Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τι λέει ο κόσμος...part 2

...όταν δεν έχει ιδέα απο στρατηγική:
η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση
Ναι σίγουρα...φανταστείτε στις Θερμοπύλες, οι Έλληνες, που ήταν μόνο κατά ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ λιγότεροι, να μην εκμεταλλευόντουσαν το τεράστιο στρατηγικό  πλεονέκτημα που τους έδιναν τα στενά του εδάφους για να απωθήσουν τον εχθρό, παρά φωνάζοντας ηρωικές κραυγές όπως: "πάρτε τους και τα σώβρακα", "πάμε παιδιά, μόνο πενήντα ο καθένας πρέπει να φάμε", "βουρ στο πατσά, η άμυνα είναι για τις κότες!" και άλλες τέτοιες ηρωικές ατάκες, να ορμούσαν στην ανοικτή πεδιάδα να αντιμετωπίσουν τον οχτρό! Φανταστείτε τον Λεωνίδα, όταν του ζήτησαν τα όπλα, αντί για το γνωστό "μολών λαβέ", να έλεγε: "άσε μεγάλε θα στα φέρουμε εμείς στη σκηνή σου". Ξέρετε όμως γιατί δεν το είπε αυτό ο Λεωνίδας; γιατί δεν ήταν καθυστερημένος, όπως ο κάθε ροδέλας, που ξεστομίζει ότι μαλακία ακούει χωρίς να σκεφτεί. Η άμυνα των σπαρτιατών ήταν ίσως η καλύτερη άμυνα στα χρονικά και ουσιαστικά ξεκώλιασε μια απο τις αγριότερες και φοβερότερες επιθέσεις όλων των εποχών και αν δεν ήταν το προδοτική σαρανταποδαρούσα, ακόμα ξύλο θα τρώγαν οι Πέρσες. Κάθε γενίκευση είναι κακή. Σε κάθε είδους μάχη ζυγίζεις τις επιλογές σου ανάλογα με τις δυνάμεις σου και τις δυνάμεις του εχθρού. Αν είσαι στη ζούγκλα και σε κυνηγάνε δέκα αράπηδες να σε σοδομίσουνε, τότε  κρύβεσαι και τους αποφεύγεις ή τους αντιμετωπίζεις έναν-έναν, δεν τρέχεις καταπάνω τους με το κοντάρι στο χέρι. Σε κάθε είδους αγώνα υπάρχει η στιγμή που πρέπει να κάνεις επίθεση και η στιγμή που πρέπει να κάνεις άμυνα. Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη άμυνα, είναι πάντα η άμυνα και η καλύτερη επίθεση είναι συνήθως η πούστικη επίθεση αλλά πάντα η επίθεση.


...όταν είναι γεννημένος loser:
αξία έχει η συμμετοχή, όχι η νίκη
Η νοοτροπία του μαλάκα, του loser. Εγώ ρε κεφτέ και κομπολόι να παίζω θέλω να νικάω, τι με πέρασες; Η παραπάνω πρόταση ισχύει ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις που η συμμετοχή σου σε κάποιου είδους αγώνα, θα ήταν υπο άλλες συνθήκες αδύνατη. Ένα παράδειγμα είναι ας πούμε να είσαι ανάπηρος και να συμμετέχεις σε αγώνα δρόμου. Θέλει αρχίδια, θέλει προσπάθεια και θέλει και πολύ σκληρή δουλειά μόνο και μόνο για να συμμετέχεις οπότε, ναι, μαζί σας. Τώρα αν είσαι αρτιμελής, και αγωνίζεσαι με άλλα αρτιμελή άτομα σε κάποιο άθλημα για παράδειγμα, τότε ποιός ο λόγος να πάρεις μέρος αν όχι να νικήσεις; Το σκορ τι το μετράμε δηλαδή; για να καίμε ρεύμα στα ταμπλό; για φιγούρα; Ακούμε συχνά επίσης την άλλη τραγική μαλακία στα σπορ: "Παίξαμε για τη νίκη σήμερα..."..σώπα ρε μαλάκα; δηλαδή τις άλλες μέρες πήγαινες για την ήττα παπάρα; που μου πουλάς και ύφος; Τι μαλακίες λέει ο κόσμος ρε πούστη μου και έχει και το θράσσος να τις λέει με σοβαρότητα και με στόμφο. Ειδικά η ηττοπαθής, αδελφίστικη νοοτροπία του "ε, δεν πειράζει που ρουφήξαμε τόσο μεγάλο παπάρι και ο κόσμος γελάει μαζί μας, αρκεί που πήραμε μέρος" μου τη σπάει τόσο άσχημα, γιατί την μεταφέρουν στα παιδιά απο νεαρή ηλικία και καταλήγουμε να έχουμε γεμίσει φλώρους και μετριότητες, επειδή κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον ανταγωνισμό. Αυτό έχει το εξής αποτελέσμα κατά την γνώμη μου: Τα καλομαθημένα μπουμπούκια δεν συγκινούνται απο μια ήττα πλέον και δεν προσπαθούν να βελτιωθούν σε τίποτα. Ποιός ο λόγος να γίνεις καλύτερος όταν σε επαινούν ακόμα και αν είσαι για γέλια; Γιατί τα παιδιά να επιβραβέβονται ανεξερτάτητως επίδοσης; ειναι αυτή η αλήθεια που θα αντιμετωπίσουν στην ζωή τους; Δεν εννοώ φυσικά οτι δεν πρέπει κανείς να αποδέχεται την ήττα όταν αυτή του χτυπάει την πόρτα. Όμως κάθε ήττα πρέπει να είναι ένα μάθημα και εργαλείο, το οποίο θα αξιοποιήσεις στην προσπάθεια σου να εξελίχθείς, και όχι λάφυρο που θα το κρεμάς με περηφάνεια στο λαιμό σου. Χαμένε...εε χαμένε...


...όταν δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει ένα άσχημο γεγονός:
ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός
Αυτή η μαλακορήση μου θυμίζει το χριστουγενιάτικο τραγούδι:  "γέρε Χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά, ήρθε ο νέος με τα δώρα.." και τη γνωστή αηδιαστική συνέχεια. Διαχρονική, ηλίθια ανάγκη του καθυστερημένου κόσμου να δίνει ανθρώπινη υπόσταση σε ότι δεν καταλαβαίνει. (Χρόνος, Θάνατος, Γη, Ήλιος, κ.α.) Τι ακριβώς γιατρεύει ο χρόνος όμως και τι όχι; Για να δούμε κάποιες περιπτώσεις. Αν έχεις 50 πυρετό, συνάχι με ροζομπλέ μύξες, βήχα με πρασινοκόκκινο φλέγμα, χέζεις φακές και όλα τα γνωστά σιχαμένα, τότε μάλλον λιώνεις απο μέσα και είτε ετοιμάζεσαι για οδυνηρό ψόφο (και άρα πας σε κοράκι) ή πλακώνεσαι στα σιρόπια και στις αντιβιώσεις . Σίγουρα πάντως δεν μετράς λεπτά και ώρες μπας και ηρεμήσει ο κώλος σου. Αν έχεις καρκίνο, ή κάποια ανίατη ασθένεια, πας στους γιατρούς και ελπίζεις η επιστήμη να έχει προχωρήσει και άλλο στις θεραπείες της, δεν κάθεσαι όμως στον καναπέ σου και χαζεύοντας ανέμελος τηλεόραση, μήπως βαρεθεί η ασθένεια και φύγει. Αν κόβεις καρότα γυμνός και κόψεις το τυρογαριδάκι σου κατά λάθος, τότε αν δε μπορεί να στο ράψει ο γιατρός, όσο και να περιμένεις, τσουτσού δεν φυτρώνει άλλη, τέλος! Θα λες με νόημα "μου σηκώθηκε.....η τρίχα" και θα εννοείς όντως την τρίχα μόνο... Αν πάσχεις απο ερωτική απογοήτευση, βγαίνεις έξω με τους φίλους σου, κάνεις πράγματα για σένα μόνο, απολαμβάνεις την ελευθερία σου και ταυτόχρονα πηδάς οτιδήποτε ανήκει για σένα στην κατηγορία "σμπρώξαμπλ" (παρεπιπτόντως το "ο έρωτας, με έρωτα περνάει" είναι μεγάλη μαλακία και αυτό...). Αν απέτυχες επαγγελματικά, βρίσκεις άλλη δουλειά. Αν έχεις ψυχολογικά τα λες στους ανθρώπους που σε αγαπάνε ή πας σε ψυχίατρο. Αν σου κλέψουν τα πράγματα ή το αυτοκίνητο, παίρνεις άλλα. Ο χρόνος δεν κάνει τίποτα, αν δεν κουνήσεις εσύ τον κώλο σου. Ξύπνα!


...όταν φιλοσοφεί με τη δεινότητα ενός καθυστερημένου δεκάχρονου:
ζήσε την κάθε μέρα σαν να ήταν η τελευταία σου
Ευτυχώς που ο νόμος δεν ορίζει την ηλίθιότητα ως αναπηρία, αλλιώς δεν θα βρίσκαμε να παρκάρουμε πουθενά. Τι εμετική, γλυκανάλατη κουραδοφιλοσοφία είναι αυτή μα τον Κρομ; Εγώ αν ήξερα οτι ήταν η τελευταία μου μέρα, θα κοπάναγα ένα σωρό κόσμο που μου τη σπάει και μετά θα βούταγα χωρίς αλεξίπτωτο απο αεροπλάνο στα 50.000 πόδια για να δω τη θέα πριν τα κακαρώσω. Θα είχα ζωσμένα πάνω μου και είκοσι κιλά C4 και θα έκανα μια τρούπα στο έδαφος, η οποία θα ονομαζόταν μετά "ο κρατήρας του Alza", πρώτον για ακόμα πιο εντυπωσιακή έξοδο και δεύτερον γιατί ανέκαθεν μου άρεσε η ιδέα να βρεθώ σε τροχιά γύρω απο τη γή...έστω και σε τεύχη. Η λογική λέει πάντως οτι, αν ζήσω έτσι μια μέρα, τότε κατά ένα περίεργο λόγο αυτή θα γίνει αυτόματα η τελευταία μου. Πέρα απο την πλάκα όμως, μόνο εμένα μου φαίνεται τραγικά παράλογη η φράση αυτή; Θεωρώ οτι αν πεις σε κάποιον οτι σήμερα είναι η τελευταία του μέρα, πιθανότατα θα πάθει σοκ, θα αρχίσει να αποχαιρετάει συγγενείς και γνωστούς με λυγμούς, θα πέσει σε κατάθλιψη, θα συντριβεί συναισθηματικά, θα αρχίσει πιθανότατα τις προσευχές σε όλους τους γνωστούς θεούς μπας και πετύχει κανέναν με κέφια και γενικά θα είναι Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!!! Δηλαδή αν το καλοσκεφτείς, η φράση σου λέει: "ζήσε κάθε μέρα σαν να είναι η χειρότερη μέρα της ζωής σου." και εγώ απαντάω: "ρε, άντε και γαμήσου!"



...όταν αναφέρεται σε άλλη μια μεγαλειώδη χριστιανική κλαπαρχιδιά:
μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι
μια απο τις δώδεκα διάνοιες που μαθήτευσαν κοντά στον Χριστό γράφει: "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών" (Ματθ. 5, 3). Με λίγα λόγια, μείνετε αγράμματοι και αμόρφωτοι και θα πάτε στον παράδεισο. Μα τι ήθος, τι γνώση και τι μεγαλείο αναβλύζει τέλος πάντων απο τις διδαχές τις εκκλησίας; Καλά, δεν είναι συγκλονιστικό το πόσο σοφά είναι τα λόγια αυτά; Γιατί σου λέει "καλά μαλάκας είσαι; που να μαθαίνεις τώρα πως λειτουργεί ο κόσμος, και τι είναι αλήθεια και τι όχι; αυτά είναι δύσκολα πράγματα. Μην ασχολείσαι με έννοιες όπως ελευθερία, έρευνα και επιλογή. Αποδέξου αυτά που σου λέμε εμείς σαν απόλυτες αλήθειες, όσο μπούρδες και αν σου φαίνονται, και θα είσαι ευτυχισμένος". Δακρύζω απο συγκίνηση στα σοφά τούτα λόγια. Θα μπορούσε κάποιος κακεντρεχής να πει βέβαια ότι, η φράση αυτή προδίδει μια μισαλλοδοξία απο την πλευρά των Εβραίων, επειδή τα χρόνια που γράφθηκαν αυτά, ο λαός τους ήταν μια αμόρφωτη, βρωμερή και τρισάθλια μάζωξη μίζερων, απολίτιστων και σιχαμένων βοσκών που ζήλευαν και μισούσαν λαούς όπως Αιγύπτιους, Έλληνες, Κινέζους και Ρωμαίους, που είχαν ήδη επιστήμες, έκαναν εμπόριο, διέσχιζαν τις θάλασσες και φιλοσοφούσαν για τα πάντα. Δηλαδή τι πειράζει που οι Εβραίοι τότε ακόμα γαμούσαν κατσίκες, κοιμόντουσαν με τις κότες, και επιστήμη για αυτούς ήταν πως να βγάλεις το κακάδι απο τη μύτη σου χωρίς να γίνεις αντιληπτός απο τους άλλους στην συναγωγή; Αυτή δεν είναι άλλωστε η πραγματική ευτυχία; Η γνώση είναι του διαβόλου, η άγνοια και η αμάθεια είναι του θεού! 


...όταν λέει κάτι που δεν έχει κανένα νόημα:
το έξυπνο πουλί απο τη μύτη πιάνεται
το χαζό δηλαδή απο που πιάνεται, απο τα αρχίδια; Δεν μπορώ να καταλάβω τον παραλληλισμό που θέλει να μεταφέρει ο ποιητής. Εγώ πάντως αν έχω κάνει και χίλιες μαλακίες στη ζωή μου, άντε να πιάστηκα στις δυο, αλλά και πάλι το πουλί μου έμεινε ανέπαφο. Ίσως να υπάρχει φυσικά κάποια εξήγηση για το τι εννοεί η φράση, όμως ίσως να χάθηκε με το πέρασμα των χρόνων. Καθώς εγώ αγνοώ την προέλευση της, θα ήθελα να με διαφωτίσει κάποιος απο τους φίλους εδω πέρα, καθώς βαριέμαι να ψάχνω στο google σήμερα.


...όταν θέλει να πουλήσει σοφιστικέ μετριοφροσύνη:
ένα ξέρω, οτι δεν ξέρω τίποτα
Μεγαλειώδης ατάκα του Σωκράτη, που έχει φάει τόσο βιασμό όσο λίγες. Ο Σωκράτης χρησιμοποιούσε συνήθως αυτήν την τακτική για να εκμαιεύσει απαντήσεις απο τους συνομιλητές του, κυρίως σε ηθικά, πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα. Για παράδειγμα, ερχόταν ο χ,ψ πισωγλέντης και του έλεγε: "άνανδρο εστί το τάδε και το κείνα και μπλα μπλα μπλα" και ο Σωκράτης σκεφτόταν απο μέσα του "τι έλκω ο δύσμοιρος; έκαστος μαλακοκάβλιος ελθέτω και μυρρίων μαλακιών μεταφέρουσιν εν εμού, δεν εγαμιόσαντω λέγω;". Μετά όμως, σαν μαγκιόρος που ήταν απο τους λίγους, ρώταγε: "Οκ για να μιλάς για ανδρεία, τότε ξέρεις τι είναι, για πες μου και μένα να μάθω, που δεν ξέρω." Κάπως έτσι σιγά σιγά, με τη μέθοδο της μαιευτικής -με μικρά λογικά βήματα- έκανε τον κεφτέ με τον οποίο μιλούσε, να αναγνωρίσει το σωστό ή όχι της δήλωσής του, ή να βρει την απάντηση μόνος του -αν έκανε κάποια ερώτηση-. Ο Σωκράτης όμως, δεν ήθελε να εννοήσει οτι, δεν ξέρει απολύτως τίποτα για κανένα θέμα. Ξαναλέω, η παραδοχή της άγνοιάς του, είχε να κάνει με θέματα ηθικά, πολιτικά ή θρησκευτικά, με διλλήματα που δύσκολα μπορείς να πεις αν είναι κάτι σωστό ή λάθος και που είναι πάνω κάτω θέματα φιλοσοφικά και σίγουρα όχι απτά! Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό που λέω τώρα, γιατί χιλιάδες φορές σε συζητήσεις με ανθρώπους που δεν σκαμπάζουν γρι απο επιστημονικά θέματα έχω ακούσει την παρακάτω τιτάνια μαλακία: "πως μπορείς να ξέρεις οτι αυτό που λέει η επιστήμη ισχύει; είσαι υπερόπτης! εγώ δεν ξέρω τι ισχύει και άρα εγώ ειμαι ο σοφός, γιατί ξέρω οτι δεν ξέρω τίποτα...". Τι λες ρε παπάρα αλήθεια; Αν κρεμάσω έναν τόνο σκατά ακριβώς πάνω απο το κεφάλι σου, και μετά αφαιρέσω το στερέωμα, δεν ξέρουμε με απόλυτη ακρίβεια οτι τα σκατά θα πέσουν πάνω σου, αν δεν επενεργήσει τίποτα άλλο σε αυτά, πέραν της βαρύτητας; Το ξέρουμε μια χαρά. Λες αν ρώταγες τον Σωκράτη που θα πάνε τα σκατά, να έλεγε "Δε ξέρω;" Ο άνθρωπος ήταν σοφός, δεν ήταν ηλίθιος. Ηλίθιοι είναι αυτοί που αντιγράφουν εκφράσεις μεγάλων ανθρώπων και τις ξερνάνε όπου να'ναι, είτε κολλάνε, είτε όχι. Η επιστήμη έχει ανακαλύψει χιλιάδες πράγματα και μας έχει δώσει πλέον γνώση αρκετή για να λέμε οτι ξέρουμε πολλά. Μπορεί να μην μπορούμε ακόμα να διαχειριστούμε καλά αυτή την γνώση, γιατί σαν είδος είμαστε για γέλια, όμως γνώση έχουμε και όποιος διαφωνεί τα βάζει μαζί μου, και όπως όλοι ξέρουμε δεν είναι φρόνιμο αυτό. Όπως θα έλεγε και ο Σωκράτης: "άπαξ κάποιος διαφώνησον με τις του Άλζα του τρισμέγιστου διδαχές, δια της ανιάτου νόσου της μαλακίας ασθενής εστί, τον μπούλον δε οφείλει να λάβει και εντολή εξ αυτού ότι ήπαγε γαμήσου δια πάντων των αιώνων και σκασμών βγάλοντων"........ γιατί σοφιστικέ μαλακίες πουλάω και εγώ αμα θέλω...


...όταν προσπαθεί να το παίξει Αϊνστάιν:
ο θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν
Όπως όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι του παρελθόντος, έτσι και ο Αϊνστάιν έχει πει μια-δυο μαλακίες. Αυτή ήταν μια απο αυτές, και μάλιστα ήταν και η αφορμή να παρεξηγηθεί απο πολλούς κύκλους, ως θρήσκος, ενώ στην πραγματικότητα ήταν αγνωστικιστής. Ο ίδιος ο Νιλς Μπορς είχε απαντήσει στον γνωστό επιστήμονα "Μη λες εσύ στο θεό τι να κάνει με τα ζάρια του!". Ο Αλβέρτος λοιπόν, είχε συλλάβει μια απο τις σημαντικότερες έννοιες του σύμπαντος, την γενική θεωρεία της σχετικότητας, που -εκλαϊκευμένα λίγο- λέει οτι, άμα πας πιο γρήγορα απο το φώς, τότε η κωλοτρυπίδα σου θα πηγαίνει πιο γρήγορα απο το στόμα σου και θα περάσει μέσα απο αυτό και σε κάποια φάση θα γίνεις ενέργεια. Η θεωρία επαληθεύεται στο μακρόκοσμο -στο διάστημα δηλαδή- δυστυχώς όμως σε υποατομικό επίπεδο δεν εφαρμόζεται , καθώς εκεί είναι τα λημέρια της κβαντικής φυσικής, η οποία υποστηρίζει την τυχαιότητα. Τότε η κβαντική φυσική ήταν ακόμα στα σπάργανα και οι θεωρίες της δεν είχαν την ευρεία αποδοχή των επιστημόνων, έτσι και ο Αϊνστάιν δεν είχε πεισθεί. Δεν του άρεσε ο παράγοντας τύχη, καθώς ήθελε ένα ντετερμινιστικό σύμπαν. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έκανε λάθος βέβαια. Οπως αποδείχθηκε τελικά, η κβαντομηχανική όντως ισχύει και με σιγουριά μας λέει οτι σε υποατομικό επίπεδο, η ύλη συμπεριφέρεται πιο χαοτικά και απο το ελληνικό κράτος. Αγνοώντας το σύνολο τον επιστημών, έρχεται πλεόν ο κάθε αυτιάγγουρας και πουλάει πνεύμα, μιλώντας για μοίρες και πεπρωμένα και παπαριές, στηριζόμενος σε μια λάθος εκτίμηση του γνωστού επιστήμονα.
"ρε δεν υπάρχει μοίρα λέμε και τίποτα δεν είναι γραμμένο."
"όχι ο θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν, το πε και ο Αινστάιν"
Άντε ρε και γαμήσου, που μου ξέρεις τι είπε ο Αινστάιν, μπετόβλακα, που πιθανότατα πιστεύεις οτι το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο αναφέρεται στις πυγολαμπίδες. Όλοι κάποια στιγμή κάνουν λάθη και λένε κοτσάνες και κανείς δεν γλιτώνει από αυτόν τον κανόνα (εκτός απο μένα που τα λέω όλα τέλεια). Αν ζούσε τώρα ο Αλβέρτος όμως, θα παραδεχόταν οτι ο "θεός", όχι μόνο παίζει ζάρια, αλλά παίζει με τρισεκατομμυριόεδρα και τα ρίχνει και τόσο μακρια που ούτε καν τα βλέπουμε...

60 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα...πόσο μα πόσο μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι...αγαπώ αυτόν τον μυαλό σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο μυαλός, μου σε ευχαριστεί για τα καλά σου λόγια και στέλνει χαιρετίσματα.

      Διαγραφή
  2. Κόβεις καρότα γυμνός λέει...με πέθανες μεσημεριάτικο και θα περάσει κι εμένα η κωλοτρυπίδα μου μέσα από το στόμα μου και θα γίνω ενέργεια (γιατί να μη διδάσκεται στα σχολεία μας η Άλζειος ερμηνεία της σχετικότητας;).
    Είμαι σίγουρος πως το πνεύμα του Μάστερ Τζι θα σε βλέπει από εκεί ψηλά και θα χαμογελάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, σκεφτόμουνα να γράψω αγγούρια, αλλά επειδή διαβάζουν και γυναίκες το blog δεν ήθελα να γίνω πρόστυχος...

      Η εκπαίδευση δεν έχει φτάσει ακόμα τα επίπεδα νόησης που χρειάζεται για να προωθήσει τις ερμηνείες μου για τον κόσμο και το πως λειτουργει. Εδώ δεν διδάσκουν Δαρβίνο ακόμα που ασχολείται με πιο απλοϊκές έννοιες...

      Αυτό με τον Μάστερ Τζι πως το εννοείς; μας έχει αφήσει χρόνους;

      Διαγραφή
    2. Ως άνθρωπος δεν ξέρω, αλλά η συγγραφική του πλευρά (η οποία και μας νοιάζει κιόλας) ναι.

      Διαγραφή
    3. Τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε, δυο τρεις μήνες πριν θαρρώ, ήταν μια χαρά.

      Διαγραφή
    4. Και μια και μιλάμε για το θεό, τα ζάρια και τον Μάστερ Τζι, ορίστε κι η άποψη του τελευταίου επί του θέματος:
      Ο ιδιος ο Χωκινγκ που ειναι ειδικος σε καθε ειδους μαυρες τρυπες ειπε καποτε, με την ανατριχιαστικη ρομποτικη φωνη του, "Ο θεος οχι μονο παιζει ζαρια, αλλα για να μας ζαλισει τα αρχιδια τα πεταει μεσα σε ενα μουνι και κανεις δεν ξερει πια τι διαολο, σκατ- μου τελ-νει η μπατ-ρ-κχ"

      Διαγραφή
    5. Μπράβο να 'ναι καλά το παλικάρι. Καλά η ατάκα με τον Χώκινγκ είναι για Όσκαρ...

      Διαγραφή
  3. θεος!!! τι γελιο ριχνω καθε φορα...καταπληκτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γέλιο; μα εγώ σοβαρά τα λέω... έλα Χριστέ και Παναγία....

      Διαγραφή
  4. Ο θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν: Παραπέμπει στο ότι υπάρχει σχέση αιτίου-αιτιατού... Αν κι ο Αϊνστάιν πίστευε σε θεούς και ζάρια την είχαμε κάτσει προ καιρού! Είναι πολύ κοντά στο "όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο", όπου "για" = "εξαιτίας κάποιου λόγου". Κάποιος το έγραφε αυτό σε ένα blog νομίζω. Η αλήθεια είναι ότι σ εμάς το ζευγαράκι αίτιο-αποτέλεσμα είναι προφανές, αλλά στην κοινωνία του Αϊνστάιν, που πίστευε ότι ο θεός έστειλε τον κατακλυσμό και προειδοποίησε τον Νώε για να γλυτώσει μόνο εκείνος, τι να εξηγήσεις... Ε, το είπε ο άνθρωπος έτσι, μπας και το πιάσουν κι οι υπόλοιποι!
    By the way, αυτά με τα πουλιά -> "το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται", "Αν κόβεις καρότα γυμνός και κόψεις το τυρογαριδάκι σου κατά λάθος", "το πουλί μου έμεινε ανέπαφο". Σαν πολλά πουλιά μαζεύτηκαν εδώ πέρα! Συνωστισμός ρε παιδιά… Θα με πιάσει αγοραφοβία!
    Έκανα τρελό γέλιο με όλο και δη με τον Άλζα τον Τρισμέγιστο τον Μετριόφρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πουλιά φέρνουν την άνοιξη...να μην τα φοβάσαι.

      Είπες Νώε και μου θύμησες το κορυφαίο βίντεο του Ricky Gervais
      http://www.youtube.com/watch?v=ln64DYflGT4

      enjoy...

      Διαγραφή
    2. I know πετάγομαι ωσάν τη μπούτσα, αλλά μια που πιάσαμε την κιβωτό, τσέκαρε κι αυτό: http://youtu.be/TnVHnfw_OH8

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλό. Δεν τον ήξερα τον τυπά. Θα τον ψάξω. Thanks ephee.

      Διαγραφή
    4. Παιδιά χτυπιέμαι μόνη μου απο τα γέλια κι είμαι και στο γραφείο. Ρεζίλι έγινα η γυναίκα! Πάρα πολύ πετυχημένα και τα δύο!
      @Alzas: Σωστό. Το λέει και η παροιμία άλλωστε "Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη", Χρειάζονται πολλοι!
      @Ephee: Αν είναι να στέλνεις τέτοια, μια χαρά να πετιέσαι! Τώρα για την παρομοίωση (ωσάν την μπούτσα)... Μετά από τόση συζήτηση για πουλιά, τι να κάνεις κι εσύ, λογικό είναι!

      Διαγραφή
    5. Θα με τρελάνεις; ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να μην τον ξέρεις, είναι ο τυπάκος που παρουσίαζε εκείνη τη μαλακία το Fear Factor! Κι αν σε ψήνει κατέβασε και τα δύο stand up του, γιατί κοροϊδεύει ακόμα κι αυτούς που τρώγανε ζωοψωλές για τα λεφτά!

      Διαγραφή
    6. Δεν είμαι πολύ γνώστης των celebrities και γενικά των tv-shows οπότε δεν είχα ιδέα ποιος είναι ο τύπος, όμως θα τον ψάξω στο εσυσωλήνα, όλο και κάτι θα έχει.

      Διαγραφή
    7. Εγώ στον εσυσωλήνα τον βρήκα, κι έσπαγα το κεφάλι μου που τον ξέρω, που τον ξέρω. Μόλις είδα ολόκληρο show, το'φτιαξα το lego.

      Διαγραφή
  5. Οι δύο πρώτες ειπναι κάπως "σοφές", αλλά μόνο υπό περιπτώσεις, και σίγουρα είναι εντελως παρεξηγημένες από τους μπετόβλακες που τις αναφέρουν κατ' επανάληψη.

    Το πρώτο θέλει να πει ότι, άμα, ξέρω 'γω σου την πει μια γκόμενα που της την πέφτεις, παρέ να συμφωνήσεις ή να ζητησεί συγνώμη, πες της την και εσύ καλύτερα, ακόμα και με κάτι άσχετο.

    Το δεύτερο θέλει να πει ότι σου μένει η εμπειρία, την οποία μπορειπς να αξιοποιήσεις την επόμενη φορά. Δηλαδής άμα κάνεις το πέσιμο χόμπυ, όοως ας πούμε ένας φίλος μου, όχι εγώ, θα φας καμιά σαρανταριά-πενηνταριά πιτούλες στην αρχή, αλλά εκεί όντως μετράει η συμμετοχή γιατί στην άρχη φτάνει που πας και μιλάς, και σιγά σιγά θα μάθεις.

    Επίσης να προσθέσω το δικό μου προσωπικό αγαπημένο, αν δεν έχει ήδη αναφερθεί, δε θυμάμαι, "όποιος φωνάζει δεν έχει επιχειρήματα". ΌΧΙ! Φωνάζει γιατί είσαι ένα γαμημένο πυροτουβλο που αδυνατει να καταλάβει τα τελευταία τετρακόσια επιχειρήματα μου και πικαλείται δυο μαλακίες για να σιγουρευτεί ότι θα μου γαμήσει το ζεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A, ναι. Και το "με την [καριόλα] είμαστε μόνο φίλοι". Ε, αφού δε σου κάθεται με το μαλακοσύστημα σου, κάτσε κολλημένος να νομίζεις ότι έχεις ελπίδες.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το τελευταίο, είναι πολύ pathetic ρε φίλε. Το λένε και οι γυναίκες επίσης, ειδικά οι πιο νεαρής ηλικίας, ακόμα και για πρώην τους. Είναι πασίγνωστο σε ανθρώπους κάποιας εμπειρίας, οτι φιλία μεταξύ αντρός-γυναικός δεν υπάρχει, χωρίς ερωτικό στοιχείο, τουλάχιστον όχι όπως εννοούμε εμείς οι άντρες την "φιλία". Ειδικά η "φιλία" με πρώην είναι φάση "τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια". Δεν πείθετε κανέναν...

      Διαγραφή
    3. Το αστείο είναι ότι παραπονιούνται όταν κάποιος τους πηδάω την καριόλα...

      Αλλά πλεον πιστεύω στη φιλία αδρών-γυναίκων, με τη διαφορά ότι ακόμα κι αν είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ερωτική έλξη υπάρχει πάντα ο φόβος της ερωτικής έλξης.

      Διαγραφή
    4. Κι ο φόβος φυλάει τα έρμα έτσι? Και στη συνέχεια... Τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν? Και μετά… ΚΑΚΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΨΟΦΟΣ! :-)
      Δεν έχω σαφή θέση σχετικά με το αν υπάρχει φιλία ανδρών-γυναικών (ήμουν στο ότι υπάρχει, αλλά τελευταίως έχω τις αμφιβολίες μου). Ο φόβος όμως για το θέμα ερωτική έλξη, ακούγεται τουλάχιστον παράξενος. Η ερωτική έλξη είναι μάλλον κάτι θετικό, ακόμα κι αν δεν υλοποιηθεί, ακόμα κι αν υπάρχει αρνητική θέση από την άλλη πλευρά. Σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ζωντανοί κι έχουν επιθυμίες. Το να πει κάποιος ότι δε θέλω να μένω σε μια σχέση, επειδή εγώ νιώθω ερωτική έλξη κι ο/η άλλος/η με απορρίπτει, είναι απόλυτα κατανοητό, αλλά να φοβάμαι μπας και νιώσω/νιώσει? Πολύ άγχος!
      Και αφού πιστεύεις στη φιλία ανδρών-γυναικών, πώς μπορεί κάποιος να διατηρεί μια φιλία και παράλληλα να φοβάται μήπως προκύψει ερωτική έλξη? Με τον φίλο σου δεν φοβάσαι ποτέ, σωστά?

      Διαγραφή
    5. Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα, αυτό λέω, όταν δεν υπάρχει έλξη, φοβάται ο ένας μην αρχίσει να νιώθει έλξη ο άλλος.

      Διαγραφή
    6. Καλά τα λέει ο Μαστερ, θα συμφωνήσω. Ένας Κρομ ξέρει τι τράβηξα και εγώ με αυτό το θέμα από μικρός. Από πιτσιρικάς ήμουν παιδαράς και όλες μου οι φίλες με ήθελαν σαν τρελές. Φοβόμουν ότι με έκαναν παρέα, μόνο και μόνο με απώτερο σκοπό να με αποπλανήσουν. Όταν δε μεγάλωσα και ανέπτυξα και αυτή την χαρισματικά προσωπικότητα που έχω τώρα (γύρω στα 12 δηλαδή), έτρεμα την ώρα και την στιγμή που θα έμενα μόνος μου με φίλη μου, μήπως μου ορμήξει. Εγώ βέβαια ήμουν πάντα κύριος και εξηγούσα τα φιλικά μου συναισθήματα και δεν εκμεταλλευόμουν καταστάσεις, παρά μόνο στις περιπτώσεις που η κοπέλα ήταν υπερπατόμουνο. Κακά τα ψέματα, το βάθος στο οποίο μπορεί να φτάσει μια φιλία μεταξύ ανδρός-γυναικός, αργά η γρήγορα θα γίνει ανάλογο του "μήκους" του ανδρός. Ο νοών νοείτω...

      Διαγραφή
    7. Τώρα μου προσέβαλες το μήκος δηλαδή;

      Διαγραφή
    8. χαχα, οχι ρε, πως σου 'ρθε αυτό; απλά λέω οτι το "βάθος" μιας φιλικής σχέσης άνδρα-γυναίκα είναι στην ουσία ίσο με το "μήκος" του άνδρα, γιατί αυτοί θα κάνουν σεξ κάποια στιγμή...

      Διαγραφή
    9. Χα χα χα... Παιδιά μην αρχίσετε να μετριέστε τώρα!
      Πάντως μου ξεκαθαρίσατε τις αμφιβολίες μου… Δεν υπάρχει φιλία αντρών-γυναικών!
      Alza, κάνε την καρδιά σου πέτρα και ευχαρίστησε κάποιες τουλάχιστον από όλη αυτήν την ορδή των γυναικών που τρέχει φρενιασμένα πίσω σου όπου περάσεις… Μην οδηγείς τις γυναίκες στην απογοήτευση και την καταστροφή!
      Master, η ερωτική έλξη μάλλον σε πλησιάζει επικίνδυνα. Όπως λένε και για κάτι άλλο… αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, απόλαυσέ το!

      Διαγραφή
    10. Άμα μου την πέσει το συζητάμε, γιατί εγώ τη βλέπω σα φίλη :Ρ:Ρ:Ρ

      Διαγραφή
    11. Human, το έχω κάνει στο παρελθόν αυτο, αλλά η ορδή αντί να μειώνεται με τα χρόνια, δυστυχώς αυξάνεται. Είστε αχόρταγες σαν είδος πανάθεμά σας...

      Διαγραφή
  6. Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός σε καίει σε σκορπάει και σε παγώνει,που λέει και ο ποιητής!
    Κακός μαύρος ψόφος σε όλους όσους επικαλούνται τα μεγάλα μυαλά για να καλύψουν την αμορφωσιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Alza αυτό για το "μακαριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.." έχω την εντύπωση πως αναφέρεται σε αυτούς που είναι ταπεινοί στο πνεύμα, και όχι με την έννοια του ηλίθιου.. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έτσι νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τo '"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών"
    έχει συζητηθεί ανά τους αιώνες όσο και το "πίστευε και μη ερεύνα" (που δεν είναι στη Βίβλο). Κι ο λόγος είναι πως έρχονται από τη παράδοση των Μαντείων που έδιναν ωραίους χρησμούς που δε σήμαιναν τίποτε.
    Και στα δύο η στίξη κάνει τη διαφορά:
    Όπως το 'πίστευε και μη ερεύνα' μπορεί να γίνει 'πίστευε και μη, ερεύνα!"
    έτσι και το "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.." αλλάζει νόημα αν γίνει "Μακάριοι οι πτωχοί, τω πνεύματι ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών". Δηλαδή ευτυχισμένοι οι μειωμένης αντίληψης διότι στα μυαλά τους ...

    Με όλα αυτά εν οιδα Alza. Σε θεωρώ μέλος της (φανταστικής μου) Λέσχης κατά των clichés.
    Keep up the good work.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σχολιάστηκε και στο προηγούμενο post και ένα σχόλιο απο τον kalitero λέει οτι το "πιστευε και μη, ερεύνα" είναι λάθος. Τώρα δεν είμαι τόσο ειδήμων συντακτικά/γραμματικά για να πω αν ισχύει ή όχι, όμως γενικά η όλη φάση με την στίξη είναι μια καλή δικαιολογία, αλλά παραμένει δικαιολογία. Κάθε φορά που τα 'ιερά' κείμενα κατακρίνονται για αυτά που γράφουν, τότε είτε φταίει το κόμμα, είτε άλλα εννοούσαν, είτε ήταν συμβολικά και άλλα εννοούσαν. Και αυτό στην εποχή μας, γιατί στον μεσαίωνα αν άλλαζες το κόμμα σε πρόταση της βίβλου, παίζει να σε καίγαν ανάποδα απο κάνα παλούκι.

      Τεσπά, Πως λέγεται αυτή η λέσχη; ελπ;iζω να μην έχει κάποιο cliche όνομα :p

      Διαγραφή
  9. Alza, δες το και λίγο συγκαταβατικά: Όταν ο όποιος συνομιλητής σου προσπαθεί να κάνει διάλογο με δανεικές κλισεδιές, του κάνεις ένα πατ-πατ στο κεφαλάκι, και τον αφήνεις να σκορπίσει τη σοφία του σε κανέναν πιο μαλάκα από σένα..
    Θα μου πεις, έτσι δε θα έγραφες αυτά τα διαμάντια. Δεκτό κι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το ζαρκάδι υπάρχει για να τρώει το λιοντάρι, έτσι και ο χαζοκλισεδιάρης υπάρχει για να γελάει μαζί του ο έξυπνος και να μη βαριέται. Η φύση εχει προνοήσει για όλα!

      Διαγραφή
  10. Έχει δίκιο ο GreekCthulhu.
    Για τους ταπεινούς μιλάει..
    Και ζητάω γονυπετής συγγνώμη από την Αγία Τετράδα ( Dawkins, Hitchens, Dennett , Harris).
    Δεν θα ξαναυπερασπιστώ τα λαμόγια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @GreekCthulu and
      @Gabriel

      Τι εννοείτε ρε παίδες οτι μιλάει για ταπεινούς; "το πτωχός τω πνεύματι" μεταφράζεται ως "ταπεινός"; ή απλά αναφέρεστε σε μια 'ερμηνεία' της φράσης; γιατί έχω ακούσει και την ακόμα χειρότερη και υποτιμιτική 'ερμηνεία' οτι αναφέρεται σε ανθρώπους με νοητικά προβλήματα. Δηλαδή μακάριος ο αυτιστικός, γιατί θα πάει παράδεισο μόνο και μόνο επειδή δεν θυμάται ούτε το όνομά του. Τεσπά, εγώ όπως καταλαβαίνετε κρίνω την φράση όπως ειναι και όπως την καταλαβαίνει κάποιος που την ακούει ή την διαβάζει πρώτη φορά και δεν με νοιάζει τι "εννοούσαν" όταν το έγραφαν.

      Διαγραφή
    2. Sygxoremenos tekno mouy gabriel, alla giati tous uperaspizesai? o filtatos Alza ton opoio skeftomai na diorisw 5o kavalari tis atheias den exei adiko. H protasi anaferetai se ftwxous se pneuma, ara se amorfwtous. Epilegeis an thes na to eksigiseis tapinos, omws den einai auti i pragmatiki ennoia tis frasis. einai? se parakalw min fereis antirisei giati tha steilw to pneuma tou Hitchens na sou dwsei Hitchslap!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Δέσποτα!!
      Ήταν μια στιγμή αδυναμίας!! Τα δαιμόνια της πίστης εισέβαλαν απρόσκλητα και με λύγισαν αλλά μόνο για λίγο.
      Μόλις κατάλαβα ότι άρχισα να γίνομαι Jannis μετανόησα με φρίκη.
      Μαν κάνεις τον Alza 5o καβαλάρη!! Διάλεξε εμένα!
      Θα μάθω το The god delusion και το The devil's chaplain απέξω και θα μοιράζω φυλλάδια σε καρικατούρες του Μωάμεθ στη Μέκκα!
      Και στείλε τον Hitch να ρίξει μερικά πουτσοσκάμπιλα και ας με πάρει και εμένα η μπάλα.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ θερμά τον συγκαβαλάρη Dawkins για την υποστηριξή του. Αναφορικά με τον Gabriel, θα πρότεινα να τον στηρίξουμε την καλή του διάθεση και να τον συμπεριλάβουμε στην ομάδα μας. Φυσικά, δεν μπορεί να γίνει καβαλάρης ακόμα, αλλά μπορεί να ξεκινήσει ως ιπποκόμος μου και ανάλογα με την πρόοδό του να τον συμπεριλάβουμε σαν βασικό μέλος στο ένδοξο ιππικό μας

      Διαγραφή
    5. Kala Alza mi viazesai kai esy mia kouventa eipame...kai esy prepei prwta na gineis ippokomos. Sthn teliki mporeite na eiste kai oi duo ta poutan... eee oi ippokomoi mou gia kapoio diastima kai opoios aksizei perissotero tha ton kavalis... ee ennow tha ton kanw kavalari. Ti lete?

      Διαγραφή
  11. " δε οφείλει να λάβει και εντολή "εκ αυτού" ότι ήπαγε γαμήσου "

    ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΕΕΕΕΞΞΞΞΞΞΞΞΞΞ ΑΑΑΑΑΥΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

    μάθε μπαλίτσα αγόρι μου!!!

    κατά τ' άλλα ανήκεις πλέον στο Πάνθεον, έλα να κάτσεις στα δεξιά μου Τάκνον μου και τέθοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες; τελικά όπως λέει και ο σοφός Alzas, ακόμα και οι πιο σοφοί κάνουν λάθη και τελικά ούτε εγώ δεν ξεφεύγω απο αυτόν τον κανόνα. Διορθώνω λοιπόν και σε ευχαριστώ για την υπόδειξη.

      Τώρα...εγώ δεν θα σου πω που να κάτσεις, γιατί δεν μου αρέσει να γίνομαι πρόστυχος. αλλά ας πούμε οτι αν έλεγα, δεν θα ήταν ούτε αριστερά, ούτε δεξιά...

      Διαγραφή
    2. πάντα κέντρο κάθομαι, ακόμα κι όταν παίζω μπάλα με μονότερμα για να με βλέπουν όλοι

      Διαγραφή
  12. Πες τα μεγάλε, πες τα, διότι εγώ παραλογίζομαι κατα τ` άλλα! Ο Ελληνόφωνος κεφτές δεν καταλαβαίνει, αλλά (ως γνωστόν) η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Αλλά τι να περιμένεις από έναν σχιζοφρενή λαό που τη μία σου λέει όποιος βιάζεται σκοντάφτει και στο καπάκι το γοργόν και χάρη έχει! Όπως λέει κι ο τίτλος ΚΑΚΟΣ, ΜΑΥΡΟΣ ΨΟΦΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην νομίζεις οτι κεφτέδες είναι μόνο ελληνόφωνοι. Παρόμοις χαζά ρητά υπάρχουν άπειρα στα αγγλικά (πολλά άλλωστε έχουμε κοινά). Θα μπορούσε κανείς να γράφει σελίδες επι σελίδων για το πόσες χαζομάρες έχουν μείνει στην ιστορία σαν λαικές σοφίες ενώ είναι στην πραγματικότητα μπαρούφες που ούτε ο 8χρονος ανηψιός μου δεν θα έλεγε...

      Διαγραφή
  13. Σκοπεύεις να κάνεις και part 3? Δεν είδα ακόμα την αγαπημένη μου κοτσάνα όλων των εποχών "σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Part 3 ε; λες; δεν το είχα σκεφτεί. Υπάρχουν πολλές ακόμα είναι η αλήθεια αλλά δεν ξέρω...Πάντως η κοτσάνα που λες εμένα με δεν με βρίσκει αντίθετο. Απεναντίας θα έλεγα οτι στις 90% των περιπτώσεων ισχύει, είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά, οπότε και να έκανα δεν με βλέπω να την έβαζα μέσα. Γιατί τιν θεωρείς κοτσάνα;

      Διαγραφή
    2. Κυριολεκτικά: ποιο το όφελος να περάσω πέντε ώρες μέσα σε ένα αεροπλάνο ή λεωφορείο (σκότωσε με) ή σε ένα αυτοκίνητο (όπου θα κόβω βόλτες στα τετράγωνα μέσα στην κίνηση)? Δεν υπάρχει κανένα κέρδος για μένα από όλο αυτό. Αν ήθελα να χαζεύω τοπία δεξιά-αριστερά, θα φρόντιζα να είναι αυτός ο προορισμός.

      (φυλάω αποθέματα αγάπης για τον άνθρωπο που θα ανακαλύψει το κουμπί της τηλεμεταφοράς και θα το βγάλει στην αγορά σε προσιτές τιμές)

      Μεταφορικά: Αν έχω ως στόχο/επιθυμία να κατακτήσω μια επαγγελματική θέση, έναν έρωτα ή να ξεπεράσω μια γρίπη, ας πούμε, θα το εκτιμούσα πολύ να γίνει κατευθείαν. Δεν έχω να αποκομίσω τίποτα από την ενδιάμεση ταλαιπωρία, παρά μόνο νεύρα, κούραση και ανυπομονησία. Και όχι δε θα μεστώσω από εμπειρία (αλλά από νεύρα, η εμπειρία θα ρθει μετά την κατάκτηση του στόχου), ούτε θα εκτιμήσω περισσότερο αυτό που επιθυμώ. Μια χαρά το ίδιο θα εκτιμήσω μια σοκολάτα αν εμφανιστεί ως δια μαγείας στα χέρια μου, δε χρειάζεται να σηκωθώ να ντυθώ και να πάρω μέχρι το περίπτερο.

      Πρόκειται για κουραδοφιλοσοφία που την ασπάζονται οι μαζοχιστές και οι μίζεροι. Και στην τελική αν δεν έχει πια τόση σημασία ο στόχος/προορισμός, ας φάει ο άλλος το ενδιάμεσο σκατό και λίγο πριν φτάσει, ας φωνάξει εμένα να απολάυσω κατευθείαν την αποζημείωση.

      Αυτά. Πιο πολλά, όταν συνεχίσουμε την παρτίδα σκάκι ;)

      Διαγραφή
  14. Κυριολεκτικά: Ταξίδι δεν είναι μόνο το πήγαινε-έλα κατα την γνώμη μου αλλά και η παραμονή εκεί. Έχεις δυο διαφορετικούς προορισμόυς πχ Γαλλική Ριβιέρα και Κωλοπετινίτσα με τον πρώτο να υπερέχει σαφώς απο τον πρώτο (έστω για λίγο). Το πως θα περάσεις τελικά δεν είναι θέμα προορισμού πιο πολύ, αλλά διάθεσης, παρέας και διάφορων άλλων συνθηκών.

    Μεταφορικά: Να ξεπεράσεις μια γρίπη δεν ανήκει στην κατηγορία "ταξίδι" ούτε καν μεταφορικά. Πιο πολύ για την κατηγορία "γαμήσι" μου κάνει (μεταφορικά πάντα). Πάντως με το ίδιο σκεπτικό με πάνω, αν έχεις ένα σκοπό στη ζωή σου αυτό που μετράει δεν είναι μόνο να τον ολοκληρώσεις, αλλά να περάσεις και καλά στην πορεία. Μη παρεξηγηθούμε δεν εννοώ οτι έχει μόνο αυτό σημασία. Έχουν και τα δυο. Αλλά για παράδειγμα, εγώ που θέλω να γίνω υπέρτατος warlord του σύμπαντος, ξέρω οτι δεν γίνεται τώρα, οπότε μέχρι να γίνω θα φροντίσω να περνάω καλά. Το ίδιο και ένας που μπορεί να θέλει να γίνει τραγουδιάρης στα μπουζόύκια, μέχρι να το πετύχει, πρέπει να περνάει καλά. Άρα ο στόχος δεν μετράει τόσο (σε προσωπικό επίπεδο εννοώ έτσι; μη τα κάνουμε όλα ίσα και όμοια...τον υπέρτατο warlord, με τον μπουζουκτζή δεν τους συγκρίνουμε), μετράει όμως το πόσο καλά θα περάσεις κυνηγώντας τον.

    κάτι τελευταιο: ο στόχος/προορισμός φυσικά και έχει σημασία, αλλά αν δεν φας και εσύ λίγο σκατό, την αποζημείωση δεν θα την ευχαριστηθείς τόσο και αυτο είναι ΣΙΓΟΥΡΟ. Άλλο να ακούς μια υπέροχη σονάτα του Μπετόβεν, και άλλο να την παίζεις, πίστεψέ με. Το δεύτερο είναι πολύ πολύ καλύτερο, ακόμα και άν έκανες 6 μήνες να την μάθεις και πάλι με λάθη.

    σκάκι; αναφέρεσαι στην παρτίδα που έπαιζα με την Πρώτη Κυρία μου πριν φύγω για Κρήτη; διεκδικείς την θέση της Πρώτης Κυρίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα συζητάμε, έχοντας τις έννοιες διαφορετικά στο μυαλό μας.

      Έστω ότι ισχύει το σκεπτικό σου. Αν είχες την ίδια παρέα και τις ίδιες συνθήκες, πού θα διάλεγες να πας, Κωλοπετινίτσα ή Γαλλική Ριβιέρα? Μαλλον μετράει ο προορισμός.

      Το να "περνάς καλά" το θέτεις αναφορικά με τους άλλους τομείς της ζωής σου, και όχι στην προσπάθεια να κατακτήσεις το στόχο (γιατί εγώ εκεί αναφέρομαι). Πόσο καλά να τα περάσεις στην προσπάθεια να κατακτήσεις μια διευθυντική θέση, ας πούμε? Όλοι ξέρουμε ότι θα φας πολύ σκατό στην πορεία. Οπότε να περνάς καλά κατά τ άλλα ναι, να περνάς καλά στην προσπάθεια λίγο δύσκολο.

      Τέλος θα ήθελα πολύ να ξέρω να παίζω την υπέροχη σονάτα κατευθείαν, χωρίς να χρειαστούν έξι μήνες.

      Να διεκδικώ? χεχε. Ενδιάμεση ταλαιπωρία Alza, ενδιάμεση ταλαιπωρία. (γι αυτό έγινα κατευθείαν στο μπλογκ του Χωστήρα, για να σε τρολλάρω/πειράξω λίγο με καλή διάθεση πάντα)



      Διαγραφή
    2. to mysthrio ly8hke, o Alza dior8wse kai to "eks autou"........exei na pesei poly peos sto ar8ro pou sou etoimazw....dystyxws 8a perimeneis kamia 10ria meres giati den exw ypologisth me ellhniko plhktrologio, alla pistepse me 8a pesei peos!!!

      Διαγραφή
    3. @NamNaira: Το θέμα είναι οτι η παρέα και οι συνθήκες δεν μπορεί να ειναι σε καμία περίπτωση ίδιες, ώστε να διαλέξω μεταξύ Γαλλικής Ριβιέρας και Κωλοπετινίτσας (αν ήταν, τότε οκ, διαλέγω Κωλοπετινίτσα, γιατί στη Γραβιέρα έχω πάει πολλές φορές με το προσωπικό μου τζετ). Επίσης είναι αδύνατον να παίξεις Σονάτα Μπετόβεν χωρίς να χρειαστούν μήνες, και άλλωστε, αν το κάνεις τόσο εύκολα, μάλλον δεν παίζεις Μπετόβεν αλλά Φοίβο.

      @Χωστήρα: Πεος θα πέσει προς τα που; Όχι προς τα μένα ελπίζω, εγώ είμαι ο νικητής του challenge. σωστά; Επίσης, μπορει να το έχεις δοκιμάσει αλλά, δεν μπορείς να βάλεις Ελληνικά στο pc που έχεις; Κάνεις δεξί κλικ στη γλώσσα, πας ρυθμίσεις και μετά προσθήκη γλώσσας (και βάζεις ελληνικά).

      Διαγραφή
    4. to kserw, dystyxws, to palio net-cafe pou phgaina ekleise kai twra eimai se ena pou exei mono agglika kai autos einai o vasikos logos pou den mporw na grapsw kai to ar8ro.....poustia megisth, alla mh fovasai, 8a eksymnh8eis opws sou aksizei giati eisai kai 8a eisai o prwta8lhths!

      Διαγραφή
  15. Δεν το έχω διαβάσει όλο το άρθρο σου αλλα έχω ήδη την επιθυμία να γράψω.
    Γραφικό που έγραψες την παράγραφο του ευαγγελίου του Ματθαίου.Εδω δεν ξέρεις πόσα είναι τα ευαγγέλια και γραφεις παραγράφους????....χαχαχα καλό
    Αυτο το ίντερνετ λείνει τα χέρια για άμμεση και γρήγορη πληροφορία....
    Αυτά για τώρα...Θα γράψω και αργότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γραφω στο τελος του παρτ 2 γιατι μου φαινεται συνεπες:

    Αν "οταν θες κατι συνομωτει το συμπαν", πώς γινεται να εφαρμόζεται το "ολα εδώ πληρώνονται";
    Υπάρχουν τόσοι άγνωστοι παραμετροι καθημερινά ή στατιστικά ή σταθερες ή οτι θελτε βαλτε. Οταν απο τυγχανει η σουπα,,,ε σορρυ, συμπαν,, γιατι εσύ καλεισαι να πληρώσεις τον λογαριασμό;; Δεν ειναι αδικο, εστω και φιλοσοφικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας άλλος τρόπος να δεις το παράδοξο είναι ο εξής: Έστω ότι ο Χ άνθρωπος θέλει πάρα πολύ το κακό του Ψ ανθρώπου, ενώ ο Ψ θέλει πάρα πολύ το κακό του Χ. Το κακόμοιρο το σύμπαν πως θα επιλέξει; Και ακόμα και αν επιλέξει τότε δεν πήραν και οι δυο αυτό που ήθελαν οπότε τι γίνεται;

      Διαγραφή