Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Alzapolitan: Η κρίση στις σχέσεις ανδρών-γυναικών


Λίγες μέρες πριν, οδηγώντας προς τη δουλειά, πετάγεται μπροστά μου τελείως ξαφνικά ένα αυτοκίνητο από ένα stop και ευτυχώς που πήγαινα αργά, γιατί θα είχαμε ιστορίες. Η παράβαση έγινε από μια κοπέλα γύρω στα τριαντακάτι, η οποία οδηγούσε ένα smart και η οποία προφανώς βιαζόταν και δεν με είδε καν, παρά σταμάτησε μόνο και μόνο από τον ήχο που έκαναν τα λάστιχά μου. Κοκάλωσε και αυτή και φάνηκε ότι χέστηκε πάνω της, όταν συνειδητοποίησε πόσο κοντά ήταν στο να γίνει οδοντόκρεμα. Τα δυο πρώτα δευτερόλεπτα έμεινα ακίνητος. Πάτησα το κουμπί για να κατέβει το τζάμι μου και σκεφτόμουν τι θα έλεγα όταν το τζάμι άνοιγε τελείως. Ο καλός και ο κακός εαυτός μου πάλευαν μεταξύ τους:

1 - "Καλημέρα δεσποινίς. Παρακαλώ για την συγνώμη σας, αλλά ολόκληρο STOP δεν το είδατε; Λυπάμαι που θα το πω αλλά είστε ιδιαιτέρως απρόσεκτη και παραλίγο να έχουμε ατύχημα και μάλιστα ζημιογόνο για την υγεία σας πάνω απο όλα."
Ή
2 - "Δε μου λες κοπελιά, σε εμποδίζει ο δονητής από το να πατήσεις φρένο ή μήπως από το πολύ φλόκι δεν βλέπεις το STOP μπροστά σου; Παραλίγο να σε περάσω από πάνω και να λεκιάσω και το αυτοκίνητο μου με το αίμα σου... ζώον!"

Το τζάμι κατέβηκε, αλλά καθώς ο legendary αυτοέλεγχος μου είχε ήδη ενεργοποιηθεί, αποφάσισα να μην επιλέξω τίποτα από τα δυο, να μην την επιπλήξω καν και απλά να κάνω ένα νεύμα να προχωρήσει, μια που φαινόταν ήδη αρκετά σοκαρισμένη  Εκείνη, με τον τρόμο ακόμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της άνοιξε το δικό της παράθυρο και φώναξε προς στο μέρος μου : "ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ;;; ΔΕ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ;;;;" ενώ κουνούσε με νόημα το χέρι της πάνω κάτω υπονοώντας ότι είμαι πεοκρούστης...

Η παραπάνω ιστορία είναι αληθινή, και αν και δεν θα σας αναφέρω το πως τελείωσε,θα σας παρακαλέσω να την κρατήσετε για λίγο στο μυαλό σας γιατι θα μας χρειαστεί παρακάτω που θα αποδείξουμε πόσο αχάριστος είναι ο κόσμος...

Πριν λίγο καιρό λοιπόν, άκουσα για άλλη μια φορά από γυναίκα, παράπονα για τους άντρες, οι οποίοι είναι -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- πλέον φλώροι, δεν έχουν θάρρος (για να κάνουν καμάκι πχ), και γενικά έχουν χάσει κάτι από τον ανδρισμό τους. Το όλο παραλήρημα γενικεύθηκε για να συμπεριλάβει και άλλα φλέγοντα ζητήματα των καιρών, όπως τις κρίσεις στις ερωτικές σχέσεις, γιατί υπάρχει τόση απιστία, γιατί αυξάνονται τα διαζύγια και άλλα τέτοια. Φυσικά για όλα αυτά φταίνε οι σύγχρονοι άντρες, και που πήγαν άραγε οι λεβέντες, οι άντρες παλιά είχαν τζαγανό και τα πράγματα παλιά ήταν αλλιώς κλπ κλπ κπλ. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Έχω βαρεθεί την γκρίνια και το παράπονο της κάθε στραβομούτσουνης πατσαβούρας, που επειδή δεν της κάθονται όλοι οι άντρες του κόσμου, θέλει να μας βγάλει και πούστηδες. Λυπάμαι που θα το πω έτσι στεγνά, αλλά άμα καλή μου, είσαι σαν τον Γκαργκαμέλ με κραγιόν και ο κώλος σου είναι σαν κόντρα μπάσο, τι να έρθει ο άλλος να κάνει;  Η αλήθεια είναι ότι δεν τα λένε μόνο δράκουλες αυτά. Θυμάμαι ότι τέτοιου είδους μαλακίες τις ακούω από τότε που ήμουν στο πανεπιστήμιο και ακόμα και από όμορφες κοπέλες. Στο παρόν κείμενο θα αναλύσουμε το γεγονός αυτό, θα δούμε αν ισχύει και ποιοι παράγοντες το επηρεάζουν.

Επειδή είμαι αντικειμενικός κριτής, θα πάρω τα πράγματα με τη σειρά. Είναι γεγονός, ότι πολλοί άνδρες, έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια με το ασθενές φύλο και λυπάμαι που το λέω, αλλά το βλέπω καθημερινά. Δεν μπορούν να δώσουν στις γυναίκες αυτό που θέλουν και ο βασικός λόγος είναι, γιατί προσπαθούν να βρουν πρώτα τι ακριβώς θέλει μια γυναίκα, και μετά να τους δώσουν αυτό. Η προαναφερθείσα τακτική αποτελεί μέγα λάθος για το λόγο ότι, ούτε οι ίδιες οι γυναίκες ξέρουν τι θέλουν ακριβώς. Το γεγονός αυτό έχει αποδειχθεί από αρχαιοτάτων χρόνων και δεν είναι τυχαίο που οι πρωτόγονοι κοπάναγαν με ρόπαλο τις γυναίκες στο κεφάλι, επειδή τους τα κάναν Τερκενλή. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Δώστε προσοχή γιατί δεν θα το πω ξανά.... Στη γυναίκα δίνεις αποφασιστικά, αντρίκια και σταράτα αυτό που ΕΙΣΑΙ, και αν της κάνει και πληρεί τα κριτήριά της, τότε ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, και ας μη το ήξερε μέχρι τώρα. Εύλογο είναι κάποιος μαμόθρεφτος φλώρος να αναρωτηθεί: "μα καλά απόλυτε άρχοντα και ερωτύλε Alza, και τι γίνεται αν η εν λόγω γυναίκα δεν ικανοποιηθεί από το ποιος είμαι;". Η απάντηση φυσικά είναι απλή. Σημασία δεν έχει τόσο το τι είσαι, αλλά πως το προβάλεις και πως το προσφέρεις. Αν υπάρχει ένα πράγμα που θέλουν όλες -μα ΟΛΕΣ- οι γυναίκες στον άντρα, αυτό είναι η αυτοπεποίθηση (παρακαλώ το γυναικείο κοινό, αφού με αποθεώσει να επιβεβαιώσει τα λόγια μου). Αν παρόλα αυτά εκτιμήσουν την αυτοπεποίθηση, αλλά για κάποιο λόγο δεν τους κάνεις γιατί υστερείς σε κάποιο τομέα πχ. είσαι κακάσχημος, πανίβλακας ή τσαντιρόγυφτος, τότε Suck it up και move on bitch!!!  Ελπίζω να καταλάβατε. Περαιτέρω εξηγήσεις θα δίνονται κατόπιν αμοιβής, γιατί δεν μπορώ και εγώ στην τελική να μοιράζω την σοφία μου για πάντα αφιλοκερδώς, ειδικά όταν πρόκειται κάποιοι να μπαλαμουτιαστούν επωφελούμενοι από αυτή.

Είδαμε λοιπόν ότι αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση είναι αυτό που χρειάζεται ένας άντρας για να ρίξει μια γυναίκα. Η απόδειξη είναι ότι το λέω εγώ. Ας δούμε τώρα γιατί ο μέσος άντρας δεν έχει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στην εποχή μας. Αυτό, αγαπητές μου κυρίες, οφείλεται σε εσάς. Η σχιζοφρενής συμπεριφορά σας σε διάφορα ζητήματα μπερδεύει, αποπροσανατολίζει, διχάζει και ταλανίζει εις βάθος την ανδρική ψυχοσύνθεση , σε βαθμό που ο άλλος, λίγο ντιντής να είναι, την χάνει τελείως την μπάλα. Θα δώσω παραδείγματα για να μην παρεξηγιόμαστε και νομίζετε ότι τα λέω αυτά στην τύχη.

Παράδειγμα 1 (έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο)
--θέλω βαρβατάντρα με τρίχα στο στήθος! δεν μπορώ αυτούς που ξυρίζονται λες και είναι γκόμενες! Αν ήθελα λείο δέρμα θα χάιδευα την κολλητή μου (που άλλωστε το σκέφτομαι από το σχολείο, αλλά δεν το παραδέχομαι για να μη με πουν ανώμαλη). Επίσης δεν μπορώ τους άνδρες που χαλάνε μια ώρα στην τουαλέτα να φτιάχνονται. Αυτοί κάνουν πιο πολύ και από μένα!
--δεν μπορώ την τρίχα. Αν ήθελα γορίλα θα πήγαινα στη ζούγκλα. Θέλω τον άνδρα να προσέχει την εμφάνισή του. Αν δεν έχει προσωπικό κομμωτή, μανικιουρίστ και σολαριουμίστ, τότε είναι γύφτος!

Παράδειγμα 2
--θέλω τον άνδρα, αυστηρό και σοβαρό! να μη μου κάνει όλα τα χατήρια, και αν γίνομαι και σκύλα να με βάζει στη θέση μου.
--θέλω ο άνδρας να μου κάνει όλα τα χατήρια, να με κακομαθαίνει και όταν γίνομαι πολύ σκύλα να είναι γεμάτος κατανόηση και να με χαιδεύει ακόμα περισσότερο.

Παράδειγμα 3
--θέλω ο άλλος να μου δίνει σημασία. Να πάει μην είναι μόνο ποδόσφαιρο και φίλοι. Να κάνει πράγματα μαζί μου, να με σκέφτεται και να μου δείχνει συνεχώς το ενδιαφέρον του.
--δεν μπορώ τον άλλο συνεχώς από πάνω μου. Θέλω τον αέρα μου η γυναίκα. Ας πάει καμιά βόλτα με φίλους του και δεν μπορώ να ακούω άλλα γλυκόλογα...έλεος!

Παράδειγμα 4
--κάτι δεν πάει καλά με τους άνδρες, πας για ένα ποτό και δεν κουνιέται φύλλο. Δεν γίνεται παιχνίδι και καμάκι πια...που πήγαν όλοι οι σοβαροί άνδρες;
--δεν μπορώ να πηγαίνω για ποτό και να έρχεται ο κάθε λιγούρης και να μου μιλάει. Δε βλέπει οτι είμαι απασχολημένη;

Το θέμα θα ήταν απλό στη λύση, αν ήταν οι μισές γυναίκες έτσι και οι άλλες μισές αλλιώς. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά η ίδια γυναίκα, θα εκφράσει διαφορετική άποψη για το ίδιο ζήτημα, ανάλογα με την διάθεση, την περίοδο της, το φεγγάρι, το αν έχει εκπτώσεις στα μαγαζιά και ένα σωρό άλλους παράγοντες, που κανένας δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα να ανακαλύψει. Όσο περίεργο λοιπόν και αν σας φαίνεται, ο μέσος άνδρας χάνεται και μπερδεύεται γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή δεν ξέρει αν θα πει/κάνει κάτι που θα σας ευχαριστήσει ή που θα προκαλέσει την οργή σας.

Και φτάνουμε στο επικείμενο θέμα. Γιατί οι σημερινοί άντρες είναι φλώροι τώρα, ενώ παλιά ήταν πιο μάγκες; Γιατί οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν; Γιατί δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους; Γιατί τα διαζύγια είναι αυξημένα σε σχέση με το παρελθόν; Γιατί οι σχέσεις δεν κρατάνε και η απιστία δίνει και παίρνει; Όλες οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν την ίδια απάντηση και πραγματικά απορώ που ο κόσμος έχει ακόμα μαύρα μεσάνυχτα και δεν καταλαβαίνει τον λόγο. Και φυσικά δεν έχει να κάνει καθόλου με γυναίκες ή άντρες. Έχει να κάνει με την κοινωνία κυρά μου. Πριν απαντήσουμε ξεκάθαρα ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν μπας και καταλάβουμε μόνοι μας το λόγο.

Δεν έχει περάσει ούτε αιώνας ακόμα που οι γυναίκες είναι πραγματικά ελεύθερες. Οι πρώτες οργανωμένες φεμινίστριες, οι γνωστές σουφραζέτες, κάναν την εμφάνισή τους στα τέλη της δεκαετίας του 1860. Ισότητα των φύλων είναι κάτι που έμαθαν οι τελευταίες γενιές και πλέον θεωρείται αυτονόητο, αλλά μη ξεχνάμε οτι δεν ήταν έτσι τα πράγματα ανέκαθεν. Το ανθρώπινο είδος υπάρχει στον πλανήτη γύρω στα 200.000 χρόνια και οι γυναίκες τρώγαν φάπες τα πρώτα 199.950. 

Μέχρι πολύ πρόσφατα λοιπόν, προγαμιαίες σχέσεις δεν υπήρχαν, στα φανερά τουλάχιστον (πάντως σίγουρα δεν ήταν δεδομένες, όπως ειναι σήμερα) και μέσα στο γάμο οι σχέσεις ανδρών γυναικών συνοψίζονταν πάνω κάτω στους παρακάτω διαλόγους:

-παντόφλες, γαμώ!
-μάλιστα άνδρα μου...

-θα παντρευτείς τον Βάγγο, έχει τρεις γίδες και δέκα αρνιά!
-όχι πατέρα δεν τον θέλω...βρουμάει και ζέχνει σταβλίλα!
-ότι σου λέει η οικογένειά σου!

-πάω να πιω ένα κρασάκι με τον Μήτσουλα...μη με περιμένεις για κάνα δεκαήμερο!
-μα...
-μαμούνια!

-μαμάααα με βρίζει, δε με σέβεται, με κοπανάει με την κουτάλα της σούπας και με έχει σαν δούλα. Δεν αντέχω άλλο!
-δεν μπορείς να τον αφήσεις, τι θα πει η κενωνία; Για ένα κούτελο ζούμε!

Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε; Συνειδητοποιείτε τι τρομακτική καταπίεση έτρωγαν οι γυναίκες στο παρελθόν, που έπρεπε να υποστούν τον κάθε ψυχανώμαλο, μαλακογιό, γύφτο, αναιδή, βρωμιάρη Ταμτάκο, ή στην τελική κάποιον που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ, σε μια κοινωνία άκρως ανδροκρατούμενη, που το δάχτυλο έπεφτε βροχή -και δεν ήταν πάντα ο δείκτης-; Την ίδια κοινωνική καταπίεση βέβαια, δέχονταν εν μέρει και οι άντρες, απλά για αυτούς ήταν ευκολότερο να "αποδράσουν" και να ξεσπάσουν, καθως είχαν περισσότερες ελευθερίες ενώ η άλλη έμενε σπίτι και ξεσκάτιζε τα παιδιά. Μην νομίζετε οτι όλα τα παραπάνω ήταν πολυ πίσω. Μιλάμε για λίγες δεκαετίες. Πλέον όμως η γυναίκα μπορεί να αντιδράσει. Μπορεί να μην ανέχεται. Μπορεί να διαμαρτυρηθεί. Μπορεί να διεκδικήσει. Μπορεί να φύγει. Μπορεί να διώξει. Μπορεί να πει τη γνώμη της και να εκφραστεί ελεύθερα. Μπορεί να οδηγεί και να κάνει μαλακίες και μετά να ζητάει και τα ρέστα, όπως έκανε η καριό... κοπέλα της αρχικής μας ιστορίας. Πριν λίγα χρονια κυρά μου ο μόνος λεβιές που θα έπιανες ποτε, ήταν του άντρα σου, και αντί να λες και ευχαριστώ μου πουλάς και τσαμπουκά; Με βρίζεις που έχω μάθει να σε σέβομαι; Θες να ξαναγυρίσουμε στην εποχή του ρόπαλου;

Για αυτο και τρελαίνομαι όταν ακούω οποιαδήποτε αχάριστη πατσόλα να λέει με τον ίδιο στόμφο και αγανάκτηση που προκαλεί μια παραπονιάρα πορδή: "παλιά τα πράγματα ήταν καλύτερα!" Τι λες μωρή σάπια, μαινάδα της κωλάσεως, σοβαρά; Θες να σε πάμε στο παρελθόν, να δούμε πόσο γουστάρεις, αχάριστη, πανηλίθια σαύρα; Συγχύζομαι με τους οπισθοδρομικούς και τους ανθρώπους που εκθειάζουν το παρελθόν, ειδικά όταν δεν αναγνωρίζουν το πόσο καλύτερα είναι τώρα αυτοί, απο τους προγόνους τους. Το θέμα έχει και άλλες προεκτάσεις και θα τις γράψω σε επόμενο άρθρο, αλλά πραγματικά, αν υπάρχει ένα πράγμα που μας χαρακτηρίζει σαν είδος, αυτό ειναι οτι ειμαστε αχάριστοι και ξεχνάμε τα πάντα. Ξεχνάμε τι θυσίες και μάχες έχουν γίνει για να κερδίσει η γυναίκα τα δικαιώματά της, ώστε να μπορεί να έρχεται τώρα ο κάθε κατιμάς και να λέει οτι τα πράγματα παλιά ήταν καλύτερα μόνο και μόνο επειδή τα διαζύγια έχουν αυξηθεί. Ειναι καλό που έχουν αυξηθεί τα διαζύγια τούβλο, γιατί φαίνεται οτι ο κόσμος κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του πλέον, και όχι η μαλακισμένη η κοινωνία. 

Τελικό συμπέρασμα για όσους κατάλαβαν, είναι οτι άνδρες-γυναίκες πλέον έχουν περισσότερες ελευθερίες. Δεν φοβούνται την δημόσια κατακραυγή για τις πράξεις τους ή τα θέλω τους και ως εκ τούτου κάνουν ότι γουστάρουν. Δεν έχουν να ακολουθήσουν συγκεκριμένα μονοπάτια, που υπαγόρευαν άλλοτε οι κλειστόμυαλες κοινωνίες, ή ο παπάς της ενορίας. Και μπορεί όταν έχει κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε πολλά μονοπάτια, να κάνει και λάθη και να χάνει το δρόμο του. Τουλάχιστον όμως δεν ακολουθεί τον δρόμο που χαράξαν άλλοι, για αυτό μόκο!


ΥΓ. Για όσους θέλουν περαιτέρω ανάλυση στην τακτική προσέγγισης γυναικών, να καταβάλουν το ποσό των 100 ευρώ στον ακόλουθο λογαριασμό: GR 0666-6969-6969-6969 με αιτιολογία:ίμαι τρόμπας και θέλω συμβουλές για να γαμήσω, αλλιώς παίζει να μη σταυρώσω γκόμενα ποτέ"

Ευχαριστώ.

58 σχόλια:

  1. Πσσσς φίλε... Τα μισα από αυτά τα έχω είδη πει τρεις-τέσσερις φορές (αν και όχι τόσο καλοσυνταγμένα) και τα άλλα μσά θα τα είχα πει αν δεν έδινα πανελλαδικές το καλοκαίρι και αν δεν είχα αποφασίσει να διακόψω το μπλογκινγκ τουλάχιστον μέχρι να ξαναβρω τον εαυτό που μου αρέσει.

    Ον τόπικ, τώρα, θα ήθελα να πω ότι πρώτον με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μάθω τι της είπες/έκανες της μαλακισμένης και δεύτερον θα ήθελα να προσθέσω ότι αν δε μας θέλει η άλλη... Στα φρεσκοξυρισμένα παπάρια μας. Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές οι γκόμενες είναι στο ίδιο επίπεδο με τα χρυσαύγουλα που λένε ότι μια χούντα θα μας σώσει. Από κει και πέρα τι άλλο να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυστηροί ειστε και οι δυο με τις γυναίκες. Εντάξει μερικές φορές η αγαμία σε κάνει και λες μαλακίες. Τα φασιστόμουτρα που λένε μπαρούφες τι δικαιολογία έχουν; άγνοια και αχαριστία ειναι το μόνο κοινό, κατά τ'αλλα οι δεύτεροι ειναι πολύ χειρότεροι.

      Διαγραφή
    2. για την επιστροφή στο παρελθόν μάλλον θέλει να πει ο Τόμμυ

      Διαγραφή
  3. Απλά να πω ότι οι διχασμένες γνώμες δεν είναι ίδιον μόνο των γυναικών. Όπως και κάποιες γυναίκες λένε πχ ότι θέλουν άντρα με τρίχα ή κοιλίτσα, και άλλες ότι θέλουν λείο δερματάκι με κοιλιακούς, έτσι και πολλοί άντρες λένε πχ ότι θέλουν καμπύλες ενώ άλλοι θέλουν γυναίκα με αναλογίες μοντέλου, κάποιοι θέλουν κοντές και κάποιοι ψηλές, κάποιοι θέλουν δυναμικές με χιούμορ κτλ ενώ άλλοι ήσυχες και υπάκουες, άλλοι άντρες θέλουν γυναίκα με τσαγανό ενώ άλλοι την θέλουν υποχείριο.

    Και προφανώς όλα αυτά μεταβάλονται και αλλάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις και τις εμπειρίες.

    Τώρα όσον αφορά την οδήγηση, απλά να πω ότι αν ένας άντρας κάνει μαλακία στο δρόμο, απλά θα τον πούνε μαλάκα. Αν κάνει μια γυναίκα μαλακία στο δρόμο, θα πούνε μαλακισμένες όλες τις γυναίκες οδηγούς.

    Τέλος συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχετικά με το παρελθόν. Τα πράγματα ΔΕΝ ήταν καλύτερα στο παρελθόν. Παλιά οι γυναίκες δεν είχαν κανένα δικαίωμα επιλογής. Αλλά και για τους μπαγλαμάδες που λένε ότι έχει διαλυθεί ο θεσμός της οικογένειας, πούτσες μπλε. Απλά τώρα η γυναίκα έχει τη δυνατότητα (σε κάποια μέρη του πλανήτη, όχι σε όλα) να ξεφύγει από έναν άντρα που τη δέρνει, που την απατάει, που την ξεφτιλίζει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει απαγκιστρωθεί τελείως από τις μαλακίες και τα πρότυπα και το "τι θα πει ο κόσμος".

    Αν κάτσεις και το ψάξεις πιο βαθειά, θα δεις (αν δεν το έχεις δει ήδη, σε κόβω για τσακάλι) ότι για όλα αυτά φταίει η θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου στο οτι και οι άντρες έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά διαφωνώ στο οτι μεταβάλλονται όπως των γυναικών. Τουλάχιστον όχι με την ίδια συχνότητα και ένταση.

      Μπορείς να είσαι σίγουρη ότι, για μένα τουλάχιστον, η έννοια του "μαλάκα" (οδηγού ή μη) δεν έχει φύλο.

      Η θρησκεία έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης σίγουρα, αλλά δεν θα έλεγα οτι φταίει για όλα. Μόνο για το 99.99999999999999999% των περιπτώσεων.

      Διαγραφή
  4. 'Ωρες ώρες απορώ, πόσα απωθημένα και ψυχολογικά έχεις χρυσό μου παιδί και βρίζεις σαν οχετός? Γιατί πραγματικά τόσο βρισίδι εκεί παραπέμπει να το ξέρεις!Τέλος πάντων.....Επειδή όμως σε συμπαθώ θα συνεχίσω....και θα πώ ότι σε κάποια θέματάκια έχεις δίκιο..Όπα...μην παίρνεις αέρα..ΟΧΙ σε όλα!Η κοπέλα της πρώτης ιστορίας απλά είναι για κλωτσιές όπως και όλες οι γυναικές που βρίζουν και κάνουν χειρονομίες και μας επιδεικνύουν την αγωγή και την ανατροφή τους! Ωστόσο οι άντρες δεν κάνουν τα ίδια και χειρότερα??? Να σου θυμήσω την ευρέως διαδεδομένη φράση: Άντε μωρη σπίτι σου να πλύνεις κανα πιατο!!!!Τι το θες το δίπλωμα!Κάνω λάθος? Άντρες αυτής της κατηγορίας είναι ίσως και η πλειοψηφία, αλλά τι να κάνουμε, υπάρχουν! Μαζί λοιπόν με την ισότητα στα δικαιώματα που απέκτησαν οι γυναίκες, απέκτησαν και δικαίωμα στις βρισιές και τις καφρίλες. Έτσι πάνε αυτά!Πακέτο! Αυτό δεν σημαίνει ότι το επικροτώ αλλά να είμαστε δίκαιοι.
    Όσο για τις σχέσεις ανδρών-γυναικών, ότι και να λες όσο και να κοκορεύεσαι μοναδικέ ALza τις γυναίκες δεν θα τις καταλάβεις ποτέ...όπως και οι γυναίκες τους άντρες! Ένα σωρό ψυχολόγοι και ειδικοί ασχολούνται με αυτά τα θέματα και άκρη δεν βγάζουν, θα βγάλεις εσύ? Είμαστε φτιαγμένοι από άλλο καλούπι είναι γεγονός....είμαστε διαφορετικοί για μην υπάρχει στον κόσμο μονοτονία! Αν όλοι ήμασταν ίδιοι δεν θα ηταν η ζωή μας υπερβολικά βαρετή? Πάντα θα υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί, οι όμορφοι και οι άσχημοι, οι έξυπνοι και οι ζαβοί! Μην προσπαθείς να μας το παίξεις λοιπόν πολυξερίδης δίνοντας συμβουλές σαν Θεός!Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ιδιαίτερος και πίστεψέ με δεν τους 'έχεις' όλους/όλες........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε λέξη εξυπηρετεί το σκοπό της και δίνει άλλη ένταση/σοβαρότητα και χροιά ή όχι σε ένα κείμενο. Για παράδειγμα αναλογίσου τις δυο παρακάτω προτάσεις:

      1).....και πετάχτηκε απο το στοπ μια κοπέλα, η οποία μπορώ να πω οτι μου προκάλεσε έντονα αρνητικά συναισθήματα, και ήθελα πολύ να την βρίσω εκείνη την στιγμή αλλά δεν με άφηνε η ανατροφή μου!!!

      2).....και πετάχτηκε απο το στόπ ένα καραπουταναριό, γαμώ το σπίτι της, παραλίγο να με σκοτώσει η πουτσοχυμενοκαριολορουφηχτροψωλαρπαχτρολουμπίνα!!!!

      πες μου τώρα, ποια πιστεύεις οτι αποδίδει καλύτερα τα συναισθήματά μου την στιγμή του σκηνικού; Επίσης δεν ήξερα οτι το να εκφράζομαι όπως γουστάρω είναι ένδειξη ψυχολογικών προβλημάτων. Το ακούσαμε και αυτό...

      Τώρα εκεί που γκρινιάζεις για την γυναικεία οδήγηση και για το δικαίωμα της γυναίκας στο μπινελίκι, οκ δίκιο έχεις αλλα ειναι αυτονόητα αυτά σε σοβαρούς ανθρώπους και γι αυτό δεν έχει νόημα να τα λες σε μένα.

      Τέλος, να σε ενημερώσω οτι δεν με ενδιαφέρει να "καταλάβω" κανέναν. Σκοπός μου ποτέ δεν ήταν να καταλάβω τους άνδρες ή τις γυναίκες. Εγώ απλά παρατηρώ συμπεριφορές και αντιδράσεις και βγάζω συμπεράσματα. Αν μπορείς να αντικρούσεις τα συμπεράσματα που παραθέτω με κάποιο πειστικό επιχείρημα θα ήθελα πολύ να το ακούσω. Πάντως εδώ που τα λέμε, εγώ -αλλά και ο κάθε σοβαρός άντρας- έχω πολύ μεγαλύτερη κατανόηση της γυναικείας ψυχοσύνθεσης απο ότι εσύ ας πούμε, γιατί εσύ δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνεις σχέση με γυναίκα και άρα δεν χρειάστηκε ποτέ να την αναλύσεις. Αν αρχίσεις να δουλεύεις το πινέλο έλα και το ξανασυζητάμε.

      Το ξέρω οτι όλα αυτά τα έγραψες γιατί έχεις μια ακόρεστη επιθυμία να μου την λες, επειδή κατα βάθος τσαντίζεσαι που έχω πάντα δίκιο. Δεν με πειράζει, καταλαβαίνω οτι ο εγωισμός οδηγει σε τέτοια αντίδραση και την επικροτώ. Η αντιπαράθεση είναι συχνά πηγή μεγάλων ιδεών και ανακαλύψεων. Θα πρότεινα μάλιστα, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να διαφωνήσεις μαζί μου, έτσι για αλλαγή ρε παιδί μου, να γράψεις και το γιατί, ώστε να σου δείξω μετά που έχεις λάθος.

      Διαγραφή
    2. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι κατέληξες σε πομπώδη συμπεράσματα παραθέτοντας παραδείγματα κοινά και χιλιοφορεμένα; Καταλαβαίνω ότι έχεις ανάγκη από επιβεβαίωση και εκδηλώση θαυμασμού!Δεν έιναι κακό, πολλοί άνθρωποι πάσχουν απο αυτό, άντρες, γυναίκες! Παρ'ολα αυτά θα σε στεναχωρήσω λίγο και θα σου πω το εξής: ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΛΑ...ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ...το ξέρω είναι σκληρό αλλά είναι μεγάλο προτέρημα να αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και να δουλεύμε πάνω σε αυτές ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Και μια συμβουλή φιλική: κατέβα απο το καλάμι θα χτυπήσεις και δεν θέλουμε!!!

      Διαγραφή
    3. zozefin, να υποθέσω ότι όπως χιλιάδες άλλοι χρήστες του υπολογιστή (που έμαθαν μόλις χθες να μπαίνουν και σε χώρους συζητήσεων), έτσι και εσύ διαθέτεις 50 μεταπτυχιακά και διδακτορικά με θέμα την ψυχιατρική, έτσι; Πάντως είναι αστείο να βλέπεις μερικούς να ξεκινούν με τη φράση ότι δήθεν σε εκτιμούν και σου τα λένε από καλοσύνη, αλλά το περιεχόμενο όσων σου λένε είναι καθαρά προσβλητικό. Πάντως καρφώθηκες. Ο βασικός λόγος που σχολιάζεις έιναι η προσβολή και απέδειξες ότι είσαι ένα τσόλι με κακή ανατροφή από την οικογένειά σου (που έπρεπε να σου είχε δώσει ένα γερό χέρι ξύλο για να μάθεις να σέβεσαι τον διπλανό σου). Αυτοκτόνα.

      Διαγραφή
    4. Μάλιστα, ενώ εσυ που βρίζεις μια άγνωστη είσαι κάλος και ευγενικός με άριστη ανατροφή έτσι; Εγώ δεν βρίζω έναν τυχαίο blogger αγαπητέ μου, ο συγκεκριμενος μπορεί να ξεχωρίσει αν η δική μου είναι προσωπική επιθεση ή οχι....εχει στόμα εξάλλου (και μεγάλο μάλιστα!) οπότε αν θιγόταν θα με έβριζε και αυτός ανάλογα, δεν έχει ανστολές όπως όλοι ξέρουμε!Δεν χρειάζετε υπερασπιστές...Και ναι, έχω και μεταπτυχιακά και διδακτορικά και έδρα Πανεπιστημίου...το προβλημα το δικό σου ποιο είναι οτι είσαι κατώτερος μου;Εντάξει συμβαίνουν αυτά!Όσο για την χρήση του υπολογιστή σίγουρα τον χειρίζομαι καλύτερα από σένα...αν δεν γνωρίζεις κάποιον προσωπικά δεν μπορείς να τον κρίνεις τόσο αυστηρά, εκτός αν....γουστάρεις τον Alza και θίχτηκες για το αγόρι σου!Τότε σου δίνω χίλια δίκια και έγω έτσι ακριβώς υπερασπίζομαι τον άντρα μου!

      Διαγραφή
    5. Αν και θα είχε πλάκα να αφήσω την διαμάχη Elric-Zozefin να εξελιχθεί, θα ήθελα να σηκώσω λευκή σημαία.

      Elric αυτά που έχει γράψει παραπάνω για μένα η Zozefin δεν τα εννοούσε. Τα γράφει πιο πολύ για να με τσιγκλήσει και να με προκαλέσει, επειδή με γουστάρει και εγώ δεν της κάθομαι.

      Ζοζεφίν, μη συγχύζεσαι και μη κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Επειδή με ποθείς εσύ, δεν σημαίνει οτι με γουστάρει όλος ο κόσμος. Αλλά ακόμα και αν ίσχυει κατι τέτοιο θα παρακαλέσω να μη κάνεις σκηνές ζήλιας.

      Ειρήνη υμήν αδέρφια!

      Διαγραφή
    6. Ειρήνη υμίν*!

      εε; καλά δεν το έγραψα;

      Διαγραφή
    7. Τι λές βρε φούσκα;Γιατι δεν λες στον άνθρωπο ότι γνωριζόμαστε και κάθεσαι και αραδιάζεις πάλι τα ψωνίστικα σου;;;;Έλεος αυτό το παιδί απο πού έμοιασε;

      Ειρήνη rules!

      Διαγραφή
    8. Α, ε τότε mea culpa, η παρεμβατική μου φύση παρεξήγησε την κατάσταση. Πάω να κάνω medication abuse (LSD, as per usual).

      Ο λόγος της παρέμβασής μου ήταν ξεκάθαρος, δεν μου αρέσει να επιτρέπω αδικίες under my watch, με τη λογική ότι μπορούν να συμβούν και σε εμένα κάποια στιγμή και, όπως πράττουν και οι ΗΠΑ, είναι καλύτερος ο περιορισμός του φαινομένου στη ρίζα του. Τώρα για το θέμα της ομοφυλοφιλίας, θα το παραβλέψω, αν και δείχνει μία υπόνοια ομοφοβίας και διάκρισης προς τα αδέρφια μας τις αδερφές (no puns intended). Αναφορικά με την έδρα πανεπιστημίου (και με κεφαλαίο μάλιστα) εύχομαι τα καλύτερα, την έκδοση πολλών paper και διατριβών και η κληρονομιά σου να είναι ισάξια της άλλης Ιωσηφίνας, της συζύγου του Ναπολέοντος.

      Έχει πλάκα να γνωρίζεις κόσμο με ξεκατινιάσματα, πολύ γαμάτος τρόπος επαφής...

      Άλζα, ΡΕ ΜΛΚ, βάλε κανένα smiley, καμιά καρδούλα, κανένα πέος βρε αδερφέ μέσα στο διάλογο, την παρεξήγησα την κυρία (και αντίστοιχα τη συζήτηση) και δεν υπάρχει και ανθρώπινη επαφή για να καταλάβω τα συμφραζόμενα, ρε πστ... δεν πειράζει, υγεία. Και ο Καγκελάριος πρέπει να πει τις χοντράδες του εδώ μέσα...

      Διαγραφή
    9. Καγκελάριε μην μου αγχώνεσαι. Ήταν λογικό να παρεξηγήσεις τις προθέσεις της, με τον τρόπο που εκφράστηκε. Ο λόγος που και εγώ δεν θέλω να ευτελίσω την συζήτηση βάζοντας εικονιδιάκια ή κάνοντας χιούμορ, είναι επειδή δεν θέλω να της δίνω αέρα, γιατί όπως σου έγραψα παραπάνω, και αυτή και ο άντρας της με γουστάρουν και με θέλουν σαν τρελοί (ανώμαλάρες απ' τις λίγες...).

      Διαγραφή
  5. Πολλές φορές μια γυναίκα αλλάζει άποψη χωρίς ιδιαίτερο λόγο για τους άντρες. Εκεί που τον θέλει έτσι μετά τον θέλει αλλιώς. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ! Στους άντρες συμβαίνει το άλλο. Μπορεί να έχουμε μια γυναίκα έτσι όπως είναι (σωματικά και πνευματικά) και κάποια άλλη στιγμή να έχουμε άλλη γυναίκα με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά (σωματικά και πνευματικά). Και δε μας ενοχλεί. Αυτήν είδαμε, μ' αυτήν μιλήσαμε, αυτήν θέλουμε τώρα. Την ίδια γυναίκα δε θα τη θέλουμε μια έτσι και μια αλλιώς.

    όταν μια γυναίκα σου ξαναπεί για τους άντρες τους σκληρούς και αισθηματίες που υπήρχαν παλιά ρίξε της ένα μπάτσο, μερικά καντήλια, πες της να πάει να μαγειρέψει φαΐ γιατί έτσι ήταν οι άντρες κάποτε, να δούμε αν θα της αρέσει...

    Υ.Γ.: Τελικά με την πρώτη πατσαβούρα τι έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι μεγάλος μύθος ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν..
    Θέλουν ότι και όλοι οι άλλοι άνθρωποι..
    Αγάπη , στοργή, ενδιαφέρον, ένα πνεύμα συνεργασίας αλλά με υποταγή και αυταρχικότητα με συνεννόηση.
    Ταυτόχρονα επιθετική άμυνα, αμυντική επίθεση , απομονωτική συντροφικότητα ταυτόχρονα με δουλική απελευθέρωση.
    Το κύριο συστατικό όμως είναι αυτή η μορφή γενικής τηλεπάθειας που σου επιτρέπει να καταλαβαίνεις τι σκέφτεται πριν το πει μαζί με μια χρονομηχανή για να πας στο παρελθόν και να πραγματοποιήσεις την επιθυμία της πριν χρειαστεί να ζητηθεί.
    Απλά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για έναν ψυχεδελικό και ακατανόητο λόγο θα συμφωνήσω με τον Gabriel.

      Η φύση του ανθρώπου (και όχι σκέτο "άντρας" ή "γυναίκα") είναι πάντα διττή, κοινώς δεν ξέρουμε τι στο μπούτσο θέλουμε όταν έχει να κάνει με το αντίθετο φύλο. Αυτό όσο αφορά το κομμάτι που αφορά την εξεύρεση συντρόφου.

      Όσο αφορά στο θέμα συμπεριφορά απέναντι στον συνάνθρωπο, δεν έχω να πω τίποτα γιατί νομίζω ότι σε λίγες γραμμές ανέλυσες σωστά αυτό που πολλοί κοινωνιολόγοι χρειάζονται τόμους βιβλίων και εκπονήσεις μελετών....και στο τέλος καταλήγουν σε μοντέλα που μετά από λίγα χρόνια είναι ξεπερασμένα.

      όλα όμως για μένα είναι θέμα παιδείας και θέμα ψυχοσύνθεσης ώστε να υπερνικάς τα πρώτα συναισθήματα έκπληξης και οργής ώστε να επικρατεί το "ανώτερο Εγώ"

      Alza σου επιτρέπω να πεις "ψςςςςςςςςςςςςς τι είπε πάλι ο πούστης!!"

      Διαγραφή
    2. ψςςςςςςςς τι είπε πάλι ο πούστης!!

      Διαγραφή
  8. Καλώς σε βρήκα
    Καθώς ξεκίνησα το blogging πριν λίγο καιρό δεν είχα την ευκαιρία μέχρι τώρα να σε επισκεφθώ αλλά χαίρομαι που σε συνάντησα στη γειτονιά.
    Να πώ ότι το κείμενο είναι από τα πιο ακομπλεξάριστα που έχω συναντήσει γραμμένα από άνδρες και συμφωνώ από πολύ έως πάρα πολύ σε πολλά...
    Νομίζω κιόλας ότι κρύβει έναν τρυφερό άνδρα απ' αυτούς που δεν τραβάνε την ουρά τους στα δύσκολα.
    Οι γυναίκες είμαστε "πολυσχιδείς" προσωπικότητες, ας το πούμε έτσι για να μην το πούμε με συνήθεις όρους. Γι' αυτό άλλωστε και οι βαθειές γυναικείες φιλίες που κρατάνε μια ζωή είναι δυσανάλογα λίγες.
    Ομως οι αφορισμοί και οι γενικεύσεις δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους με καρδιά και μυαλό.
    Προσωπικά με ενοχλούν οι αγενείς, οι αχάριστοι, οι διπρόσωποι, οι παρτάκηδες είτε γυναίκες, είτε άνδρες.
    Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν συναίσθηση του ρόλου τους και να σέβονται τους γύρω τους. Νομίζω....είτε άνδρες, είτε γυναίκες. Και αυτό το έχουμε γενικώς ξεχάσει....
    Με την αγάπη μου
    Σόφη (η εγγονή της γιαγιάς μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Γιαγιούλα και καλώς μας βρήκες.

      Ευχαριστούμε για την αγάπη σου και ανταποδίδουμε τα μάλα.

      Διαγραφή
  9. Υπάρχουν και χειρότερα. Ρεβανσισμός προς τους άντρες σε διάφορα πεδία. Δουλειά π.χ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως επικρατεί κιόλας σαν τάση, αλλά υπάρχει. Μικρό μερίδιο, ελάχιστο θα έλεγα, αλλά υπάρχει.

    Anyway, Σουφραζέτες ρίξε ένα από το 1865-1870 χοντρικά και καθάρισες. Long story το συγκεκριμένο. Και αρκετά μαγκιόρικο κιόλας θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, αυτό που λες το έχω παρατηρήσει και εγώ στη δουλειά μου και όντως γίνεται σε πολύ μικρό βαθμό, αλλά κυρίως απο άτομα με τα οποία δεν αξίζει να ασχοληθεί και κανείς. Για αυτό και συνήθως γελάω όταν το βλέπω. Όμως αν το σκεφτείς λίγο, ίσως δικαιούνται και λίγο μια μικρή εκδίκηση μετά απο τόσα δεινά που έχουν υποστεί οι γυναίκες ανα τους αιώνες. Θα μου πεις, εμείς τι φταίμε; Πάντως υπάρχουν και άνδρες που τη γουστάρουν την ταλαιπωρεία. Υπάρχουν αυτοί που τη γουστάρουν την τιμωρία και την θέλουν την άλλη αφέντρα. Και εκεί ρίχνω πολύ γέλιο.

      Διαγραφή
    2. Χα χα χα. Υπάρχουν και τούτοι. Αυτοί είναι άλλο θέμα. Απωθημένα έχουν λόγω πως δεν τολμούν να παίξουν τέτοιου είδους "μπάλα" στο κοινό γήπεδο άντρα-γυναίκας στο σπίτι. Λόγω αυτής της έλλειψης το ζουν εκεί που δεν πρέπει. Άλλο κεφάλαιο τούτο.

      Διαγραφή
  10. Ουουου, Άλζα, τι λόγια είναι αυτά, φαλλοκρατισμοί κλπ!! Ξέπεσες, έγινες μέηνστρημ, δεν ανταποκρίνεσαι στο ψαγμένο σου κοινό. Πάω να δω ράδιο αρβύλα και λαζό τώρα!

    Υ.Γ: Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος δρόμος είναι η αδιαφορία. Η ελληνική κοινωνία είναι γεμάτη καταπιεσμένους παλιοχαρακτήρες που μόλις απέκτησαν λίγο εισόδημα και τουπέ βγήκαν έξω και το παίζουν μάγκες-μάγκισσες. Στην Κρήτη, πάντως, τέτοιες μαλακίες δεν τις κάνεις εύκολα (να βρίζεις άντρα, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα) στο αυτοκίνητο. Υπάρχει το ρίσκο να βγει ο άλλος έξω με κουμπούρι. Το θέμα είναι ότι είναι τόσο ξεφτίλες όλοι εδώ, που αν είσαι ευγενικός πρέπει να έχεις και κουμπούρι για να πιάνουν το νόημα (αν και οι οπλοφόροι είναι σκατόψυχοι συνήθως), αλλιώς θα σε περνάνε για μαλάκα. Όσοι άντρες κάθονται και αλλάζουν μόνο μπας και αποκομίσουν κοπλιμέντο από γκόμενα είναι ήδη χαμένοι. Τις αλλαγές τις κάνεις μόνο προς το καλύτερο και μόνο επειδή γουστάρεις να τις κάνεις. Αλλιώς όσες και όσοι σε απορρίπτουν είναι απλές στατιστικές σε έναν πλανήτη δισεκατομμυρίων ατόμων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γάμα όποιο τσόλι και όποιον βλάκα προσβάλλει εδώ μέσα. Εκφράζεις τη γνώμη σου, όποιος δε γουστάρει να πάει στον αγύριστο, ελεύθερο μέρος είμαστε δεν υποχρεώνουμε κανέναν να μας διαβάζει. Respect and obedience.

      Διαγραφή
  11. Αν υπάρχει κάποιος που δε θα έπρεπε να δείχνει αχαριστία σε σχέση με το παρελθόν, αυτός είναι σίγουρα ο άνδρας.

    Την εποχή των σπηλαίων για παράδειγμα, εμείς μπορεί να τρώγαμε τη ροπαλιά μας αλλά δε λες κιόλας ότι σήμερα ζούμε σε έναν ιδανικά πλασμένο κόσμο όπου έχει εξαλειφθεί η φάπα. Η ανωμαλία των ανδρών δεν έχει εποχή, είναι διαχρονική.

    Αυτό όμως που δεν είναι διαχρονικό και για το οποίο εσείς θα έπρεπε να νιώθετε απεριόριστη ευγνωμοσύνη, είναι ότι πλέον δεν κυκλοφορείτε με μίνι λεοπάρ φουστίτσα κι ότι η πιθανότητα να σας φάει αρκούδα μειώθηκε σημαντικά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, όλοι έχουμε επωφεληθεί απο την κοινωνική πρόοδο που έχει σημειωθεί τους τελευταίους αιώνες. Μπορεί να μην είναι και ότι καλύτερο έχουμε να προσφέρουμε σαν ανθρωπότητα και να έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά σίγουρα έχουμε κάνει βήματα. Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς αυτό, εκτός αν ειναι τρελός. Ωστόσο πέρα απο το παρδαλό μινάκι και την αρκούδα, δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς οτι οι άντρες δεν θα έπρεπε να δείχνουν αχαριστία σε σχέση με τις γυναίκες. Κάτι χάνω μάλλον.

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ Alza
    άγγιξες θέμα της καρδιάς μου.

    Δεν πρόκειται ακριβώς για Ρεβανσισμό (όπως ωραία το θέτει ο Φίδης) αλλά για το φαινόμενο του εκκρεμούς. Ο σκλάβος (ή ο υπόδουλος) όταν απελεθερωθεί υιοθετεί τις συνήθειες του (πρώην) αφέντη και το φαινόμενο ξεκίνησε ελιτίστικα από φεμινίστριες του '70 και στον καιρό μας απλώθηκε στις άμυαλες μάζες με αποτέλεσμα πολλές να νομίζουν πως ενδυναμώνονται αν φερθούν σαν τους χειρότερους άνδρες κατά των οποίων ακόμα επαναστατούμε. Εξ ου κι η (χυδαία κατ' εμέ) έκφραση 'είμαι ανdράκι' που λένε κάποιες με καμάρι.

    Κάνετε Κύριοι λίγο υπομονή με τις άγνωστες τέτοιες, θα καταλάβουν (σε 1-2 γενιές) και , εν τω μεταξύ, επιλέγετε ανθρώπους που δε βρίζουν και δε γενικεύουν (και που, στην προκειμένη περίπτωση δε χρειάζονται anger management lessons/ μαθήματα καλής συμπεριφοράς).

    Στο άλλο επίσης συμφωνώ:
    Όχι, κυρίες μου, ακόμα κι αν νομίζετε πως η ζωή παλιά ήταν σαν τις ελληνικές ταινίες-που δεν ήταν- ακόμα κι εκεί στην ωραιοποιημένη τεχνητή πραγματικότητά τους μετρήστε τα χαστούκια και ξυπνήστε.

    Καλό απόγευμα
    κι ευχαριστώ από καρδιάς. Αν δεν το πείτε και εσείς πόσο αποκρουστικά είναι αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Δάφνη.
      Εγώ να ξέρεις δεν είχα ποτέ θέμα με τις γυναίκες που το παίζουν μαγκάκια και που μπορεί να γινόντουσαν και υπερβολικές ή ακόμα και αστείες στην προσπάθειά τους να βγουν πάνω από τους άντρες. Όσο γελοίος μου φαίνεται ένας άντρας που προσπαθεί να το παίξει ανώτερος ή μάγκας (όταν δεν είναι), άλλο τόσο μου φαίνεται και μια γυναίκα. Στην τελική η γυναίκα έχει και ένα λόγο παραπάνω και της το αναγνωρίζω. Το πρόβλημα μου συνοψίζεται αποκλειστικά στη παραμυθένια και ταυτόχρονα εμετική άποψη, ότι στο παρελθόν οι σχέσεις ήταν πιο στενές/ρομαντικές/δυνατές/αγάπη/κατανόηση/συναδελφικότητα/ και άλλα τέτοια σιχαμένα. Φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Όλοι ξέρουμε ότι όλα αυτά υπάρχουν και τώρα. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι έχουμε περισσότερο ελευθερία. Μου τη δίνει πολύ όταν ο κόσμος δεν το αναγνωρίζει αυτό γιατί βασικά δείχνει ότι είναι χαζός και ίσως και να μην του αξίζει.

      Διαγραφή
  13. Περί εκδίκησης πρόκειται, λοιπόν; Επειδή για 199.950 χρόνια, όπως λες, έτρωγαν φάπες; Γαμώ το είδος μου.

    Ό,τι και να είναι, πάντως, προσωπικά έχω βαρεθεί τα τερτίπια τους. Ευχαριστιούνται δύσκολα και συχνά είναι αχάριστες. Άσε που 100 καλά να έχεις κάνει και να της έχεις φερθεί μια φορά σκάρτα, θα το θυμάται και θα στο κοπανάει μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ. Μόνο και μόνο για να σε σουτάρει κάποια στιγμή στο γάμα.

    Τέλος, έχω βαρεθεί την γκρίνια και την ανασφάλεια που τις δέρνει. Και επιτέλους, παραδεχτείτε ότι δεν είστε ευαίσθητες. Μην μας το παίζετε ανυπεράσπιστα πλάσματα.

    Τα σέβη μου στον Alza. Τρυφερό αγόρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Κανθάρε, να ξέρεις ότι σε θέματα τρυφερότητας, είμαι εγώ και το Rio Mare. Στο θέμα μας τώρα. Θα υποστηρίξω τις γυναίκες ξανά. Τερτίπια έχουν όλοι οι άνθρωποι. Οι γυναίκες μπορεί να είναι λίγο πιο κακομαθημένες, αλλά δεν έγιναν μόνες τους. Άντρες τις κάνανε. Θες ο μπαμπάς; θες ο θείος; θες ο Χ γκόμενος που έτρεχε από πίσω σαν μαλάκας και έκανε τον κλόουν μόνο και μόνο για να πιάσει λίγο μπούτι; Όλοι αυτοί έχουν μερίδιο ευθύνης.

      Τώρα για την γκρίνια είμαι 100% και επειδή το έχω σκεφτεί πολύ το θέμα, νομίζω οτι είναι γενετικό. Έχουν κάποια συγκεκριμένη ορμόνη που λες οι γυναίκες την: Γ14ΚΛΑΨΚΛΑΨ. Αυτή παράγει τα εξής ένζυμα:

      ΣΝΙΦΚΑΝΕΙΣΔΕΜΕΑΓΑΠΑΕΙ988 και
      ΟΥΦ!ΕΙΜΑΙΣΚΑΤΑΧΩΡΙΣΚΑΝΕΝΑΝΠΟΥΣΤΗΛΟΓΟ656

      Αυτά απελευθερώνουν ουσίες που μόλις φτάσουν στον εγκέφαλο προκαλούν γκρίνια και πρήξιμο όρχεων.

      Επίσης, ποιος είπε ποτέ ότι οι γυναίκες είναι ευαίσθητες; Ποιος είπε ότι είναι οι άνδρες; Όλοι ευαίσθητοι είμαστε όποτε γουστάρουμε. Όποτε δεν γουστάρουμε όλοι γουρούνια. Είναι απλά θέμα οπτικής.

      Διαγραφή
  14. ...ταχυτητα, βιασύνη, όλα στο πόδι, μικρή ζωή - θέλω να τα κάνω όλα τώρα, δεν έχω μάθει να επενδύω, να χτίζω και να περιμένω με υπομονή να λάβω....
    Εκεί έχω καταλήξει.

    Από την πιο όμορφη, μέχρι το πιο χάλια μπάζο (σε εμφάνιση ή και σε χαρακτήρα) έχει πλέον τουπέ και έχει και πολύ υψηλά στάνταρτς. Έτσι την συμβουλεύουν και οι φίλες της ("είσαι Θεά, τι του βρήκες του φλούφλη"). Και σήμερα θέλει τον μαλακοκαύλη για να τον σέρνει από την μύτη, ενώ αύριο θέλει τον άντρα τον βαρύ να της χώνει μπινελίκια και εκείνη να λέει "τα 'χω με σερνικό".

    Οι άντρες βαρέθηκαν όλα αυτά τα καμώματα και σε ένα βαθμό "την έκαναν". Δεν θα κάτσουν να νταντεύουν την κάθε μια. Το έκαναν την πρώτη φορά (στον μεγάλο τους έρωτα), άντε και την επόμενη. Μετά δεν έχει, μας τελείωσε. Τράβα σπίτι με τις φιλενάδες σου και τα νευράκια σου και τα σκετσάκια σου. Και άσε με με την μπακουροπαρέα μου να θάβουμε μπαζογκόμενες και να μιλάμε για την ομαδάρα μας και τα 235 άλογα που βγάζει το κωλοφτιαγμένο αμάξι μας....

    Κάποτε θα βρεθεί εκείνη που θα αξίζει την προσοχή μας και θα την λάβει όπως της πρέπει. Αν η ωριμάοτητα έχει προηγηθεί (και στα δύο μέρη), ίσως να δέσει το γλυκό και να υπάρξει και συνέχεια. Αν η ωριμότητα έχει δρόμο ακόμα μέχρι να μας βρει... καλή καρδιά.... άλλωστε ποτέ δεν ξέρεις!

    Για την άγρια/απότομη συμπεριφορά ορισμένων γυναικών, πάρτε το χαμπάρι, οι γυναίκες έπαιξαν, διεκδίκησαν, και μάλλον έχασαν. Εξηγούμαι. Κάποτε ήταν δούλες στο σπίτι, είτε του μπαμπά, είτε του συζύγου. Κακό. Πολυ κακό.
    Πλέον ,μετά από αγώνες, κέρδισαν μια θέση στην σύγχρονη κοινωνία. Μια θέση που λέει ότι πρέπει να δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα, να πληρώνονται λιγότερο από τους άντρες, να ακούν κακόβουλα σχόλια ("χαζοβιόλα", "σκύλα", "αυτή τους πήδηξε όλους και μετά ανέβηκε"), να αντιμετωπίζονται σαν επαγγελματίες 2ης κατηγορίας, και μετά γυρνούν στο σπίτι και έχουν να κρατήσουν μια σχέση, ένα σπιτικό, μια οικογένεια.
    Μπράβο. Κερδίσατε. Και εις ανώτερα.
    Λογικό να έχουν νεύρα, λογικά να φέρονται όπως φέρονται. Λογικό να είναι απότομες, μαγκίτισες, σκύλες. Κάπως πρέπει να αμυνθούν και κάπως πρέπει να ξεσπάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα αφιερώσω σε όλους το τραγούδι του αδικοκαινοχαμένου Βλάσση Μπονάτσου :

    Μια γυναίακα την ζωή μου πάντα την κανόνιιιιιιιζεεεεεεεε !
    Κομματάκι άσχετο αλλά και πολύ σχετικό αν το ψάξεις βαθιά. Το παιχνίδι το έχουμε χάσει πλέον. Μας κάνουν ότι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Alza,μια παράκληση,εχω ενα παράπονο,βάλε επιτέλους έναν πραγματικό αριθμό τράπεζας γιατι πραγματικά θέλω να βάλω χρήματα,απο όλες τις οικονομίες μου,προκειμένου να μαμήσω και γώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού εσύ ο ίδιος λες οτι είσαι αχώνεφτος ρε φίλε, πως να μαμήσεις; Συμβουλές δίνω, δεν κάνω θαύματα.

      Διαγραφή
  17. λέω να μην το ανοίξω το στοματακι μου μιας που είμαι φρέσκο χωρισμενος γιατί θα ψάχνετε τρύπες για να χωθείτε μικρα ανωργασμικα πλασματακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να γιατί λέω συνεχώς,άλλο άντρας και άλλο αρσενικό!Μέγιστη διαφορά...όπως και το αντίθετο...άλλο γυναίκα και άλλο θηλυκό!Και όποιος κατάλαβε,κατάλαβε...
    Φιλάρες Alza :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατά την δική μου ταπεινή άποψη η σύγκριση του αρσενικού με το θηλυκό είναι σα να συγκρίνεις πορτοκάλια με πατάτες. Αλλο πραγμα ο ένας άλλο πραγμα ο άλλος. Αλλος ο σκοπός του ενός και άλλος της αλληνής. Ο άντρας κοιτάει μπροστά και πίσω και η γυναίκα κοιτάει δεξιά και αριστερά.2 ανεξάρτητες και κάθετες ευθείες που άμα τεμθούν σωστά προκύπτει ο συμβολικός σταυρός της σημαίας μας, της θρησκείας μας κ.τ.λ. Δηλώνει την τέλεια ένωση των 2 στο επίπεδο των 4άρων στοιχείων. Εξάλλου όλοι μέσα μας έχουμε την αρρενωπότητα και ευαισθησία του αρσενικού και την ομορφιά κ ανθεκτικότητα του θηλυκού.
    Κακά τα ψέματα, αναρωτηθείτε εσείς οι άντρες αν μπορείτε να ζήσετε ολοκληρωμένοι χωρίς γυναίκα. Απο και κλείεται. Κάποιο πρόβλημα θα έχετε ή θα είστε κανένα αντιδραστικό πουστράκι. Αντίστοιχα αναρωτηθείτε εσείς οι γυναίκες αν θα αντέχατε τον ίδιο σας τον εαυτό χωρίς ένα άντρα δίπλα σας, δεν θα αράχνιαζε μόνο το λιλί σας αλλά και το μυαλό σας.
    Χρειάζεται συνεργασία , σεβασμός και κατανόηση.
    Ειρήνη ημών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είσαι σαϊεντολόγος; η Μορμόνος; Ρωτάω γιατί και αυτοί κάτι τέτοια λένε.. Από που ακριβώς προέκυψε ότι οι άντρες κοιτουν μπρος-πισω κ οι γυναικες αριστερα-δεξια και όλο αυτό δημιουργεί το σύμβολο της σημαίας μας; Εχεις καν τη παραμικρή ιδέα τι σημαίνει ο σταυρός στη σημαία; Η αρρενωπότητα είναι μέρος του άντρα (το λέει η λέξη), αλλά γιατί η ευαισθησία είναι αποκλειστικό προνόμιο των αντρών; Η ομορφιά από την άλλη γιατί ανήκει μόνο στις γυναικες? Δεν υπάρχουν όμορφοι άντρες δηλαδή (για ρώτα τις γυναίκες)ή απλά το βλέπεις έτσι από τη μεριά σου επειδή είσαι αρσενικό (think about it..); Και μετά, βγάζεις προβληματικούς τους άντρες και τις γυναίκες που μπορούν να ζήσουν μόνοι τους. Αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα πάνε καλά με τη συντροφιά άλλων και προτιμούν να την περνούν μόνοι τους, χωρίς να σημαίνει ότι έχουν κάποιο πρόβλημα ή ότι είναι πουστράκια όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις (χρυσαυγίτης είσαι;). Αλήθεια, έχεις γνωρίσει όλους τους ανθρώπους και τα ξέρεις όλα;
      Morbid Angel

      Διαγραφή
  20. Ολοι μας λίγο-πολύ, υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αυτό είναι το "ψάξιμο" που λέμε και συμβαίνει στα 20κάτι. Τώρα ένας άντρας και μια γυναίκα που έχει ωριμάσει το μυαλό της συνήθως (συνήθως) ξέρει τι θέλει. Εντάξει, ζώα όπως αυτή που ανέφερες στην αρχή υπάρχουν και δυστηχώς θα υπάρχουν και στα δύο φύλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα διαφωνήσω μερικώς εδώ, γιατί δεν νομίζω οτί υπάρχουν σταθερές στο τι θες, ακόμα και μετά τα 30 (είμαι 33 τώρα). Μπορεί να υπάρχουν κάποιες νόρμες, αλλά τίποτα δεν είναι σταθερό. Αλλάζουμε εμείς, αλλάζουν και τα θέλω μας. Το ψάξιμο (και συντρόφου, αλλά και γενικά) είναι αέναο, και αν δεν είναι, τότε σημαίνει οτί δεν βελτιωνόμαστε, αλλά αποδεχόμαστε και βολευόμαστε με τα κεκτημένα. Σε κάποιους δουλεύει, σε άλλους όχι.

      Διαγραφή
  21. Όχι δεν έχω γνωρίσει όλους τους ανθρώπους όπως κανένας γήινος. Μπορώ όμως να αντιληφθώ ότι η ολοκλήρωση έρχεται από την ένωση των 2 φύλλων. Βλέπεις είναι τέτοια η φύση μας που για να υπάρξει ζωή και συνέχεια θα πρέπει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό να ενωθούν. Μπορώ να δεχθώ την ολοκλήρωση του ενός έχοντας και τα δύο μέσα του(αρσενικό-θηλυκό) το οποίο μεταφράζω ως ψυχή. Το ότι υπάρχουν περίοδοι που γουστάρεις την μοναξιά ή την βρίσκεις να είσαι μοναχός δεν αμφισβητείται, εννοείται , όλοι εξάλλου το έχουμε περάσει. Αυτό όμως δεν είναι ολοκλήρωση.
    Είναι επιλογή. Δεν ρίχνω κανένα φύλλο. Η ομορφιά είναι υποκειμενική. Κάποια πράγματα είναι όμως στανταράκια και η θεωρία των αντιθέτων ισχύει παντού. Η ομορφιά υπάρχει και στον άντρα όπως και το θάρρος και η δύναμη υπάρχει και στην γυναίκα. Η θεωρία των αντιθέτων τα ενώνει όλα. Επίτηδες χρησιμοποίησα αυτές τις αντίθετες έννοιες για τα 2 φύλλα ρίχνοντας δίχτυα για να βγάλω ψάρια.
    Δεν είμαι χρυσαυγίτης ούτε κάτι που να μπορείς να το καλουπώσεις. Δεν φέρω ταμπέλα του τάδε ή του αλλουνού. Χρησιμοποιώ τα πάντα όπως θέλω και όταν θέλω. Τα καλούπια είναι για τα ψάρια φίλε μου, που τσιμπάνε με ότι τους πετάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να πεις ότι μόνο ένας άνθρωπος στο κόσμο υπήρχε που ήταν ταυτόχρονα όμορφος, θαρραλέος, έξυπνος, δυνατός, ανθεκτικός, ευαίσθητος και σέξυ, που τελικά αυτοκτόνησε όταν με γνώρισε.

      Διαγραφή
  22. Το "λάθος" που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι -ανεξαρτήτως φύλου,δεν μ' αρέσει ο διαχωρισμός- είναι να ψάχνουν οι μεν τι θέλουν οι δε.Όσες γυναίκες κι αν γνωρίσεις,ποτέ δεν θα καταλάβεις "πώς τον θέλουν τον άνδρα",γιατί πολύ απλά,είμαστε τελείως διαφορετικές μεταξύ μας.Όπως κι εσείς.Όπως και το τι ζητάμε απ' τον άλλο στην εκάστοτε περίοδο της ζωής μας,δεν είναι απαραίτητα αναποφάσιστος ο ένας εκ των δύο.

    Το 1ο παράδειγμα είναι καθαρά θέμα αισθητικής.Ευτυχώς,υπάρχει ποικιλία,δεν μένει καμία παραπονεμένη.Τα υπόλοιπα είναι θέμα χαρακτήρα,επιδιώξεων,ξιπασιάς ενίοτε,βολέματος,διάφορα...Το καλύτερο είναι αυτό που είπες εσύ: να δίνεις ό,τι έχεις κι όποιος θέλει,το παίρνει.Όποιος δεν θέλει,από 'δω παν' κι οι άλλοι!Για να το τηρήσεις αυτό,όμως,πρέπει να 'χεις σθένος κι αυτοπεποίθηση,να μην έχεις ανάγκη να γίνεις αρεστός απ' όλους/ες.Άσε που ορισμένοι επιλέγουν σύντροφο με κριτήριο την επιβολή.Αν η άλλη έχει σχέσεις μονίμως με τύπους αδύναμους,άβουλους κι εγώ δεν ξέρω τι,τα "δεν θέλω να είναι κότα,θέλω να με βάζει στην θέση μου" είναι να 'χαμε,να λέγαμε!

    Δεν ξέρω πού πήγαν οι άντρες οι σκληροί κι αισθηματίες...Οι ηλίθιες,ρητορικές ερωτήσεις,του τύπου: "Γιατί είναι όλοι φλώροι;","Γιατί δεν μας την πέφτουν πια;" μ' ενοχλούν αφάνταστα,πάντως.Αντί να περιμένεις κιουρία να σε πλησιάσει ο άλλος,πλησίασέ τον εσύ.Αντί να αναρωτιέσαι για όλους τους φλώρους,κοίτα τι κάνει ο δικός σου ο φλώρος.Ας κοιτάξει ο καθένας την καμπούρα του κι ας αναλάβει τις ευθύνες των πράξεων του,ακόμα κι αν δεν τον συμφέρουν.

    Επίσης,δεν έχω δει με τα μάτια μου τι παιζόταν παλιότερα,17 χρονών είμαι.Ο άνθρωπος,ωστόσο,είναι αχάριστος.Το να μιλάς εκ του ασφαλούς δεν λέει τίποτα,πόσο μάλλον το να πετάς μία-μία τις κοτσάνες,ενώ έχεις πλήρη άγνοια!Αλίμονο αν ο κόσμος δεν προπορευόταν,αλλά οπισθοδρομούσε!Αν οι παλιές εποχές ήταν μακάριες,δεν θα χυνόταν αίμα,για ν' αλλαχθούν.Ακόμα και το εξάχρονο ξαδελφάκι μου το καταλαβαίνει αυτό.

    Καλώς σε βρήκα και μπράβο για τις απόψεις σου.Εκ πρώτης όψεως,τουλάχιστον (μιας και δεν έχω διαβάσει άλλο άρθρο σου),είναι ακομπλεξάριστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μας ήρθες. Ήρθες σε πολύ δύσκολη περίοδο και δεν έχω καν τον χρόνο να απαντήσω εκτενώς (όχι οτι θα είχε νόημα μια που συμφωνούμε απο ότι κατάλαβα). Μια μικρή παρατήρηση μόνο στην προτελευταία παράγραφο. Αν μιλήσεις με αρκετό κόσμο, ειδικά από 30+, δυστυχώς θα ανακαλύψεις την μιζέρια και τον παραλογισμό που κρύβει το ανθρώπινο μεγαλείο. Μεγάλη μερίδα ανθρώπων όντως πιστεύει οτι οι παλιές εποχές ήταν καλύτερες από την σημερινή. Και δεν εννοώ μόνο την εποχή κρίσης που περνάμε τώρα. Ανέκαθεν γκρινιάζανε. Θα προσπαθήσω να το προσεγγίσω επιστημονικά και να το αναλύσω στο μέλλον.

      Διαγραφή
  23. Ok... τα'πες όλα!
    Με πολύ χιούμορ!
    Να αποδώσω όμως τα δέοντα?
    Τι σε κάνει όμως να πιστεύεις ότι έχεις δίκιο.....?
    Πιστεύεις ότι ΕΣΕΙΣ οι άντρες ξέρετε τι θέλετε?
    Θα σου πω εγώ:
    Oχι μανάρι μου!
    Και δεν είναι ότι ΔΕΝ ξέρετε! Είναι ότι ο καθένας σας όπως και η κάθε γυναίκα έχει άλλα γούστα και άλλες απαιτήσεις ακόμη και αν ανήκουν στο ίδιο φύλο.
    Κοινως δεν έχει να κάνει με το φυλο αλλά με την διαφοροποίηση του ανθρώπου ως άτομο!
    Της κολλητής μου της αρέσουν οι ντροπαλοί οι γλυκούληδες, νιώθει ωραία όταν τους την πέφτει... Εγώ με τέτοιους ξενερώνω... Αν δεν ξέρει ο άντρας τι θέλει και πως να κερδίσει αυτό που θέλει ας καθίσει να δει fatmgul με τη μαμά του! Εγώ δε θα τον θηλάσω! Απλά πραγματάκια! Είμαι ΟΛΟΙ διαφορετικοί κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ δεν ξέρουμε τι θέλουμε από τη ζωή... και από το άλλο φύλο!
    Καλώς σε βρήκα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς μας ήρθες Λιακάδα. Εύχομαι να γεμίσεις με το φώς σου και τη θέρμη σου αυτή την σελίδα (κάθε πρωί με πιάνει το ποιητικό μου μην δίνεις σημασία).

      Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου:
      Αν διαβάσεις και προηγούμενα ποστ θα δεις οτι δεν πιστεύω πως έχω πάντα δίκιο. Δηλαδή, δίκιο έχω πάντα, αλλά δεν το πιστεύω, είμαι σίγουρος. Πέρα απο την πλάκα (δεν κάνω πλάκα τώρα βέβαια), συμφωνώ μαζί σου οτι και οι άντρες δεν ξέρουν τι θέλουν. Αλλωστε το γράφω και στο κείμενο. Ίσως όμως το εννοούμε λίγο διαφορετικά. Για παράδειγμα, πιστεύω οτι τα ερωτικά θέλω του άντρα, είναι λίγο πιο γενικά, με την έννοια οτι ο μέσος άντρας ψάχνει μια γυναίκα για συντροφικότητα και σεξ και απο εκεί και πέρα ότι κάτσει και όπως πάει. Η γυναίκα έχει λίγο πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις, τουλάχιστον αρχικά, όπως αυτές που αναφέρω στα παραδείγματα του κειμένου, και τα οποία μερικές φορές μπερδεύουν (τους φλώρους). Φυσικά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι, όλοι είναι διαφορετικοί, αλλά διαφωνώ οτι όλοι μας δεν ξέρουμε τι θέλουμε απο τη ζωή. Μπορεί να μη μπορώ με σιγουριά να σου πω τι θα θέλω σε 10 χρόνια, αλλά μπορώ πολύ εύκολα να σου πω τι θέλω τώρα.

      Αυτά. Καλημέρα

      Διαγραφή
  24. Καλημέρα Alza! (αλήθεια από που βγαινει το νικ σου?)
    Καταρχήν θα ήθελα πολύ να μας πεις τι θέλεις τώρα... γιατί εγώ ξέρω ότι οι άντρες στο τωρα και στο τότε και εις τον αιώνα τον άπαντα ένα μονο θέλουν:
    Μια τρύπα να βάλουν το πουλί τους!
    Κι αν έχουν δυο ακόμη καλύτερα γι'αυτούς! (και το 2 σ'ένα πακέτο καλύπτει μια χαρά τους άντρες όταν δεν έχουν άλλη για καβάντζα)
    Αυτή την άποψη έχω εγώ αποκομίσει για τους άντρες κι αυτό γιατί πάντα ήμουν κολλητοί με άντρες (τους προτιμώ από τις γυναίκες) και από τις 5 φιλίες στο τέλος οι 4 μου την πέσανε, ένας μάλιστα νόμιζε ότι θα με ρίξει με πρόταση γάμου!!(και μιλάμε για φιλίες ετών παιδιόθεν και μακρόθεν)
    Ετσι αποκόμισα την ιδέα ότι όσο ενδιαφέρουσα να είσαι, όσο και καλή φίλη αμα έχεις στήθος ο άντρας κάποια στιγμή θα κολλήσει εκεί... όχι μόνο το βλέμμα αλλά ολόκληρος... Θα πάψει να ακούει αυτά τα σημαντικά και ενδιαφέροντα που έχεις να μοιραστείς μαζί του και θα σε κοιτάει εκεί στο τρίγωνο του διαβόλου αν είσαι με μαγιό ή στον κώλο. Κάνω λάθος?
    Αρα το τι θέλει ένας άντρας δεν είναι εξιδεικευμένο αλλά μάλλον απλοϊκό όπως είπες σε απαίτηση σε σχέση με τι θέλει μια γυναίκα.
    Λοιπόν... εσύ τι θέλεις?

    Μια λιακαδένια καλημέρα στέλνω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λιακαδένια σου καλημέρα, ζέστανε την παγωμένη μου καρδιά και επειδη με συγκίνησες θα σου απαντήσω σε όλα όσο πιο καλά μπορώ στο χρόνο που έχω.

      To Άλζας, βγαίνει απο το Άλζας, μη ψάχνεις για νόημα στο όνομα γιατί δεν υπάρχει. Όταν σου είπα οτι ξέρω τι θέλω τώρα, εννοώ απο τη ζωή μου και όχι αποκλειστικά ερωτικά. Να σου πω ακριβώς τι θέλω είναι μεγάλη κουβέντα, αλλα μπορώ να στο συνοψίσω στο "να εξελίσσομαι και να περνάω καλά εγώ και οι γύρω μου".

      Ερωτικά τώρα, όλοι μια τρύπα ψάχνουμε ναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό ειναι κακό. Οι περισσότεροι, μαζί με την τρύπα θέλουμε και συντροφικότητα όπως είπα πριν άλλωστε.
      Αντίστοιχα όλες σας θέλετε λουκάνικο και συντροφικότητα. Η μόνη διαφορά μας είναι η σειρά προτεραιότητας. Τι εννοώ:

      Ο άνδρας συνήθως ψάχνει την τρύπα πρώτα και μετά πάει στη συντροφικότητα, ενώ η γυναίκα συνήθως πάει πρώτα για συντροφικότητα και μετά για λουκάνικο.
      Αυτή είναι απλά η φυσική ροή των πραγμάτων και δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή, ούτε σωστή ούτε λάθος, είναι απλά η πραγματικότητα.

      Τώρα, πάμε στο τεράστιο λάθος που ανέφερες και που κάνετε πολλες γυναίκες και πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσετε. ΔΕΝ υπάρχει καθαρή φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας. Απλά δεν υπάρχει. Τα δυο φύλα είναι σχεδιασμένα να ελκονται πάντα. Οποιαδηποτε προσπάθεια καθαρής φιλίας, πάει κόντρα στη φύση. Και για αυτό εγώ δεν καταλαβαίνω την απορία που προκαλείται γιατί "ο φίλος μου λέει θέλει να με σουβλίσει". Ε, πως να μη θέλει; Και άλλωστε, γιατί ειναι κακό; Απο την δική μου οπτική, το να σε θέλει κάποιος που σε ξέρει ήδη καιρό σαν φίλη, σημαίνει οτι ανέπτυξε συναισθήματα για σένα και δεν θέλει απλά να σε σμπρώξει. Που ειναι το κακό σε αυτό; Είναι κακό οτι τον άφησες, όχι οτι τα ανέπτυξε. Το οτι μπορεί να μη θες και το οτι επηρεάζει -ισως και χαλάει- τη σχέση σου με αυτόν τον άνθρωπο, δεν το κάνει λάθος. Πάντως βυζιά και κώλους έχουν και άλλες γυναίκες και αν ήταν μόνο αυτό που ώθησε τους φίλους σου να στη πέσουν, πρέπει να ήταν πολύ λιγούρια και μαλάκες, αλλά σκέψου λίγο τη γνώμη είχες για αυτούς πριν το κάνουν και αν ήταν όντως λιγούρια και προσπάθησε να καταλάβεις ποιος μπορεί απλά να αισθάνθηκε κάτι βαθύτερο ή όχι. Και αν δεν θέλετε πάντως να συμβαίνουν αυτά, τότε μην έχετε πολλά κολλητηλίκια με άνδρες. Παρέα ναι, κολλητηλίκια όχι.

      Διαγραφή
  25. Την διάβασα δυο φορές την απάντησή σου (πράγμα σπάνιο για έναν κριό που βαριέται την επανάληψη...) όμως ναι τελικά έχεις πολύ δίκιο σε όσα είπες!
    Δεν ήταν λιγούρια οι φίλοι μου... Αντρες ήταν... που με είχανε γνωρίσει από την καλή κι από την ανάποδη κι αυτό που είδανε τους άρεσε κι ίσως περισσότερο από το πλούσιο στήθος...
    Τεσπα... η ανάρτηση αυτή επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες και οι άντρες είναι από άλλους πλανήτες... κοινός παρανομαστής και στους δυο: το κυνήγι της ευτυχίας και της ηδονής...
    Ποτέ πια κολλητιλίκια με άντρες... άντε γιατί όσο το σκέφτομαι τόσο καιρό έπαιζα με τη φωτιά χωρίς να ξέρω με τις βλακείες που έκανα...

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ενα ξερω.Οποτε βρω καποιον να μου αρεσει κεγω σε αυτον παρακαλαω να πανε ολα καλα,Γιατι; Γιατι τα εχω δει ολα.Σηνυθως τα βγαζουν μετα τις πρωτες οικειοτητες οπου ολα ειναι τελεια.Τι γραψηματα τι φτυσιματα τι να κανουν τις παπιες τι ηθελες ερωτες κ δεν ειμαστε για τετοια ,να την πεφτουν σε φιλη,να με φλομωνουν στα ψεμματα , να μυριζουν,μεχρι δανεικα ζητησε ενας κ αλλος κατι παρομοιο,το χειροτερο να παιζουν με το μυαλο σου.Προβλημα συμπεριφορας εχουν οι αντρες κυριως οσοι ειναι λιγο βαρυμαγκες κ δεν σε σεβονται σαν ατομο.Ολους τους εδιωχνα αφου τους την ελεγα καλα καλα.Ποσο κοτα να εισαι πια;Παιδια συγνωμη αλλα φταιτε κ ολοι μονοι μας ειμαστε αντι να περναμε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είμαι γυναίκα... κ δεν έχω να γράψω καμιά "παραγγελία" για το πως θα 'θελα ένα άντρα...

    Οι παραγγελίες είναι για τις πίτσες κ τα σουβλάκια.. κ όχι για τους ανθρώπους.. κ μάλιστα, αν προσέξετε, είναι όλες γενικόλογες... Να είναι καλός/η, τρυφερός/η... να με αγαπάει... Μα τι σημαίνουν όλα αυτά..?? Το τίποτα σημαίνουν… Αερολογίες είναι… Αερολογία είναι κ η συζήτηση για το πώς θα θέλαμε κάποιον…

    Το θέμα της "παραγγελίας" συντρόφου ουσιαστικά είναι ο καθρέφτης ενός "ιδανικού" που είναι φανταστικά πλασμένο από λανθάνουσες συναισθηματικές αντιλήψεις... Μόνο να υπολειτουργεί γίνεται... κ να εμποδίζει την έκφραση του εαυτού..

    Το μόνο που μετρά είναι να είναι κάποιος ο εαυτός του κ η όρεξή του να γνωρίσει κάποιον όπως πραγματικά είναι... γιατί τότε η επικοινωνία γίνεται βαθιά κ ουσιαστική… κ όσο απλό κ να ακούγεται.. είναι ό,τι πιο σπάνιο συναντώ… Πιο εύκολα νιώθω πως θα γνωρίσω δεινόσαυρο… παρά κάποιον να εκφράζει με θάρρος τον εαυτό του… (μια κ είναι απαραίτητη προϋπόθεση να τον γνωρίζει χωρίς να τρομάζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή