Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η νέα μόδα του να είσαι αιώνιο πρόβατο

Άργησα να πάρω μπροστά είναι η αλήθεια, αλλά είδα και εγώ το περίφημο Harlem Shake. Μπράβο σε όποιον το εμπνεύστηκε και μπράβο σε όλους τους φωστήρες που το αντιγράφουν και το προωθούν. Καλή τραμπαρίφα μας βρήκε πάλι. Ρε παιδιά ήμαρτον δηλαδή. Καλη και η μαλακία δε λέω, αλλά με το γαμήσι γνωρίζεις και κόσμο, που λέει ο λαός. Δεν χρειάστηκε να δω πάνω απο τρια βίντεο στην σωλήνα, για να καταλάβω πόσο απεριόριστα καθυστερημένη και ηλίθια είναι σαν ιδέα και πόσο απαράδεκτο είναι το κωλοτεραπίτα με γύρο, που λέει η παραπληγική, καθώς και το εκνευριστικότατο πριονίδι που ακολουθεί. Αναρωτιέμαι εδώ και χρόνια, τι στο καλό είναι αυτό που ωθεί έναν άνθρωπο να δει μια μαλακία τύπου Harlem Shake και να σκεφτεί: "Ουαου! αυτό είναι γαμάτο! πρέπει να το κάνω ΚΑΙ ΕΓΩ!!!". Απάντηση δεν έχω βρει ακόμα, εκτός απο το πολύ γενικό -αν και αδιάμφισβήτητα επιβεβαιωμένο- οτι ο κόσμος ειναι πανηλίθιος. Δεν μου προκαλεί φυσικά πλέον καμία εντύπωση. Είναι απόλυτα σίγουρο, οτι οτιδήποτε γελοίο και πανάθλιο, μπορεί να γίνει μόδα με τεράστια κιόλας απήχηση. Για την ακρίβεια, όσο πιο ηλίθιο και όσο πιο καθυστερημένο είναι κάτι, τόσο περισσότερη απήχηση θα έχει.

Για όποιους δεν ξέρουν τι είναι το harlem shake δείτε τα παρακάτω βιντεάκια να πάρετε μια γεύση για τι μαλακία μιλάμε.

http://www.youtube.com/watch?v=E5xE1O6A5tM
http://www.youtube.com/watch?v=6FVMGuJ4uL8  (αυτό το δεύτερο έγινε στην Ελλάδα όπως θα δείτε)

Μαζεύονται λοιπόν κάτι ζωντόβολα και κοπανιούνται σαν επιληπτικά, κάνοντας ότι γκαγκαδίλα έρθει στο κεφάλι τους, στο ρυθμό αυτής της πραγματικά απαράδεχτης και υπερβολικά ενοχλητικότατης, ηλεκτρονικής πορδής. Και δε λέω, το να κοπανιέσαι σαν ζουρλό και να μαλακίζεσαι έχει το χαβαλέ του, αν είσαι 20 χρονών ή αν το IQ σου δεν ξεπερνάει την θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι. Αλλά, άλλο το να κάνεις κάτι για το κέφι σου, πανω στη καύλα σου, με την παρέα σου, και άλλο να διοργανώνεις μια τέτοια χαζομάρα μόνο και μόνο επειδή είναι χαβαλετζίδικη μόδα.  

Απο ηλίθιες μόδες, άλλο τίποτα. Λίγο πριν το Harlem Shake είχαμε το Gangnam Style. Όλοι απολαύσαμε τον, συμπαθέστο κατα τ' άλλα, Psy και την απίστευτη χορευτική του δεινότητα. Εντάξει, το τραγούδι τα σπάει, ο Psy τα σπάει, το βιντεο κλίπ τα σπάει, και απο κάθε άποψη πέτυχε επάξια το σκοπό του. Τώρα, γιατί επί δυο-τρεις μήνες βλέπαμε παντού το Gangnam Style να το χορεύει ο κάθε άκυρος μαλακογιός, ποτέ δεν το κατάλαβα. Και φυσικά οποιοσδήποτε άλλος και να χόρευε αυτό τον χοροπηδηχτό ρυθμό, εκτός απο τον Psy, δεν ήταν ούτε το ίδιο καλός, ούτε το ίδιο αστείος. Θυμάμαι μου είχαν δείξει τον ελεεινό τον Τρύφωνα να το χορεύει στο Dancing with the Stars, και ήταν σαν κάποιος να του είχε χώσει μια ομπρέλα στο κώλο και να την είχε ανοίξει μετά. Πέρα απο αυτό όμως, στα μαγαζιά, στους δρόμους, στις ειδήσεις του Σταρ, έβλεπες επι μήνες ανθρώπους να χορεύουν Gangnam. Ρομποτάκια.

Πριν απο αυτό, είχαμε το Planking(σανίδωμα)...Εδώ να δείτε μαλακισμένη μόδα. To παιχνίδι αυτό, βάζει τους παίκτες να μιμηθούν ξύλινες σανίδες και να στέκονται στα πιο περίεργα μέρη. Μερικά παραδείγματα παρουσιάζονται παρακάτω, αλλά αν θέλετε γράψτε Planking στο google images και μαγευτείτε απο το μεγαλείο της ανθρώπινης σαπίλας. 


 Να πέσει στη θάλασσα ο πούστης και να τον φάνε τα πιράνχας


Ποσο θα γούσταρα να την βγάλει έξω και να τους κατουρήσει στα κεφάλια

φαβορί για σπάσιμο σβέρκου ο μαλάκας


πωω...έλεος...


 μπράβο μαλάκες πολύ αστείο
 

Βέβαια όλο αυτό δεν αξίζει αν φυσικά δεν το πάρεις φωτογραφία και δεν το ποστάρεις στο δίκτυο. Αυτό το δίκτυο, χίλια καλά έχει είναι η αλήθεια, αλλά και χίλια κακά προωθεί. Έδωσε τα μέσα σε κάθε μογγόλι να γίνει ιεραπόστολος της μαλακίας και να διαδώσει σε όλο το κόσμο τα σκατά που έχει στο κεφάλι του. Το ιντερνετ για κάποιους θα έπρεπε να είναι read only, αλλά τεσπα...

Αντιγραφή δεν κάνουν μόνο οι άνθρωποι σαν μεμονωμένες οντότητες. Είναι κάτι που κάνει η κοινωνία ολάκερη σε όλα τα επίπεδα. Πάρτε για παράδειγμα τα κανάλια. Ότι μαλακισμένη εκπομπή κάνει το ένα κανάλι, το αντιγράφουν καπάκι και τα υπόλοιπα. Με το που το πρώτο κανάλι το δει αυτό, πολλαπλασιάζει την αρχική ιδέα και βγάζει πχ. στον αέρα δυο τέτοιες εκπομπές. Κλασσικά παραδείγματα είναι ας πούμε τα περι μαγειρικής. Μέσα στα τελευταία δυο χρόνια έχουν εμφανιστεί πάνω απο πεντακόσιοι σεφ στην ελληνική τηλεόραση. Όμως, πέρα απο τις καθαρά μαγειρικές εκπομπές και μαγειρικά ριάλιτι -που παρουσιάζουν λίγο περισσότερο ενδιαφέρον από ένα διαγωνισμό χεσίματος-, οποιαδήποτε άλλη εκπομπή, απέκτησε ξαφνικά και έναν μάγειρα. Δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να ανοίξεις τηλεόραση ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ γαμημενη ώρα και να μην υπάρχει τουλαχιστον ένας τύπος (γιατί το 99% ειναι άνδρες/φλώροι/ντιντήδες) σε μια εκπομπή να φτιάχνει μια γκουρμέ αρχιδιά. Κατα αντιστοιχία, σε όλους το τηλεθεατές αρέσει πλέον το μαγείρεμα. Ρε μαλάκες πάτε καλα; Δηλαδή, ενώ μέχρι τώρα όταν πεινάγατε ξυνατε τα αρχίδια σας και αναλόγως μετά με το τι μυρίζαν τα νύχια σας παραγγέλνατε, τώρα μου γίνατε όλοι Μαμαλάκηδες; Δε μας γαμάτε λέω εγώ; 

Και τώρα που είπα δεν μας γαμάτε, γιατί όλες οι εκπομπές στην τηλεόραση έχουν πλέον έναν κωλοτρυπιδάτο; Άλλη μόδα και αυτή. Για κάποιο λόγο, που δεν μπορώ να καταλάβω, το να υπάρχει πισωγλέντης στην παρέα πλέον είναι κουλ και μοδάτο και σούπερ και τζαμάουα. Και δεν έχω φυσικά κανένα πρόβλημα με τις σεξουαλικές προτιμήσεις κανενός, αλλά άλλο να αναγνωρίζεις την σεξουαλική ελευθερία των ανθρώπων και άλλο να σου τρίβουν στη μούρη την κάθε ξεφωνημένη πατσαβούρα, μόνο και μόνο γιατί θεωρείται in. Υπάρχουν δε μερικοί που ειναι τόσο αντιπαθέστατοι και η συμπεριφορά τους τόσο προκλητικά θηλυπρεπής που και τα τραβέλια ωχριούν μπροστά τους.

Σαν να μην φτάνουν οι μάγειρες και οι κίναιδοι, τώρα όποτε τύχει να ανοίξω τη γαμωτηλεόραση θα πετύχω σχεδόν σίγουρα και μια τούρκική σαπουνόπερα: 
-"Γιούβρουμ τσούμπρουμ Σουλτάναμ"
-"Σαλάμ Αλέκομ, Σουλτάναμ"
-"μπουρμπουγιουμ γιουζαβρουμ τσιμπουκλούμ"
-"Σουλτάναμ αντεμ γαμήσουμ! βρουμ βρουμ βρουμ!"

Για κάποιο λόγο, μου τη σπάει η τούρκικη γλώσσα. Μου ακούγεται σαν να μαρσάρουν με το στόμα, ενώ μασάνε απο ένα παπαρόμπαλο. Δεν έχω πρόβλημα με τους Τούρκους, άσε που απο όσα έχω δει οι σειρές τους είναι καλύτερες, οι γκόμενες σίγουρα είναι πιο ωραίες απο τις αντίστοιχες στα ελληνικά σήριαλ και οι ηθοποιοί πιο πειστικοί. Η μουσική επίσης έχω παρατηρήσει οτι σε κάποιες τα σπάει, αφού σε μια που είδα, ένιωθα ότι έπαιζα Prince of Persia και οτι έσκαγε το Dahaka να μου σκίσει. Όπως και να έχει όμως και ειναι και αυτές κουραστικές, αφού έχουν όλες το ίδιο στυλ, γιατί σιγά μην γλίτωνε η Τουρκία απο την έλλειψη πρωτοτυπίας, που χαρακτηρίζει σχεδόν τους πάντες. Και φυσικά πέρα απο αυτό ξεκίνησε μια τουρκομανία, με 20 σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση, με συνεντεύξεις απο Τούρκους ηθοποιούς και ορκίζομαι οτι σε ένα σπίτι είδα ένα βιβλίο Τούρκου συγγραφέα "Χουρέμ", που εξιστορεί τη ζωή της πρώτης γυναίκας του Σουλειμάν. Δηλαδή οκ....μη γίνει κάτι της μόδας να το γαμήσετε απο κάθε πάντα ρε πούστη μου...

"Τι σε νοιάζει;" τώρα θα μου πει κάποιος για όλα αυτά. Αν δεν θες, μη βλέπεις τηλεόραση, μη πας στα Harlem Shake, μη χορεύεις Gangnam Style και μην αντιγράφεις γενικά ότι μαλακία βγαίνει. Δεν το κάνω, ούτως η άλλως. Με νοιάζει όμως και πάρα πολύ μάλιστα, γιατι όλοι όσοι ασχολούνται με όλα τα παραπάνω, είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, ψηφίζουν και κάνουν παιδιά και άρα με επηρεάζουν τα μάλα. Αν μπορούσα όλους αυτούς να τους πάω στο φεγγάρι, ώστε η βλακεία τους να μην μολύνει το κόσμο που ζούμε οι υπόλοιποι σοβαροί άνθρωποι, τότε δεν θα 'χα πρόβλημα. Όμως όταν ανήκεις σε μια κοινωνία, της οποίας το 80% των πολιτών είναι ανεγκέφαλα πρόβατα, που μασάνε ότι κουτόχορτο τους πασάρουν, τα οποία κιόλας μετά έχουν άποψη, τότε δεν μπορείς παρά να ανησυχείς. 

Αυτή η άνευ όρων αντιγραφή οποιασδήποτε μόδας εμένα με εκνευρίζει απίστευτα. Ο βασικότερος λόγος είναι γιατί προωθούνται πράγματα, που έχουν ελάχιστη αξία, καταβαραθρώνοντας έτσι τα κριτήριά μας, αλλά και τις απαιτήσεις μας. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό όταν παρουσιάζεται κάτι καινούργιο, να ανεβάζεις τον πήχη ψηλά. Πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί κριτές και των άλλων και του εαυτού μας, γιατί αλλιώς δεν βελτιωνόμαστε. Πάρτε για παράδειγμα τη μουσική. Όποιον ατάλαντο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο χώρο, ο κόσμος τον αφήσε να προωθηθεί, λέγοντας "έχει καλή φωνή (απλά και μόνο επειδή δεν ήταν κάποιος φάλτσος) ή ωραίο τραγουδάκι αυτό (για κάποιο τραγούδι που άνετα θα έγραφα στην τουαλέτα μου την ώρα του σφιξίματος). Έτσι γεμίσαμε με Justin Biebers, Riannes, Gagaδες και αντίστοιχα Παντελίδιδες, Οικονομόπουλους, Κιαμους και ένα σωρό άλλους ατάλαντους. Δεν είχε όμως ο κόσμος κάποιον αξιόλογο καλλιτέχνη να συγκρίνει, και αν είχε τον ξέχναγε. Οπότε, χωρίς αξιόλογα μέτρα και σταθμά, πως θα φιλτράρεις τον χρυσό απο τα σκατά; Έχουμε γεμίσει πια τόσο πολλή κοπριά, που οποιαδήποτε αξιόλογη προσπάθεια σε οποιονδήποτε χώρο, πνίγεται απο την βρώμα της ανικανότητας και της αταλαντοσύνης, που χαρακτηρίζει τις περισσότερες ασχολίες/συνήθειές μας. Και όλα αυτά, γιατί ο κόσμος έχει μαθει να ασχολείται μόνο με τα εύκολα. Challenge Rating μηδέν τα περισσότερα. Εδώ δίνεις στο κόσμο να διαβάσει ένα αστείο κείμενο και σου λέει: "βαριέμαι δεν μου στέλνεις κανα αστείο βίντεο, ή μια εικόνα;".... μήπως να σου διαβάσω και τους υπότιτλους μαλακάκο; Καταλαβαίνετε για τι τεμπελιά μιλάμε; Θέλει να μη κουράζεται, τα θέλει όλα έτοιμα στο πιάτο. Και επειδή ακριβώς βαριέται να σερβιριστεί μόνος του, δέχεται και τρώει ότι εμετικό κουράδι πλασσάρεται απο τον κάθε γιωτόμπαλο κερατά. Και σαν να μην φτάνει αυτό, άλλοι κερατάδες καταλαβαίνουν οτι το κουράδι πουλάει και σιγά σιγά, τα κουράδια κατακλύζουν τις κουζίνες, έτσι ώστε να γίνονται σχεδόν οι μόνες επιλογές που έχεις.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος για μένα που ολα αυτά ειναι ανησυχητικά, είναι γιατί δείχνουν μια τεράστια κλίση και τάση του κόσμου προς τη μαλακία και μια απομάκρυνση απο οτιδήποτε ουσιαστικό και ποιοτικό. Καλη και η χαζομάρα ρε παιδιά, αλλά πρέπει να υπάρχει χώρος και για λίγο ποιότητα. Σκεφτείτε λίγο σοβαρά το εξής. Η χώρα μας πλέον δεν παράγει πλέον τίποτα ουσιώδες. Βιομηχανία δεν έχουμε, επιστήμες δεν έχουμε, τέχνες δεν έχουμε, πολιτικούς δεν έχουμε, τι στο πούτσο έχουμε τελικά, εκτός απο αδικαιολόγητο θράσσος; Σίγουρα υπάρχουν μυαλά εδώ, όμως φεύγουν έξω για να αξιοποιηθούν. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί η ελληνική κοινωνία έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για σοβαρά πράγματα; Μήπως γιατί δεν έχουμε κάποιο ουσιαστικό στόχο, συνολικά σαν κράτος, ή ξεχωριστά σαν πολίτες; Πως θα μπορούσαμε να θέσουμε σοβαρούς στόχους και να τους ξεπεράσουμε, όταν τα αξιόλογα πρότυπα μας είναι από ελάχιστα ως ανύπαρκτα; Το μόνο που μας νοιάζει είναι η καλοπέρασή μας, αν νίκησε ο θρύλος ή ο ΠΑΟ, να χτυπήσουμε κάνα μονί/πότσο και μετά να πάμε να κάνουμε Harlem Shake ή Gangnam style, αδιαφορώντας που αυτή τη στιγμή ένα γαμημένο 30% των Ελλήνων πιστεύει οτι ο Ήλιος γυρίζει γύρω απο τη Γη και όχι η Γη γύρω απο τον Ήλιο. Όλοι θέλουν να βλέπουν τους τζιτζιφιόγκους να μαγειρεύουν τις περίτεχνες συνταγές, με μέλια, σπαράγγια και χύσια ανάπηρης καμήλας (που ακούγεται πολύ καλά σε συνδυασμό με κοτόπουλο), αλλά κανένας δεν γυρνάει να δει ένα ενημερωτικό πρόγραμμα ή μια επιμορφωτική εκπομπή με αποτέλεσμα το 55% των Ελλήνων να μην δέχονται ή να μη γνωρίζουν καν την θεωρία της εξέλιξης και την προέλευση του ανθρώπου. 

Τα δυο νούμερα που σας είπα είναι αληθινά και τα διάβασα πρόσφατα στην εισαγωγή ενός βιβλίου και αναφέρονται σε μια μελέτη, που έγινε για να μετρήσει γνωσιακό και μορφωτικό επίπεδο σε διάφορες χώρες, και στην η οποία η Ελλάδίτσα μας, η χώρα για την οποία νιώθουμε όλοι περήφανοι, κατατάσσεται στην 28η νομίζω θέση στις 34 ή κάπου εκεί. Εγώ πάντως ντρέπομαι με τέτοια χάλια. Όχι ότι έμεινα και έκπληκτος. Όταν βγαίνει 20άχρονος αθλητής και κάνει τον φασιστικό χαιρετισμό και μετά ισχυρίζεται οτι δεν ήξερε τι σημαίνει, τότε η παιδεία έχει αποτύχει οικτρά, είτε λέει αλήθεια, είτε ψέματα. Γιατί φυσικά όλα αυτά είναι θέμα παιδείας και η δικιά μας, είναι ίσως απο τις χειρότερες στον δυτικό κόσμο αυτή τη στιγμή, από όποιο επίπεδο και αν το δεις: καθηγητών, υλικών, υποδομών, μαθημάτων, προγραμματισμού και γονέων ακόμα. Και παρόλο που παράγουμε τούβλα με γοργούς ρυθμούς, όποιο τσαντιρόγυφτο και να ρωτήσεις θα σου πει οτι ειναι περήφανος που είναι Έλληνας, γιατί η Ελλάδα ήταν το λίκνο του πολιτισμού και της γνώσης στον αρχαίο κόσμο, και αν τον ρωτήσεις πόσους πλανήτες έχει το ηλιακό μας σύστημα θα σου πει: "Δυο ρε ΑΣΧΕΤΕ, τη Γη και το Φεγγάρι...". Ζώα...Αν η αρχαία Ελλάδα ήταν το λίκνο του πολιτισμού, τότε η σύγχρονη Ελλάδα πρέπει να είναι ο τάφος του. Τίποτα αξιόλογο δεν γίνεται εδώ πια. Είμαστε τραγικοί...
 

80 σχόλια:

  1. Σιγά μη ξέρει ο ελληνάρας τη λέξη λίκνο...
    Τι περιμένεις όταν για την παιδεία είναι υπεύθυνο το υπουργείο παιδείας ΚΑΙ θρησκευμάτων; Πως να μάθει το παιδάκι τη θεωρία της εξέλιξης;

    Με τσάτισες απίστευτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρει παράγωγα της λέξης λίκνο ρε όμως. Στα μπουζούκια δεν λένε όλοι: μα πως "λικνίζονται" έτσι αυτά τα μωρά;

      Γάμησε με τώρα μη μου λες για θρησκείες και τσατίζομαι και εγώ.

      Διαγραφή
  2. Ούτε εγώ μπορώ μ αυτές τις γαμημένες τις μόδες. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΓΑΜΩΤΗΝΠΟΥΤΑΝΑΜΟΥ! Το χάρλεμ σέικ δεν το ήξερα μέχρι μου το είπαν. Και το gangnam. Τα συζητάνε αυτά τα πράγματα! Τα συζητάνε! Αν είναι δυνατόν! Και στα σοβαρά μάλιστα! Το πλάνκινγκ και τέτοια τα έμαθα από το south park.

    Παλιότερα είχαμε τις βραζιλιάνικες τώρα πιάσαμε τις τούρκικες. Και μέχρι να κλείσουμε την τηλεόραση στις μανάδες μας και σε κάτι ξεφτιλισμένες αγάμητες γκόμενες και να πιάσουν 0 τηλεθέαση αυτές οι σειρές θα παίζουν για πολύ καιρό.

    Οι φούστηδες στην τηλεόραση υπάρχουν πολύ καιρό ρε, το λιγότερο ως γκεστ σταρ. Αλλά όχι φούστηες κανονικοί άνθρωποι αλλά πάντα κραγμένες. ΓΑΜΩ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ! Καλά στα μεσημεριανάδικα και πρωινάδικα οι κραγμένες είναι must!

    Συμφωνώ και με τον Τόμμυ. Επίσης είμαστε η τρίτη χώρα (μετά την Αμερική και την Τουρκία) με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που δεν πιστεύουν στη θεωρία της εξέλιξης...


    Ο κόσμος όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται υπερβολικά ηλίθιος. Δεν ξέρω, είναι πολλοί, δεν μπορούμε να τους στείλουμε σε άλλο πλανήτη, μάλλον θα φύγουμε εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να φύγουμε ρε πρόεδρε, αφού οι εξωγήινοι οι άτιμοι δεν έρχονται όταν τους θες...

      Γάμησε τα, τώρα τελευταία έχω ακούσει και δει πολλά μαζεμένα και απογοητεύομαι.

      Διαγραφή
  3. Κι εγώ συμφωνώ με τον Tommy. Δέχομαι εν μέρει την ύπαρξη θρησκειών,την θρησκοληψία,όμως,όχι.Δεν είναι μεμπτό να πιστεύεις,κάποιοι άνθρωποι το 'χουν ανάγκη... Την κατήχηση που γίνεται στα σχολεία ε όχι,δεν μπορώ να την καταπιώ! Μόνο φέτος,στη Δευτέρα Λυκείου,έχω έναν καθηγητή που τα λέει έξω απ' τα δόντια,γιατί ούτε πωρωμένος είναι,ούτε δογματικός. Θυμάμαι είχα έναν στο Γυμνάσιο,που όποτε ρωτούσα κάτι,το οποίο θεωρούσε ότι αμφισβητεί το χριστιανισμό (μπέσα,δεν είχα τέτοια πρόθεση,απλώς είχα απορίες),βαριαναστέναζε και μου 'λεγε: "Κρίμα,γιατί είσαι πολύ καλή μαθήτρια και ηθική κοπέλα...".

    Οι μόδες είναι ηλίθιες,γιατί απευθύνονται και προωθούνται από ηλίθιους. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. καλό μήνα. Το γεγονός οτί είσαι τόσο μικρή και παρόλα αυτά έχεις ήδη αρχίσει να καλλιεργείς απορίες και να αμφισβητείς τα παραμυθάκια που λέγονται στις τάξεις, δίνει ένα ψήγμα χαράς στην γερασμένη μου καρδιά...

      Όσο για τις μόδες είναι ακριβώς όπως το πες. Το λυπηρό είναι ότι, οι ηλίθιοι είναι πολύ περισσότεροι και νικάνε...

      Διαγραφή
    2. Να ξέρεις ότι αυτή η θεώρηση είναι πολύ υποτιμητική για τους περισσότερους ανθρώπους.
      Μιλάω για το "κάποιοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη".
      Δηλαδή κάποιοι αδύναμοι βλάκες δεν μπορούν να σωθούν με κανένα τρόπο αλλά ευτυχώς που υπάρχουμε εμείς οι δυνατοί και έξυπνοι που δεν χαμπαριάζουμε.
      Ο πρώτος και συχνότερα ο μόνος λόγος που κάποιος λέει ότι πιστεύει είναι όχι γιατί έχει ανάγκη αλλά γιατί πιστεύει ότι αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
      Με άλλα λόγια θεωρεί ότι η λογική υποστηρίζει την άποψη του.
      Και αυτό εμείς οι έξυπνοι και δυνατοί έχουμε τρόπους να το αντιμετωπίζουμε.
      Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δεχτούμε καμία θρησκεία ως αναγκαίο κακό αλλά περισσότερο ως σύμπτωμα μιας αρρώστιας που γιατρεύετε.

      Διαγραφή
    3. Ούτε υπονόησα,ούτε ισχυρίστηκα ποτέ ότι εγώ είμαι η δυνατή κι ο άλλος είναι βλάκας και αδύναμος και περιμένει να σωθεί απ' τον Θεό. Είπα ότι δέχομαι την θρησκεία και δεν είναι κατακριτέα η πίστη,σε λογικά πλαίσια πάντα... Δεν ακυρώνω την ύπαρξη του Θεού,μιας και δεν το 'χω μελετήσει σε τόσο βάθος το ζήτημα. Δεν υφίσταται λογική στο θείο. Εφόσον αποφασίσεις πως πιστεύεις,δέχεσαι κι αυτό. Οι περισσότεροι που συναναστρέφομαι και πιστεύουν,το κάνουν γιατί δεν θέλουν να αισθάνονται μόνοι και γιατί πολλές φορές ψάχνουν μια σανίδα σωτηρίας. Όλοι μας το κάνουμε,δεν έχει να κάνει με τη νοημοσύνη,απλώς ο καθένας έχει τον τρόπο του... Τέλος πάντων,εάν ένιωσες πως σε προσέβαλα σε προσωπικό επίπεδο,με συγχωρείς.

      Διαγραφή
    4. Ότι το υπονόησες το υπονόησες..
      Εγώ προσωπικά δεν δέχομαι τη θρησκεία και θεωρώ κατακριτέα την πίστη, σε λογικά πλαίσια πάντα.
      Το ότι δεν υφίσταται λογική στο θείο που λες είναι λάθος. Όταν κάποιος λέει ότι υπάρχει Θεός γιατί το σύμπαν φαίνεται να έχει θεμελιώδεις σταθερές του ορισμένες έτσι που να επιτρέπουν ζωή εκφέρει ένα λογικό επιχείρημα. Ένα ακόμα είναι ότι η καινή και η παλιά διαθήκη έχουν κάνει πολλές και λεπτομερείς προβλέψεις που δεν εξηγούνται από το νόμο των πιθανοτήτων. Καλό ή κακό είναι άλλη συζήτηση. Εγώ τέτοιου είδους συναντώ συνήθως και όχι του τύπου
      " Ξέρω ότι δεν υπάρχει Θεός ούτε λογικά επιχειρήματα να δικαιολογούν την ύπαρξη του αλλά με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα παρόλα αυτά"
      Όπως κατάλαβες εμένα δεν με πρόσβαλες. Την μάνα μου ίσως. (Καλά ρε την μάνα μου?????).
      Απλά διακρίνω μια λανθασμένη οπτική και είπα να συνεισφέρω εποικοδομητικά προσφέροντας την πείρα μου μετά από πολλές ώρες αναζήτησης επί του θέματος.
      Άλλωστε και εγώ είχα ξεκινήσει από την ίδια άποψη.
      Δεν υπάρχει λόγος για την νεολαία όμως να επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος.
      Take care

      Διαγραφή
  4. Με το που διάβασα τα περί πούστηδων στην τηλεόραση θυμήθηκα τη σιχαμερή κάμπια ονόματι Πουλόπουλος και ξαναγεύτηκα τους κεφτέδες της μάνας μου από την ανάποδη βραδιάτικο. Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Για το σχεδόν διάβασε το υστερόγραφο.
    Υ.Γ. Ε, ναι, θα το πω, μ'αρέσει η Lady Gaga. Πάρε φόρα με το καυλί σου και σκίσε μου τελετουργικά την κωλοτρυπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός απο όλους είναι ο Πουλόπουλος; Εμένα ο πιο αηδιαστικά και εμετικός απο όλους μου φαίνεται η γκομπλινόπουστα που έχει ο Φώτης και η Μαρία σε μια απογευματινή εκπομπή. Κάνει ακόμα και τον Φώτη να φαίνεται σαν τον Κόναν τον βάρβαρο.

      Υ.Γ. Περαστικά σου! για το πρώτο. ΤΙ λες μωρή ανωμαλάρα; για το δεύτερο.

      Διαγραφή
    2. Αυτή ακριβώς που λες είναι ο Πουλόπουλος. Τα μεγάλα μυαλά συναντιούνται τελικά. Για τα περί ανωμαλάρας, δεν εννοώ σα γυναίκα, σε περίπτωση που αυτό κατάλαβες, αλλά σαν μουσική (δεν το σώζω, ε;).

      Διαγραφή
    3. Πουλόπουλος λέγεται; Γιατί δεν μου κάνει εντύπωση;...

      Τώρα για τα ανώμαλα που έλεγες, θα παραβλέψω τις ποταπές δικαιολογίες περι μουσικής, και θα αποδώσω το ξέσπασμα στο νεαρό της ηλικίας που σφίζει απο σεξουαλική ενέργεια. Απλά πρόσεχε που τη διοχετεύεις, μη βρεθεί κανας Πουλόπουλος και σε κυνηγάει...

      Διαγραφή
    4. Εντάξει, με κατάλαβες. Κατά βάθος πάντα ήθελα να παρκάρω την ψώλα μου οπισθογωνία (clopyright Διπρόσωπος) βαθιά μέσα στον κώλο της μπριζολοφορεμένης τραγουδιάρας.

      Διαγραφή
  5. Ψσσσσ. Εντάξει, επιπρόσθετα έφαγα φλασιά με εκείνη την μανία με την "μακαρένα" και τον άλλο τον γελοίο τον σκατιάρη "σκάτμαν" πως σκατά τον λέγανε. Πάλι καλά δεν υπήρχαν κινητά με κάμερες τότε.

    Όσο για το challenge rating, την ικανότητα σκέψης και συμπληρώνω, φαντασίας, όσο αφορά τον τομέα που ασχολούμαι εγώ μπλογκικά, εκεί να δεις δίποδα...Ανίκανα να συνδέσουν δύο dots στο 15min mark και στο 50min mark, με αποτέλεσμα να ισχυριζονται πως τους υποτιμούν και τη νοημοσύνη (την ποια?) όταν πέφτουν τα roll credits...Εκεί να δεις γέλια με το θράσος του σύγχρονου ηλίθιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μακαρένα έχειχαβαλέ (αρκεί να μην υπάρχει κάποιος κρυμένος με κάμερα)

      Διαγραφή
    2. Όχι χαβαλέ το μακαρένα ρε Πρόεδρε... Βασικά για να μην είμαι άδικος, όταν ήμουν μικρότερος και εγώ το είχα για χαβαλέ. Τώρα στα 33 με το που το ακούω, δάκρυα κυλούν απο τα μάτια μου, σαλάκι τρέχει απο το στόμα, τα αυτιά προσπαθούν να υπολειτουργήσουν, μπας και γλιτώσω λίγο το μαρτύριο, και νιώθω συνάψεις στον εγκέφαλό μου να καταστρέφονται.

      Snake, ελπίζω να μη φανώ και εγώ σύγχρονος ηλίθιος, αλλά τι είναι το 15min mark και 50min mark και τα roll credits;

      Διαγραφή
    3. Όχι ρε ξεκόλλα. Είναι το 15ο λεπτό, το 50ο και τα roll credits είναι το τέλος. Σε μια 90λεπτή ταινία υπάρχουν σεναριακοί κανόνες που τηρούνται στο 99,9 των ταινιών με μια μικρή διαφοροποίηση στο χρονικό σημείο +- ένα πεντάλεπτο συνήθως. Συνήθως στο πρώτο σημείο λαμβάνεις, όχι πάντα με τον ίδιο τρόπο, ένα clue/turning point/πληροφορία που είναι απαραίτητη όταν στο 45 με 50' ολοκληρωθεί η "μεγάλη εικόνα" που λέμε στο τι τρέχει στο universe της ταινίας. Αν είσαι δίποδος δεν στροφάρεις και δεν έχεις την ικανότητα να κάνεις connect μερικά πράγματα ή ακόμα καλύτερα να fill in the blanks between them με την σκέψη και την φαντασία σου, τότε δεν φταίει κανείς στον δίποδο όταν πέσουν τα "γράμματα" τέλους και αυτός λέει παπαριές. (Στην επόμενη μπύρα θα στο αναλύσω καλύτερα)

      Διαγραφή
    4. Αφου είσαι μεγάλη σκηνοθετάρα και με μπερδεύεις με τις τεχνικές σου γνώσεις. Με την ταινία τι θα γίνει; θα προχωρήσουμε; μη με ξεχάσεις στο casting εε;
      Για μπυρόνι ψήνομαι. Πες πότε θες και κανονίζουμε.

      Διαγραφή
    5. @ Snake Plissken:
      Όχι στη μπύρα, ρε Φίδη, είναι πρώτης τάξεως θέμα για να αναλύσεις σε επερχόμενο post στο blog σου.
      (ναι, σε διαβάζω εκεί και σχολιάζω εδώ - *τόσο* οτι-να-ναι είμαι ώρες-ώρες...)

      Διαγραφή
    6. Άλζα οπότε γουστάρεις ρίξε σύρμα.

      @elpre, μπα η μπύρα από μόνη της δεν δικαιολογεί post και ανάλυση. Δεν είναι κάθε ώρα Miller time...

      Διαγραφή
    7. Όχι *τη* μπύρα ρε, το θεμα που θα ανέλυες *στη* μπύρα, (περί σεναριακών κανόνων, min marks, the big picture στο universe της ταινίας, κλπ - στη θεματολογία σου δηλ.)
      Είπαμε σε διαβάζουμε, δεν είμεθα τουρίσται...

      Διαγραφή
    8. Nα σας κόψω άδεια παραμονής "green card for badass-movies" και έτσι, τότε. Χαχαχα τι λέω ρε και είναι και ξημερώματα!

      Διαγραφή
  6. Εάν πω κι εγώ ότι συμφωνώ και με το κείμενο και με τα σχόλια θα ήτο κοινοτυπία και πλεονασμός (αληθές, αλλά κοινοτυπία και πλεονασμός), οπότε θα το γυρίσω στο nerd-ικο:
    Dahaka, ρε πούστη μου! Απ' τις πιο έντονες στιγμές που έχω ζήσει στα Prince of Persia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dahaka γαμάει ρε. Υπήρχε πιο επιβλητικός κακός μέχρι τότε σε όλο τον gamerόκοσμο; Νομίζω δεν υπήρχε. Άσε που το Stand Alone γαμούσε σαν background για το κυνηγητό!.

      Διαγραφή
  7. Harlem Shake
    Κάτι βιντεάκια με γκόμενες που χόρευαν γυμνόστηθες ή στην χειρότερη με μπικίνι ήταν αξιοσημείωτο και οργανωτικό εξαιρετικό. Οι υπόλοιποι όλοι μαλάκες απλά αργόσχολοι. Να σου λέει ο άλλος "Έλα ρε μαλάκα ζήσε λίγο έλα να το κάνουμε. Κάνε κάτι προτότυπο στην ζωή σου"
    Του την γαμάς την οικογενεια μετά ;

    Αυτό με την φωτογραφία και την σανίδα 10 φορές χειρότερο από το Harlem. Πόσο αναπηρία πιά ; Γιατί δεν πεθαίνουν και να αποθανατίσουν την στιγμή με τίτλο "Λίγο πριν τον θάνατο μου" Εκεί ναι ρε μαλάκα θα τους βγάλω το καπέλο.

    Οι σεφ του πότσου τώρα. Έχεις δει ποτέ τι αηδίες φτιάχνουν ; Απορώ αν τρώγοντε αυτές οι μαλακίες. Γκουρμέ και αρχίδια μάθανε όλοι οι σκατιάρηδες. Εδώ 1 στους 3 είναι άνεργος θέλει και γκουρμε ο κώλος μας. Αλλά δεν φταίνει αυτοί οι μαλάκες οι καναλάρχηδες φταίνει που δίνουν βήμα. Και εμείς οι μαλάκες που τα βλέπουμε αντί να πηγαίνουμε έξω από τα κανάλια και να κατουράμε στην πόρτα τους. Οι Χριστυ Αυγουλάρες το έκαναν για άλλο λόγο αλλά αν το έκαναν για αυτό θα το δεχόμουν.

    Πισωγλέντηδες στην TV ; Αλήθεια ; Που πότε ; Ρε αυτούς τους έχουν στην απόξω και τους κοινωνικορατζίζουν. Μετά πως ο κόσμος να μην τα βάζει με τους απανταχού γκέι. Αυτά όχι δεν είναι πρότυπα γκέι. Είναι η ντροπή των γκεί.

    Στην τελική για να μην το κουράζω ποια ποιότητα ρε Άλζα γαμώ την Παναγία μας ; Πόσους αιώνες την έχουμε χάσει. Και το κακό είναι πως δεν θα την ξαναβρούμε ποτέ. Εκτός και αν πέσει ο πλαντήτης Jupiter πάνω μας και δημιουργηθεί ο πολιτισμός μας από την αρχή. Αλλά τι λέω. Θα ζήσει ο Πουλόπουλος (αυτός που μισεί όσο και εγώ ο Τόμας). Οπότε...

    Και ναι συμφωνώ με elPre. Dahaka ρε ! Κρύος ιδρώτας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περί μαγείρων της πούτσας, βλέπει η μάνα μου εκπομπή ονόματι "Μαγειρεύω Οικονομικά" (ευτυχώς δεν εμπνεύστηκε να ακολουθήσει καμία απ'τις συνταγές του, αλλιώς τα γυράδικα της περιοχής θα με ανακήρυσσαν εθνικό ευεργέτη). Το κόνσεπτ είναι ότι ο μπουλούκος που την παρουσιάζει, μόλις τελειώσει με τις συνταγές, τις κοστολογεί με στόχο να βγάλει τέσσερις μερίδες για μία βδομάδα με 50 ευρώ (όταν λέμε μερίδες, εννοούμε μερίδες για ανορεξικιές χαζογκόμενες, όχι μερίδες για να χορτάσει άνθρωπος) και σε μια φάση, φτιάχνει μια συνταγή με αρνί, και μας λέει 500 γραμμάρια, 6,41! Ρε πάει καλά; Αρνί 13 ευρώ το κιλό; Ούτε το Πάσχα όμως. Επίσης ο εν λόγω μαλάκας έχει μια μανία με το κατίκι Δομοκού και το μπέικον, δηλαδή και βραστά σκατά να φτιάξει με κάποιον τρόπο θα βάλει κατίκι Δομοκού και μπέικον. Απορώ ρε πούστη μου.

      Διαγραφή
    2. Πέρι αδερφέ, την ποιότητα δεν την έχουμε χάσει. Υπάρχει, απλά μας την κρύβουν και μας δείχνουν τα σκατά. Αφού ο περισσότερος κόσμος στη τελική με χαζομάρες χαίρεται. Παλιότερα, που η Πάνια ήταν στα high της, ξέρεις πόσες φορές τσακωνόμουν με γνωστούς και φίλους γιατί αναφέραν τους τραγελαφικούς που έφερνε στο τσίρκο της και γελάγαν και το συζητάγαν, ενώ εμένα με εκνεύριζε απίστευτα το όλο σκηνικό. Και έλεγα ρε μαλάκες, είναι γελοίο πχ. να βγαίνει ο Χ καθυστερημένος (ταμπάκης πχ) και να βγάζει δίσκο πχ, ή να αποκτά δημοσιότητα, όταν σοβαρά άτομα ή συγκροτήματα μένουν στα θαμένα. Και πολλοί ανέκαθεν υποστήριζαν οτι ε καλά είναι και τα γελοία για να γελάει ο κόσμος. Για αυτό βλέπει και Σταρ στις ειδήσεις. Όμως πόση γελοιότητα πια; χάσαμε το μέτρο, όπως σε όλα. Τεσπα, ας μη χαλιομαστε πρωινιάτικα.

      Θωμά, μήπως είναι απο Δομοκό ο μπούλης; το κατίκι Δομοκού γαμάει btw...

      Διαγραφή
    3. Έτσι είναι, η ποιότητα πάντα υπάρχει (και υπήρχε) αλλά δεν είναι για όλους- γι αυτό και είναι ποιότητα. Hoi polloi (που έλεγαν κι οι αρχαίοι μέσω Οξφόρδης) θέλουν μόνο 'να γελάσουν' και να περάσει η ώρα της μίζερης ζωής τους όσο πιο γρήγορα και δίχως να σκεφτούν.

      Όμως δεν ήρθα να σας πω αυτά που τα γνωρίζετε. Πέρασα για να πω μια Καλησπέρα στο Μέγα Alza
      αλλά και γιατί εντυπωσιάστηκα με τη δύναμη της διαδασκαλίας δια παραδείγματος:
      Είδατε ο Στέφανος που επιτέλους έπιασε το νόημα; Ανάρτηση ολόκληρη σήμερα, σχόλιο χθες στο Παρτάλι...
      Εάν διαμπλογκικώς διαμορφώνουμε ήθος ευγένειας σε αγνώστους φαντάσου Thomas μου τι ζημιά κάνει η τηλεόραση με το παράδειγμά της (ακόμα και με το φάε αρνί των €13 το κιλό και δηλητηριάσου).

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
    4. Καλό απόγευμα αγαπητή Δάφνη.

      Διαγραφή
    5. Είναι απλό. Η συγκεκριμένη εκπομπή, "Μαγειρεύω Οικονομικά", έχει σπόνσορες το Κατίκι Δομοκού, την Κάλας, το Μπάρμπα Στάθη, τα σουπερμάρκετ Metro. Ίσως και κάποια άλλα προϊόντα που μου διαφεύγουν. Κάνει δηλαδή καθημερινά μαύρη διαφήμιση.

      Διαγραφή
  8. Το ιντερνετ για κάποιους θα έπρεπε να είναι read only, αλλά τεσπα...

    τι εννοεις read;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Read only σημαίνει οτι μπορούν μόνο να διαβάζουν , χωρίς να μπορούν να καταχωρούν οποιαδήποτε είδους πληροφορία με κανέναν τρόπο. Δικαίωμα καταχώρησης θα έχουν συγκεκριμένα άτομα μόνο, ξεκινώντας απο μένα και όποιον άλλο εγώ θεωρώ ικανό.

      Διαγραφή
  9. ποιοι ειναι αυτοι οι θυληπρεπεις φουστηδες που λες οτι ειναι στην ελληνικη τιβι;; γιατι δε μου ρχεται καποιος στο μυαλο. παλιοτερα ηταν περισσοτεροι. τωρα νομιζω εχουν αραιωσει αισθητα. πες μερικα ονοματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια παρατήρηση.
    Τα πιράνχας είναι ψάρια του γλυκού νερού.
    Κάτι σε καρχαρία- σκυλόψαρο θα ταίριαζε καλύτερα.
    Εκτός αν πάρουμε κυριολεκτικά το θέμα σανίδα οπότε πάμε σε σαράκι/τρυποκάρυδο.
    Τεράστια μόδα που άφησες απέξω.
    Milking.
    Έχει χαρακτηριστεί (και όχι άδικα) ως η απάντηση της γαλακτοκομικής στο planking.
    Ιδού το αποκαλυπτικό video.
    http://www.youtube.com/watch?v=k_MVaEA61I0
    2 βασικοί κανόνες για όποιος θέλει να το δοκιμάσει.
    α) Το γάλα να είναι πλήρες γιατί αλλιώς δεν κάνει καλό εφέ.
    β) Από λίτρο και πάνω. Κανονικά θέλουμε γαλόνι αλλά δεν τα έχουμε εδώ αυτά. Αλλιώς είσαι και τσίπις και αδερφή.
    Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την γνώριζα αυτή τη μόδα, αλλά πραγματικά είναι τεράστια! Εντάξει τι να πει κανείς... μένεις άφωνος

      Διαγραφή
  11. Με την κριση, με τα μετρα που γαμανε τον κοσμο και την ψυχολογια του και τη διαθεση να ειναι στον πατο, ο κοσμος θελει να γελασει, να ξεσκασει, δε θελει σκοτουρες και προβληματισμους. Η τηλεοραση αυτο του προσφερει και συνεχιζει να τον κραταει αποχαυνωμενο και κοιμισμενο. Φαυλος κυκλος...Αξιζει παντως να γινει μελετη για το πως σε μια περιοδο κρισης που ανθρωποι δεν εχουν να φανε υπαρχουν τοσες εκπομπες μαγειρικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό κόσμος δεν ήθελε ποτέ να προβληματιστεί, ακόμα και πριν την κρίση και πριν τα μέτρα και πριν την γαμημένη ψυχολογία. Δεν είχαμε κρίση για παράδειγμα, όταν ο Μικρούτσικος ή η Πάνια ξεφτίλιζαν το ανθρώπινο είδος με τα καραγκιοζιλίκια τους. Όπως και να 'χει, δεν υπάρχει δικαιολογία για την πνευματική σαπίλα που υπάρχει στον πλανήτη (γιατί δεν περιορίζεται μόνο σε μας). Η τηλεόραση βασικά δεν προσφέρει τίποτα. Όπως λες κρατάει το κόσμο αποχαυνωμένο, άρα δεν μιλάμε και για ουσιαστικό ξέσκασμα.

      Διαγραφή
  12. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!
    http://stefanosmedia.blogspot.gr/2013/04/blog-post_1688.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ρε φίλε για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω να μη θες λεφτά ή τίποτα άλλο περίεργο σε αντάλλαγμα.

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Θα σου λεγα τι θα πάρεις, αλλά μ'αρέσεις γιατί και εγώ τόσα θα ζήταγα :p

      Διαγραφή
  14. Mαλάκα Άλζα έκανες τον Stefano Max να επικοινωνήσει χωρίς να πριξαρχιδιάσει με τα "ελάτε στο μπλογκ μου". Είσαι ΜΟΡΦΗ ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Alza ,πιστέυω το blog γραφεται για να προβληματιστούμε να συζητήσουμε περι των θεμάτων που θίγεις και όλα αυτά φυσικά και με μια δόση χιούμορ,για όποιον το έχει,για να μην μας παίρνει και 'απο κάτω'Κάνε μας όμως μια χάρη(σε εμάς τους τριτους),αν θέλετε να κάνετε κουβεντούλα μεταξύ σας,υπάρχουν και τα chat rooms pls.

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. D. πιστεύεις λάθος. Το Blog δεν γράφεται για κανέναν συγκεκριμένο λόγο. Δεν με νοιάζει να προβληματίσω κανέναν, ούτε να συζητήσω τις απόψεις μου. Αν τελικά συμβαίνει αυτό δεν με χαλάει και φυσικά πάντα απολαμβάνω μια συζήτηση ή αντιπαράθεση, απλά δεν είναι ο σκοπός που γράφω αυτός. Ο κύριος λόγος που γράφω, είναι γιατί έτσι μου ήρθε μια μέρα και απο τότε όταν μου έρχεται γράφω, για το χαβαλέ δηλαδή. Για αυτό λοιπόν, επειδή το blog είναι για τον χαβαλέ, και δεν δημιουργήθηκε για να παρέχω σε εσένα (ή σε οποιονδήποτε άλλο) κάποια υπηρεσία, δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό έρχεσαι τώρα εσύ και ζητάς να μεταφέρουμε την μεταξύ μας κουβεντούλα (που δεν κατάλαβα ποια εννοείς κιόλας) στα chat rooms. Μήπως να μας γαμήσεις κιόλας;

      Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί η γκρίνια. Δεν είναι οτι έγραψες κάτι και δεν σου απάντησε κανείς γιατί μιλάγαμε. Απλή γκρίνια ήταν το σχόλιο σου. Αν έχεις κάποια παρατήρηση ή σχόλιο για το περιεχόμενο του κειμένου, ευχαρίστως να το ακούσουμε και να το συζητήσουμε, αλλα no bitching please. Στην τελική τα σχόλια δεν ειναι υποχρεωτικά, μπορείς πάντα να μην τα διαβάζεις αν σε ενοχλούνε. Αυτά, καλημέρα.

      Διαγραφή
  16. Alza, σ' το έχω ξαναπεί οπότε θα είμαι σύντομος:
    Εκτός απ' αυτά που αναφέρεις, ένα βασικό χαρακτηριστικό του Έλληνα είναι η πεποίθηση ότι είναι καλύτερος, και πιο έξυπνος, και λιγότερο πρόβατο, απ' όλους τους άλλους.
    Ο νοών νοείτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε agou-ri δίκιο έχεις. Το ξέρω και το έχω ξαναπει και εγώ οτι, μεγάλο κομμάτι Ελλήνων νομίζουν οτι υπερέχουν όλων. Για αυτό και η ξεφτίλα τους είναι απείρως μεγαλύτερη, όταν τελικά αρχίζουν και μυρικάζουν ότι ψωλιά έρχεται απο το εξωτερικό. Όταν θες ο κόσμος να σε θεωρεί αξιόλογο, πρέπει να είσαι κιόλας, γιατί αν το παίζεις ανώτερος ενώ στη πραγματικότητα είσαι βλαχοκαραγκιοζοπαίχτης, τότε όλοι γελάνε μαζί σου.

      Διαγραφή
    2. Φαίνεται δεν είσαι νοών. Σε σένα αναφέρομαι ρε στόκο.

      Διαγραφή
    3. Α, χαζομάρα μου που αποφάσισα να σε πάρω στα σοβαρά μια φορά. Δεν θα απαντήσω φυσικα΄στο αν είμαι λιγότερο ή περισσότερο πρόβατο ή καλύτερος ή εξυπνότερος, γιατί ουτως η άλλως ξέρεις την απάντηση. Απο εσένα πάντως είμαι σίγουρα ομορφότερος, δυνατότερος, εξυπνότερος και δέκα φορές πιο άντρας.... (ορίστε, ρίχνω το επίπεδο κάθε φορά που ασχολούμαι μαζί σου, και ο mr. D απο πάνω θα τα πάρει κράνα)...

      Διαγραφή
  17. Alza πραγματικά τώρα που κατάλαβα οτι το blog είναι για το χαβαλέ γελάω με όλα τα σχόλια σας και γενικά βλέπω πιο αισιόδοξα τα πάντα γύρω μου,δεν .εχω λόγο να νευριάσω και σίγουρα δε θα επέμβω στο καβγαδάκι που έχεις με τον κ agou,αν και είμαι σίγουρος οτι το βράδυ που θα βρεθείτε σπίτι οπου συζείτε,θα ηρεμήσετε.

    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι αν συνέβαλα έστω και λίγο στο να σκάσεις ένα χαμόγελο και να δεις τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα, γιατί η αλήθεια είναι οτι φαίνόσουν λιγο ζορισμένος. Παρόλα αυτά τα τελευταία σου δεικτικά σχόλια δείχνουν οτι το αγγούρι δεν έχει βγεί τελείως ακόμα. Εντάξει θα ασχοληθούμε και με την πάρτη σου, πες μας τι σε προβληματίζει;

      Διαγραφή
  18. "καταβαραθρώνοντας έτσι τα κριτήριά μας"

    Αlza έχεις ανέβει επίπεδο. Αυτό το ρήμα χρησιμοποιείται από σένα και από την Πρωτοψάλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εγνώριζα οτι η χρήση συγκεκριμένων λέξεων δίνει xp και με εξυψώνει σε επίπεδο. Χωρίς να θέλω να σε βαυκαλίσω, αλλά ούτε και να υποπέσω σε αβυσσαλέα λεξιθηρία, θα προσπαθήσω να παραμείνω ουραγός σε αυτόν τον ενδελεχή αγώνα διατήρησης της τόσο όμορφης γλώσσας μας.

      Διαγραφή
    2. χαχαχα!

      Λίγο ακόμα και θα ξεχάσω ότι κατά βάθος γουστάρεις να εκτραχηλίζεσαι!

      Διαγραφή
  19. Όσον αφορά το Ηarlem shake και το Gangnam Style,δε φταίνε κι αυτά τα άτομα που είναι γκάου...αν η μάνα τους ήξερε να κάνει πίπες,θα τους κατάπινε όταν έπρεπε και τώρα εμείς δε θα ανεχόμαστε τις μαλακίες τους...Ήθελα και να ΄ξερα,νομίζουν ότι αυτό το γουστάρει ο άλλος που το βλέπει?Αν το έκαναν μπροστά μου,θα έτρωγαν στάνταρ φούσκο.Πφφφ...ότι του φανεί του λωλοστεφανή.
    Καλησπέρες Άλζα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φούσκο κιόλας; Πολύ άγρια είσαι εσύ. Όχι! η σωματική βία δεν είναι η λύση. Καλύτερο είναι να πας μια μέρα πριν στο μέρος που ξέρεις οτι θα οργανωθεί ένα harlem shake πχ, και σκάβεις και γεμίζεις το έδαφος με 10 τόνους C4. Όταν χοροπηδάνε πάνω κάτω, πάτα το κόκκινο κουμπί απο απόσταση ασφαλείας και blow their shit outta space!

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι άγρια,απλά τα θεωρώ πολύ μαλακισμένα αυτά τα άτομα και είναι αυθόρμητη αντίδραση που βγαίνει,το να θέλω να τα δείρω ;-)

      Διαγραφή
  20. Ρε μλκ Αλζα, κάνεις σαν σαραντάρα γεροντοκόρη με περίοδο. Όλα αυτά τα σκηνικά ειναι για το χαβαλέ και κατα την γνώμη μου είναι γαμάτα. Άμα είχα χρόνο κι εγώ θα πήγαινα. Και εξηγούμαι:
    αν είναι κάτι να μας ενώσει σαν είδος, τότε καλύτερα αυτό να είναι η μαλακία!!! Αλλά η καθαρή όμως, όχι ημιτασιόν πράγματα. Αν το παρατηρήσεις, όπου υπάρχει συλλογική δράση και σκέψη, πάρα πολύ κόσμου, σε μάζες, συνήθως δεν είναι για καλό. Πχ αριστεροπάπαροι/φασιστοπάπαροι και οι αντίστοιχες πορείες τους. Η οι μαλακο-"φιλαθλοι". Όλοι ψάχνουν έναν εχθρό για να βρούνε μια ταυτότητα. Το μόνο που πραγματικά μπορεί να μας ενώσει, είναι η συλλογική μαλακία. + είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καβαντζώσεις γκομενάκια.

    Όσο για την Ελλάδα, έχω βαρεθεί να ακούω για την Ελλάδα. Και η Ελλάδα αυτό, και το λίκνο του πολιτισμού, και εμείς η Έλληνες, και αν δεν ήμασταν έτσι... ΣΤΑ @@ ΜΟΥ!! Όλα αυτά είναι πίπες. Τί πανα πεί η Ελλάδα και μαλακίες, πάρτε το χαμπάρι, η ελλάδα είναι για την ευρώπη ότι είναι πλέων για την αθήνα η κοζάνη, και μή σου πώ χειρότερα... Ένα σκατό κάπου στην άκρη. Έτσι τα φερε η τύχη... τί να κάνουμε. Φαντάζεσαι οι κοζανιώτες να κάθονται όλη μέρα να συζητάνε, για το πως πάει η κοζάνη, και για το πόσο μαλάκες είναι οι υπόλοιποι κοζανιώτες, και τί ωραία που θα ήταν η κοζάνη να είναι πρωτεύουσα. Φοιτητικό σύνδρομο πρώτου έτους!! Τι περιμένεις ρε μεγάλε; κοζανιώτες χωριάτες αμόρφωτοι είναι, τι θές, να σου διαβάζουν κούντερα; (btw δεν ξέρω καλά καλά ποιος είναι). Με το ζόρι δλδ να τους κάνουμε αθηναίους; Άστους, ή θα γίνουν, ή θα φύγουν από το gene pool. Relax a bit... Harlem Shake a bit :P No offence

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εγώ κάνω σαν σαραντάρα γεροντοκόρη με περίοδο, εσύ κάνεις σαν καυλωμένο χαζοβιόλικο 15άχρονο. Και εξηγούμαι και εγώ:
      "Το μόνο που μπορεί να μας ενώσει σαν είδος είναι η μαλακία;" Δεν ξέρω τι παρέες έχεις εσύ, αλλά πραγματικά εγώ δεν μπορώ και βασικά δεν θέλω να ταυτιστώ και να ενωθώ με κανένα μαλάκα, γιατί έχουμε και ένα επίπεδο. Μου αναφέρεις τους αναρχοπάπαρους και τους φασιστοπάπαρους, λες και είναι οι μόνες περιπτωσεις στις οποίες οι άνθρωποι δρουν συλλογικά ή σε ομάδες. Και ιστορικά αλλά και τώρα, υπάρχουν παραδείγματα που ο κόσμος ενώθηκε για έναν απώτερο σκοπο, έτσι τελείως στην τύχη λέω τώρα εγώ για την ελευθερία τους πχ, και δεν χρειάστηκε καμια "μαλακία" για να επιτευχθεί αυτό. Δεν νομίζω οτι ο Κολοκοτρώνης και ο Καραισκάκης χορεύαν Δερβενάκια Shake πχ. για να μαζέψουν κόσμο. Μια ιδέα μπορεί να ενώσει τον κόσμο, και όχι ένα καραγκιοζιλίκι. Απλά για να μπορεί ο κόσμος ενωθεί απο μια ιδέα, πρέπει να έχει το πνευματικό υπόβαθρο για να την καταλάβει και να την εμπεδώσει. Όσο ασχολείται με μαλακίες, δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα, όπως αποδεικνύεται περίτρανα τα τελευταία χρόνια.
      Πες απο την αρχή οτι θα πήγαινες για τα γκομενάκια να το καταλάβω και να συμφωνήσω κιόλας. Αν περιμένεις βέβαια ένα Harlem Shake για να καβαντζωσεις γκομενάκι, τότε λυπάμαι, αλλά μπορώ να σου γνωρίσω εγώ αν θες κανένα.:p

      Στη δεύτερη παράγραφο συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    2. Όχι ότι θέλω να πιάσω ολόκληρη κουβέντα αλλά αυτός που κατάγεται από τα Χανιά είναι ο χανιώτης. Αυτός που κατάγεται από τη Χίο είναι ο χιώτης. Αυτός που κατάγεται από Κοζάνη είναι απλώς ένας κοζανίτης.

      Διαγραφή
    3. Αλλά και πάλι ανώνυμε είσαι τόσο καλός που αυτή ΔΕΝ είναι η μεγαλύτερη μαλακία που είπες στην δεύτερη παράγραφο. Αμόρφωτε σκατοχωριάτη.

      Διαγραφή
    4. Γιατί συγχύζεσαι NamNaira καλή μου;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος ΙΙ (The return)5 Απριλίου 2013 στις 10:26 μ.μ.

      Ας τα πάρουμε ένα ένα. Είπες για τον κολοκοτρώνη και τον καραϊσκάκη... οτι ενώθηκαν για το κοινό καλο. Μιλάς για μια άλλη εποχή. Χαίρομαι που κάποιοι πολέμησαν κάποτε για να είμαι εγώ ελέυθερος να λέω ότι θέλω και να κάνω χάρλεμ σακε (που τέτοια τύχη με τόσες δουλειές), και ενδεχομένως να μπορεί με άνεση ο κάθε πασοκοκάγκουρας χωριάτης απο την κοζάνη, ή από τα χανιά ή δεν ξέρω που αλλού να πληρώνεται ξύνωντας τα @@ του (ναι, άμα σας τσιτώνει θα βάλω και άλλες επαρχίες δεν με νιάζει, ανώνυμος είμαι:). Παρόλα αυτά αυτό πάει, ΕΓΙΝΕ, όλοι αυτοί σκοτώθηκαν (ή προδόθηκαν), για να μπορούμε εμείς να περνάμε καλά! Άμα είναι να είμαστε μίζεροι όλη μέρα, τότε όλοι αυτοί σκοτώθηκαν τσάμπα. Άμα μου το πάς, πως γίνεται ρε φίλε να κάνεις χαρλεμ σακε οταν έχουμε κρίση, θα σου πώ ίσα ίσα, τώρα το χρειαζόμαστε περισσότερο.

      Επίσης, θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Είσαι στο θάλαμο και μαλακίζεσαι με τους υπόλοιπους κάνοντας χαβαλέ, και υπάρχει ένας που λέει, μπράβο μαλάκες, είστε για τον πούτσο, γι αυτό αμα έρθουν οι τούρκοι και μας γαμίσουν να δώ τι θα λέτε. Σε αυτό τον θάλαμο μπορεί να γελάσεις και να μαλακιστείς με πιτσιρικάδες 20 χρονό, και αμόρφωτους, και εσύ να έχεις 2 διδακτορικά. Δεν λέει κάτι. Γενικά προτιμώ να βλέπω αυτά που με ενώνουν με τους άλλους, και όχι αυτά που με χωρίζουν. Έτσι είμαι εγώ, τί να κάνουμε. Και επειδή ξέφυγα, στον τύπο απο το θάλαμο, θα έλεγα, γέλα μωρε μαλάκα λίγο και μήν πέρνεις τον εαυτό σου τόσο στα σοβαρά.

      Τέλος, εγώ είμαι ψιλομεγάλος για να γκομενίσω με τα 18χρονα, άμα είχε και 30ρες, όμως θα το έψινα. Για τους δεκαοχτάρηδες παρόλα αυτά, δεν βρίσκω πού είναι το κακό να γκομενίζουν με τα πιπίνια. Από το να γίνουν σαν και μάς (της ηλικίας μου) που συνήθως βλέπαμε μουνί μετά τα 18, καλύτερα.

      Btw, για να μην παρεξηγηθώ, δηλώνω φαν του μπλογκ σου, και ρίχνω τρελό γέλιο. Απλά στο συγκεκριμένο θέμα (χαρλεμ σακε και τέτοιου τύπου memes) τα γουστάρω γιατι έχουνε το χαβαλέ τους. Βέβαια, δεν έχω πάει ποτέ, άμα πάω ίσως αναθεωρήσω!

      NamNaira "Αμόρφωτε σκατοχωριάτη."
      μωρώ μου, άμα είσαι γύρω στα 30 και ψίνεις σκηνικό, να κανονίσουμε να βγούμε, και για σένα μόνο όλο το βράδυ θα σου μιλάω με το νιιιεε και με το λιεεε για να γουστάρεις... το ψίνεις; (alza θέλω την συμπαράστασή σου στο θέμα, να μεσολαβήσεις για το ραντεβουδάκι...)

      Διαγραφή
    6. Δεν ανακατεύομαι στο νταλαβέρι σου με την NamNaira, πρώτον γιατί δεν την ξέρω και προσωπικά για να σου συμπαρασταθώ και δεύτερον γιατί είναι άγρια και τη φοβάμαι. Να σου πω την αλήθεια όμως δεν βλέπω πολύ μέλλον. Όπως έφαγες το πρώτο κοσμητικό, σε βλέπω τώρα εύκολα να τρως και δεύτερο...

      Στο θέμα μας τώρα. Αν όντως διαβάζεις το μπλογκ λοιπόν, θα έπρεπε να έχεις καταλάβει οτί και εγώ είμαι πολύ υπέρ του χαβαλέ και του γέλιου, ενώ ταυτόχρονα η μιζέρια και η γκρίνια κάθε είδους (είτε κρίσης, είτε γενικά) μου τη δίνει και μένα. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει με το θέμα του Harlem. Είπαμε είναι μια χαζομάρα οκ. Ψήνεσαι να την δοκιμάσεις, κανένα πρόβλημα. Από την άλλη, όταν μόδα γίνονται μόνο χαζομάρες εμένα σαν νοήμονα άνθρωπο με προβληματίζει. Ξαναλέω, καλή και η μαλακία, και ένας θεός ξέρει πόσες έχω κάνει στη ζωή μου, αλλά δεν μπορεί να είμαστε μόνο μέσα στη μαλακία. Η κρίση θέλει καλοπέραση σίγουρα, θέλει και συνετισμό όμως, γιατί αλλιώς πως θα ξεφύγουμε; Με χοροπηδηχτά ή με Gangnam styles; δεν γίνεται αυτό. Θέλει μέτρο και ο χαβαλές, όπως μέτρο θέλει και η σοβαρότητα. Εγώ βλέπω το μέτρο χαμένο εδώ και χρόνια και αυτό κοροϊδεύω.

      ΥΓ. Ξέρω ότι μάλλον δεν το εννοείς έτσι, αλλά αν έλεγε κάποιος στον Κολοκοτρώνη ή στον Καραΐσκάκη οτί πέθαναν για να μπορεί να περνάει καλά κάνοντας μαλακίες, θα τον κρέμαγαν από τα αρχίδια απο την ακρόπολη...

      Διαγραφή
    7. Fair enough... νομίζω ίσως οτι στο γέλιο και στο χαβαλέ, δεν έχει πολύ νόημα να βάλεις κάπου το όριο. Άλλος μπορεί να διαβάσει και το blog σου και να πεί... too far... Μέχρι βέβαια που καταπατάς και την ελευθερία του άλλου... οι harlemades, δεν ενόχλησαν και κανένα... τεσπα... ας σταματήσω να κάνω το δικηγόρο του harlem shake :P

      Στο θέμα μας τώρα.
      "Όπως έφαγες το πρώτο κοσμητικό, σε βλέπω τώρα εύκολα να τρως και δεύτερο..."
      Δεν πειράζει ρε αλάνι... μασάει ο Anonymous; Ούτως η άλλως, μου αρέσουν οι γυναίκες με ταμπεραμέντο ;) χαχαχα

      Διαγραφή
  21. Δεν θα μιλήσω προς υπεράσπιση της πίστεως γιατί το έχουμε κάνει δεκάδες φορές σε αυτό το site και τίποτα δεν αλλάζει στην επιχειρηματολογία του καθενός.
    Προς υπεράσπιση όμως της ισορροπίας της πληροφόρησης θα παραταχθώ ξανά στο στρατόπεδο των πιστών. Όχι των πιστών του πίστευε και μη ερεύνα γιατί σε αυτό καταλήγεις όταν πλέον γνωρίζεις, αλλά αυτών που μέσο της έρευνας κάνουν την πίστη τους δημιουργική.
    Η θρησκεία όπως ιδρύθηκε τα πρώτα χρόνια των πολιτισμένων λαών ήταν από τα καλύτερα εργαλεία μύησης ,των δύσκολων εννοιών που συνάπτουν το σύμπαν μας. Αυτοί που από τότε γνώριζαν θέλησαν να προστατέψουν την γνώση αλλά και να την εξαπλώσουν. Η θρησκεία και ειδικότερα μέσα από παραβολές ιστορίες και μύθους ήταν ικανή να αφυπνίσει την νόηση στους πιθηκάνθρωπους. Βέβαια μετά απόλα αυτά μπορώ εύκολα να καταλάβω ότι αυτό το εργαλείο θέλησαν οι εξουσιαστές να το χρησιμοποιήσουν για να κατακτήσουν ολόκληρους λαούς. Ετσι ξεκίνησε η παραπληροφόρηση και η επιτηδευμένη κατηγορία των μεταφυσικών στοιχείων και των ’’θεϊκών’’ όντων.
    Gabriel κάνεις ένα σημαντικό λάθος. Βάζεις σε καλούπι όλους όσους πιστεύουν σε κάτι ανώτερο. Επειδή έχεις γνωρίσει 2 ανθρώπους που πιστεύουν αλλά και την φουκαριάρα την μάνα σου που σου λέει πήγαινε εκκλησία, δεν πάει να πεί ότι όλοι είναι ίδιοι. Υπάρχουν πιστοί που το παίζουν άπιστοι
    Υπάρχουν πιστοί που το παίζουν ανεξάρτητοι
    Υπάρχουν πιστοί που το παίζουν πιστοί
    Όλοι όμως πιστεύουμε σε κάτι…έστω στις κοσμοθεωρίες μας που έχοντας ένα μικρό κομμάτι λογικής θεωρούμε ότι λύσαμε τον αιώνιο γρίφο.
    Υπάρχει της κάθε καρυδιάς καρύδι.
    Και λέγοντας ο Alza για κοινωνίες και μπούχτισμα από τους ηλίθιους θα σε ρωτήσω το εξής : Αν κατείχες την γνώση για κάτι που στα μάτια ενός αμαθή σε έκανε θεό, πως θα του το μάθαινες? αν θα του το μάθαινες?
    Δεν θα του έβαζες χίλιες δυο δοκιμασίες και διαγωνίσματα για να περάσει στο άλλο επίπεδο??
    Γιατί πρέπει να συμπεριλάβεις την ασφάλεια σου και της κοινωνίας σου για να μην πήξει από ελαφρόμυαλους εγωιστές κατακτητές και δολοπλόκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπορεί κάποιος να προχωρήσει στην ορθότερη αντίληψη περί θρησκείας, όταν καταφέρει να διαχωρίσει τα πιστεύω της (συνοπτικά την πίστη) από τις τεχνικές που επιβάλλουν οι επί γης εκπρόσωποί της (συνοπτικά εκκλησία). Αναφέρομαι σε κάθε είδους θρησκεία, όχι μόνο στον χριστιανισμό.

    Τότε καταλαβαίνει ποιες από τις "δοκιμασίες" αξιολογούν πραγματικά την πίστη του και ποιες έχουν στόχο την κονόμα. Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των "εκκλησιών" εν γένει είναι πάμπλουτες, αποδεικνύεται αυτόματα ότι οι "εμπορικές δοκιμασίες" είναι πάρα πολύ πετυχημένες.

    Η άρνηση κάθε πιστού συμμετοχής στις δεύτερες, δεν μειώνει στο ελάχιστο την πίστη του. Αντίθετα, μάλλον την δυναμώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Jannis,
    Πίστη είναι εξορισμού η πεποίθηση ότι κάτι ισχύει ενώ υπάρχει πλήρη απουσία αποδείξεων. Γνώση έρχεται από την συγκέντρωση και τον έλεγχο τέτοιων αποδείξεων ενάντια στον φυσικό κόσμο. ΄Άρα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν "πιστεύω" τίποτα. Έχω διαφορετικού μεγέθους βεβαιότητες για διάφορα πράγματα αλλά καμία πίστη. Και σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι και γίνονται περισσότεροι κάθε λεπτό.
    Τώρα αυτό ότι η θρησκεία είχε τη γνώση και ήθελε να την εξαπλώσει κιόλας (αλλά με προσοχή)είναι το λιγότερο αστείο. Από τις απαρχές της είχε μόνο σκοπό να εξαπατήσει, να αποκρύψει και να καταστήσει τον εαυτό της ως τον μόνο ιδιοκτήτη και κριτή της αλήθειας.
    Θα απαντήσω στα ερωτήματα σου αν απαντήσεις πρώτα σε 1 δικό μου.
    Θέλω 1 παράδειγμα γνώσης που η θρησκεία (οποιαδήποτε) είχε πριν από τον υπόλοιπο κόσμο και θέλησε να την προστατέψει δίνοντας την σταδιακά και με επιλογή.
    Προειδοποιώ ότι η γνώση της εξαπάτησης και της παπαρολογίας δεν μετράει.
    Cheers


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το πιο απλό και κατανοητό παράδειγμα είναι συνάμα και πολύ οικείο. Δεν θα αναφερθώ στον χριστιανισμό γιατί είναι και ξενόφερτη ‘θρησκεία’. Θα σου πω για την ελληνική μυθολογία και τους ιερείς-σοφούς της. Μέσα από ένα όμορφο τέχνασμα, εγκλωβίσανε την γνώση της ψυχής και του πνεύματος σε παραμυθάκια και ιστορίες. Μέσα από την Οδύσσεια του Ομήρου για παράδειγμα, εκτός από το να μας ψυχαγωγήσει σαν τέχνη που είναι μας διδάσκει τον δρόμο και τις δυσκολίες της ψυχής προς την ιδεατή πολιτεία του πνεύματος. Μην βιαστείς να το κριτικάρεις. Πολύ ερευνητές προσπάθησαν να σπάσουν τα μηνύματα και διδασκαλίες τους και αν το ψάξεις θα δείς σε τι τρομερές ανακαλύψεις καταλήγουν. Μιλάμε για κρυμμένη γνώση που ακόμα και μετά από 2000 χρόνια ο κοινός πολίτης δεν γνωρίζει. Επίσης να δηλώσω ότι τα μέρη που διαδραματίζονται πολλά από τα γενόμενα της μυθολογίας μπορείς να τα επισκεφτείς. Έχουν βάση!! Να μια ‘θρησκεία’ λοιπόν που κρύβει και προστατεύει την γνώση που πρέπει να δεχθούν μόνο αυτοί που είναι ικανοί να την ζητήσουν. Όπως έλεγε και αγαπημένος θεός των Ελλήνων, ο ποιμένας και πνευματικός Ήλιος της ψυχής, ο Απόλλων :
    • Ο άρχων των Δελφών, ούτε κρύπτει, ούτε λέγει, αλλά σημαίνει !!!
    Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αναφέρεται στην γνώση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωραία.
    Δεν βιάστηκα καθόλου. Δεν το έχω ψάξει το ομολογώ. Από σένα περιμένω να μου πεις σε τι τρομερές ανακαλύψεις καταλήγουν οι ερευνητές. Ακόμα δεν έχει έρθει αυτό το χειροπιαστό παράδειγμα. Ελπίζω να μην είναι η δυσκολίες της ψυχής και άλλα τέτοια γιατί η επιστήμη έχει πει ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δικαιολογούν την ύπαρξη της.
    Τώρα για τα μέρη που υπάρχουν και μπορεί να τα επισκεφτεί κανείς μπορώ να σου πω ότι και η Νέα Υόρκη υπάρχει και μπορείς να την επισκεφτείς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και ο Spiderman.
    Tέλος θα σου δώσω εγώ ένα παράδειγμα του πολιτισμού και της γνώσης που υπήρχε τότε για να καταλάβεις από που πας να αντλήσεις σοφία. Ο Αριστοτέλης θεωρείται (και ήταν) από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων το εποχών και πολύ μπροστά από την εποχή του.Αυτός λοιπόν ο τιτάνας της γνώσης είχε πει το εξής :" Είναι άμεσα παρατηρήσιμη αλήθεια ότι οι αφίδες γεννιόνταν από την δρόσο που πέφτει στα φυτά, οι μύγες από σάπια ύλη, τα ποντίκια από βρώμικα άχυρα, οι κροκόδειλοι από σάπιους κορμούς στους πυθμένες λιμνών κ.ο.κ"
    Αυτό πλέον μαθαίνουμε στο δημοτικό ότι δεν ισχύει. Και αν ο Αριστοτέλης είχε τέτοια αμάθεια φαντάσου όλοι οι υπόλοιποι από τους οποίους θες να παραδειγματιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις το νόημα της αντιγραφής στην κοινωνία θα σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο "Συνδεδεμένοι" είναι δοκίμιο, εύκολο στην ανάγνωση και εξαιρετικά ενδιαφέρον-θα σου ανοίξει τα μάτια και το μυαλό και δεν θα έχεις πλέον τέτοιες απορίες!


    Συνδεδεμένοι
    Η εκπληκτική δύναμη των κοινωνικών δικτύων και πώς αυτά διαμορφώνουν τη ζωή μας
    http://www.amazon.co.uk/Connected-Amazing-Power-Social-Networks/dp/000734743X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι κουραστικό να αμφισβητείς τα λεγόμενα του άλλου όλη την ώρα. Δεν γίνεται διαγωνισμός γνώσης εξυπνάδας ή κυριαρχίας. Απλή ανταλλαγή πληροφοριών για να εμπεδώσει ο καθένας το καλύτερο απο αυτό που μπορεί. Δεν θα σχολιάσω καν το φτωχό κ τιποτένιο παράδειγμα του Αριστοτέλη. Γιατί??? Γιατί έχω διαβάσει 2 κείμενα του, 1) περί ψυχής και 2) μικρά φυσικά και δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο που του προσάπτεις. Ίσα ίσα έκανα παύσης και ξαναδιάβαζα αρκετές παραγράφους για να καταλάβω καλά τι εννοεί. Δεν θα μπω στο θέμα της υπεράσπισης του για 2 λόγους.
    1) Δεν χρειάζεται υπεράσπιση κάτι που από μόνο του στέκεται ακάθεκτα.
    2) Ότι γνωρίζω από Αριστοτέλη είναι από δικές μου γνώσεις που αντιλήφτηκα όταν τον διάβαζα. Αυτό που κάνεις εσύ και οι πιο πολλοί είναι να googlareis το όνομα Αριστοτέλη και να δεις τι θα σου βγάλει. Γλύφεις ότι έχει φτύσει ο άλλος και μετά το χέζεις σαν πληροφορία σου. Ασχέτως για αυτά που δεν υπολογίζουμε, ότι δηλαδή το pc σου από τις διευθύνσεις που ψάχνεις, από τα site που γράφεις, από τις αγορές που κάνεις κ.τ.λ έχει φακελώσει τον χαρακτήρα σου και ξέρει τι να σου πετάξει. Θα ήταν πολύ ευνοϊκό να πούμε ότι λαμβάνεις μερική πληροφόρηση. Εγω θα την χαρακτήριζα μηδαμινή. (μην το πάρεις προσωπικά δεν ισχύει μόνο για σένα)

    Γι αυτό παρακαλώ πολύ λίγο σεβασμό στους πρωτομάστορες της πολιτείας, των θεσμών και των τεχνών. Οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουμε από μία, τουλάχιστον να είναι μετρημένη και ταπεινή όταν πρόκειται να κριτικάρουμε κάποιον!

    Υ.Γ Ανώνυμε αν αναφερόσουν σε μένα ευχαριστώ για το link αλλά η ερώτηση μου ήταν ρητορική. Παραυτά θα δώ τι προτείνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε μάστορα.. Τι τιποτένιο μου λες??
    Τα έγραψε ή δεν τα έγραψε? Δλδ μόνο εσύ μπορείς να διαβάζεις Αριστοτέλη και έγω μπορώ μόνο να τον googlaρω? Δεν ξέρω τι διάβασες αλλά αν ψάξεις θα βρεις και αυτά που είπα. Και στο φινάλε τι κακό είπα?
    Εγώ δεν αμφισβήτησα την αξία του Αριστοτέλη. Απλά την έθεσα στο σωστό της μέγεθος.
    Όσο και πρωτοπόρος να είναι κάποιος πάντα δεσμεύεται από την γνώση της εποχής του.
    Και για να μην μείνω στο Αριστοτέλη και νομίζεις ότι σου βρίζω τον πρόγονο τα ίδια
    και χειρότερα ήταν ο Νευτωνας που ήταν αλχημιστής.
    Ο Thomas Jefferson που έγραψε το καλύτερο σύνταγμα που έχουμε μέχρι σήμερα (ναι το αμερικάνικο) είχε φυτείες με σκλάβους. Τότε ήταν λογικό και αναμενόμενο. Αν ζούσε σήμερα αυτός πρώτος θα υπερασπιζόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Σου Τζου ήταν από τους μεγαλύτερους στρατηγούς όλων τον εποχών. Θα του έδινες να οδηγήσει μια μηχανοκίνητη μεραρχία? Δεν νομίζω.
    Δεν λέω τίποτα περίεργο. Ξεκόλλα από τα κλισέ και δες λίγο τα πράγματα σφαιρικά.
    Γιατί να λύνεις οποιοδήποτε πρόβλημα με εργαλεία 2500 χιλιάδων ετών όταν έχεις καινούργια και αποδοτικότερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Jannis γιατί αυτός ο φανατισμός με τους αρχαίους Έλληνες? Οκ, το ξέρω ότι έδωσαν τα φώτα τους σε πολλά θέματα (ιδιαίτερα στη φιλοσοφία) αλλά γιατί έχεις κολλήσει εκεί? Υπήρξαν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι(και φιλόσοφοι) και μετά τους αρχαίους έλληνες. Αμφιβάλλεις ότι και ο Αριστοτέλης (και ο κάθε "Αριστοτέλης") μπορεί να είχε κάνει λάθος σε κάποια πράματα, όπως θα ήταν απόλυτα φυσικό σαν άνθρωποι? Έχω την εντύπωση ότι τους έχεις θεοποιήσει στο μυαλό σου και ότι τους έχεις για αλάνθαστους παντογνώστες. Δεν ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. GreekCthulu
    Δεν τους έχω θεοποιήσει, απλά όταν θα τους πιάνετε στο στόμα σας θα το έχετε πλύνει πρώτα…. 
    Πέρα από την πλάκα δεν είμαι κολλημένος με τίποτα και ειδικά εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις. Όταν αράζουμε παρέα δεν σου ζαλίζω το μυαλό με τίποτα από αυτά. Εδώ όμως που γίνεται ένα νταβαντούρι πληροφορίας τους θέτω σαν πρότυπα γιατί ΕΙΝΑΙ πρότυπα.
    Gabriel Max Dark
    Τα ‘εργαλεία’ που χρησιμοποίησαν πριν 2000 χρόνια ήταν αυτά που χρειαζόντουσαν για να αποκωδικοποιήσουν και να γνωρίσουν τον άνθρωπο. Τα ‘εργαλεία’ που χρησιμοποιούμε στις μέρες μας είναι για να φτιάξουμε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης και οτιδήποτε κατεβάσει το μυαλό και η ανάγκη.
    Θεωρώ λοιπόν ότι είναι πιο σημαντικό να γνωρίσεις τον άνθρωπο παρά της μηχανές.

    Υ.Γ
    Επίσης πιστεύω ότι η ανθρωπότητα είναι κοντά στο κλείσιμο ενός κύκλου…και όταν ένας κύκλος κλείνει το τέλος του βρίσκει ξανά την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή