Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Alzapolitan: Η κρίση στις σχέσεις ανδρών-γυναικών


Λίγες μέρες πριν, οδηγώντας προς τη δουλειά, πετάγεται μπροστά μου τελείως ξαφνικά ένα αυτοκίνητο από ένα stop και ευτυχώς που πήγαινα αργά, γιατί θα είχαμε ιστορίες. Η παράβαση έγινε από μια κοπέλα γύρω στα τριαντακάτι, η οποία οδηγούσε ένα smart και η οποία προφανώς βιαζόταν και δεν με είδε καν, παρά σταμάτησε μόνο και μόνο από τον ήχο που έκαναν τα λάστιχά μου. Κοκάλωσε και αυτή και φάνηκε ότι χέστηκε πάνω της, όταν συνειδητοποίησε πόσο κοντά ήταν στο να γίνει οδοντόκρεμα. Τα δυο πρώτα δευτερόλεπτα έμεινα ακίνητος. Πάτησα το κουμπί για να κατέβει το τζάμι μου και σκεφτόμουν τι θα έλεγα όταν το τζάμι άνοιγε τελείως. Ο καλός και ο κακός εαυτός μου πάλευαν μεταξύ τους:

1 - "Καλημέρα δεσποινίς. Παρακαλώ για την συγνώμη σας, αλλά ολόκληρο STOP δεν το είδατε; Λυπάμαι που θα το πω αλλά είστε ιδιαιτέρως απρόσεκτη και παραλίγο να έχουμε ατύχημα και μάλιστα ζημιογόνο για την υγεία σας πάνω απο όλα."
Ή
2 - "Δε μου λες κοπελιά, σε εμποδίζει ο δονητής από το να πατήσεις φρένο ή μήπως από το πολύ φλόκι δεν βλέπεις το STOP μπροστά σου; Παραλίγο να σε περάσω από πάνω και να λεκιάσω και το αυτοκίνητο μου με το αίμα σου... ζώον!"

Το τζάμι κατέβηκε, αλλά καθώς ο legendary αυτοέλεγχος μου είχε ήδη ενεργοποιηθεί, αποφάσισα να μην επιλέξω τίποτα από τα δυο, να μην την επιπλήξω καν και απλά να κάνω ένα νεύμα να προχωρήσει, μια που φαινόταν ήδη αρκετά σοκαρισμένη  Εκείνη, με τον τρόμο ακόμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της άνοιξε το δικό της παράθυρο και φώναξε προς στο μέρος μου : "ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ;;; ΔΕ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ;;;;" ενώ κουνούσε με νόημα το χέρι της πάνω κάτω υπονοώντας ότι είμαι πεοκρούστης...

Η παραπάνω ιστορία είναι αληθινή, και αν και δεν θα σας αναφέρω το πως τελείωσε,θα σας παρακαλέσω να την κρατήσετε για λίγο στο μυαλό σας γιατι θα μας χρειαστεί παρακάτω που θα αποδείξουμε πόσο αχάριστος είναι ο κόσμος...

Πριν λίγο καιρό λοιπόν, άκουσα για άλλη μια φορά από γυναίκα, παράπονα για τους άντρες, οι οποίοι είναι -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- πλέον φλώροι, δεν έχουν θάρρος (για να κάνουν καμάκι πχ), και γενικά έχουν χάσει κάτι από τον ανδρισμό τους. Το όλο παραλήρημα γενικεύθηκε για να συμπεριλάβει και άλλα φλέγοντα ζητήματα των καιρών, όπως τις κρίσεις στις ερωτικές σχέσεις, γιατί υπάρχει τόση απιστία, γιατί αυξάνονται τα διαζύγια και άλλα τέτοια. Φυσικά για όλα αυτά φταίνε οι σύγχρονοι άντρες, και που πήγαν άραγε οι λεβέντες, οι άντρες παλιά είχαν τζαγανό και τα πράγματα παλιά ήταν αλλιώς κλπ κλπ κπλ. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Έχω βαρεθεί την γκρίνια και το παράπονο της κάθε στραβομούτσουνης πατσαβούρας, που επειδή δεν της κάθονται όλοι οι άντρες του κόσμου, θέλει να μας βγάλει και πούστηδες. Λυπάμαι που θα το πω έτσι στεγνά, αλλά άμα καλή μου, είσαι σαν τον Γκαργκαμέλ με κραγιόν και ο κώλος σου είναι σαν κόντρα μπάσο, τι να έρθει ο άλλος να κάνει;  Η αλήθεια είναι ότι δεν τα λένε μόνο δράκουλες αυτά. Θυμάμαι ότι τέτοιου είδους μαλακίες τις ακούω από τότε που ήμουν στο πανεπιστήμιο και ακόμα και από όμορφες κοπέλες. Στο παρόν κείμενο θα αναλύσουμε το γεγονός αυτό, θα δούμε αν ισχύει και ποιοι παράγοντες το επηρεάζουν.

Επειδή είμαι αντικειμενικός κριτής, θα πάρω τα πράγματα με τη σειρά. Είναι γεγονός, ότι πολλοί άνδρες, έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια με το ασθενές φύλο και λυπάμαι που το λέω, αλλά το βλέπω καθημερινά. Δεν μπορούν να δώσουν στις γυναίκες αυτό που θέλουν και ο βασικός λόγος είναι, γιατί προσπαθούν να βρουν πρώτα τι ακριβώς θέλει μια γυναίκα, και μετά να τους δώσουν αυτό. Η προαναφερθείσα τακτική αποτελεί μέγα λάθος για το λόγο ότι, ούτε οι ίδιες οι γυναίκες ξέρουν τι θέλουν ακριβώς. Το γεγονός αυτό έχει αποδειχθεί από αρχαιοτάτων χρόνων και δεν είναι τυχαίο που οι πρωτόγονοι κοπάναγαν με ρόπαλο τις γυναίκες στο κεφάλι, επειδή τους τα κάναν Τερκενλή. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Δώστε προσοχή γιατί δεν θα το πω ξανά.... Στη γυναίκα δίνεις αποφασιστικά, αντρίκια και σταράτα αυτό που ΕΙΣΑΙ, και αν της κάνει και πληρεί τα κριτήριά της, τότε ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ, και ας μη το ήξερε μέχρι τώρα. Εύλογο είναι κάποιος μαμόθρεφτος φλώρος να αναρωτηθεί: "μα καλά απόλυτε άρχοντα και ερωτύλε Alza, και τι γίνεται αν η εν λόγω γυναίκα δεν ικανοποιηθεί από το ποιος είμαι;". Η απάντηση φυσικά είναι απλή. Σημασία δεν έχει τόσο το τι είσαι, αλλά πως το προβάλεις και πως το προσφέρεις. Αν υπάρχει ένα πράγμα που θέλουν όλες -μα ΟΛΕΣ- οι γυναίκες στον άντρα, αυτό είναι η αυτοπεποίθηση (παρακαλώ το γυναικείο κοινό, αφού με αποθεώσει να επιβεβαιώσει τα λόγια μου). Αν παρόλα αυτά εκτιμήσουν την αυτοπεποίθηση, αλλά για κάποιο λόγο δεν τους κάνεις γιατί υστερείς σε κάποιο τομέα πχ. είσαι κακάσχημος, πανίβλακας ή τσαντιρόγυφτος, τότε Suck it up και move on bitch!!!  Ελπίζω να καταλάβατε. Περαιτέρω εξηγήσεις θα δίνονται κατόπιν αμοιβής, γιατί δεν μπορώ και εγώ στην τελική να μοιράζω την σοφία μου για πάντα αφιλοκερδώς, ειδικά όταν πρόκειται κάποιοι να μπαλαμουτιαστούν επωφελούμενοι από αυτή.

Είδαμε λοιπόν ότι αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση είναι αυτό που χρειάζεται ένας άντρας για να ρίξει μια γυναίκα. Η απόδειξη είναι ότι το λέω εγώ. Ας δούμε τώρα γιατί ο μέσος άντρας δεν έχει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στην εποχή μας. Αυτό, αγαπητές μου κυρίες, οφείλεται σε εσάς. Η σχιζοφρενής συμπεριφορά σας σε διάφορα ζητήματα μπερδεύει, αποπροσανατολίζει, διχάζει και ταλανίζει εις βάθος την ανδρική ψυχοσύνθεση , σε βαθμό που ο άλλος, λίγο ντιντής να είναι, την χάνει τελείως την μπάλα. Θα δώσω παραδείγματα για να μην παρεξηγιόμαστε και νομίζετε ότι τα λέω αυτά στην τύχη.

Παράδειγμα 1 (έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο)
--θέλω βαρβατάντρα με τρίχα στο στήθος! δεν μπορώ αυτούς που ξυρίζονται λες και είναι γκόμενες! Αν ήθελα λείο δέρμα θα χάιδευα την κολλητή μου (που άλλωστε το σκέφτομαι από το σχολείο, αλλά δεν το παραδέχομαι για να μη με πουν ανώμαλη). Επίσης δεν μπορώ τους άνδρες που χαλάνε μια ώρα στην τουαλέτα να φτιάχνονται. Αυτοί κάνουν πιο πολύ και από μένα!
--δεν μπορώ την τρίχα. Αν ήθελα γορίλα θα πήγαινα στη ζούγκλα. Θέλω τον άνδρα να προσέχει την εμφάνισή του. Αν δεν έχει προσωπικό κομμωτή, μανικιουρίστ και σολαριουμίστ, τότε είναι γύφτος!

Παράδειγμα 2
--θέλω τον άνδρα, αυστηρό και σοβαρό! να μη μου κάνει όλα τα χατήρια, και αν γίνομαι και σκύλα να με βάζει στη θέση μου.
--θέλω ο άνδρας να μου κάνει όλα τα χατήρια, να με κακομαθαίνει και όταν γίνομαι πολύ σκύλα να είναι γεμάτος κατανόηση και να με χαιδεύει ακόμα περισσότερο.

Παράδειγμα 3
--θέλω ο άλλος να μου δίνει σημασία. Να πάει μην είναι μόνο ποδόσφαιρο και φίλοι. Να κάνει πράγματα μαζί μου, να με σκέφτεται και να μου δείχνει συνεχώς το ενδιαφέρον του.
--δεν μπορώ τον άλλο συνεχώς από πάνω μου. Θέλω τον αέρα μου η γυναίκα. Ας πάει καμιά βόλτα με φίλους του και δεν μπορώ να ακούω άλλα γλυκόλογα...έλεος!

Παράδειγμα 4
--κάτι δεν πάει καλά με τους άνδρες, πας για ένα ποτό και δεν κουνιέται φύλλο. Δεν γίνεται παιχνίδι και καμάκι πια...που πήγαν όλοι οι σοβαροί άνδρες;
--δεν μπορώ να πηγαίνω για ποτό και να έρχεται ο κάθε λιγούρης και να μου μιλάει. Δε βλέπει οτι είμαι απασχολημένη;

Το θέμα θα ήταν απλό στη λύση, αν ήταν οι μισές γυναίκες έτσι και οι άλλες μισές αλλιώς. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά η ίδια γυναίκα, θα εκφράσει διαφορετική άποψη για το ίδιο ζήτημα, ανάλογα με την διάθεση, την περίοδο της, το φεγγάρι, το αν έχει εκπτώσεις στα μαγαζιά και ένα σωρό άλλους παράγοντες, που κανένας δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα να ανακαλύψει. Όσο περίεργο λοιπόν και αν σας φαίνεται, ο μέσος άνδρας χάνεται και μπερδεύεται γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή δεν ξέρει αν θα πει/κάνει κάτι που θα σας ευχαριστήσει ή που θα προκαλέσει την οργή σας.

Και φτάνουμε στο επικείμενο θέμα. Γιατί οι σημερινοί άντρες είναι φλώροι τώρα, ενώ παλιά ήταν πιο μάγκες; Γιατί οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν; Γιατί δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους; Γιατί τα διαζύγια είναι αυξημένα σε σχέση με το παρελθόν; Γιατί οι σχέσεις δεν κρατάνε και η απιστία δίνει και παίρνει; Όλες οι παραπάνω ερωτήσεις έχουν την ίδια απάντηση και πραγματικά απορώ που ο κόσμος έχει ακόμα μαύρα μεσάνυχτα και δεν καταλαβαίνει τον λόγο. Και φυσικά δεν έχει να κάνει καθόλου με γυναίκες ή άντρες. Έχει να κάνει με την κοινωνία κυρά μου. Πριν απαντήσουμε ξεκάθαρα ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν μπας και καταλάβουμε μόνοι μας το λόγο.

Δεν έχει περάσει ούτε αιώνας ακόμα που οι γυναίκες είναι πραγματικά ελεύθερες. Οι πρώτες οργανωμένες φεμινίστριες, οι γνωστές σουφραζέτες, κάναν την εμφάνισή τους στα τέλη της δεκαετίας του 1860. Ισότητα των φύλων είναι κάτι που έμαθαν οι τελευταίες γενιές και πλέον θεωρείται αυτονόητο, αλλά μη ξεχνάμε οτι δεν ήταν έτσι τα πράγματα ανέκαθεν. Το ανθρώπινο είδος υπάρχει στον πλανήτη γύρω στα 200.000 χρόνια και οι γυναίκες τρώγαν φάπες τα πρώτα 199.950. 

Μέχρι πολύ πρόσφατα λοιπόν, προγαμιαίες σχέσεις δεν υπήρχαν, στα φανερά τουλάχιστον (πάντως σίγουρα δεν ήταν δεδομένες, όπως ειναι σήμερα) και μέσα στο γάμο οι σχέσεις ανδρών γυναικών συνοψίζονταν πάνω κάτω στους παρακάτω διαλόγους:

-παντόφλες, γαμώ!
-μάλιστα άνδρα μου...

-θα παντρευτείς τον Βάγγο, έχει τρεις γίδες και δέκα αρνιά!
-όχι πατέρα δεν τον θέλω...βρουμάει και ζέχνει σταβλίλα!
-ότι σου λέει η οικογένειά σου!

-πάω να πιω ένα κρασάκι με τον Μήτσουλα...μη με περιμένεις για κάνα δεκαήμερο!
-μα...
-μαμούνια!

-μαμάααα με βρίζει, δε με σέβεται, με κοπανάει με την κουτάλα της σούπας και με έχει σαν δούλα. Δεν αντέχω άλλο!
-δεν μπορείς να τον αφήσεις, τι θα πει η κενωνία; Για ένα κούτελο ζούμε!

Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε; Συνειδητοποιείτε τι τρομακτική καταπίεση έτρωγαν οι γυναίκες στο παρελθόν, που έπρεπε να υποστούν τον κάθε ψυχανώμαλο, μαλακογιό, γύφτο, αναιδή, βρωμιάρη Ταμτάκο, ή στην τελική κάποιον που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ, σε μια κοινωνία άκρως ανδροκρατούμενη, που το δάχτυλο έπεφτε βροχή -και δεν ήταν πάντα ο δείκτης-; Την ίδια κοινωνική καταπίεση βέβαια, δέχονταν εν μέρει και οι άντρες, απλά για αυτούς ήταν ευκολότερο να "αποδράσουν" και να ξεσπάσουν, καθως είχαν περισσότερες ελευθερίες ενώ η άλλη έμενε σπίτι και ξεσκάτιζε τα παιδιά. Μην νομίζετε οτι όλα τα παραπάνω ήταν πολυ πίσω. Μιλάμε για λίγες δεκαετίες. Πλέον όμως η γυναίκα μπορεί να αντιδράσει. Μπορεί να μην ανέχεται. Μπορεί να διαμαρτυρηθεί. Μπορεί να διεκδικήσει. Μπορεί να φύγει. Μπορεί να διώξει. Μπορεί να πει τη γνώμη της και να εκφραστεί ελεύθερα. Μπορεί να οδηγεί και να κάνει μαλακίες και μετά να ζητάει και τα ρέστα, όπως έκανε η καριό... κοπέλα της αρχικής μας ιστορίας. Πριν λίγα χρονια κυρά μου ο μόνος λεβιές που θα έπιανες ποτε, ήταν του άντρα σου, και αντί να λες και ευχαριστώ μου πουλάς και τσαμπουκά; Με βρίζεις που έχω μάθει να σε σέβομαι; Θες να ξαναγυρίσουμε στην εποχή του ρόπαλου;

Για αυτο και τρελαίνομαι όταν ακούω οποιαδήποτε αχάριστη πατσόλα να λέει με τον ίδιο στόμφο και αγανάκτηση που προκαλεί μια παραπονιάρα πορδή: "παλιά τα πράγματα ήταν καλύτερα!" Τι λες μωρή σάπια, μαινάδα της κωλάσεως, σοβαρά; Θες να σε πάμε στο παρελθόν, να δούμε πόσο γουστάρεις, αχάριστη, πανηλίθια σαύρα; Συγχύζομαι με τους οπισθοδρομικούς και τους ανθρώπους που εκθειάζουν το παρελθόν, ειδικά όταν δεν αναγνωρίζουν το πόσο καλύτερα είναι τώρα αυτοί, απο τους προγόνους τους. Το θέμα έχει και άλλες προεκτάσεις και θα τις γράψω σε επόμενο άρθρο, αλλά πραγματικά, αν υπάρχει ένα πράγμα που μας χαρακτηρίζει σαν είδος, αυτό ειναι οτι ειμαστε αχάριστοι και ξεχνάμε τα πάντα. Ξεχνάμε τι θυσίες και μάχες έχουν γίνει για να κερδίσει η γυναίκα τα δικαιώματά της, ώστε να μπορεί να έρχεται τώρα ο κάθε κατιμάς και να λέει οτι τα πράγματα παλιά ήταν καλύτερα μόνο και μόνο επειδή τα διαζύγια έχουν αυξηθεί. Ειναι καλό που έχουν αυξηθεί τα διαζύγια τούβλο, γιατί φαίνεται οτι ο κόσμος κάνει αυτό που του λέει η καρδιά του πλέον, και όχι η μαλακισμένη η κοινωνία. 

Τελικό συμπέρασμα για όσους κατάλαβαν, είναι οτι άνδρες-γυναίκες πλέον έχουν περισσότερες ελευθερίες. Δεν φοβούνται την δημόσια κατακραυγή για τις πράξεις τους ή τα θέλω τους και ως εκ τούτου κάνουν ότι γουστάρουν. Δεν έχουν να ακολουθήσουν συγκεκριμένα μονοπάτια, που υπαγόρευαν άλλοτε οι κλειστόμυαλες κοινωνίες, ή ο παπάς της ενορίας. Και μπορεί όταν έχει κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε πολλά μονοπάτια, να κάνει και λάθη και να χάνει το δρόμο του. Τουλάχιστον όμως δεν ακολουθεί τον δρόμο που χαράξαν άλλοι, για αυτό μόκο!


ΥΓ. Για όσους θέλουν περαιτέρω ανάλυση στην τακτική προσέγγισης γυναικών, να καταβάλουν το ποσό των 100 ευρώ στον ακόλουθο λογαριασμό: GR 0666-6969-6969-6969 με αιτιολογία:ίμαι τρόμπας και θέλω συμβουλές για να γαμήσω, αλλιώς παίζει να μη σταυρώσω γκόμενα ποτέ"

Ευχαριστώ.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Alzas - Wikipedia : 1-0

Ο λόγος που ο μέσος άνθρωπος είναι μαλάκας, αλλά αγιάτρευτος λέμε, είναι γιατί είναι ευκολόπιστος. Δώσε σε ένα άτομο δυο ψεύτικα στοιχεία για κάτι που θέλει να πιστέψει και θα τα κάνει εικόνισμα χωρίς να τα ψάξει, χωρίς να τα αμφισβητήσει. Δώστου λογική εξήγηση ή διαφώνησε μαζί του και θα σε κάνει εχθρό του.

Χθες ένα απο τα τζιμάνια φίλους που έχω στο FB -γαμώ την κηδεία μου, θα αρχίσω να σβήνω κόσμο δεν αντέχω άλλω τους καθυστερημένους- είχε κάνει post στο fb ένα κείμενο απο wikipedia για τον Διογένη τον Κυων και την συνάντησή του με τον Μέγα Αλέξανδρο.


Όλοι ξέρουμε την ιστορία: Πάει ο βασιλιάς να πουλήσει πνεύμα στον Διογένη και του λέει:


-Ειμαι ο Αλέξανδρος, ο καυλέας (αυτό ειναι δικό μου), δεν με φοβάσαι;

-Όχι, θα μου κλάσεις μια μάντρα αρχίδια και θα μαραθούνε (και αυτό δικό μου είναι -και λίγο Λέντης). Και εγώ είμαι ο Διογένης ο Κύων. Γιατί να σε φοβηθώ είσαι καλός ή κακός;
-Μου πουλάς πνεύμα βρωμιάρη (δικό μου); Καλός ειμαι.
-Καλάμια και παλούκια μωρή λινάτσα (δικό μου). Ποιός φοβάται το καλό;
.
....(λίγο πιο μετά)
.
-Τι δώρο θες απο μένα, για να σου τον ακουμπήσω λίγο στα πεταχτά; (δικό μου το τελευταίο)
-Δεν σε θέλω είσαι τυρογαριδάκης...(δικό μου) Να μη μου κρύβεις τον Ήλιο.
.
....(λίγο αργότερα)
.
.
-Εντάξει, αν δεν ήμουν ο Αλέξανδρος θα ήθελα να είμαι ο Alzas...(true story)

και εδώ κάπου τελειώνει το πραγματικό μέρος της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον κεφτέ που σας ανέφερα παραπάνω,  συζήτηση συνεχίστηκε και ο Διογένης του είπε πως πρέπει ο σωστός βασιλιάς, αν είναι ωφέλιμος για το λαό και του είπε λέει: "Και όλη την Αφρική και την Ασία να καταλάβεις, δεν κερδίζεις τίποτα γιατι δεν είσαι ωφέλιμος για το λαό. Και να διασχίσεις τις στύλες του Ηρακλέους (Γιβραλτάρ) και να κατακτήσεις αυτή την Ήπειρο που ειναι μεγαλύτερη απο την Ασία, πάλι δεν θα είσαι ωφέλιμος για το λαό..."


Το παραπάνω τελευταίο το ανέλυσε η διάννοια και κατάλαβε οτι Αλέξανδρος και Διογένης γνωρίζαν για Αμερική απο τότε ("άρα τι Κολομβος και μαλακίες μας λένε" γράφει σε ένα πολύ έξυπνο σχόλιό του) και όχι μόνο αυτό αλλα ο Διογένης τις έχει μετρήσει κιόλας τις Ηπείρους και ξέρει οτι η Αμερική ειναι μεγαλύτερη απο την Ασία....


Όλα αυτά επειδή διάβασε μια μαλακία στο wikipedia.....


ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΟ ΕΙΣΤΕ ΠΙΑ;;;;;;;;;;


Θέλεις να δεις πόσο αξιόπιστη είναι η πηγή σου μαλάκα, που μας πουλάς αρχαιολατρεία; Τσέκαρε τα τελευταία νέα (τελευταία παράγραφος) για τον Διογένη Κύων στην wikipedia ( ΠΑΤΑ ΕΔΩ), και άντε γαμήσου καθυστερημένε....



Δεν έχω τίποτα άλλο να πω....


ΥΓ. Η wikipedia μου έστειλε μήνυμα οτι αυτό που έγραψα κατηγορήθηκε ως αναληθές...Ε ΟΧΙ δεν το δέχομαι.... Βαριέμαι όμως να γράφω το ίδιο κάθε λίγο, οπότε για όσους δεν πρόλαβαν, είχα γράψει περίπου τα εξής στην τελευταία παράγραφο:

"Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Διογένης είχαν μια μακρά συζήτηση με μεγάλη σημασία που σώθηκε από τον Δίονα τον Πλουσαραίο. Σε αυτή ο Διογένης εξηγεί στον Αλέξανδρο πότε ένας βασιλέας είναι ωφέλιμος. Ο Διογένης αποδίδει την ωφελιμότητα ενός βασιλιά στο Εάν είναι ωφέλιμος στο λαό. Για να δώσει ένταση σε αυτόν τον ισχυρισμό του λέει: "Εάν κατακτήσεις όλη την Ευρώπη και δεν ωφελήσεις τον λαό, τότε δεν είσαι ωφέλιμος. Εάν κατακτήσεις όλη την Αφρική και την Ασία και δεν ωφελήσεις τον λαό, πάλι δεν είσαι ωφέλιμος. Ακόμα και εάν κατακτήσεις την Αμερική και απελευθερώσεις το New Work απο τους Gangsta People και το δώσεις στους ινδιάνους, πάλι δεν είσαι ωφέλιμος, γιατί όλοι ξέρουμε οτι αυτοί είναι κοκκινιάρηδες άγριοι που εντυπωσιάζονται με βώλους και τέτοια και κάνουν σαν χαζά" Τάδε έφη ο Διογένης και μετά δάγκωσε το κόκκαλό του. ΓΟΥΒ ΓΟΥΒ!"

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τα ζώα ΔΕΝ ειναι φίλοι μας, εκτός αν έχουν facebook...

Τώρα τελευταία πάνω απο τρεις γνωστές μου, κάνουν συνέχεια αναρτήσεις στο fb, με κάτι φωτογραφίες βασανισμένων/τραυματισμένων/κακομεταχειρισμένων ζώων, κυρίως σκύλων ή γατών, και είτε αναφέρονται σε κάποιο οργισμένο άρθρο κατά των κακούργων που βασανίζουν τα ζωάκια, είτε πιέζουν για έγγραφή σε κάποιο petition (μάζεμα υπογραφών) για να γίνει κάτι, δεν ξέρω τι, γιατί δεν τα διαβάζω, βαριέμαι. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους ασχολούνται με φιλοζωικά γκρουπ και έχουν μπει στην σταυροφορία υπερ των τετράποδων φίλων μας, να σταματήσουν να μας ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΧΙΔΟΜΠΑΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ!!!

"Ο Δίας είναι ενα πανέμορφο ημίαιμο που αναζητά μια οικογένεια να τον φροντίζει και να τον αγαπάει. Είναι στοργικός και αγαπησιάρης και του αρέσουν τα χαδάκια. Προσοχή δεν τρώει γλυκά γιατί έχει ευαίσθητο στομαχάκι. Επικοινωνήστε..."

Μα καλά είμαστε σοβαροί; Μιλάμε για σκύλο, είμαστε σίγουροι; Στο μεταξύ, τι Διας γαμώ την πουτάνα μου; Μου τη δίνουν όλοι όσοι ονομάζουν τα γαμώσκυλά τους με ονόματα απο το δωδεκάθεο. Καταλαβαίνετε ρε πόσο υποβαθμίζετε αυτά τα ονόματα; Ο Διας και σκύλος και μπάσταρδος; δηλαδή έλεος...Οκ μπορεί να μην πιστεύεις στο δωδεκάθεο, ούτε εγώ άλλωστε, αλλά το όνομα Διας πχ, συμβολίζει δύναμη, αντιπροσωπεύει κάτι τέλος πάντων για τους Έλληνες ή μήπως κάνω λάθος; Δεν θα σου φαινόταν περίεργο αν εγώ έπαιρνα σκύλο και τον ονόμαζα Ιησού; η μια σκύλα και την ονόμαζα Παναγία; Δεν θα ήταν λίγο γελοίο; Ε, το ίδιο γελοίο είναι να ακούω "ΑΡΗ έλα εδώ!" και αντί να βλέπω τον θεό του πολέμου, ή  έστω έναν άνθρωπο να βλέπω ένα πεκινουά να χέζει το πεζοδρόμιο! Ψόφος!

Τέλος πάντων, για να έρθω στο θέμα μου, και εγώ είχα ένα πανέμορφο λυκόσκυλο και γενικά τα ζώα μου αρέσουν και τα σέβομαι, αλλά άσε μας κυρά μου...Σίγουρα ο βασανισμός ζώων είναι απεχθής και όποιος το κάνει έχει ψυχολογικό πρόβλημα σοβαρό, είναι μαλάκας και του αξίζει κάποια τιμωρία, αλλά δεν γουστάρω να ανοίγω το fb και να βλέπω τη ματωμένη φάτσα του σκύλου που κοπάνησε ο βάναυσος ιδιοκτήτης του με βαριοπούλα, πρώτον γιατί δεν μπορώ να κάνω κάτι, δεύτερον γιατί δεν φταίω εγώ για την ανωμαλία και την καφρίλα του καθενός και τρίτον, γιατί μου χαλάει την αισθητική και την διάθεση. Τι μαλακισμένη συνήθεια είναι αυτή, δεν μπορώ να  καταλάβω; Και μπορεί ο περισσότερος κόσμος να το βλέπει σαν κίνηση που δειχνει ευαισθησία και ενδιαφέρον και αλτρουισμό (τιι;;;),  αλλά αν το ψάξει κανείς λίγο καλύτερα, όλα αυτά ειναι ΠΙΠΕΣ!!!

Ας ξεκινήσουμε με το αισθητικό του θέματος και θα το γενικεύσουμε σε κάτι πιο σοβαρό. Οκ ας πούμε οτι γουστάρεις να κάνεις φιλοζωικό έργο και για κάποιο λόγο, το θεωρείς πρέπον και αποδεκτό να εκθέσεις υλικό απο αυτό που ασχολείσαι στο facebook. Δεν ασχολούμαι καν με την κάθε ανασφαλή πατσαβούρα ή τον κάθε αυνανομάστορα που απλά κάνει copy-paste ότι μαλακία δει, αλλά επικεντρώνομαι αποκλειστικά σε εκείνους που αναρτούν τέτοιες φωτογραφίες απο πραγματικό ενδιαφέρον. Πολύ ωραία, εμένα λοιπόν, που μου αρέσει να βοηθάω ανθρώπους που έχουν ακρωτηριασμένα μέλη, οπότε όταν θα ανοίγεις το fb σου απο δω και πέρα, θα βλέπεις κομμένα χέρια, κομμένα πόδια, πούτσες και βυζιά σε βάζα κλπ. Επίσης, βοηθάω άτομα με οξεία δυσκοιλιότητα και θα αναρτώ καθημερινά (και κυρίως τις ώρες του φαγητού) φωτογραφίες απο διερρηγμένα κωλάντερα, κόπρανα δυο εμβδομάδων που έχουν στερεοποιηθεί και κρυσταλλοποιηθεί, πρησμένες κοιλιές γεμάτες κουράδες κλπ κλπ. Τι θέλω να πω δια της υπερβολής; Το πολύ απλό ότι το facebook, είναι ένα μέρος στο οποίο μπαίνει συνήθως κανείς να χαζέψει καμια μαλακία και σίγουρα δεν είναι μέρος να αναρτούμε ότι ψυχοπλακωτική μαλακία μας έρχεται στον εγκέφαλο, μόνο και μόνο για να το παίξουμε ευαισθητοποιημένοι.

Ας συνεχίσουμε με το υποκριτικό του θέματος. Δεν πείθεις κανέναν, ούτε καν τον εαυτό σου οτι είσαι άνθρωπος με ενδιαφέροντα και ευαισθησίες. Συνήθως όσοι ασχολούνται όντως με κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό ή με κάποιο έργο, ή με κάποια τέλος πάντων ενδιαφέρουσα ενασχόληση, δεν βγαίνουν να το φωνάξουν αναζητώντας επιβεβαίωση, και σίγουρα δεν το αναρτούν στο FB σαν ψωνισμένα δεκαεξάχρονα. Έχεις ανασφάλειες, το καταλάβαμε, νιώθεις αδιάφορη και πιθανότατα είσαι, αλλά εμείς δεν φταίμε σε τίποτα να βλέπουμε τις μαλακίες σου οκ; Και στην τελική, γιατί κάθε πατσαβούρα (και συγνώμη που στοχεύω τον γυναικείο πληθυσμό αλλα στην πλειονότητα κάτι τέτοια σιχαμένα εσείς τα ξεκινάτε) που θέλει να αυτοεπιβεβαιωθεί, θελει σώνει και καλά να σώσει τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια; Γιατί δεν υπάρχει μια προσπάθεια να σωθεί ο βρωμερός αρουραίος uponomous kouradofagious; Μήπως γιατί δεν είναι γλυκούλης; Μήπως επειδή είναι αηδιαστικός και άσχημος και σας προκαλεί σιχαμάρα, δεν αξίζει αυτός να σωθεί; Γιατί όταν βλέπετε κατσαρίδα μας ζητάτε να την σκοτώσουμε (ούτε καν να την βγάλουμε έξω) κατευθείαν;  Μήπως τελικά τα έχετε μπερδέψει στο μυαλό σας τα πράγματα; Αν τα ζώα έχουν "ψυχή" όπως πολύ βιαστικά και επιπόλαια υποστηρίζουν κάποιοι, ποιος ακριβώς κρίνει οτι η ψυχή της κατσαρίδας είναι υποδεέστερη του σκυλιού; Θα έρθει κάποιος και θα πει, μα τα σκυλιά είναι πιο έξυπνα.... Και που το ξέρεις ρε φίλε; έχεις μιλήσει με κατσαρίδα πολλές φορές για να ακούσεις τι έχει να σου πει; Δύσκολο, αλλά και να ήταν πιο έξυπνος ο σκύλος, και τι μ'αυτό; και εγώ ειμαι πιο έξυπνος απο πολύ κόσμο, αλλά δεν θέλω να πεθάνουν όλοι οι χαζοί που με ενοχλούνε (καλά δε θα στεναχωρηθώ κιόλας) και δεν κάνω γούτσου γούτσου μόνο σε έξυπνους.

Και δεν μπορώ να ακούω μαλακίες τύπου "τα ζώα είναι φίλοι μας", "τα δικαιώματα των ζώων", "να σώσουμε τον πλανήτη", "έχουμε ευθύνη απέναντι στην φυσική μας κληρονομιά" και άλλες τέτοιες οικολογικές και φιλοζωικές παπαριές. Καταρχας τι θα πει να σώσεις τον πλανήτη; Απο τι; Το μόνο πράγμα που απειλεί τον πλανήτη και ρημάζει τις φυσικές πηγές του και τον πλούτο του, είναι ο άνθρωπος. Αν θες να σώσεις τον πλανήτη, αυτοκτόνα και μη μας ζαλίζεις τον μπούτσο. Η Γη δεν έχει ανάγκη κυρά μου, γιατί είναι απλά μια μεγάλη σφαίρα, που ταξιδεύει σε ένα αχανές σύμπαν, που τυχαία ανέπτυξε συνθήκες κατάλληλες για να ζεις εσύ και οι υπόλοιποι μαλάκες του είδους σου. Αν τώρα ΕΣΥ γαμας αυτές τις συνθήκες, ΕΣΥ θα πάθεις ζημιά στόκο και ΟΧΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ!!! Για αυτό αφήστε τα εντυπωσιακά και ευφάνταστα λόγια για αλλού. Δεν ειναι ενδιαφέρον, δεν ειναι αλτρουισμός αυτό που σπρώχνει κάποιον άνθρωπο στην οικολογία, είναι το ένστικτο της επιβίωσης του είδους. Πόσο εγωκεντρικό, και κακομαθημένο είναι το ανθρώπινο είδος πια, που θεωρεί δεδομένο, οτι ο πλανήτης μαζί με ότι έχει πάνω του, ανήκει σε αυτόν και είναι κληρονομιά του; Πόσο χαζό είναι να νομίζει οτι μπορεί να σώσει είδη που κινδυνεύουν, ενώ δεν μπορεί καν να βοηθήσει και να απαλλάξει τον εαυτό του απο τις κακουχίες του;  Νομίζετε οτι ό άνθρωπος ήταν ανέκαθεν το ισχυρότερο πλάσμα; Πριν 65 εκατομμύρια χρόνια, ο πλανήτης ανήκε στους δεινόσαυρους, μέχρι που καταστράφηκαν ολοσχερώς γιατί έτυχε μια πέτρα (απο τις εκατομμύρια πέτρες που κυκλοφορούν γύρω απο τον πλανήτη) να πέσει στη Γη και να τους γαμήσει τον αδόξαστο. Έτσι απλά, έτσι στεγνά, οι δεινόσαυροι τον ήπιαν και πήραν μπούλο ανεπιστρεπτί. Παρόλα αυτά έκαναν κουμάντο για πάνω απο 150 εκατομμύρια χρόνια, ενώ ο άνθρωπος γύρω στις 200.000 χρόνια και παρόλα αυτά, ο πλανήτης Γη είναι "κληρονομια μας"; Ο πλανήτης δεν ανήκει σε κανέναν. 


Βασικά δεν θα ανήκει ποτέ σε κανέναν. Είναι μια μεγάλη αρένα γεμάτη πόνο, αίμα, νύχια και δόντια, πάνω στην οποία έχουν ξαμόλυθεί διάφορα ζώα και παλεύουν για την επιβίωσή τους, με νικητή τις τελευταίες περιόδους τον άνθρωπο. Ποιός σας είπε οτι έτσι θα μείνει για παντα; Ποιος λέει οτι τα ζώα είναι "φίλοι" μας; Με τα περισσότερα απο αυτά, είμαστε εξ'ορισμού εχθροί. Δεν είναι κακό, δεν είναι ανήθικο, είναι η πραγματικότητα. Φίλοι πάντως δεν είμαστε σίγουρα. Πως θα μπορούσαμε να είμαστε φίλοι, όταν μας χωρίζουν εκατομμύρια σκαλοπάτια στην πυραμίδα της εξέλιξης; Είναι φίλος ο λύκος με το πρόββατο; το λιοντάρι με το σαλιγκάρι; όχι δεν είναι. Επίσης τι ακριβώς δικαίωμα έχουν τα ζώα και ποιος θα τα ορίσει; Εδώ ρε μαλάκα άνθρωπε κεφτέ, δεν σέβεσαι τα δικαιώματα των ανθρώπων και θα μου μιλήσεις για δικαιώματα στα ζώα; Το μόνο δικαίωμα που έχει ένα ζώο πάνω στον πλανήτη, είναι να ζει και να περιφέρεται μέχρι να πεινάσω και να το φάω, ή μέχρι να κρυώσω και να το κάνω γούνα. Και φυσικά όλα αλλάζουν. Κάποια στιγμή μπορεί αυτά να είναι τα δικά μου δικαιώματα. Μπορεί να παίρνει καιρό, αλλά όλα αλλάζουν και αν εξελιχθεί η μύγα για παράδειγμα, σε υπερεγκέφαλο ον, ξέρετε πόσο άσχημα θα τσαντιστεί για τον όλεθρο που έχουμε προκαλέσει στους προγόνους της; Γνωρίζετε πόσο απείρως περισσότερες είναι απο εμάς οι μύγες; Τη γαμήσαμε μόνο αυτό σας λέω...

Επίσης για αυτούς που θεωρούν την κρεατοφαγία λάθος, να πάνε να προσφέρουνε στους κροκόδειλους χόρτα, να δούμε τι θα απαντήσουν. "Είσαι μαλάκας, οι κροκόδειλοι δεν έχουν επιλογή, έχουν δημιουργηθεί σαρκοβόρα, ενώ εσύ έχεις επιλογή και μπορείς να φάς χόρτα, και να μην αφαιρέσεις μια ζωή. Η ζωή είναι ιερή." Καλό επιχείρημμα, αν δεν ήταν παντελώς για τον πούτσο. Και εγώ σαρκοβόρο είμαι ρε βλήμα. Απλά σαρκοβόρο που έχω επίγνωση των αναγκών μου. Αν εσύ θες να ζεις με χόρτα, βρυα και λειχήνες, προβλημά σου. Καταπιέσου και φάε ότι σκατα θες, αλλα μη με κρίνεις σε παρακαλώ, γιατί θα κλάψω. Αν η ζωή είναι ιερή, ώ, σαμάνε της βλακείας, γιατί τρως χόρτα; τα φυτά δεν ειναι ζωντανοί οργανισμοί; δεν αναπνέουν, δεν κινούνται, δεν αναπαράγονται και δεν πεθαίνουν, ακριβώς όπως κάθε άλλο ζωντανό γαμίδι σε αυτό το κόσμο; Εεε; Η πάλι θα μου αναφέρεις την κλασσική παραμύθα με την ψυχή, και ότι τα ζώα έχουν ψυχή ενώ τα φυτά όχι, την οποία θα αντικρούσω πάλι και θα σε βουλώσω ρωτώντας σε: "ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ"; Αν θες να μου πουλάς ιστορίες  για την ιερότητα της ζωής θα σε παραδεχτώ, μόνο αν αρχίσεις να τρως χώμα. Μέχρι τότε μπορείς απλά να βουλώνεις και να με χαζεύεις καθως θα απολαμβάνω μια τεράστια ζουμερή μπριζόλα.

Βασικά πείνασα, πάω να φάω κρέας!