Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο λαός είναι γκάου!

Το blog αυτό όταν δημιουργήθηκε, είχε σκοπό να προβάλει τις απόψεις του συγγραφέα μέσα απο ένα πρίσμα ψυχρής λογικής, χαβαλέ και ζοχάδας, για συγκεκριμένα θέματα, κοινωνικές ομάδες ή πρόσωπα. Πρωταρχικός μου στόχος ήταν ανέκαθεν, να κοροιδέψω όσο περισσότερο μπορώ με τρόπο που, λόγω ανατροφής, επιπέδου και σοβαρότητας, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω στην καθημερινότητα. Σήμερα, δυο μέρες μετά απο τις βουλευτικές εκλογές του 2012, το κλίμα είναι πιο ιδανικό απο ποτέ για πολύ χοντρό χώσιμο και όμως δεν μου βγαίνει... Δεν θέλω καν να βρίσω. Ισως έχασα τον οίστρο μου, ίσως την διάθεσή μου, δεν ξέρω, αλλά σίγουρα έχασα τον ελάχιστο σεβασμό που μου είχε απομείνει για τον πολίτη αυτού του τεράστιου οίκου ανοχής που λέγεται Ελλάδα...


Αυτή η έλλειψη σεβασμού προς το ευρύ κοινό, με έχει πολλές φορές στοχοποιήσει στον κύκλο φίλων ή συγγενών μου οι οποίοι κατά καιρούς με έχουν χαρακτηρίσει απόλυτο και υπερόπτη. Είμαι, δεν το αρνούμαι, αλλά πραγματικά πασχίζω να δω που έχουν αυτοί δίκιο και εγώ άδικο. Και δεν βρίσκω πραγματικά για ποιο λόγο διαφωνούν. Σκέφτηκα λοιπόν να χρησιμοποιήσω τις προχθεσινές εκλογές και τα αποτελέσματά τους για να σας αποδείξω έμπρακτα, οτι ο κόσμος είναι στην πλειονότητά του ηλίθιος. Και θα χρησιμοποιήσω κάτι που δεν χρίζει αμφιβολίας...ΝΟΥΜΕΡΑ! Θα προσπαθήσουμε να γεμίσουμε έναν νοερό κουβά με το πλήθος τον ηλιθίων που προκύπτει απο τις στατιστικές.


Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μια παραδοχή. Οι φετινές εκλογές είναι χωρίς αμφιβολία οι σημαντικότερες εκλογές τις τελευταίας 10ετίας για να μη πω παραπάνω. Σωστά; Σωστά! και όποιος διαφωνεί, να πάει να κάνει τρυφερό έρωτα στην μητέρα του (είπαμε δεν βρίζω σήμερα). Συνεπώς η αποχή της τάξης του 35% είναι απλά απαράδεκτη. Ναι, ξέρω και εγώ οτι αν χρειάζεσαι 200-300 ευρώ για να πας μόνο να ψηφίσεις, το σκέφτεσαι, είναι δύσκολες οι εποχές. Είναι κατανοητό, είναι ανθρώπινο. Θα ήθελες να αλλάξει; Ναι; Είσαι σίγουρος; Που να τρέχεις τώρα; Μήπως είναι καλύτερο να αράξεις με το σώβρακο στο σπίτι μια που έχει ζέστη και να αφήσεις τους άλλους να ψηφίσουν για σένα; Ή μήπως καλύτερα να πας για έναν καφέ και να το συζητήσεις με τους υπόλοιπους αδικημένους και τελικά να μην κάνετε τίποτα;
 -Μα είπαμε δεν έχω λεφτά για τέτοιες μετακινήσεις ρε φίλε, έχω πρόβλημα σου λέω...
Το ξέρω σου λέω και εγώ ρε φίλε, όμως λύσεις υπάρχουν. Πάρε λεωφορείο, κανόνισε με παρέα να μοιραστείς τα έξοδα μετακίνησης, πήγαινε περπατώντας ή φρόντισε απο νωρίς να έχεις μεταφέρει τα εκλογικά σου δικαιώματα εκεί που μένεις. Δεν με νοιάζει τι θα κάνεις, αλλά αν θες να έχεις το δικαίωμα να κρίνεις την πολιτική πραγματικότητα της εποχής, τότε φρόντισε να τειρείς την υποχρέωσή σου σαν πολίτης και να συμμετέχεις όταν καλείσαι, αλλιώς μόκο... Επειδή δεν είμαι τελείως παράλογος θα δεχτώ οτι κάποιο ποσοστό θα ήταν πραγματικά πολύ δυσκολο να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αλλά δεν θεωρώ οτι θα έπρεπε να ξεπερνάει το 10% και το πιθανότερο είναι οτι αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν σε μια τόσο σημαντική περίοδο, ήταν κατά κύριο λόγο είτε μπερδεμένοι και δεν ήξεραν και τι να ψηφίσουν, είτε βαριόντουσαν, είτε δεν θεώρησαν την ψήφο τους τόσο σημαντική... Με λίγα λόγια το 25% των Ελλήνων -δηλαδή κοντά δυομιση εκατομμύρια!!!- άνθρωποι απείχαν απο την σημαντικότερη απόφαση των τελευταίων ετών που κλήθηκε να πάρει ο ελληνικός λαός...οκ λοιπόν...στον κουβά εσείς. Εξαιρούμε το 10% και το υπόλοιπο 25% είστε απλά άξιοι της μοίρας σας. Απαθή, ανεγκέφαλα και υποτακτικά πρόβατα. Τέλος.


ΚΟΥΒΑΣ: 2.500.000 Έλληνες


Πάμε σε αυτούς που ψηφίσανε τώρα. Εδώ η ποικολομορφία της βλακείας είναι μεγαλειώδης και πραγματικά ενδιαφέρουσα. Ας σχολιάσουμε καταρχάς τις ψήφους


Λευκά : 35.760


Οκ τι σκατά ρε μάγκες; Τι ακριβώς μήνυμα περνάς αυτήν την περίοδο με λευκή ψήφο; Την διαμαρτυρία σου στο πολιτικό σύστημα; Πάτε καλά; Σε ποιο κόσμο ζείτε; Έχουμε περάσει την εποχή της διαμαρτυρίας εδώ και μήνες και είμαστε στην εποχή που πρέπει να αντιδράσουμε με τα λίγα όπλα που έχουμε και εσείς ρίχνετε λευκά; Είναι φανερό οτι ανήκετε στον κουβά μόνο και μόνο γιατί δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα.

ΚΟΥΒΑΣ: 2.535.760 Έλληνες                                                          


Άκυρα : 116.887


Άκυροι ψήφοι απο άκυρα άτομα... Είμαι σίγουρος οτι το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελείται απο γερους/γριές που πάνε να σταυρώσουν με τρεμάμενα χέρια και καταλήγουν να κάνουν το ψηφοδέλτιο σαν ζωγραφιά υπερκινητικού πεντάχρονου. Έξού και η ακύρωση. Γιατί αλλιώς πόσο καθυστερημένος πρέπει να είσαι για να μην μπορείς να βάλεις σωστά δυο κωλοσταυρούς, μπροστά απο δυο ονόματα....δηλαδή έλεος ρε παιδιά είναι απλό. Μία οριζόντια γραμμούλα και μια κάθετη δίπλα στο όνομα που θέλετε. Αν δεν είστε σίγουροι ρωτήστε, αν κάνετε λάθος ζητήστε νέο ψηφοδέλτιο, αλλά μην είστε τόσο μόγγολα πια έλεος. Τι; Το κάναν επίτηδες για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα; Δολιοφθορά, σήψη και κουτοπονηριά στο μεγαλέιο της δηλαδή. Ζώα όπως και να έχει. Στον κουβά και εσείς και λίγα λέω.


ΚΟΥΒΑΣ: 2.652.647 Έλληνες                                                          

Ας δούμε τώρα τις έγκυρες ψήφους....


ΝΔ : 1.192.054
ΠΑΣΟΚ : 833.529


Όσοι ψήφισαν αυτά τα δυο κόμματα σε αυτές τις εκλογές μπορούν να ανήκουν μόνο σε μια εκ των δυο παρακάτω κατηγοριών:


Τιποτένια πελατάκια των δυο πρώην μεγάλων που τους έχουν τάξει κάτι. Ανάξιοι άνθρωποι, ανίκανοι να καταφέρουν το οτιδήποτε στη ζωή τους χωρίς να τους σπρώχνει κάποιος απο πίσω με strap-on. Πρόβατα και λύκοι μαζί. Οι χειρότεροι εχθροί της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες, αφού ξέρουν τι κάνουν και συνειδητα προωθούν την αναξιοκρατία και τη διαφθορά. Άτομα χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς μυαλό, χωρίς ικανότητες, ανάξια και του παραμικρού σεβασμού. Είστε καρκίνωμα για οποιαδήποτε χώρα και ελπίζουμε κάποια στιγμή να βρεθεί το γιατρικό και να σας εξαλείψουμε απο προσώπου γης! Προς το παρόν κουβά!
 
Παντελώς καθυστερημένοι, ανεγκέφαλοι, τρελοί και μαλάκες. Άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν οτι ψηφίζοντας τα ίδια και τα ίδια, θα αλλάξει κάτι. Ειδωλοποιούν τις σάπιες πολιτικές μούμιες που νομίζουν οτι θα τους σώσουν. Καμιά κριτική σκέψη, καμία διάθεση για ανατροπές και εκσυγχρονισμό, καμία τύχη. Λογικά το συνολικό τους iq δεν μπορεί να ξεπερνά το 3. Στον κουβά!


ΚΟΥΒΑΣ: 4.678.230 Έλληνες


ΚΚΕ + μπασταρδάκια του : 900.000 περίπου
Συριζα : 1.061.265


Οι διασπασμένες δυνάμεις της αριστεράς που δεν μπορούν να αποκτήσουν μια κοινή γραμμή. Τρώγονται σαν τα κοκκόρια δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους άλλους, να γελάνε μαζί τους και να μην τους πέρνουν στα σοβαρά. Μια ζωή γκρίνια και αποτέλεσμα μηδέν. Το ΚΚΕ απαράδεκτο δεν το συζητάω. Τόσα χρόνια την ίδια άπλυτη ασχημομούρα χωρίς πυγμή, χωρίς ιδέες. Μόνο ασχήμια, μπάφους και δήθεν ελευθερία. Οποιοδήποτε υπάρχον αριστερό σχήμα για μένα είναι για γέλια, όχι λόγω ιδεολογίας, αλλά λόγω ανικανότητας και τραγελαφισμού. Κουβά!


Σύριζα τώρα... Άντε να καταλάβω την ανάγκη του κόσμου να ψηφίσει διαφορετικά, και μια που δεν ξέρει και τίποτα άλλο σου λέει ας ψηφίσω Τσίπρα που είναι γλυκούλης. Δεν πάει όμως έτσι, κάνω έρωτα στο διαμέρισμά σας! Μπορεί να βαριόσασταν τόσα χρόνια να ψαχτείτε για το τι θα ψηφίσετε -όπως και εγώ άλλωστε-, όμως όπως είπα και πριν, μετα απο δυο χρόνια ανελέητο έρωτα στα οικονομικά και κοινωνικά μας, ήρθε η στιγμή να κάνουμε κάτι. Το θεωρώ απλά λυπηρό για τα τωρινά δεδομένα να δώσω την ψήφο μου έτσι, χωρίς καν να το σκεφτώ ή να το ψάξω έστω και λίγο. Αφεθήκατε έρμαια στα χέρια του Τσίπρα, ο οποίος παίζει να κατουρήθηκε απο την τρομάρα του όταν κατάλαβε πόσο ψηλό ποσοστό πήρε. Κουβά λοιπόν!


ΚΟΥΒΑΣ: 6.639.495 Έλληνες

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος όπως καταλάβατε.
Χρυσή Αυγή : 440.894 χαχαχαχαχαα (συγνώμη αλλα είναι τόσο αστείο...)

Δυο κατηγορίες και πάλι:

Αμαθείς, αμόρφωτοι, θυμωμένοι και απογοητευμένοι του συστήματος, που είτε επειδή βοηθήθηκαν απο το κίνημα, είτε για να 'τιμωρήσουν' το σύστημα ψηφίσαν τα καμάρια με τις μαύρες μπλούζες. Απατάστε ζωηρά φίλοι μου. Εμάς και τους εαυτούς σας τιμωρήσατε. Όταν θα σε δέρνουν στον δρόμο γιατί θα έχεις ξεχάσει την ταυτότητα σου στο σπίτι, τότε έλα να μου πεις αν είναι ωραία τα φασιστικά κινήματα. Όταν θα έχεις το αμόρφωτο γίδι απο πάνω σου να σου φωνάζει "εγέρθουτου!" και να  απαιτεί το σεβασμό σου αντί να τον κερδίζει, τότε να δω πόσο περήφανος θα νιώσεις που τους έδωσες και έδρες στη βουλή. Νιώθω την ανάγκη σου, κατακρίνω την επιλογή σου. Είσαι για κουβά...

Φασιστές, νεοναζί, ντούκια που αν έχωνες μια σούβλα απο το ένα αυτί θα έβγαινε απο το άλλο και δεν θα είχε υποστεί καμία ζημιά, γιατί απλά δεν έχουν τίποτα στο κεφάλι τους. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται καν να συνεχίσω. Κανονικά είστε για άλλου είδους κουβά, αλλά προς το παρόν έχω έναν έτοιμο οπότε βουτήξτε!

ΚΟΥΒΑΣ: 7.080.389 Έλληνες

Για να δούμε πόσοι λοιπόν ηλίθιοι υπάρχουν στην Ελλάδα του 2012. Εφτά εκατομμύρια;;;;;; Μα πως δεν έχουμε βουλιάξει ακόμα απορώ. Ίσως κάποιος να διαφωνήσει βέβαια και αν πει "ε εμείς δεν ανήκουμε στον κουβά". Βέβαια θα πεταχτεί κάποιος άλλος και θα πει "τι λες ρε, εκεί ανήκετε, εμάς πρέπει να βγάλει". Λάθος και οι δυο. Αν δεν ανήκατε στον κουβά δεν θα σας έβαζα. Ο Alza μπορεί να είναι απόλυτος, μπορεί να είναι υπερόπτης, αλλά λογικά λάθη δεν κάνει... Τα νούμερα και η κατάσταση της χώρας σας βάζει εκεί, και όχι εγώ. Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους εσάς στον κουβά και να σας βρίσω, όμως είπα οτι σήμερα δεν θα το κάνω. Θα το κάνει κάποιος άλλος για μένα...


"Άντε γαμηθείτε – Ένα μετεκλογικό μήνυμα… Υπεύθυνη ανάλυση, τυχαία σειρά

Άντε γαμήσου Αντώνη Σαμαρά και ΝΔ! Τα ίδια ψεύτικα λόγια και χαμόγελα, η ίδια ανύπαρκτη αυτοκριτική, η ίδια ανάγκη για εξουσία επί πτωμάτων! Το θράσος και η κωλοτούμπα προσωποποιημένα γλύφουν εκεί που έφτυναν, στην απέλπιδα τους προσπάθεια να μην εξαφανιστούν.. 

Άντε γαμήσου Βαγγέλη Βενιζέλο και ΠΑΣΟΚ. Ζητήσατε ένα συγγνώμη και νομίζατε ότι όλα είναι μέλι γάλα! Μετά από ουσιαστικά 30 χρόνια διακυβέρνησης τολμάς να εμφανίζεσαι μπροστά μας και να ζητάς να τα αλλάξεις όλα! Τώρα; Τώρα είναι αργά μάστορα.. Απάλλαξε μας από την παρουσία σου και άντε κάνε καμία τίμια δουλειά! 

Άντε γαμήσου Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ! Λαϊκίζεις και δημαγωγείς πάνω στην δυστυχία των ανθρώπων για να ανεβάσεις τα ποσοστά σου και να το παίξεις «η άλλη λύση» εκ του ασφαλούς. Και ταυτόχρονα κλείνεις το μάτι σε κάθε είδους κουκουλοφόρο μπορεί να σε βοηθήσει!

Άντε γαμήσου Αλέκα Παπαρήγα και ΚΚΕ! Κολλημένη βελόνα εδώ και 30 χρόνια σε αδύνατες πολιτικές και ουτοπικά συστήματα! Καμία διάθεση για εξουσία και εφαρμογή του προγράμματος απλά καθολική αντίσταση σε κάθε αλλαγή όσο και ωφέλιμη μπορεί να είναι. Πάρε τα ταγάρια σου και άδειασε μας τη γωνιά! 

Άντε γαμηθείτε  και εσείς Καμένοι και Ανεξάρτητοι Έλληνες! Ο τσάμπα μάγκας που θα κλείσει τα σύνορα στους προσκυνημένους και τους δοσίλογους και θα χτυπήσει το σύστημα που τόσο καιρό υπηρετούσε! Πόσο μαλάκες μας περνάς και πόσο μαλάκες είμαστε για να σε ψηφίζουμε; 

Άντε γαμήσου Κουβέλη και Δημοκρατική Αριστερά! Άλλος ένας επαγγελματίας πολιτικός που ανακάλυψε στην τρυφερή ηλικία των 80 τον σωστό δρόμο και φόρεσε την μπέρτα του για να μας σώσει! Τον μπούλο, πάρε σύνταξη και κράτα τις φρέσκες ιδέες σου για στην κατάψυξη από όπου και ήρθαν! 

Αντε γαμηθείτε φασιστόμουτρα χρυσαυγίτες! Οπαδοί του χειρότερου καθεστώτος στην ιστορία της ανθρωπότητας, ανεγκέφαλα ζώα που τρομοκρατούν και τραμπουκίζουν και θέλουν και βήμα για να εκστομίζουν τις ασύντακτες μαλακίες τους. Όσο και να πανηγυρίζετε τώρα το μέλλον σας είναι η λάσπη από όπου ξεφυτρώσατε! 

Άντε γαμήσου Ντόρα Μπακογιάννη! Δεν ήξερες δεν ρώταγες όταν ο άντρας σου έβγαζε εκατομμύρια στο εξωτερικό, δεν ήξερες δεν ρώταγες όταν ήσουν υπουργός για τόσα χρόνια και όταν σε πέταξαν από τη ΝΔ αποφάσισες να κάνεις νέο κόμμα γιατί μόνο αυτό ξέρεις να κάνεις! Ο ορισμός του ψέυτικου χαμόγελου και του άδειου μυαλού! Πάρε την οικογένεια σου και άντε στα τσακίδια! 

Άντε γαμήσου Καρατζαφέρη και ΛΑΟΣ. Μια έτσι μια αλλιώς έχεις αλλάξει πιο πολλές απόψεις από ότι σερβιέτες η μάνα σου! Μετά το Χέρι Χέρι πάρε τώρα και το πόδι πόδι και εξαφανίσου!! 

Άντε γαμήσου εκκλησία της Ελλάδος και Ιερώνυμε! Βάζετε τα εκατομμύρια στις τράπεζες και αναγκάζετε εμάς να πληρώνουμε του βρωμοπαπάδες σας.Ως εδώ κύριοι!! Πάρτε τις γιαγιάδες που εκμεταλλεύεστε, πάρτε τα αγοράκια που γουστάρετε και αλλάξτε πλανήτη. 

Αντε γαμηθείτε παλιοπακιστανοί βρωμιάρηδες! 10 σε κάθε φανάρι για να καθαρίσετε ένα γαμημένο παρμπρίζ που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!! Δεν ξέρω πως ήταν τα πράγματα στη γαμωχώρα σας αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είναι χειρότερα από το πώς κάνατε αυτή εδώ. 

Αντε γαμηθείτε Αλβανοί! Κυκλοφορείτε λες και σας ανήκει η χώρα και κάθε βράδυ ψάχνετε ένα καινούργιο σπίτι για να βάλετε τα καλασνικόφ σας στη μούρη κάποιο αθώου μεροκαματιάρη. 

Άντε γαμηθείτε μολυσμένες πουτάνες σε κάθε πεζοδρόμιο. Για 10 20 ευρώ καταστρέφετε ανθρώπους και ζωές χωρίς καμία τύψη και μετάνοια.  

Άντε γαμηθείτε ευρωπαίοι ηγέτες. Είστε τόσο μάγκες που εξαντλείται την αυστηρότητα σας εκεί που σας παίρνει ενώ ταυτόχρονα στήνετε κώλο σε κάθε μεγαλύτερη δύναμη σας διατάξει. Καμία συναίσθηση ευθύνης, καμία συναδελφικότητα και μετά απορείτε που όλο το εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης πάει στο διάολο! 

Άντε γαμηθείτε μπάτσοι γουρούνια! Περνάτε πιο πολύ χρόνο στα Everest από τους Σέρπα, πετάτε τα καπνογόνα εναντίων δικαίων και αδίκων λες και είναι χαρτοπόλεμος και όταν η πόλη καίγεται από τους αναρχικούς σχεδιάζετε την επόμενη δικαιολογία για το τι δεν πήγε καλα! Έχουμε θάφτει κάτω από την ανικανότητα σας κύριοι! Κάντε την γαμημένη δουλειά σας επιτέλους!! 

Άντε γαμηθείτε συνδικαλιστές! Κάνετε απεργίες για ψύλλου πήδημα και όταν σας διατάξει το κόμμα – μαμά χωρίς να ενδιαφέρεστε για το ποιους  από τους συνανθρώπους σας καταστρέφετε ενώ ταυτόχρονα κλείνετε το μάτι στην εργοδοσία και τους λέτε εγώ είμαι εδώ με το αζημίωτο. 

Άντε γαμηθείτε εργοδότες! Θησαυρίζεται χρόνια σε βάρος των εργατών και όταν σας έδωσε την ευκαιρία το κράτος να κόψετε μισθούς την πήρατε σαν κοπάδι από άγριους λύκους! Και για όλα βέβαια φταίει η κρίση που πάντα αφορά όμως τους άλλους μια που οι τραπεζικοί σας λογαριασμοί είναι πολλοί μεγάλοι για να επηρεαστούν. Είστε οι μεγαλύτερες βδέλλες που υπάρχουν και ελπίζω να πνιγείτε στις πισίνες σας ή να πάθετε έμφραγμα καθώς κατεβάζετε τους αστακούς και τις καραβίδες που δεν έχετε βγάλει τίμια. 

Άντε γαμηθείτε δημόσιοι υπάλληλοι! Βολεμένα καθάρματα με μπάρμπα στην Κορώνη που θεωρείται αναφαίρετο δικαίωμα σας να σας πληρώνουν για να κάθεστε. Και το παίζετε και θιγμένοι που σα έκοψαν τους μισθούς ενώ οποιαδήποτε αδιάφθορη κυβέρνηση θα σας είχε πετάξει στο δρόμο για να σώσει την χώρα.  

Πάνω απ’ όλα όμως.. Άντε γαμήσου Έλληνα!! Έχεις μείνει ακόμα στα επιτεύγματα των αρχαίων οι οποίο θα σε έφτυναν αν σε είχαν μπροστά τους. Έχεις μείνει στους ήρωες του '21 και του '40 που αν σε αντίκριζαν πιο πιθανό θα ήταν να πυροβολήσουν εσένα παρά τον εχθρό. Κλέβεις ασύστολα και το θεωρείς μαγκιά, καταπατάς όσους νόμους μπορείς όταν πιστεύεις ότι δεν θα σε πιάσουν και όταν τελικά τα καταφέρουν φταίει πάντα το σύστημα ή το ζωδιακό σου σύμβολο. Βρωμίζεις τις παραλίες και τους δρόμους, γιατί βαριέσαι να πας 2 μέτρα μέχρι τον κάδο, καπνίζεις σε μέρη με παιδιά και εγκύους και αν σου πει και κανένας τίποτα τσαμπουκαλέυσαι γιατί καταπατούν την ελευθερία σου. Το μόνο που ξέρεις να πουλάς και να φτιάχνεις είναι ήλιο και σουβλάκια και τα χρεώνεις και τα 2 1000% περισσότερο απ’ όσο πρέπει και χωρίς να κόβεις απόδειξη. Είσαι ο πιο λυπηρός λαός όλων και αν υπήρχε κάποια ανώτερη δύναμη θα έκαιγε αυτή τη γαμώχερσόνησο και όλους τους μαλάκες πάνω της. Τα είχες όλα κάποτε και τώρα δεν έχεις τίποτα και ο μόνος που έχεις να κατηγορήσεις είναι ο εαυτός σου…

Spyros G. "

Μήπως τελικά δεν είμαι απόλυτος και υπερόπτης....;;;;;

Also Sprach Alzas....


37 σχόλια:

  1. Με μια πολυ απλη απαντηση:
    Οσοι εχουν μυαλο και μπορουν ακομα να το χρησιμοποιουν , συμφωνουν τουλαχιστον στο 90% αυτων που γραφεις.
    Ολοι οι υπολοιποι ειτε ειναι μερος του κουβα, ειτε βρισκονται στην βουτια με κατευθυνση τον κουβα!
    Δεν μπορω να γραψω περισσοτερα γιατι ειμαι ακομα ορθιος απο το ΕΓΕΡΘΗΤΟΟΟΟΟ και πονανε τα ποδια μου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω να σχολιασω πολλα για το κειμενο. Χαιρομαι που υπαρχουν ακομα καποιοι προβληματισμενοι και αγανακτισμενοι στο απεραντο μπουρδελο που λεγεται Ελλαδα.
    Δυστυχως η εννοια αλλα και η ουσια της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" απουσιαζει πληρως απο την χωρα που την
    ανεδειξε, πολυ λυπηρο πραγματι.
    Ακομα πιο δυστυχως ζουμε σε μια χωρα και ειμαστε συνυπευθυνοι, αλλοι λιγοτερο αλλοι περισσοτερο, για το γεγονος οτι εκλεγουμε να μας εκπροσωπουν στο κοινοβουλιο υποστηρικτες του Σταλιν, υποστηρικτες του Χιτλερ (οσο και αν το αρνουνται ιδια ιδεολογια εχουν απλως οι Αριοι στην περιπτωση τους ειναι οι Ελληνες) και κανεναν μα κανενα υποστηρικτη του Περικλη!!
    Το μελλον μας ειναι δυσοιωνο.

    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες τα, πες τα! Μα την Παναγία, η Ελλάδα είναι βουτηγμένοι στα σκατά. Συμφωνώ κι εγώ με την πλειοψηφία των παραπάνω. Να πάνε να γαμηθούν όλοι οι δήθεν πολιτευτές που νομίζουν ότι κάνουν και κάτι. Ασταδιάλα, μες την μάπα μας μας κοροϊδεύετε, φασιστικά γουρούνια. Αλλά έχω να πω ότι δεν συμφωνώ και 100% με το άντε γαμήσου προς τις πουτάνες. Γιατί κύριε ξενοπηδάς και βάζεις την πουλού σου όπου να ναι;;;;; Γιατί στο διάολο υπάρχουν αυτά τα άγια τα προφυλακτικά; Μόνο για να μην βρεθείς με πέντ' έξι κουτσούβελα μες στα πόδια σου; Ε να σου πω κάτι, όποιος το έκανε αυτό είναι και ΠΟΛΥ μαλάκας. Και πήγε μετά και κόλλησε και την γυναίκα του και όποια άλλη γκόμενα πήδηξε. Έτσι όμως είναι το μυαλό του Έλληνα: άρρωστο, σάπιο και αναχρονιστικό. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρα, αυτοί που πάνε σε αυτές τις πουτάνες συνήθως, δεν νομίζω οτι έχουν κάποια σχέση για να "ξενοπηδήξουν". Αν είδες τις φάτσες τους που είχαν δείξει τα ειδησεογραφικά δελτία θα θυμάσαι οτι, η ωραιότερη απο αυτές ήταν ασχημότερη απο το Γκόλουμ και η ασχημότερη ήταν πλάσμα βγαλμένο απο την σιχαμερή και τρομακτική μυθολογία Κθούλου. Αυτοί λοιπόν οι κακόμοιροι που πάνε σε αυτές τις πουτάνες, πιθανότατα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, παίζει να είναι και αυτοί σαν ορκ, και γενικά προφανώς είναι άνθρωποι κατωτάτου επιπέδου. Αυτό δεν σημαίνει οτι η βρωμιάρα πρέπει να τους κολλάει aids εφόσον το ξέρει. Άποψή μου.

      Διαγραφή
  4. Ωραίος, φίλε Alza. Στα περισσότερα στο δεύτερο σκέλος συμφωνώ ΚΑΙ στο πρώτο. Εγώ πρώτες βουλευτικές εκλογές που ψήφισα και ψήφισα "Δημιουργία Ξανά". Όλοι οι εντός της βουλής, αλλά και τα γνωστά ανδρείκελα όπως Χ.Α απέδειξαν περίτρανα το ήθος τους, ή μάλλον την απουσία ήθους τους. Την Χ.Α την είχα πάρει στο ψιλό, ειλικρινά, γιατί δεν περίμενα να πετύχει τέτοιο ποσοστό. Οι αμόρφωτοι ηλίθιοι που τους ψήφισαν πρέπει να χάσουν επί τόπου τα εκλογικά τους δικαιώματα ως υποστηρικτές φασιστικής οργάνωσης (πράγμα που θα στήριζα ΚΑΙ για κομμουνιστικά κόμματα, αν και οι κομμουνιστές έχουν μάθει να άγονται και να φέρονται πιο προσεκτικά και να μην είναι τόσο προφανείς αρχικάφροι). Δίνω στην παρούσα βουλή 3-6 μήνες. Ελπίζω να μην ξαναπάμε σε εκλογές πριν από 3-6 μήνες, για τον απλό λόγο ότι θέλω να ξεφτιλιστεί πρωτίστως η Χ.Α, αφού με την αδρεναλίνη τους και το νταηλίκι να χτυπάει κόκκινο θα συνεχίσουν τις παπαριές και θα ξεφτιλιστούν, αφετέρου θέλω να φανεί ο λαϊκισμός και η υποκρισία των αντιμνημονιακών κομμάτων στην παρούσα φάση. Όσο για τον δικομματισμό, έχει ήδη πεθάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά δε νομίζω ότι θα κρατήσει για πολύ. Τα στουρνάρια, πάντως, ψήφιζαν κόμματα απλά για να ψηφίσουν. Ούτε τις θέσεις τους κοίταζαν ούτε τίποτα. Μόνο εγώ έψαχνα για να δω τις θέσεις του κάθε κόμματος στο διαδίκτυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηθελα να ήξερα πως κρατήθηκες ρε Άλζα και δεν έβρισες.
    Στα γραφόμενα συμφωνώ. Ψήφισα Δημιουργία Ξανά. Το κόμμα δεν το ήξερα. Όταν το ανέφερες στο προηγούμενο ποστ έκατσα και το μελέτησα και είδα κάτι το διαφορετικό και προπάντων εφικτό. Το διαφήμισα και στο φατσοβιβλίο αλλά δεν είδα και πολλούς να το αντιμετωπίζουν σοβαρά. Πάντως για πρώτη φορά μετά από όσες ψήφους έχω δώσει στην ως τώρα ζωή μου ένιωσα πως πραγματικά αυτή η ψήφος άξιζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια μικρη συμπληρωση στο "Κατηγορω type" Aει γαμησου του φιλτατου Spyrou G (oυτε ραπερ να ησουν). Καλο θα ειναι να μην ξεχναμε και τους πρωτεργατες-"πρωτοπορους" αυτης της τωρινης καταντιας. Απο Αντρεα Παπανδρεου και Κωνσταντινο Καραμανλη μεχρι Κωστα Σημιτη και Κωστα Καραμανλη. Απο δικτατορες σαν τον Παγκαλο (που τον εγγονο του τον καμαρωνουμε χρονια τωρα στα πολιτικα δρωμενα της χωρας και συνεχιζει να δοξαζει το ονομα της οικογενειας του) και τον Μεταξα μεχρι τον Παπαδοπουλο, τον Πατακο και τους λοιπους.
    Η αληθεια ειναι οτι πρεπει να παω πολυ πισω για να σκεφτω κανα σοβαρο ηγετη σε αυτην την χωρα.
    Ετσι λοιπον και για να μεινω στο πνευμα.
    ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΙΣΩ.

    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Der Kanzler: Σε αυτό που λες για την ΧΑ έχεις δίκιο. Είναι μια ευκαιρία να δούν οι μπουζουκοκέφαλοι που τους ψήφισαν, τι κουμάσια είναι. Εγώ το μόνο που φοβάμαι είναι οτι ίσως αυτές οι εκλογές ήταν η πρώτη και η μοναδική ευκαιρία που είχαμε να ψηφιστεί κάτι διαφορετικό και ο κόσμος πήγε και ψήφισε Τσίπρα και ΧΑ. Και φοβάμαι μηπως απογοητευτεί και πάει στις επόμενες εκλογές και ξανασπρώξει στους πρασινομπλέ. Τώρα όποιος μιλαει για αντιμνημονιακές καταστάσεις εκτός Ευρώπης είναι απλά εκτός πραγματικότητας ή κοροιδεύει τον κόσμο.

    @Perinio: Αγορίνα θα τους έβριζα, αλλά εγώ βρίζω καλά όταν είμαι ήρεμος. Τώρα έχω τσαντιστεί με την πάρτυ τους και δεν μου βγαίνει...κουλό εε; Και εγώ πάντως την έψαξα την Δημιουργία Ξανά πριν την αναφέρω. Είναι όντως αξιόλογη η προσπάθεια που κάνουν και ας ελπίσουμε οτι θα παραμείνουν όπως φαίνονται τα πράγματα. Θα δείξει.

    @Valaroma: πάνω σε αυτό που είπες οτι πρέπει να πας πολύ πίσω για να βρεις σοβαρό ηγέτη σε αυτή τη χώρα.... σύμφωνώ απόλυτα και αυτό είναι που με εξορχίζει ακόμα περισσότερο. Δεν μπορώ να χωνέψω οτι έχουμε ακόμα τις οικογένειες αυτές στο προσκήνιο. Ο Καραμανλής πριν τις εκλογές βγήκε και έκανε δηλώσεις που τον κάλεσε ο μαλακοβιόλης ο Σαμαράς. Πόσο τσαντίστηκα ρε φίλε που έβλεπε κόσμο να τρέχει να τον αγκαλιάζει να του φιλάει το χέρι και να προσπαθεί να βρεθεί δίπλα του.... πόσο θα ήθελα να ήμουν σε μια γωνία με ένα φλογοβόλο να τους κάνω όλους λαμπάδες γαμώ το σπιτάκι τους...τα ίδια βέβαια ισχύουν για όλα τα άλλα αγαπητά παιδιά του τόπου παπανδρέηδες, βενιζέλους κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως είπε και ο Perinio και 'γω έμαθα το Δημιουργία Ξανα από εδώ και μου φάνηκε σωστό κόμμα και απ'οτι είδα και αρκετοί γνωστοί μου το ίδιο ειχαν ψηφίσει, μα δυστηχώς προκοπή δεν είδα. Οι άσβερκοι βουτυροκέφαλοι της Χρυσής Αυγής στη βουλή.. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, δεν υπάρχει ελπίδα για μας και καλά να πάθουμε. Ντρέπομαι που είμαι έλληνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οκ, δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι άχρηστοι, δεν έχουν όλες οι πουτάνες AIDS, δεν έχουν όλοι οι Αλβανοί Καλάσνικοφ (ή AK-47 αν προτιμάτε) και δεν καπνίζουν όλοι μπροστά σε παιδιά...ξέρετε εσείς, το 99% βγάζει το κακό όνομα στους υπόλοιπους. Κατά τ'άλλα συμφωνώ και επαυξάνω.
    Απορώ πάντως για δύο πράγματα: α)Υπάρχει λόγος που δεν έριξες και τους ψηφοφόρους του Κουβέλη και του Καμμένου στον κουβά ή απλά σου διέφυγαν και β)Όταν γίνω δικτάτορας, θύμισέ μου να εκτελέσω όλους τους σκατοκέφαλους που ψήφισαν χρυσά αυγά. Κι έλα σε παρακαλώ που θα τους κάνω και τη χάρη να τους γράψω με κεφαλαίο. Το δάχτυλό μου αρνείται να εγερθεί για να πατήσει το shift.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thomas δεν τους ξέχασα, απλά δεν μου φάνηκαν άξιοι σχολιασμού. Προτίμησα να ασχοληθώ με τις πιο hot ομάδες. Στο μεταξύ επειδή αναφέρονταν στο μετεκλογικό μήνυμα του φίλου μου του Σπύρου, είπα να μην προσθέσω κάτι. Για το άλλο που λες οτι θα καθαρίσεις οσους ψήφισαν ΧΑ, να είσαι έτοιμος να καθαρίσεις και συγγενείς και φίλους, γιατί γίνεται ένα περίεργο πράγμα ρε παιδί μου...Όπου και να ακούσεις ή να βρεθείς σε συζήτηση όλοι βρίζουν την ΧΑ και όλοι απορούν ποιος την ψήφισε. Όμως η ΧΑ είχε 7% που σημαίνει οτι 1 στους 15 την έχει ψηφίσει. Είναι σίγουρο οτι υπάρχουν και συγγενείς ή φίλοι μας που ψηφίσαν ΧΑ και είτε ντρέπονται να το πούνε για να μη φάνε ντομάτες, είτε γιατί κατάλαβαν τελικά τι μαλακία έκαναν...

      Διαγραφή
  10. Εσύ τι ψήφισες ρε φιλαράκο Alza που έχεις άποψη επί παντός επιστητού? Δε μας λές. Κατά τα άλλα συμφωνώ σε όλα με το κείμενό σου, εκτός από το σημείο που βάζεις στον κουβά όλους όσους δε ψήφισαν χωρίς προφανή λόγο, δηλαδή 25%, που εσυ ισοπεδωτικά θεωρείς "Απαθή, ανεγκέφαλα και υποτακτικά πρόβατα". Όχι μάστορα λάθος στα είπανε. Υπάρχουν πολιτικοποιημένοι άνθρωποι που δε ψηφίζουν και που ξέρουν που είναι η λαϊκή συνέλευση της γειτονιάς τους και δεν περιμένουν μια φορά στα 2-3 χρόνια να ξανανακαλύψουν τον τροχό και να αποκτήσουν πολιτική υπόσταση. Και όχι δεν είμαι μπαχαλάκιας αν περνάει κάτι τέτοιο από το κεφάλι σου. Πές μας λοιπόν τι ψήφισες εσυ μπάς και δούμε και εμείς οι άμοιροι το φώς το αληθινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να απαντήσω στο βασικό σου ερώτημα, ψήφισα Δημιουργία ξανά. Είχε πέσει τυχαία στην αντίληψή μου σαν κίνημα πριν γίνει κόμμα, αλλά όταν ανακοινώθηκαν εκλογές τους έψαξα όλους, απέκλεισα οποιοδήποτε κόμμα απο άτομα, που προέρχονταν απο τα μεγάλα κόμματα και κατέλειξα σε αυτούς, όχι απο αντίδραση, αλλά λόγω μεγάλης ταύτισης μεταξύ των θέσεών τους και των δικών μου πεποιθήσεων. Αν θες πήγαινε στο site τους και δες τις θέσεις τους, μπορεί να σου πουν κάτι και εσένα.
      Τώρα αναφορικά με το 25%... Αν δεν κάνω λάθος το 38% δεν ψήφισε...Εσύ θεωρείς δηλαδή λογικό οτι ένας στους 3 Έλληνες δεν ψήφισε; Θεωρείς οτι η εποχή που διανύουμε μας δίνει την πολυτέλεια να απέχουμε -έστω και αν αυτό το κάνουμε ιδεολογικα-; Ο μόνος λογικό και αξιοπρεπής τρόπος που έχω να αντιδράσω σαν πολίτης είναι η ψήφος εκτός αν διαφωνείς σε αυτό. Συνεπώς όταν μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία σε τέτοια δύσκολη εποχή, θεωρώ πραγματικά απαράδεκτο να μην ασχοληθείς εκτεταμένα. Μην νομίζεις οτι εγώ ασχολούμαι, ούτε οτι είμαι πολιτικοποιημένος, ούτε έχω πολιτική υπόσταση και ο λόγος είναι οτι δεν είχα ποτέ κάποιο κίνητρο. Αλλά πότε άλλοτε είχαμε την ευκαιρία να χτυπήσουμε τόσο δυνατά τον δικομματισμό και ότι κακό έχει επιφέρει; Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις πως το εννοώ. Αποχή και λευκή ψήφος για μένα ήταν απλά άκυρες επιλογές σε αυτές τις εκλογές και ειλικρινά πιστεύω οτι απλά βοήθησαν τα ποσοστά των γαμιολοκομμάτων. Πιστεύω οτι οι περισσότεροι απο αυτούς που δεν ψήφισαν είναι σκεπτόμενα άτομα που απλά μπερδεύτεηκαν ή έκαναν λάθος επιλογή. Ακριβώς όμως επειδή είναι σκεπτόμενα θα είχαμε ίσως ένα πιο καλό αποτέλεσμα, ίσως λιγότερα ποσοστά στην ΧΑ, ίσως μεγαλύτερα σε άλλα κόμματα. Και τα 2,5-3 εκατομμύρια θα μπορούσαν να κάνουν διαφορά αυτό είναι σίγουρο.

      Διαγραφή
    2. 1. το 25% που ανέφερα είναι γιατί έδωσες σε ένα 10% την λογική διακιολογία οτι αδυνατούσαν να προσέλθουν στον τόπο που θα ψήφιζαν. Οπότε αφορά τους υπόλοιπους.
      2. πραγματικά σημαντικές εκλογές ήταν οι προηγούμενες και οι προπροηγούμενες όταν ακόμα δεν υπήρχε το μπάχαλο όπως το έμαθες εσυ σήμερα και σου έκατσε ξαφνικό. Οπότε ευκαιρίες υπήρχαν πάντα και πολύ καλύτερες,όχι τώρα που έχει μπεί το καυλί στον κώλο ήδη. Τότε όμως οι "πολίτες" συνέχισαν και ψήφιζαν αυτά που ψήφιζαν ως γνήσιοι μικροαστοί.
      3. αφού ο κύριος Τζημέρος είναι υπέρ του μνημονίου σχεδόν στο σύνολο του δε βλέπω τον λόγο να κατηγορείς τον Πασόκο και τον Ν.Δημοκράτη. Ταυτίζεστε ως πρός αυτό. Και η συνέχιση του μνημονίου είναι που προέχει έτσι δεν είναι?
      4. Μην εμπιστεύεσαι αβίαστα μαρκετίστες που την είδαν πολιτικοί ξαφνικά. Άλλο πράγμα η διοίκηση εταιρίας και άλλο η διοίκηση χώρας. Έκανε πολύ καλή μαρκετίστικη προεκλογική δουλειά ομολογουμένως,μέχρι εκεί. Δε θα κάτσω να σου αναλύσω πόσες δουλειές με το δημόσιο έχει κάνει ο κ Τζημέρος. Το χρήμα είναι χρήμα και η ιδεολογία έρχεται δεύτερη.
      5. Ο δικομματισμός χτύπηθηκε,απλά προφανώς δεν χτυπήθηκε όπως θα ήθελες εσύ. Αν αντί για τσίπρας έβλεπες τζιμέρο 16%, άλλα θα έλεγες.
      6. Οι προτάσεις του Τζημέρου για το μεταναστευτικό με "κέντρα φιλοξενίας" και ειδικές οικονομικές ζώνες,άκρατη στρατικοποίηση των συνόρων, δεν διαφέρουν και πάρα πολύ από εκείνες της Χρυσής Αυγής. Κάτσε και σύγκρινε. Για τις πορείες που πρέπει να αντικατασταθούν με 5λεπτο στην τηλεόραση δεν σχολιάζω γιατί είναι γελοίο. Ο συνδικαλισμός είναι σάπιος δεκτό αλλά σάπια είναι και η ιδέα να τον εξαλείψουμε επειδή δεν λειτουργεί σωστά.
      7. Αν δεν είσαι εσύ πολιτικοποιημένος είναι δικό σου πρόβλημα. Πολίτης είσαι 24 ώρες το 24ωρο όχι κάθε φορά που μου δείχνεις την ψήφο σου. Το κράτος είσαι και εσύ. Δεν είναι αδιόρατος μηχανισμός-φάντασμα. Αλλά κλασσικά θα πείς δε γαμιέσαι ρε παπάρα ας ασχοληθεί άλλος δεν είναι δουλειά μου. Επειδή κανενός δουλειά δεν ήταν φτάσαμε εδώ.
      8. Ψήφισε Δράση καλύτερα αφού είσαι αυτού του ρεύματος και όχι κωλόψαρα που θα διαφθαρούν πιο γρήγορα και από οτι θα γεμίσει σπέρμα η Ντούβλη στην επόμενη τσόντα της.
      9. Φιλότιμη η προσπάθεια σου όπως και να έχει. Σεβαστή και κατανοητή η επιλογή σου αλλά όπως σε σέβομαι θα με σέβεσαι και εκεί θέλω να καταλήξω. Ζω και εργάζομαι μέσα στη δημοκρατία σου αναγκαστικά,δεν τη πιστεύω καθόλου,δεν την γουστάρω την κοινοβουλευτική αντιπροσώπευση,εκπροσωπώ τον εαυτό μου πολύ καλύτερα από τον οποιοδήποτε και όσο απαθή θα με θεωρείς εσυ άλλο τόσο πλανεμένο οικτρά θα σε θεωρώ εγω. Αυτά,φιλικά.

      Διαγραφή
    3. 1. Σημαντικό είναι αυτό που γνωρίζεις, καλώς ή κακώς. Αν σου πω ότι από την επιλογή καφέ που θα πάρεις αύριο το μεσημέρι εξαρτάται αν θα ζήσεις ή όχι τότε θα το σκεφτείς πολύ σοβαρά. Όσο δεν το ξέρεις τότε είσαι άνετος και χαλαρός. Τώρα το ξέρεις λοιπόν ενώ πριν από 4 χρόνια όχι και αυτό κάνει τη διαφορά.
      2. Το μνημόνιο είναι πολλά πράγματα και όχι μόνο κόψιμο μισθών και συντάξεων. Δεν είναι όλα άσχημα ούτε όλα καλά.Και τους Πασοκους και τους ΝΔ δεν τους κατηγορείς για το μνημόνιο μόνο. Τους κατηγορείς κυρίως γιατί επί 30 χρόνια δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που έπρεπε για να μην φτάσεις ως εκεί.
      3. Δεν πιστεύεις αβίαστα κανέναν. Κρίνεις ιδέες από τη μια, και αποτελέσματα από την άλλη.Το να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι ο ορισμός της ηλιθιότητας κατά Αϊνστάιν. Πόσα χρόνια ακόμα χρειάζονται ακόμα λες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να κάνουν 3 απλά πράγματα?
      4. Θέλω να μου αναλύσεις πόσες δουλειές πήρε από το δημόσιο ο Τζήμερος. Είμαι αδαής και δεν ξέρω και θα έπρεπε. Αν δεν μπορείς είσαι κοινός λασπολόγος.
      5. Από που κρίνεις ότι θα διαφθαρούν τόσο γρήγορα? Είσαι και μάντης πέρα από πάνσοφος?

      Φιλικά πάντα

      Διαγραφή
    4. Θα απαντήσω μόνο σε συγκεκριμένα σημεία μια που με πολλά που λες συμφωνώ μαζί σου.
      2. Δεν είπα πουθενά οτι οι προηγούμενες εκλογές δεν ήταν σημαντικές, ούτε οτι εγώ δεν ψήφιζα μέχρι τώρα ή οτι ψήφιζα τους μεγάλους. Πάντα προσπαθουσα να αλλάξω κάτι με την ψήφο μου, άσχετο που ήταν μάταιο. Επίσης ποιος σου είπε εσένα, οτι εμένα μου έκατσε ξαφνικό το όλο σκηνικό; Εγώ τσακώνομαι με τους γονείς μου για τα σκατά που έφερε η γενιά τους εδώ και χρόνια. Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβεις οτι όταν χαιδεύεις τα αρχίδια κάποιου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) για τόσα χρόνια, αργά ή γρήγορα θα σε γαμήσει απο κώλο.
      3. Σφάλεις επίσης στο θέμα του μνημονίου. Ποιος σου είπε οτι δεν το θέλω; Για να είμαι ακριβής δεν το θέλω, αλλά το χρειάζομαι, γιατί πως αλλιώς θα ξεχρεώσω τα σπασμένα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των πελατών τους, χωρίς να φύγω απο την Ευρώπη που σαν κράτος την χρειάζομαι; Και αν διαλέγω Τζήμερο δεν είναι γιατί τον γουστάρω σαν τύπο. Δεν μυθοποιώ ούτε απομυθοποιώ ανθρώπους. Απλά θέλω ο καρκίνος που λέγεται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα γαμίδια που τον αντιπροσωπεύουν έξω απο τη γαμωβουλή.
      4. Η διοίκηση μιας χώρας έχει πολλά να μάθει απο την διοίκηση μιας εταιρείας, τουλάχιστον σε οικονομικά ζητήματα. Χίλιες φορές έμπειρος επιχειρηματίας ο οποίος μπορεί να βάλει τάξη στο μπουρδέλο το δημόσιο, παρά γαμιόλης δοσίλογος πολιτικός που χαιδεύει τα αυτιά των δημοσίων για να κρατάει την δημοτικότητα του ψηλά. Μπορεί να σου αρέσει ή να μην σου αρέσει αυτό που λέω αλλά εχέστην, γιατί για εμένα το αποτέλεσμα μετράει.
      5. Ο δικομματισμός χτυπήθηκε αλλά όχι αρκετά επίσης το ποσοστό της ΧΑ είναι λόγος να τσαντίζεται κάθε σκεπτόμενο άτομο.
      7. Δεν ξέρω τι ακριβώς θες να πεις. Το κράτος πρέπει να κυβερνιέται απο μια περιορισμένη ομάδα ανθρώπων. Έτυχε και δεν είμαι σε αυτή. Απο εκεί και πέρα σαν πολίτης τηρώ όλες τις υποχρεώσεις μου και τι έχω κερδίσει; Ένα αρχίδι. Παρόλα αυτά συνεχίζω και είμαι καλός πολίτης. Εδώ φτάσαμε γιατί η νοοτροπία μας είναι για τον πούτσο, αλλά αυτό είναι τεράστιο θέμα και διαφορετικό.
      8. Στην αρχή να σου πω την αλήθεια για Δράση το πήγαινα, αλλά πραγματικά δεν θέλω κανέναν πολιτικό του παρελθόντος. Ο Τζήμερος μου αρέσει για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Βιάζεσαι να πεις οτι θα διαφθαρούν πιο γρήγορα χωρίς στοιχεία, και μπορεί και να έχεις δίκιο, μπορεί και όχι, Το σίγουρο είναι οτι, όλοι οσοι ήταν ήδη μέσα, είναι πολύ πιθανότερο να είναι ήδη διεφθαρμένοι.
      9. Δεν έκανα καμια προσπάθεια και σίγουρα δεν χρειάζομαι την επιβράβευση ή την συγκατάθεση κανενός για να λέω τα δικά μου. Επίσης, τίποτα δεν είναι αυθύπαρκτα σεβαστό, πόσο μάλλον οι απόψεις και οι επιλογές του κάθε μαλάκα. Αν δεν σου αρέσει η δικιά μου καλά κάνεις και τα λες, και το ίδιο θα κάνω και εγώ για όσους θεωρώ οτι κάνουν ή λένε μαλακίες. Επίσης μπορείς να με θεωρείς ότι θες, δεν θα στεναχωρηθώ. Ομολογώ πάντως οτι μου άρεσε ο αντίλογος.
      Αυτά.
      Λιγότερο φιλικά, γιατί είμαι πολύ πιο άντρας...:p

      Διαγραφή
    5. @Alza
      Δε σου ζήτησα να δικαιολογηθείς για το 1-8,δικαίωμα σου είναι στην τελική να πιστεύεις οτι πιστεύεις.Άσχετα αν εγω διαφωνώ καθέτως. Το 9 με ενδιέφερε και το κατάλαβες. Για μένα συνεννοηθήκαμε. Η μόνη πραγματική ένσταση είναι οτι δεν ξέρω αν είσαι πολύ πιο άντρας γιατί εγω είπα απλά "φιλικά" ενώ εσύ είπες "ομολογώ πάντως οτι μου άρεσε ο αντίλογος". Σκέψου 3 δευτερόλεπτα ποιό περνιέται για πιο gay σχόλιο. Καλή συνέχεια στο blog σου και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ (αυτό είναι αρκετά gay σχόλιο και για τουε 2 μας)
      @Gabriel
      Συγγνώμη που σου έθιξα την ΔΞ ρε ψηλέ που μου έγινες και φανατικός φάν ακατέργαστου πρώιμου φιλελευθερισμού. Μέχρι και ο Μητασοτάκης είχε περισσότερο στύλ. Πολιτική χωρίς πολιτικούς,με τεχνοκράτες ανιστόρητους και αμόρφωτους λαϊκιστές μόνο. Για ξαναθυμισέ μου πως ξεκίνησε η κρίση? Α ναι, επειδή η "παραγωγική" οικονομία του Τζημέρου σε προσπέρασε ως Ευρωπαίο,σε έγραψε στα μαύρα τα παπάρια της και πήγε πρός Ινδία και Κίνα μεριά. Κάπως έτσι γίνεται να ξέρεις με τον καπιταλισμό, από μικροοικονομικό μέχρι μακροοικονομικό επίπεδο. Πολίτης προϊόν φτώχειας γίνεται λαθρομετανάστης και παίρνει πούλους από παντού, μικρή εταιρία συγχωνεύεται απο μεγαλύτερη,ξεκοκκαλισμένη ήπειρος αντικαθίσταται απο νέες ευκαιρίες για τις αδηφάγες αγορές αλλού κτλ. Αλλά όχι το πρόβλημα είναι εσωτερικό για την ΔΞ,δεν υφίσταται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Δεν είναι τυχαίο που η λέξη "κρίση" δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου στις θέσεις του κόμματος.
      Παρεπιπτόντως δαβάζω αυτό εδώ και αναρωτιέμαι:
      "Η αλλαγή του οικονομικού μας μοντέλου από (υπερ)καταναλωτικό σε παραγωγικό δεν περιλαμβάνει μόνο τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Παραγωγικότητα σημαίνει ότι 500.000 τουλάχιστον Έλληνες θα αλλάξουν επάγγελμα, εγκαταλείποντας, τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τις μη εμπορεύσιμες υπηρεσίες, τις μη ανταγωνιστικές ή τις επιχειρήσεις σε υπερκορεσμένους τομείς (π.χ. καταστήματα ρούχων, φαρμακεία) αλλά και πολλές θέσεις εργασίας στους τομείς που ανθούν σε περίοδο «φούσκας»: ΜΜΕ, lifestyle, είδη πολυτελείας, σύμβουλοι, διαφημιστές, κ.λπ."

      1. Μεταφορά παραγωγικής διαδικασίας..πόσο σοσιαλιστικό ακούγεται αυτό για υπέρμαχο των ελεύθερων αγορών? ο ορισμός της αντίφασης. Όπου μας συμφέρει βάζουμε και λίγο τσόντα σοσιαλισμό γιατί δε βγαίνουν τα κουκιά με το να συρρικνώσουμε το κράτος μόνο.
      2 Περιμένω και εγω τον αρχηγό λοιπόν που είναι και 20 χρόνια στον χώρο του marketing να παραιτηθεί. Ο ίδιος το λέει εξάλλου οτι ανήκει σε τομέα-φούσκα.

      Αν θές κάτσε διάβασε και αν θές μη διαβάσεις.Καθόλου φιλικά γιατί είσαι ειρωνικός.

      http://x1728.wordpress.com/2012/03/26/1728-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC/

      (διάβασε και τα σχόλια)
      http://x1728.wordpress.com/2012/03/18/1728-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF-2/

      http://x1728.wordpress.com/2012/02/17/1728-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF/

      http://x1728.wordpress.com/2012/04/23/1728-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF-3/

      Από το 35 και μετά
      http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/3836-Sinentefxi-idriti-proedrou-Dimiourgia-Xana-02-05-2012.html

      Περί δημοσίου.΄Ανοιξε και το pdf
      http://et.diavgeia.gov.gr/f/eie/ada/4%CE%91%CE%9B%CE%A5469%CE%97%CE%95%CE%A0-%CE%91

      http://evritanas.wordpress.com/2012/05/09/tzimeros/

      Διαγραφή
    6. Πολύ κείμενο αδερφέ.. και τα περισσότερα από την ίδια πηγή.. Ελαφρώς ύποπτο αλλά συνεχίζω..
      Η κύρια επίθεση γίνεται για το δικαίωμα του καθένα να είναι υποψήφιος. Αυτό είναι το πρόβλημα μας? Να μην στερήσουμε το δικαίωμα από κάθε ανεπάγγελτο γιο πολιτικάντη να βρει εύκολη και άκοπη ενασχόληση? Μάλλον έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες.
      Όλα αυτά για φιλελευθερισμού, σοσιαλισμού και καπιταλισμού δεν μου λένε τίποτα.. Αντίθετα με σένα δεν χρειάζεται να κατατάξω μια ιδέα κάπου για να μου είναι πιο εύκολο να την κρίνω. Μπορώ να το κάνω και χωρίς.
      Και επειδή βαρέθηκα να μιλάω για τον Τζήμερο ας μιλήσουμε για σένα.
      Θες πραγματικά να μου πεις ότι όλες αυτές οι γνώσεις και το πολιτικό σου υπόβαθρο σου υπαγόρευσαν ότι η σωστότερη επιλογή είναι να αφήσεις να αποφασίσουν άλλοι για σένα? Ότι η κάθε γιαγιά στον Τύρναβο ή ακόμα ακόμα και ο ταπεινός εγώ είμαστε πιο κατάλληλοι να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία από εσένα που είναι προφανές ότι έχεις καταναλώσει χρόνο και προσπάθεια να κατανοήσεις τα πολιτικά δρώμενα και τα χέρια που κινούν τα νήματα? Μόνο εγώ βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο επιχείρημα?
      Και αν κατάλαβα λάθος και συμμετείχες θες να μας πεις εσύ τi ψήφισες και γιατί για να ενημερωθούμε και εμείς με τη σειρά μας?

      ΥΓ. Άκομα περιμένω τα στοιχεία για τις δουλείες του Τζήμερου με το δημόσιο που τα έχεις τόσο εύκαιρα αλλά δεν τα παρουσιάζεις. What is the problem Houston?

      Ακόμα φιλικά γιατί είμαι ανώτερος άνθρωπος και νηστεύω

      Διαγραφή
    7. Πάντως τα links Άγγελε είναι λίγο-πολύ φανερό οτι απλά αντιδρούν στις θέσεις του Τζήμερου, με τον κλασσικό τρόπο των δημοσιογράφων. Στέκονται σε συγκεκριμένες φράσεις, τις ερμηνεύουν και κρίνουν όπως θέλουν/συμφέρει και φυσικά δεν έχουν τίποτα να αντιπροτείνουν. Να μου πεις δεν είναι δουλειά τους, αλλά οκ. Το θέμα είναι οτι κανείς δεν είναι τέλειος. Τουλάχιστον πολλά απο αυτά που λέει είναι πράγματα που έχουν λογική, και ΙΣΩΣ να εφαρμόσει μερικά αν πχ γίνει πρωθυπουργός. Αν μη τι άλλο έχει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, κάτι που οι περισσότεροι υπάρχοντες στην βουλή δεν το έχουν εδώ και καιρό. Ελπίζω να μην διαφωνούμε σε αυτό, αφού είναι κοινή λογική. Το οτι εργάστηκε με το δημόσιο σε κάποιο έργο-έργα δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό. Αν ήσουν επιχειρηματίας δεν θα το έκανες; Μιλάμε στο μεταξύ για ένα έργο 3.000 ευρώ... Τίποτα που να εγείρει υποψίες.

      Εν πάση περιπτώση, σκοπός μου δεν είναι να προωθήσω τον Τζήμερο, αν και θα ήθελα πολύ να δω φρέσκα πρόσωπα στην Βουλή, οπότε δεν θα ξανασχολιάσω επι τούτου.

      Τελειώνοντας, είπα οτι "μου άρεσε ο αντίλογος" επειδή ήμουν λίγο απότομος και δεν ήθελα να σε πληγώσω και να βάλεις τα κλάματα. Στην πραγματικότητα δεν μου αρέσει να μου αντιμηλούν!

      Διαγραφή
    8. @Gab
      Η κύρια επίθεση γίνεται σε προτάσεις αναθεώρησης συνταγματικών διατάξεων που ΔΕΝ είναι αναθεωρήσιμες γιατί έχουν ενσωματωθεί στο Σύνταγμα από την διακήρυξη του ΟΗΕ περί θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άν θές να βγούμε και από τον ΟΗΕ είναι άλλο καπέλο αυτό. Ναι είναι προτεραιότητα σόρρυ.
      Η κατάταξη πολιτικής ιδεολογίας και οικονομικών συστημάτων γίνεται από τότε που γεννήθηκε η πολιτική ανάλυση και τα οικονομικά ως επιστήμη. Επειδή δεν ζούμε στην χώρα του Πήτερ Πάν θα αναγκαστείς να την υποστείς. Εκτός αν θές να καταργήσουμε και τις οικονομικοπολιτικές επιστήμες επειδή είσαι πραγματικά ελεύθερο πνεύμα και δεν δέχεσαι καλουπώματα. Με την ίδια λογική όταν καταπίνουμε κεφτεδάκια πρέπει να χέζουμε κεφτεδάκια γιατί το στομάχι και τα έντερα είναι μονολιθικά,συντηρητικά και αντιδραστικά.
      Αναρωτιέσαι ακόμη κατά βάθος αν ψήφισα, πράγμα που μου δείχνει οτι η ικανότητα ανάγνωσης σου βρίσκεται σε αρνητική κλίμακα οπότε δεν έχει και νόημα το οτιδήποτε. Θα ψηφίσω εσένα γιατί είσαι ανώτερος άνθρωπος και με έχεις τυφλώσει με τα επιχειρήματά σου. Κάτσε κράξε τώρα εσυ που ψήφισες και έκανες το "καθήκον"σου, εσυ που είσαι υπεύθυνος πολίτης και που δεν ψαρεύεις κόσμο,κουτοπόνηρε. Houston,over and out.

      Διαγραφή
    9. God Damn it!! Είσαι τόσο καλός που σχεδόν ξέχασα ότι ΠΆΛΙ δεν απάντησες και ήμουν έτοιμος να συνθηκολογήσω άνευ όρων και να αγοράσω το best Seller Politics for Dummies μήπως και καταφέρω και εγώ να αποκτήσω άποψη και να μιλάω τόσο ωραία για τους -ισμους. Σχεδόν όμως.
      Ξέχασες που έβαλες τα χαρτιά με τα αποδεικτικά εε? Μου συνέβη και μένα με τις φωτογραφίες που έδειχναν ποιος πραγματικά σκότωσε τον Kennedy! Τι να κάνεις, έτσι είναι η ζωή.
      Αν τυφλώθηκες σίγουρα δεν φταίω εγώ. Είναι βαθύτερο το πρόβλημα..
      This is Odyssey signing off..

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Θέλω να ευαισθητοποιήσω μεγάλο φάσμα ανθρώπων ακόμα και αυτούς με το πουλί στο χέρι...η μάλλον κυρίως αυτούς...

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα ετικέτα βυζιά παρά ετικέτα προφίλ βιαστή-καταζητούμενου...lol

      Διαγραφή
  12. Βασικά ο τύπος είναι η προσωποποίηση της κοινής λογικής. Πραγματικά έχω δει συνολικά 2-3 ώρες να μιλάει και δε μπορώ να βρω ούτε ένα σημείο διαφωνίας.
    Και σαν τέτοιος, λογικό να δέχεται πόλεμο από τους (αριστερούς) εκπροσώπους του λαικίστικου, του ανέφικτου και του παραλογισμού.
    Άντε και στη Βουλή μπας και φανεί λίγη λογική μέσα στο άντρο του βολέματος και του λαικισμού... εεε συγγνώμη το Ναο της Δημοκρατίας ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μιας και λες για νούμερα

    εκλογικοί κατάλογοι: 9.950.000 ψηφοφόροι
    απογραφή 2011: 8.600.000 ενήλικες (συμπεριλαμβανόμενων μεταναστών και απόδημων που δεν ψηφίζουν. ο γενικός πληθυσμός της απογραφής του 2011 είναι ελαφρώς χαμηλότερος)

    με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2006 υπήρχαν καταγεγραμμένοι 700000 μετανάστες. Οπότε πάμε στους 8.000.000 ψηφοφόρους (έστω ότι το 2011 ήταν 600.000)

    με τους 6.570.000 οπότε που ψήφισαν,

    η αποχή είναι γύρω 18%

    Your argument is invalid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αν ψήνεται κανένα αρρωστάκι να το ψάξει

    http://ekloges.ypes.gr/v2012a/public/index.html#{"cls":"main","params":{}}

    http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A1604/Other/A1604_SAP03_TB_DC_00_2001_02_F_GR.pdf

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82#.CE.9C.CE.B5.CF.84.CE.B1.CE.BD.CE.AC.CF.83.CF.84.CE.B5.CF.82_.CF.83.CF.84.CE.B7.CE.BD_.CE.95.CE.BB.CE.BB.CE.AC.CE.B4.CE.B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε ρε ψηλέ, με μπέρδεψες. 9.950.000 δεν ειναι οι ψηφοφόροι; πως τους πας έτσι στα 8 μυριάκια πετώντας 2 κολαριστά μύρια στον αέρα; Κατάλαβα οτι αφαιρείς απο το αποτέλεσμα της απογραφής, αλλά θεωρείς οτι είναι τόσο έγκυρο; Δε ξέρω τι να σου πω μπορεί να έχεις δίκιο. Αλλά απο κατεγραμμένους 10 μύρια ψηφοφόρους να πέφτουμε στα 8 μου φαίνεται βαρύ. Πάντως και 100% δίκιο να έχεις, το μόνο που θα αλλάξω στο κείμενο να ξέρεις είναι ο αριθμός στον κουβά και τίποτα άλλο :P.

      Διαγραφή
    2. και πώς προκύπτουν οι ψηφοφόροι; εσύ τι βρίσκεις πιο πιθανό να είναι ακριβές, η απογραφή που μπήκαν σπίτι σου για να σε καταγράψουν ή οι εκλογικοί κατάλογοι που μάλλον πρέπει να πάει ο παπάς της ενορίας σου να δηλώσει ότι πέθανες για να σε ξεγράψουν;

      Εννοείται ότι η απογραφή είναι πιο έγκυροι, και οι εκλογικοί κατάλογοι θα έπρεπε να ενημερώνονται βάση αυτής, αλλά το ελληνικό δημόσιο πάει με χίλια (για ενδεχόμενο δόλο ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ό,τι θέλει)
      Σε 11 λειψά εκατομμύρια κόσμο (immigrants included λέμε) σου φαίνονται λογικοί 10 μύρια ψηφοφόροι;

      για τα άλλα δεν το ζορίζω, διαφωνούμε καμπόσο και καλά κάνουμε.

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι παράλογος άνθρωπος, ομολογώ οτι η λογική σου φαίνεται σωστή και πιθανότατα να έχεις δίκιο. Ας πούμε λοιπόν οτι η αποχή είναι στο 18%. Αφαιρώντας και το 10% λόγω κατανόησης θα πάω στο 8% που σημαίνει οτι αντί για 2.500.000 θα βάλω στον κουβά 800.000. Είμαστε κομπλέ; Το argument παραμένει απλά μειώνεται σημαντικά το ποσό. Ευχαριστώ για την διόρθωση.

      By the way, αν δεν βαριέσαι δεν έχω πρόβλημα να το ζορίσεις και να μου πεις που αλλού διαφωνείς. Αν παρόλα αυτά βαριέσαι να γράψεις μπορούμε να πάμε για κάνα μπυρόνι και να βριστούμε απο κοντά ;)

      Διαγραφή
    4. να ξεκινήσω με ένα γρήγορο προς το .Lobo-
      και με την απογραφή του 2011 να γινόταν, τα αριθμητικά τέρατα πάλι θα υπήρχαν.και στις εκλογές του '04 9.899.472 εγγεγραμμένοι υπήρχαν. Τώρα αν είναι η ανικανότητα της δημόσιας διοίκησης να κάνει cross-check τις λίστες με τους ζωντανούς της απογραφής, ή αν είναι επιζόν έθιμο από τις εποχές που ψηφίζανε και τα δέντρα, τι να σου πω, η αλήθεια είναι μάλλον στη μέση. Η ενσωμάτωση της τελευταίας απογραφής έχει πιο πολύ νόημα στο βαθμό που αλλάζει η πληθυσμιακή κατανομή και, συνεπώς, η κατανομή των εδρών ανά περιφέρεια.

      στο κυρίως πιάτο τώρα: υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. αυτοί με ιδεολογικές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας, και αυτοί με άλλες ιδεολογικές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Οι δικές μας διαστρεβλώσεις διαφέρουν, οπότε το αποκλείω να συμφωνήσουμε, και έχω αρχίσει να κουράζομαι από αδιέξοδες κουβέντες αυτόν τον καιρό (ω ναι, έκανα πολλές). Επειδή είσαι φιλαράκι όμως, θα κεράσω. Μη σκεπαστείς, έρχεται σεντόνι (να μάθεις να ρωτάς άλλη φορά).

      Χοντρικά, ρεαλιστικά υπάρχουν δύο επιλογές αυτή τη στιγμή. Η good-ol' die hard μνημονιακή πολιτική που αγαπήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, και η εναλλακτική πολιτική που αυτήν την περίοδο έλαχε να είναι ο σύριζα, ή ας πούμε γενικότερα η μη κομμουνιστική, γενικά φιλοευρωπαϊκή αριστερά . Οι υπόλοιπες φράξιες δεν έχουν το μέγεθος να παίξουν κύριο ρόλο και θα κινηθούν συμπληρωματικά στα πέριξ. Η "φιλελεύθερη" φράξια (ΔΞ, Δράση και Το Ξέρασμα Του Μητσοτακαίικου) υποστηρίζουν σαφώς την κεντρική επιλογή της μνημονιακής πλευράς. Θα επανέλθω σε αυτούς αργότερα. Υπάρχει και το μέτωπο Άκυρο/Λευκό/ΚΚΕ που σε εκλογικό/κυβερνητικό επίπεδο έχουν την ίδια επίδραση, με την ιδιαιτερότητα των αδρανών ωσάν ευγενή αέρια ως προς τις αλληλεπιδράσεις με το περιβάλλον εδρών της Αλέκας. Homo Εγέρθητους Νεαντερταλένσις επίσης παρακάτω.

      Η χώρα ως μέλος της Ευρώπης του Ευρώ έχει λήξει. Μας το λένε με κάθε τρόπο εδώ και 1-2 χρόνια (ειδική περίπτωση η Ελλάδα again and again and again), βαρέσαμε μια κανονική αθέτηση πληρωμών (με λένε πιστόλα, οι φίλοι μου όμως με φωνάζουν PSI) και δε μπορεί να δανειστεί. Το λέμε δυτικό καπιταλιστικά ομαλό κράτος αυτό; Not in my book (or anybody else's for that matter). Το ότι κρατάνε τη πεθαμένη γιαγιά βαλσαμωμένη και όρθια για να παίρνουν τα νοίκια από τα σπίτια της δεν την κάνει ζωντανή.
      Στην πορεία για αυτό, φάγαμε ξύλο, μας κόψαν λεφτά, βγήκαν αποδεδειγμένα λαθροχείρες αποτυχημένοι πολιτικοί στα εξωτερικά και διαλαλούσαν σε όλον τον κόσμο ότι εμείς (ναι, και εγώ και εσύ) είμαστε απατεώνες, τεμπέληδες, "φασίστες, κομμουνιστές και μαλάκες" κατά έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα, προσαχθήκαμε προληπτικά ενάντια σε κάθε νομιμότητα, and so on and so forth. Για όλα αυτά, οι νομιμόφρονες και πολιτισμένοι Ευρωπαίοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα, και στήριξαν με κάθε τρόπο τους κανίβαλους απατεώνες πολιτικούς μας όσο και αν συγχρόνως τους βρίζανε. Εμένα αυτό που κάνει για συμπεριφορά απέναντι σε αποικία και το αναγκαίο κακό των δικτατόρων τους που μας εξυπηρετούν όμως, παρά απέναντι σε "έταιρο". ΔΕΝ είμαστε Ευρωπαίοι εταίροι αυτήν την περίοδο, ούτε δείχνει κανένας καμιά πρεμούρα να μας κάνει τέτοιους όσο κάνουμε καλά τη δουλειά μας ως ιθαγενείς.

      Εκλέγοντας μια μνημονιακή κυβέρνηση, αυτή η διαδικασία θα ενταθεί. Είχαμε μια παράλυτη εκτρωματική κυβέρνηση με μηδενική ηθική νομιμοποίηση και παλαβή επιβολή/καταστολή που να σου πω την αλήθεια δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο προχώρησε σε εκλογές, πέρα ίσως από την αλαζονική αφασία του μαλάκα του SomeAreAss.

      Διαγραφή
    5. Σκέψου μια φρέσκια κυβέρνηση, που θα μπορεί να επικαλείται την εμπιστοσύνη των εκλογέων, τι ασάλιωτη πούτσα έχει να μας ρίξει. Και μη μου πεις ότι θα "επαναδιαπραγματευτεί" γιατί μπορούσε να το κάνει τόσο καιρό που είχε 200 βουλευτές, όλο το λαό να ζητάει επαναδιαπραγμάτευση και περισσότερα διαπραγματευτικά όπλα στα χέρια της πριν το 20 μνημόνιο. Δε θέλουν να διαπραγματευτούν, μια χαρά τα πάνε.
      Εδώ είναι για μένα και ο ρόλος του Τζήμερου, του Μάνου κλπ. Θέλουν να κάνουν τρελές μπίζνες. Για όλα φταίει το τεράστιο σοβιετικό μας κράτος; το κράτος μας είναι άχρηστο, όχι τεράστιο.

      κοίτα τον πίνακα 1 κατά το τέλος
      http://www.ccsenet.org/journal/index.php/res/article/view/13473/9404

      μικρότερη κρατική δαπάνη από εμάς: Σλοβενία, Λιθουανία, Εσθονία κλπ (μην αναφέρεις καν το Λουξ, χέσε με, δεν είναι χώρα, resort είναι). Μεγαλύτερη κρατική δαπάνη: Αυστρία, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Δανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σουηδία. Και θέλουν να μικρύνουμε κι άλλο. Βλέπεις μία πορεία προς τα κάπου; Δε θέλουμε μικρότερο δημόσιο, γαμημένο δημόσιο που να δουλεύει θέλουμε. Δεν είπαν όλως οι τροϊκαίοι "φτιάχτε το", "πουλήστε το" είπαν. Και θα είναι γαμάτες οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα. Πήραμε μια ιδέα με την Hellas Power και την Energa. Ιδιωτικοποίηση στο ρεύμα, πόσο ηλίθιος πρέπει να είσαι να ιδιωτικοποιήσεις φυσικό μονοπώλιο; λίγο λιγότερο από τους μπάμιες που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουμε και το νερό. γιατί θα μας ευνοήσει ο ανταγωνισμός. Ποιος ανταγωνισμό στο νερό γαμώ την καράφλα του Τέλη Σαβάλα;
      Πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα βασικά είναι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας που πουλάει φύκια για χεσμένες κορδέλες (ούτε μεταξωτές δεν τις κάνουν) και βγάζει φράγκα από τους φόρους μας. Αυτόν θέλει το groovy νεοφιλελεύθερο παρεάκι, συν ελέυθερους μισθούς (με 23% ανεργία φαντάζομαι και εκεί ο ανταγωνισμός θα είναι προς όφελός μας), μηδενικά εργασιακά δικαιώματα κλπ. Ο Τζήμερος συγκεκριμένα μάλλον είναι αγανακτισμένος που τρώνε τα χοντρά φράγκα οι παλαιοπασόκοι και οι παλαιονεοδημοκράτες και αυτός είναι στην απόξω, και κάνει το μπάσιμό του για να βάλει και αυτός χέρι στο μέλι.

      Ο συριζάκος τι πάει να κάνει; Θεωρώ πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να τηρήσει αυτά που είπε. Αλλιώς θα ξεφουσκώσει πιο γρήγορα από σκασμένη νεροκαπότα, και δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο στον κόσμο από το να ρίξεις μια αριστερή κυβέρνηση χωρίς στήριξη στον κόσμο. Και να μην την ξαναδεί κανείς. Οπότε είναι υποχρεωμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει.
      Παίζει πολύ και το θέμα ότι "δεν ξέρουν", "δεν είναι ικανοί",κλπ. Συμφωνώ ότι ίσως δεν ξέρουν και δεν είναι όσο θα ήθελα. Αυτοί που έχουμε τώρα δηλαδή ξέρουν και είναι ικανοί; Απλά γι'αυτούς έχω και τεκμήριο της ανικανότητάς τους και των κακών τους προθέσεων. Anyway, πιστεύω πως μια αριστερή ή "αριστερή" κυβέρνηση θα προσπαθήσει να προωθήσει μια κοινωνικά πιο δίκαια πολιτική.
      Και θα φάμε και πούτσα και έτσι.

      Το θέμα είναι στο τέλος που πιστεύεις ότι ανήκεις. Εκεί που κατάντησε η χώρα, κατέληξα να κατατάσσομαι στους σχετικά εύπορους της μεσαίας τάξης. Μεταξύ βιομηχάνων και των υπολειμμάτων της πάλαι ποτέ μέσης τάξης, σαφώς my allegience κοινωνικά είναι στην μεσαία/πρώην-μεσαία-νυν-άνεργη. Συνεπώς, μιας και έχω το bug να μην είμαι αρκετά παρτάκι και γι'αυτό δε θα προκόψω πολύ ποτέ, my allegience είναι επίσης και στις διακυρήξεις της αριστερής πρότασης.

      ουάου, το γάμησα

      Διαγραφή
    6. ξέχασα τα αυγά. Όπου φτώχεια, μιζέρια και κοινωνία σε πανικό, εκφασισμός. Ιστορία/Κοινωνιολογία 101 που δε μας έκαναν στο σχολείο γιατί έπρεπε να μάθουμε όλους τους ρυθμούς της Προελληνικής Κυκλαδίτικης Τέχνης. Όταν έχεις και μία κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο (LoverDos) λέει ότι οι άρρωστες πουτάνες κολλάνε αρρώστειες τη σοβαρή ελληνική οικογένεια, μέχρι το εμετικό τηλεοπτικό talent show της εβδομάδας πριν τις εκλογές, όταν έχεις τους μπάτσους να παραδίδουν συνοικίες στο χάος και να σε παραπέμπουν στα χρυσά αυγά για προστασία, σε μεγαλώνουν και ελληνόκαυλο που σου χρωστάνε κληρονομία την Αγιά Σοφιά και το σύμπαν, ε μετά πέσαμε από τα σύννεφα που γεμίσαμε νεάντερταλ. Άλλη μια ευγενική χορηγία του δίδυμου Πασοκ-ΝΔ για να συζητάμε εκλογικά κάτι άλλο από τα δύο χρόνια πούτσας που έχουμε φάει και το τι μας περιμένει. Για να έχουν να δείχνουν "τον κακό στη γωνία" μιας και επιτέλους έχουν κάτι που να φαίνεται πιο αποτρόπαιο από αυτούς. Και, στις δύσκολες μέρες κοινωνικών αναταραχών που έρχονται, να έχεις τους φουσκωτούς να δέρνουν κόσμο και να τον στέλνουν σπίτι του χωρίς να φαίνεσαι εσύ κάθε τρεις και πέντε χουντίλας. Εξαιρετικά τυπικό κοινωνιών σε εξαθλίωση και ξεπούλημα επίσης. Να πάνε να γαμηθούνε, έχω σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ τώρα. Αν ξεβρωμίσει η κυβέρνηση, μπορεί να μπει λουρί και στα σκυλιά που διατρέχουν το μισό ποινικό κώδικα καθημερινά. Αν δεν ξεβρωμίσει, το τρίδυμο κυβέρνηση-ναζόκαυλη αστυνομία-ζώα ελεύθερα στους δρόμους μας εγγυάται υπέροχες αξιομνημόνευτες σκηνές.

      As a finale, εκεί που πιστεύω ότι θα την πατήσουν οι αριστεροί αν καταφέρουν να κάνουν κυβέρνηση είναι στον έλεγχο του παρακράτους. Οι μπάτσοι θα σκυλιάσουν τα χρυσαύγουλα θα τα κάνουν πουτάνα, οι μπάτσοι δε θα ασχολούνται λόγω αγάπης αλλά και για να προκαλέσουν χάος, όποιος πουλημένος συνδικάλας (και το ΚΚΕ για τους δικούς του λόγους) θα απεργεί για φάντα... δύσκολη δουλειά. αλλά τουλάχιστον δουλειά, όχι ντροπή

      Διαγραφή
  15. Φίλε Alza, σταμάτησα το διάβασμα στα Άκυρα. Και μόνο το γεγονός ότι έστειλες στον κουβά σου το 25% του εκλογικού σώματος, καταδεικνύει τα επίπεδα σοβαρότητας το υπόλοιπου κειμένου. Φαντάζομαι ότι είσαι τόσο μάγκας που αν έμενες Πάτρα και είχες τα χαρτιά σου στη Καστοριά, και ήσουν χωρίς 50λεπτο στη τσέπη θα το 'κοβες με τα πόδια 15 μέρες πριν μόνο και μόνο για να πας να ψηφίσεις. Αν θα το έκανες αυτό, μεγάλη μαγκιά σου και respect. Αν από την άλλη ήσουν 85 χρονών γέρος με καταρράκτη και πεισματάρης αρκετά ώστε να ξεσηκωθείς και να πας να ψηφίσεις, φαντάζομαι θα έκανες το σταυρό τέλεια, έτσι δεν είναι; Από την άλλη, είμαι ηθικά υποχρεωμένος να συμφωνήσω με τη πλειοψηφία των λεγόμενων σου (ok, με έπιασες, το διάβασα και το υπόλοιπο), παρόλα αυτά δηλώνω ότι βρίσκομαι κάθετα και απόλυτα απέναντί σου όσων αφορά στο θέμα της αποχής. Και των γέρων με τα άκυρα. Να παρακαλάς μόνο να φτάσεις στα 90 σου, να είσαι καλά και να έχεις τσαγανό για να πας στο παραβάν, και ας ρίξεις και άκυρο.

    Φίλε Γαβριήλ. Sorry man, αλλά είσαι περισσότερο εξυπνάκιας από όσο σε παίρνει. Δεν κατάλαβες τίποτα και συνεχίζεις το χαβά σου. Οk. Δεν πειράζει. Εσύ να 'σαι καλά.

    Φίλε Ghallas, έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με την απογραφή. Το μέγα λάθος βέβαια αυτής της αναμέτρησης ήταν ότι η Singular Logic δεν είχε ακόμα προσαρμόσει τη βάση δεδομένων της ανάλογα με τα αποτελέσματα της απογραφής και έτσι έγινε της πόρνης το μνημόσυνο όσων αφορά σε κάποιες έδρες.

    Καλή καρδιά να έχετε μάγκες, και να πάτε να ξαναψηφίσετε με το καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαγωθήκατε όλοι με την αποχή. Ναι, είναι μεγάλο το νούμερο που έβαλα, και μπορεί να είναι και λάθος αλλά:
      1. Έδειξα κατανόηση σαν μεγαλόψυχος που είμαι και ένα 10% το συγχώρεσα και το άφησα εκτός κουβά. Τα δακρύβρεχτα παραδείγματα που αναφέρεις ανήκουν στο 10% (αν και αν θες την γνώμη μου απο 80 και πάνω δεν χρειάζεται να ψηφίζεις -για την ακρίβεια μπορεί να μη θυμάσαι καν τι θα πει ψήφος-)
      2. Ξέρω πάρα πολύ κόσμο (2-3), ο οποίος είχε την δυνατότητα (τουλάχιστον την οικονομική) να πάει και είτε βαρέθηκε είτε θεώρησε το έξοδο περιττό.

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε αδερφέ, αλλά άντε να πείσεις το γέρο ή τη γριά να μην πάνε να ψηφίσουν. Ξέρεις πόσες μάχες έγιναν (στα χωριά ειδικά) για να μείνει η γριά στο σπίτι και αυτή εκεί, να τρέχει από αξημέρωτα και να στήνεται έξω από το εκλογικό κέντρο;
      Και εγώ με τη σειρά μου ξέρω πάρα πολύ κόσμο που κράτησε το τελευταίο του 50ευρω στην άκρη και δεν πήγε να ψηφίσει, μήπως και βγάλει τη βδομάδα μέχρι να βρει καμιά αρπαχτή. 21,5% ανεργία ρε φίλε. Ήμαρτον δηλαδή.

      Διαγραφή
  16. τι εχεις να πεις για το κομμα που ψηφισες συνεργαζεται με τον στεφανο μανο?δεν υποστηριζω κανενα κομμα γιατι πολυ απλα ειναι ολοι για τα σκουπιδια και το βλεπουμε καθε μερα αυτο.φιλικα αναγνωστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή