Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Κινηματογραφικό ιντερλούδιο

Χαιρετώ τα πλήθη.

Δύσκολος μήνας πέρασε και η κούραση  με κράτησε μακριά. Ευτυχώς αυτή η περίοδος υποχωρεί σιγά σιγά και λογικά σύντομα θα επιστρέψω στους κανονικούς μου ρυθμούς. Το καλό απο την όλη ιστορία, είναι οτι έχει μαζευτεί υλικό να σχολιάσω, αλλά το κακό είναι οτι δεν έχω χρόνο. Είχα ξεκινήσει όμως μια περιγραφή κάποιων ταινιών πριν πέσει το παπάρι και τουλάχιστον λέω να τελειώσω αυτές μια που θα πάρει λιγότερο χρόνο, έτσι για να μην χάνουμε και επαφή.

Ας ξεκινήσουμε με δυο ταινίες που με επηρέασαν βαθύτατα αυτό το διάστημα.

Πήγα και εγώ που λέτε να δω το νέο James Bond, γνωστό και ως Skyfall.  Είχα ακούσει τόσο πολλά και καλά λόγια για την ταινία αυτή, που περίμενα οτι θα κοπανάω το μαντζαφλάρι μου στη καράφλα του μπροστινού μου απο την πόρωση, ή έτσι μου είχαν δώσει κάποιοι υπερβολικοί να καταλάβω. Όπως και να έχει, η ταινία ήταν μεν καλή, αλλά εγώ δεν κοπάνησα κανέναν, ούτε μπορώ να πω οτι ένιωσα οποιουδήποτε είδους ερεθισμό όσο την έβλεπα. Ήταν απλά μια ευχάριστη ταινία περιπέτειας, που απόλαυσα στο σινεμά μαζί με ένα κουβά ποπ-κορν και ένα βαρέλι κοκα κόλα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αν πρέπει λοιπόν να πω την γνώμη μου, αυτή θα απαρτίζεται από τα εξής δυο ακλόνητα επιχειρήματα, τα οποία την κάνουν αυτομάτως σωστή:

Α. Ο κωλοτρυπιδάτος Χαβιέ Μπαρδέμ σαν κακός είναι αποτυχία.
Εξήγηση: εκτός του οτι είναι δύσκολο να νιώσεις δέος, φόβο και σεβασμό απέναντι σε ένα παρδαλά ντυμένο και ξεφωνημένο πουστροκιτσαριό, η όλη εικόνα του κακού, αμαυρώνεται απο το χαζά στημένο σενάριο, και από τον τρόπο που εξελίσσεται το σχέδιο του. Υποτίθεται λοιπόν, οτι ο Χαλβάς Μπουρδέμ είναι ένας απο τους καλύτερους πράκτορες ever και καταστρώνει ένα υπερβολικά πολύπλοκο σχέδιο για να καθαρίσει την Μ (αμάν, τόσο μίσος με την γριολεσβία αυτή), στο οποίο έχει προβλέψει ΟΛΕΣ, ΜΑ ΟΛΕΣ τις κινήσεις των αντιπάλων του. Μέχρι κάποιο σημείο που παρακολουθούσα, σκεφτόμουν πως θα πεθάνουν όλοι, γιατί τέτοιο λεπτομερή σχεδιασμό δεν έκανε όυτε ο Μαικλ Σκόφιλντ στο Priksen Break. Ποιο ήταν λοιπόν το μεγαλοφυές σχέδιο του:

ΣΤΟΧΟΣ : να φάω τη σκατόγρια
ΣΧΕΔΙΟ: ακολουθώ τα εξής βήματα:

1. Θα καταστρέψω το γραφείο της Μ όταν ΔΕΝ είναι εκεί, χακάροντας το σύστημα της ΜΙ6 για να καταλάβουν οτι έχω απίστευτα τεχνολογικά μέσα και γνώση στη διάθεσή μου και για να μεταφέρουν το αρχηγείο στους παλιούς υπονόμους της πόλης.
2. Θα κλέψω ένα φλασάκι με τους κωδικούς όλων των μυστικών πρακτόρων στον κόσμο για να χεστούν πάνω τους. μουαχαχαχαχααχα!!!
3. Θα φανερώσω 1-2 για να τους φάνε και να δουν οτι δεν αστειεύομαι.
4. Θα αφήσω σχεδόν ανεπαίσθητα ίχνη, τα οποία αν δεν ήταν ταινία δεν θα έβρισκαν ποτέ, για να τους οδηγήσω προς τα μένα.
5. Θα τους αφήσω να με συλλάβουν για να με οδηγήσουν ΜΕΣΑ στο παλιό αρχηγείο στο οποίο έχω access και μπορώ να δραπετεύσω. μουαχαχαχαχαχααχα!!!!
6. Θα δραπετεύσω και θα βγώ ΕΞΩ απο το παλιό αρχηγείο.
7. Θα πάω να βρώ την Μ σε μια ακροαματική διαδικασία που έχει κάπου αλλού στην πόλη.
8. Θα σκάσω με άλλα δυο άτομα με πολυβόλα και θα την καθαρίσω τη σκατόγρια!!! ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ

Εγώ θα παρουσιάσω δυο εναλλαγές του ίδιου σχεδίου όμως, οι οποίες είναι ελαφρώς πιο εύκολες στην εκτέλεση και ενέχουν λιγότερο ρίσκο αποτυχίας:

Εναλλακτική 1
1. Θα καταστρέψω το γραφείο της Μ όταν ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ η βρώμα, για να πεθάνει μια και καλή να τελειώνουμε.

Εναλλακτική 2
1. Θα σκάσω με 22 άτομα με πολυβόλα στο δικαστήριο και θα τα κάνω όλα λίμπα γιατί στην τελική, τι να μπω να κάνω στην ΜΙ6 αν η Μ είναι αλλού; εε;;; τι;;;

Δηλαδή μας κοροιδεύουν ρε πούστη μου; Όλος ο πανικός και ο σχεδιασμός να μπει στην ΜΙ6 γιατί; για να δραπετεύσει και να επιτεθεί σε μια δικαστική αίθουσα γεμάτη μπάτσους και κόσμο που βρίσκεται αλλού για αλλού; Είμαστε σοβαροί; είναι αυτό αξιόλογο σχέδιο; Εγώ ξενέρωσα σχεδόν αμέσως μετα απο την σκηνή της πρώτης επίθεσης γιατί μου φάνηκε ιδιαιτέρως γκαγκά.

Β. Η ταινία ΔΕΝ ΗΤΑΝ JAMES BOND.
Μπορεί να ήταν ευχάριστη και καλή σαν περιπέτεια και ο τυπάς συμπαθής, όμως James Bond δεν ήταν. Αρχικά, συγχωρήστε με για το ρατσιστικό σχόλιο, αλλά ο Daniel Craig είναι ίδιος με τον αλβανό οικοδόμο που έβαλε τις πλάκες καρύστου στο εξοχικό μου. Δηλαδή είναι αυτή φάτσα για γόη κατάσκοπο; Καταρχήν ο άνθρωπος είναι ένα κεφάλι κοντύτερος απο οποιονδήποτε άλλο James Bond που έπαιξε ποτέ. Επιπλέον, και το λέω με σεβασμό στον ηθοποιό και τον άνθρωπο, είναι σκατόφατσας του κερατά, και ας τον έχουν βγάλει άνδρα της χρονιάς και παπαριές τέτοιες, που βγάζουν οι γκόμενες, όταν κάποιος αναδειχθεί για κάποιο λόγο.

Επιπλέον, ας μην γελιόμαστε, η όλη φήμη και επιτυχία όλων των παλαιοτέρων ταινιών, βασιζόταν σε δυο πολύ βασικούς και άκρως μη ρεαλιστικούς παράγοντες. Το γεγονός οτι ο James Bond που αγαπήσαμε, την έπεφτε στα καλύτερα μωρά, του καθόταν όποια ήθελε σε λιγότερο απο 1 χομπιτοσεκόντ, είχε γκάντζετς τρελά και πάντα μπροστά απο την εποχή τους, είχε γαμώ τα αμάξια με πιο πολλούς εκτοξευτήρες απο ότι ενα F-16 και έκανε απίστευτα κόλπα και γενικά έβλεπες πιο πολύ παραμύθι απο ότι στο Χάρι Πότερ. Έτσι λοιπόν, δεν καταλαβαίνω αυτούς που λένε ότι "μου άρεσε περισσότερο απο τις παλιές γιατί ήταν πιο ρεαλιστική". Μα τότε ρε φίλε, δεν σου άρεσε ο James Bond ποτέ! Τι νόημα έχει άραγε ένας ρεαλιστικός James Bond; Σε τι θα διαφέρει απο έναν οποιονδήποτε άλλο ήρωα μιας κανονικής περιπέτειας; Για μένα είναι το ισοδύναμο του αντίστοιχου διαλόγου:
-"Είδα το νέο Superman....Γάμησε σου λέω φίλε πολύ καλό!!! μου άρεσε πολύ, γιατί ήταν πολύ ρεαλιστικό!!!!"
-"Δηλαδή;"
-"Ε να δηλαδή ο Superman δεν πετάει, δεν ρίχνει ακτίνες απο τα μάτια, δεν τρέχει πιο γρήγορα και απο τον ήχο και δεν είναι άτρωτος."
-"Δεν είναι άτρωτος;"
-"Όχι , αφού να φανταστείς στα πρώτα πέντε λεπτά τρώει μια σφαίρα και είναι στο νοσοκομείο για την υπόλοιπη ταινία ενώ μοιράζεται τα προβλήματά του με τη νοσοκόμα που τον φροντίζει...αλλά μιλάμε τα σπάει σου λέω...."
-"Συγνώμη, δηλαδή πήγες και είδες μια ταινία για τον Σούπερμαν, τον άνθρωπο ατσάλι, που πετάει, φοράει στολή, ρίχνει λέϊζερ απο τα μάτια, είναι πιο δυνατός απο 1000 γορίλες, είναι άτρωτος και θες  να μου πεις οτι σου άρεσε που δεν έκανε τίποτα απο όλα αυτά;
-"Ε....ναι, γιατί;

-"ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΚΕΦΤΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ!!!!!!!"

Ο παλιός καλός James Bond, μπορεί να γαμιόταν το σύμπαν, αλλά θα έκανε το χαβαλέ του, θα έπινε το μαρτινάκι του, θα άναβε τσιγάρο, θα έπαιρνε το γκομενέτο στο ένα χέρι αγκαλιά, και μετά με χαρακτηριστική άνεση και γαλήνη που θα ζήλευε και ο Δαλάι Λάμα, θα έσωνε τον κόσμο. Ο νέος James Bond τσαντίζεται και πεισμώνει εύκολα και πάλι όμως δεν κάνει τίποτα εντυπωσιακό που δεν θα έκανα και εγώ αν γύριζα την ζωή μου σε ταινία πχ. Επίσης, βάλτε τον επιτέλους να αντιμετωπίσει καμιά σοβαρή απειλή για την ανθρωπότητα να πούμε. Δεν μπορείς να επιστρατεύεις ολόκληρο 007 να φιλάει την μαλάκω δηλαδή. Αυτό το κάνει και η γιαγιά μου. Οι παλιοί κακοί είχαν αίγλη, είχαν αέρα, είχαν σχέδιο και ήταν κακό. Η πούστρα τι είχε; Παραβιαμένο κωλάντερο, αλλά αυτό δεν απειλεί κανέναν εδώ που τα λέμε...


Τέλος πάντων, για να προχωρήσουμε λίγο, να πω οτι στα τραίλερ που παρακολούθησα πριν δω το Skyfall, είδα και το τραιλερ του νέου "Twilight :New Dawn, part 2" νομίζω λέγεται. Ομολογώ πως το τραίλερ μου φάνηκε ενδιαφέρον (ακόμα το μετανιώνω και δαγκώνομαι όταν το σκέφτομαι), μια που είχε πολλή δράση, εφέ, βρικόλακες και λυκάνθρωποι να τρέχουν και να κοπανιούνται παντού και σκέφτηκα, "οκ, μπορεί να λέει". Οπότε αποφάσισα να δω τα προηγούμενα, μια που δεν το είχα επιχειρήσει μέχρι τότε. Το ξέρω οτι πολλοί θα αρχίζετε να κράζετε τώρα και θα έχετε κάθε δίκιο, είναι η αλήθεια. Είδα όλα τα twilight με τη σειρά, παρόλο που το ένα ήταν πιο ανυπόφορο απο το άλλο. Δεν ξέρω γιατί το έκανα αυτό στον ευατό μου. Τόση αηδία και τσαντίλα είχα να αισθανθώ πολύ καιρό για ταινία. Για το βιβλίο δεν ξέρω και δεν θα σχολιάσω, αλλα το σύνολο των ταινιών, είναι πραγματικά ότι πιο σαχλό, γλοιώδες, γελοίο, πούστικο, κιτς, ηλίθιο, χαζό, βαρετό, σάπιο, άθλιο, σιχαμένο, εμετικό και κουραδένιο δημιούργημα έχω δει ποτέ μου σε οθόνη. Η ταινία είναι τόσο εμφανώς προσανατολισμένη προς τα ανα τον κόσμο σεξουαλικώς πεινασμένα κοριτσόπουλα, που όπως είπε ένα παλικάρι πολύ σωστά: "όταν είδα το Twilight, παραλίγο να μου έρθει περίοδος". Και επειδή μου αρέσει να μιλάω με επιχειρήματα, θα παρουσιάσω τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς, καθώς και το όλο στήσιμο του κόσμου των βρικολάκων που έχει κάνει η συγγραφέας, Stephenie Mayer.

Η Ιζαμπέλ, είναι ένα προβληματικό και αντικοινωνικό teenage πουτανάκι, που είναι φανατικά ερωτευμένο με τον 100άχρονο γόη των βρικολάκων γνωστό και ως "Εντουαρντ, ο Πυγολαμπίδας". Ταυτόχρονα αναπτύσσει και μια "φιλικοερωτικοδεξερωτιθελωκαιτιμουγινεταιγιατιτομουνιμουβγάζειφλόγες" σχέση με τον δεύτερο γόη της σειράς, ο οποίος -όλως τυχαίως- ειναι και αυτός πούστηςπαρανόρμαλ -συγκεκριμένα λυκάνθρωπος- και ονομάζεται Τζέϊκομπ. 
Οι πρώτες τρεις ταινίες ουσιαστικά στροβιλίζονται γύρω απο τα εξής ευαίσθητα φιλοσοφικά ερωτήματα:
α) πότε θα τον αρπάξει η Ιζαμπέλα απο τον Έντουαρντ;
β) θα την κάνει βρικόλακα και αυτήν; και πότε;
γ) ο κακομοίρης ο λυκάνθρωπος θα γαμήσει καθόλου, ή απλά θα είναι το πιστό σκυλάκι της καριόλας για όλη του τη ζωή;

Ναι καλοί μου φίλοι, για τρεις ολόκληρες ταινίες, η Ιζαμπέλα δεν βλέπει χαρά στα σκέλια της, γιατί ο Έντουαρντ είναι ένας παλαιών αρχών, και θέλει να την παντρευτεί πριν της κάνει έρωτα... (μπλουαρφ...μπλιαχχρρ.φτου φτου) Συγνώμη για τον εμετό, συνεχίζω. Ο κομπλεξικός, οπισθοδρομικός και επι 100 συναπτά έτη πεοπαίκτης βαμπίρ, δεν υποχωρεί με τίποτα στα παρακάλια και τις συνεχείς προκλήσεις του πεινασμένου για πούτσο  δεκαεπτάχρονου, η οποία του τα πρήζει αυτουνού και εμάς ταυτόχρονα, επι τρεις ταινίες για να της τον χώσει. Αλλά όοοοχιι...εκεί ο πούστης, επιμονή...πρώτα θα παντρευτούμε και μετά φλόκι...ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟ!!!
Ο Τζέικομπ απο την άλλη, στεναχωρημένος που δεν έχει το τσόλι για πάρτυ του, έχει έχθρα μεγάλη με τον Πυγολαμπίδα και συχνά κοιτιούνται με βλέμματα γεμάτα μίσος αλλά και πονηρές υποσχέσεις. Είμαι σίγουρος οτι ίσως κάπου βαθιά μέσα τους θα ήθελαν να παρατήσουν το πορνίδιο και να παρθούν μεταξύ τους, αλλά αυτό είναι σενάριο για άλλη ταινία. Παρόλο λοιπόν που αυτή δεν θέλει να του κάτσει, δεν τον αφήνει και σε ησυχία, και όποτε έχει προβλήματα με τον Πυγολαμπίδα, ή όταν αυτός λείπει, τρέχει και του τρίβεται. Ο μαλακοβιόλης αυτός, αντί να γίνει λύκος και να την περάσει γαμιώντας απο όλο το δασωμένο βουνό, κάθεται και κάνει ότι του λέει και τελικά γίνεται πιο γλίτσας και υποτακτικός και απο δεκατριάχρονο καυλωμένο αγοράκι, που έχει πενήντα ονειρώξεις την ημέρα για την φίλη της μεγάλης αδερφής του. ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΤΣΟ!!!

Η ψυχαναγκαστική σχέση που έχουν το πορνίδιο και ο Πυγολαμπίδας, είναι για πολλές κοπέλες ο απόλυτος ρομαντισμός και θα ήθελαν και οι ίδιες να νιώσουν κάτι τόσο δυνατό. Ουσιαστικά δηλαδή, αυτή η αρρωστημένη σχέση που παρατηρούμε στις τανίες, αυτό το αγκίστρωμα, η απόλυτη εξάρτηση του ενός απο τον άλλο, οι υπερβολικές δηλώσεις αγάπης και αφοσίωσης και όλα αυτά τα σιχαμένα χωρίς κάν να έχει πέσει κοκό, είναι για κάποιες ρομαντικό και έχει αξία. Ακούστε κυρίες μου για να μάθετε δυο πράγματα. Δεν έχει καμια, μα ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ να είναι ο άλλος άρρωστος μαζί σου και να μη μπορεί μακριά σου. Δεν έχει καμία αξία να μην μπορεί να είναι με κανέναν άλλο, παρα μόνο με εσένα και καμία απολύτως αξία να μην μπορεί να ευχαριστηθεί τη ζωή του παρα μόνο μαζί σου. Ξέρετε τι έχει αξία; Να μπορεί να ζεί κάποιος μακριά σου, να μπορεί να περνάει καλά χωρίς εσένα, να μπορεί να είναι και με άλλους, αλλά να μη θέλει... Όταν το συναίσθημα είναι αρρωστημένο, δεν έχει αξία ούτε είναι ρομαντικό, απεναντίας είναι για γέλια.

Ας κλείσω με το συγκεκριμένο θέμα σχολιάζοντας το πόσο άσχημα βίασε την μυθολογία των βρικολάκων το πουταναριό που έγραψε αυτές τις αηδίες. Ναι για εσένα μιλάω Stephanie. Κορίτσι μου δεν έχεις μάθει οτι βρικόλακες και ήλιος δεν κάνουν χωριό; Ποιός σου δίνει μωρή σαλούφα το δικαίωμα να αλλοιώνεις την οποιαδήποτε καθιερωμένη μυθολογία,  βιάζοντας βασικές αρχές της; Επίσης μπορεί σαν κοριτσάκι να μην είχες λεφτά να αλλάξεις ούτε βρακί, οπότε μπορεί να απέκτησες για κάποιον ηλίθιο λόγο ένα αρρωστημένο απωθημένο με τη χρυσόσκονη, αλλά να φτάσεις στο σημείο να σκεφτείς βαμπίρ που αστράφτουν στον Ήλιο σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, είναι πραγματικά τραγικό. Και εσείς φίλες μου που σας αρέσει αυτός ο παπάρας, πείτε μου, πόσο γελοίες είναι οι σκηνές, που κάθεται ο ξενέρωτος με το πουτανί στο λιβάδι και αυτός λάμπει σαν να του έχουν χώσει 5.000.000 λάμπες (οικονομίας) στο κώλο; Τι λάμπει γαμώ την κοινωνία μου; Πόσο πιο μαλακισμένη ιδέα θα μπορούσε να είχε συλληφθεί δηλαδή για βαμπίρ; Ωπ, για κάτσε λίγο..... και όμως πάρχει...τα βαμπίρ έχουν και ειδικές δυνάμεις λέει. Διαβάζουν μυαλά, βλέπουν στο μέλλον (που δεν υπάρχει), προκαλούν πόνο με τη σκέψη, ααα και είναι όλοι απόγονοι του Flash. Χαχαχαχα, την πουτάνα, δεν έχει ιερό και όσιο. Καλά σίγουρα δεν γίνεται να βιάσει και άλλο αυτον τον θρύλο. Σιγουρα, δεν πάει πιο χαμηλά. Ή μήπως πάει; Βρικόλακες χορτοφάγοι; ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ; Εδώ κοροιδεύουμε τους κανονικούς ανθρώπους όταν γίνονται χορτοφάγοι και τώρα μας ζητάς να αποδεχθούμε χορτοφάγους βρικόλακες; εντάξει μπορεί να είσαι παντελώς για τον πούτσο, αλλά αναγνωρίζω οτι έχεις φαντασία τουλάχιστον....ψώλα!

Εν κατακλείδι, το Twilight είναι μακράν ότι πιο παιδιάστικο έχει παιχτεί ποτέ σε κινηματογραφική αίθουσα. Ακόμα και το Χάρι Πότερ είναι πιο σοβαρό και σαν ταινία και σαν υπόθεση, και αυτό λέει πολλά.


Κράχτε ελεύθερα τώρα, σας έδωσα άλλωστε πάτημα με το twilight, αλλά εγώ πάω να την κάνω γιατί έχω δουλειά και πρέπει να συνεχίσω. Πριν φύγω να υπενθυμίσω σε όλους οτι την Παρασκευή θα καταστραφεί ο κόσμος.... Είχα γράψει κάποτε κάτι για το 2012 εδώ και πραγματικά θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει οτι θα γίνει το μπουμ, να το πει εδώ, για να αρχίσουν τα στοιχήματα. Επίσης όταν τελικά πάει 22 του μηνός, προσκαλώ όλους όσους γνωρίζουν κάποιον τέτοιο άνθρωπο, είτε αυτός είναι συγγενής, φίλος ή γκόμενος, να του υπενθυμίσουν τι παπαριές έλεγε, να του εξηγήσουν οτι προφητείες και παπαριές δεν δούλεψαν ποτέ, και αν προσπαθήσει να βρει δικαιολογία, να τον φτύσουν στη μούρη!

Αυτάααααα....

Τα λέμε.

51 σχόλια:

  1. Xαχαχαχαχα...αδικείσαι!Έπρεπε να γίνεις κριτικός κινηματογράφου!
    Καλές γιορτές και να περάσεις υπέροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ δεσποινίς, ανταποδίδω τις ευχές και αυξάνω εις την δευτέρα.

      Διαγραφή
  2. Αχαχαχαχαχαχ...όχι ρε δεν μπορεί...μας δουλεύει ρε...έτσι το λέει...δεν είδε αλήθεια το Ντουάιλαϊτ...ε τον πούστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ θα ήθελα να έλεγα ψέματα Thomas, αλλά όχι...έχεις κάθε δικαίωμα να με χλευάσεις.... Ντρέπομαι για αυτό που έκανα, αλλά τουλάχιστον αποδέχομαι τα λάθη μου και μαθαίνω απο αυτά.

      Διαγραφή
    2. Δεν μαθαίνεις μόνο εσύ από τα λάθη σου, μαθαίνουμε κι εμείς. Μην δούμε κανα τρέιλερ και αποφασίσουμε να κάνουμε το ίδιο λάθος. Σίριουσλι;! Βαμπίρ που λάμπουν στον ήλιο;! Και υπάρχει τόσος κόσμος που βλέπει αυτές τις πίπες;!

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι που μέσω της αυτοθυσίας μου μπορεί να βοηθήσω έστω και έναν αθώο άνθρωπο απο αυτή την καταστροφή. Το γεγονός Μαρία είναι οτι ο κόσμος, όχι μόνο τις βλέπει, αλλά τα συγκεκριμένα μόγκολα έχουν γίνει και είδωλα για κάποια ανοργασμικά κοριτσάκια. Τι να πεις.. η βλακεία είναι διάσπαρτη απλόχερα στον κόσμο

      Διαγραφή
  3. Η κριτική για τα Twilight είναι υψηλότατου επιπέδου! Στείλε βιογραφικό στη Μενεγάκη. Θα σπάσεις τα μηχανάκια τηςε AGB ή όπως σκατά λέγονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κεφάλια θα σπάσω αμα πάω στη Μενεγάκη, οπότε άστο καλύτερα...

      Διαγραφή
  4. Για το Skyfall έκανα το λάθος και γω να χάψω ότι "μαλάκα, γάμησε, φοβερή ταινία", αν και δεν ήμουν ποτέ ιδαίτερα φαν του Μποντ. Για το δε ηλίθιο και παρατραβηγμένο σχέδιο του κακού έλεος απλά... ανατροπές της πούτσας χωρίς προφανή λόγο μόνο και μόνο για να έχει η ταινία "ανατροπή" και να ψαρώσουν οι λοβοτομημένοι θεατές (διασπείροντας στη συνέχεια ψευδείς πληροφορίες για το πόσο "γάμησε" η συγκεκριμένη παπαριά και παρασύροντας αθώους)...
    Για τις ομοιότητες του νέου Μποντ με αλβανό οικοδόμο είναι μια σκέψη που έχω κάνει και εγώ αλλά έχω ακούσει και από άλλους... είναι γεγονός ότι ευκολότερα τον φαντάζεσαι με αμστελ παρά με μαρτίνι.
    Για το ολίσθημα του twilight θα είμαι διακριτικός και δε θα σχολιάσω, καθώς πιστεύω ότι δε μπορεί ο μέγας άλζας να πήγε έτσι απλά να το δει με φίλους του (καταρχήν το δούλεμα που θα έπεφτε από φίλους την ώρα της πρότασης "μαλάκες λέτε να πάμε να δούμε το νέο twilight" θα ήταν αρκετά αποτρεπτικός παράγοντας). Πιθανότερο σενάριο να έκανε την ψωλή του πέτρα και να πήγε μετά γκομενέτου...
    "Μα πώς μιλάς έτσι για μια ταινία που δεν έχεις δει?"... και σκατά δεν έχω φάει, αλλά η μυρωδιά είναι αρκετά αποτρεπτική. Δε νομίζω η δοκιμή να αλλάξει τις γαστρονομικές μου συνήθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε Secret. Πού είσαι ρε αγόρι. Χαθήκαμε. Να κανονίσουμε κάνα μπυρόνι τώρα τις γιορτές που θα είμαι πιο χαλαρός να τα πούμε.

      Για το ολισθημα να τονίσω οτι δεν το έκανα στο σινεμά. Είδα όλες τις ταινίες σε DVD. Είπαμε είμαι γενναίος και παίρνω ρίσκα, αλλά μαλάκας και πούστης δεν είμαι για να πάω να δω την αρχιδιά αυτή στο σινεμά. Το καινούργιο δεν το είδα και δεν ξέρω αν θα το δω. Αν το κάνω θα είναι γιατί θέλω να δω πως θα καταλήξει αυτή η απερίγραπτα τιτάνια μαλακισμένη υπόθεση, αλλά και πάλι μόνο σπίτι, μακριά απο τα κριτικά βλέμματα σοβαρών ανθρώπων.

      Διαγραφή
    2. Χαχα ε τότε η παρακολούθηση σε DVD έγινε μετά γκομενέτου, αλλιώς θα το χες κλείσει στο 10λεπτο και θα το γύριζες σε tv, κανά Dancing with The Stars ξέρω γω που φαίνεται λίγο πιο αξιόλογο, ή και Τηλεκύβο/εκπομπές τηλεμάρκετινγκ.
      Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα λένε, να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει στον ψυχισμό του αλζα το 3ο μέρους αυτού του επικού παπαρουργήματος... θετικό side effect της θέασης βέβαια μπορεί να είναι η πρόκληση συγγραφικού οίστρου.
      Όσο για τα κριτικά βλέμματα σοβαρών ανθρώπων μην ανησυχείς, δε νομίζω να αντιμετώπισε ποτέ κανείς κάτι τέτοιο στις αίθουσες προβολής του Twilight.

      Μέσα είμαι γενικά για μπυρόνι (από χρόνο άλλο τίποτα), όποτε είσαι άνετος στείλε κ μιλάμε.

      Διαγραφή
  5. Αν και δεν διαφωνώ με αυτά που έγραψες για το James Bond, εντούτοις συμβαίνει κάτι περίεργο: η ταινία μού άρεσε. Και ίσως αυτό να είναι αξιοθαύμαστο τελικά, ότι δηλαδή καταφέρνει να αρέσει παρά τα εμφανέστατα μειονεκτήματα.

    Τώρα για το Twilight, το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι είσαι αδερφοφλωρόπουστρα του κερατά που το είδες - και αυτό δεν συγχωρείται, είτε παραδέχεσαι το λάθος σου είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θυμάμαι να ζήτησα την συγχώρεση κανενός μωρή παλιολινάτσα λιτσανόπουστα. Ορίστε με κάνεις και βρίζω και δεν είναι του επιπέδου μου....κλανίλε.

      Διαγραφή
  6. Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος Τζέμης Μποντ ήταν ο Πιρς Μπρόσναν. Είχε εκείνη τη φινέτσα και την ήρεμη γαμιοσύνη που περιμένεις από ένα πράκτορα που γαμάει (κυριολεκτικά) αβέρτα, είναι one-man-army και πουλάει και εξυπνάδες. Αυτός είναι για καμιά "κοινωνική" ταινία... αν και έχει το στυλ τεστοστερόνη και έτσι χρειάζεται κάτι παραπάνω, σαν ζεν πρεμιέρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά και ο Κόνερι ήταν φοβερός. Ο Μπρόσναν και εμένα μου άρεσε σαν στυλάκι και μου κόλλαγε πιο καλά απο άλλους, απλά οι ταινίες του Μπρόσναν είχαν ξεφύγει λίγο, όχι οτι αυτό με χάλασε ποτέ, απλά κουβέντα να γίνεται. Ο Daniel είναι γάμησέ τα...μόνο για "ψίθυρους ψυχής" κάνει ή όπως αλλιώς λεγόταν αυτή η μαλακία με τους γύφτους...

      Διαγραφή
  7. "χαρακτιριστική άνεση"............"ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΣΗ";;;;;;;;;;
    ΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ LOL , TROLOLOL, ROFL, ZOMG και λοιποί παπαρισμοί που ταιριάζουν στη λοβοτομή που μάλλον υπέστης με το να παρακολουθείς μαλακίες

    άντε και με το καλό να δεις την ταινία "Μπάρμπυ" και να γράψεις μετά:

    "μαι χαρραχτυροιστικοί άναισσυ υ Μπάρμποι ήνε υ πχοιο ώμωρφι πρηγγήποισα"

    γαμάς Άλλτσα ααχαχαχαχαχαχαχαχαχαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα τι μαλάκας είσαι.... κάνουμε και εμείς ένα λαθάκι, αμέσως να το χτυπήσεις μωρή σαλούφα...

      Διαγραφή
  8. Εγώ που λες φίλε Άλζα είδα τα 2 πρώτα Του-λαιτ σχεδόν λίγο μετά που παίχτηκαν στον σινεμά. Από το πρώτο κιόλας είχα καταλάβει πόσο μα πόσο για τον πούτσο είναι αλλά αυτό δεν με σταμάτησε να δω και το δεύτερο. Πες το ανωμαλία πες το υπέρ-ανωμαλία πες το και τιτανό-ανωμαλία κτλ. Όχι αγαπημενε γαμιά όλων των ηπείρων Άλζα δεν θα κάνω το λάθος να δω το Του-Λειτ το τρίτο ούτε αν μου κάνει παρέα η πουτάνα η γκόμενα του Θωμά η Μπιγιονσέ. Η ανωμαλία μου έχει και όρια. Ακόμα και αν την κατεβάσω τσαμπέ από το δε παιρατ μπέι. Προτειμώ να δω το Γαμήσι ιν δε Μάντσεστερ Σίτι που έχει και λίγο σοφτ πορνό καμία φορά.

    Τώρα για τον Αλβανό ως ρόλος Αλβανού θα ήταν πολύ καλός. Για τον ρόλο του Τζειμς είναι πολύ Αλβανός για Άγγλος. Θα δω και την ταινία και θα βγάλω συμπέρασμα κατά πόσο σωστά τα λες αν και δύσκολο να μην τα λες σωστά γιατί γενικά είσαι και πολύ σωστός με την αλήθεια.

    Τις ευχές μου για έναν ευτυχισμένο θάνατο χωρίς πόνο την Παρασκευή. Τα λέμε στην κόλαση. Όταν φτάσεις εκεί κάνε μου αναπάντητη να βγω στην πύλη να σε υποδεχτώ να μπεις τσαμπέ χωρίς να πλερώσεις είσοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω αν δεν το είδες το Bond λυπάμαι για το spoiler, αν και δεν είναι και κανα φοβερό σενάριο που θα τρως τα νύχια σου απο την αγωνία.

      Όσο για τον θάνατο την Παρασκευή, μη με περιμένεις, θα είμαι ήδη στα prive..

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο Μποντ συμφωνω ειδικά με το Β μερος.
    Τώρα για το άλλο, δεν το εχω δει και δεν το έχω δει γιατί ειμαι 15+ και στρεϊτ...
    το πιασες ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικός άντρας είναι αυτός που είδε Twilight και δεν του άρεσε ρε...

      Διαγραφή
  11. Οπως έχω ξαναπεί, ο James Bond είναι νεκρός. Αυτός που ποζάρει για Bond είναι "maul" της KGB που επιτέλους κατάφερε να φυτέψει έναν σε θέση υπεράνω υποψίας στην ΜΙ6.

    Πάντως το συγκεκριμένο franchise είναι η επιτομή του πως μπορεί να καταστραφεί σε χρόνο ρεκόρ, αν υπερισχύσει η εντελώς άσχετη άποψη "tone it down", με το είδος που πραγματεύεται το franchise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε snake εσύ που είσαι και ειδικός. Ρεαλισμοί και μαλακίες. Λες και αν θέλαμε ρεαλισμό θα πηγαίναμε κινηματογράφο να δούμε βρετανούς κατασκόπους να σώζουν το κόσμο...

      Για το twilight τι γνώμη έχεις; είμαι όντως ο μόνος που τόλμησα να δω αυτό το ανοσιούργημα; εσύ σαν cinefil τι έκανες;

      Διαγραφή
    2. Φώναξα τον Blade να σκάσει αρχικά στα γέλια με την μάπα της emo πούστρας από boy band 4hς εθνικής κατηγορίας και με την πρεζού-αλά ομόνοια ψωλλέτα. Η συνέχεια έχει πολύ αίμα. το MPAA έριξε X Rating. Mε λίγα λόγια άμα ήθελα να δω emo-gay-junkies πήγαινα μια βόλτα πριν απο μερικά χρόνια στο Σύνταγμα που μαζευόντουσαν.



      Διαγραφή
    3. Όσο περί Bond. Τimothy Dalton hands down. Αν όσοι ήξεραν τον Fleming λένε πως ήταν ότι πιο κοντινό ever στο πως ήθελε τον "χαρακτήρα" του εν ζωή, δίκιο θα χουν. Απο εκεί και πέρα κανένα πρόβλημα με κανέναν ούτε καν με τον Ζορζ...τον Λάζενμπι που πέρασε την υπόλοιπη καριέρα του, να τραβάει μαλακία στο διπλανό κάθισμα αεροπλάνου ακούγοντας τις "περιπέτειες" της Σίλβια Κριστέλ (R.I.P) στις Εμμανουέλες.

      Ο μόνος που δημιούργησε πρόβλημα και κατέστρεψε τα πάντα είναι ο ξανθομπάμπουρας σωσίας του Βλαδίμηρου εξ Αλβανίας. (ειναι maul της KGB σσσσσ!)


      Διαγραφή
    4. http://danielcraigisnotbond.com/FanArt/fanart2/images/timothy-dalton-james-bond-timothy-dalton-daniel-craig-badass-demotivational-poster-1242459332.jpg

      Διαγραφή
    5. XAXAXAXAXA, φοβερό screen.... το είχε κάνει αυτό ο Timothy; Θεός!

      Διαγραφή
    6. Στο Licence To Kill ή ελληνιστί Προσωπική Εκδίκηση. Και μιλάμε τώρα για ταινία που είχε dark ψυχολογική σκοπιά περί Bond, που αν το είχανε χρησιμοποιήσει με τον ξανθομπάμπουρα απόπατο τούρκικης χέστρας, θα μας είχαν πρήξει για το πόσο "μπροστά" είναι ο "νεος bond". Ξερνάω μόνο στη σκέψη.


      Διαγραφή
  12. Η άποψή μου για τον Daniel Craig, και το ποιος υπήρξε ο καλύτερος Bond. Δε θα μπορούσα να το'χω θεσει καλύτερα.

    Από κει και κάτω.. κάνω πως στραβώθηκα και δεν το διάβασα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλός ο τυπάς.

      Θα στραβώθηκες απο το glitter του Έντουαρντ.

      Διαγραφή
  13. Εχω την εντύπωση πως όντως τα παρακολούθησες με αυτή τη σειρά,προφανώς γιατι η αρρενωπότητα του craig δε σου προκάλεσε κάποιο ερεθισμό όπως περιγράφεις(αν και πιστέυω πως κάποια εφίδρωση στη προκάλεσε) και είχες την ανάγκη να δεις κατι πoυ θα στον προκαλούσε(ερεθισμό)σε ένα πιο οικείο περιβάλλον για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά απο τα γραφόμενά σου, είναι φανερό οτι δεν έχεις ούτε το χάρισμα της ενόρασης, ούτε της ορθής ανάγνωσης. Προφανώς τα είδα με αυτή τη σειρά, αφου έχω γράψει ξεκάθαρα οτι ΣΤΑ ΤΡΑΙΛΕΡ του Bond είδα το νέο Τwilight, το οποίο και ήταν αφορμή να δω τις προηγούμενες ταινίες....να στο αναλύσω πιο πολύ να καταλάβεις την χρονική διαδοχή;

      Τώρα, μιας που η παρακολούθηση του Twilight απο την πλευρά μου, είναι όντως γεγονός άξιο χλευασμού, δεν θα αντιμιλήσω, θα πω όμως οτι μπορείς και καλύτερα.

      Διαγραφή
  14. Κάλα τώρα σοβαρά twilight? Αρνούμε να το πιστέψω για τον Alza αυτό!
    Μπουαχαχαχαχαχαχαχα!

    Υ.Γ.Με είχαν κοροδέψει κι εμένα και με είχαν πάει να δω το πρώτο με την καλά μάχη μεταξύ αθάνατων, αλλά από μόνος σου?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε και εγώ την μάχη είδα στο τραιλερ και εξαπατήθηκα. που να ήξερα όλα τα σιχαμένα που ερχόντουσαν πακέτο. Μετά απλά συνέχισα να βλέπω, γιατί όταν αρχίζω κάτι δεν μπορώ να το αφήνω στη μέση. Αμάρτησα το ξέρω...

      Διαγραφή
  15. χαχαχαχαχαχα

    ε δεν μπορώ θα ρωτήσω κι εγώ γτ το έκανες αυτό στον εαυτό σου; ένα μόνο δε σου αρκεί; έπρεπε να τα δεις όλα;

    Γιατί δεν αυτομαστιγώνεσαι καλύτερα όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι αντί να βλέπεις του Άι-λάιτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν ξέρει γιατί το έκανα. Ούτε ακόμα και εγώ. Κορυφαίοι επιστήμονες ανά τον κόσμο ασχολούνται με αυτό το ερώτημα. Θες από περιέργεια; θες από βαρεμάρα; θες η κακή στιγμή; Ότι και να ναι πάντως πάει πέρασε, μην στεναχωριέστε είμαι καλά.

      Διαγραφή
  16. Kι εγώ που σε εκτιμούσα... Γιατί ρε; Γιατί;

    Σοβαρά τώρα, λύσε μου δυο απορίες:
    1) Δε σε πήρε ο ύπνος;
    2) Και αφού είδες το πρώτο, και κατάλαβες ότι το trailer δεν έχει καμία σχέση, τα άλλα γιατί τα είδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπεσα στα μάτια σας το ξέρω, αφού πρώτα έπεσα στα δικά μου. Ώρες ώρες όταν κοιτάζομαι στο καθρέφτη πλέον, θέλω να με φτύσω, αλλά μετά βλέπω τι παιδαράς είμαι και λέω "φτου σου παλικάρι μου είσαι φοβερός, έκανες μια μαλακία και εσύ αλλά δε πειράζει, θα την ξεπεράσουμε".

      Στο μεταξύ για να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, με τα νεύρα ή τα γέλια που σου προκαλεί μια ταινία σαν το twilight είναι δύσκολο να κοιμηθείς, όσο και να νυστάζεις. Επίσης όπως είπα και πιο πάνω, όταν αρχίζω κάτι το τελειώνω για αυτο΄και τις είδα όλες.

      Διαγραφή
  17. Το βασικό χαρακτηριστικό της ταινίας Skyfall έμεινε ασχολίαστο..
    Η τεράστια συμμετοχή της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας (!!) Τόνιας Σωτηροπούλου..
    Δεν τη θυμάστε?? Αποκλείεται..
    Είναι η γκόμενα του Bond εκεί που όλοι τον θεωρούσαμε νεκρό(λέμε τώρα).. Είναι σε μια σκηνή που ο James έχει στο ένα χέρι μια Heineken και στο άλλο την γκόμενα και πραγματικά η μπύρα είναι που κλέβει την παράσταση..
    Λόγια?? Δεν χρειάζονται από ένα τέτοιο πηγαίο ταλέντο που μπορεί με την γλώσσα του σώματος να διηγηθεί βιβλία ολόκληρα..
    Γιατί ασχολούμαι θα αναρωτιέστε?
    Γιατί έπρεπε να δω 10 φορές στην νοβα την συνέντευξή της για το πόσο όλοι έψαχναν γι'αυτή, πόσο μεγάλη τιμή της έγινε, πόσο πολλά έμαθε και πόσο καλοί και συνεργάσιμοι είναι οι Sam Mendes και Daniel Graig. Και όλα αυτά για να κωλοτριφτεί για 3 δευτερόλεπτα σε έναν αδιάφορο Bond.
    Στο παρακάτω βίντεο μας λέει τι έκανε όταν πήρε τον ρόλο (??)
    http://www.youtube.com/watch?v=ZQBVkiltoSI
    Χαρακτηριστικά λέει ότι έπεσε στα γόνατα και έβαλε τα κλάματα..
    Γι΄αυτό μου αρέσει η Τόνια! Γιατί πανηγύρισε την τεράστια επιτυχία της και ταυτόχρονα έκανε πρόβες για το ρόλο.
    3 cheers for the rising star!!
    Αντε και εις ανώτερα!! ( κομμώτρια του Wolverin στο επερχόμενο sequel)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Εξαιρετική παρατήρηση απο τον φίλτατο Gabriel. Η αλήθεια είναι οτι η Τόνια έκλεψε τις καρδιές όλων μας, με την ολιγοδευτερόλεπτη παρουσία της στο Skyfall. Στήριξε την ταινία όσο κανένας άλλος χαρακτήρας και είμαστε όλοι περήφανοι σαν Έλληνες που βάλαμε μια καλλονή στο πλευρό του 007."

      Αυτά θα έλεγα αν ήμουν σκατόφλωρας, αλλά επειδή έχω τα συγκαλά μου, θα πω οτι απλά για άλλη μια φορά τα ελληνικά μίντια έκαναν το θαύμα τους, προβάλοντας μια ασήμαντη μοντέλα (που δεν είναι καν ωραία κατα τη γνώμη μου) μόνο και μόνο επειδή έπαιξε στο 007. Για τον πέο καβάλα. Υπάρχει κανενας που του άρεσε αυτή σαν γκόμενα; η κινέζα μετά ήταν εκατομμύρια φορές καλύτερη

      Διαγραφή
  18. Και κάπου εδώ, τελειώνει η δουλειά μου ως κριτικού. Για να σου πω, θα μας τις δουλειές σε καιρό κρίσης, σα δε ντρέπεσαι;! Μπάη δε γουεη, ορίστε η κριτική μου για το σκυλόφως: http://linapapoutsia.blogspot.gr/2012/01/twilight-saga-urban-legend.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο λόγος που ο Mπαρδέμ κατέστρωσε όλο αυτό το σχέδιο στο Skyfall ηταν για να εκδικηθεί προσωπικά την Μ. Ήθελε πρώτα να καταστρέψει τη ζωή της και μετά την ίδια - να καταλάβει ότι την νίκησε. Τι νόημα έχει να την σκοτώσει σε μία έκρηξη? Η ολοκληρωμένη εκδίκηση είναι να σκοτώσει τους αγαπημένους της -γενικά την ζωή που είχε χτίσει και μετά την ίδια από κοντά - ή και μαζί, όπως ήθελε να κάνει στο τέλος. Αυτό είναι μια ολοκληρωμένη προσωπική εκδίκηση.
    Λες ότι δεν ήταν Τζέιμς Μποντ κι όμως, και το κλασσικό αμάξι είχε, και τις κλασσικές γκόμενες είχε, και δράση καλή είχε. Μέχρι και την ατάκα του είπε. Ενόχλησε το γεγονός ότι δεν έκανε ένα σωρό παλαβά ενώ η γραβάτα παρέμενε ατσαλάκωτη? Μα γι'αυτό υπάρχουν 22 ταινίες από πίσω που μπορείς να δεις! Ήθελες ΠΑΛΙ να δεις τα ίδια? Πάλι?! Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που οποιαδήποτε προσπάθεια για κάτι διαφορετικό την κατακρίνουν αμέσως επειδή δεν ήταν αυτό που ήθελαν ακριβώς να δουν. Ένας σκηνοθέτης που πιάνει ένα είδωλο όπως ο Μποντ και τολμάει να παίρνει ρίσκα - τολμάει να τον κάνει να κλάψει - τολμάει να τον πυροβολήσει στα πρώτα 10 λεπτά - τολμάει να σκοτώσει βασικούς χαρακτήρες- τολμάει, ναι, ακόμα και να κάνει τον κακό γκέι, ε αυτός ο άνθρωπος έχει ένα νέο όραμα, δε θέλει να σου δώσει πάλι το ίδιο πιάτο, θέλει να σου δείξει κάτι διαφορετικό, μια άλλη οπτική, και δεν νομίζω ότι ήταν διόλου αποτυχημένη! Και ο Νόλαν το έκανε αυτό με το Μπάτμαν - τον 'προσγείωσε", μας έδειξε κάτι ολοκαίνουργιο- θες να μου πεις ότι δεν σου άρεσε?
    Δεν ξέρω, αλλά εγώ αυτό έχω καταλάβει. Η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλει να βλέπει τα ίδια και τα ίδια στο σινεμά, δεν τις αρέσουν οι εκπλήξεις, ούτε οι προκλήσεις, ούτε τίποτα νέο. Γι'αυτό έχουμε τόσες ταινίες cult - αρέσουν σε λίγο μα φανατικό κοινό. Αυτή είναι η γνώμη μου ή αυτό έχω παρατηρήσει τελοσπάντων.
    Και εν πάσει περιπτώση, το Skyfall είχε καλύτερη σκηνοθεσία και στόρυ απ'την πλειοψηφία των ταινιών Μποντ. Γίορταζε τα 50 χρόνια και ήταν επετειακό. Γιάυτό είχαμε και την επιστροφή χαρακτήρων, όπως ο Κιου. Να κλείσω και με την ατάκα του: "τι περίμενες, στυλό που να ανατινάζεται?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεργάτης HRH Prince Faisal Bin Abdulaziz Bin Nasser Bin Abdulaziz Al Saud29 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:36 μ.μ.

      "Επίσης, θα θελα να υπενθυμίσω πως αν σας άρεσε η παραπάνω κριτική μπορείτε να βρείτε και άλλες παρόμοιες στο: tocinemadaki.gr.
      Α! Και καθώς θα σκρολάρετε προς τα κάτω κάντε και ένα κλικ δεξία στη διαφήμιση, μπας και μου δώσει κάνα σεντ η google"

      trolol :)

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς τα "οραματικά" δάκρυα από τον σωσία του Πούτιν, τα πρόλαβε εδώ και κάτι δεκαετίες ο Τζορτζ Λάζενμπι στην τελευταία σκηνή του In Her Majesty's Secret Service. http://www.youtube.com/watch?v=bxDRVE-UfHk

      Όσο για τα άλλα, 1000 φορές το dark and gritty από το Licence To Kill, παρά ο σημερινός ευνουχισμός ενός χαρακτήρα που γράφτηκε με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με συγκεκριμένο attitude και είναι larger than fuckin life.

      Ενας μη "οραματιστής" φαν του franchise...

      Διαγραφή
    3. GreekCthulhu, ξέρεις οτι σε εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν κριτή ταινιών ειδικά, αλλά μου λες μπούρδες. Η δικαιολογία ότι ήθελε να την εκδικηθεί προσωπικά, δεν δικαιολογεί το ηλίθιο σχέδιο της -χωρίς κανέναν απολύτως λόγο- εισχώρησης και απόδρασης απο το αρχηγείο της ΜΙ6. Επίσης για να μη παρεξηγούμαστε, μου άρεσε η ταινία όπως είπα, απλά δεν ήταν james bond και αυτό είναι σίγουρο. Όσα λες για δοκιμές και τόλμες και μπουρουμπουρου μπορεί να ισχύουν, αλλά πρέπει να προσέχεις τι αλλάζεις όταν πειράζεις ήρωες που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένο attitude, όπως είπε ο φίλτατος Snake. Για παράδειγμα ο 007 ήταν ανέκαθεν στιλάτος, είχε υφάκι και το κυριότερο, δεν μου ερχόταν να του ζητήσω περισσότερη κέτσαπ στο χοτ-ντογκ μου όταν τον έβλεπα... Ο Νολαν που λες, τον Μπάτμαν δεν τον προσγείωσε τόσο, όσο προσγείωσε ο -δεν ξέρω πως τον λένε- τον 007.

      Διαγραφή
  20. "Συνεργάτης HRH.." δεν ήταν κριτική, ήταν η γνώμη μου, όπως την έχω ξαναπει σε διάφορα θέματα αυτού του μπλογκ. Το συγκεκριμένο που ήταν και για σινεμά που μ'αρέσει κιόλας,ε δε γινόταν να μην απαντήσω.. Και μη νομίζεις, η google δεν δίνει τίποτα. Σ'ευχαριστώ για τη διαφήμιση πάντως ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όντως με τον Dainel Craig δεν υπάρχει η άισθηση James Bond...
    Αλλά με τον Javier είσαι άδικος, κινηματογραφικός κακός χωρίς τουλάχιστον 10 κλισέ δεν γίνεται!

    Έμαθα ότι έρχεται και ταινία που βιάζουν και τα ζόμπι...
    Warm Bodies αν δεν κάνω λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άδικος; Γιατί ρε συ; Δεν του πάει του Χαβιε να παίζει τον κακό, αφού είναι αρκουδίτσος αγαπούλης γουτσου-γούτσου

      Διαγραφή
  22. De mou les re Alza... Ta skata s'aresoune? Kai an oxi prepei egw na erthw na sou pw oti prepei na ta valeis sto stoma sou prwta (mazi me tis mpales mou profanws) gia na eisai sigouros??? Giati auto mas les... kserw oti einai malakia kai psuxastheneia to na katsw kai na dw to Twilight, alla tin prospatheia tha tin kanw mpas kai aksizei na dw to teleutaio kommati pou eida oti exei drasi kai efe. Des to teleutaio kommati sta kupraiika na min katalavaineis kai tipota, na xezesai sto gelio me tin profora kai na min katalavaineis kai xristo. I akoma kalutera... ela na to deis edw stin arapia pou kati tetoiou eidous romantikes skinoules tis kovoune xatzara!!!
    Kai kala to paradeigma me ta skata... mporei na peis wx vre aderfe pote den ksereis. Poutso pote dokimases teleutaia fora na valeis sto kolo sou? Den to ksereis ap'tin arxi oti den tha s'aresei??? Giati to kaneis??? Kai meta mas les pws den to eides sto cinema alla se DVD.
    Katarxin re ilithio kataskeuasma, pws tha evlepes tainies 3 xronwn sto cinema??? Alla akoma kai an eixes tin dunatotita mas les oti den tha gamiosouna apo ton kolo dimosia kai me eisitirio alla tha to ekanes stin asfaleia kai diakritikotita tou spitiou sou... Euge :p

    Auta ta liga apo ton pio sixamero kai kafro filo pou eixes pote

    Salamalekum fountounia na poume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε μας ρε άραβα που ήρθες να μας κάνεις και κριτική. Τσαντιρόγυφτε...

      Σαλαμαλέκουμ κλασεμ μια μαντραναουμ

      Διαγραφή