Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Εμένα τελικά ποιος θα με πληρώνει τέκνα μου;

ΑΥΤΟΣ!!!  1-0 !!!!


Ακούσαμε πολλά για την πρόταση Σύριζα, που αφορά στους μισθούς του κλήρου. Πολλές απόψεις διατυπώθηκαν η κάθε μία με τα επιχειρήματά της. Πολύς κόσμος που ξέρει ότι έχω το αλάθητο του Αλζα (σαν το αλάθητο το Πάπα, αλλά χίλιες φορές πιο τζαμάουα), με ρώτησε αν έχω κάποια δική μου γνώμη για το θέμα. Γέλασα και απάντησα με κατανόηση. Όχι...δεν έχω γνώμη... έχω την αλήθεια. Και είναι η παρακάτω:

 Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω οτι έχουμε 2013. Ο παλιός χρόνος έφυγε, ο νέος μπήκε, αλλά κάποιοι άνθρωποι επιμένουν να είναι το ίδιο -αν όχι περισσότερο- ηλίθιοι. Μου την δίνουν οι ηλίθιοι. Μου την δίνει η βλακεία γενικότερα, γιατί είναι μεταδοτική. Βάλε έναν ηλίθιο σε ένα δωμάτιο με είκοσι παιδιά και σύντομα θα προκύψουν το λιγότερο άλλοι 15-17 ηλίθιοι απο εκεί μέσα.  Και το γεγονός οτι πρέπει να ζω σε έναν κόσμο όπου το 80% (επιεικώς) είναι ηλίθιοι με χαλάει. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν μπορώ να ακούω ή να διαβάζω μαλακίες σαν τις απο κάτω, χωρίς να ανεβαίνει η μικρή μου πίεση στο 46:



"ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ..ΑΠΟΡΩ ΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

"Αριστερά(Κουράκης) και Μασονία(Στουρνάρας) χέρι χέρι στην αντιχριστιανική τους κοινοπραξία!Μα τόσο μωροί είστε;Η Ορθοδοξία είναι η ψυχή αυτού του έθνους.2013 και ακόμη με σπασμωδικές κινήσεις πολεμάτε την πίστη των Ελλήνων!"

"Φόρο στους αλλοθρησκους. Να σωθεί η Ελλάδα"

"Το συνταγμα της Ελλαδος ισχυει ενωπιον και μετα ευλογίας του Ιησου χριστου.Τρια πραγματα εχουσιν σκοπο να κανουν οι κομμουνιστοσυμμοριται εαν ερθουν εις την εξουσιαν α)γαμος των σοδομιστών β) παροχη ιθαγέννειας εις οποιον την ζηταει και γ) αποχριστιανοποίηση." 

"Είναι τυχεροί που πέθανε ο Χριστόδουλος (ο τελευταιοσ μεγάλος Ελληνας), κατέβασε 3000000 έλληνες στον δρόμο κάποτε με τις ταυτότητες !!! Αν ζούσε θα είχε αλλάξει το σκηνικό της χώρας σε πολλούς τομείς"


Όλα τα παραπάνω, είναι λίγα απο τα δεκάδες σχόλια που διάβασα σε ένα και μόνο σαιτ, αναφορικά με την πρόταση να πληρώνουν τον μισθό των παπάδων, μόνο όσοι δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι. Πραγματικά η απογοήτευση που νιώθω όταν διαβάζω τέτοιες τιτάνιες μαλακίες δεν έχει όρια. Όχι γιατί συμφωνώ με την πρόταση, αλλά γιατί εκνευρίζομαι με τους μαλακοχριστιανούς που ζουν στον κόσμο τους. Πως να σεβαστείς τον άνθρωπο που ξεστομίζει τόσο χοντρές μαλακίες; Με τι ακριβώς ύφος πρέπει να απευθυνθώ εγώ σε τέτοια σχόλια πλέον; Πόσο υπομονή να κάνεις, όταν έχεις απέναντί σου άτομα με το νοητικό επίπεδο μιας φρυγανιάς; Και κυρίως, γιατί; Γιατί να έχουμε 2013 και ενώ ο κόσμος προχωράει και οι αντιλήψεις εκμοντερνίζονται και προσπαθούν να βάλουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, να πρέπει να λάβω υπόψην μου τον κάθε οπισθοδρομικό, καθυστερημένο, προσκολλημένο στο παρελθόν, αμόρφωτο και συντηρητικό χλαπάτσα, και να κρατάω ζωντανές αντιλήψεις και απόψεις που ανήκουν πεντακόσια χρόνια πίσω; Δεν γουστάρω ρε φίλε πια να σέβομαι τις αρχιδιές του καθενός. Δεν έχω άλλη αντοχή και δε μπορεί όλη η ανθρωπότητα να περιμένει να ξυπνήσουν οι μωροί απο το λήθαργο τους. Επί 2000 χρόνια και παραπάνω, ο κόσμος ανέχεται τις θρησκείες και τους αντιπροσώπους τους και κάθε είδους μαλακοπίτουρες, μόνο και μόνο με την δικαιολογία οτι τα πιστεύω του καθενός είναι ιερά και δεν πρέπει να τα προσβάλλουμε. Σκατα στα μούτρα σας και στα πιστεύω σας αλήτες. Εδώ οι ίδιες οι εκκλησίες δεν σέβονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και θα σεβαστώ εγώ τα φανταστικά τους πρόσωπα, τα ευφάνταστα παραμύθια τους, ή τις εμετικές  διδαχές τους περι ηθικής;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η πρόταση του Σύριζα, έτσι όπως διατυπώθηκε, είναι πραγματικά παιδιάστικη. Στο σημείο αυτό, αναγνωρίζει κανείς οτι υπάρχουν δυο ειδών άθεοι. Οι σκεπτόμενοι, που καταλήξαν σε μια συγκεκριμένη στάση, μέσα απο χίλια κύμματα και αναθεωρήσεις των κοσμοθεωριών τους, που ξέρουν τι ακριβώς τους ενοχλεί και τι όχι στις θρησκείες. Και τα τούβλα, που είτε απο αντίδραση, είτε για μαγκιά, είτε επειδή είναι ανεγκέφαλοι κομμουνιστές, σου λέει οκ, είμαι άθεος και άρα ο σκοπός μου είναι πχ. να γαμήσω τον χριστιανισμό όπου μπορώ. Το πρώτο είδος αποτελλείται απο άτομα, που ξέρουν τι θα πει να σου επιβάλλουν κάτι (πχ θρήσκευμα) και αυτό δεν τους αρέσει για αυτό και έχουν ακολουθήσει αυτό το δρόμο. Το δεύτερο απο τσοφλιοκέφαλους. Όταν λοιπόν έρχεται ένας άθεος και σου κάνει τέτοιου είδους πρόταση, είναι εμφανές πόσο παπαρολόγος και μπάμιας είναι, αφού πάει να κάνει αυτά που κατηγορεί. Αν λοιπόν κάποιος υποστηρίζει αυτή την πρόταση αυτούσια, ας προσέξει τα εξής σημαντικότατα σημεία:

Πριν κάποια χρόνια αποφασίστηκε ευτυχώς οτι το θρήσκευμα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.  Έρχεται τώρα ο μπαγλαμάς και ζητάει να επανέλθει η δήλωση του θρησκεύματος και μάλιστα για οικονομικούς λόγους, που είναι πιο χαζό και απο σενάριο του Φώσκολου. Επίσης, είναι έμμεση (μπορεί και άμεση) καταπίεση για έναν χριστιανό που έχει οικονομικά προβλήματα, αφού τον αναγκάζει να απαρνηθεί τα πιστεύω του, μόνο και μόνο για να μη πλερώσει. Ε, αν αυτό δεν είναι φασιστομαλακία, δεν ξέρω τι είναι. Δηλαδή ότι βρίζαμε μέχρι τώρα να τα λουστούμε, επειδή ο Κουραδάκης ή όπως αλλιώς λέγεται είναι τραμπαρίφας;

Επίσης η λογική "δεν το χρησιμοποιώ, άρα δεν πληρώνω" είναι και αυτή παιδιάστική και γκάου και δεν μπορεί να εφαρμόζεται έτσι αβίαστα, γιατί καλλιστα μπορεί να σου πει κάποιος: "Εγώ δεν χρησιμοποιώ μέσα μεταφοράς, ούτε βλέπω ΕΡΤ, ούτε πάω στα δημόσια πάρκα, ούτε περπατάω στους δρόμους, οπότε όλα αυτά να τα πληρώνουν μόνο όσοι τα χρησιμοποιούν". Δεν πάει έτσι όμως. Σε μια πολυκατοικία συμμετέχεις στα κοινόχρηστα, είτε χρησιμοποιείς το ασανσερ είτε όχι. Η σωστή αντιμετώπιση εδώ, θα ήταν να συζητηθεί και να αναλυθεί προσεκτικά, κατα πόσο το καθένα απο αυτά, και ειδικά κάτι τόσο προσωπικό όπως το θρήσκευμα, μπορεί (η πρέπει) να είναι κρατική παροχή ή όχι. Αυτό θα το δούμε παρακάτω.

Αυτά είναι, κατά την αλάθητη και αψεγάδιαστη γνώμη μου, τα δυο πιο βασικά σημεία στα οποία χωλαίνει η πρόταση του Σύριζα. Τώρα όμως που σας απέδειξα πόσο δίκαιος και λογικός είναι ένας σωστός άθεος, η αλήθεια είναι οτι πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ η εκκλησία να διαχωριστεί απο το Ελληνικό κράτος. Δεν υπάρχει ούτε ένα λογικό επιχείρημμα που να μπορεί να στηρίξει την σχέση κράτους-εκκλησίας. Ούτε ένα. Οποιοσδήποτε διαφωνεί με αυτό έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο, ή σοβαρές ελλείψεις παιδείας και άρα δεν μας αφορά η γνώμη του. Θα κάνω ενα Spoiler εδώ και θα πω οτι ακολουθεί εκτενές χώσιμο και γαμωσταυρίδι απέναντι σε χριστιανούς που δεν σέβονται τον πλησίον τους. Προσοχή, δεν κατηγορώ όλο τον κόσμο που πιστεύει κάπου, μόνο όσους θέλουν να μου χώσουν τα πιστέυω τους στο λαιμό παρά την θέλησή μου. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε, ας προχωρήσουμε.

Αρχικά να σχολιάσω λίγο την συμπαντικών διαστάσεων τεράστια κλαπαρχιδιά, σύμφωνα με την οποία "η ορθοδοξία είναι η ψυχή του Ελληνικού έθνους, η πίστη των Ελλήνων είναι εξ'ορισμού η χριστιανική και όποιος δεν την ασπάζεται είναι ανθέλληνας."  Η άποψη αυτή είναι τόσο φασιστική, ηλίθια και σιχαμένη που δεν ξέρω απο που να την πιάσω και που να την αφήσω. Η ειρωνεία είναι ότι τα δίποδα που συνήθως ξεστομίζουν αυτήν την ανυπέρβλητη μαλακία, είναι άτομα που ταυτόχρονα θα σου πουν πόσο περήφανοι νιώθουν που είναι Έλληνες και για τον πολιτισμό μας και για τους αρχαίους και πόσο σοφοί ήταν και πως οι άλλοι ήταν στα δέντρα όταν εμείς κάναμε φιλοσοφία. Απο την άλλη αν ρωτήσεις εναν τέτοιο τρόμπα να σου πει τους τρεις τραγικούς ποιητές της αρχαιότητας, θα σου πει "εεε ο Σωκράτης....ο Αχιλλέας... και ο Πλούταρχος". Σιγά μην ήταν και η Παπαρίζου ρε αμόρφωτα πρόβατα. Έλληνες μόνο κατ'όνομα. Έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να λέω τα ίδια και τα ίδια αλλά, πως μπορείς να νιώθεις περήφανος για τον Ελληνισμό και ταυτόχρονα να γονατίζεις και να υποτάσσεσαι σε μια θρησκεία, που υπήρξε ο μεγαλύτερος πολέμιος αυτού; Πως μπορείς να υποστηρίζεις μια εκκλησία που βεβήλωσε τους ναούς των αρχαίων προγόνων σου, έκαψε και κατέστρεψε έργα ελληνικά απο κάθε τέχνη και επιστήμη της τότε εποχής; Πως ανέχεσαι τον οργανισμό που κατέκλεψε τον πολιτισμικό σου πλούτο, και μετά εγκαθιδρύθηκε και αυτοκυρήχθηκε με το έτσι θέλω αντικαταστάτης του; Πως μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά και μετά να λες ΕΜΕΝΑ ανθέλληνα, επειδή δεν θέλω το παιδί μου να χαμηλώνει το κεφάλι στη θέα ενός σταυρωμένου ΕΒΡΑΙΟΥ ξυλουργού, που παίζει να μην ήξερε καν που είναι η Ελλάδα και που δεν ξέρουμε καν αν υπήρξε και ποτέ; ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΩΡΗ ΛΙΝΑΤΣΑ!!! Ποιοι νομίζετε ότι είστε ρε αρχίδες, που θα καπηλεύεστε εσείς τις έννοιες του Έλληνα/Ανθέλληνα για να την καταλογίζετε όπου και όποτε σας γουστάρει; Ποιός ακριβώς σας έδωσε το δικαίωμα; Ανθέλληνες είστε εσείς ρε αρχίδες...απο κάθε άποψη!

Ακόμα και να μην ήταν έτσι όμως, και ας υποθέταμε οτι ο χριστιανισμός υπήρχε ανέκαθεν εδώ στο Ελλάδιστάν. Ποιος σας είπε οτι θα έπρεπε σώνει και καλά ΟΛΟΙ ΜΑΣ να τον ασπαζόμαστε; Η την άλλη μαλακια που αν δεν πιστεύεις σε κάποια ανώτερη δύναμη, είσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κομμουνιστής. Ρε πάτε καλα; Μπορείτε να συνειδητοποιήσετε οτι μπορεί να μη πιστεύουμε σε θεούς και δαίμονες, απλά και μόνο επειδή σκεφτήκαμε για πάρτι μας; Μήπως επίσης, επειδή είναι αστείο το όλο concept; Μήπως γιατί υπάρχουν παραμύθια χιλιάδες φορές πιο αληθοφανή και πιο σοβαρά απο τις θρησκευτικές ιστορίες; Έχετε καταλάβει ρε σούργελα, ότι οι βάσεις, οι αρχές και οι αξίες της θρησκείας σας αλλά και κάθε άλλης θρησκείας, έχουν συνθλιβεί όχι μια, όχι δυο, αλλά χιλιάδες φορές, είτε απο την επιστήμη, είτε απο την σύγχρονη φιλοσοφία και σκέψη; Οι διδαχές και τα πιστεύω σας έχουν γελιοποιηθεί αμέτρητες φορές και οι αντιπρόσωποί σας έχουν γίνει ρεντίκολο, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Και παρόλα αυτά, έχετε το θράσος να σηκώνετε το κεφάλι και να ξεστομίζετε τα ρατσιστικά σκατά σας αδιαφορώντας για το πόσους θα βρωμίσετε. Δηλαδή αυτόν εδώ τον μαλάκα πόσο θα ήθελα να τον είχα μπροστά μου να του σπάσω τα δόντια!

"Το συνταγμα της Ελλαδος ισχυει ενωπιον και μετα ευλογίας του Ιησου χριστου.Τρια πραγματα εχουσιν σκοπο να κανουν οι κομμουνιστοσυμμοριται εαν ερθουν εις την εξουσιαν α)γαμος των σοδομιστών β) παροχη ιθαγέννειας εις οποιον την ζηταει και γ) αποχριστιανοποίηση." 

Ισχύει ενώπιον του Χριστού; Τι λες ρε ΠΟΥΣΤΡΟΧΙΛΙΟΓΑΜΗΜΕΝΟΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΝΗΜΑ;;; Δηλαδή ο θεούλης σου θα υποστήριζε νομίζεις α) ρατισμό απέναντι στους ομοφυλόφιλους, β) ρατισμό απέναντι σε κάθε ξένο αδιακρίτως, γ) ρατισμό απέναντι σε κάθε μη χριστιανό. ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ, ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΟΥ, ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ....ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΣΟΥ!!! Δεν αξίζει κανένας σεβασμός σε τέτοιου είδους ανθρώπους. ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Το μόνο που αξίζει είναι πούτσο και ξύλο και σούβλα!

Αμ, ο άλλος ο αρχίδας; Ο Χριστόδουλος λεέι, ήταν "ο τελευταίος μεγάλος Έλληνας..." Τέτοια πομπώδη λεκτική κουράδα είχα καιρό να δω. Πόση μαλακία μπορεί να χωρέσει τελικά σε έναν μόνο εγκέφαλο; Αν έπρεπε να φορολογείται κάτι τελικά, αυτό είναι η μαλακία. Τότε θα είχαμε όντως σωθεί με τόσο απίστευτα πολλούς και ταυτόχρονα γιγαντιαίους μαλάκες που έχουμε στη χώρα. Τι είχε κατεβάσει λέει; τρια εκατομμύρια κατέβασε στο δρόμο; ότι να ναι....Τρία εκατομμύρια υπογραφές παρέδωσε στην τότε βουλή, που ήταν ΚΑΙ ΚΑΛΑ ενάντιοι στην διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Ακούς παπάρα; 3 στα 10 και ρούφα το τρομπόνι. Και ούτε που ξέρουμε αν ήταν και αυθεντικές όλες.  Και ξέρεις πως το είχε κάνει; Εδινε στους ετοιμόρροπους κωλόγερους και στις κωλόγριες που πηγαίναν στην εκκλησία 200 φυλλάδες στον καθένα να τις μοιράσουν σε όλους τους γνωστούς τους, ακόμα και σε ΠΑΙΔΙΑ γαμώ την ηθική σας. Πήγαιναν λοιπόν τα ζόμπι ελπίζοντας οτι αυτή τους η κίνηση θα τους προωθήσει λίγο στην ουρά για τον Παράδεισο και πιέζαν ΟΛΟ τον κόσμο να υπογράψει. Ήμουνα 20 χρονών εγώ και ο ανήλικος ακόμα αδερφός μου 17, όταν ο πουστης ο θείος μου προσπάθησε να μας βάλει να υπογράψουμε, χωρίς να μας πει καν τι ήταν ο καργιόλης (ας αναπαύεται εν ειρήνη). Ευτυχώς απο μικρός δεν ήμουν μαλάκας και είπα οτι θα το υπογράψουμε σπίτι και μόλις το διάβασα σκούπισα το κώλο μου με αυτό και το πέταξα. Με τέτοια πουστρηλίκια μπορείτε και παραμένετε ριζομένοι σαν παράσιτα στη κοινωνία. Με πουστιές και με πλύσιμο εγκεφάλου. 

Χάζευα προχθες στο ίντερνετ τους Πρωταγωνιστές του Θεοδωράκη και έλεγε ότι η Ελλάδα, είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στις εκτρώσεις. Χάρηκα όταν το άκουσα, γιατί τουλάχιστον είμαστε πρώτοι σε κάτι και δεν έχουμε πιάσει πάτο σε όλα. Οι ηλικίες έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού μέχρι και για 12χρονο κοριτσάκι έγκυο άκουσα. Γενικά πολύ πούτσα πέφτει στα σχολεία και τα μαλακισμένα όχι μόνο γαμιούνται σαν κουνέλια, αλλά δεν παίρνουν και κανενός είδους προφύλαξη, αφού άλλωστε δεν έχουν και κανενός είδους ενημέρωση. Έγινε λοιπόν μια προσπάθεια απο το κράτος να συμπεριληφθεί στα μαθήματα η Σεξουαλική Αγωγή (ή κάπως έτσι), το οποίο γράφτηκε απο τον γνωστό σε όλους μας κ.Ασκητή και το οποίο ειναι μάθημα που ΟΛΕΣ οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν εδώ και καιρό. Εμείς το απορρίψαμε. Γιατί; Γιατί σύμφωνα με τους παπάδες, κάποιους συλλόγους συντηρητικών γονέων και κάποιους συντηρητικούς καθηγητές, το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής θα ήταν ζημιογόνο, γιατί θα ήταν σαν να αποποινικοποιεί και να προωθεί κιόλας τις προγαμιαίες σχέσεις, για τις οποίες η εκκλησία έχει πάγιες και ακλόνητες θέσεις. Ναι ρε φιντάνια... το βιβλίο περιμέναν να διαβάσουν τα παιδιά για να ξεσκιστούν αναμετάξυτων. Κούνια που σας κούναγε μαλάκες. Το σεξ είναι η πιο όμορφη ανθρώπινη επαφή και επειδή είστε εσείς κομπλεξικές, αγάμητες, γερολούγκρες το ενοχοποιήτε για κάθε μαλακία που μπορείτε να σκεφτείτε και προκαλείτε ένα σωρό ακόμα κόμπλεξ στα ζώα που σας ακούνε. Τα παιδιά τι σας φταίνε όμως; Γιατί να μη μάθει το παιδί πως να προστατεύει τον εαυτό του ακόμα και μέσα στο σεξ; Γιατι να μην ενημερωθεί; γιατί να μη ξέρει τι είναι πραγματικά επικίνδυνο και πως να προφυλαχτεί; Και στη τελική, ποιος εισαι εσύ μωρή ρασοφόρα πούστρα που θα κρίνεις τι είναι σωστό και τι όχι, και ποιός σου δίνει το δικαίωμα να ανακατεύεσαι σε  θέματα για τα οποία δεν θα έπρεπε να εχεις καμία δικαιοδοσία, ούτε καν γνώμη; Να μη μπει η σεξουαλική αγωγή, αλλά να κάνουν τα βλαστάρια μας θρησκευτικά στον ίδιο βαθμό που κάνουν φυσική και χημεία ΜΑΖΙ! Να μη κάνουν σύγχρονη φιλοσοφία ή κοινωνιολογία. Όοοχι.... καλύτερα να μαθαίνουν τις διδαχές των αρχαίων εβραίων βοσκών που γαμούσαν γίδες, πολύ πρωτού ανακαλύψουν το μουνί της μάνας που τους πέταγε. Γιατί αυτό που χρειαζόμαστε σε αυτή τη χώρα, δεν ειναι σκεπτόμενους ανθρώπους. Δεν θέλουμε ο κόσμος να μορφώνεται, να καλλιεργείται και να βγαίνει απο το καβούκι του. ΌΧΙ! θέλουμε καλούς χριστιανούς ψηφοφόρους.

Το παραπάνω ήταν ένα απο τα χιλιάδες παραδείγματα όπου το κράτος πήγε να κάνει ένα καλό, αλλά το διέκοψε, γιατί επηρεάστηκε ή εμποδίστηκε απο την εκκλησία και τους κολλημένους ακολούθους της. Και είναι ο βασικός λόγος που ο διαχωρισμος εκκλησίας-κράτους είναι αναγκαίος. Δεν έχει να κάνει με το αν πληρώνω τους παπάδες. Πούστηδες πληρώνω όλη μου τη ζωή και οι παπάδες δεν είναι ούτε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι. Έχει να κάνει με το ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αποφάσεις και ρυθμιστικά θέματα που ΔΕΝ αφορούν θρησκευτικά θέματα. Τόσο απλό. Είναι διαδικαστικό το θέμα και έχει να κάνει μόνο με την ειδίκευση και αρμοδιότητες του καθενός. Πας στο γιατρό άμα πονάει το πόδι σου ή το κωλάντερο, όμως δεν δέχεσαι (η δεν παίρνεις στα σοβαρά) απο αυτόν νομικές συμβουλές. Αντίστοιχα πας στο παπα γιατί θες ψυχολογική στήριξη ή γιατί να μάθεις για τον θεούλη και για άλλα τέτοια χαζά, αλλά δεν δέχεσαι απο αυτόν παιδαγωγικές συμβουλες.Το καταλάβαμε; Μπράβο γιατί δεν γίνεται πιο απλό απο αυτο και όποιος δεν μπορεί να το δει καλύτερα να κάνει χάρη στην ανθρωπότητα και στο ραγδαία εξαφανιζόμενο είδος του πράσινου αλιγάτορα και να μετακομίσει στον Αμαζόνιο.

Γκρινιάζει ο άλλος που κάποιοι πολεμάνε λέει τον χριστιανισμό. Πως να μην τον πολεμάνε ρε μαλάκα μπετόβλακα, αφού ο χριστιανισμός εισβάλει στα σπίτια μας και στα μυαλά των παιδιών με το καλημέρα;  Καλώ όλους τους φανατικούς χριστιανούς, που μπορεί να διαβάζουν (αν δεν έχουν σταματήσει απο το μέχρι τώρα βρισίδι) τώρα αυτό το κείμενο, να σκεφτούν πως νιώθουν αυτοί όταν ένας μάρτυρας του Ιεχωβά πχ. τους χτυπάει την πόρτα και προσπαθεί να τους προσυλητίσει. Δεν ενοχλείστε; δεν εκνευρίζεστε; Ακριβώς το ίδιο νιώθουμε και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι που για τον α, β λόγο δεν πιστεύουμε σε κάποια θρησκεία. Όπως έχει πει ο Richard Dawkins (μεγάλος βιολόγος και άθεος) "Όλοι είμαστε άθεοι απέναντι στο 99% των θρησκειών που υπήρξαν ποτέ μέχρι τώρα. Ο χριστιανός είναι άθεος για όλες τις άλλες θρησκείες εκτός του χριστιανισμού. Οι άθεοι απλά προσθέτουν μια θρησκεία ακόμα...". Στο ίδιο σαιτ που αναγράφονται τα σχόλια παραπάνω, υπάρχει εκει και ένα σχόλιο του φίλτατου Gabriel. 

"Εγώ διαφωνώ με τον νόμο. Και θέλω να μου πληρώνει το κράτος τον αστρολόγο μου, τον πνευματιστή και τον εξορκιστή. Επίσης επειδή δεν έχω αποφασίσει ποια θρησκεία είναι η σωστή θέλω τον μουφτή, τον ιμάμη , τον ραβίνο τον καθολικό και όλους τους άλλους μέχρι να καταλάβω τι γίνεται. Άμα κάνουμε κάτι να το κάνουμε σωστά.."

Ένας πανέξυπνος τύπος,  προφανώς απο τους μεγάλους λόγιους της πατρίδος μας απάντησε:

"Α ρε καραγκιόζη. Συγκρίνεις την Ορθοδοξία με τον αστρολόγο σου και τη χαρτορίχτρα σου."

Και ο τύπος πραγματικά  είναι διάννοια, γιατί κατάλαβε οτι η Ορθοδοξία δεν έχει καμία σχέση με την αστρολογία για παράδειγμα, γιατί μπορεί και τα δυο να λένε χοντρές μπαρούφες, αλλά τουλάχιστον τα ΑΣΤΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΕΝΕΚΕ!!!  Απο την στιγμή που θεωρείται δίκαιο να πληρώνουμε όλοι για το παπαδαριό, πόσο άδικο μπορεί να έχει ο Gabriel που ζητάει να τον πληρώνουμε για κάθετι που έχει ανάγκη ή που τον γεμίζει; Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι πρέπει να καλύπτουμε όλους τους πολίτες οπότε που ακριβώς τραβάμε τη γραμμή; Είναι θέμα για μεγάλη συζήτηση και δεν θέλω να την αναλύσω περισσότερο, είναι πάντως για μένα φανερό, ότι η ανάγκη του κόσμου να πιστεύει σε κάτι μεταφυσικό δεν συνεπάγεται την υποχρέωσή μου να πληρώνω τους μισθούς χιλιάδων παπάδων οι οποίοι δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω απο κοπανιστό αέρα, ψεύτικα όνειρα και φρούδες ελπίδες. Γιατί ανάγκη του κόσμου είναι και η σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά τις πουτάνες ο καθένας τις πληρώνει για παρτυ του. Για αυτό άντε και γαμηθείτε και κρατήστε και την είσπραξη!

53 σχόλια:

  1. Το θέμα δεν είνια ποιοι από τους χρεωμένους πλέον πολίτες θα πληρώνουν τους μουσάτους οι οποίοι για κάποιο γαμημένο λόγο μετράνε και σαν δημόσιοι υπάλληλοι, το μείζον θέμα είναι αυτό που λες για την αποκοπή κράτους-εκκλησίας. Από τη στιγμή που εκκλησία δεν πληρώνει φόρους όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση γιατί μόνο να παίρνει?

    Είναι πολύ μεγάλο θέμα αυτό που άνοιξες!
    Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν πολλά πρόβατα που καθηστερούν και εμποδίζουν πολλά σωστά πράγματα που τόλμησαν να προσπαθήσουν κάποιοι κατά καιρούς. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ για να συμφωνείς μαζί μου μάλλον θα είσαι ισλαμοφασίστας κομμουνιστής αθεος ανήθικος ανθέλληνας σατανιστής ομοφυλόφιλος αράπης! καλά τα λέω;

      Διαγραφή
    2. Ξεχνάς ότι είμαι και άπλυτος ραστοφόρος και ελικοπτεράς.
      Και σίγουρα κάτι ακόμα μου διαφεύγει!

      Διαγραφή
    3. οι κνίτες που φοράνε τους σκούφους με τις φούντες και τα στριφογυρίζουν!
      Ελικοπτεράκια!

      Διαγραφή
    4. ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑ είναι όντως γραφικοί αυτοί.

      Διαγραφή
  2. Πρώτα τα κειμενικά: Το "για πάρτη μου/σου/του" το έγραψες και με "ι", και με "υ", αλλά όχι με "η".

    Δεύτερον, πιστεύω ότι αυτό που κάνει τα κείμενά σου τόσο γαμάτα είναι οι μεγαλοπρεπείς επιθετικοί προσδιορισμοί στις βρισιές, πχ: "τέτοια πομπώδη λεκτική κουράδα".

    Όσον αφορά, τώρα το θέμα: γιατί πρέπει τους παπάδες να τους πληρώνει κάποιος; Για να πέρνει η εκκλησία τα λεφτά του δίσκου και να τα δίνει μίζες για να κάνει τα σχολεία της καφετέριες;;; Ας πληρώνονται από εκεί, κι άμα δε βγαίνουν, καλύτερα! Ή ας πληρώνουμε και όλων των ειδών τους ιερείς, όχι μόνο τους ορθόδοξους.

    Α, σε αυτή τη χώρα, άμα είσαι άθεος, είσαι η κουμουνιστής, ή καμμένος μεταλλάς. Κανείς δε σκέφτεται σε αυτήν την κωλοχώρα! Τι;! Φιλοσοφικό ψάξιμο; Τι είναι αυτό;

    Κοινωνιολογία γίνεται, αλλά στην τρίτη λυκείου, και ενώ είναι πολύ καλοστημένο μάθημα, δεν προσέχει κανείς.

    Επίσης, στα θρησκευτικά, τωλρα που η αναβολή γίνεται με μια τζίφρα, δε θα πάρει πάνω από 4-5 χρόνια να μένουν μισές οι τάξεις. Στη δικιά μου πχ δε φευγει κανείς, αλλα μόνο γιατι η καθηγήτρια μας αφήνει τελείως ελεύθερους, έβαλε ένα διαγώνισμα με δυο ερωτήσεις κρίσεως μόνο για να τα διαβάζει με τον άντρα της και να γελάει και θα βάλει σε όλους 20. Αυτά είναι.

    Στους παραπάνω μαλάκες, λέγε για το σεξ the greek way, και κόβε αντιδράσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό με το πάρτι έχεις δίκιο. Προφανώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα στο μυαλό μου ποιό είναι το σωστό.

      τι χώρα; υπάρχουν αλλες χώρες εκτός απο Ελλάδα; Δεν είναι όλος ο κόσμος απόγονοι των αρχαίων ελλήνων;

      Kαι φιλοσοφία και κοινωνιολογία κάναμε ένα χρόνο στο λύκειο θυμάμαι εγώ, αλλά αφενός μεν τα βιβλία ήταν για τσιγκολελέτα, αφετέρου ήταν πολύ λίγο για να σου εντυπωθεί ή να σε βάλει σε σκέψεις. Απο την άλλη, για τους power ranger "αγίους" και όλο το συγγενολόι του κάθε μαλάκα χριστιανόπληκτου βυζαντινού κάναμε 100 φορές. Αι στα διάλα!!!

      Δεν έχω τόσο ντιγκιντάγκες γνωστούς ευτυχώς, οπότε δεν μπορώ να παρατηρήσω αντιδράσεις.

      Διαγραφή
    2. Κρίνοντας από το ότι πρόκειται για ουσιαστικό θηλυκού γένους, μάλλον πάρτΗ είναι.

      Η φιλοσοφία είναι πλέον μάθημα κατεύθυνσης της θεωρητικής, συγκεκριμένα από φέτος διαλέγουν ανάμεσα σε αυτό, και σε "πολιτική και δίκαιο". Μάντεψε και κέρδισε πόσοι πήραν δίκαιο.

      Α, και η πρώτη ήταν να κάνει μια ώρα θρησκευτικά, μία βιολογία και μια πληροφορική. Μπόνους δώρο αν μαντέψεις πόσες ώρες κάνουν τελικά πληροφορική, και πόσες θρησκευτικά.

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντα νόμιζα οτι βγαίνει απο το αγγλικό party και ως εκ τούτου μπερδεύομαι με το άρθρο κλπ κλπ. Τεσπα οκ πάρτη.

      αυτό με την βιολογια-πληροφορική-θρησκευτικά μου μοιάζει με το παιχνίδι, τύπου: κύκλωσε όποιο δεν ταιριάζει (σε σχολείο).

      Διαγραφή
  3. Αν και (όπως σου έχω πει στο παρελθόν) βγάζεις έναν φανατισμό που δεν συνάδει με τη λογική που λες ότι πρεσβεύεις, εντούτοις συμφωνώ στα περισσότερα.

    Όμως τέτοιες εκ βάθρων αλλαγές στο κράτος δεν είναι εύκολες. Θα μπορούσε κάποιος πχ να υποστηρίξει ότι ο στρατός (ή ο δημόσιος τομέας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) είναι άχρηστος και άρα πρέπει να καταργηθεί. Καλή τύχη στην κατάργηση.

    Επίσης, μια ακόμα παρατήρηση. Η ορθοδοξία δεν έχει όντως καμία σχέση με το αρχαίο ελληνικό κράτος. Έχει όμως μεγάλη σχέση με το ΝΕΟ ελληνικό κράτος, δηλαδή χοντρικά μετά το 1821, το οποίο νέο κράτος με τη σειρά του δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το αρχαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα που χρειαζόμαστε το στρατό. όχι σε αυτά τα επίπεδα που τον έχουμε τώρα και με όχι τόσα άχρηστα έξοδα και μαλακίες φυσικά.

      Ο δημόσιος τομέας δεν είναι άχρηστος. Οι παπάδες είναι. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είτε κάνοντας καλά τη δουλειά τους είτε όχι και τόσο καλά προσφέρουν υπηρεσίες. Το παπαδαριό δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

      Τέτοιες αλλαγές χρειάζονται, κάπου πρέπει να γίνει η αρχή..

      Διαγραφή
    2. Μπερδεύεις τον φανατισμό με τον δυναμισμό και την ανάγκη να πω αυτό που νιώθω όπως ακριβώς θέλω. Φανατικός θα ήμουν, αν αντιδρούσα άμεσα, έμπρακτα και με κακό τρόπο σε οτιδήποτε αντιτίθεται στα πιστεύω μου, αδιαφορώντας για τις συνέπεις των πράξεών μου. Τόσα χρόνια που με ξέρεις μαλάκα έχεις να μου προσάψεις φανατισμό σε κάτι; κεφτέ;

      Επίσης κανένας δεν είπε οτι οι αλλαγές είναι εύκολες, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατες και σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι κριτήριο στο να πάρεις την απόφαση να προχωρήσεις σε αυτές.

      Εγώ το ξέρω ότι το νέο κράτος δεν έχει καμιά σχέση με το αρχαίο, αλλα οι κολλημένοι χριστιανοφασίστες εθνικόφρονες που μπαίνεις σε κάτι site τους και έχουν κάτι αστείες φωτογραφίες με το άγαλμα του Δια να κρατάει την ελληνική σημαία και να πετάνε πολεμικά αεροσκάφη απο πάνω του καθώς ο ήλιος δύει στην ακρόπολη το ξέρουν νομίζεις;...ο Δίας να κρατάει σημαία με σταυρό....Οοκκκ....

      Διαγραφή
    3. Αlza,έχουμε βαρεθεί τους πια τους V for vendetta του καναπέ και τους επαναστάτες του ασύρματου πληκτρολογίου,δε νομίζεις?

      daniel

      Διαγραφή
    4. Που κολλάει αυτή η απάντηση στο συγκεκριμένο σχόλιο, ή ακόμα και στο συγκεκριμένο άρθρο ρε φίλε, μπορείς να μου πεις; Επίσης, αν διαφωνείς με αυτό που λέω, πες μας τη δικιά σου γνώμη, δώσε και κανένα επιχείρημμα και άσε το τι έχεις βαρεθεί και τι όχι, γιατι δεν μου καίγεται και καρφί να σου πω την αλήθεια.

      Διαγραφή
    5. εννοεί ότι πολλά λόγια λες
      αλλά από πράξη...?
      'Αμα έχεις τόσο έντονες απόψεις για όλα αυτά εκτός από το να αδειάζεις τον οχετό σου στο διαδίκτυο, μήπως θες να ξεκολλήσεις τον κώλο σου από την καρέκλα και να διεκδικήσεις τίποτα;

      Διαγραφή
    6. Ναι ρε, μια στιγμή να πάρω το Εξκάλιμπερ, το φωτόσπαθο και τον "ανώδυνο" και να αρχίζω να θερίζω παπάδες, χριστιανούς και γενικά ολους όσους διαφωνούν μαζί μου. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε δημοκρατία και αν οι πολλοί θέλουν να πιστεύουν σε μαλακίες, δεν έχω άλλες επιλογές απο το να προσπαθώ με τον Α, Β τρόπο να αποδείξω κάπως, το πόσο μαλάκες είναι. Ε αυτό εγώ όπου μπορώ το κάνω.

      Διαγραφή
  4. Εγώ λέω να μην πληρώνονται καθόλου οι παπάδες. Να λένε τα κηρύγματά τους για την ψυχή της μάνας τους και για να μεταδώσουν την πίστη στο θεούλη τους και δεν ξέρω γω τι, και για να βγάζουν τα προς το ζην να κάνουν και μια λαϊκή δουλειά μπας και προσφέρουν κάτι πραγματικό στην ανθρωπότητα. Κι όποιος θίχτηκε, να ανοίξει το μουνί της μάνας του και να ξαναμπεί μέσα.
    Υ.Γ: Επιβεβαιώνω λεγόμενα Μάστερ ότι κανείς δεν προσέχει κοινωνιολογία, και προφανώς το έχει καταλάβει και ο καθηγητής, γιατί την άλλη φορά έγινε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για τη ζωή και τα παιδιά του Αριστοτέλη Ωνάση.
    Υ.Γ.2: Ναι βρε! Επειδή πήγε να γίνει μάθημα σεξουαλικής αγωγής έχουμε αρκετό υλικό για δικό μας Sixteen and Pregnant, όχι επειδή οι περισσότεροι γονείς σε οποιαδήποτε πραγματικά πολιτισμένη χώρα θα τους είχε πάρει τα μούλικα η πρόνοια. Γαμώ τη Μπαναχαϊκή σας με τσαντίσατε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που είσαι μέσα στα σχολεία τώρα τι βλέπεις ρε Thomas για πες; είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουνε; εχεις δηλαδή εσύ συμμαθητές που παραλίγο να γίνουν γονείς; καλά οτι οι γονείς στην πλειονότητά τους είναι για πουτσοσκάμπιλα δεν το συζητάμε. και λίγα τους καταλογίζεις.

      Διαγραφή
    2. Μπα...εμείς έχουμε ένα fair share από πουτάνες, αλλά κυρίως το άκρο της μυξοπαρθένας "εγώ θα μείνω αγνή κι ανέγγιχτη μέχρι τη δευτέρα παρουσία". Ευτυχώς ή δυστυχώς εσύ θα κρίνεις. Αν και προχτές άκουσα συμμαθητές να λένε για γνωστό τους από άλλο σχολείο που γκάστρωσε μαλακισμένη αγνώστων λοιπών στοιχείων και πάει για shotgun wedding. Σε εμάς πάντως είναι ήσυχα.
      Υ.Γ. Μέσα στην ημέρα να περιμένετε και τη δική μου τοποθέτηση στο θέμα "φορολόγηση εκκλησίας" (εγώ δεν ενδίδω στην ξεδιάντροπη αυτοπροώθηση και τέθοια).

      Διαγραφή
    3. Μυξοπαρθένες; υπάρχει ακόμα αυτό το είδος; άκου να δεις τι μαθαίνει κανεις... Αυτές είναι μεχρι να τον φάνε ρε, μετά γινονται κωλασμένες (και το ω ειναι επείτηδες εκεί)

      εντάξει, εδώ που τα λέμε δεν ακούγεται τελείως διαφορετικό το σκηνικό απο ότι το άφησα εγώ πριν 15 χρόνια. Μήπως υπερβάλλουν τελικά για τον χαμό που γίνεται στα σχολεία; δεν ξέρω τι να πω.

      Διαγραφή
  5. μαλάκα πως καταφέρνεις κάθε φορά και μου ανεβάζεις την πίεση με τέτοια άρθρα, δε λέγεται. Όχι εναντίον σου, αλλά εναντίον αυτών των ανθρώπων που μπουρδολογουν εις βάρος αυτής της κοινωνίας, ζημιώνοντάς μας όλους, πνευματικά και βιοτικά. Αλλά ευτυχώς σιγά-σιγά η κοινωνία εξελίσσεται, όχι μόνο επειδή ανέβηκε η στάθμη της γνώσης μας, αλλά επειδή κατέβηκε η στάθμη των εσόδων μας και χρειάζεται να κοιτάμε 2 φορές την τσέπη μας πριν σπαταλήσουμε. Οπότε παίρνουν πούλο οι θρησκευτικοί γάμοι σιγά-σιγά και γενικά όλες οι τελετουργίες που απαιτούν να πληρώνουμε νταβατζιλίκια σε παπάδες και αρχίζουμε και σκεφτόμαστε "γιατί να τους πληρώνουμε ως δημόσιους υπαλλήλους".....αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη που σε συγχύζω ρε αγορίνα, αλλά και μένα με πνίγει το δίκιο! Απο προχθες που έπεσε στην αντίληψή μου το όλο σκηνικό δεν μου σηκώνεται καν απο τα νεύρα. Έπρεπε να το βγάλω απο μέσα μου για να γίνω σεξουαλικά ενεργός ξανά....καταλαβαίνεις...

      Διαγραφή
  6. Συφωνάω με Χωστήρ.

    Με πρόλαβες πούστη κι εγώ ήθελα να γράψω γι αυτό.

    Σε γενικές γραμμές αυτό που ήθελε να πει ο ΠΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνουμε το αυτονόητο! Να μην πληρώνουμε άσχετους με το οτιδήποτε! Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια. Αυτό το πράγμα ουσιαστικά εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (φορολόγηση εκκλησίας και να μην πληρώνουν τους παπάδες ή τους ναούς) αλλά εμείς....... ευτυχισμένο το 1300!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ φίλε είναι Ελλάδα, τι μας λές για Ευρώπη και πράσινα άλογα (και το γράφω έτσι γιατί σιγά μη ξέρει ο μέσος καθυστέρας έλληνας τα "πρασσειν άλογα"). Θα μας πουν οι Ευρωπαίοι τι είναι σωστό και τι όχι, αφού όταν εμείς κάναμε φιλοσοφία αυτοί ήταν ακόμα στα δέντρα... επίσης είναι απόγονοί μας και οι Ελ θα μας σώσουν όλους. ΕΕ; μου ξέφυγε κάτι; Άκου Ευρώπη....Ελλάδα ρεεεεεε

      Διαγραφή
    2. υπαρχουν ομως κι αυτοι που ξερουν οποτε γραφε το,πρασσειν άλογα.σωστος.το ευχαριστηθηκα και θα ηθελα να ημουν εγω αυτος που θα το ειχε γραψει(το αρθρο)

      Διαγραφή
  7. Πρώτα από όλα, πρέπει να διαχωρίσουμε την Εκκλησία από τον Χριστιανισμό. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ο Χριστανισμός αποτελεί ένα σύνολο άγραφων αρχών, ακόμα και κανόνων, και βασίζεται σε πολύ μεγάλο μέρος του στο αρχαιοελληνικό γίγνεσθαι. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι κάποιος δεν πιστεύει στον Θεό, δεν σημαίνει ότι αποκλείει ή δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτές τις άγραφες αρχές/κανόνες.

    Από εκεί και πέρα, η Εκκλησία συνιστά εταιρία με την οικονομική, αλλά και οργανωτική ένοια του όρου. Έχει ακίνητα, έχει Πρόεδρο, έχει συμβούλια, κάνει συναλλαγές και αγοραπωλήσίες, τηρεί πάρε δώσε με επιχειρηματίες και πολιτικούς κ.ά. Τρανό παράδειγμα τέτοιας εταιρίας αποτελεί το Βατικανό το οποίο ελέγχει Μ.Μ.Ε., ποδοσφαιρικές ομάδες, εταιρίες πάσης φύσεως, χρηματιστήριο, πολιτικά πρόσωπα, ακίνητα και λοιπά. Ας επανέλθουμε, όμως, στην Εκκλησία της Ελλάδος. Από την στιγμή που οι δομές της είναι παρόμοιες με αυτές μιας επιχειρηματικής εταιρίας, τότε δεν βρίσκω λόγο γιατί πρέπει να πληρώνω εγώ και εσείς τους υπαλλήλους της. Ειδικά από την στιγμή που δεν υποβάλλεται σε φορολόγηση! Έχουμε ιδέα πόσες δεκάδες εκατομμύρια γλιτώνει η Εκκλησία, και χάνει το κράτος, από φοροαπαλλαγή; Δεν παίζει ρόλο αν είμαστε Χριστιανοί, άθεοι ή φανατικοί ισλαμιστές. Ο διαχωρισμός μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Σε όλα τα επίπεδα. Κι αν είναι δυνατόν, με σωστά και ορθολογικά κίνητρα κι όχι γιατί κάποιος π.χ. μισεί τον Χριστιανισμό επειδή είναι αριστερός -δεν εννοώ αριστερόχειρ.

    Και στα πλαίσια των διαρθρωτικών αλλαγών που πρέπει να λάβουν μέρος -αν και δεν λαμβάνουν- μας δίνεται μια θαυμάσια ευκαιρία για να γίνει πραγματικότητα. Κι ας φωνάζουν οι μουσάτοι όσο θέλουν, κι ας απειλούν Θεούς και Δαίμονες. Και σε τελική ανάλυση, στο εξωτερικό είναι λακαμάδες που λειτουργούν σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο σε αυτό το θέμα;

    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το παιδί.

      Προφανώς η εκκλησία και ο χριστιανισμός είναι διαφορετικά πράγματα, αλλά αλληλένδετα κιόλας. Με την έννοια οτι δεν μπορείς να επηρεάσεις το ένα χωρίς να επηρεάσεις το άλλο. Σίγουρα αν αποδυναμώσεις το χριστιανικό φρόνιμα σε έναν λαό, αποδυναμώνεις και την χριστιανική εκκλησία, και για αυτό κιόλας μας ζαλίζουν και μας απειλούν κλπ κλπ όπως λες. Γιατί δεν θέλουν να χάσουν την δύναμή τους. Αργά ή γρήγορα βέβαια θα τον πιούνε που θα πάει. Ζω για κείνη την "ευλογημένη μέρα" (αυτοτρολάρομαι τώρα).

      Διαγραφή
  8. Βασικά θα συμφωνήσω με τη λογική "δε το χρησιμοποιώ άρα δεν το πληρώνω", δεν καταλαβαίνω πού βρίσκεις το φάουλ.
    Τα ΜΜΜ? Έχουν εισιτήριο (χρησιμοποιείς->πληρώνεις)
    Η ΕΡΤ? Θα ΕΠΡΕΠΕ από τη στιγμή που δε μπορεί να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα, είτε να κλείσει, είτε να απολύσει, είτε να γίνει συνδρομητική κατ επιλογήν.
    Για το ασανσέρ, στις πολυκατοικίες έχω την εντύπωση πως πληρώνουν περισσότερα ανάλογα τον όροφο.
    Σε κάθε περίπτωση, όπου μπορεί να γίνει κατανομή κόστους με βάση τη χρήση, ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται. Και στην Εκκλησία μπορεί να γίνει, όπως γίνεται σε πολιτισμένα ευρωπαικά κράτη που έχουν ξεπεράσει το θρησκευτικό και πολιτικό μεσαίωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως βέβαια κράτησες μια διαλλακτική στάση στην αρχή για να παρασύρεις το καθυστερημένο ποίμνιο να διαβάσει τα γαμωσταυρίδια στη συνέχεια... ωραίος, περιεκτικός μεστός λόγος. Gj γι άλλη μια φορά

      Διαγραφή
    2. ΧΑΧΑ, μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι ρε Secret. Όχι δεν είχα σκοπό να παρασύρω κανένα μαλακισμένο να διαβάσει τίποτα. Αυτό που λέω για το "δεν το χρησιμοποιώ δεν το πληρώνω" το εννοώ λίγο πιο γενικά. Με την έννοια οτι μέσω φόρων πληρώνουμε ούτως η άλλως μισθούς για επαγγέλματα που λίγοι απο μας "χρησιμοποιούμε" στη καθημερινότητά μας, παρόλα αυτά δεχόμαστε ότι είναι απαρραίτητα για την κοινωνία και στην τελική καλύπτουμε τις ανάγκες άλλων που απο μόνοι τους δεν θα τα κατάφερναν. Πχ δημόσια νοσοκομεία. Εγώ δεν έχω πάει ποτέ προφανώς μια που ειμαι υγιέστατος και παντοδύναμος, αλλά και να πάθει κάτι η κορμάρα μου, μπορώ να πάω σε ιδιωτικό μια που ειμαι και πάπλουτος. Δεχομαι όμως οτι υπάρχει ανάγκη και οι φτωχοί να πηγαίνουν νοσοκομείο για αυτο και πρέπει να συμμετέχω σαν καλός πολίτης στα έξοδα ενος τέτοιου. Επίσης για τις συγκοινωνίες ήδη πληρώνεις -πάλι μέσω φόρων- για τους μισθούς τους. Το εισιτήριο ειναι το εξτραδάκι νομίζω για να πάνε να φάνε κανα σουβλάκι τα παιδιά μετά απο την κουραστική τους μέρα στα λαγούμια του μετρό. Και ναι, όντως στα ασανσερ ειναι αναλογικά αυτά που πληρώνεις και κάποια πράγματα θα έπρεπε-και είναι αναλογικά και στη ζωή πχ φόρος/εισόδημα.... Τώρα όταν λέμε είναι, εννοώ οτι ΔΕΝ ειναι, αλλά θα ήταν, αν όλοι τηρούσαν τον νόμο. Τώρα σου βγάζω πιο πολύ νόημα;

      Διαγραφή
    3. ALZA το αρθράκι γαμμεί, εύγε! Secret σου εχω απαντήσει στο εκτακτο δελτιο, ρίξε μια ματιά (περι Ιαπωνιας και σκανδιναβικών).

      Διαγραφή
  9. «..Πριν κάποια χρόνια αποφασίστηκε ευτυχώς οτι το θρήσκευμα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Έρχεται τώρα ο μπαγλαμάς και ζητάει να επανέλθει η δήλωση του θρησκεύματος..»
    Ακριβώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοιες μπαρούφες δείχνουν οτι το μόνο 300άρι που υπάρχει στη βουλή είναι το συνολικό IQ τους... στα διάλα...

      Διαγραφή
  10. Άλλο ένα ρεσιτάλ οργής που με κάνει και εμένα όπως τον Χωστήρα και τον Πρόεδρο να βγαίνω από τα ρούχα μου. Και φαντάσου εγώ πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη (το έχω αναφέρει και σε άρθρο). Αλλά αυτό το πράμα που γίνεται με τους ρασοπουστοφόρους στο Ελλάντα με έχει κάνει να βρίζω Παναγίες και Χριστούς και αγίους και αποστόλους και ημιαγίους και παναγιότατους κτλ. Για τον μαλάκα από το Σύριζα και γενικά με τους περισσότερους απο τον Συριζα πιστεύω πως τα έχουν μπερδέψει τα πράγματα. Άλλα πιστεύουν άλλα λένε άλλα πράττουν αλλα D άλλων. Δεν δίνω βάση. Εγώ βάση δίνω στο τι λεει ο Αλζα. Πιστεύω εσένα Θεό Πατέρα Άλζα. Και επίσης πιστεύω πως στο Ελλάντα όσο υπάρχουν τα κόμματα αυτά και τα υβρίδια τους από τον Χριστιανισμό Ορθοθοξισμό δεν θα απαλλαγούμε εύκολα. Ούτε καν τους "και καλά" άθεους κουμμουνιστές γιατί απλά σε όλα παίζει ρόλο το μάμαλο. Να φάμε κανά φράγκο να περάσει η ώρα.

    Και ξανά λέω εγώ πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη (μπορεί αυτή η δύναμη να είναι και ο Δίας )αν καθόμουν και έγγραφα περί ορθοδοξίας και παπαδοδύναμης θα με έκλειναν μέσα όπως τον Γέροντα Παστίτσιο και μπορεί για τιμωρία να με βίαζαν ομαδικά 10 Μακαριότατοι Αρχιεπίσκοποι πάσης Ελλάδος και πάσης Μαλακίας γαμώ το σπίτι τους.

    Τσαντίστηκα γαμώ την φάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πραγματικά τι γα γίνει με την πάρτη σου?
    Δεν φτάνει που φτιάχνεις σουρεαλιστικές και ανεδαφικές ιστορίες για να δικαιολογήσεις τα γλυψίδια που ανταλλάζετε με τον Χωστήρα, εμπλέκεις και μένα μέσα με σκαιό τρόπο.
    Και όταν αρνούμαι να πέσω στο οχετό που καλείς σπίτι σου και να απαντήσω, παρακολουθείς τα σχόλια που κάνω σε άσχετες ιστοσελίδες.
    Η συμπεριφορά σου ξεφεύγει από τα όρια της παράνοιας που έχουμε συνηθίσει άλλωστε και αρχίζει να γίνεται νομικά επιλήψιμη. Και μην νομίζεις ότι θα φωνάξω τους μπάτσους. Εγώ τα σκουπίδια τα πετάω έξω μόνος μου.
    Τώρα στο θέμα μας ως Gabriel Max Dark ή αλλιώς ο Χριαστιανοπαλουκωτής και Θρήσκειοανασκωλοπιστής δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω βέβαια.
    Απλά διακρίνω ένα anger management issue.
    Calm the fuck down bitch! Chill out for a second.
    What's happening to you from behind and how can we make it stop?
    Όσο για τους χριστιανοτζιχαντ που ανακάλυψαν τον internet, απέκτησαν γνώμη για τα πάντα και θα υπερασπιστούν το ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μέχρις εσχάτων οι μέρες τους είναι μετρημένες. Μέχρι να τελειώσουν θα είμαι εδώ να τους ξεφτιλίζω.
    Αμέσως μετά θα χορέψω lambada με τις γυναίκες τους πάνω από τον τάφο τους και θα πάω να γίνω λιώμα για να γιορτάσω την ανατολή του ηλίου μετά από 3000 νύχτας.
    See you around!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί φλομώνεις με τα ψέματά σου τον κόσμο ρε φαιδρέ άνθρωπε; Εσύ δεν μου προώθησες το σχόλιο που άφησες σε αυτό το σαιτ, αναζητώντας διακαώς την επιβεβαίωση και επιβράβευσή μου;

      Όσο για το anger management που λες, θα πω ότι είπα και στον κεφτέ τον agou. Φυσικά και εκνευρίζομαι, αλλά το ξέσπασμά μου είναι αποκλειστικά λεκτικό και όλοι γνωρίζουν οτι είμαι ήρεμος και πράος άνθρωπος και δεν φανατίζομαι για τίποτα, ούτε εκνευρίζομαι εύκολα. Με κατηγορείς οτι κάτι τρέχει με μένα και οτι πρέπει να ηρεμήσω, αλλά δεν έγραψα εγώ πως "Αμέσως μετά θα χορέψω lambada με τις γυναίκες τους πάνω από τον τάφο τους"...ανώμαλε...

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να είμαι ανώμαλος αλλά είμαι πιο ήρεμος από βουδιστή μοναχό και πιο γαλήνιος από λοβοτομημένο χρυσαυγίτη.
      Και επειδή η επικαιρότητα όχι μόνο τρέχει αλλά κρατάει και ένα 2 headed war hammer με το οποίο μας συνθλίβει τα μυαλά κατ'επανάληψη διαβάστε και το παρακάτω επί του πιεστηρίου.
      Ο αποθανών είναι ο Νίκος Ντερτιλής ο τελευταίος επιζών της χούντας των συνταγματαρχών που μας άδειασε τη γωνία μετά από 37 χρόνια στην ψειρού.
      "Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο γνωστός για τα αισθήματά του προς τον εκλιπόντα -και επί δικτατορίας ιερέας των Σωμάτων Ασφαλείας- Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εκδημήσαντα με «τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη». Έκανε αναφορά στη σύγχρονη Ελλάδα, λέγοντας πως «το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει, είναι ότι έχει μια παραποιημένη δημοκρατία»."
      Αν αυτό δεν αποδεικνύει ότι πλέον οι απλοί μαλάκες (θρησκευόμενοι) έχουν εκλείψει και στη θέση τους έχουμε πολυδιάστατους
      -(χριστιανός θρησκευόμενος)
      -(χριστιανός ορθόδοξος θρησκευόμενος)
      -(επίσκοπος χριστιανός ορθόδοξος)
      -(επίσκοπος χριστιανός ορθόδοξος φασίστας) κτλ
      τότε δεν ξέρω τι θα το αποδείξει.
      Το πρόβλημα της Ελλάδας για να απαντήσω στον σεβαστό Μητροπολίτη είναι ότι ανεχόμαστε, συντηρούμε, εκτρέφουμε και δίνουμε βήμα σε κάτι φασισταριά σαν την πάρτη του αντί να τους βάλουμε σε ένα πλοίο και να τους στείλουμε καρφί στον Χομεινί. Που θα πάει όμως..
      Judjement is coming..

      Διαγραφή
  12. Συνεργάτης HRH Prince Faisal Bin Abdulaziz Bin Nasser Bin Abdulaziz Al Saud31 Ιανουαρίου 2013 στις 8:44 μ.μ.

    Ρε Alza σωστα τα λες, αλλα... http://goo.gl/w2l1E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό ρε...κάτσε να ξαναδέσω τον αφαλό μου, που λύθηκε από τα γέλια...

      Διαγραφή
  13. Ρασοφόροι...κάτι σαν το ''θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!
    Ποιός στρατός???Αν κάποιοι γνωρίζουν στο μέγιστο βαθμό την έκφραση ''πίπα-κώλο'' αυτοί είναι...άει σιχτίρ και μόνο που μιλάω για αυτούς συγχίζομαι!
    Καλό μήνα Άλζα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα πέσει φωτιά και θα σε κάψει παλιοκόριτσο με αυτά που λες...
      καλό μήνα και σε σένα :)

      Διαγραφή
    2. Αρνούμαι πλέον να εξοργιστώ με τους αρχιερείς για τον ίδιο λόγο που δεν θα μύριζα ποτέ σκατά επί τούτου: αποκλείεται να μοσχοβολάνε.

      Διαγραφή
  14. Καταρχήν εύγε για ένα ακόμη γαμάτο άρθρο...Εκπλήσσομαι όμως που δεν εμφανίστηκε ούτε ένας χριστιανοταλιμπάν να μας χαρακτηρίσει τσιράκια της ΝΤΠ που έχει γίνει το μυαλό μας πουρές και άλλα ωραία..Όχι τίποτα άλλο να γελάσουμε και λίγο...
    Πρέπει να κάνεις άνοιγμα αγοράς σε ''ορθόδοξα'' sites χρειαζόμαστε διασκέδαση και η τηλεόραση παίζει μόνο τούρκικα..
    Η μόνη ελπίδα πάντως για να το θέμα που θίγεις είναι να επιβάλλουν τον διαχωρισμό με την στάση τους τα άτομα της ηλικίας μας (έχουμε περίπου την ίδια αν το 2000 ήσουν 20) που μπαίνουν στην πιο παραγωγική τους φάση και ξεκινάνε να κάνουν οικογένειες.
    Όταν αφαιρέσεις το κοινωνικό έρεισμα ο διαχωρισμός θα έρθει πολύ εύκολα...Έτσι έγινε και στην Δυτική Ευρώπη..
    Χλωμό το βλέπω αλλά μακάρι να το ζήσουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Κύων. Και εγώ στεναχωρήθηκα λίγο είναι η αλήθεια γιατί δεν υπήρχε καθόλου αντίδραση και είχα όρεξη για δούλεμα. Απο την άλλη χαίρομαι, γιατί απο ότι φαίνεται ο κόσμος που μπαίνει εδώ είναι αρκετά σοβαρός ώστε να συμφωνεί με το θέμα.

      Η ελπίδα μας είναι όντως οι νέοι άνθρωποι και το πόσο απέχουν απο τα καθυστερημένα κοινωνικά πρέπει, που σχετίζονται με εκκλησίες. ΠΧ ακόμα ο περισσότερος κόσμος πιστεύει όπως ξέρεις οτι, αν δεν βαφτίσεις το παιδί σου στην εκκλησία, τότε δεν παίρνει όνομα. Δεν φταίει ο κόσμος που το πιστεύει αυτό, η προπαγάνδα φταίει, αλλά κάποια στιγμή σιγά-σιγά, νομίζω θα περάσει, αλλά και εγώ χλωμό το κόβω να το προλάβουμε να σου πω την αλήθεια. Βέβαια ποτέ δε ξέρεις.

      Διαγραφή
  15. http://www.tokoulouri.com/politics/no_vote/#axzz2K244GmPb

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό. εννοείς να απαγορεύσουμε το δικαίωμα ψήφου σε όσους δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι; εγώ μέσα είμαι!

      Διαγραφή
  16. Μην απελπίζεστε!!!Με την βοήθεια του Θεού θα τους γαμήσουμε την Παναγία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και κάτι ποιό σοβαρό...
    Είπατε πως ο αθεος εισάγει μιά ακόμα θρησκεία.Πολύ όμορφο και έξυπνο.Τώρα στο τέλος λές να μην ψηφίζουν οι Χριστιανοι.Είναι γνωστό οτι λουζόμαστε αυτά που κατακρίνουμε.Γίνεσαι σαν αυτούς.Οι νόμοι της φύσης(Θεός) ισχύουν για όλους γατάκια.Οτι ταμπέλα και να φοράτε..χριστιανός,ανεξάρτητος,άθεος,μουσουλμανος.Το μόνο που αναγνωρίζω απότι και να ακολουθεί κάποιος είναι η γαλήνη που μπορεί να έχει βάση της δικιάς του ιδιοσυγκρασίας και πίστης.
    Δηλαδή ο Gabriel μου δημιουργεί οτι έχει μια τέτοια γαλήνη όπως ανέφερε αλλα τι να το κανεις αφου είναι σκατοψώνιο!!
    Υ.Γ
    2 Σχολιάκια
    1)Ο Χριστός ήταν Ελληνας και
    2)Ο Πλούταρχος ήταν επίσης αρχαίος σημαντικός.Ιερέας του μαντείου των Δελφών.
    :) αγαπητός πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρωνεία ήταν ρε κεφτέ αυτό με τις ψήφους... μη ψαρώνεις τόσο εύκολα.

      1)Εννοείται ο Χριστός ήταν Έλληνας. Μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια και επειδή είχε ήδη πολλούς ανατολίτες και εβραίους εκεί απο τότε, είδε τι καταραμένη ράτσα είναι και αποφάσισε να πάει να τους σώσει. Ήταν κολλητός με τον Περικλή, τον Λεωνίδα,τον Κολοκοτρώνη, τον Σουπερ-Γκουφη και τον Καποδίστρια. Απο τον Σουπερ Γκουφη έμαθε ολα τα κόλπα του που αργότερα ο κόσμος ονόμασε θαύματα....

      2)ο μόνος Πλούταρχος που ξέρει ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα του σήμερα είναι ο "φυσαει βοριας απ'το σπασμένο μου το τζάμι".

      Διαγραφή
  18. Ο Χριστός ήταν Έλληνας? χαχαχα! Λιακόπουλε τρίζει η καρέκλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή