ) Κωνσταντίνου ΤΣΟΚΛΗ,
    λέγεται "η άλλη που κάνει ταξίδια" ανίδεε και βλάκα άλζα και μάλιστα υπήρξε και βουλευτής μΠΑτΣΟΚ. Ντροπή σου άχρηστε να μην γνωρίζεις μιαν αξιόλογη εθνομητέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τι οι χαρακτηρισμοί αγαπητέ αγενέστατε και τρισάθλιε ανώνυμε; Προσβλήθηκες μήπως; Μάνα σου είναι;

      Διαγραφή
    2. 1. Ήντουνε βουλευτής Επικρατείας, άρα εγκάθετη, δεν την ψηφίσαμε εμείς. Το «εμείς» είναι γενίκευση και εννοεί τον παντοδύναμο λαό. Με τη καλή την έννοια.
      2. Μήπως ξέρεις ρε ανώνυμε, η Μάγια, είναι έτσι πηδούκλα όπως δείχνει; Αν ναι, τίνος γκόμενα ήταν στο Πασοκ; Για να μαθαίνουμε τους μερακλήδες ασούμε ...

      Διαγραφή
    3. Ξαναμμένος μας ήρθες 4minister πρωινιάτικα... εμένα ψιλομπαζόλα μου φαίνεται. Σορρυ που μιλάω έτσι για την μαμά σου ανώνυμε αλλά ειμαι άνθρωπος της ειλικρίνειας.

      Διαγραφή
  12. πολυ μεγαλο ποστ. βαριεμαι να το διαβασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε λογικό να βαριέσαι. Άμα ήταν για το αλαβάστρινο στέρνο του Γαλάτη θα ταν αλλιώς...

      Διαγραφή
  13. Να σου στείλω σε μήνυμα μια περίληψη των δυο γραμμών;

    Πες την αλήθεια τώρα...Βαριέσαι ή χαλιέσαι που κράζουμε τους δημοσιογράφους...; γιατί κρυφοδημοσιογραφίζεις εσύ αν δεν κάνω λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο καλός ο εραστής είναι αυτός που αποδίδει με επάρκεια με τις άσχημες. Με τις ωραίες μπορούν όλοι!

    Πέραν τούτου, ο μερακλής είναι αυτός που μπορεί να διακρίνει κάτω από την επιφάνεια, ώστε να περάσει τόσο καλά που δεν φαντάζεσαι. Το λέει κι' ο θυμόσοφος λαός, «άσχημο μούτρο καλό σεξ».

    Μη τρελαίνεσαι κι' εγώ τις ωραίες προτιμώ, αλλά δεν μιλάμε για μας. Λέμε για τους ηγέτες της χώρας, που ξέρουν 5 πραγματάκια παραπάνω. Είναι συνήθεια στο ΠΑΣΟΚ, οι ερωμένες των υψηλών στελεχών να φτάνουν μέχρι υπουργείο. Ονόματα δε λέω γιατί δεν είμαι ρουφιάνος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω να γελαω ή να κλαιω με τον επομενο λογαριασμο της ΔΕΗ που θα εχει ακομα μεσα τα τελη ΕΡΤ? 'Η να κατεβω στους δρομους με κανα τουφεκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα γέλα ρε φίλε, μη χαλάς τη ζαχαρένια σου με τους μαλάκες. Εδώ πήγαν να ρίξουν κυβέρνηση για την ΕΡΤ!! Απο κει να καταλάβεις πόσο γελοίοι είναι. Ο κωλόγερος ο Κουβέλης μετά απο τόσα χρόνια κρίσης, ανέχειας, φτώχειας και ανεργείας 50% θυμήθηκε να ευαισθητοποιήθεί ξαφνικά και έγινε ανυποχώρητος για το μπουρδέλο την ΕΡΤ. Ε, αντε γαμήσου παππού, στο καλό και να μας γράφεις και του χρόνου το μπούλο και απο τη βουλή να γουστάρουμε.

      Διαγραφή
    2. Ε, μάλλον κάποιος του θύμισε ότι πρέπει να αριστερίζει και λίγο πού και πού...

      Διαγραφή
  16. Και πώς να μη χαλάσω τη ζαχαρένια μου ρε Alza όταν θα μου ζητηθούν να πληρώσω στη ΔΕΗ τελη για έναν οργανισμό που έκλεισε? Πόση κοροϊδία ποια? Αλλά μιλάμε και για τη ΔΕΗ.. το είπες κι εσυ στο τέλος ότι κι αυτή χρειάζεται άμεσα "εξυγίανση"
    Αν και όσον αφορά τη ΔΕΗ αυτό που φταίει για τα γαμημένα τιμολόγιά της είναι το εμπορικό σύστημα διανομής της ενέργειας..(pool) το οποίο σκέφτηκαν φέτος επιτέλους να το αλλάξουν!!! Όχι ότι επλίζω πως θα γίνει όντως, αλλά τέλος πάντων... Πάντως υπάρχει τρόπος να βελτιωθούν τα πράγματα και χωρίς ιδιωτικοποίηση, αλλά όταν βλέπεις ότι δε γίνεται τίποτα δεν υπάρχει κι άλλη λύση...

    http://www.dei.gr/Default.aspx?id=64300&nt=18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ορθώς εμίλησες τρισμέγιστε Άλζα. Κι εγώ τα έχω πει προ πολλού, αλλά η αλήθεια τσούζει και προκαλεί butthurt.
    Kenpachi/Elric/Καγκελάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή