Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Alzas - Wikipedia : 1-0

Ο λόγος που ο μέσος άνθρωπος είναι μαλάκας, αλλά αγιάτρευτος λέμε, είναι γιατί είναι ευκολόπιστος. Δώσε σε ένα άτομο δυο ψεύτικα στοιχεία για κάτι που θέλει να πιστέψει και θα τα κάνει εικόνισμα χωρίς να τα ψάξει, χωρίς να τα αμφισβητήσει. Δώστου λογική εξήγηση ή διαφώνησε μαζί του και θα σε κάνει εχθρό του.

Χθες ένα απο τα τζιμάνια φίλους που έχω στο FB -γαμώ την κηδεία μου, θα αρχίσω να σβήνω κόσμο δεν αντέχω άλλω τους καθυστερημένους- είχε κάνει post στο fb ένα κείμενο απο wikipedia για τον Διογένη τον Κυων και την συνάντησή του με τον Μέγα Αλέξανδρο.


Όλοι ξέρουμε την ιστορία: Πάει ο βασιλιάς να πουλήσει πνεύμα στον Διογένη και του λέει:


-Ειμαι ο Αλέξανδρος, ο καυλέας (αυτό ειναι δικό μου), δεν με φοβάσαι;

-Όχι, θα μου κλάσεις μια μάντρα αρχίδια και θα μαραθούνε (και αυτό δικό μου είναι -και λίγο Λέντης). Και εγώ είμαι ο Διογένης ο Κύων. Γιατί να σε φοβηθώ είσαι καλός ή κακός;
-Μου πουλάς πνεύμα βρωμιάρη (δικό μου); Καλός ειμαι.
-Καλάμια και παλούκια μωρή λινάτσα (δικό μου). Ποιός φοβάται το καλό;
.
....(λίγο πιο μετά)
.
-Τι δώρο θες απο μένα, για να σου τον ακουμπήσω λίγο στα πεταχτά; (δικό μου το τελευταίο)
-Δεν σε θέλω είσαι τυρογαριδάκης...(δικό μου) Να μη μου κρύβεις τον Ήλιο.
.
....(λίγο αργότερα)
.
.
-Εντάξει, αν δεν ήμουν ο Αλέξανδρος θα ήθελα να είμαι ο Alzas...(true story)

και εδώ κάπου τελειώνει το πραγματικό μέρος της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον κεφτέ που σας ανέφερα παραπάνω,  συζήτηση συνεχίστηκε και ο Διογένης του είπε πως πρέπει ο σωστός βασιλιάς, αν είναι ωφέλιμος για το λαό και του είπε λέει: "Και όλη την Αφρική και την Ασία να καταλάβεις, δεν κερδίζεις τίποτα γιατι δεν είσαι ωφέλιμος για το λαό. Και να διασχίσεις τις στύλες του Ηρακλέους (Γιβραλτάρ) και να κατακτήσεις αυτή την Ήπειρο που ειναι μεγαλύτερη απο την Ασία, πάλι δεν θα είσαι ωφέλιμος για το λαό..."


Το παραπάνω τελευταίο το ανέλυσε η διάννοια και κατάλαβε οτι Αλέξανδρος και Διογένης γνωρίζαν για Αμερική απο τότε ("άρα τι Κολομβος και μαλακίες μας λένε" γράφει σε ένα πολύ έξυπνο σχόλιό του) και όχι μόνο αυτό αλλα ο Διογένης τις έχει μετρήσει κιόλας τις Ηπείρους και ξέρει οτι η Αμερική ειναι μεγαλύτερη απο την Ασία....


Όλα αυτά επειδή διάβασε μια μαλακία στο wikipedia.....


ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΟ ΕΙΣΤΕ ΠΙΑ;;;;;;;;;;


Θέλεις να δεις πόσο αξιόπιστη είναι η πηγή σου μαλάκα, που μας πουλάς αρχαιολατρεία; Τσέκαρε τα τελευταία νέα (τελευταία παράγραφος) για τον Διογένη Κύων στην wikipedia ( ΠΑΤΑ ΕΔΩ), και άντε γαμήσου καθυστερημένε....



Δεν έχω τίποτα άλλο να πω....


ΥΓ. Η wikipedia μου έστειλε μήνυμα οτι αυτό που έγραψα κατηγορήθηκε ως αναληθές...Ε ΟΧΙ δεν το δέχομαι.... Βαριέμαι όμως να γράφω το ίδιο κάθε λίγο, οπότε για όσους δεν πρόλαβαν, είχα γράψει περίπου τα εξής στην τελευταία παράγραφο:

"Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Διογένης είχαν μια μακρά συζήτηση με μεγάλη σημασία που σώθηκε από τον Δίονα τον Πλουσαραίο. Σε αυτή ο Διογένης εξηγεί στον Αλέξανδρο πότε ένας βασιλέας είναι ωφέλιμος. Ο Διογένης αποδίδει την ωφελιμότητα ενός βασιλιά στο Εάν είναι ωφέλιμος στο λαό. Για να δώσει ένταση σε αυτόν τον ισχυρισμό του λέει: "Εάν κατακτήσεις όλη την Ευρώπη και δεν ωφελήσεις τον λαό, τότε δεν είσαι ωφέλιμος. Εάν κατακτήσεις όλη την Αφρική και την Ασία και δεν ωφελήσεις τον λαό, πάλι δεν είσαι ωφέλιμος. Ακόμα και εάν κατακτήσεις την Αμερική και απελευθερώσεις το New Work απο τους Gangsta People και το δώσεις στους ινδιάνους, πάλι δεν είσαι ωφέλιμος, γιατί όλοι ξέρουμε οτι αυτοί είναι κοκκινιάρηδες άγριοι που εντυπωσιάζονται με βώλους και τέτοια και κάνουν σαν χαζά" Τάδε έφη ο Διογένης και μετά δάγκωσε το κόκκαλό του. ΓΟΥΒ ΓΟΥΒ!"

24 σχόλια:

  1. Στην Ατλαντίδα δεν αναφερόταν; Της οποίας την ύπαρξη απλώς υπέθεταν από παλιούς μύθους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου θυμίζεις μια φορά που παρέλλαξα άρθρο της wiki για να κερδίσω στοίχημα από έναν φίλο. Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "κατ' αρχήν διαφωώ στο να το κάνεις μόνο ανάρτηση, αλλά έπρεπε να του γαμήσεις τα ράμματα κι από το φβ", θα σου έλεγε ο μαλάκας εαυτός μου. Αλλά δυστυχώς άμα είσαι ντουβάρι στην πραματικότητα, πολύ δύσκολο να πειστείς με ένα λογικό επιχείρημα. Αυτό που είπα τώρα πολλαπλασίασέ το επί 100 και θα βρεις πόσο πιο ηλίθιος μπορείς να γίνεις στο ίντερνετ.

    εγώ πάλι επειδή είμαι αιώνιος και ήμουν μπροστά στη σχετική συζήτηση Διογένη-Αλέξανδρου, καταμαρτυρώ πως όπως τα είπες είναι.....και μετά ο Αλέξανδρος με ρώτησε πως να λύσουμε το Γόρδιο Δεσμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε αν του το έστελνα θα το θεωρούσε προσωπική επίθεση (που είναι) και θα νόμιζε οτι τον θεωρώ ηλίθιο (που ισχύει) και θα με έκανε delete απο friend.... μήπως να το κάνω τελικά;

      Διαγραφή
    2. συ είπας!!
      πρέπει να σου το μασήσω;
      και στο κάτω-κάτω, σιγά, τι θα κάνει; Θα πάει να σου κάψει το μηχανάκι που δεν έχεις;

      Διαγραφή
    3. Χέστηκα για αυτόν ρε. Ειναι φίλος ενός ξαδέλφου μου και δεν ξέρω καν γιατί με έχει κάνει και add ο αποτυχημένος. Τεσπά, κάτι θα κάνω, δεν θα περάσει έτσι...

      Διαγραφή
  4. Αν κρεμάσεις μερικούς ηλίθιους θα σταματήσουν να βρωμίζουν τον κόσμο με ηλιθιότητες και τότε θα είσαι ωφέλιμος. Αλλά δε θα φτάσουν οι κρεμάλες ρε γαμώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι απαραίτητη η βία. Μπορούμε να τους βάζουμε σε ένα διαστημικό λεωφορείο και να τους στέλνουμε στη Σελήνη. Μην γίνεσαι απάνθρωπος...

      Διαγραφή
    2. Εγώ έχω σκεφτεί να τους βάλουμε σε μεγάλα βαπόρια και να τα ανατινάξουμε. Και να πούμε ότι έγινε καταλάθος.

      Διαγραφή
    3. Μπορούμε να τους κλείσουμε σε ένα δωμάτιο και να βλέπουν 24/7 την εκπομπή της Τατιάνας (οκ, το παράκανα τώρα)

      Διαγραφή
    4. Το παράκανες με την Τατιάνα ή με το δωμάτιο; γιατί θες ένα στο μέγεθος της Σιβηρίας αν είναι να τους βάλεις όλους μέσα...

      Διαγραφή
  5. Υπάρχουν φήμες ότι οι Έλληνες γνώριζαν τις ανατολικές ακτές της Αμερικής. Και μάλιστα οι πρώτοι που πήγαν εκεί ήταν οι Σάμιοι, σπουδαίοι ναυτικοί, τον 8ο, 7ο ή 6ο αιώνα π.χ. Για κάποιους άλλους, οι Έλληνες ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, πριν 4.000 χρόνια. Όποια και να είναι η αλήθεια, γαμούσαμε και δέρναμε. Τώρα μας γαμάνε και μα δέρνουν. Και λέμε και ευχαριστώ.

    Οι Στήλες λέγονται Ηράκλειες, διότι από εκεί πέρασε ο Ηρακλής για να εκπληρώσει τον 11ο άθλο του. Λίγο πιο ανατολικά βρισκόταν, υποτίθεται, η Ατλαντίδα. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να αναφέρω τις αναφορές ουφολόγων σχετικά με την παρουσία εξωγήινων στην Ατλαντίδα. Εξωγήινοι, πάντως στην Ελλάδα υπάρχουν. Λέγονται Έλληνες ψηφοφόροι και Έλληνες πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φήμες μπορεί να υπάρχουν πολλές. Εγώ ασχολούμαι μόνο με ιστορικά αποδεδειγμένα ντοκουμέντα. Δεν είναι οτι δεν μπορώ να δεχτώ πως αρχαίοι Έλληνες είχαν πάει Αμερική, ή ακόμα και στο φεγγάρι αν θες. Μπορώ να τα δεχθώ όλα, αρκεί να μου παρουσιαστούν αποδείξεις. Με φήμες και με δοξασίες και υποθέσεις -όσο ωραίες και να ηχούν στα αυτιά μας- δεν γάμησε κανείς.

      Διαγραφή
  6. mwre moirase peoula naxeis to kefali sou hsyxo.den einai yperoxh leksh.thn.....eklepsa ap ton snake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος Κολόμβος και πράσινα άλογα ρε….
    Από έγκυρη πηγη γνωρίζω οτί από τους πρώτους που πήγαν σε αυτή την πουστροχώρα Αμέρικα, ήταν ο Ηρακλής!
    Ο Μ.Αλέξανδρος ήθελε να πάει και αυτός αλλά η μοίρα του ήταν διαφορετική απότι υπολόγιζε. Βλέπεις το πολεμικό πνεύμα η δύναμη η ευελιξία και η ανδρεία σε ακολουθούνε όταν έχεις σκοπό. Όταν ο σκοπός τελειώσει αυτά εγκαταλείπουν.
    Μεγάλη η χάρη του παρα αυτά.
    Ποιος Κολόμβος και μαλακίες………ακόμα διαβάζετε βουλωμένα γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και γιατι δεν αναφέρεις αυτή την "έγκυρη πηγή" να δώσεις και μεγαλύτερη "εγκυρότητα" στη δήλωση σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η wiki είναι καταστροφή για τους Νεοφωτιστους: άνθρωποι που για μια σειρά από λόγους ψάχνουν στο ίντερνετ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ , μετά μανίας κ το θεωρούν κ εξελικτηκο χαρακτηριστικό του είδους που εκπροσωπούν. Εξηγούμαι συνοπτικά:

    Α) λόγοι για ν ενημερωθείς από wiki:
    Σου πέταξε η μπαρμπογκομενα κάτι που δεν ξέρεις που το είδε στο φμπ, είναι εύκολη πληροφορία για να γίνεις κι εσύ για μια φορά στη ζωή σου ο γνωστης , επειδή το βγάζει το google πάνω πάνω δηλώνει αξιοπιστία. (πονταρω σχεδόν πάντα στα ένστικτα του ανθρώπου, οπότε η μπαρμπογκομενα κερδίζει by far)

    Τώρα,
    Β) κατηγορίες νεοφωτιστων: μανιακοί με ψυχώσεις, μανιακοί με Ιδέες (συνωμοσίας, καταστροφής κα),ποζερια που ψάχνουν τι θέλει να πει ο mikeus όταν πετά ελληνικές λέξεις χωρίς πέη-μαλακα-μουνι σε σύνθετο ή παραγωγό , εργαζόμενοι που επιμορφωνονται μέσω μέσων κοινωνικής διαδυκτιωσης, αεργοι που επίσης επιμορφωνονται Γ να αναπτύξουν τις δεξιότητες που δν τους αφήνει το κατεστημένο ν αναπτύξουν , αλεξιπτωτιστές του ίντερνετ που θελουν ν επιμορφωθουν (*).

    επειδή αρχικά έγραψες "αφελείς" , κ η αλήθεια είναι ότι αναγνωρίζεται αφέλεια σε non intended purposes , δεν Θ το πω αφέλεια αλλά ανικανότητα κρίσης: όταν ψάχνεις ν επιμορφωθεις επιλέγεις συνειδητά τ μέσο(* οι αλεξιπτωτιστές είναι μ υποκατηγορίες, ας μην τσουβάλια).Δν αντιλαμβάνομαι την αφέλεια εκτός κ αν παρερμηνευσα κάτι στ γραφόμενα σου.

    (κάτι έχω ξεχάσει τώρα...γτ πλευω από χτες ν συνταξω τ Μνμ .. Σορρυ Γ τα προβλήματα, έχω μόνο ένα κινητό Π σε λίγο θα το προγραμματισω ν με τηλεμεταφερνει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Λίνα. Που έγραψα "αφελείς"; δεν το βλέπω στο κείμενο και έτσι δεν πολυκαταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι.

      Διαγραφή
    2. Πουθενά. :) 3η σειρά (υπολογιζω) "ευκολοπιστοι" έγραψες, εγώ έκανα λάθος( τη δεύτερη ημέρα που έγραφα...)

      Η απάντηση μου στο ξεκαρδιστικό κείμενο σ ξεκίνησε ν συντασεται γτ θυμήθηκα τον Κουθροπολι από ,bing bang που όταν ειχε τελειώσει η μελέτη του, πριν προσληφθεί από τν Σελντον, στη ερώτηση τι κάνει όλη μέρα απάντησε "wiki reading". Ξεκαρδιστικό, επίσης. Αλλα το σχόλιο μου, Τλκ, εκτός θέματος.


      Βασικά, δεν ξέρω αν πρπ ν σου γράφω στα σχόλια ότι γράφεις ορθώς ή απλά ν κανω highlight πτυχές του θέματος.. -γίνεται δλδ διάλογος τύπου φορουμς ή ότι του κατεβει του καθενός με τα ευκόλως εννοουμενα (hail Alza) ν παραλείπονται; όπως κ ν έχει, take my devotion for granted.

      Διαγραφή
    3. Όπως θα έχεις καταλάβει, ο καθένας εδώ γράφει ότι θέλει. Δεν υπάρχουν νόρμες και κανόνες, οπότε μπορείς να κάνεις ότι θες. Εντάξει τώρα τα hail Alza δεν καταλαβαίνω γιατί να παραλείπονται, αλλά οκ....:p.
      Καλό ΣΚ

      Διαγραφή
    4. Οκ, Μνμ ελήφθη. Επίσης, ευκόλως εννοουμενα είναι κ οι κοινωνικοί χαιρετισμοί (καλημέρα, Καλησπερα, κτλ) που συχνά παραλειπω (δλδ πάντα) στο blog σου σε αντίθεση με εσένα.....Την είδα λίγο Ταλιμπάν στον λίγο χρόνο που έχω ελεύθερο να εκφράζω τις αυτιστικες μου νόρμες στον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό.

      Οπότε ανακαμπτω:
      1. Ελπίζω ν εσείς συγγραφικό οίστρο τους καλοκαιρινούς μήνες (για αρχή).
      2. Καλή εβδομάδα.
      3. το today's hail καταχωρήθηκε. (ή εχθές; Στς διαφημίσεις)

      Διαγραφή