Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Έκτακτο Δελτίο Ειδήσεων

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

Διακόπτουμε το ξύσιμο από τη δουλειά για να σας μεταδώσουμε τις τελευταίες εξελίξεις του πρωινού.

Σε πόλεμο έχει εξελιχθεί η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι αλήτες της πρώτης ομάδας διαγωνίζονται σε γαϊδουριά και θράσος τους αλήτες της δεύτερης. Με νέες απεργίες απειλούν τα γαμίδια του Μετρό αλλά και των άλλων ΜΜΜ καθώς υποστηρίζουν ότι η επίταξη που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, είναι χούντα. Ναι, και εμείς γελάσαμε κυρίες και κύριοι όταν το ακούσαμε γιατί και εμείς μαζί με εσάς σκεφτήκαμε, "Τι λέτε γαμώ το σάπιο σκατένιο κεφάλι σας; Το να κλείνετε τα μέσα και να ταλαιπωρείτε χιλιάδες κόσμο με το έτσι θέλω, είναι δημοκρατικότατο εε; τσιμπούρια της λάσπης;" Οι κύριοι στις μαζικές μεταφορές προφανώς θεωρούν τους εαυτούς τους ξεχωριστούς και παρόλο που πληρώνονται καλύτερα από δασκάλους και καθηγητές για παράδειγμα, έχουν ακόμα θράσος να διαμαρτύρονται. Όταν γλείφανε τις κωλότριχες του κάθε πούστη για να τους βάλει στη θεσούλα τους δεν τους ένοιαζε τι είναι δίκαιο και τι όχι, αλλά τώρα που τους γαργαλάνε τη σούφρα θυμήθηκαν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σήμερα το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, το οποίο 50 απεργοί είχαν κλειδώσει με αλυσίδες με σκοπό να συνεχιστούν οι απεργίες, και πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές. Ο Κακός Μαύρος Ψόφος καταδικάζει την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, καθώς κατά τη γνώμη μας ΚΑΙ οι 50 αυτοί καταληψίες έπρεπε να συλληφθούν και να ριχτούν στην ψειρού, αφού πρώτα είχαν φάει δέκα κουβάδες ξύλο ο καθένας. Τι δικαιώματα τι δημοκρατίες, τι χούντες και μαλακίες; Ζούγκλα έχει γίνει αυτή η κωλοχώρα και το κάθε πουσταρέλι κάνει ότι του καυλώνει και μετά το στολίζει με ωραίες λέξεις όπως "εργασιακά δικαιώματα", "απεργιακό δικαίωμα", "αγώνες δικαίου" και άλλες ευφάνταστες πίπες. Η αλήθεια όμως παραμένει, ότι τα ΜΜΜ και τα αμαξοστάσια και όλα όσα έχουν καταληφθεί, δεν είναι τσιφλίκι σας ΖΩΑ, είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. Κατάλαβες αρχίδα μηχανοδηγέ; επειδή το οδηγείς το τρένο δεν σημαίνει ότι είναι δικό σου. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Για αυτό πάρε το μπούλο, κάνε μόκο και αν έχεις πρόβλημα με τους μισθούς, κάνε ότι κάνει ο κάθε σύγχρονος Έλληνας. ΡΟΥΦΑ ΣΚΑΤΑ!!!

Εν τω μεταξύ, από τα βάθη της VIP πτέρυγας στον Κορυδαλλό ο Άκης Τζοχατζόπουλος ανέφερε πως χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα, "Ως Ιφιγένεια που την πέταξαν στο Κολοσσαίο, το οποίο δημιούργησε η πολιτική κατάσταση, συνολικά της χώρας, μετά από την μεγάλη οικονομική κρίση". Επεσήμανε επίσης ότι η λεγόμενη VIP πτέρυγα είναι για γέλια και ότι βάζουν τις κάθε καρυδιάς καρύδι μέσα οι αλήτες.
Αλήθεια τζουτζουκάκο μου; Νιώθεις προδομένος; Σαν την Ιφιγένεια στο Κολοσσαίο; Τι δουλειά έχει ρε μπετόβλακα η Ιφιγένεια με το Κολοσσαίο; Και λίγα έχεις πάθει, κανονικά θα έπρεπε να είσαι σαν την Μεσαλίνα στο Κολοσσαίο (πόρνη της Ρωμαϊκής περιόδου, σιγά μην την ήξερες)  και να σε γαμάνε όλοι οι μονομάχοι μαζί και τα λιοντάρια. Αρχίδα....δεν σου αρέσει εκεί μέσα τζουτζούκο; μήπως θες να σου φέρουμε παρέα; θες τους φίλους σου τους παλιούς; Και εμείς θέλουμε να στους φέρουμε, πίστεψέ μας, αλλά δεν έρχονται μόνοι τους. Άκου θράσος ο κεφτές που έχει και παράπονα. Τόσα λεφτά έχει κλέψει και θέλει και σπέσιαλ μεταχείριση. Και μου τη δίνει που ακόμα του αποδίδουν και τον στοιχειώδη σεβασμό. Σε τέτοιους απατεώνες δεν απευθύνεσαι λέγοντάς τους "Κύριε"...όχι αγαπητοί, ο σεβασμός κερδίζεται και χάνεται ανάλογα με τις πράξεις μας. Τα απολειφάδια του επιπέδου Τζοχατζόπουλου αν αξίζουν χαρακτηρισμό, θα έπρεπε να ξεκινάνε όλοι "Σιχαμένο προδοτικό γαμίδι..." και συνεχίζεις όπως θες.

Για να αλλάξουμε θέμα, στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται ο αρχηγός του Σύριζα, από όπου θα μιλήσει σε διάφορα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ενώ θα έχει επίσης συναντήσεις με ακαδημαϊκούς, πολιτικούς κύκλους και στελέχη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Κανείς ακόμα δεν έχει καταλάβει γιατί τον καλέσανε. Χθες έβγαλε μια ομιλία και ούτε καν να μιλήσει στα αγγλικά δεν μπορούσε ο άθλιος. Πολιτικός αρχηγός είσαι ρε γιοτόμπαλε, μάθε μια ξένη γλώσσα καραγκιόζη... Δεν είναι ότι δεν πρόλαβες ποτέ να μάθεις Αγγλικά, γιατί δούλευες απο πιτσιρικάς...εε; Δεν είχες και ποτέ δουλειά εδώ που τα λέμε πριν μπεις στην πολιτική, εε; οπότε; απλά άχρηστος εε; Ακόμα και ο Γιωργάκης ήξερε αγγλικά και αυτό είναι κάτι που εγώ, αν ήμουν ο Τσίπρας, θα λάμβανα σοβαρά υπόψη μου. Από την άλλη, ο Γιωργάκης δεν μίλαγε ελληνικά θα μου πείτε. Πάσο. Όπως φαίνεται οι πολιτικοί μας μπορούν να μιλάνε μόνο μια γλώσσα, καθώς είναι σούπερ απασχολημένοι καθημερινά φροντίζοντας για την ευημερία μας.

Τα νέα από τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς όπως φαίνεται, οι Αμερικάνοι έχουν βαλθεί να μας τρολλάρουν ασύστολα και τα καταφέρνουν εξαιρετικά καλά, αφού ο Γεώργιος Παπανδρέου μετά το Harvard, θα διδάξει τώρα και στο πανεπιστήμιο της Columbia. Είναι φυσικά αδύνατον να υποθέσει κανείς ότι δεν ξέρουν με τι στόκο έχουν να κάνουν. Ο σκοπός τους είναι προς το παρόν άγνωστος αν και υποθέτουμε τα εξής:
1) απλά θέλουν να μας τρολλάρουν και να γελάνε μαζί μας (και το καταφέρνουν)
2) ο Ομπάμα κινείται στρατηγικά και καλεί τον ΓΑΠ σε δημόσιες εμφανίσεις, ώστε να μπορεί να πει μετά στους πολίτες του: "Δείτε αυτόν τον μπαγλαμά, και μετά δείτε εσείς τη προεδράρα έχετε συγκριτικά." Γι αυτό και τον γουστάρουν.

Θα κλείσουμε με ένα καλλιτεχνικό θέμα. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πασιγνωστού Έλληνα σκηνοθέτη Αγγελόπουλου, και προς τιμήν του, 15 ταινίες του θα παίζουν όλη την βδομάδα σε 10 κινηματογραφικές αίθουσες. Και εμείς εδώ ερωτούμε σαν άνθρωποι: Γιατί δεν λυπάται κανείς πια τους πολίτες αυτής της χώρας; Τόσα δεινά τραβάμε, πρέπει να δούμε σώνει και καλά τις παπαριές του Αγγελόπουλου; Μιλάμε οι ταινίες είναι τόσο βαρετές που είναι ουσιαστικά θάνατος σε φιλμ. Έλεος πια με τον Αγγελόπουλο. Προτιμώ να κάνω κολονοσκόπηση με αντλία βενζίνης παρά να δω ταινία του. Οι ταινίες του ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟ!!!!


Αυτά κυρίες και κύριοι, ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε το δελτίο μας. Ναι στε καλά να σέρνεστε!



59 σχόλια:

  1. Ντροπή σου να μη στέκεσαι δίπλα στους τίμιους αγώνες των εργαζομένων. Τόσα χρόνια ρουφάγανε το αίμα όσων δούλευαν πραγματικά και τώρα τους κόβουν το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης? ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι εκεί το θέμα για μένα. Ας διαμαρτυρηθούν όσο θέλουν. Έχουν όντως κάθε δικαίωμα. Αλλά όχι και νταβατζιλίκι σε δημόσια περουσία γαμώ το σπιτάκι τους. Ας πάνε στη βουλή να τα σπάσουν και τότε μαζί τους. Διαφορετικά μόκο και σπίτια σας.

      Διαγραφή
    2. πυρωμένο σπέρμα καμήλας31 Ιανουαρίου 2013 στις 1:31 π.μ.

      του χρόνου που θα είναι ιδιωτική περιουσία θα κάνεις και εσύ μόκο και σπίτι σου;

      Διαγραφή
    3. Αρχικα να δώσω συγχαρητήια για το εμπνευσμένο nickname. Κατα δεύτερον, αμήν και πότε να γίνουν ιδιωτικά να ανασάνουμε...και όχι μόνο τα ΜΜΜ και η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ και όλοι οι λοιποί κρατικοί λήσταρχοι

      Διαγραφή
  2. Tελικά μόνο τα σκληρά αγόρια σαν τον Γαβαλά περνάνε καλά στη φυλακή και δε λυγίζουν(δεν ξέρω αν τον είδες στους πρωταγωνιστές, σχεδόν υπονοούσε να τον ξεχάσουμε εκεί μέσα). Τι να κλάσει τώρα ο Τζοχατζόπουλος.

    Ένα Γάλλος πέρσι τέτοια εποχή που συνάντησα στο εξωτερικό μου είπε ότι στεναχωρήθηκε πολύ για τον Αγγελόπουλο. Εγώ επέμενα και τον ξαναρωτούσα μήπως δεν το πιασα καλά στα γαλλικά ή μήπως έφταιγαν οι μπύρες και παράκουσα. Αλλά όχι μου το έλεγε στα σοβαρα. Πέρα από τους Έλληνες οι υπόλοιποι τον εκτιμούν. Αλλά έτσι είναι Αλζα, αν παρακολουθείς Twilight πού να κάτσεις να δεις τώρα Αγγελόπουλο χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τον είδα τον Γαβαλά αλλά άκουσα απο διάφορους κάτι ωραία διαμαντάκια που πέταξε. Που έλεγε οτι ας του παρουν τα ακίνητα να τελειώνουν εε; Και νομίζει οτι έτσι ξεπληρώνει ο αρχίδας. Τον μπούλο παλιοροδέλα. Εγώ αν ήμουν δικαστής βέβαια και ήθελα να τον τιμωρήσω τον Γαβαλά θα τον έστελνα σε γυναικείες φυλακές και όχι στης ανδρικές που πιθανότατα θα την έχει καταβρεί.

      Έχω κάνει το λάθος και έχω δει Αγγελόπουλο, για αυτό και κοροιδεύω. Όπως έκανα και το λάθος και είδα Τwilight, αλλά δεν χρειαζόταν να πετάξεις και εσύ τέτοια μπηχτή... Θα στο φυλάω να το ξέρεις....

      Διαγραφή
    2. Nα μου το φυλάς αλλά δύσκολα να πω κάτι που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις εναντίον μου.

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Δε κατάλαβα ρε.... είσαι ακόμα υπο την επήρεια του κρασιού του θείου;

      Διαγραφή
    2. χαχααχαχααα!!!! Με το κρασάκι του Τσου!!! (αν δεν το ξέρεις, ψάξ' το στο γιουτούμπ)

      Διαγραφή
    3. Ναι ρε γαμώ, το έχω δει παλιά. Κορυφαία έμπνευση....σε τέτοια φάση είσαι; κατάλαβα.....

      Διαγραφή
  4. Αν τελικά αποφασίσω να αναφερθώ εκτενώς στην πολιτική επικαιρότητα ξανά, θα το λινκάρω όπως είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εχουμε χασει το μετρο σαυτη τη χωρα και το ΜΕΤΡΟ!
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως το παιδί. Ο καλύτερος γιος είσαι εσύ. Ο άλλος ήταν και πολύ μαλακοπίτουρας.

      Διαγραφή
  6. Και καπάκι θα έρθουν και οι νταλικιέρηδες να μπλοκάρουν όλους τους δρόμους...

    Γελάνε με τον ΓΑΠ. Μόνο. Παίζει να το δείξει και η κάντιντ κάμερα...

    Και κάψιμο στις ταινίες του Αγγελόπουλου (έχω δει κι εγώ, μάλλον αυτές φταίνε που έγινα μαλάκας και βαρετός...)

    Πρόεδρος ΑΠΙ (που να κάθεσαι να κάνεις λογκ ιν τώρα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα σε παρακαλώ τώρα...Μην τη χαλάς στον κάθε νεοελληνόφωνο δίποδο που μου λέει και με στόμφο...να συμπαρασταθώ στους συνδικαλησταράδες και τους διορισμένους από το παράθυρο! Μα σε παρακαλώ τώρα. Έχουμε λέει χούντα τα παιδιά. Μάααλιστα. Τώρα που έσκασε η φούσκα το θυμήθηκαν...Πριν δεν έλεγαν τίποτα...Τρώγανε μια χαρά. Άλλος το καρβέλι και άλλος τα ψίχουλα. Αλλά τρώγανε...και στα αρχίδια τους όλα. Και μιλάνε οι ψυχασθενείς παρανοικοί για παπαριές για τα δήθεν δίκια του "εργάτη"...

    Που σαι ρε Ρέιγκαν να δεις τι μαλάκες πρέπει να τρώω στη μάπα σε τούτη τη χώρα.

    Όσο για τον Αγγελόπουλο, τα χω πει καιρό τώρα στο μπλόγκι. Snake Over And Out.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο για τις γενικές παπαρολογίες περί χούντας που χτυπάνε τον τοίχο της λογικής αυτό έχω να αντιαπαραθέσω

      "Από το 1973,έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια.Πώς το ανακάλυψες τώρα αυτό το σύνθημα,μετά 40 χρόνια;Γιατί δεν μας τό έλεγες το 1980,το 1990,το 2000,το 2004,ακόμα και το 2009,και το ανακάλυψες τώρα;Να γιατί είσαι ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ!Γιατί εκμεταλεύεσαι την Δημοκρατία και λες μαλακίες.Γιατί δεν είσα άξιος για Δημοκρατία.Γιατί ένα υπήρχε Χούντα πραγματικά,ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ,το σκατό σου θα είχε γεμίσει το παντελόνι σου,και θα ήσουν κρυμμένος στο καβούκι σου.Αλλά είσαι ένα ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.Φωνάζεις και κάνεις μαγκιές,επειδή ακριβώς ξέρεις,ότι είσαι σε δημοκρατία.Η οποία σου δίνει το δικαιώμα να λές ότι θές,ακόμα και την μεγαλύτερη ΜΑΛΑΚΙΑ.Γιατί ξέρεις ότι η Δημοκρατία είναι ανεκτή ακόμα και στους εχθρούς της.Αλλοίμονο όμως εάν επικρατήσουν οι δικές σου <>.Τότε η δική σου Χούντα ,δεν θα διαφέρει καθόλου απο την Χούντα,που δηθεν επικαλείσαι,πως δέν έπεσε".


      Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ,βρίσκεσαι πίσω.πολύ πιό πίσω καί από τόν Μεσαίωνα!Στά βάθη τής προιστορίας!!

      Διαγραφή
    2. Είναι περίεργο γιατί Χούντα είχαμε πριν λίγα χρόνια στην Ελλάδα αλλά ο κόσμος φαίνεται να το έχει ξεχάσει, ή να μη ξέρει τι θα πει χούντα. Βασικά όμως δεν ξέρει καν τι θα πει δημοκρατία οπότε τι ψάχνεις;

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ Άλζα υπερήρωα.

    Οι μπάσταρδοι που νταβαλιτσικώνουν την δημόσια περιουσία με το έτσι θέλω τους χρειάζονται πολλά περισσότερα και πολλά χειρότερα από όσα ανάφερες εσύ. Δεν θα μπω στην διαδικασία να προτείνω τρόπους γιατί θα με πείτε μισάνθρωπο - τέρας - ανώμαλο ον κτλ. Οπότε ας οργιάσει η φαντασία σου με Peris-taseis.

    Τον φίλο μας τον Άκη αν θέλει ειδική μεταχείριση μπορούν να τον στείλουν σε φυλακές στο Μεξικό ή στην Βραζιλία εκεί που οι καταστάσεις είναι πιο ανθρώπινες.

    George Andreas Papandreou σίγουρα πρόκειται για τρολάρισμα. Εκτός και αν μεταλλάσσετε όταν μιλάει Αγγλικά και λειτουργεί με διαφορετικό εγκέφαλο.

    Ο Αγγελόπουλος είναι το BDSM του καλλιτεχνικού κουλτουριάρικου κινηματογράφου. Τα θες και τα παθαίνεις αν επιλέξεις να τον δεις.

    Αυτά.
    Καλά να περνάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναφορικά με το κειμενάκι, αντιγράφω στάτους από φίλο στο Φατσοβιβλίο που πιστεύω πως απαντάει καλύτερα σε αυτές τις ΠΙΠΕΣ που γράφεις εσύ και κάτι καννίβαλοι σχολιαστές σου για το ΜΕΤΡΟ. (ωραίο το μπλογκ κατα τα άλλα ;) )
    Ας κάνουμε μερικές βασικές παραδοχές.
    1. Αν νομίζεις οτι όλα κινούνται κανονικά και οτι το μόνο σου πρόβλημα είναι οτι δεν έχεις συγκοινωνίες για να εκτελέσεις την "κανονική καθημερινότητα" σου τότε έχεις πρόβλημα...
    2. Αν νομίζεις οτι ο βασικός φορέας "βολεμένων ημέτερων" είναι το Δημόσιο έχεις ένα μικρό λάθος στη σκέψη σου. Ο βασικός τρόπος να βυσματωθεί κάποιος χρόνια τώρα είναι να "βρει δουλειά" στον ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο χρειάζονται έστω κάποια τυπικά προσόντα. Επίσης με μια ματιά στα ΔΣ και τα οργανογράμματα όλων των μεγάλων εταιριών θα διαπιστώσεις οτι η οικογενειοκρατεία και τα κουμπαριλίκια κρατάνε πιο γερά απ' όσο πίστευες...
    3. Το ενιαίο μισθολόγιο θα ήταν λογικό στον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ (σε μια λογική ΝΕΠ). Στην "οικονομία της ελεύθερης αγοράς" σημαίνει μόνο μισθούς πείνας και διάλυσης των εργαζόμενων. Εξάλλου για να πάρουμε και το παράδειγμα των εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς, ένας οδηγός λεωφορείου που έχει τελειώσει το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο, αλλά έχει το βασικό προσόν για να οδηγεί λεωφορείο, δηλαδή επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης λεωφορείου, είναι ΛΑΘΟΣ να μετατεθεί στο μισθολόγιο των εργαζόμενων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης γιατί προφανώς δεν έχει λογική να προσλαμβάνονται οδηγοί σε λεωφορείο με μεταπτυχιακό (ποιος θα κάνει το προλεταριάτο?). Συνολικά δηλαδή είναι παράλογος ο διαχωρισμός των προσόντων με βάση την εκπαίδευση σε ΥΕ, ΔΕ και ΠΕ αλλά άντε να βρεις λογική στον καπιταλισμό....
    4. Έστω 500 ευρώ βασικός χωρίς προσαυξήσεις για 5ήμερη εργασία. Με δεδομένο οτι οι μισοί παρέδωσαν τις πινακίδες των αμαξιών τους και οι άλλοι μισοί δεν τα κινούν λόγω τιμής βενζίνης και οτι η τιμή του εισιτηρίου θα πάει στο 1,70 ευρώ, θες το ελάχιστο 74,8 ευρώ το μήνα για να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά σου. Θα τρως λογικά τα χτυπημένα εισιτήρια....
    5. "Μιλάνε και οι συνδικαλιστές των 3.500 ευρώ"... Χμμμμ, εδώ μιλάνε οι τραπεζίτες των 450.000 ευρώ και το κομματικό κράτος που ληστεύει εκατομμύρια, μήπως να δεις τα πράγματα με τα πραγματικά τους νούμερα και όχι με αυτά που σου σερβίρουν κρετίνε...
    6. "Ο τουρισμός θα πληγεί". Ο τουρισμός θα πληγεί γιατί μια χωριάτικη σαλάτα στην Παροικιά κοστίζει όσο μια t-bone steak στο κέντρο της Νέας Υόρκης ΜΑΛΑΚΕΣ ΒΛΑΧΟΙ....
    7. "Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς ασκούν βία στην κοινωνία". Η κοινωνία κάθεται και τρώει καθημερινά τη βία των ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ, της ΠΕΙΝΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και της ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. Αν κάτι κάνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ είναι να σπάνε αυτή τη βία στην πράξη και να τη μεταφέρουν στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Δεν παλεύουν μόνο για τους μισθούς τους αλλά για τους μισθούς όσων εργάζονται, αφού αν καταρρεύσει ο δημόσιος τομέας, τότε ο ιδιωτικός θα γίνει ζούγκλα....
    8. If you tolerate this your chlildren will be next και δεν σου φταίνε σε τίποτα επειδή είσαι μαλάκας τηλεορασόπληκτος....

    ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
    ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα έχεις κάνει το εξής λάθος. Το αντικείμενο συζήτησης στο παρόν άρθρο δεν είναι αν είναι δίκαια ή όχι τα μέτρα που επιβάλλονται στον κόσμο, αλλά πόσο σωστή είναι η κάθε αντίδραση σε αυτά. Επιπλέον ο σχολιασμός γίνεται για ένα μεμονωμένο γεγονός που αφορά την απεργία στα ΜΜΜ. Θα σχολιάσω σε κάθε παραδοχή ξεχωριστά για να καταλάβεις τι εννοώ.

      1)Ποιος είπε ότι αν δούλευαν τα ΜΜΜ όλα θα ήταν κανονικά; Η χώρα είναι ένα τεράστιο μπουρδέλο και οι πουτάνες κάνουν πάρτι σε αυτό εδώ και χρόνια. Το πρόβλημα δεν είναι το σήμερα. Αν κατακρίνει κανείς την όλη αυτή κίνηση είναι γιατί το μόνο αντίκτυπο που έχει είναι να ταλαιπωρεί τον κόσμο που τα χρησιμοποιεί, και ελάχιστη αν όχι καθόλου σημασία για την πολιτική δύναμη.
      2)Μεγαλύτερη πατάτα δεν πρέπει να έχει ειπωθεί ποτέ στο φατσοβιβλίο. Βολεμένοι υπάρχουν παντού σίγουρα, όπως αξιόλογοι άνθρωποι υπάρχουν και στο δημόσιο αρκετοί, και όποιος το αρνείται είναι απλά μαλάκας. Οι διαφορές όμως με τους βολεμένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα είναι οι εξής: Τους βολεμένους του ιδιωτικού τομέα δεν τους πληρώνω εγώ και εσύ, αλλά ο παπάρας που τους έκανε τη χάρη. Επίσης αν δεν κάνουν καλά την δουλειά τους είτε γιατί βαριούνται, είτε γιατί είναι άχρηστοι, η ζημιά στο τέλος βαραίνει τον εργοδότη και την εκάστοτε εταιρία. Αντίστοιχα όταν το δημόσιο υπολειτουργεί, την πληρώνει ο κόσμος και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό λόγο μονιμότητας, το οποίο είναι το χειρότερο εργασιακό δικαίωμα που είχε ποτέ άνθρωπος. Η οικογενειοκρατία λοιπόν της coca cola δεν θα με ενοχλούσε γιατί αν έπεφτε έξω η coca cola εμένα ζμπουτσαμ. Τώρα όμως που το δημόσιο πάει κατά διαόλου, ποιανού ο κώλος τρέμει;
      3,4,5)Δεν μπορώ να σχολιάσω πολλά για το ενιαίο μισθολόγιο, γιατί δεν ξέρω. Ξέρω πολύ καλά όμως, ότι το να παίρνει 700 ευρώ ένας δάσκαλος/καθηγητής τη στιγμή που ένας οδηγός ΜΕΤΡΟ παίρνει 2 χιλιάρικα, είναι τουλάχιστον άδικο. Σκέψου λίγο την ευθύνη που αναλογεί στο καθένα. Νομίζω συμφωνούμε ότι το έργο του εκπαιδευτικός είναι λίγο πιο σημαντικό και αρκετά πιο δύσκολο στην υλοποίηση. Ο μηχανοδηγός το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει το χέρι πάνω-κάτω, κίνηση μεν σημαντική για να κουνηθεί το όχημα, αλλά όχι τόσο δύσκολη. Σε διαβεβαιώ μιας που σαν άντρας την έχω εξασκήσει πλείστες φορές κατά τη διάρκεια του αυνανισμού. Θα μου πεις γιατί τα λέω όλα αυτά; για να υποβιβάσω πιο 'απλά' επαγγέλματα; Όχι. Απλά και στεγνά όμως, δεν έχουν όλοι και όλα την ίδια αξία στη ζωή είτε σου αρέσει σαν ιδέα, είτε όχι. ο καθένας πρέπει να παίρνει αυτό που του αναλογεί.
      6) Συμφωνώ απόλυτα. Να πεθάνουν στη ψάθα οι βρωμιάρηδες οι βλάχοι που εκμεταλλεύονται τους τουρίστες, όμως δεν κολλάει πουθενά σε αυτή τη συζήτηση.
      7)Σόρρυ, αλλά όλο το 7, είναι η μια μπούρδα πίσω από την άλλη. Ποια κοινοβουλευτική χούντα; Ο λαός δεν επέλεξε το κοινοβούλιο; Αφού έγινε όλο το παιχνίδι δημοκρατικά, βγάλτε το σκασμό και ρουφήξτε το τρομπόνι. Ας μην τους ψηφίζατε. Δεν μπορώ να ακούω μαλακίες. Δεν ξέρει ο κόσμος τη θα πει χούντα μου φαίνεται. Χούντα θα πει: "Τι έγινε λέει;κλείνεις το Μετρό; έρχεται μια μεραρχία στρατόκαυλων σε τσουβαλιάζει υπό την απειλή όπλου, σε στέλνει στη Μακρόνησο και σου γαμάει τα πρέκια γιατί είσαι προδοτικό σκουλήκι." Αυτό γίνεται; Όχι! Αυτό που γίνεται είναι ότι ο καθένας κάνει ότι του καυλώνει με μηδαμινές πολλές φορές συνέπειες. Επίσης είναι πολύ αστείο πραγματικά να λες ότι αγωνίζονται για τους μισθούς όλων όσων δουλεύουν. Την βόλεψή τους κοιτάνε αυτοί όπως όλοι. Εμένα δε με χαλάει αυτό γιατί είναι λογικό και ρεαλιστικό. Ο καθένας παλεύει για το δικό του συμφέρον και όσο είναι έντιμος ο τρόπος δεν έχω καμία αντίρρηση. Αλλά όχι να μου το παίζουν και Ρομπέν των δασών γιατί θα ξεράσω από την αηδία...
      8.Κανείς δεν είναι υπέρ της ανοχής. Και αυτός είναι ο λόγος που μεγάλη μερίδα του κόσμου μισεί το δημόσιο και τους συνδικαλιστές. Γιατί επί χρόνια τους ανεχόμαστε και αυτούς.

      Περιμένω φιλικά την άμεση αποκήρυξη του φίλου σου και την απόλυτη συμφωνία σου με τα λεγόμενά μου.
      Μετά τιμής.
      Alzas

      Διαγραφή
    2. Επίσης όχι και κανίβαλος ο κύριος Perinio. Παρακαλώ να ανακαλέσεις τάχιστα...

      Διαγραφή
    3. Λοιπόν φίλτατε Alza, θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά, αλλά έχω γίνει λιώμα από τη δουλειά, οπότε:
      1) Αυτή η κίνηση ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (και επιχειρηματική) ΔΥΝΑΜΗ. Την πονάει πολύ περισσότερο από όσο θέλει να δείξει, αν και το πόσο την πονάει φαίνεται και από το βαθμό αντίδρασης των φερέφωνων της (πχ του –γκουχ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Μέγκα που προσφατα πήρε ένα δανειακι 98 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ευρώ από την Εθνική τράπεζα) Τι θα γίνει όλοι αυτοί που σήμερα λένε «οι μαλάκες του ΜΕΤΡΟ με ταλαιπωρούνε» αύριο πούνε «αφού και μένα με γαμάνε στη δουλειά μου (η στην ανεργία μου), πάρτε μια απεργία στη μάπα κι από μένα γελοίοι, που νομίζετε ότι θα γίνω το σκλαβάκι σας». Θα σου πω τι θα γίνει… τα λεφτά που δεν υπάρχουν θα αρχίσουν ως δια μαγείας να βρίσκονται, απλά κάποιοι κουστουμαρισμένοι βρικόλακες ίσως χρειαστεί να πουλήσουνε και κανένα από τα εξοχικά τους στην Καραιβική…
      2) Το ιδιωτικό Μέγκα πήρε δάνειο 98 εκατομυρίων από την εθνική τράπεζα. Ποιανού ο κώλος Τρέμη;
      3) 4) 5) Αντιγράφω από τη συνέντευξη του Σταματόπουλου: « Στο Μετρό υπάρχει τεχνίτης γραμμής για συντήρηση, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, οικοδόμοι. Ο τεχνίτης μπαίνει τα βράδια στο τούνελ, κάνει συντήρηση στα φρεάτια, καθαρίζει, κάνει κατασκευές κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Δουλεύει στο τέταρτο υπόγειο. Άλλοι συνάδελφοι τροχίζουν γραμμές τη νύχτα, χωρίς εξαερισμό και βγαίνουν το πρωί μαύροι και δεν μπορούν να ανασάνουν. Είναι σύγχρονα ορυχεία εδώ. Κι ο σταθμάρχης όλη μέρα στο υπόγειο είναι. Οι εκδότες έχουν μεγάλο πρόβλημα, ούτε τουαλέτα δεν μπορούν να πάνε. Πριν δυόμισι χρόνια απέλυσαν 270 άτομα και από τότε υπολειτουργεί το Μετρό. Τα εκδοτήρια είναι κλειστά, για έλεγχο υπάρχουν 30 άτομα σε όλο το δίκτυο, για ΗΣΑΠ, τραμ και Μετρό, ενώ ήταν 100, τεχνίτες έχουν φύγει. Η δουλειά βγαίνει δύσκολα, στην πραγματικότητα με το φιλότιμο των εργαζομένων.» Θα μου πεις όχι και τόσο αντικειμενική η πηγή, και θα σου απαντήσω ότι όποιος παριστάνει τον «αντικειμενικό» σε τέτοιου είδους ζητήματα, το πιο πιθανό να είναι λεχρίτης και απατεώνας. Έχουνε δει πολλούς τέτοιους τα ματάκια μου. Και συνεχίζουν να τους βλέπουν, γαμώτο… Επίσης, πως το είπες; Ο καθένας πρέπει να παίρνει αυτό που του αναλογεί; Και ποιος θα το προσδιορίσει αυτό; Ο κάθε μεγαλοκαρχαρίας που θα ρίχνει τους μισθούς όσο θέλει χωρίς να δεσμευεται από κάποια συλλογική σύμβαση και έχοντας την στρατιά των ανέργων που περιμένει απέξω άσσο στο μανίκι του; Όχι. σε αυτή τη ζωή ο καθένας πρέπει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνατότητες του και να λαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες του. Αυτό όμως, ευτυχώς η δυστυχώς, γίνεται μόνο με αλλαγή πολιτεύματος.
      6) Το αρκετά ρατσιστικό προς τους Βλάχους (που εκτός από προσδιοριμός είναι και φυλή) σχόλιο του φίλου μου κολάει στο γεγονός ότι για τον τουρισμό που μας έχουν πρήξει ότι μειώνεται από τις απεργείες, μπορείς να βρεις χιλιάδες άλλους λόγυς. Εδώ οι μπασκίνες πλακώσανε στον ξύλο Κορεατη τουρίστα γιατί τον περάσαν για «λαθρομετανάστη», τι να λέμε τώρα…

      Διαγραφή
    4. 7) Αν η απεργία του ΜΕΤΡΟ νικήσει, θα το μάθει το πανελλήνιο. Τότε υπάρχει εκτός των άλλων, ο άμεσος κίνδυνος να προκαλέσει αλυσιδωτές απεργειακές αντιδράσεις, οπότε βλέπε 1). Οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΡΟ, αυτά τα βολεμένα κατακάθια που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους, και δυο 24ωρες απεργίες κάνανε κατά της αύξησης των εισιτηρίων, και πλακωθήκαν με τα ΜΑΤ όταν οι ρομποκοπ μπουκάρανε στο ΜΕΤΡΟ για να επιβάλουνε τη δημοκρατία στους διαδηλωτές του συντάγματος, με τον τρυφερό τρόπο που μαθαίνουνε στις σχολές της αστυνομίας. Οσο για τη Χούντα...
      Χούντα δεν έιναι όπως τότε με τη Μακρόνησσο, αλλά εκεί θέλουν να το πάνε. Και θα το πάνε μια ώρα αρχίτερα ρε Alza, όταν βγαίνουν διάφοροι τυπάδες σαν και σενα που αφου κατατρόπωσαν τους ερπετανθρώπους και την Στέφανι Μέγιερ μεταμορφώνονται σε υπερασπιστή των απόκρυφων ονείρων του Σαμαρά και του Δένδια και ζητάνε να τις φάνε οι απεργοί και να ριχτούν στην Ψειρού… Θα το πάνε και δε θα χρειαστούν ούτε βενζίνη για τα τανκς αν αρχίσουν να σκέφτονται όλοι έτσι…
      7) Διαλέγεις πλευρά, και διαλέγεις τι θα ανεχτείς και τι όχι. Αν δεν ανέχεσαι το πήδημα που τρως από κυβέρνηση, επιχειρήσεις, ΔΝΤ κλπ, να ξέρεις ότι για ένα διάστημα και ΜΕΤΡΟ δε θα χεις, και ρεύμα δε θα χεις, και σκουπίδια θα χουν οι δρόμοι. Μόνο έτσι θα γίνει δουλειά, δε θα ξυπνήσουμε μια ωραία μέρα και η ζωή μας θα είναι γεμάτη λουλούδια. Αλλιώς , όταν αύριο σου κάνουν το μισθό 13 ευρώ η σε σουτάρουν, μόκο.
      καληνυχτώ

      Διαγραφή
    5. Γειά σου Μαριάννα.

      Παρεξήγησες και εσύ δυστυχώς τα λεγόμενά μου. Το γεγονός οτι με ενοχλεί η απεργία, δεν σχετίζεται με τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Μπορείς να ανατρέξεις σε παλιότερα κείμενα για να δεις οτι δεν τρέφω κανένα είδος συμπάθειας για κανένα απολύτως κόμμα. Απεναντίας θεωρώ οτι τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι οι ρίζες του κακού. ΔΕ ξέρω ποσοστό για αυτό δεν μπορώ να είμαι απόλυτος, όμως πιστεύω ότι πάνω απο το 70% της διαφθοράς στο δημόσιο, το ανέπτυξαν και το συντηρούσαν αυτοί οι δυο. Για αυτό και για μένα ο βασικότερος και λογικότερος τρόπος αντιμετώπισης των δεινών μας θα ήταν να καταψηφιστούν στις εκλογές, όπως και έγινε με το ΠΑΣΟΚ αλλά ο Σαμαράς και η ΝΔ είχαν πάλι την ευκαιρία τους να τα κάνουν όλα πουτάνα. Και ερωτώ. Η κυβέρνηση ΝΔ με Καραμανλή άφησε κακή γεύση σε όλους. Γιατί ξαναβγήκε; Οκ άλλαξε ο αρχηγός και απο έναν χοντρό μπουνταλά τώρα έχουμε έναν θρήσκευόμενο στόκο που μιλάει με το θεό για να βρει λύσεις. Βγήκε η ΝΔ. Μειώθηκε η διαφθορά; ούτε καν, απεναντίας αυξάνεται. Θα μου πεις, γιατί τα λες όλα αυτά; που κολλάνε με τους μηχανοδηγούς; Πιστεύω ακράδαντα ότι όσο είναι στη βουλή τα ίδια και τα ίδια βρωμόσκυλα κανένας δεν θα δει προκοπή. Όσες απεργίες και κινητοποιήσεις και αν γίνουν, αν δεν πάρουν πούλο αυτοί απο κεί, δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Αυτά είναι φυσικά απόψεις και μπορεί να κάνω και λάθος. Λες ότι πολέμησα και νίκησα τα ερπετά και την Στέφανι (και όντως έτσι έγινε) αλλά δεν πολεμάω γαμωκυβέρνηση μας. Όμως όπως απάντησα και στον ανθρωπιστή απο κάτω πολεμάω καθημερινά, ξέρεις πως; με το να είμαι νόμιμος, έντιμος και δίκαιος ΠΑΡΟΛΕΣ τις δυσκολίες τις εποχής. Γιατί φόρους πληρώνω, αποδείξεις ζητάω και παίρνω, πληρώνω το νοίκι, πληρώνω τη ΔΕΗ, πληρώνω τα τέλη και ότι άλλη μαλακία έχουν σκεφτεί. Και παρόλα αυτά χτυπάω και εισιτήριο στο μετρό όταν μπαίνω μια στο τόσο. Δεν τα λέω όλα αυτά για να μου χτυπήσεις παλαμάκια, ούτε να μου πεις μπράβο, μια που και εγώ τα θεωρώ αυτονόητα. Θέλω όμως να μου πεις. Πόσοι τα κάνουν; Και το βασικό μου κόλλημα είναι ότι αν έχεις τη φωλιά σου λερωμένη (όχι εσύ, γενικά), δεν μπορείς μετά να ζητάς απο τον άλλο να στη σκουπίσει με τη γλώσσα του, γιατί θα σου πει αντε και γαμήσου, και πόσο άδικο πια μπορείς να του ρίξεις;

      Διαγραφή
    6. Δεν σου κόλλησα ταμπέλα πολιτικού χώρου πάντως, απλά είπα οτι τα βρωμόσκυλα που ανέφερες κι εσύ αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν προς όφελος τους την (σε μεγάλο βαθμό βάσιμη και δικαιολογημένη) οργή από τη σαπίλα που όντως τόσα χρόνια δημιούργησαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ με τη διαφθορά στο δημόσιο. Βλέπουν απειλητικές για τα συμφέροντα τους κινητοποιήσεις; Θα αμολήσουν τους παπαγάλους να γαβγίζουν μέρα νύχτα πως αυτοί που τις κάνουν δεν είναι αθώοι αλλά βολεμένα λαμόγια. Διότι ένα ζήτημα για τα βρωμόσκυλα είναι να πείσουν κόσμο να τους ψηφίσει, και ένα άλλο εξίσου σημαντικό είναι να στρέψουν τον κόσμο ενάντια στους εχθρούς τους. Τώρα για το άλλο θέμα, πως αλλάζει αυτή η κατάσταση,εμένα η αποψη μου είναι οτι είναι αυταπάτη να πιστεύεις οτι μπορεί να αλλάξει μόνο μέσω του κοινοβουλίου. Αν και αν πιάσουμε κουβέντα και γι αυτό το θέμα θα πρέπει να βγάλουμε περισσότερα χέρια και από τη θεά Κάλι και να γράφουμε μερα-νυχτα...

      Διαγραφή
    7. Όχι η αλήθεια ειναι οτι οι πολιτικές κουβέντες δεν ειναι το φόρτε μου, ούτως ή άλλως. Και εδώ δηλαδή, ότι λέμε πιο πολύ απαντώ βάση δικής μου λογικής και όχι γνώσης. Έχεις δικιο πάντως. Θες μέρες να συζητήσεις σε πλήρη ανάλυση μια πιθανή λύση και πάλι παίζει να κατέληγες σε αδιέξοδο.

      Διαγραφή
  10. Θα συμφωνήσω με τον παραπάνω μάλλον. Προσωπικά θεωρό ότι μία δόση αλήθειας υπάρχει και στον αρθρογράφο αλλά σαφώς και στην αντίθετη θέση.

    Γιατί όταν έχει φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο με το γαμήσι που τρώμε από κυβέρνηση ΔΝΤ κτλ, πρέπει να βάζεις (δυστυχώς ή ευτυχώς) προτεραιότητες. Βλέπεις το ποιο μεγάλο πούστη που σε πηδάει(σόρρυ για το σεξιστικό) βλέπεις και ποιους άλλους πηδάει και πας να τον φας τον μαλάκα. και ναι, όταν αυτό είναι η κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες (ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αν δεν είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες που εξυπηρετεί οι κυβέρνηση είναι οι ξένοι (μέσω της ΕΕ)) τότε πρέπει οι εργαζόμενοι είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα να είναι ενωμένοι.

    Συμφωνώ ίσως στα χρόνια της Χρυσής Χολέρας της μεταπολίτευσης να βρέθηκαν κάποιοι που έφαγαν και κάτι παραπάνω από σένα. Εσύ δούλευες σκληρά και έπαιρνες 1500 καθαρά και ο άλλος δούλευε ελάχιστα ή μπήκε με μέσω και έπαιρνε 2500. Εδώ όμως υπάρχουν δύο σημεία να σταθείς. Ένα, δεν είναι ΌΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι σε αυτή τη θέση. Δύο, υπήρχαν και άλλοι που δεν ήταν εργαζόμενοι ούτε στο δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα αλλά βγάλανε με λαμογιές, κομπίνες και λοιπά παράνομα, αλλά ΚΑΙ νόμιμα μέσα δισεκατομμύρια εις βάρος μας.

    Και τώρα τι θα κάνουν αυτοί; Θα βγάλουν ακόμα περισσότερα. Γιατί οι μίζες τώρα θα λέγονται προμήθειες, το να μην πληρώνεις εργαζομένους, "ελαστικές σχέσεις εργασίας" και η καταναγκαστική εργασία/δουλεία θα λέγετε "πρακτική εργασία". και όλα αυτά θα είναι νόμιμα και μόνιμα.

    Οπότε εγώ θα πρότεινα, να μάθουμε να βάζουμε προτεραιότητες. Μπορεί οι εργαζόμενοι του μετρό να την είχαν καλύτερα από κάποιους άλλους αλλά σίγουρα τους θέλεις δίπλα σου απέναντί στο κοινό εχθρό. Σίγουρα μία απεργία μόνη της δεν φέρνει αποτέλεσμα αλλά καλό είναι να παίρνουμε παράδειγμα. Θυμάμαι, τότε στους αγανακτισμένους, άκουγα κόσμο να λέει: "Ναι, κάνουμε απεργίες, να κάνουμε κάτι με διάρκεια, να παραλύσει το κράτος. Αλλά κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή, να δώσει το πρόταγμα". Το πρόταγμα όμως δόθηκε με τους Χαλυβουργούς, με το Μετρό και με ένα σορό άλλους αγώνες. Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε πως θα βγούμε όλοι μαζί από το βούρκο και όχι να ρίξουμε και του τελευταίους που απόμειναν, μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο σε πολλά από αυτά που θίγεις, και αν ήμουν ρομαντικός θα σου έλεγα και εγώ: ναι αγώνα ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι ακόμα και αν ενωθούμε όλοι μαζί απέναντι στον κακό Σόρον, με του που του βάλουμε το δαχτυλίδι στον πάτο, πάλι θα διαιρεθούμε και ο ένας θα κοιτάει πως θα πηδήσει τον άλλο. Και να σου πω και κάτι άλλο εγωιστικό. Εγώ τόσα χρόνια, βλέπω αρκετά λαμόγια να παρανομούν, να βολεύονται, να τρώνε λεφτά εις βάρος των συμπολιτών τους. Δεν πήρα ρόπαλο να τους σπάσω τα μούτρα όπως θα έπρεπε και προτίμησα να το πολεμήσω αυτό προσωπικά με το να είμαι έντιμος, νόμιμος και όσο πιο πολύ μπορώ δίκαιος σε μένα και στους γύρω μου. Τώρα λοιπόν έρχεται αυτός που ανεχόμουν τόσα χρόνια και μου λέει "βοήθησε με να κερδίσω πάλι αυτά που κατέκτησα ΧΩΡΙΣ να τα αξίζω. βοήθησε με γιατί οι πολίτικοί μου έγλειφα πριν τώρα με γαμάνε και χρειάζομαι την στήριξή σου". Ξέρεις κάτι φίλε; ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΠΑΠΑΡΙ ΜΟΥ! Δεν νιώθω κανένα απολύτως οίκτο για κανέναν. Τα ήθελες και τα παθες. Χέστηκα που σε γαμάνε. Μπορεί να την πληρώνουν και αθώοι αλλά τι να κάνουμε, η ζωή δεν είναι δίκαιη.

      Διαγραφή
  11. Πω, πω ναι πόσο δίκιο έχεις ρε ΜΠΡΑΦ. Τον παίρνουνε αυτοί οι οδηγοί... Μας ανήκει το μετρό! Μπορεί να μην μας ανήκει η υγεία η παιδεία, το φώς, το νερό, το τηλέφωνο, ο ΟΣΕ και σε λίγο ούτε το μετρό, αλλά ναι τα ΠΑΠΑΡΙΑ οι οδηγοί φταίνε. Γιατί θα έπρεπε να ρουφάνε σκατά (σαν καλοί Έλληνες) και μετά να τα φτύνουν στο ίντερνετ μαζί με τα ψωλοχύματα που κατάπιναν, όπως κάνεις εσύ...και να το παίζουν και μάγκες. Ρε συ, κάνε μου μια χάρη και ξεκόλλα λίγο τη γλωσσίτσα από την κωλοτρυπίδα του Άδωνι γιατι δεν σ'ακουω καθαρα... σα πουτάνα που γαμιέται σε μπουρδέλο αφιλοκερδώς κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μήπως είσαι μηχανοδηγός και παρεξηγήθηκες τόσο πολύ; Μια άλλη ερώτησή μου είναι: Είσαι ολότελα καθυστερημένος ή απλά τον παριστάνεις πολύ καλά; Η μήπως έχεις ρουφήξει και εσύ αρκετό σκατό και έχει γεμίσει το κούφιο κεφάλι σου; έγραψα εγώ πουθενά οτι οι οδηγοί φταίνε για όλα τα άλλα προβλήματα; ΌΧΙ. Άναφέρθηκα πουθενά στα άλλα προβλήματα; ΟΧΙ. σχολίασα μόνο ένα θέμα, στηριζόμενος σε μια απεργία η οποία ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμο και είναι άποψη σε πληροφορώ που μοιράζεται πολύς κόσμος. Που κολλάει ο Άδωνις κανείς δεν κατάλαβε. Το να ενοχλούμαι απο κάτι μαλάκες σαν και σένα νομίζεις οτι με τοποθετεί σε κάποια πολιτική παράταξη; είναι δυνατόν να είσαι τόσο στόκος; Διάβασε καλύτερα τι ακριβώς σχολιάζω στο κείμενο, και μετά αν έχεις μυαλό περισσότερο απο όσο σου φαίνεται, απάντησε με επιχειρήματα απέναντι σε αυτά που λέω και άσε τις γενικούρες και τις παπαντζες σου για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν.

      Διαγραφή
    2. Ο φίλος απο πάνω σου απαντά με την ίδια γραφή που έχεις στα κείμενά σου.
      Και ναί, δεν γράφεις ότι φταίνε οι οδηγοί, γράφεις ότι φταίνε οι απεργοί. Μεγάλε σου έχω νεα! ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!! Η απεργία που σχολίασες δεν ήρθε ουρανοκατέβατη απο καποιος άσχετους με το μετρό, ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ.
      Απλά για να το ξκαθαρίσουμε! Τωρα πως γίνεται στα κείμενα να ρίχνεις ότι ράτσα μπινελικι παίζει στο διαδίκτυο και όταν σου απαντάει κάποιος σε αναλογο ύφος να κανεις τη "μωρά παρθένα" που δεν έχει ξανακούσει τη γλώσσα... Δεν σημαίνει απαραίτητα οτι προσβλήθηκε ο ανώνυμος, απλά σου απαντησε σε commedy.

      Διαγραφή
    3. Σόρρυ για να καταλάβω, που ακριβώς έπαιξα τη μωρά παρθένα; Εκεί που τον είπα ευγενικότατα καθυστερημένο; Επίσης, είπα οτι δεν φταίνε οι οδηγοί ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...αλλα μονο για την ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Ρε θα μάθετε να διαβάζετε τις λέξεις που υπάρχουν στο κείμενο, χωρίς να προσθέτετε ή να αφαιρείτε δικές σας;

      Διαγραφή
  12. Καλά φιλενάδα μην σκίζεις το καλτσόν σου... μπορείς να αναπαράγεις καλά αυτά που λέει ο Άδωνις και να μην είσαι κομματικός. Απλά να ξέρεις ότι άλλοι σα και του λόγου σου πλερώνονται για να τα γράφουν αυτά. Και δε λέω και ο Πάσχος μεμονωμένα σχολιάζει και δεν είναι σε κάποια πολιτική παράταξη.
    Παρεμπιτόντως πουθενά δε υπονοώ ότι λες ότι οι οδηγοί φταίνε για όλα, διάβασε καλύτερα αυτά που γράφω.
    Επίσης, παπάντζες και γενικούρες αυτά που λέω;;; το κείμενό σου το διάβασες μωρη σαλούφα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλούφα? Μαθαίνω και καινούγες λέξεις!!

      Διαγραφή
    2. Καλά είσαι μεγάλος τρόμπας ανώνυμε. Μια ΜΠΡΑΦ, μια Άδωνις. Δηλαδή αν τυχών έχουν αυτοί μια παρόμοια άποψη με τη δική μου σε κάποιο μεμονωμένο θέμα, πάει να πει πως τους αντιγράφω ή τους γλείφω; Αυτο θα έλεγες σε κάθε άτομο που συμφωνούσε με μένα; ΜΠΡΑΦ ή γλείφτης του Άδωνι; Και για να έχουμε καλό ερώτημα, εσύ ποια κωλοθυρίδα χαιδεύεις με τη γλώσσα σου προσπαθώντας να πουλήσεις εδώ αγωνιστικά φρονήματα; Του Τσίπρα ή της Παπαρήγα; Του απατεώνα συνδικαλιστή που τρώει τα λεφτά μου εδώ και χρόνια;

      Ανώνυμος σαπιοκωλάκιας wrote:

      "Μας ανήκει το μετρό! Μπορεί να μην μας ανήκει η υγεία η παιδεία, το φώς, το νερό, το τηλέφωνο, ο ΟΣΕ και σε λίγο ούτε το μετρό, αλλά ναι τα ΠΑΠΑΡΙΑ οι οδηγοί φταίνε."

      Εδώ είναι που υπονοείς οτι λέω πως οι οδηγοί φτάνε για όλα. Στο κάνω copy-paste για να το καταλάβεις καλύτερα. Όταν το εμπεδώσεις ενημέρωσέ με και θα σου δώσω μια μπανάνα δώρο.

      Και εσύ Παντελή, πως γίνεται να μη ξέρεις τη λέξη σαλούφα;

      Διαγραφή
    3. Ο αδερφός μου πριν από 2 χρόνια πήγε για πρακτική στον ΗΣΑΠ. Στον Πειραιά εκεί που και καλά διορθώνουν τα τρένα όταν χαλάνε. Ήταν εκεί για 6 μήνες και δεν έπιασε κανείς τους ένα κατσαβίδι.
      Τάβλι, Μεναγάκη, στοίχημα και τα υπόλοιπα. Και ο πιο χαμηλός μισθός εκεί ήταν τότε 2.500.
      Και η γκρίνια πήγαινε σύννεφο για το ότι δεν είχαν άτομα (να τα κάνουν τι ??) , ότι δεν τους πληρώνουν υπερωρίες (το Champions League ήταν το βράδυ και έπρεπε να μείνουν μέχρι αργά για να παίξουν), κτλ.
      Ταυτόχρονα φίλος μου επαγγελματίας οδηγός σε φορτηγό παίρνει πλέον 600 ευρώ και αυτά όταν το θυμηθεί ο εργοδότης του.
      Κάτι με πιάνει όταν βλέπω να υπερασπίζονται τα ΜΜΜ το οποία από πλευρά εξυπηρέτησης είναι από τα χειρότερα της Ευρώπης και ταυτόχρονα τα πιο ζημιογόνα. Και όλα αυτή η αντίσταση προέρχεται από τους ίδιους συνδικαλιστές που έκαναν απεργία πριν από 1 χρόνο για να σταματήσουν το νόμο που έλεγε να δουλεύουν 3 ώρες ακόμα τα ΣΚ. Με την αιτιολογία ότι θα ζημιώσει τον οργανισμό και επιχείρημα "Να πάρουν ταξί οι μεθύστακες".
      Όλα αυτά τα λέει κάποιος που δεν έχει αυτοκίνητο και μετακινείται καθημερινά με ΜΜΜ. Από μένα λοιπόν καμία συμπάθεια και καμιά ανοχή. Να τους απολύσουν όλους και μετά να τα ιδιωτικοποιήσουν όλα μήπως και ξεβρομίσουμε.
      Και κάτι τελευταίο..
      Έχουμε τα τελευταία χρόνια υπερτριπλάσιο αριθμό απεργιών απο οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Πως πάει αυτό αλήθεια? Έχει βελτιωθεί η ζωή κανενός μετά από όλα αυτά?
      Μώπως έχουμε καταλάβει κάτι λάθος??

      Διαγραφή
    4. Καλα χειροτερη μαλακια δεν εχω ακουσει. Ναι ιδιωτικοποιηστε τα παντα και πουληστε τα στα ξενα κεφαλαια να μην μας ανηκει πια τιποτα. Να καταληξουμε ολοι με μισθους πεινας και να φοβομαστε να κανουμε κιχ για να μη παρουμε ποδι. Εσεις δεν θελετε ερχαζομενους θελετε σκλαβους στα συμφέροντα ξενοφερτων δυναμεων. Ανθρωποι σαν και εσας που ανεχονται την καταπιεση και την τρομοκρατια διατηρουν και μεγαλωνουν την εξαρτηση μας απο τις πανισχυρες πολυεθνικες που ελέγχουν και κατακτουν τα παντα. Ντροπη σας πραγματικα. Ντροπη.

      Διαγραφή
    5. Χαχαχαχα!!
      Έ όχι και δεν έχεις ακούσει μεγαλύτερη μαλακία..
      Αυτό που θέλουμε εμείς φίλε είναι αξιοκρατία και διαφάνεια. Το ακριβώς αντίθετο αυτού που υπερασπίζεσαι. Το κράτος δεν έχει καμία δουλειά να είναι επιχειρηματίας και να νομοθετεί για μονοπώλια και κατεστημένα.
      Κρατάς τις εγκαταστάσεις και νοικιάζεις τις υπηρεσίες στον καλύτερο πλειοδότη.
      Ποίον χάλασε που ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ και άνοιξε η αγορά? Και ποιο φθηνή επικοινωνία έχεις και καλύτερη ποιότητα. Ποιόν χάλασε που πήρε η COSCO το λιμάνι του Πειραιά και σου έφερε την HP?? Μάλλον τα λαμόγια τους συνδικαλιστές και τους βολεμένους που δεν θέλουν να αλλάξει ποτέ τίποτα και να κρατάνε υπό ομηρία μια κοινωνία ολόκληρη.
      Το δημόσιο πρέπει να έχει μόνο την υγεία , την εκπαίδευση, την ασφάλεια των πολιτών και το νομοθετικό - ρυθμιστικό περιεχόμενο. Τα υπόλοιπα είναι κομμουνιστικές (αποτυχημένες από την ιστορία) μαλακίες.
      Βγές για λίγο από τον μικρόκοσμο σου, δες πως λειτουργούν τα ανεπτυγμένα κράτη και άσε αυτά που έμαθες από τον παππού και τον προπάππου σου.
      Όλα αυτά που λες είναι σαν να βγήκαν από Σταλινικά έντυπα αφού τους έκανε πρώτα ένα edit η Παπαρήγα. Divorced from reality my friend.

      Υ.Γ
      Η πρώτη καλή ιδέα που άκουσα από ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 2 χρόνια. Να πληρώνουν τους μισθούς των παπάδων όσοι δηλώνουν πιστοί!! Να δούμε ποιοι είναι ποιοι επιτέλους. Πατρίς , Θρησκεία, οικογένεια.. Ή μήπως όχι?

      Διαγραφή
    6. Διομήδη...τσίμπα ένα μύδι...και αφού το τσιμπήσεις, μάθε να γράφεις σωστά το όνομα πριν το χρησιμοποιήσεις ξανά... Τι να πω τώρα για τα χαζα που μας λες; Ο Gabriel απάντησε και με το παραπάνω.

      @Gabriel: Ναι ρε φίλε φοβερή ιδέα, αλλά πόσο μακριά νομίζεις θα πάει; Επιτίθενται στο θρήσκευμα και στην χώρα θα πούνε κλασσικά, αδιαφορώντας για όσο κόσμο δεν ασπάζεται τα εβραικά παραμύθια τους. Και θα τρέξουν όλοι οι εθνικάρες με τους χρυσαυγίτες για vanguard και θα δείρουν, θα απειλήσουν, θα κλαφτούν και δεν θα γίνει τίποτα σωστό πάλι.

      Διαγραφή
  13. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις(και όχι, νομίζω, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις) είναι ότι όταν γράφεις ένα ''μονοθεματικό'' (που δεν είναι) κείμενο, ή θα παρουσιάσεις ολοκληρωμένα το θέμα που σημαίνει όλες τις προεκτάσεις του ή θα αναπαραγάγεις απλά τα γνωστά ιδεολογήματα. Τι να κάνουμε, δεν γίνεται να κρίνεις μια απεργία εργαζομένων και να μην μας πεις απέναντι σε ποιον το κάνουνε, τι παίζει με αυτό, το κάνει και σε άλλους αυτό κτλ. Επίσης, το άρθρο σου εμένα δε μου φάνηκε μονοθεματικό(απεργία,Άκης,Τσίπρας,Αγγελόπουλος) αλλά άρθρο σχολιασμού των τρέχωντων ας πούμε. Ε λοιπόν, την προηγούμενη βδομάδα δολοφόνησαν χρυσα αυγά ένα μετανάστη γιατί τους εμπόδισε το ποδήλατό του, αλλά αυτό δεν είχε χώρο στο άρθρο σου. Τέσπα, μπορώ να αναφέρω και πολλά άλλα αλλά κάτι άλλο θέλω να πω. Εγώ πρώτη φορά μπήκα στο μπλογκ και διάβασα αυτό σου το κείμενο. Χοντρικά, το θεώρησα πολιτική ατζέντα και άποψη από Πρετεντέρη με χρυσαυγίτικη φρασεολογία καφενειακού τύπου. Σν να βλέπω μεσημεριανά, αναμασάμε την κάθε παπαριά που μας λένε(οι απεργοί κάνουν απεργία απέναντι στους πολίτες(που είχαν κάνει και απεργία κατά της αύξησης του εισιτηρίου και στο Σύνταγμα μας έσωσαν που άνοιγαν τα ρολά και μπορούσαμε να μπούμε και να σωθούμε από τη νόμιμη βία των ΜΑΤ), ο γιωργάκης είναι χαζός(αυτό έφταιγε!), ο Αγγελόπουλος είναι βαρετός και άσχετος καιβρωμάει ενώ ο Παπακαλιάτης σου΄περ δράση και γρύγορα πλάνα και έχει και σκυλί που το λένε ''Μοναξιά'' και γαμώ. Δε ξέρω άμα σου φαίνεται ακραίο αυτό που λέω αλλά έτσι μου φάνηκε το πρώτο κείμενό σου που έπεσα στα μάτια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τα σχόλιά σου κάτω όμως πιάνω ότι δεν είναι σωστό αυτό μου το συμπέρασμα για το ποιόν σου. Άρα ήθελα να σου πω σοβαρά 3+1 πράγματα. 1. Δε γίνεται να βλέπεις την άμυνα των εργαζομένων(απεργία) χωρίς την επίθεση που δέχονται. Είναι άτοπο και αντεπιστημονικό και βγαίνει πάντα λάθος συμπέρασμα(γι'αυτό το κάνουν και στα κανάλια).2. Επείδη το έχω ξανακούσει, άμα σου φαίνεται ακραίο σαν μέτρο η απεργία, να μην το κατακρίνεις απλά αλλά να προτείνεις έναν άλλο τρόπο. Προσοχή, όχι συμβολικό με κεράκια, προσκόπους και μαλακίες αλλά που θα μπορεί να εξασφαλίσει πίεση προς την κυβέρνηση αλλά κυρίως απεύθυνση προς τον κόσμο για να ξεσηκωθεί κι αυτός. Και μη μου πεις να παν να γαμήσουν τη βουλή και τέτοιες μαλακίες γιατί αυτό δε μπορούν να το κάνουν μερικοί εργαζόμενοι, αυτό προυποθέτει ότι θα ξεκολλήσεις κι εσύ κι εγώ από τα λάπτοπ μας και θα πάμε(άςε που οι του Μετρο δε λένε και όχι δηλαδή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο). 3.Δε μπορείς να δέχεσαι με ουδέτερο τρόπο την έννια της νομιμότητας(και αναφέρομαι στα τελευταία σου σχόλια). Όταν για το Μνημόνιο 3 α πάρουμε δάνειο 31 δις και τα 25 θα πάνε κατευθείαν σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τράπεζες για να την στηρίξουν δεν υπάρχει νομιμότητα ούτε και το γαμημένο χέρι της ελεύθερης αγοράς που ντεμέκ ρυθμίζει τα άπαντα σύμπαντα. Κραυγαλέος κρατικός παρεμβατισμός είναι (και το κάνουν μάλιστα αυτοί που όλοι μέρα βρίζουν το κράτος και θέλουν λιγότερο) και η νομιμότητα έχει ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο. Δηλαδή, αυτοί που φτιάχνουν νόμους αβίωτους για την πλειψηφία για να διαιωνίζουν τη δική τους ευημερία και κερδοφορία, θα μας εγκαλέσουν και για παράνομους. Το βασικό point αυτού του σημείου είναι ότι ο νόμος δεν είναι ουδέτερος, άρα εξυπηρετεί ταξικά συμφέροντα, άρα εγώ δεν είμαι απλά ένας ισάξιος πολίτης απέναντί του αλλά πρέπει να σκεφτώ πρώτα απ' όλα με ποια ταξικά είμαι. Αλλιώς, οι νόμοι θα αλλάζουν, ο κόσμοπς θα εξαθλιώνεται και θα (τον) αυτοκτόνεί και εγώ θα παριστάνω τον νομοταγή (και στη χούντα όλα νόμιμα ήταν αυτά που κάνανε). Και το επιχείρημα περί δημοκρατίας που λες, ισχύει εν μέρει για να δείξει και τις ευθύνες του κόσμου, αλλά πάλι το εξουδετερώνεις λες και απολαμβάνουμε μια δημοκρατία που ο καθένας ελεύθερα πολιτεύεται, έχει τα ίδια μέσα να τον στηρίζουν κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τελευταίο σημείο(+1), και ενώ προσέχεις ότι δε χρησιμοποίησα χαρακτηρισμού παραπάνω παρά τις διαφωνείς, όσον αφορά στον Αγγελόπουλο λες μαλακίες που θα έλεγε μια 19χρονη γλάστρα σε εκπομπή της Τατιάνας την ώρα που της κάναν απολέπιση. Δε θα σε πέισω προφανώς να σου αρέσει αλλά δε μπορεί να μην παραδέχεσαι ότι ο Αγγελόπουλος έκανε ταινίες που τολμούν να ασχοληθούν με την ιστορία(όταν στο σχολείο γιορτάζουμε το ΟΧΙ του Μεταξά με μια αναφορά στο κεφάλαιο για ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, και όταν έχουμε πείξει στις ''ενδιαφέουσες'' ''καλογυρισμένες'' μεταμοντέρνες παπαριές. Ο Αγγελόπουλος επίσης είνα αναγνωρισμένος και στο εξωτερικό γιατί κατέθεσε πραγματικά κάτι καινούργιο, που δεν είναι ότι είναι βαρετές ή μεγάλες οι ταινίες του αλλά την δυνατότητα απεικόνισης στον κιν/φο του χώρου και του χρόνου, εντός ιστορικού πλαισίου και με ταξική λογική, με απεικόνιση της πραγματικότητας δηλαδή με έντονα στοιχεία συμβολισμο΄'υ όμως. Τέσπα, είπα και πριν, δε θα σε κάνω να σου αρέσει. Απλά πάλι, και επιστρέφω στο αρχικό που σου έλεγα, επιλέγεις να την πέσεις λέγοντας μια κοινοτυπία στον Αγγελόπουλο όταν παίζει παντού ο Παπακαλιάτης(και ξαναλέω, το σκυλί του το λένε Μοναξιά) ή ας πούμε θα μπορούσες να πεις για τον Ταραντίνο την καινούρια κτλ. Δευτερο, ούτε ο κιν/φος είναι κάτι ουδέτερο(και η τέχνη γενικότερα)άρα οφείλεις να παραδεχτείς τουλάχιστον αυτούς που δε φλώμοσαν με αυταπάτες τον κόσμο.
    Αυτά τα πολλά. Σόρρυ για την έκταση. Ελπίζω να έγινα κατανοητός καισυνέβαλα στη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά τα λες Απόστολε και συμφωνώ σε πάρα πολλά μαζί σου, όμως κοίτα να δεις τώρα τι γίνεται. Όντως το κείμενο αν το πάρει κανείς σοβαρά ίσως να δίνει την εντύπωση οτι ασχολείται με πολιτική και με ενημέρωση. Φυσικά, αν σκεφτείς οτι στα 60 περίπου κείμενα, άντε να έχω ασχοληθεί με πολιτική σε 1-2 και πάλι στην πολύ απ'εξω γιατί δεν μου αρέσει να ασχολούμαι, τότε συμπεραίνεις οτι ο αρχικός σκοπός του κειμένου είναι να χαβαλεδιάσει, λέγοντας πολύ πολύ περιφραστικά μια προσωπική άποψη. Σαφώς δεν έχω κάνει καμιά ανάλυση της σκέψης μου, γιατί ο σκοπός μου δεν ειναι να αναπτύξω πολιτικές ιδέες και φιλοσοφίες σε αυτό το blog αλλά να αναφέρω κάτι που μου τι σπάει. Το τι και το γιατί μπορώ να τα αναφέρω αν ερωτηθώ αλλά και πάλι, δεν ειναι ο σκοπός μου. Να απαντήσω όμως στις παρατηρήσεις σου.
      1: Την βλέπω την επίθεση πίστεψέ με, άλλωστε την ζω και εγώ. Αλλά όπως με ενοχλεί το αγγούρι που τρώω απο τη μια πλευρά, με ενοχλεί το αγγούρι που τρώω και απο την άλλη. Το οτι στη συγκεκριμένη περίπτωση μου τη σπάνε οι απεργοί, δεν σημαίνει οτι είμαι ενάντια σε καθε κίνηση διαμαρτυρίας, ούτε φυσικά οτι παίρνω το μέρος της κυβέρνησης ή του Άδωνι όπως αναφέρει ένας κεφτές απο πάνω.
      2: Έχω προτείνει σε άλλα κείμενα ή σε σχόλια. Γενικά είμαι υπερ της εξόρυξης της ρίζας του κακού, όσο ουτοπικό και αν ακούγεται. Τα άλλα τα θεωρώ στην πλειονότητα, μη-αποτελεσματικά ημίμετρα.
      3: Συμφωνώ τα μάλα. Εννοείται οτι ο νόμος δεν ειναι ούτε ουδέτερος ούτε αντικειμενικός. Σίγουρα επίσης όλοι δεν έχουμε τα ίδια μέσα να μας στηρίζουν και δεν πολιτευόμαστε ελεύθερα. Δικαιολογεί όμως αυτό την ρουσφετολογία και την διαφθορά πχ; Και ποια είναι λοιπόν η λύση;ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει; Δεν νομίζω οτι υπάρχει χρυσή τομή εδώ. ΑΛλά το σίγουρο είναι οτι κανένα άκρο δεν βοηθάει ούτε εμένα, ούτε εσένα.
      4: Μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα για τον Αγγελόπουλο. Απλά δεν είναι ο τύπος μου. Επίσης αν αναφερόμουν στον Παπακαλιάτη, θα έπρεπε να κάνω αναφορά σε όλα τα είδη σκατών και επειδή δεν είμαι τόσο σάπιος, το έχω ξεπεράσει.

      Διαγραφή
  16. Είναι τόσο δημόσιο αγαθό που πληρώνεις 3 ευρώ τη μέρα κοτόπουλο για να πας στη δουλεια σου.
    Πριν γράψεις την επόμενη εμετική πολιτικού περιεχομένου κουράδα σου, διάβασε κανα βιβλιαράκι.
    Όταν ακούς εργατικό κίνημα, απεργία, ταξική πάλη, άνοιξε λίγο το κακόψυχο μυαλουδάκι σου, προσπάθησε να δεις λίγο παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε πληρώνω ρε προλετάριε εγώ τίποτα, γιατί έχω αμαξάρα και πάω όπου γουστάρω. Και όταν η ταξική πάλη προκαλεί απεργίες και και κλείνει τα μετρό, παίρνουν όλοι τα αυτοκίνητά τους και εμποδίζουν εμένα τον μέγα λόρδο απο το να κινηθώ ελεύθερα. Για αυτό έχω πρόβλημα κατάλαβες;

      Διαγραφή
  17. Δεν την ξέρω τη Σαλούφα τι να κάνουμε είμαι αγράμματος. Ωστόσο πάντως, μου αρέσει ο Αγγελόπουλος... Το καλό πράγμα αργεί, τι να κάνουμε ρε alza. Καλός και ο ταραντίνο αλλα θελω ταινίες με νοήματα μεγάλα. Τωρα για το μετρό... ως Θεσσαλονικιός γελάω κάτω από τα μουστάκια μου. Σε λέω αντε να μάθετε κι εσείς οι Αθηναίοι πως είναι να περιμένεις μετρό και να μην έρχεται ποτε...
    Δε θέλω να στέκομαι σε λάσπες και λεπτομέρειες, πότε πήγε ο ξάδερφος του μπατζανάκη του κάθε αναγνώστη για επιδοτούμενη πρακτική στο μετρο και τι εμπειρείες αποκόμμισε. Αυριο κάποιος άλλος κλάδος θα βγεί σε απεργίες, και αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν απο το μετρο θα ταλαιπωρήσουν και αυτοι με τη σειρά τους ώς απεργοί και τους οδηγούς του μετρο και τους προηγούμενους που απεργουσαν και παει λέγοντας... Πάλι θα βγούν στη δημοσιότητα υπέρογκες αμοιβες ορισμένων, βρωμιές των συνδικαλιστών τους και τα κανάλια θα βουήξουν απο αγανακτισμένες καταγγελίες εναντια σε κάποιο άλλο ρετιρέ του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα που κλείνει... Το ζητημα φιλαράκι είναι τι ρόλο βαράς εσύ? which side are you on (motherfucker) που λένε και οι αμερικάνοι. Γιατι μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλά και μέσα απο το commedy παραγεις πολιτική. Όλοι τη σημερον ημέρα στο δημόσιο λόγο μας θέλοντας και μη πολωνόμαστε στο ένα ή το άλλο στρατόπεδο, κι εσύ φιλαράκι στο άρθρο που έγραψες πήγες με τους κακούς. What's done is done, το καταλαβαίνο, λίγη σημασία έχει η κουβάντα που παίζει εδω στα χαμηλά της σελίδας, αλλα ελπίζω να σε έβαλε σε σκέψεις. See you on the next strike.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαλούφα λέμε γενικά την άσχημη γυναίκα, την χοντρή φακλάνα, την απάλευτη. Επειδή το έψαξα λίγο παραπάνω για να σε ενημερώσω και σωστά (για να δεις τι ψυχάρα είμαι), ο όρος προήλθε απο την τσούχτρα 'σαλούφα', η οποία είναι η κλασσική στρογγυλή τσούχτρα των ελληνικών παραλιών. Συναντιώνται σε διάφορα χρώματα, κυρίως αποχρώσεις του καφέ και του πορτοκαλί, αλλα το σχήμα τους παραμένει σταθερό και μοιάζει με αυγό μάτι, ιπτάμενο δίσκο, πιάτο και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Ο συσχετισμός με τις χοντρές δεν ξέρω απο που ξεκίνησε, ίσως απο την ζελεδοειδή μορφή τους, ίσως απο το οτι και οι δυο είναι αηδιαστικές. Ίσως ότι ανήκουν και οι δυο στη θάλασσα που έχει χώρο; δεν ξέρω και δεν μπορώ να απαντήσω.

      Τώρα, στο αρχικό θέμα, το μόνο που θέλω να πω είναι οτι θεωρώ λάθος να νομίζεις οτι υπάρχουν μόνο δυο στρατόπεδα. Επίσης είναι βεβιασμένο το συμπέρασμά σου σχετικά με το σε ποιο στρατόπεδο ανήκω. Δεν είναι όλα τα θέματα ασπρο-μαύρο. Δεν είναι πολίτες VS κράτος εδώ, η κρίση μας είναι γενικότερη και έχει να κάνει περισσότερο με τη νοοτροπία μας σαν λαός, που ειναι για γέλια. Αλλά ακόμα και αν δεν ήταν για γέλια, δεν είμαι άνθρωπος που επιλέγει μια πλευρά και ακολουθεί τυφλά κάθε μαλακία της. Για τον Α, Β λόγο μπορεί να μου τη σπάει η συγκεκριμένη απεργία (όχι γιατι χρησιμοποιώ ΜΜΜ), αυτό δεν σημαίνει οτι είμαι αντίθετος σε όλες τις απεργίες ή ότι είμαι φιλοκυβερνητικός. Εξήγησα στην τελική τους λόγους σε παραπάνω σχόλια και νομίζω οτι είναι σαφής.

      Διαγραφή
  18. Για τους αριστερούληδες που κλαίνε σαν παρθένες για τα δικαιώματα των "εργαζομένων" του μετρό να γαμάνε το επιβατικό κοινό όποτε γουστάρουν, να παραθέσουμε και μερικά δεδομένα σχετικά με την προηγούμενη απεργία...
    http://www.adslgr.com/forum/threads/401043-%CE%A4%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%A1%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-285-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CF%81%CF%8C
    Αλληλεγγύη στους βυσματίες απόφοιτους νηπιαγωγείου με τα 2000+ το μήνα. Κάτω το κακό κράτος, η παλιοτρόικα και τα μηνμόνια. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.

    Αυτά για τα συνδικαλιστικά σκουλήκια του μετρό. Τώρα σε ένα πιο θεωρητικό επίπεδο, "γιατί θα έπρεπε να απαγορεύονται οι απεργίες στο δημόσιο"

    Αυτό που ονομάζεται λοιπόν δημόσιο, υποτίθεται έχει εν δυνάμει μετόχους 10 εκ Έλληνες. Οι μέτοχοι της δημόσιας επιεχείρησης, αποφασίζουν (μέσω του διοικητικού συμβουλίου που εκλέγουν, aka Κυβέρνηση) την πολιτική της εταιρίας. Όταν απεργείς, στην ουσία θέλεις να "κάνεις γνωστό το πρόβλημά σου στο λαό"
    Μα ο λαός, στις (πρόσφατες κιόλας) εκλογές, έχει επιλέξει μια "μνημονιακή" πολιτική, από την οποία ζητάς να εξαιρεθείς (ενώ έχουν προηγηθεί περικοπές σε πολλούς άλλους πριν από εσένα), γιατί είσαι μάγκας βυσματίας, έχεις τα κλειδιά των συγκοινωνιών, έχεις βρει κολπάκια να απεργείς και να πληρώνεσαι (μέσω απεργιακού rotation μεταξύ σωματείων) και είσαι αποφασισμένος να μας ζαλίσεις τ αρχίδια όσο πάει καθώς εφ όσον φίλησες τις κατάλληλες κατουρημένες ποδιές του εκάστοτε υπουργού μεταφορών, πλέον η θεσούλα σου σου δίνει υπερεξουσίες όπως πχ τη διακοπή των μετακινήσεων των πολιτών.

    Στην ουσία όλο αυτό μεταφράζεται σαν μια έμμεση πίεση προς τους μετόχους (aka λαός) για αλλαγή δικοικητικού συμβουλίου (aka Κυβέρνηση). Και τώρα το quiz της ημέρας (σκέφτομαι και γράφω): Ποιος μπορεί να επιθυμεί μια τέτοια αλλαγή άραγε και να επωφελείται από αυτήν, και γενικότερα πόσο ηθική είναι η στάση των απεργών-εκβιαστών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κουμουνιστο-συμμορίτες?
      Φιλαράκι δεν τα καταλαβαίνω τα οικονομικά που αντιπαραβάλλεις για να την πεις στους αριστερους. Εγώ ξερω ένα πράγμα. Το δημόσιο είναι για το μπούτσο. δε λειτουργεί τπτ πουτάνα όλα. Το συστημα δεν δουλεύει. Οταν κάτι δεν λειτουργεί το φτιάχνεις κι αυτό θελει χρήμα όχι περικοπές. Τι διορθώνεις κόβοντας μισθόυς? Ο μηχανικός ξαφνικά θα πιάσει κατσαβίδι (εδώ δεν επιανε με τα 2000+). Όταν μπάζει το σπίτι σου και καίς ένα κάρο πετρέλαιο,αλλάζεις κουφώματα δεν διορθώνεις το πρόβλημα σταματώντας να καθαρίζεις τα τζάμια. Δε λέω ενιαίο πρέπει να είναι το μισθολόγιο αλλά να μπορουν οι εργαζόμενοι να ζήσουν και να έχουν και την άνεση να αγοράσουν και ένα κάρο μαλακίες για να ζήσουν αυτοί που τις πουλάνε είτε είναι αυτοκίνητα είτε ρούχα είτε παιχνίδια για τα κουτσούβελά τους, είτε δίσκους, είσητήρια για ταινίες του παπακαλιάτη κτλ. Έτσι λειτουργούσε αυτος ο γαμμημένος ο καπιταλισμός σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και 30 χρόνια, δεν καταλαβαίνω γιατί ξαφνικά πρέπει να τον αλλάξουμε. Όλοι οι φωστήρες των φόρουμ την είδαν οικονομολόγοι και πιστεύουν οτι οι υψηλά αμοιβώμενοι εργαζόμενοι βαραίνουν την οικονομία. Και ποιος θα κινήσει το χρήμα στην αγορα ρε τσακάλια. Νομίζεις ο Λάτσης θα κατέβει να αγοράζει αγγούρια απο το μανάβικο του κυρ Μανώλη στη γειτονία μου? (γεια σου Μανώλη!) Οχι δεν θα κατέβει. Και ο μανώλης θα κλέισει, όπως έκλεισε και ο Γιάννης με τα σιδερικά και το βιντεο κλάμπ μέχρι και το γαμημένο το περίπτερο στη γωνία έκλεισε! Όταν με τα καλό λοιπόν κλείσει και ο Μανώλης θα μείνει χωρίς δουλειά και η βασούλα στο ταμείο και ο χασάν που ξεφορτώνει τα τελάρα. Αλλοι 3 άνεργοι, που θα ξαναφάνε όταν με το καλό ξαναρθει η ανάπτυξη. Αλλα νάμαστε καλα Secretofsteel...

      Διαγραφή
    2. Δεν λειτουργούσε ακριβώς ο καπιταλισμός βρε Παντελή. Τουλάχιστον δεν λειτουργούσε για όλους. Νομίζω οτι θα συμφωνήσεις πως, μπορεί φαινομενικά όλα να ήταν οκ, αλλά το χρέος δεν έγινε τόσα μύρια σε 2-3 χρόνια. Το κακό πάει πολύ πίσω. Εν παση περιπτώση εγώ δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Secret μια που ακριβώς το ίδιο πιστεύω.

      Διαγραφή
    3. Φτού ρε πούστη θα με κανετε να μιλήσω σοβαρά.
      Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή που να μην έχει χρέος. Σε ποιον χρωστάνε? Στους Χρηματοπιστοτικούς οργανισμούς (κατι σαν τραπεζες για τραπεζες και κράτη). Αυτές που εβρισκαν αυτά που δάνειζαν? Δεν τα είχαν ποτέ! (η ένοια της "πίστης" στο χρηματοπιστοτικό σύστημα). Μια τεράστια φούσκα οπου τα κράτη δανείζονταν υποθηκέυοντας την Μελλοντική τους παραγωγή (και μάλιστα αυτή που εκτιμούσαν οτι θα έχουν βάσει ρυθμών ανάπτυξης) την οποία με τη σειρά τους οι χρηματιπιστωτική οργανισμοί θεωρούσαν ιδιοκτησία τους για να δανείσουν και σε άλλες χώρες. Οταν ξεκίνησε η υφεση (99-2000) η παραγωγές που είχαν υποθηκευτεί δεν παραχθηκαν ποτε και αρχισε η βούτα. Αλυσιδωτή αντιδραση που δεν γινεται να σταματίσει. Χρωστάνε όλοι τρισεκατομμύρια συνολο. Το σύστημα γαμήθηκε. Θέλει reset. Δεν πρόκειται ποτε να εκπληρωθούν. Το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2010 ήταν 60 φορές μεγαλύτερο σε αξία από την αξια της παγκοσμιας παραγωγής. Δηλαδή το 98,3 των οικονομικών συναλλαγών σε παγκοσμιο επίπεδο εναλλασεται μεταξύ χρηματοπιστοτικών οργανισμών και κρατών για την αποπληρωμή παλαιότερων χρεών. Τα κατναλωτικά αγαθά δέ, αφορούν λιγότερο απο 0,5% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Οπότε μήν ακούτε τους μαλάκες στα κανάλια που λένε οτι πεσαμε έξω επειδή ο κόσμος αγόραζε αυτοκίνητα, αυτά είναι πίπες. Που νομίζετε ότι πήγαν τα λεφτά. Οτι το κράτος δανειζόταν για να τα δώσει στους μισθούς. Το 100% των 'ΠΑΚΕΤΩΝ δανεισμού" που καρδιαχτηπούμε αν θα πάρουμε καθε φορά πάει στην αποπληρωμή του χρέους, δημιουργώντας ένα φάυλο κύκλο καθώς και αυτά τα δανειζόμαστε με υψηλό επιτόκιο σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα γραμμάτεια προ του '09 που λήγουν τωρα.
      Ο καπιταλισμός λοιπόν λειτουργεί έτσι για το 98% των συναλλαγών. Για το 0,5 λειτουργούσε όπως περιγράφω απο πάνω και ότι μένει είναι αγοραπωλησίες μεσων παραγωγής (εργοστασίων καραβιων κτλ). Ολα τα μέτρα είναι που εφαρμόζονται είναι ασχετα με το πρόβλημα, το οποίο βρίσκεται στις αρχές λειτουργίας του συστήματος και δεν είναι χαρακτηριστικό των ελλήνων. Τσάμπα μας γαμούν και ας πιστέυουν κάποιοι ουτοπιστές ονειροπόλοι ότι με τα μέτρα αυτά θα βγούμε από την κρίση (χιπηδες του καπιταλισμού πραγματικα, χαιρομαι που υπάρχει και αισιόδοξος κόσμος σε αυτή τη χώρα αλλα ούτε καν... δε βγαίνουν τα νούμερα, πως να το κάνουμε). Και δεν είναι ελληνικό φαινόμενο! Να μου πείς γιατι μας γαμούν εμάς ποιο σκληρα λοιπόν. Δεν ξέρω αλλα τα αποτελέσματα σε ότι αφορά τη μείωση του χρέους είναι τα ίδια και στις χώρες που δεν κάνουν περικοπέις και εδω που μας ξεκωλιάζουν για φραγκοδίφραγκα μπροστά σε ένα χρέος που καλπάζει, ξεμουνιάζοντας και το ΑΕΠ της χώρας αφού κανείς δεν έχει χρήμα να κινήσει στην αγορά ούτε καν για να αγοράσει πετρελαιο.
      Σορρυ για τα Γαλλικα...

      Διαγραφή

  19. 1) Οι Φινλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία και άλλα πολιτισμένα και λογικά δομημένα κράτη, την έχουν γραμμένη στα παπάρια τους την κρίση
    2) Τα ελείμματα που οδήγησαν στη σημερινή κρίση ξεκίνησαν το 81 (μπορείς να βρεις σχετικό γράφημα), ω ποία σύμπτωσις (την εποχή της "Αλλαγής", όπου διορίζονταν ολόκληρα χωριά στην Ολυμπιακή και τις ΔΕΚΟ αφού διώξαμε την κακιά δεξιά.)
    Φυσικά τα ελλείματα αυτά δεν αφορούν αποκλειστικά τη συντήρηση κομματικών στρατών στο δημόσιο, αλλά η συντήρηση αυτή ήταν το απόλυτο άλλοθι για χρυσές δουλειές των παιδιών της αλλαγής (βλέπε υποβρύχια κλπ), σε συνδυασμό με ένα γαμημένα δυσλειτουργικό και αντιπαραγωγικό δημόσιο.
    3) Σε κάθε περίπτωση, είτε το παγκόσμιο σύστημα έχει σοβαρές ατέλειες είτε όχι, για ποιον γαμημένο λόγο πρέπει όλοι μαζί να πληρώνουμε χρυσούς κάποιες χιλιάδες κομματοσκυλικά διορισμένους απόφοιτους νηπιαγωγείου? Ας λύσουμε τα απλά για αρχή και βλέπουμε αν χρειάζεται και πώς θα κάνουμε reset στην παγκόσμια οικονομία, έλεος δηλαδή. Κοινή γαμημένη λογική.
    Όταν θίγονται τα "δικαιώματα των εργαζομένων", πρέπει η μπάλα να πηγαίνει στην εξέδρα. Λες και οι εργαζόμενοι είναι ξέρω γω κάτι ιερό, και όχι μια τάξη με διακυμάνσεις (αξιοκρατικά διορισμένοι, βύσματα, χρήσιμοι, άχρηστοι, φιλότιμοι, τεμπέληδες, υποαμειβόμενοι, υπεραμειβόμενοι) που απαιτεί αντιμετώπιση ανα περίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οτι θέλει λέει ο καθένας.
    χρέος φιλανφίας: 130 δις δολάρια
    http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/finland
    χρέος σουηδίας: 162 δισ δολάρια
    http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/sweden
    και χρέος Ιαπωνίας 11 τρισεκατομμυρια δολάρια (μεγλύτερο από το χρέος ολόκληρης της ευροζώνης)
    http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/japan

    H Ιαπωνία έχει φάει υποβαθμίσει υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας απο 3 οργανισμούς αξιολόγησης μέσα στο 2012 και αντιμετωπίζει μεγάλη αυξηση των επιτοκίων δανεισμού.

    Σχετικά αρθρα για ιαπωνία:
    http://www.bloomberg.com/news/2012-06-04/japan-s-debt-sustains-a-deflationary-depression.html

    www.ft.com/cms/s/0/ace0d528-bf9a-11e1-bb88-00144feabdc0.html#axzz2Jvvw1lLe

    http://www.crushthestreet.com/index.php/articles-nav/207-japan-s-dept-to-gdp-will-hit-240

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΥΜ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙ ΤΟ PC ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΙΠΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΚΑΪ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή