Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Παράθυρο στον κόσμο...

Έβλεπα πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με διαφορετικά έθιμα για τη γέννηση και το θάνατο σε διάφορους πολιτισμούς. Σαφώς, στο κόσμο η ποικιλομορφία των διαφόρων εκφάνσεων της ζωής, είναι τεράστια και ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς δίνει το ιστορικό και πολιτισμικό αποτύπωμα του κάθε λαού. Υπάρχει όμως μια έκφανση της ζωής που δεν έχει νομίζω αναλυθεί ποτέ μέχρι τώρα. Για αυτό και σήμερα θα βγούμε νοερά απο τη μικρή μας χώρα και θα κάνουμε ένα ταξίδι στην υφήλιο. Θα επισκεφτούμε χώρες μαγικές και ονειρεμένες, άλλες μακρινές και άλλες κοντινές. Χώρες στην ανατολή και χώρες στη δύση. Λαούς τεχνολογικά αναπτυγμένους και άλλους που έμειναν πίσω στον εξελικτικό αγώνα, είτε λόγω νοοτροπίας είτε λόγω συγκυριών. Κράτη ισχυρά και κράτη υποχείρια των δυνατών. Λαούς με ιστορία και ένδοξο παρελθόν, που όμως χάθηκαν στο διάβα της ιστορίας. Λαούς που άντεξαν στο αδίστακτο σφυρηλάτημα του χρόνου, και κάποιους που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν το κενό που άφησαν  άλλοι λαοί πίσω τους. Θα κάνουμε αυτό το ταξίδι για να μελετήσουμε ένα κοινό γνώρισμα όλων των ανθρώπων και κατα συνέπεια όλων των λαών, το οποίο όμως είναι διαφορετικό στον καθένα. Γνώρισμα, που για χιλιάδες χρόνια τώρα ακολουθεί την ανθρωπότητα, καθορίζει την ιστορία της και διαμορφώνει το μέλλον του πλανήτη. Η ποικιλομορφία του είναι τόσο μεγάλη όση και ο κόσμος. Το γνώρισμα αυτό είναι η ανθρώπινη ηλιθιότητα...


Κάθε λαός έχει τη δική του μορφή ανίατης εγκεφαλικής αναπηρίας. Είναι σαν την τέχνη και σαν τον πολιτισμό, σαν τα ήθη και έθιμα του κάθε έθνους. Είναι αυτό που ενώνει τον ένα στόκο με τους άλλους και τον κάνει να νιώθει μέλος ενός συνόλου και συγκεκριμένα του ΣτοκοΣυνόλου (στα μαθηματικά συμβολίζεται ως ΣΣ).


Γάλλοι
Τους Γάλλους τους σιχαίνομαι από μικρός. Όχι μόνο γιατί θεωρώ ότι είναι από τους πιο πούστικους λαούς της ιστορίας. Όχι μόνο γιατί ιστορικά ήταν από τους πιο δειλούς, ηλίθιους και ηττοπαθής λαούς (δεν θυμάμαι πόλεμο που η Γαλλία να μη παραδόθηκε με τα βρακιά κατεβασμένα) παρόλο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα έθνη στην Ευρώπη. Αλλά, γιατί παρόλο που είναι κοτάρες λυράτες, για κάποιο λόγο νομίζουν ότι έχουν κάποια αξία και είναι σωβινιστές μέχρι το κόκκαλο. Μέχρι πριν λίγα χρόνια τουλάχιστον (ακούω οτι η νέα γενιά σοβαρεύεται λίγο), δεν μιλούσαν αγγλικά ούτε στα αεροδρόμια και απαιτούσαν σώνει και καλά να τους μιλήσεις γαλλικά. Δεν ξέρω γαλλικά βρε γαμημένε και ούτε θέλω να μάθω, γαμώ τη κωλοχώρα σου μέσα! Ο παρακάτω διάλογος είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει πολλές φορές μεταξύ τουρίστα και Γάλλου:
-"Sorry, where is the Eiffel Tower?"
-"Ζε λα μουντιέ νταλα κουάγ. Μουαζε λοπαντιού ζελουγατουαμπουρδελέ"
-"Βγε, σάλτα και γαμήσου και κγάτα και την είσπγαξη βγωμεγή παλιογλίτσα!"
Τι αηδιαστική γλώσσα! Μου έρχεται να ξεράσω κάθε φορά που ακούω γαλλικά. Δεν μπορεί να ήταν στρειτ ο τύπος που την επινόησε. Σίγουρα είχε ένα καρότο στο κώλο και σπέρμα με γρομπαλάκια στο λάρυγγα  όταν έβγαζε το αλφάβητο. Δηλαδή πόσο ηλίθιο είναι να γράφεις δέκα φωνήεντα σε μια λέξη και να προφέρεις τα δυο;
Εκτός απο σωβινιστικά γουρούνια όμως οι Γάλλοι είναι και βρωμερά γουρούνια.  Έγκυρες πηγές θέλουν Γάλλους να γεμίζουν τη μπανιέρα με νερό και να κάνει μπάνιο όλη η οικογένεια με το ίδιο... Tα πιάτα δεν χρειάζονται σαπούνι για να πληθούν. Αρκεί νεράκι και τρίψιμο με το χέρι. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα αρώματα και οι κολόνιες ξεκίνησαν απο την Γαλλία, σε μια προσπάθεια των "ευγενών" Γάλλων, να καλύψουν την βρωμοσκατίλα που ανέδιδαν τα σώματά τους. Και μετά για κάποιο λόγο έχουν ανακηρυχθεί και οι "εραστές της Ευρώπης" και το Παρίσι -με το μεταλλικό σιχαμερό καβλί του Άιφελ- η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου. Μιλάμε για πολλά κιλά εμετό.


Άγγλοι
Αδιαμφισβήτητα οι μεγαλύτερες ψωνάρες, κομπλεξάρες, αδερφάρες και φλωράντζες στο σύμπαν ολάκερο, είναι Άγγλοι. Το μόνο καλό που έχει προσφέρει η Αγγλία στο κόσμο, είναι κάποιες μουσικές μπάντες και τον Νεύτωνα. Κατα τ'αλλα αποτελούν μακράν έναν απο τους χειρότερους λαούς που πέρασαν ποτέ απο τον πλανήτη. Ασφαλής στο νησάκι τους, ανέπτυξαν ναυτικό και εξαπλώθηκαν σαν πανούκλα, γεμίζοντας πουστοαποικίες όλο το κόσμο, στο όνομα της πουτανοβασίλισσας τους. Και είναι πραγματικά αστείο που κοντεύουμε το 2012 και έχουμε λαούς που ακόμα συντηρούν βασιλική οικογένεια. Ναι ξέρω και καλά είναι διακοσμητικοί και τίποτα άλλο. Αρχίδια! Όταν έχεις τόσα λεφτά και τέτοιους τίτλους, έχεις και κύκλους και άρα ασκείς επιρροή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι και προκλητικοί. Θυμάστε όλοι τον γάμο του πρίγκηπα πριν κάτι μήνες, που εν μέσω κρίσης οι τιποτένιοι ξόδεψαν εκατομμύρια τη στιγμή που οι πιστοί τους υπήκοοι δεν έχουν να φάνε. Και είχε βγει τότε η Ελισάβετ, σαν το κίτρινο σπουργιτάκι, μεγάλη η χάρη της, που ο θεός να της κόβει χρόνια και να της δίνει σύφιλη, σπυράκια στο κώλο και καράφλα, και είχε απαιτήσει η ΚΑΡΙΟΛΑΡΑ από τα μέσα ενημέρωσης ΟΛΟΥ του κόσμου, να μην χρησιμοποιήσουν εικόνες από το γάμο σε χιουμοριστικά σώου, για να μη προσβάλλουν το θεσμό. Αφού είσαστε σούργελα μωρή τζουράπω, πως να μη σας χλευάσει ο κόσμος; Τι να πω, η αλήθεια είναι ότι θέλουν και τα παθαίνουν.
Ανέκαθεν οι Άγγλοι ήθελαν να ξεχωρίζουν και με αυτά τους τα καραγκιοζιλίκια δείχνουν ότι είναι πραγματικά μοναδικοί στη μαλακία. Σε ΟΛΟ τον κόσμο, το τιμόνι είναι απο την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, στην Αγγλία από την δεξιά. ΌΛΟΣ ο κόσμος οδηγεί απο τα ΔΕΞΙΑ, οι μαλάκες οι Άγγλοι από τα αριστερά. ΌΟΟΟλοι μετράνε το μήκος με μέτρα, οι Αγγλοι με πόδια. Όλοι ζυγίζουν με το κιλό, οι Άγγλοι με τις ουγκιές. Καλά ίσως όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι. Και όπου ακολουθούν τα αγγλικά πρότυπα, είναι γιατί τα μέρη αυτά ήταν ή είναι ακόμα αγγλικές αποικίες. Όπως και να έχει, το θέμα είναι ότι, σε πολλά πράγματα οι Άγγλοι διαφέρουν. Γιατί; Γιατί είναι για το πούτσο καβάλα. Είθε να βουλιάξει το σάπιο βρωμόνησό τους και να ησυχάσουμε μια και καλή από δαύτους.




Μογγολία
Εντάξει τι να πεις για τα παλικαριά αυτά; Είναι μόγγολα...


Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Η Μογγολία της Αμερικάνικης ηπείρου. Οι Αμερικάνοι νομίζουν ότι όλος ο κόσμος θέλει να επιτεθεί στη χώρα τους και είναι χεσμένοι μέχρι τις κάλτσες. Φοβούνται συνεχώς και για αυτό αγοράζουν όπλα, πυροβολούν για πλάκα και κάνουν πολέμους σε χώρες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να διαφυλάξουν την ασφάλεια της χώρας τους. Ή έτσι πιστεύουν οι βλαχοκαουμπόυδες. Όχι ότι δεν υπάρχουν αξιόλογα άτομα εκεί, όχι ότι δεν είναι χώρα προόδου και ανάπτυξης, αλλά τα θρησκόληπτα πρόβατα είναι περισσότερα και κάνουν κουμάντο. Η παγκόσμια κυριαρχία τους εικάζεται ότι οφείλεται σε επιχειρηματικά λόμπι και συνωμοσίες που διοργανώνονται σε συνεργασία με τους παρακάτω σαπίλες.


Εβραίοι
Ο λαός του θεού. Οι εκλεκτοί. Τα γαμιόλια της υφηλίου. Ύπουλα συνωμοτικά μπαστάρδια, που με τα επιχειρηματικά λόμπι τους αποβλέπουν να κατακτήσουν το κόσμο (ή τουλάχιστον έτσι λέγεται). Δεν φτάνει που επινόησαν και εξαπέλυσαν τον χριστιανισμό στην ανθρωπότητα, αλλά δεν τον ασπάστηκαν και ποτέ. Δεν είναι τυχαίο που από την αρχή της ιστορίας τους, οι Εβραίοι είναι θύματα διωγμών και εξοντώσεων. Επίσης δεν είναι τυχαίο το πως καταφέρνουν τα λαμόγια και επιβιώνουν από κάθε μεγάλη απόπειρα εναντίων τους. Στις απαρχές της ιστορίας του, ο εβραϊκός λαός, είχε τη θέση που του άρμοζε. Συγκεκριμένα ήταν σκλάβοι των Αιγυπτίων, και καλλιεργούσαν χωράφια, έχτιζαν πυραμίδες, κάναν τσιμπούκια στους Φαραώ και γενικά ήταν κάτω από το βούρδουλα όλη την ώρα. Οι αιγύπτιοι όμως που ήταν καλοί αφέντες και δεν είχαν καταλάβει με τι καθίκια είχαν μπλέξει, αντί να τους φάνε λάχανο, απλά τους εκμεταλλεύονταν, και δεν τους έριξαν στους κροκόδειλους. Μετά (σύμφωνα πάντα με ιστορικά στοιχεία), ο Μωυσής -που αν πιστέψουμε την ταινία είναι ξάδερφος του Green Lantern- κατάφερε και οδήγησε τους Εβραίους, μέσα από χίλιες κακουχίες, στη γη της επαγγελίας. Στη γη αυτή άρχισαν πάλι να ασχολούνται με γεωργία, κτηνοτροφία και κτηνοβασία. Ταυτόχρονα άρχισαν να κάνουν πολλά ναρκωτικά και έτσι νόμιζαν ότι όντως ο θεός θα τους στείλει το γιο του και τέτοια άλλα άκυρα (γιατί αν υπήρχε θεός, σιγά μην είχε εκλεκτούς αυτούς τους βρωμερούς τσιγγανόγυφτους). Έτσι όταν ήρθε κάποιος και είπε: "Μάγκες, επιτέλους ο μπαμπάκας με έστειλε να σας σώσω", αυτοί τον πιάσανε, τον ξεφτιλίσανε και τον σταυρώσανε. Από τότε κανείς δεν τους πάει. Στη δυτική Ευρώπη τον μεσαίωνα τους κυνήγαγαν να τους γαμήσουνε πάλι, αλλά για άλλη μια φορά κατόρθωσαν να την σκαπουλάρουν προς ανατολική πλευρά.  Στον β' παγκόσμιο έφαγαν το παπάρι της χιλιετιρίδας με το ολοκαύτωμα του Χίτλερ και επιβίωσαν και από αυτό. Κακό σκυλί, ψόφο δεν έχει λέει ο λαός και εδώ έχει δίκιο. Τώρα βέβαια είναι λίγο δύσκολο να τους φάμε, καθώς τα χουν κάνει πλακάκια με τους Αμερικάνους και μαζί παίζουν τα συνωμοτικά και πούστικα παιχνίδια τους. Αλλά ποτέ δε ξέρει κανείς.  Ίσως βρεθεί ένας καλός Τσέγκις-Χαν να τους ξεσκίσει.


Ιάπωνες
Παγκοσμίως γνωστοί και ως χομπιτοπούτσηδες. Για μένα αποτελεί έναν από τους πιο αινιγματικούς και αντιφατικούς λαούς στην ιστορία. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι είναι οι εμπνευστές για τις περισσότερες σεξουαλικές ανωμαλίες. Το bukkake ας πούμε, έχει σήμα κατατεθέν το σχιστό μάτι και το τυρογαριδάκι των Ιαπώνων. Από την άλλη στις τσόντες τους το παίζουν σεμνότυφοι και βάζουν τετραγωνάκια στα παπάρια τους, λες και θα φοβηθούμε ή θα ζηλέψουμε αν τα δούμε. Φανταστείτε σκηνικό: "γονατιστή γκόμενα που είναι λουσμένη με περίπου πέντε λίτρα σπέρμα και γύρω της, οι εφτά νάνοι να παίζουν με τα τετραγωνάκια τους, γιατί αν έδειχνε πέη θα ήταν προσβλητικό το βίντεο... Ε, γάμησε μας ρε φίλε. Τσόντα θέλω να δώ, όχι tetris! Παρόλα αυτά, οι Ιάπωνες και γενικά οι ασιάτες, θεωρούνται η φυλή με το μεγαλύτερο μέσο όρο iq στο πλανήτη. Είναι αστείο το πως η φύση αποφάσισε να προικίσει τους σχιστομάτηδες φίλους μας με πιο ανεπτυγμένα μυαλά, αλλα με μικρά τσουτσούνια.
Παρόλη την εξυπνάδα τους και την εφευρετικότητα τους βέβαια, είναι και λαός που είναι μες στη μαλακία συνέχεια. Καταρχήν είναι ρομποτάκια. Μιλάνε και αντιδρούν τόσο μηχανικά που νομίζεις οτι είναι κουρδισμένοι. Μήπως δεν πεθαίνουν και απλά τους τελειώνει η μπαταρία; Πάρτε για παράδειγμα μια καθημερινή μέρα στο μετρό (κλικ στο μετρό ρεεε). Είναι σαν να στοιβάζεις κουκλάκια σε κούτες και παρόλα αυτά δεν ακούγεται κιχ...Μιλάμε σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα θα είχε γίνει της καρακαριόλας με τέτοιο σκηνικό αλλά εκεί είναι κομπλέ. Μετά ας μη μιλήσουμε για τις ολοένα και πιο περίεργες εφευρέσεις τους.


RAINMAN


ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΤΥΑΡΙ


 ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ 360 ΜΟΙΡΩΝ


ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ


ΕΝΤΑΞΕΙ, ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΕ ΛΕΩ, ΑΛΛΑ
 ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΑΚΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ;


Μιλάμε για τρελά καραγκιοζιλίκια.


Ινδοί
Α, δεν έχω λόγια. Ο λαός που θεωρεί ιερή την αγελάδα. Στην εποχή μας, έχουμε ανακαλύψει σχεδόν κάθε πιθανό τρόπο μαγειρέματος του μοσχαρίσιου κρέατος, και ενώ η μεγάλη πλειοψηφία στην Ινδία πεινάει, αντί να κόψουν φέτες τις μεγάλες τετράποδες μπριζόλες, τις αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθερες στους δρόμους και κάθονται και τις θαυμάζουν και τις θεωρούν ιερά πλάσματα. Εντάξει πως να μη κοροιδέψεις; Είσαι με αυτοκίνητο και περνάει αγελάδα απο το δρόμο; θα περιμένεις μεχρι το ιερό τετράποδο να ξεκουνήσει και μετά φεύγεις. Αν δε η αγελάδα αποφασίσει να αραξει και να ρίξει μια τεράστια, ζουμερή και ιερή κουραδάρα στη μέση του δρόμου, τότε την γάμησες. Δε πα να 'χεις δουλειά, δε πα να 'χεις επείγον; Δε πα να έχεις δέκα αιματοκυλισμένα παιδάκια σε σχολικό που περιμένουν ασθενοφόρο; Αν δεν ενεργηθεί το θεόσταλτο ζώο δεν κουνιέται τίποτα. Προσευχήσου να μην είναι δυσκοίλιο.
Πάμε σε άλλο θέμα. Ο μεγάλος ποταμός της Ινδίας είναι και αυτός ιερός, το ξέρατε; Ναι! πολλά πράγματα είναι ιερά στην Ινδία! Η "μητέρα Γάγγης" λοιπόν όπως είναι γνωστή εκεί, είναι τόσο ιερή, γιατί παρέχει το πιο πολύτιμο συστατικό της ζωής, το νερό. Επίσης τα νερά του θεωρούνται εξαγνιστηκά και θεραπευτικά. Άσχετο βέβαια το οτι περιέχουν ανθρώπινα λήματα παντώς τύπου, καθώς οι άνθρωποι πλένουν τα ρούχα τους, κάνουν μπάνιο, κατουράνε και χέζουν -πάντα με κατάνυξη βέβαια- στα ιερά αυτά νερά. Επίσης, ένα πολύ σημαντικό έθιμο είναι η καύση των νεκρών, αλλά και η αποθεση πτωμάτων στα νερά του ποταμού. Είναι και ο λόγος που το νερό στο Γάγγη έχει γέυση κοτόπουλου KFC. Τι εννοείς που το ξέρω; αφου το ΠΙΝΟΥΝ. Ναι και όμως, οι άνθρωποι που μένουν στις ακτές του ποταμού είναι τόσο καθυστέρες, που ενώ μολύνουν απίστευτα πολύ το ποτάμι, πάνε και πίνουν το νερό. Δηλαδή επειδή οι έρευνες δείχνουν οτι ο ποταμός έχει 120 φορές περισσότερα κολοβακτηρίδια απο όσα είναι ασφαλές για κολύμπι, τι να λέει; Αφού το ποτάμι είναι ιερό....


Αφρικανοί
Η Αφρική είναι μια πολύ μεγάλη και όμορφη ήπειρος. Ήπειρος των ερήμων, των τροπικών χωρών και της μαύρης φυλής. Διακρίνονται για τις αθλητικές τους ικανότητες, και ιδιαίτερα στο τρέξιμο και στα άλματα. Προπονούνται με φυσικό τρόπο στα δάση, την ώρα που τους κυνηγάνε λιοντάρια να τους φάνε. Αντιθέτως με τους φίλους μας τους κιτρινιάρηδες (δες Ιάπωνες), οι μαυρούληδες έχουν τεράστιες ψωλάρες για τις οποίες είναι γνωστοί παγκοσμίως. Αντίθετα επίσης με τους ίδιους, έχουν σαν φυλή το χαμηλότερο μέσο όρο iq στον πλανήτη. Από τις δυο αυτές αντιφάσεις, μπορεί κανείς να βγάλει το αυθαίρετο, αλλά λογικό μεν συμπέρασμα, ότι το μέγεθος της ψωλής είναι αντιστρόφως ανάλογο της ευφυίας κάποιου. Από προσωπική εμπειρία πάντως, θα έλεγα ότι δεν ισχύει, γιατί όταν ήμουνα σχολείο, θυμάμαι να λύνω δύσκολα προβλήματα με ολοκληρώματα και κωνικές τομές, τη στιγμή που την ξεδίπλωνα για να κατουρήσω. Όπως και να έχει, στην Αφρική οι άνθρωποι ζουν ακόμα σε άλλη εποχή. Καμία πρόοδος, καμία ανάπτυξη, καμία εξέλιξη. Αν οι Αφρικανοί έχουν μια παράδοση, αυτή είναι η παράδοση στα καπιταλιστικά και μη τερτίπια των λευκών. Είναι μάλιστα τόσο μαλάκες, που τρώγονται και μεταξύ τους, ενώ οι άλλοι θησαυρίζουν. Είναι σαν να γεννήθηκαν θύματα. Όλοι ξέρουμε ότι από τις πρώτες φυλές ανθρώπων, οι homo erectus έζησαν και εξελίχθηκαν στην Αφρική. Το θέμα είναι ότι ακόμα εκεί μένουν. Το ξέρω ότι οι περισσότεροι και βασικότεροι λόγοι για την κατάστασή τους είναι η έλλειψη παιδείας και η φτώχεια που τους επιβάλλεται απο εξωγενείς παράγοντες. Αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτή πλέον. Έχουμε λαμπρά παραδείγματα επαναστάσεων στην ιστορία και ξέρουμε πως λαοί ξεσηκώθηκαν και κέρδισαν την ελευθερία τους, ή που εν πάση περιπτώση βελτίωσαν κάπως τη ζωή τους, ή εκσυγχρονίστηκαν έστω λίγο. Γιατί λοιπόν στην Αφρική τα πράγματα μένουν ίδια; Γιατί οι άνθρωποι ακόμα πεθαίνουν σαν τις μύγες; γιατί γεννοβολάνε σαν κουνέλια, την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε τροφή ούτε νερό; Γιατί σφάζονται μεταξύ τους μέσα σε λουτρά αίματος; γιατί ήταν μαύροι αυτοί που ανακάλυψαν την ραπ μουσική; η απάντηση είναι μια και δόθηκε στην αρχή της παραγράφου: οι μαύροι έχουν κάτι ψωλάρες ναααααααααα!


Έλληνες
Ο λαός με τις μεγαλύτερες αυταπάτες του σύγχρονου κόσμου. Ο λαός που πιστεύει ακόμα και σήμερα, ότι αποτελείται από τους απόγονους του Σωκράτη και του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα και του Ευκλείδη, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, αλλά που ελάχιστοι γνωρίζουν κάτι για το έργο τους και τη ζωή τους. Στην Ελλάδα όλοι καμαρώνουν για την ιστορία τους και ούτε ένας στους χίλιους δεν την ξέρει. Ο Έλληνας είναι καλός χριστιανός, παρόλο που ο χριστιανισμός έκανε τα πάντα για να αφανίσει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Είναι γιατί ξέρει να συγχωρεί ο Έλληνας. Αυτό το βλέπεις και από τους πολιτικούς μας. Τριάντα χρόνια τώρα τους έχουμε στο κεφάλι, τους ίδιους και εδώ και τριάντα χρόνια, μας πηδάνε αργά αλλά σταθερά. Άσχετο που το vibration είναι στο 14 τα τελευταία χρόνια. Ο λαός αντέχει, ο λαός συγχωρεί, ο λαός ανέχεται, ο λαός τον παίρνει.
Οι Έλληνες είναι ηθικός λαός και εδώ και αιώνες προωθεί την αξιοκρατία, την ισότητα και την δικαιοσύνη. Στα λόγια βέβαια, γιατί στη πράξη θα κοροϊδέψει, θα κλέψει και θα εξαπατήσει ακόμα και τον γείτονα για να κερδίσει αυτό που θέλει. Όχι συγγενείς και φίλους βέβαια, δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο ακόμα. Αλλά κοινωνική συνοχή;....χαχχααχα σιγά μη ξέρει ο Έλληνας τι θα πει κοινωνική συνοχή. Ο Έλληνας ξέρει να κάνει καλά το εξής. Πρώτα να πουλάει μούρη με το γνωστό :"εμείς ρε όταν κάναμε φιλοσοφία οι άλλοι ήταν στα δέντρα ρε!", και καπάκι πηγαίνει το ξέκωλο να χορεύει στα τραπέζια στους σκοπούς της Βίσση, του Ρουβά και της Πέγκυ Ζήνας, να πετάει λουλούδια σε ατάλαντους τραγουδοποιούς, να βλέπει Πάνια και να παίζει στοίχημα. Μετά σαν γαμάτος που είναι, κάθεται και συζητά για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το πανελλήνιο, όπως τι μεταγραφές έγιναν στον Θρύλο, στο Βάζελο στον Μπαοκ ή δεν ξέρω και εγώ που αλλού, πόσες πούτσες έφαγε η Τζούλια αυτό το μήνα και φυσικά μέσα από σοβαρότατες πολιτικές συζητήσεις, ανακαλύπτει απτές και ρεαλιστικές λύσεις για να λύσει τα προβλήματα της χώρας... και μετά πάει και κλέβει το δημόσιο. 
Εγώ προσωπικά δεν ξέρω γιατί τόση βλακεία πλέον. Αναρωτιέμαι, είναι και εμάς οι ψωλές μας τόσο τεράστιες όσο των αφρικανών; Δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι υπεύθυνη μήπως η παιδεία μας, που τα τελευταία χρόνια κάνει ελεύθερη πτώση όσο αναφορά την ποιότητα της; Μπα δεν είναι αυτό μάλλον. Λογικά -και χρησιμοποιώ τη λέξη πολύ χαλαρά εδώ- είναι ερπετοειδή που θέλουν να εξουδετερώσουν τον ελληνικό πολιτισμό όπως έκαναν παλιότερα τα ίδια ερπετοειδή στο Βυζάντιο; (janni, asve μη ψαρώσετε) Μάλλον όχι. Τότε τι; Το ερώτημα θα παραμείνει αναπάντητο (hint: είναι η παιδεία) μέχρι να συγκεντρώσουμε αρκετά στοιχεία.


Κάπου εδώ θα σταματήσω τη λίστα, γιατί αρχίζει και γίνεται μεγάλη. Το ξέρω ότι χωράνε πολλοί άλλοι πολιτισμοί και λαοί εδώ, αλλά εγώ κουράστηκα. Κάντε και εσείς καμια δουλειά και αναφέρετε κανέναν αν σας έρθει.

Credits:
Special Thanks to Valaroma για την βοήθεια στην σύλληψη και συγγραφή (λέμε τώρα) του κειμένου.

27 σχόλια:

  1. Και τα Τζαπάνια οδηγούν από την αριστερή πλευρά του δρόμου. Αλλά εντάξει, εσένα οι δρόμοι σε πείραξαν; Έτσι το είχαν κι έτσι το κρατάνε. Οι άλλες ανωμαλίες τους δε σε πείραξαν;
    Οι Γάλλοι, γαμώ την πουτάνα μου. Τι πούστης λαός. Τα αυτοκίνητά τους είναι άθλια, τα φαγητά τους μέσα στα βρωμερά τυριά, τις κρέμες και τα λίπη, ο σινεμάς τους για τον πούτσο του Πίτερ Νορθ...ένα καλό πράγμα έκαναν, το Αστερίξ, κι αυτό του ξεχείλωσαν τον πάτο.
    Και οι Γερμανοί; Το σανδάλι με την κάλτσα; Οι τσόντες που φτάνουν σε ανωμαλία ένα τσακ πίσω από τις γιαπωνέζικες; Που προμηθεύουν τους περήφανους Έλληνες ταρίφες τις μερκέντες τους; Και φυσικά η Μέρκελ.
    Οι Άγγλοι εκτός από το Νεύτωνα και τις κάποιες μπάντες, υπήρξαν επίσης οι πρώτοι που έφτιαξαν τα αγγλικά. Τη γλώσσα για της οποίας τη μη χρήση κατακεραυνώνεις τους Γάλλους ακριβώς μία παράγραφο πριν. Αντίφαση or what?
    Για τους Έλληνες δε θέλω να αναφερθώ. Πονάω και μόνο που ασχολούμαι. Φτάνει.
    Σε κάθε χώρα, πάντως, υπάρχουν οι άνθρωποι και υπάρχουν και τα κουνουπίδια. Σε όποιες χώρες οι άνθρωποι μπορούν να βγουν πάνω από τα κουνουπίδια, αυτές οι χώρες πάνε καλά. Σε όποιες χώρες τα κουνουπίδια βγαίνουν πάνω από τους ανθρώπους, οι χώρες καταλήγουν σαν την Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γυρνούσα από Νάξο με το βαπόρι. Ξάφνου, βλέπω κάτι γκομενίτσες εκ Γαλλίας άνευ υποδηματών να αλωνίζουν σε όλο το πλοίο. Λέω από μέσα μου πόσο ηλήθιες είναι να πατάνε ξυπόλητες εκεί που πέρασα με τα παπούτσια μου που είναι γεμάτα χώμα και βρωμιά. Μετά αναίρεσα. Έμπαιναν ξυπόλητες στις τουαλέτες και πατούσαν ούρα και σπέρμα από bukkake που έκαναν οι Ιάπωνες. Απίστευτα πράγματα. Και οι Αγγλοι βρωμιάρηδες είναι. Αυτοί δεν περπατάνε ξυπόλητοι. Τα μικρόβια κολλάνε πάνω τους, ούτως ή άλλως.

    Όσο για τους Έλληνες δεν έχω διάθεση να σχολιάσω. Θλίβομαι. Είναι τραγικό Έλληνες να μην αγαπούν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γάλλοι: Το ΜΟΝΟ καλό τους είναι ότι υπάρχουν πολλά ωραία μουνιά. Τι να το κάνεις όμως αν ειναι τόσο μπίχλες? Άλλωστε έχουμε και τις Ιταλίδες!

    Άγγλοι: Στρουγγανόβλαχοι. Καραγκιόζηδες. Ιμπεριαλιστές. Έχε χάρη που 'χουν την Premier League.

    ΗΠΑ: Δύο λέξεις. Πρώτον λεφτά, δεύτερον θρησκεία. Τουλάχιστον ανακάλυψαν την αγαπημένη κόκα-κόλα.

    Εβραίοι: Οι ΗΠΑ της Ασίας(?). Κωλό-Maccabi!

    Ιάπωνες: Η φυλή που βάζει τσόντες μέχρι και στα καρτούν της (βλέπε Hentai) αλλά στις πραγματικές τσόντες βάζουν τετραγωνάκια. Λεπτότις.

    Ινδοί: Όπως το πες, η φυλή του "μουυυυυ" και της κουράδας. Φήμες λένε ότι κάποτε οι Εβραίοι κατάφεραν να πουλήσουν μοσχαρίσια μπριζολάκια στους Ινδούς.

    Αφρικάνοι: Τα ρεκόρ που κάνουν στο στίβο δεν είναι τίποτα στο τρέξιμο που ρίχνουν όταν τους κυνηγούν λιοντάρια στα βάθη της Σαβάνας. Βέβαια, το δίμετρο παπάρι τους ξεκάνει και ελέφαντα.

    Έλληνες: Τα 'χουμε ξαναπεί... ανίατη περίπτωση, δυστυχώς.

    Μογγόλοι: Ωχ. Νομίζω μου 'φυγε μια κουράδα απ'το γέλιο!

    Άριστο, απ'τα καλύτερα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γάλλοι : -"Ζε λα μουντιέ νταλα κουάγ. Μουαζε λοπαντιού ζελουγατουαμπουρδελέ"
    -"Βγε, σάλτα και γαμήσου και κγάτα και την είσπγαξη βγωμεγή παλιογλίτσα!"
    Έλιωσα λέμε.
    Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Ο μικρός αυτός διάλογος με κάλυψε.

    Άγγλοι : Έχεις δει μια εκπομπή στην τηλεόραση με δύο κωλόγριες που πάνε σε σπίτια και τα ξεβρωμίζουν από τα σκατά που είναι γεμάτα μέχρι το ταβάνι ; ΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ. Προφανώς έχουν ζηλέψει την πρωτιά των Γάλλων. Για να μην αναφέρω και τις μαλακίες που κάνουν όταν πιουν 2-3 μπύρες παραπάνω. Ρεζίλια. Και τέλος ΣΕΡ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.

    Η.Π.Α. :Η αρχή κάθε κακού ξεκινάει από εκείνη την κωλοχώρα. Μεγάλη μαλακία έκανε αυτός που την ανακάλυψε. Δεν θέλω καν να αναφέρω το όνομα του.

    Εβραίοι : Κάτι ήξερε ο Χίτλερ. Το έλεγα, το λέω και θα το λέω για μια ζωή. Στους φούρνους !!!

    Ιάπωνες : Τρελοί ανωμαλιάριδες όντως ρε πούστη μου. Μάλλον πρέπει να σκεφτούμε τι δεν έχουν κάνει στις τσόντες (τσόντες που λέει ο λόγος). Από την πολύ πίεση που βιώνουν καθημερινά ξεσπάνε σε ανωμαλίες. Τα τετραγωνάκια ασχολίαστο.

    Αράπηδες : Απλά αράπηδες.

    Ινδοί : Πάρα πολλοί. Κάτι πρέπει να γίνει να λιγοστέψουν και αυτοί. Όταν ακούω Ινδία ξέρεις τι μου έρχεται στο μυαλό ; Το σκηνικό στην ταινία που βραβεύτηκε πανάθεμα την. Εκεί που ο πιτσιρικάς χέζει και δεν μπορεί να βγει από την τουαλέτα να πάει να δει το ίδαλμα του και βουτάει μέσα στα σκατά κολυμπάει και τρέχει όλο χαρά να συναντήσει τον λατρεμένο του. ΣΚΑΤΑ.

    Μογγόλοι : Απλά πολύ άσχημη ράτσα.

    Έλληνες : ...

    Αγαπητέ Αλζα με το παρών άρθρο σου με έβαλες στην πρίζα να ξεκινήσω σοβαρά την δικιά μου λίστα με τις εθνικότητες. Ετοιμάσου για πόλεμο που θα μας κηρύξουν όλα τα έθνη. Να κοιμάσαι τα βράδια με το ένα μάτι ανοιχτό από την μέρα που θα το δημοσιεύσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @thomas: τα αγγλικά δεν τα θαυμάζω, είναι απλά μια παγκόσμια γλώσσα και η χρησιμότητά της είναι άσχετη με την γνώμη μου για τους Άγγλους. Η πρόταση είχε σκοπό να καταδείξει τον σωβινισμό των Γάλλων, και όχι πόσο γαμάτη είναι η αγγλική γλώσσα. Θα μπορούσε να ήταν και τα σανσκριτικά στη θέση τους.

    @kantharos: Ρε φίλε αυτό το είδα και εγώ φέτος και τρελάθηκα. Δεν ξέρω εθνικότητας ήταν, αλλά ήταν ένας μπαμπάς με ένα αγοράκι μικρό 6-7 χρονών το πολύ, και ο παπάρας το χε φέρει στη τουαλέτα ξυπόλητο, και αφού κατούρησε το μικρό, το άφησε και μόνο του έξω ξυπόλητο για να κατουρήσει ο ίδιος. Μιλάμε για πολύ γυφτογονείς ρε πούστη μου.

    @ Αντιρρησίας: Οι ιταλίδες ρε συ το παίζουν πολύ υπεράνω. Και δεν είναι και τόσο φοβερές γκόμενες όλες. Αναλογικά πάνω κάτω είναι σαν τις δικές μας ηλίθιες νομίζω.

    @Πέρι εγώ μαζί σου. Δε μασάμε. Έλα να συντάξουμε παρέα ένα πολιτιστικό οδηγό για αρχάριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Alza, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω στο σημείο με τους Εβραίους. Πέρασα μια φάση που ήμουν εναντίον τους, επειδή "έχουν λόμπι, γαμάνε τους Παλαιστίνιους κλπ", αλλά κατάλαβα ότι αυτά είναι μπούρδες. Ιστορίες συνωμοσίας υπάρχουν διότι πολύ απλά όσοι τις διαδίδουν είναι λίγο πολύ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ και ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλους. Ακόμη και αν λειτουργεί το λόμπι τους στην Αμερική (που λειτουργεί αναμφισβήτητα), τη δουλειά τους κάνουν: Επιδιώκουν να επιβιώσουν τόσο αυτοί όσο και το κράτος τους. Μαγκιά.

    Διαφωνώ στο σημείο των μαύρων σε ένα θέμα: Οι ίδιες οι κοινωνίες στην Αφρική είναι οπισθοδρομικές. Για να ανακαλύψουν τη τζαζ και τη ραπ μουσική, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε άθλιες συνθήκες σε μια χώρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, κάτι που σημαίνει ότι ο άνθρωπος προοδεύει ανάλογα με την κοινωνία στην οποία βρίσκεται (π.χ Έλληνες του εξωτερικού που είναι πολύ πιο υπεύθυνοι από εμάς).

    Για τους Άγγλους δεν έχω να πω πολλά, τα είπες όλα εσύ. Αν και σε θέματα οργάνωσης είναι πολύ μπροστά (κατέλαβαν την Κύπρο για λίγα χρόνια και σε σχέση με εμάς οι Κύπριοι είναι πολύ μπροστά, μου φαίνεται).

    Οι Ιάπωνες είναι πολύ πειθαρχημένος λαός. Και πολύ kinky ενίοτε. Γενικά φέρονται ώρες-ώρες σαν διπολικοί, χαχα...

    Συμφωνώ για τους Γάλλους πάρα πολύ. Όσον αφορά τους Μογγόλους, έχω να πω ότι είναι πολύ badass λαός. Κατέλαβαν σχεδόν όλη την Ασία επί Genghis Khan και επί Ταμερλάνου ξέσκισαν τους Τούρκους (προαιώνιους γείτονές τους). Σεβαστοί, αν και απομονωμένοι και περίεργοι.

    Οι Ινδοί είναι ΜΟΥΡΓΑ. Έχουν 200 εκατομμύρια κόσμο σε άθλιες συνθήκες επειδή το επιτάσσει η θρησκεία τους (ψάξε την έννοια "νταλίτ" στο Google. Είναι κάστα με τους πιο φτυσμένους της ζωής).

    Για τους Έλληνες ουδέν σχόλιον, τις απόψεις μου τις ξέρετε. Το άρθρο καλό όπως πάντα. Και εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kenpachi: Είσαι πιο καταρτισμένος από μένα ιστορικά και λαογραφικά, οπότε ότι και να πεις δεν θα διαφωνήσω, ωστόσο:
    α. Οι Εβραίοι εξαπέλυσαν όπως ανέφερα την μεγαλύτερη λαίλαπα της ανθρωπότητας -δεν το ξαναλέω για να μη γίνω κουραστικός, αλλά καταλαβαινόμαστε πιστεύω- στο κόσμο και για μένα αυτός είναι λόγος αρκετός ώστε να τους αξίζει μαζική εξαφάνιση, υποδούλωση και βασανιστήρια. Καλά υπερβάλλω λίγο, αλλά όχι πολύ.
    β. Σαφώς και όσοι μαύροι ξεριζώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Αμερική κατάφεραν να εξελιχθούν με τον Α ή Β τρόπο και σίγουρα οι μαύροι της μια ηπείρου δεν έχουν καμιά σχέση με την άλλη και αυτό λέει πολλά. Βέβαια εγώ προσωπικά το ραπ δεν θα το έλεγα εξέλιξη. Την τζαζ ναι με χίλια.
    γ.Είχα ξεχάσει τους Νταλίτ. Καλά είναι απαράδεκτοι ρε. Μιλάμε για πρωτογενείς πολιτισμούς πλέον, τύπου: "είμαι το πιο ντυνατό γκορίλα, ουγκ, εσύ πίπα, ουγκ, εσύ σκοπιά, ουγκ, εσύ φέρε πιο πολλές μπανάνες, ουγκ!" Και το αστείο είναι ότι τα δέχονται ρε. Ούτε οίκτο δεν μπορώ να νιώσω για τέτοια κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόνο 2-3 παρατηρήσεις σχετικά με τον κατα τ'άλλα συμπαθέστατο λαό των Εβραίων. Καταρχάς να πούμε οτι δεν είναι όλοι οι Εβραίοι κακοί. Η Dana International μια χαρά ήταν αν και τραβέλι.
    Όλοι οι άλλοι όμως πρέπει το λιγότερο να κρεμαστούν απο τ'αρχίδια τους και να πεθάνουν αργά και βασανιστικά, τουλάχιστον οι γνωστοί σε όλους μας Σιωνιστές.
    Ο Σιωνισμός,με λίγα λόγια, σαν κίνημα δημιουργήθηκε από εξόριστους (τι περίεργο) Εβραίους , οι οποίοι ενώθηκαν με τους Χαλδαίους, άλλη βρωμερή ράτσα, και όλοι μαζί έκαναν τους φανατικούς Φαρισαίους. Από αυτά τα γαμίδια του ανθρώπινου(?) είδους δημιουργήθηκε και η μεγάλη ιδέα του Μεσσία που δεν ήταν πνευματικός ηγέτης αλλά πολέμαρχος λουσμένος στο αίμα ( κατι σαν τον Κratos του GOW φανταστείτε) και ο οποίος θα τους κάνει κυρίαρχους της υφήλιου αρχικα και μετά θα είναι το βασικό τους ατού για τις διαπραγματεύσεις με τους Κλινγκον για διαγαλαξιακή κυριαρχία.
    Ακόμα τον περιμένουν και ακόμα συνομωτούν για τους ανιδιοτελείς αν μη τι άλλο σκοπους τους.
    Επίσης η περιθωριοποίηση τους στα γνωστά γκέτο μόνο τυχαία δεν ήταν. Βασικός σκοπός τους ήταν και είναι η συγκέντρωση πλούτου μέσα από μονοπωλιακές τακτικές.
    Άσε που μας εχουν ζαλίσει τα ούμπαλα με το ολοκαύτωμα στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Ρε γαμίδια με την προπαγάδανδα σας stfu επιτέλους (πούστη Σπηλμπεργκ με την γαμώ λίστα σου).Και τους Πολωνους ξεκώλιασαν οι ναζί, έχεις δει τον Πολάνσκι ή τον Κισλόφσκι να το εμπορευματοποιεί?

    50,000,000 Άραβες δεν μπορούν να κάνουν καλά 2,000,000 Εβραίους (τυχαίο?).

    Αν θυμάμαι καλα τελευταία φορά που κοίταξα χάρτη το Ισραήλ πέφτει κατά την Ασία.
    Γιατί λοιπόν εβραικές ομάδες αγωνίζονται σε ευρωπαικές διοργανωσείς?

    Ας σταματήσω εδώ το σχόλιο και ας μην επεκταθώ στο αιώνιο μίσος τους εναντίον του ελληνικού πνεύματος (του αρχαίου βεβαιως, γιατι για το νεοελληνικό ας μην σχολιάσουμε κατι) το οποίο ξεκινάει από την σύγκρουση Φιλισταίων (αρχαίο ελληνικό φύλλο από την Κρήτη) και Εβραίων. (Ο Δαυίδ με μια σφεντόνα νίκησε τον Φιλισταίο αρχιγαμήκουλα Γολιάθ, πλάκα μου κάνεις ετσι?)

    Περιμένω κράξιμο από τους σαπουνόφιλους.

    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια ακόμα παρατήρηση στον αγαπητό οικοδεσπότη μας Αlza the Magnificent. Βασικά ο χριστιανισμός καθιερώθηκε σαν επίσημη θρησκεία επι βασιλείας Μεγάλου (παπάρα) Κωνσταντίνου στο Βυζάντιο (για λόγους ενοποίησης βασικά ,και βλέπωντας την γενική αποδοχή που είχε. Μέχρι τοτε στην βυζαντινή αυτοκρατορία υπήρχε συγκρητισμος αν τα θυμάμαι καλά.) Την Καινη Διαθήκη η εβραίκη θρησκεία δεν την ασπάζεται. Και δω ερχόμαστε σε ενα από τα μεγαλύτερα προπαγανδιστικά κόλπα ολων των εποχών. Την ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, που είναι αναπόσπαστο μέρος της γαμημένης χριστιανικής θρησκείας. Αν το καλόσκεφτείτε η Παλαία Διαθήκη δεν είναι τπτ άλλο απο την κοσμογονία και γεννεση σύμφωνα με τους εβραικούς μύθους και το οποίο έχει επιβληθεί σε όλους τους ηλίθιους χριστιανούς να πιστεύουν οτι προέρχονται απο τον Αδάμ και την καριόλα. Δεν το εξετάζω απο επιστημονικής άποψης πόσο φαιδρό είναι αυτό, αλλά απο την οπτική γωνία ενός ανθρώπου που έχει διαβάσει κοσμογονίες αρκετών λαών πολύ πιο κομψές και ενδιαφέρουσες απο αυτή των Εβραίων, και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να προέρχεται από τον Αδάμ και όχι από τον Δευκαλίωνα.
    Επαναλαμβάνω ότι δεν το πιάνω από επιστημονικής άποψης και ας μην ξεσηκωθούν οι σκεπτικιστές/άθεοι/κουκουέδες και λοιποί(βλ Gabriel) αλλά για να καταδείξω την δύναμη της προπαγάνδας του αγαπητού λαού του Ισραήλ.

    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχα λίγο καιρό να μπω και όταν τελικά τα κατάφερα ήμουν για λίγο σίγουρος ότι κάποιο λάθος είχε κάνει ο browser και αντί για τον kakosmaurospsofos με έβγαλε στο kakosmaurospsofostousevraious ή το kalos_evraios_einai_mono_o_nekros_evraios που είναι αντίστοιχης θεματολογίας.
    Για σκεπτόμενα όντα που όλοι (διατείνεστε) ότι είστε βλέπω πολύ αδικαιολόγητο μίσος.
    Εκτός από τον Valaroma βέβαια..
    Γιατί σίγουρα το ότι γράφουν ότι ο Δαβίδ κέρδισε σε μία μάχη που δεν έγινε ποτέ έναν άλλο μαλάκα που δεν υπήρχε πότε αλλά ήταν Έλληνας με σφεντόνα κιόλας αποτελεί μέγιστη ύβρη και αιτία πολέμου και αφανισμού.
    Προσωπικά απορώ με την αυτοσυγκράτηση των Ιταλών που δεν μπουκάρουν στη Γαλλία και ανέχονται να γελάει όλος ο κόσμος με την πάρτη τους επειδή τους είχε κάνει ρόμπα ένα μικρό γαλατικό χωριό όταν ήταν στα ντουζένια τους.
    Εγώ θα πρότεινα να χαλαρώσουμε όλοι.. Ο κάθε άνθρωπος είναι πρώτα ξεχωριστή οντότητα και μετά Εβραίος, Μουσουλμάνος, Χριστιανός, Μαύρος κτλ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαζαμάρες. Οι ερπετοειδείς ή δρακονιανοί συνεργάζονται με τους Σιωνιστές. Αιρονυ Παρτ.

    Βασικά ο χριστιανισμός είναι η πιο γαμάτη θεωρία γιατί προσπαθεί να αλλάξει τη κοινωνία δια μέσω των ατόμων. Οι Εβραίοι (ραββίνοι και θρησκοκολλημένοι φάση) δε το πολυγουστάρουν γιατί τον θεωρούν αίρεση και ότι πήρε πρόβατα από το δικό τους το μαντρί. Και υπάρχουν και ομοιότητες με κομμουνισμό και έτσι ο Χριστιανισμός είναι γουάου γιατί βάζει τον άνθρωπο πάνω από όλα και καλύπτει και την ανάγκη να πιστεύουμε κάπου.

    Γιατί έτσι μας αρέσει.

    Ψόφιος Ασβός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι να λες στον Gabriel οτι δεν εξεταζουμε την αλήθεια των γραφόμενων της Παλαιάς Διαθήκης αλλά την χρησιμότητά της σαν μέσο προπαγάνδας τι να το λες σε μόγγολο το ίδιο ειναι.
    Τεσπά η ιστορία και η προιστορία δεν ειναι μαθηματικά να αποδειχτούν ολα 100%. Το θέμα είναι να μπορείς να εξετάζεις ένα γεγονός από διάφορες πηγές και μετά να σχηματίζεις άποψη.
    Το βασικό συμπέρασμα πρέπει να είναι ψόφος στα καριόλια της ιστορίας.
    Και βασικά δεν μισούμε τους Εβραίους αλλά καταδεικνύουμε το ρόλο των Σιωνιστών στα τόσα χρόνια ιστορίας με πράξεις που τους έχουν κάνει αγαπητούς σε όλο τον πλανήτη.
    Τώρα το ότι όλοι οι Σιωνιστές είναι Εβραίοι δεν κάνει και όλους τους Εβραίους Σιωνιστές.
    Δεν την χάλασε την Μακάμπι το καβλί του Διαμαντίδη!!!

    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα, Valaroma, είμαι ήδη φάουλ που απαντάω, αλλά θα απαντήσω: Το Ισραήλ συμμετέχει σε αρκετές διοργανώσεις ευρωπαϊκές για ένα πολύ απλό λόγο: Με τόσους διωγμούς που έφαγαν οι Εβραίοι, πέρασαν πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Και επειδή έχω πάει εκεί, έχω να σου πω ότι είναι ΠΟΛΥ πιο Ευρωπαίοι από εμάς. Εμείς σε σύγκριση με αυτούς είμαστε Νιγηρία. Και νόμους έχουν που τους τρέμεις και πειθαρχία και σοβαρότητα. Δεν μπορώ να κάθομαι να μιλάω για καφρίλες προς Εβραίους. Την πέρασα τη φάση, κατάλαβα ότι έκανα λάθος, σταμάτησα. Επί τη ευκαιρία: Αντισιωνιστής = αντισημίτης. Η λέξη "σιωνισμός" είναι το αντίστοιχο λέξεων με έννοια απελευθερωτικού αγώνα για εμάς. Αυτοί, δηλαδή, φταίνε που τους καταδίωκαν χρόνια και για 2 χιλιετίες δεν είχαν πατρίδα? Με την ίδια λογική, κωλοφάρα οι Έλληνες, που με θράσος αντί να κάτσουν να τους γαμήσουν οι Τούρκοι απέκτησαν ξανά δικά τους εδάφη. Βαριέμαι να γράφω περισσότερα. Συνήθως, ακόμη και ανίδεος να είναι κάποιος, σε αυτή τη χώρα είναι τόσο αποφασισμένος να στηρίξει αυτό που πιστεύει, που καθιστά την όλη προσπάθεια μάταιη.

    Alza, προσωπικά θαυμάζω τους Εβραίους, αλλά σεβαστή η άποψή σου. Αν τους μοιάζαμε έστω και 5%, δε θα είχαμε προβλήματα. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι πολύ badass λαός και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όπα...
    WOW!!!!
    Δηλαδή φίλε Kenpachi τι θες να μας πεις?
    Ότι όταν γινόταν η μονομαχία Γολιάθ με Δαβίδ ήσουν με τον Εβραίο???
    Ουυυυυυυυυυυυυυυ...
    Προδότες δοσίλογοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ φίλε Ιεζεκίηλ, ωχ sorry Kenpachi ήθελα να πω, πραγματικά δεν εχει νόημα μια τέτοια αντιπαράθεση όπου κανείς δεν θα αλλάξει άποψη. Εσύ σχημάτισες την δικιά σου από το να ζήσεις από κοντά τον απλό λαό του Ισραήλ (εκτός αν έίχες σχέση με τον Νταγιάν και τον Σαρόν) ενώ εγώ από διάφορες ιστορικές πηγές. Σεβαστές και οι 2 νομίζω . Τώρα ποια είναι η σωστή δεν ξέρω (εγώ όπως είπα και πιο πάνω την δικιά μου δεν μπορώ να την αποδείξω. Μπορώ να αναφέρω πολλά σχετικά γραφόμενα αλλά θα καταντήσει βαρετό και θα αντικρουστεί με τα περί αντισημιτισμού κλπ.Αν εσύ μπορείς να αντιπαραθέσεις κάτι άλλο εκτός από το να αποκαλείς ανίδεο όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου be my guest). Όσο για τον λόγο που επικαλείσαι για τις ισραηλινές ομάδες στα κύπελα Ευρώπης είναι τουλάχιστον αστείος(αν ισχύει πάντως μας δείχνει την δύναμη παρασκηνιακά αυτού του λαού). Με αυτή την λογική ας βάλουμε και τους Κούρδους να παίζουν και το κάθε πικραμένο λαό αυτού του πλανήτη.
    Μην με αποκαλέσεις Αδόλφο ή Ρούντολφ ( χεχε )!!

    Γολιάθ γερά γάμα τα μουνιά!

    Valaroma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Xaxa απο τα καλύτερα άρθρα που έχεις γράψει τον τελευταίο καιρό.Απο κεί που ήμουν αγουροξυπνημένος με ξύπνησε απο τα γέλια!Το αποκορύφωμα είναι το βιντεάκι σε κινέζικο μετρό...ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!!Στην αρχή νόμιζα οτι κάνουν χαβαλέ(σαν το Κάντι κάμερα)αλλα το γέλιο είναι που είναι αληθινό!Που να βάλεις και ένα άλλο που έχω δει σε διαστάυρωση χωρίς φανάρι...ΚΟΛΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γενικα, ειναι στη φυση αλλα και την ιδια την κουλτουρα του Εβραιου κατα ενα μεγαλο ποσοστο η απληστια, ειτε αυτη μεταφραζεται σε χρηματικη/επιχειρηματικη απληστια, ειτε σε εδαφικη/επεκτατικη/πολεμικη, ειτε σε απληστια "συμπαθειας". (Κλαψα και πρηξιμο αρχιδιων για ολοκαυτωματα κλπ).
    Η απληστια και ολος αυτος ο αγωνας που κανει αυτος ο λαος για να ανελιχτει με οποιονδηποτε τροπο, απο εμενα ΔΕΝ ειναι κατηγορητεα, αλλα ειναι πολυ λογικο απο τη στιγμη που ειναι ετσι η κουλτουρα τους και δε δειχνουν καθολου "κουλ", να εισπραττουν ενα παγκοσμιο μισος.
    Οταν λεω οτι ολα αυτα ειναι στην κουλτουρα του Εβραιου βεβαια εννοειται οτι αναφερομαι στο μ.ο και κανω γενικευση, το λεω για να προλαβω τους πρηξοπουτσηδες που καραδοκουν να πουν "ναι αλλα δεν ειναι ολοι ετσι". Και μιλωντας για κουλτουρα, βλεπε Παλαια Διαθηκη: "Απαγορευεται Εβραιος να δανειζει σε Εβραιο... μονο σε αλλους θα δανειζετε". Ειναι το ειδος της κουλτουρας που μπορει καποια μερα να σε φτασει ψηλα χρηματικα, αλλα δεν προκειται να προαγει κανενος ειδους πολιτισμο (πχ τεχνες, επιστημες, βλεπε αρχαιους Ελληνες, το αντιπαλο δεος ας πουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να κάνω και μια σημίωση θρησκευτικού περιεχομένου οσο αναφορά τους εβραίους!!!Το λεγόμενο Χριστιανικό δόγμα δεν είναι Εβραικής προέλευσης.Το οτι έσκασε μύτη ο αρχηγός του κινήματος(Χριστός)στον Εβραικό λαό δεν πάει να πει οτι ειναι οι εκλεκτοί του!Υποτίθεται ο big boss ήξερε τα μελούμενα κ το θάνατο του.Δεν θεώρησε εκλεχτούς τους φανατικούς Ειδωλολάτρες.Οταν τον είχανε ρωτήσει γιατι σε αυτούς είχε απαντήσει οσο πιο απλά μπορούσε λέγοντας : αν όχι σε αυτούς που με χρειάζονται τοτε σε ποιούς??Τι εννοούσε?οτι οι Εβραίοι είναι τα πιο άτακτα παιδια?Αναγνώρισε δηλαδή την δύναμη τους αλλα και την αδυναμία τους?
    Οι Εβραίοι πήραν τον Χριστιανικό τρόπο ζωής που έμαθαν απο τις διδασκαλίες του Χριστού και τον προσάρμοσαν στα μέτρα τους ωστε να αποκτύσουν τη δύναμη του προσυλιτισμού!
    Δεν ξέρω γιατί θεωρείται ο πιο επικύνδινος λαός αλλα για να έχουν ασχολειθεί οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του πλανήτη κάτι έχει να πεί!Ισως η αποιλή αρχίζει τώρα να φαίνεται με τον μαρασμό πολλών εθνών κάτω απο την οικονομική δουλεία,ίσως πάλι να είναι τα σαυροειδή που ο μόνος σκοπός τους είναι να υποδουλώσουν την ανθρωπότητα και να βγάλουν απο τα σπλάχνα της γής όλο το στρατό τους!:)
    Κάποια στιγμή τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οσο για το οτι "εξαπελυσαν τη λαιλαπα του Χριστιανισμου", ε καλα αν δεν ηταν ο Χριστιανισμος, θα μπορουσε να ειναι οτιδηποτε... να λατρευαμε γατες και σκυλους σαν τους Εγυφτιους, θεους με 37 χερια σαν τους Ινδους, ισως ακομα και το Ιπταμενο Μακαρονοτερας ή το Μαγικο Κοχυλι του Μπομπ Σφουγγαρακη.
    Θα μου πεις βεβαια το Χριστιανισμο ξερεις σαν εκφραση της ανθρωπινης ανοησιας, αυτον μισεις. Λογικο και αποδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Secret: παρεξήγησες. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τον Χριστιανισμό με τις γάτες και τους σκύλους των Αιγυπτίων, ούτε με το Μακαρονοτέρας, ούτε με την Κάλι ούτε με το μαγικό κοχύλι, για έναν και μόνο λόγο. Γιατί όλες οι παραπάνω θρησκείες δεν εξαπλώθηκαν τόσο αμείλικτα και μεθοδικά στο πέρασμα των αιώνων, όπως ο Χριστιανισμός. Και τον λέω λαίλαπα, γιατί στο πέρασμά του κατέστρεψε οτιδήποτε του εναντιώθηκε και επιβλήθηκε με το έτσι θέλω σε εκατομμύρια. Τα ξέρεις δεν είναι ανάγκη να τα πω.

    @Jannis: Ρε συ ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε μέσω των μαθητών του Χριστού (που ήταν όλοι στόκοι και είχαν μείνει τουλάχιστον απο 3 φορές ο καθένας, εκτός απο τον Ιούδα που ήταν αστέρι αλλά τον ζηλεύαν όλοι), που ήταν Εβραίοι. Το χριστιανικό δόγμα ήταν εβραικότατης προέλευσης, άσχετο που μετά οι Εβραίοι δεν θέλησαν να το ασπαστούν και το έχουμε κληρονομήσει εμείς οι υπόλοιποι σαν μαλάκες. Εννοείται οτι ο Χριστός πήγε στα πιο σιχαμερά σκουλήκια που είχε τότε ο κόσμος, αλλά αντί να τους πατήσει κάτω που τόλμησαν και του εναντιώθηκαν, θυσιάστηκε και αγάπες και κουραφέξαλα. Τέσπα, ας μην μπούμε σε θρησκευτική κουβέντα τώρα. Ας κράξουμε τους Εβραίους απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΜΑΛΑΚΑ ΑΛΖΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΡΕΙ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΕΦΜΠΙΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΣΜΟ. ΜΟΝΟ Ο ΚΕΝΠΑΤΣΙΣ ΘΑ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΕΙ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΛΗΣ.

    ΑΣΒΟΣ, ΨΟΦΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. πολύ καλός συνέχισε! θα σου πρότεινα όταν γραφής να μην είσαι nimfalios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το γαλλικο μανικιουρ βγηκε για να κρυβουν οι γαλλιδες τη μπιχλα κατω απο τα νυχια τους απ'οσο ξερω...κι οσον αφορα τους ιαπωνες,λενε πως ειναι εργασιομανεις και τα σαββατοκυριακα παθαινουν καταθλιψη γιατι δε δουλευουν..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΧΑΧΑΧΑ δεν το ήξερα αυτό για το γαλλικό μανικιούρ. Οι βρωμεροί και τρισάθλιοι Γάλλοι έχουν κάνει την κάλυψη της μπίχλας επιστήμη δηλαδή.

    Για τους Ιάπωνες ότι και να πεις είναι λίγο. Είναι ιδιάζουσα φυλή. Είναι όμως οι πούστηδες ώρες ώρες αξιοθαύμαστοι:
    http://www.autoblog.gr/2011/03/24/japan-fixed-this-quake-damaged-road-in-just-six-days/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν και καθυστερημένος εεε...καθυστερημένα ήθελα να πω το διάβασα. Συμφωνώ σε όλα ΑΛΛΑ ρε φίλε πως είναι δυνατόν να μην έβαλες τους βέλγους; Σχόλια δεν έχω διαβάσει γιατι...ε γιατι βαριέμαι οπότε αν έχει ήδη αναφερθεί να με σχωράτε. Αλλά ρε φίλε δε παίζει πιο ηλίθιος λαός από τους Βέλγους. Σοβαρά. Οι τύποι είναι άπαιχτοι στη μαλακία (που τους δέρνει). Είναι οι βασιλιάδες της χαζομάρας. Μπροστά τους ο ραν ταν πλαν είναι φλασ γκόρντον, ο Σλοθ Λιάνα Κανέλη και ο Ηλίθιος κ ο Πανηλίθιος διχοτομημένος Einstein να πούμε. (οι παραλληλισμοί μου ήταν πολύ σουρεάλ ή είναι ιδέα μου;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι αλήθεια είναι οτι με τους Βέλγους δεν ασχολήθηκε κανένας και ίσως αυτό συμβαίνει γιατί σε εθνικό επίπεδο τουλάχιστον οι Βέλγοι δεν έχουν δώσει κάποια αφορμή. Τουλάχιστον ιστορικά αλλά και στο παρόν, οι Βέλγοι είναι λίγο πολύ στο μυαλό μου ουδέτερος και αδιάφορος λαός. Αλλά εσύ που έχεις εμπειρία μαζί τους μπορείς να μας διαφωτίσεις. Οι παραλληλισμοί όντως σουρεάλ αχχαχααχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή