Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Έρχονται δύσκολα χρόνια....

Μια και η οικονομική κρίση έχει παραβιάσει κάθε κώλο σε όλα τα κοινωνικά και επαγγελματικά επίπεδα, και καθώς όλοι νιώσαμε το τεράστιο τριχωτό καβλί του ΔΝΤ να βάζει μέχρι και τα αρχίδια μέσα, τότε ξυπνήσαμε και είπαμε με ύφος σοβαρό και θυμωμένο: ρε μαλάκες αυτοί μας κοροϊδεύουν…........

ΣΩΠΑΑΑΑΑ!

Όλοι ξαφνικά ξυπνήσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι οι πολιτικοί που αγαπούσαμε και ψηφίζαμε τόσα χρόνια, μας γάμησαν τόσο σκληρά, που η κωλοθυρίδα μας θα κάνει 2-3 χρόνια να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση και ίσως και περισσότερα από ότι ακούω.

Τώρα λοιπόν που το καρότο έχει φτάσει στον οισοφάγο αναρωτιούνται όλοι γιατί η χώρα έχει πιάσει πάτο. Ο λόγος δεν είναι φυσικά ότι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι. Αυτό ισχύει παντού αλλά στην Ελλάδα είμαστε βουτηγμένοι μέσα στα σκατά και με δυσκολία βγάζει ο περισσότερος κόσμος το κεφάλι έξω για να πάρει καμιά ανάσα. Σε τι διαφέρουμε; Το ερώτημα αυτό με απασχολούσε πολύ καιρό και ένα βράδυ που έχεζα κατέληξα στο εξής συμπέρασμα. Οι Έλληνες έχουμε κόλλημα με το παρελθόν. Λατρεύουμε ότι έχει να κάνει με το παρελθόν μας, μας αρέσουν οι σταθερές καταστάσεις, φοβόμαστε το μέλλον και την αλλαγή και γενικά είμαστε κότες και οπισθοδρομικοί σε πολλά σοβαρά θέματα.

Πριν με βρίσει κάποιος ας σημειώσει ότι δεν άλλαζα την Ελλάδα με καμιά χώρα στον κόσμο, αλλά κόσμε σύνελθε λίγο. Η χώρα, ο λαός, ο πολιτικός μας κόσμος και η δημοκρατία είναι πλέον για τα πανηγύρια. Πως είπατε; Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας; Ας δούμε λίγο τι θα πει δημοκρατία στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια : "Παπανδρέου/Καραμανλής και ΣΙΑ". Είναι αυτο δημοκρατία γαμώ τη πουτάνα μου; Να έχω μία το μπαμπά και μία το γιό; να ασχολούμαι με τα ανήψια και τους βαφτησιμιούς του κάθε γαμημένου πολιτικού του παρελθόντος; Ε λοιπόν όχι δεν είναι. Αλλά και πάλι δεν φταίνε οι πολιτικοί φυσικά. Φταίει ο καθυστερημένος κόσμος που τους ψηφίζει....

Και δεν μιλάω για τα μουνόπανα που ψηφίζουν τους πολιτικούς που θέλουν για να τους βοηθήσουν μετά. Αυτοί είναι απλά γαμίδια και τους αξίζει σούβλα. Αλλα ο οδυνειρός ψόφος αξίζει τους επόμενους.Η πιο ηλίθια κοινωνικά ομάδα που υπήρξε ποτέ στο πλανήτη είναι αυτή η οποία ψηφίζει σταθερά ένα κόμμα, ακόμα και αν δεν έχει κάποιο άμεσο ή έμμεσο όφελος απο αυτή. Δηλαδή why the fuck τέτοιο κόλλημα; Η απάντηση βρίσκεται μαλλον στο γεγονός οτι αυτή η αξιοψόφητη ομάδα αποτελείται κυρίως απο γέρους του θανατά, ανθρώπους που έχουν χάσει τα λογικά τους και που νομίζουν οτι ο Σαμαράς είναι γιός τους (δεν εξηγείται αλλιώς γιατι βλέπω στην τηλεόραση γέρους να τον φιλάνε). Με όλο το σεβασμό που νιώθω για την τρίτη ηλικιά κάνω quote στον αρκά και θα πώ :"Θάνατος Στους Σκατογερους!". Ουστ γαμημένοι που θέλετε και να ψηφίζετε. Απο πότε τα κουνουπίδια ψηφίζουν; Όταν το μυαλό σου έχει γίνει RIO MARE τότε δεν πρέπει να ψηφίζεις γιατι επηρεάζεις κόσμο γαμημένε. Οχι οτι οι γέροι ειναι τα μόνα ζώα. Έχω γνωρίσει μέχρι και κολλημένα 18χρονα κομματόσκυλα. Σε αυτά συνήθως δίνω συμβουλή να κάνουν σούζες και κόντρες με τα μηχανάκια (οταν είναι άντρες) γιατί είναι πιο cool, ενώ στις αντίστοιχες γκόμενες δίνω τη συμβούλή να κάνουν καμιά πίπα, που αρμόζει περισσότερο.

Βαρέθηκα να γράφω οπότε θα καταλήξω στο εξής: Καλά να πάθουμε. Να μας γαμήσουν τρικούβερτα για να μάθουμε οτι η ανοχή που δείξαμε τόσα χρόνια δεν περνά ατιμώρητη. Είναι γελοίο φίλε Έλληνα επι 30 χρόνια να έχεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνω απο το κεφάλι σου και να περιμένεις οτι δεν θα σε πηδήξουν. Και τώρα πρέπει να σε πηδήξουν μπας και ξυπνήσεις και την επόμενη φορά τους τρίξεις τα δόντια. Ας υποθέσουμε οτι όλοι ψηφίζαμε μια φορά όχι ΝΔ και όχι ΠΑΣΟΚ τι θα γινόταν; Θα έβγαινε λέμε τώρα να κυβερνήσει το κόμμα "Οι ποδηλάτες". Ας αναλύσουμε ΥΠΕΡ και ΚΑΤΑ.

ΚΑΤΑ:
1.Θα τα κάνει σκατά δεν έχει εμπειρία
2.Θα προσπαθήσει να βουτήξει όσα περισσότερα μπορεί
3.Δεν θα κρατήσει σαν κυβέρνηση
ΥΠΕΡ(απαντώντας στα ΚΑΤΑ)
1.Το κάνουν και τα έμπειρα κόμματα απο τότε που υπάρχουν
2.Το κάνουν και τα έμπειρα κόμματα απο τότε που υπάρχουν
3.Το κάνουν και τα έμπειρα κόμματα απο τότε που υπάρχουν
4.Το σημαντικό μάθημα εδώ που μπορούμε να δώσουμε στα μεγάλα κόμματα είναι οτι δεν τους έχουμε ανάγκη. Οτι η θέση τους διακυβεύεται και δε θα είναι ποτέ σταθερή όσο δεν είναι καλά παιδια.

Το 4. είναι κατα τη γνώμη μου το πιο σημαντικό. Πρέπει ο πολιτικός κόσμος να φοβάται το λαό. Το έχουν πει πολλοί μεγάλοι και κανένας δεν το θυμάται. Ποιος μας φοβαται πια? κανεις. Και για αυτό μας γαμάνε. Και δεν εννοώ να κατεβούμε να τα σπάσουμε. Εννοώ να τους πετάξουμε έξω απο τη βουλή. Να μη τρώνε με χρυσά κουτάλια οι γαμημένοι. Να παλέψουν για αυτό όπως παλεύουμε και εμείς καθημερινά. Και τότε, ίσως τότε, να δεί χαρά ο κώλος μας...

5 σχόλια:

  1. Καταρχήν, η αρχή και το τέλος του άρθρου είναι αντιφατικά, γιατί σύμφωνα με την πρώτη γραμμή, ήδη βλέπει "χαρά" ο κώλος μας...

    Τώρα που έφυγε απ' τη μέση αυτό το σημαντικό θέμα, να πω γενικά ότι συμφωνώ, αν και όχι σε όλα. Π.χ. το ότι βγαίνουν συνέχεια οι συγγενείς των προηγούμενων πολιτικών δεν συνεπάγεται απαραίτητα έλλειψη δημοκρατίας. Σίγουρα δείχνει κάτι, αλλά όχι οπωσδήποτε αυτό.

    Πάντως, το κυρίως μήνυμα (δηλαδή να πετάξουμε τους γαμημένους από τη Βουλή) με βρίσκει σύμφωνο. Διάβαζα πρόσφατα και μια παρεμφερή άποψη εδώ: http://javapapo.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, στην αρχή του κειμένου μιλάω για παραβίαση κώλου...αν για σενα αυτό είναι χαρά τότε οκ........Εγώ το εννοούσα πιο πολύ ως λύτρωση πάντως για να είμαστε ξεκάθαροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H λύτρωση θα είναι γλυκόπικρη γιαυτό οταν θα μπεί στο στομάχι μας θα την ξεράσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μεγάλε αυτό που γράφεις περί ίδιων οικογενειών που εναλλάσσονται στην εξουσία απ'τους αρχαίους ακόμα γίνεται. Και σε όλες τι χώρες. Απλά η τελευταία 50ετία έχει, για μένα κατά σύμπτωση, περισσότερη ονοματολατρεία απ'ότι παλιότερα.
    Και κάτι άλλο. Όντως είναι μονολιθικό επιφανειακά το σκηνικό στην Ελλάδα αλλά σκέφτηκες ίσως ότι το ελάχιστο, που είναι το ότι υπάρχουν μόνο 2 κέντρα εξουσίας, εξυπηρετεί το μέγιστο που είναι η πολιτική σταθερότητα με τα όποια μειονεκτήματα.
    Σε πείσμα της δημοφιλούς άποψης περί καταστροφής, κι ενώ σίγουρα έχουμε όλα τα βυζαντινικά μειονεκτήματα, η Ελλάδα απ'το 1821 ως σήμερα με βάση την αφετηρία, τους πολέμους, τις καταστροφές, τις πείνες, τις κατοχές, τους εμφύλιους κτλ και σε σχέση με όλες τις γειτονικές χώρες έχει κάνει άλματα.
    ΥΓ. έχω γαμηθεί στα γέλια με τα υπόλοιπα, ειδικά με τις ταινίες συμφωνώ απόλυτα, ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε δεν διαφωνώ ότι γίνεται από την αρχαιότητα αυτή η μαλακία με την εξουσία. Αυτό που μου τη δίνει είναι ότι, πλέον έχουμε και 3.000 χρόνια ιστορία που θα έπρεπε να έχουν δώσει και κάποια μαθήματα στο κόσμο. Επίσης έχουμε πλέον πολύ περισσότερη γνώση και πολύ μεγαλύτερο ορίζοντα επιλογών από ότι είχαν στο παρελθόν. Το να κάνουμε τις ίδιες μαλακιές είναι το λιγότερο λυπηρό.
    Τεσπά. Όχι ότι αλλάζει κάτι. Κουβέντα να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή